גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה באמת שמים לכם במוצרי העוף להכנה מהירה?

החל משניצלים בצורות שונות ועד קציצות עוף - מדפי הסופר מלאים מוצרי עוף ובשר מעובדים, שהחברות משווקות כפתרון מהיר לארוחה מזינה ■ "גלובס" בודק מה הם מכילים, אילו אפשר לקנות בלב שקט ואילו עדיף שלא

שגרת העבודה והלימודים שאחרי החגים, מחזירה את ההורים גם להכרח היומיומי לדאוג לתזונת ילדיהם לאחר שעות הלימודים. במציאות העמוסה מסביב לשעון, זה עשוי להיות אתגר לא קטן: "תזונת ילדים בעידן המודרני נטול הזמן בו אנו חיים יכולה להיות עניין מורכב", אומרת הגר שפר, מומחית לתזונה ודיאטה. "מצד אחד אנחנו רוצים להזין את ילדינו במזון משביע ומזין, ומצד שני לא תמיד יש מספיק זמן לקנות מצרכים טריים ולהכין ארוחות מושקעות ומבושלות".

הפתרונות הזמינים שממתינים על מדף הסופר מאפשרים כמובן לקצר תהליכים, אך עשויים להתגלות כמלכוד קולינרי. להורים עצמם לא תמיד ברור מה מבין המוצרים מציע ערך טוב יותר לילדיהם. בניסיון "לסמן" כמה אלטרנטיבות שפויות, ולהזהיר מפני אחרות, פנינו ל-3 תזונאיות שהתבקשו לאתר במקררי הסופרמרקט את המנות הבשריות המומלצות יותר כחלופה למזון ביתי, ואת אלה שמהן עדיף להימנע.

"מרבית המוצרים המוכנים מבשר מעובד", מסבירה ענת תבור, יו"ר פורום תזונת ילדים בעמותת עתיד - עמותת הדיאטנים בישראל, "מכילים מגוון של תוספים למיניהם, מלאכותיים וטבעיים. התוספים מיועדים לצורך שימור והארכת חיי מדף, לתוספת טעם ולהקניית מרקם מתאים. בחלק ניכר מהמקרים, התוספים נועדו לחפות על מוצר המיוצר מבשר באיכות בינונית ומטה. התוספים מוזילים את עלויות היצור ליצרן (ואת המחיר לצרכן) ומקנים למוצר מראה וטעם טובים יותר, במקרים רבים על חשבון האיכות הבריאותית והתזונתית".

מה מעלה את ערכה התזונתי של מוצר מזון מוכן? "הנחת היסוד היא שאנחנו מחפשים מנה עשירה יחסית בחלבון", אומרת תבור, "מכיוון שהיא אמורה לשמש כמנה עיקרית חלבונית - ומצד שני אנחנו רוצים מוצר שיכיל כמות נמוכה ככל האפשר של חומרים מזיקים טבעיים או מלאכותיים. המנה יכולה להיות מן החי או מהצומח. ככל שנמצא במוצר יותר חלבון, ויטמינים, מינרלים מהסוג המועיל כגון ברזל, אבץ, סידן וסיבים תזונתיים - המצויים בעיקר במוצרים מהצומח אבל גם במוצרים מתוספים מהחי - כך הערך גדל".

מנגד, הימצאותם של חומרים תעשייתיים למיניהם תהיה תמרור אזהרה: פוספטים למיניהם (חומרים מכילי זרחן שעלולים בין השאר להחמיר אלרגיות ורגישויות למיניהן, למשל מייצב מזיק במיוחד שמספרו E452 ושמו "טריפוליפוספט הנתרן" שנועד לספוח מים לתוך הבשר ולהעלות את משקלו של המוצר על חשבון הבריאות); מחזק הטעם מונוסודיום גלוטמט; חומרים משמרים למיניהם כולל מעכבי חימצון; שומן טרנס וצבעי מאכל מלאכותיים. גם הימצאותם של רכיבים טבעיים מסוימים בעייתית: מלח (נתרן), שבו עתירים לרוב המוצרים המעובדים; שומן ובפרט שומן רווי, והידרוליזט חלבון צמחי (חלבון סויה מפורק שהרכבו והשפעתו דומים למונוסודיום גלוטמט). "ככל שהמוצר יותר עשיר בחלבון, ודל בפחמימה ובשומן, כך הוא מומלץ יותר", מסכימה גם מיה בן אפריים קליין, דיאטנית ומומחית להרזיה ותזונה נכונה, "וההמלצה תהיה על אלה הכוללים מעט חומרים משמרים, יחסית".

