גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זה התקציב האלטרנטיבי של מרצ שאמור לטפל ביוקר המחיה

הכבדת נטל המס על אמידים, ביטול התוספת לתקציב הביטחון וצמצום ההוצאה על ההתנחלויות בתמורה ל-800 מעונות יום, יום לימודים ארוך, הרחבת סל הבריאות ותחבורה ציבורית בשבת

זהבה גלאון, כנס "מידות" / צילום: סיון פרג'
זהבה גלאון, כנס "מידות" / צילום: סיון פרג'

רגע לפני אישור תקציב המדינה לשנת 2015 בכנסת מבקשת מרצ לעורר דיון סביב תקציב אלטרנטיבי שגובש במפלגה. התוכנית הכלכלית של מרצ מבוססת על יצירת מקורות תקציביים הנשענים על צעדי מיסוי המופנים אל בעלי הכנסות גבוהות במיוחד, בעלי הון וחברות ענק וצמצום ההוצאה על ביטחון והתנחלויות, במטרה לייצר בסיס תקציבי רחב ללא פגיעה נוספת במעמד הביניים ובשכבות המוחלשות.

התוכנית, שנכתבה על ידי רעות מרציאנו ויערה מן, בסיוע עמית לוונטל ובליווי הצוות החברתי-כלכלי במרצ, מציעה בין היתר לבטל את התוספת לתקציב הביטחון; לקבוע מס דיפרנציאלי על רווחי הון; לשנות את שיעורי גביית מס הכנסה מיחידים על ידי הוספת שתי מדרגות מס נוספות עד 60%; למגר את תופעת "חברות הארנק", באמצעות הטלת מס של 50% על כל רווחיהן; לפתוח 800 מעונות יום; להנהיג יום לימודים ארוך ותחבורה ציבורית בשבת וכן להרחיב את סל הבריאות.

ההכנסות הנוספות לקופת המדינה במסגרת התכנית זהות להוצאות ועומדות על 28.5 מיליארד שקל. זאת, אומרים במרצ, בניגוד לתקציב לפיד "המבוסס על מערך הוצאות והכנסות שאינו ריאלי". במפלגה סבורים שעל אף הגדלת מסגרת הגירעון, העלייה בהוצאות בפועל לא תהיה מאוזנת ותחייב העלאת מיסים או העמקה נוספת של הגירעון במהלך השנה.

התוכנית מתמודדת באופן מקיף עם שלוש הקבוצות שבהן לטענת מרצ "לא מעיזים נתניהו ולפיד לגעת": מערכת הביטחון, שתקציבה גדל מדי שנה; בעלי ההון וחברות הענק, שממשיכות לזכות בפטורים נרחבים וביחס מועדף מצד מערכת המיסוי בישראל; וההתנחלויות שמקבלות, לדברי מרצ, תקצוב יתר, וזוכות לתעדוף כמעט בכל תחומי ההוצאה הממשלתית.

מרצ מציעה לכלול בתקציב נושאים שהושארו מחוץ לתקציב המדינה כגון: יישום מסקנות וועדת אלאלוף למלחמה בעוני, יישום חוק הדיור הציבורי, הרחבת מעונות היום שייסיעו למשפחות עובדות; הפעלת יום לימודים ארוך ותכניות חברתיות נוספות.

על פי התוכנית, במקום קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה תבוצע "הרחבה רוחבית" במסגרתה יוחזרו הסכומים שקוצצו ב-2014 לאחר מבצע "צוק איתן", הנאמדים בגובה של 1.9 מיליארד שקל. בתחום הבריאות מציעים מגבשי המסמך מספר צעדים ובהם הרחבת סל התרופות בשיעור של 2% (0.5 מיליארד שקל); כיסוי גירעונות קופות החולים תוך עדכון קבוע של המימון הממשלתי לפי הגידול באוכלוסיה והגידול בעלות אישפוז (1.6 מיליארד שקל); הלאמת שירותי הבריאות לתלמיד והרחבת המימון של טיפולי שיניים מונעים לילדים בשנתונים נוספים במטרה להקל על משפחות צעירות (240 מיליון שקל, כולל סבסוד טיפולים למבוגרים מעל גיל 65).

במטרה להתמודד עם בעיית העוני מציעה התוכנית יישום של המלצות וועדת אלאלוף (כ-6 מיליארד שקל); הנהגת דמי אבטלה לעובדים עצמאיים באמצעות קרן ייעודית (0.5 מיליארד שקל); הפעלת תכניות סיוע והגנה לנפגעות עבירות מין (כ-38 מיליון שקל); שירותי בריאות ורווחה לאוכלוסיית הזרים שאינם בני הרחקה באמצעות היטלים על המעסיקים בשיעור זהה להיטל בגין עובד ישראלי (ללא הוצאה). וכן חידוש והרחבת פרוייקט "שיקום שכונות" ובניית תכנית ארצית רב-שנתית ליישומו (כ-1 מיליארד שקל).

דיור ציבורי

בהתאם להמלצות ועדת טרכטנברג, ממליצים במרצ להעביר את הטיפול במעונות היום לפעוטות תחת סמכותו של משרד החינוך; לממן הקמה ופתיחה של כ-800 מעונות יום נוספים לכ-60 אלף פעוטות (כ-2.2 מיליארד שקל); להנהיג יום לימודים ארוך (כ-2 מיליארד שקל); ולבטל את הקיצוץ בתקציב (0.5 מיליארד שקל).

בסעיף הדיור כוללת התוכנית את יישום חוק הדיור הציבורי כולל העברת הכספים ממכירת דירות הדיור הציבורי שישמשו ליצירת מקורות נוספים לבניית דירות בדיור ציבורי והרחבת היצע הדירות; בניית דירות נוספות בדיור הציבורי (כ-6 מיליארד שקל); הרחבת הזכאות וסכומי הסיוע לזכאים לשכר דירה (1.3 מיליארד שקל); והקפדה על שילוב של דיור בר-השגה איכותי בפרויקטי בנייה חדשים.

התוכנית כוללת צעדים גם בתחום התחבורה: הפעלת תחבורה ציבורית בשבת; יישום הרפורמה בתעריפי התחבורה הציבורית, שיפור התשתיות והשירות במגזר הערבי; וביטול הקיצוץ בתקציב הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.

במטרה להקטין ולמנוע את נזקי הפליטה של אנרגיה מבוססת דלק ממליצה התוכנית לפעול לקידום אנרגיות מתחדשות לפי המלצות ועדת שני, לרבות ביטול הקפאת פרויקט הפחתת פליטת גזי החממה (כ-0.2 מיליארד שקל), הגדלת תקציב המדען הראשי במשרד האנרגיה (כ-0.25 מיליארד שקל) וקידום פרויקטים סולאריים (כ-100 מיליון שקל).

מנגד, בתום ההכנסות, מציעים מגבשי התוכנית לבטל את התוספת לתקציב הביטחון (כ-6 מיליארד ש"ח) ולחזור למתווה וועדת ברודט. באשר לתקציבים המופנים להתנחלויות מבקשים במרצ לבטל את תיקצוב היתר והפחתת המענקים ליישובים שמעבר לקו הירוק וביטול המנגנון המאפשר העברת הכספים במהלך השנה ל"חטיבה להתיישבות", הזרוע הביצועית לבנייה בהתנחלויות, מעבר לתקציב הרגיל (הכנסה או החסכון צפויים נאמדים ב-1.5 מיליארד שקל).

עוד מוצע לעצור את חוק מע"מ אפס (כ-2.5 מיליארד שקל על פי הערכות משרד האוצר); להשית מס שנתי, בשיעור 1% מערך הדירה, על דירות "רפאים" שעומדות ריקות מעל חצי שנה (הכנסה צפויה: כ- 800 מיליון שקל לפי כמות הדירות המוערכת).

מיגור חברות הארנק

בתחום המיסוי מבקשים במרצ לטפל בתופעת תכנוני המס האגרסיביים וב"הון השחור" של החברות הגדולות על ידי הקמת ועדה ברשות המסים שתפקידה לבחון את דרכי ההתמודדות עם תכנוני המס האגרסיביים של החברות הגדולות; יצירת תמריץ שלילי לתכנוני מס באמצעות התניית קבלת הטבות מס, התקשרות במכרז או קבלת רישיון מהמדינה, בהתנהלות ראויה של תשלום מסים; מיגור תופעת "חברות הארנק" באמצעות הטלת מס של 50% על כל רווחיהן, לרבות רווחים שחולקו כדיווידנד ורווחים שנותרו בקופת החברה (הכנסה צפויה: 3 מיליארד שקל).

בנוסף, להנהיג מס חברות דיפרנציאלי לפיו שיעור המס לחברות שהכנסותיהן החייבות קטנות מ 1.2 מיליון שקל בשנה יעמוד על 25%, כקבוע היום, ושיעור המס על הכנסות בסכומים גבוהים יותר יעלה על 30%. על סמך נתוני מנהל הכנסות המדינה, העלאת המס תחול על העשירון העליון של החברות בלבד (הכנסה צפויה: 3.5 מילארד שקל). עוד מוצע לקבוע מס דיפרנציאלי על רווחי הון בהתאם למדרגות מס הכנסה.

המס הדיפרנציאלי לא יחול על החסכונות ארוכי הטווח של הציבור המושקעים בקופות הגמל וקרנות הפנסיה; שינוי שיעורי גביית מס הכנסה מיחידים על ידי הוספת שתי מדרגות מס: שיעור המס השולי על הכנסה חודשית שבין 60 אלף שקל ל-100 שקל יעמוד על 55% ושיעור המס השולי על הכנסה חודשית גבוהה מ-100 אלף שקל יעמוד על 60% (הכנסה צפוייה:כ-2.25 מיליארד שקל).

בנוסף, להטיל מס בשיעור של 10% על ערך עיזבון נטו של יחידים תושבי ישראל העולה על 2 מיליון שקלים; חיוב יחידים בדיווח על מתנות שנתנו שסכומן בשנת המס עולה על 50 אלף שקל (הכנסה צפויה: 3.5 מיליארד שקל); קביעת תקרה של כחצי מיליארד שקלים לסך ההטבות השנתי שמקבלת חברה בודדת והקצאת חלק מן הסכומים שייחסכו לטובת מתן אשראי לעסקים קטנים; הגברת השקיפות בנוגע לגובה ההטבות הניתנות ברמת החברה הבודדת (הכנסה צפויה: כ-2 מיליארד שקל).

מקור תקציבי נוסף מוצאים במרצ באמצעות סגירה מיידית של מתקן "חולות" בהתאם לפסיקת בג"צ והעברת הסכומים שהוקצו ליישום והרחבה של פרוייקטי רווחה בשכונות המוחלשות בערים הגדולות (הכנסה צפוייה: כחצי מיליארד שקל).

יו"ר מרצ, זהבה גלאון, מסבירה כי "התכנית של מרצ מהווה אלטרנטיבה לתוכנית הממשלתית, שתאפשר לעמוד ביעדי הגירעון מבלי לפגוע במעמד הביניים ובשכבות המוחלשות. מרצ מציעה להתייצב באומץ מול הממסדים שמולם נתניהו ולפיד חוששים להתעמת: מערכת הביטחון, בעלי ההון וחברות הענק, וההתנחלויות. זו תכנית המשקפת סולידאריות חברתית ושינוי סדרי העדיפויות המעוותים שיצרו לפיד ונתניהו במדיניותם הברורה של העדפת אינטרסים חברתיים וכלכליים צרים של מקורבים ובעלי הון, על חשבון כלל החברה בישראל, בזמן שהנטל על משקי הבית הולך וגדל ומאות אלפי משפחות קורסות תחת נטל של הלוואות מצטברות רק כדי לגמור את החודש".

לדברי גלאון, "התקציב של נתניהו ולפיד הוא מצג שווא אשר ישאיר את הממשלה הבאה בגירעון. זהו תקציב שמבוסס על מערך הוצאות והכנסות שאינו ריאלי, עם מספרים שאינם מסתדרים. אין ספק שלמרות הגדלת מסגרת הגירעון, העלייה בהוצאות בפועל לא תהיה מאוזנת ולכן תחייב העמקה נוספת של הגירעון במהלך השנה או העלאת מיסים על מנת לממן את הוצאות הביטחון המופרזות. התכנית שמרצ מציעה היא תוכנית מאוזנת וראויה ואני קוראת לממשלה לאמץ אותה".

יו"ר סיעת מרצ, אילן גילאון, הוסיף כי "מרצ כופרת בתקציב הנוכחי, הקודם והקודם של הקודם, ומציעים אמנה אחרת לציבור בישראל. התקציב הוא המאני טיים, הקובע את כל סדר העדיפויות. במסווה של פוליטיקה חדשה, לפיד ממחזר את התקציב הממוחזר של נתניהו בעשור וחצי האחרונים. זהו אותו תקציב שדירדר אותנו למקום הראשון בשיעורי העוני ולסוף הרשימה במתן שירותים לציבור". גילאון אמר עוד כי "לא המילקי הוא הבעיה על ממשלת ישראל להעניק לציבור די סיבות לחיות כאן. בתקציב המוצע החזרנו למדינה את אחריותה לאזרחיה, ופירקנו סוף סוף את הפרות הקדושות - בולעני הביטחון, ההתנחלויות והמתנות לחברות הגדולות - שקבלן הביצוע של נתניהו חשש לגעת בהן".

עוד כתבות

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

ביקוש גבוה ברשתות. מבחר פוסטים של אספני דמויות ''חברים'' / צילום: צילומי מסך מפייסבוק

מי הם ה"קידולטס", ולמה הם מסתערים על הבובות של "חברים" במקדונלד'ס

מבוגרים וצעירים בגילאים שונים עסוקים כרגע בדבר אחד: השלמת סדרת הדמויות של כוכבי הסדרה "חברים", שמוענקות במתנה עם ארוחה במקדונלד'ס - ומוכנים גם להשקיע בכך מאות שקלים ● מומחים מסבירים מאיפה מגיע הטרנד, ולמה הוא תפס כל כך

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה״ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון מזרח ארה"ב, והובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

הציון שקובע כמה תשלמו על המשכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: Reuters

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

בית המעצר בברוקלין בתחילת ינואר, בסמוך להגעת מדורו / צילום: Shutterstock

"גיהנום עלי אדמות": הצצה לכלא הידוע לשמצה שבו כלוא הרודן מוונצואלה

עברייני מין מפורסמים, נאשמים ברצח, ברוני סמים ונשיאים לשעבר: בית המעצר המטרופוליטני בברוקלין מאכלס שורת דמויות קצה, אך נודע בעיקר בשל תנאי כליאה קשים והזנחה מתמשכת ● "לא אנושי": כך נראה המקום שאפילו שופטים מהססים לשלוח אליו נאשמים

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

מניית מיקרוסופט בקיפאון: האם היא המפסידה הגדולה של המרוץ ל-AI?

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

ההמתנה לפקודה מטראמפ, והאיום באיראן: "נגיב במלוא הכוח"

דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חמאס בהצהרה רשמית: משלחת של הנהגת חמאס נפגשה עם ראש המודיעין הטורקי ע"מ לדון בתחילת הפעילות של הוועדה לניהול רצועת עזה לפתיחת מעבר רפיח ● טליק גואילי, אימו של החלל החטוף רן ז"ל: "השלב הראשון לא הסתיים" ● עדכונים שוטפים

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות אך עלול להתרחב אם תימשך אי היציבות במזרח התיכון

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?