גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נדחתה תביעת דודי אפל למימוש אופציה לרכישת בניין משרדים

החברות בין אפל ויעקב ברדוגו הגיעה לסיומה, עם החלטת ביהמ"ש לדחות את דרישת אפל לקבל מברדוגו את חלקו בבניין המשרדים "בית לודאית" ברמת-החייל ■ "אפל איבד את זכויותיו בשל השתהותו במימושן; האופציה מתה מות נשיקה"

דודי אפל   / צלם: רוני שיצר
דודי אפל / צלם: רוני שיצר

תביעתו של דודי אפל נגד חברו הוותיק יעקב ברדוגו, שנדחתה שלשום (ב') על-ידי בית המשפט המחוזי בתל-אביב, מותירה טעם מר עם סיומה של הברית הפוליטית והעסקית ארוכת-השנים בין השניים. דווקא בשנים שבהן הפך אפל מאיש עסקים ופעיל פוליטי מקושר לאסיר פושט-רגל, הפנה לו ברדוגו גב.

המחלוקת בין השניים נוגעת לעסקת נדל"ן בשווי עשרות מיליוני שקלים, שלטענת אפל, ברדוגו ניסה לנשלו מחלקו בה.

בית המשפט קבע כי "ריח רע" עולה מהתנהלותו של ברדוגו וביקר גם את אפל, על שנמנע מלציין פרטיים מהותיים בתצהירו. לבסוף נדחתה תביעתו של אפל בשל השתהותו במימוש זכויותיו.

גם לו היה זוכה אפל בתביעה, סביר שלא היה נהנה ממנה, בשל הליכי פשיטת-הרגל נגדו. אם כן, מדוע המשיך בתביעה? האם תבע אפל את עלבונו?

אם חברות נמדדת בעת צרה, הרי שהחברות ארוכת-השנים בין צמד העסקנים אפל את ברדוגו התבררה כמפגש אינטרסים ותו לא. כשהחלו חייו להתרסק, למד אפל את השיעור - חברים יש רק במרכז הליכוד.

תחילת הפרשה ב-2005, אז ביקש אפל לרכוש את "בית לודאית", בניין המשרדים ברמת-החייל, שבו שכנו בשכירות משרדי חברת "צביון בנייה ופרויקטים בע"מ" שבבעלותו.

ב-2006 הגיע אפל להסכם עם בעלי הבניין לרכישתו בסכום של כ-9.5 מיליון שקל, מחיר אטרקטיבי במיוחד הנמוך ממחיר השוק, שב-2008 הוערך על-ידי שמאי מטעמו של אפל ב-31 מיליון שקל.

אפל פנה לבנק לאומי כדי לקבל מימון לעסקה. ואולם, בתקופה זו החלו הקשיים הכלכליים להעיב על עסקיו של אפל, והבנק דחה את בקשתו.

אפל אינו ידוע כמי שמוותר סתם כך על עסקה טובה, ולכן חיפש שותף נאמן שיוכל "לגלגל" לידיו את העסקה. הוא פנה לברדוגו והציע לו להיכנס לנעליו בעסקה. ברדוגו הביא עמו שותף נוסף, דוד עיני, יבואן UMI מוטורס בישראל.

ב-2007 השלימו ברדוגו ועיני את רכישת הבניין. בתמורה לחלקו של אפל בקידום העסקה, העניקו לו ברדוגו ועיני אופציה לרכוש שליש מן הזכויות בבניין במחיר העסקה.

האופציה ניתנה בעל-פה. חברים ותיקים כאפל וברדוגו אינם נזקקים למסמכים כתובים. "מערכת היחסים ביננו הייתה כזאת שלא היה צריך נייר בינינו", העיד אפל.

"דרישות עם ריח רע"

בהמשך פרץ סכסוך בין הצדדים בקשר לתנאים למימוש האופציה. ברדוגו ועיני דרשו כי אפל ישלם מראש את התמורה בעסקה, סכום של יותר מ-3 מיליון שקל, וכן יכסה מספר חובות בקשר לנכס שאינם קשורים במישרין ליחסים בין הצדדים.

בתביעה שהגישו אפל וחברת צביון שבבעלותו נגד ברדוגו ועיני נטען כי האחרונים ביקשו לנצל את המצוקה הכספית שאפל נקלע אליה ולהערים עליו קשיים כדי להכשיל את מימוש את האופציה.

הניחוח שעלה מהתנהלותם של ברדוגו ועיני לא נעם גם לאפה של השופטת דפנה אבניאלי. "ממרבית הדרישות החדשות שהועלו... נודף ריח רע, המעלה את החשד כי הנתבעים ביקשו להכשיל את העסקה", פסקה.