ככלל, ממליצה בן אפריים קליין להימנע מהגשת פחמימות בצהריים, ותחת זה "להגיש מנות עשירות בחלבונים בשילוב ירקות בלבד, מכיוון שחלבונים וסיבים גורמים לתחושת שובע אדירה וכך הגוף שבע יותר לאורך זמן. פחמימות גם מעלות את רמת הסוכר וגורמות לעייפות, המיותרת לכולם בארוחת אמצע היום. סיבה נוספת היא שעומס קלוריות מפחמימות וחלבונים יחדיו עלולים לגרום לעודף משקל, הגוף אינו יכול לפרק אותם במקביל.

איך לבחור?

אם מנסים לתמצת את כל שפע המוצרים והאינפורמציה על גביהם לכמה כללי אצבע, כדאי לנסות ולשים לב לרשימת רכיבים קצרה ככל הניתן, עם מינימום של תוספים למיניהם (מחזקי טעם, חומרים משמרים וצבעי מאכל); לאחוזי שומן ושומן רווי נמוכים כמה שאפשר, ולכמות נתרן שואפת לסבירה - ההמלצה הרשמית היא עד 400 מ"ג ל-100 גרם מוצר, או לפחות כמה שפחות חריגה מהמינון הזה.

היחס בין המחיר לאיכות

שאלה מסקרנת במיוחד היא עד כמה קיים קשר בין איכות למחיר. התשובה לכך אינה חד-משמעית: בעוד מוצרים מסוימים שדורגו על-ידי אנשי המקצוע כמומלצים פחות זולים באופן בולט, במידה המעידה אולי על טיב מרכיביהם - מנקניקיות ועד שניצלונים של "המותג", שעולים רק 15 שקל - מחיריהם של אחרים משתווים פחות או יותר למחיריהם (הגבוה יחסית) של מוצרים מוצלחים יותר בקטגוריה. מנגד, ניתן למצוא מוצרים מומלצים בהחלט במחירים יחסית סבירים, סביב 30 שקל לאריזה גדולה (600-700 גרם) ביחס למוצרים יקרים יותר שמכילים כמות קטנה משמעותית. ההמלצה היא תמיד לשים לב להבדלים בתכולה, וגם למבצעים משתלמים שצצים מעת לעת - כך למשל 800 גרם קציצות של שגב משה שנמכרות כעת ב-25 שקל.

עדיף להשאיר על המדף

נקניקיות מכל סוג שהוא

תבור: "כל הנקניקיות מזיקות, גם אלה המתהדרות בתואר 'בריאות יותר מאחרות', לא מומלצות. מדובר במוצר שמקורו בסוגי בשר נחותים שאינם מתאימים לאף מוצר אחר (ולא חשוב מה מקורם - עוף, הודו או בקר), המכיל כמויות גדולות מאוד של נתרן, שומן רווי, ברוב המקרים גם מונוסודיום גלוטמט ושלל תוספים מלאכותיים מהסוג שאיננו רוצים למצוא במזון שלנו".

■ מחיר:2-5 שקלים ל-100 גרם, לפי המוצג והאריזה.

קבב זהב, זוגלובק

מלבד בשר ושומן בקר, מכיל המוצר חומרי התפחה (סודה לשתיה), מייצב E452 - טריפוליפוספט הנתרן, סוכרים, חומרי טעם וריח, מעכבי חימצון - סודיום אסקורבט וחומצה אסקורבית.

תבור: "המוצר בעל השם 'זהב' מכיל כמות קטנה יחסית של חלבון ביחס לבשר בקר, כמות גדולה במיוחד של שומנים ושומן רווי בפרט ואת התוסף המזיק E452".

■ מחיר: 20-22 שקל ל-400 גרם.

שניצלונים בציפוי פריך, המותג

תבור: "שניצלונים אלה מכילים כמות גדולה במיוחד של תוספים שונים ומשונים: מלבד בשר עוף והודו, שומן עוף והודו ושאר רכיבים, יש בהם גם E452 (טריפוליפוספט הנתרן), מחזק טעם (גלוטמט), חומר התפחה (E500), וכן כמות גדולה במיוחד של שומן רווי שמקורו בתוספת השומן של העוף וההודו".

■ מחיר: 15-16 שקל ל-700 גרם.

טבעות עוף, עוף טוב

שפר: "זה מוצר סביר יחסית, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל, אבל פחות מומלץ משניצל מצופה, שכן כמות קלוריות גבוהה יחסית, והוא מספק כמות נמוכה מעט של חלבון והרבה יותר פחמימות. אחוזי השומן גבוהים (11%), לכן חשוב שמנת התוספת תהיה דלת שומן. כמות השומן הרווי גבוהה יותר ממוצרי עוף רגילים, וכמות הנתרן יחסית גבוהה".

■ מחיר: 26-32 שקל ל-700 גרם.

המבורגר בלחמנייה, זוגלובק

שפר: "זה מוצר פחות מומלץ. כמות הקלוריות גבוהה, הוא מספק כמות נמוכה של חלבון ל-100 גרם - רק 12 גרם חלבון, והרבה יותר פחמימות בגלל הלחמנייה. אחוזי השומן גבוהים - 13% - וכמות השומן הרווי גבוהה מאוד, ומגיעה ל-7 גרם שומן רווי.

■ מחיר: 10-16 שקל ל-100 גרם.

אפשר להכניס לעגלה

קציצות עוף ביתיות, עוף טוב

"מוצר טוב מאוד יחסית לקציצות. הן עשויות 100% רכיבים טבעיים, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל. כמות הקלוריות קצת גבוהה וכמות החלבון סבירה, אך הוא מכיל גם לא מעט פחמימות. אחוזי השומן מעט גבוהים (11%), לכן חשוב שמנת התוספת תהיה דלת שומן. כמות הנתרן יחסית סבירה, 425 מ"ג".

■ מחיר: כ-30 שקל ל-600 גרם.

שישליק עוף אמיתי 2% שומן, מאמא עוף

מכיל חזה עוף, ולצידו חלבון סויה וגם מייצבים (E331 - סודיום ציטרט, המשמש גם כמעכב חימצון, חומר משמר וכחומר משפר קמח. E407 - קרגינן. משמש גם כחומר מייצב וחומר קרישה). למרות זאת, תבור מקלטגת אותו ברשימת המוצרים היותר סבירים: "אמנם המוצר מכיל כמות לא מבוטלת של נתרן והרבה תוספים, אך אף אחד מהתוספים אינו ידוע כמזיק באופן מיוחד. לעומת זאת מדובר על מוצר עשיר בחלבונים ודל במיוחד בשומן.

■ מחיר: 36-40 שקל ל-400 גרם.

אצבעות תירס עוף, מאמא עוף

המוצר ללא חומרים משמרים, ללא תוספים מלאכותיים וללא מונוסודיום גלוטמט. מכיל 33% תירס, 23% חזה עוף וסיבים תזונתיים.

תבור: "אמנם לא מדובר במוצר עשיר מאוד בחלבון, אך מכיל כמות נמוכה במיוחד של נתרן, ללא חומרים משמרים ומלאכותיים וכמות נמוכה במיוחד של שומן רווי. כמו כן הרבה ילדים מאוד אוהבים את השילוב של תירס בתוך שניצלים".

■ מחיר: 31-35 שקל ל-700 גרם.

שניצל אפוי ביתי 4% שומן, מאמא עוף

שפר: "זה מוצר טוב מאד יחסית לשניצל מצופה מפני שהוא אפוי. כמות הקלוריות טובה, והוא מספק כמות יפה של חלבון אך גם לא מעט פחמימות. אחוזי השומן נמוכים יחסית לשניצל מצופה - רק 4% ופחות מ-0.2 שומן טראנס. אפילו כמות הנתרן סבירה יחסית, 450 מ"ג (באותו השניצל בציפוי דגנים יש 580 מ"ג נתרן). ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל". בן אפריים קליין מציינת כי המוצר "מזכיר שניצל עוף אמיתי, ללא השומן והטיגון".

■ מחיר: 32-42 שקל ל-650 גרם.

חזה עוף בתיבול גריל, מאמא עוף

שפר: "גם זה מוצר דל בקלוריות, עשיר בחלבון ודל בפחמימות. אחוזי השומן נמוכים מאוד, רק 3%, ואין בכלל שומן רווי, חומרים משמרים וצבעי מאכל. כמות הנתרן, כמו ברוב המזונות המוכנים, מעט גבוהה, לכן חשוב לדאוג לא להוסיף מלח לשאר המאכלים באותה הארוחה.

■ מחיר: 38-40 שקל ל-420 גרם.

לאכול ללא ייסורי מצפון

פילה עוף אמיתי 2.5%, מאמא עוף

שפר: "מוצר מצוין, דל בקלוריות, עשיר בחלבון ודל בפחמימות, וזה חשוב - כי לרוב ילדים אוכלים מספיק פחמימות בתוספת לארוחה, ולא כדאי שיהיו פחמימות גם במנת הבשר.

"אחוזי השומן נמוכים ואין בכלל שומן רווי, חומרים משמרים וצבעי מאכל. המינוס: כמות הנתרן מעט גבוהה".

■ מחיר: 42-45 שקל ל-600 גרם.

שניצל עוף ביתי בציפוי קריספי, עוף טוב

תבור: "המוצר מכיל 100% חומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים וללא תוספת מונוסודיום גלוטומט. הרכיבים מכילים 60% חזה עוף, חלבונים וסיבים תזונתיים.

"הוא עשוי מנתח שלם של עוף, מכיל חלבון וסיבים בריאים מאפונה, עשיר יחסית בחלבונים ודל יחסית בנתרן".

■ מחיר: 30-40 שקל ל-700 גרם.

שווארמה פרגיות, טיבון ויל

שפר: "זה מוצר טוב מאוד, דל בקלוריות, עשיר בחלבון ודל בפחמימות. אחוזי השומן בסדר - 5%, מתוכם 2 גרם של שומן רווי שמומלץ פחות.

"גם כאן כמות הנתרן עדיין גבוהה".

■ מחיר: 24-30 שקל ל-500 גרם.

קציצות עוף, חצילים וטחינה, עוף טוב

בן אפריים קליין: "הקציצות טעימות להפליא, עשירות בחלבון, דלות בפחמימה ומכילות מעט שומן".

מדובר בתוספת מעניינת ובריאה ברשימת הרכיבים, שעשויה בהחלט לגוון את תזונת הילדים - אם אין להם רתיעה מחצילים ומטחינה, כמובן.

■ מחיר: 25-30 שקל ל-600 גרם.

קציצות עוף וקציצות דג של שגב משה

בן אפריים קליין: "הקציצות עשירות בחלבון, דלות בשומן ומכילות מינימום פחמימות, וגם הטעם מצוין ותעשייתי פחות ממוצרים אחרים על המדף".

■ מחיר: כ-35 שקל ל-800 גרם.

תגובות

זוגלובק: קיימים ערכים תזונתיים

"קבב זהב הוא מוצר פרימיום המכיל רמה גבוהה של חלבון (14%) שמקורו מבשר הבקר בלבד. המוצר מורכב מכ-90% בשר ושומן בקר. השילוב בין הבקר לשומן מקנה לו טעם ומרקם ייחודיים ומכיל ערכים תזונתיים, כמו ברזל, 12B וויטמינים נוספים מקבוצה B.

"המבורגר בלחמנייה הוא מוצר המיועד לארוחה מהירה, טעימה ומשביעה. המוצר מורכב מהמבורגר איכותי המכיל מעל 90% בשר בקר ושומן מן החי. ההמבורגר כשלעצמו מכיל רמה גבוהה של חלבון (14%) והלחמנייה מהווה את תוספת הפחמימה שמשלימה לארוחה".

עוף טוב: ממשיכים לחדש

חברת ''עוף טוב'' גאה להיות החברה היחידה בתחום שפיתחה את סדרת השניצלים מ-100% רכיבים טבעיים. אנו ממשיכים לחדש בכדי להביא ללקוחותינו מוצרים איכותיים וחדשניים".

המותג: איכות גבוהה ודומה לאחרים

"מוצרי 'המותג' מיוצרים על-ידי אחד הקונצרנים המובילים בשוק, ובמבחני טעימה סדרת השניצלים נמצאים באיכות גבוהה ודומה למותגים אחרים. המוצרים הם מוצרי צריכה ולא מוצרי נישה".

עוד כתבות

היקף העסקאות בירידה, אבל מחירי הדיור עולים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דירה ממוצעת נמכרת כבר ב־2.3 מיליון שקל, ומשכנתאות היוקרה מטפסות

היקף העסקאות שבוצעו בשנה שעברה עמד על 80% לעומת שנה ממוצעת, אבל המחיר הממוצע של דירה ברבעון הרביעי של 2025 היה הגבוה ביותר אי־פעם ● 40% מהמשכנתאות נלקחו על דירות של 3 מיליון שקל ומעלה, וחלק ניכר מהעסקאות מתרכזות בתל אביב והמרכז

להבות עולות מבניין שנפגע בתקיפה אווירית ישראלית בדרום לבנון בתחילת החודש / צילום: ap, Mohammad Zaatari

הסיבה להתגברות התקיפות בלבנון - היערכות למלחמה עם איראן

צה"ל מגביר את הקצב ומתמקד במשגרים ומחסני אמל"ח למקרה שחיזבאללה יצטרף לאיראן ● בעקבות התקיפות צה"ל שנמשכות, גורמים בלבנון מנהלים מגעים אינטנסיביים עם ארה"ב ודורשים "לרסן את ישראל" ● משמרות המהפכה באיראן פתחו בתרגיל נרחב במצר הורמוז ● עדכונים שוטפים

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

אילוסטרציה: Shutterstock

המרוויחים של ולנטיינ'ס דיי: ענפי התכשיטים, הקוסמטיקה והפרחים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי רוב התכשיטים נרכשו בשבוע החולף בחנויות, בעוד קוסמטיקה נרכשה בעיקר באונליין

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל החברה הרוכשת פאלו אלטו נטוורקס ניקאש ארורה / צילום: איל יצהר

ההודעה שקיבלו עשרות עובדים: מזל טוב, תפוטרו בעוד שנה

כ־10% מעובדי סייברארק בישראל, כולל בעלי ותק של עשור ויותר, גילו במייל ישיר מפאלו אלטו כי תפקידם יבוטל בעוד 12-3 חודשים, וישנם מנהלים שאף לא ידעו מי מהצוות שלהם יפוטר ● המהלך מעורר שאלות על המחיר האנושי של עסקאות הענק בהייטק

שותפי קרן קינטיקה ואלכס מור מ־8VC / צילום: לינוי ברק קורין

"נקסט ויז'ן לרחפנים" - ההשקעה החדשה של מייסד פלנטיר בישראל

קרן 8VC של מייסד פלנטיר נכנסה כמשקיעה מוקדמת בסטארט־אפ לייטויז'ן, המפתח מצלמות לרחפנים ● קרן הדיפנס־טק קינטיקה השתתפה במהלך

נתי סיידוף, יו''ר שיכון ובינוי / צילום: איל יצהר

לאחר מחיקת ענק בשדה דב: שיכון ובינוי מכניסה את השכרת הדירות לשלד בורסאי

בשנים האחרונות, נאלצה חברת הבנייה של נתי סיידוף להכיר במחיקות עתק של 1.5 מיליארד שקל בגין ייזום נדל"ן במתחם שבצפון ת"א ● כעת היא מכניסה את הפעילות לבורסה באמצעות מיזוג לשלד לפי שווי של 270 מיליון שקל

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

מה חושב ניר ברקת על הבורסה בת"א? "רק חברות נכות מנפיקות בישראל"

שר הכלכלה טען כי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף, ברקת קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● רק בשבוע שעבר הודיעה פאלו אלטו כי תבצע רישום כפול בבורסה

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

חמינאי מאיים על טראמפ: נושאת מטוסים? נוכל להטביע

וויטקוף וקושנר ייפגשו היום בזנ'ווה עם נציגים איראניים, בניסיון אחרון להגיע להסכם שיימנע מלחמה ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בתל אביב; מדד הבנייה זינק במעל 3%, מניות התוכנה נפלו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.4% ● מדד הביטחוניות התאושש ומחק יותר ממחצית מהירידות שרשם מתחילת החודש ● האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● באופנהיימר מעלים את המלצתם לטאואר, מחיר יעד גבוה ב-25% ממחירה הנוכחי ● עין שלישית מזנקת לאחר אישור מכירת 30% ממניותיה בחברה לקונגלומרט האמירתי אדג' ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום הנשיאים

דנה עזריאלי / צילום: אריק סולטן

דנה עזריאלי מתיישבת על כס המנכ"לית עם שכר משודרג

דנה עזריאלי תהפוך למנכ"לית הקבועה של חברת הנדל"ן המניב ● השף יוסי שטרית ישתף פעולה עם מותג הרכב הסיני זיקר ● אחד המטוסים בארקיע יישא את שמו של הזמר יהורם גאון ● וזה המינוי החדש בקרן ההון סיכון של האחים ברקת ● אירועים ומינויים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

מימין: עו''ד אלון פומרנץ ועו''ד ארז תיק / צילום: תמר דניאלי

ליפא מאיר: עו"ד אלון פומרנץ ימונה ליו"ר, עו"ד ארז תיק לשותף המנהל

פירמת עורכי הדין ליפא מאיר הודיעה על שינויים בצמרת ● עו"ד ארז תיק, ראש מחלקת הנדל"ן והמלונאות, מונה לשותף המנהל ● עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה, שכיהן כשותף המנהל במשך שמונה שנים, ימונה ליו"ר הפירמה

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע מקדמת: מניות ציבוריות יקבלו מסלול ירוק לרישום בחו"ל

בימים אלה, רשות ני"ע בוחנת החלה של המודל הקנדי, שיקל רגולטורית על חברות ציבוריות ישראליות ויאפשר להן קבלה מהירה לוול סטריט ● במקביל, רשות ני"ע סימנה את הקבלנים: בונה מודל דיווח חדש שיאלץ אותם למחוק את המבצעים היצירתיים ממחיר הדירה

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל האפאג-לויד ויאיר סרוסי, יו״ר דירקטוריון צים / צילום: שוקה כהן

עסקת צים נחתמה, והשווי הסופי נחשף

חברת התובלה הימית נרכשת תמורת 4.2 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של כ-58% על מחיר המניה בוול סטריט ● עסקת הרכישה כפופה לאישורים שונים, ביניהם גם אישור המדינה, שמחזיקה ב"מניית זהב" בצים ● גורמים מעריכים כי צים תעמוד בקריטריונים הנדרשים לאישור העסקה

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון