גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איי איי, הברך!

ההתעסקות בפציעה של בניון והאמירות ש"הפסד למכבי ת"א לא יגמור לנו את העונה", מראים איך מכבי חיפה הגיעה למשחק מול האלופה: כמו יריבה כנועה

1. אלו אינם דברים שבהכרח יכולים לחזות תוצאות של משחקי כדורגל, אבל כשהבדלי הגישות בין מכבי חיפה לאלו של מכבי ת"א לפני המשחק מחר (ב') כל כך זועקים לשמיים, קשה להתעלם מהם. בחיפה, כבר הזכיר יוסי בניון כי "הפסד לא יגמור לנו את העונה, כמו שניצחון של מכבי ת"א לא יכתיר אותה". על דברים דומים חזר בסוף השבוע הבלם צ'וצ'אליץ'. מדברים על אפשרות למפלה עוד לפני שבכלל עלו על הדשא בבלומפילד. גם אם ברמה העובדתית-טבלאית הם לא טועים, מתאגרף במשקל כבד, לפני קרב מול יריבו המושבע - לעולם לא ייקח בחשבון אפשרות של הפסד, אפילו אם זה לא בהכרח יקנה ליריבו את אליפות העולם. אולי חיפה, למרות תקציב שידגדג העונה את ה-80 מיליון שקל, בכלל מודדת את עצמה במשקל נוצה.

בחיפה בינתיים נמשכים גם הדיבורים על הטלנובלה סביב הברך של בניון, וכל 59 הדקות (מתוך 360) שיירשמו בפנקס שלו לאחר נעילת המחזור הרביעי מחר. הדיבורים האלו קצת מוזרים בהתחשב ברקורד של הכוכב הדועך בארבע העונות החולפות מתחילת העשור (מאז 2010): 809 דקות לעונה (שווה ערך לפחות מתשעה משחקים מלאים), 2.25 גולים, 1.75 בישולים. חיפה אולי משלמת לבניון שכר של סופרסטאר (חוזה ברוטו מקסימלי של 2.58 מיליון שקל, כפי שפורסם ב"גלובס"), אבל מראש היה מדובר על החתמה שיווקית שנועדה למכור מנויים לסמי עופר (פעילות הקד"מ הזאת, אגב, הוכתרה בהצלחה מסחררת). כך שהעיסוק בתרומתו המקצועית לקבוצה, שנאמדת עד כה באפס - אינה רלוונטית עבור חיפה ורק מסיחה את דעתה מהמשימה הקרובה שמונחת לפניה.

בחיפה מדברים גם על כך שהקבוצה תגיע למשחק מחר בלי שחקן הרכש המשמעותי היחיד שלה בחלק ההתקפי - אידריסו המורחק. מה ששם את כל ביצי היצירתיות בסל של רובן ראיוס וחן עזרא, אותם שחקנים שבעונה הקודמת הובילו את חיפה במשחקים מול מכבי ת"א לשלושה הפסדים, תיקו אחד ומאזן שערים של 9-2.

ובינתיים, כרגיל בשנתיים האחרונות - במכבי ת"א לא מדברים בכלל.

2. דו קיום, מזרח תיכון חדש, פרחים בקנה. זאת בדרך כלל תרומתו של הכדורגל לחברה הישראלית. שחקנים ערבים משתלבים בהמוניהם בקבוצות ליגת העל, ומציפים במספרים מרשימים אף יותר את הליגות הנמוכות. נכון לסוף העונה שעברה היו רשומות בארץ 90 קבוצות בוגרים ערביות, מתוך 221 קבוצות בסך הכל (41%, שזה יותר משיעור בני המיעוטים בכלל האוכלוסייה - כ-20%).

אפילו ב"זירת הפשע" אתמול בסכנין היו מחזות יפים מהזן הזה. כ-100 תושבי טמרה קנו כרטיסים ליציע של הפועל ת"א כדי לתמוך במוחמד אבו אל היג'א, המגן הימני המבטיח של הפועל שצמח בעיר. מחזות כאלו לא זוכים לאזכור בתקשורת המיינסטרים, במיוחד כאשר מתקיימים במקביל אירועים המפירים את איזון הפרחים בקנה של הכדורגל הישראלי. כשבלה פמיליה נסחפים עם שלט מחריד של "בית"ר טהורה לעד", למשל. ובמיוחד כשאוהדי סכנין מחליטים להפוך את עונת 2014/15 לשנת פדיונה הרשמית של פלסטין: זה התחיל במחזור הפתיחה נגד מכבי חיפה בסמי עופר, עם הנפת הקריקטורה של גיבור הקומיקס "חנדלה", מסמלי ההתנגדות של התרבות הפלסטינית. אתמול זה נמשך עם שלט שטען כי "ירושלים בידינו". אם בפעם הראשונה אפשר היה להבליג, כעת העקביות הקמפיינית של אוהדי סכנין, הצלילה שלהם לתוך הפוליטיקה העכורה - כבר הופכת לבלתי מתקבלת (דווקא את ההחלטה של הנהלת סכנין לנפנף בכספי התרומה של קטאר, על-אף הפרובוקטיביות שבה - אפשר בהחלט להבין).

בית הדין של ההתאחדות צריך לעצור בדחיפות את הקמפיין של אוהדי סכנין. שלום לא יהיה כאן לעולם. אבל את הכדורגל, כבר הוכח בעבר, אפשר לשמר כאחד המפלטים ההרמוניים האחרונים. במקום דמויות כמו עזמי בשארה, איווט ליברמן ואיתמר בן גביר - הפוקוס צריך לחזור למוחמד אבו אל היג'א.

3. לדויד מנגה מעירוני קרית שמונה, כנראה הזר הכי טוב בליגת העל - יש כבר שישה בישולים העונה. לכל הפועל ב"ש ביחד יש חמישה בישולים. זה מעיד יותר מהכל על רמת התקיעות במשחק של ב"ש. בשנה שעברה ב"ש פתחה את העונה עם 12 נקודות מ-12, העונה היא עם 8 מ-12.

גם בשנה שעברה הקבוצה של אלישע לוי הייתה נתקעת לא מעט, עד שהכדורים הנייחים המושלמים של בוזגלו היו מחלצים אותה מהצרות. אתמול אפילו שלושה פנדלים לא הספיקו בשביל ניצחון על רעננה. בשנה שעברה ב"ש הייתה האנדרדוג הסימפטי שפישוליו התקבלו בקלות דעת. השנה בב"ש רוצים לקחת אליפות. אלישע לוי חייב למצוא מהר את הפתרונות, ולהפנים: השנה הוא נמצא במשחק אחר לחלוטין.

עוד כתבות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"