גם את אפל לא זיכתה השופטת בציון לשבח על תום-לבו. לדבריה, אפל עשה מאמץ ניכר להצניע את קיומה של פגישה בין הצדדים שהתרחשה באוקטובר 2008. לפי פסק הדין, בפגישה זו הציע אפל סטייה ממתווה העסקה הראשון שסוכם. לפי המתווה החדש שהציע, היה אפל אמור למצוא קונה לנכס במחירו הריאלי ולקבל חלק בתמורה בהתאם לחלקו לפי האופציה, בניכוי הוצאות.

"הדיון בפגישת אוקטובר 2008 נעשה לראשונה בסיכומי התשובה של התובעים, ואינו נזכר קודם לכן", נכתב בפסק הדין. "העובדה כי אפל בחר בתצהירו שלא לציין כלל את קיומה של הפגישה... מעוררת תהייה, במיוחד לאור העובדה שההצעה הזו מהווה סטייה מתווה העסקה המוסכם".

"מות נשיקה"

בהמשך חדל אפל מן העיסוק במימוש האופציה לתקופה ממושכת. בשנים שחלפו ירד אפל מנכסיו, נקלע להליך פשיטת-רגל, הורשע ב-3 מקרי שוחד ונדון למאסר בפועל.

השופטת אבניאלי פסקה כי כיוון שאפל לא פעל למימוש האופציה במשך השנים שחלפו, הוא ויתר על זכותו והביא לפקיעתה.

"אפל ניתק כל מגע עם הנתבעים לאחר פגישת אוקטובר 2008, ולא טרח לפנות אליהם ולהציג את כוונותיו העתידיות בנוגע לעסקה", פסקה אבניאלי. "ואם תאמר כי עצם הגשת התביעה מלמדת על רצינות כוונותיו של אפל, הרי העובדה שלא שילם את הסכום... מלמדת כי הצהרות לחוד, ומעשים לחוד", נכתב בפסק הדין.

לבסוף פסקה אבניאלי כי עקב הזמן שחלף, האופציה "מתה מות נשיקה", כלשונה.

לפסק הדין אין כל השפעה על מצבו הכלכלי של אפל. גם לו היה זוכה בתביעה, סביר שהמנהל המיוחד שמונה לנכסיו במסגרת הליך פשיטת-הרגל נגדו היה שם יד על מלוא הזכייה. נגד אפל הוגשו תביעות חוב בסכום אסטרונומי של כ-106 מיליון שקל במסגרת תיק פשיטת-הרגל. אפל אינו תמים, וודאי ידע שבכל מקרה לא ייהנה מזכייה במשפט.

לאחרונה החליטה ועדת השחרורים לנכות שליש ממאסרו של אפל בשל התנהגותו הטובה. כפי שפורסם ב"גלובס", אפל וקרוביו הצליחו "לאסוף" ערב ההחלטה סכום של 850 אלף שקל לתשלום קנס שהוטל עליו יחד עם מאסרו. תשלום הקנס סלל את הדרך לשחרורו הקרוב של אפל.

אם נותר ממי "לאסוף" כספים, הרי שלא כולם נטשו את אפל. מחוץ לכותלי הכלא, מסתבר, עוד נותרו לאפל כמה חברים.

עו"ד שלומית הראל-שוורץ, המייצגת את אפל, מסרה בתגובה: "למרבה הצער, בית המשפט נתפס לכלל טעות. פגישת אוקטובר נעדרה מתצהירי שני הצדדים, שכן לא הייתה מהותית כלל. הטענה כי הושגו במהלכה הסכמות נטענה לראשונה בחקירתו הנגדית של ברדוגו, לאחר שהבין שכשלה הגנתו לפיה לא ניתנה לאפל כל אופציה. ההצעה להביא רוכש חלופי נזכרה בתצהירו של אפל בלבד, והייתה חלק בלתי נפרד מהתביעה. הדיון בטענת ברדוגו אודות ההסכמות שהושגו בפגישה נפרש על פני 3 עמודים בסיכומים העיקריים, אך נשמט למרבה הצער מעיני בית המשפט. נראה כי לו היה נותן בית המשפט דעתו לכך, התוצאה הייתה אחרת".

עסקני ליכוד שטיפסו למעלה - והסתכסכו

דודי אפל (64) ויעקב ברדוגו (49) החלו את דרכם המשותפת בשורות הליכוד. הדמיון בין השניים רב: שניהם עסקנים פוליטיים שמינפו את קשריהם לטובת עסקיהם, ולא פעם הסתבכו עקב זאת.

השניים נחשבו לאנשי מחנהו של שר החוץ לשעבר, דוד לוי, ובהמשך למקורבי משפחת שרון. במשך השנים "סייעו" זה לזה רבות ונחשבו לבעלי ברית פוליטיים ועסקיים.

אפל צמח בחוגי הליכוד החל משנות ה-70, כאשר בד-בבד עם טיפוח קשריו הפוליטיים ביסס את עסקיו. הוא נחשב במשך עשרות שנים למי שעננת חקירה כלשהי מרחפת תמיד מעל ראשו.

בין היתר "כיכב" אפל כדמות מרכזית בפרשת "בר-און-חברון", כמי שעל-פי פרסומים רקח "עסקה" לפיה ימונה עו"ד רוני בר-און (לימים שר האוצר מטעם קדימה) ליועץ המשפטי בממשלת נתניהו הראשונה, ובתמורה יגיע לעסקת טיעון נוחה עם יו"ר ש"ס, אריה דרעי, בתיק השוחד שהתנהל נגדו.

לפי הפרסום, התמורה שהייתה ש"ס אמורה להעניק בעבור עסקת הטיעון לכאורה הייתה תמיכה בהעברת חברון לשליטת הרשות הפלסטינית, בהתאם להסכמים שחתם עליהם ראש הממשלה בנימין נתניהו. תביעתו של אפל נגד ערוץ 1, הכתבת איילה חסון ובכירי הערוץ, בעקבות פרסום הפרשה - נדחתה.

לאורך השנים נודעה קרבתו של אפל גם לנשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין. שמם של השניים נקשר בשורה של חשדות שנחקרו, ואולם היועץ המשפטי לממשלה החליט על סגירת תיקי החקירה, כאשר ב-6 מתוך 7 מהפרשות נסגר התיק בנימוק של חוסר אשמה.

בהמשך נחשד אפל ואף הוגש נגדו כתב אישום (שלימים בוטל) בפרשת "האי היווני". אפל נחדש בכך ששיחד שורה של בכירים, בהם ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, כדי שיפעילו לחץ על ממשלת יוון, במטרה לפתור בעיות תכנון ובנייה שנתקל בהן אפל ביחס לקרקע שהחזיקה חברה שבבעלותו באי ביוון. כשנקרא ברדוגו להעיד בפרשה, הודה כי סייע לאפל והסביר כי עשה זאת כחבר, מבלי שקיבל על כך תמורה.

ב-2010 הורשע אפל ב-3 פרשות שוחד - לפקיד בכיר במינהל מקרקעי ישראל; לראש העיר גבעת-שמואל, זמיר בן-ארי; ולראש העיר לוד, בני רגב - הכול בקשר עם פרויקטים של נדל"ן שקידם במסגרת עסקיו. במקביל מתנהל בשנים האחרונות נגד אפל הליך פשיטת-רגל.

תיק השוחד נסגר

ברדוגו נחשב בתחילת שנות ה-90 למטאור צעיר שזרח בשמי שירות המדינה בחסות פטרונו, דוד לוי. בגיל 25 מונה ברדוגו למנכ"ל מרכז השלטון המקומי. בסוף שנות ה-90 מונה למנכ"ל מפעל הפיס, והוא בן 32 בלבד, זאת לאחר שאפל, האיש שידו הייתה אז בכל, הפעיל את השפעתו הרבה במסדרונות השלטון ודחף מאחורי הקלעים כדי לקדם את המינוי. המינוי ספג ביקורת נוקבת בדוח של מבקר המדינה.

לאחר שפרש ממפעל הפיס פנה ברדוגו לעשות לביתו. בין היתר עסק ב"ייעוץ" כהגדרתו, לגופים המבקשים להתקשר עם מפעל הפיס.

ב-2008 נחקר ברדוגו בחשד לשורה של עבירות בקשר ל"שירותי הייעוץ" הללו. ברדוגו נחשד, בין היתר, כי יחד עם גומא חסין, איש נמל אשדוד, ניהל מערך שסייע לאנשי עסקים לקבל זיכיונות אזוריים לשיווק מוצרי מפעל הפיס באמצעות תשלום שוחד כביכול לפקידי מפעל הפיס. ב-2009 נסגר התיק נגד ברדוגו.

במסגרת הפרשה פורסם בתקשורת כי חברת UMI, שבשליטת דוד עיני, שותפו של ברדוגו בבניין המשרדים "בית לודאית", שכרה את שירותי הייעוץ של ברדוגו, לאחר שזכתה במכרז לאספקת רכבים למפעל הפיס.

בית לודאית / צילום:אמיר מאירי

עוד כתבות

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

חוששים מטורקיה? יוון שוקלת רכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר