גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אני מנסה לחקות את תיירי הנרי. אם גם הייתי מצליח, הייתי בארסנל"

טל בן חיים מבין שבזבז זמן במלאבס ("שנתיים יותר מדי"); ויש לו מסר למי שקישר בין זימונים שלו ושל דמארי לנבחרת ללוזונים: "סתמנו פיות, ככה יצא" ■ ריאיון

טל בן חיים, עומר דמארי, נבחרת ישראל / צלם: רויטרס
טל בן חיים, עומר דמארי, נבחרת ישראל / צלם: רויטרס

בקיץ 2011, ביצת הכדורגל הישראלי נכנסה לשוק כאשר עומר דמארי נמכר ממכבי פ"ת להפועל ת"א תמורת סכום מופרז של 1.5 מיליון אירו, עבור 50% מהכרטיס שלו. שנה לאחר מכן שתי הקבוצות ביצעו עסקה נוספת, הפעם עבור טל בן חיים - ועדיין הרבה גבות הורמו. אלא שמאז ההעברות ההן, שהעשירו את הקופה של הלוזונים - השחקנים האלו התפתחו, השתפרו. זה הגיע עד למצב שהם באנקרים בהרכב של אלי גוטמן לקראת המשחק הקריטי ביום ראשון מול בוסניה.

בן חיים, שחקן קו בן 25 שניבאו לו הרים וגבעות כבר מגיל נוער - קוצר מאז תחילת העונה הרבה מחמאות, לאחר שהפך לשחקן המשמעותי ביותר במכבי ת"א, מלבד כמובן ערן זהבי. ומה שמדהים זה שנורא כיף לדבר איתו על זה: מדובר על איש שיחה ברמה גבוהה מאוד.

***

השיחה המיוחדת הזו נפתחת באיחולי החלמה לאדין דז'קו, שיפגוש את ישראל במקרה הטוב רק בגומלין בסראייבו. בן חיים מאוד ענייני: "מאחל לו הרבה בריאות. אנחנו צריכים להתעסק בעצמנו, זה לא מעניין. לא יודע מה תכנית המשחק שלהם. אני ממש לא מתעסק בהם. נצטרך להתעסק בהם כשנתחיל להתכונן אליהם. הרבה יותר מעניין אותי איך אנחנו נתכונן ואיך אנחנו נשחק ומה תהיה שיטת המשחק שלנו. אם נעשה הכל כמו שצריך, נוכל להוציא את התוצאה שאנחנו רוצים".

עדיין, כאשר שחקן כזה נעדר מהרכב היריבה, ואין לו תחליף, ויש להם רק 2 נקודות, ואין להם חלוצים בסגל, ולישראל מלוא הנקודות - זה כן מעניין.

"לא נכנס לסטטיסטיקות האלה. בשורה התחתונה, יש להם שחקנים בליגות טיפה יותר איכותיות מישראל, טיפה. בעוד הם משחקים בבונדסליגה, למיטב ידיעתי מירב שחקני הנבחרת הישראלית משחקים בליגה הישראלית. צריך להיכנס לפרופורציות. להגיד שאנחנו פייבוריטים במשחק זה להיות עיוור. ביום נתון בשורה התחתונה - ואני לא מכין את הקרקע ולא מנמיך ציפיות - הם יותר טובים מאיתנו, מדורגים גבוה יותר, ושיחקו במונדיאל האחרון. להגיד שאנחנו פייבוריטים, ולא משנה מה, זה קצת תלוש מהמציאות. אצטדיון ביתי מלא, פציעות בצד שלהם ויום פחות טוב מצידם, יאזן את הכוחות ויתן לנו יתרון קטן".

אתם באמת בכוננות שיא?

"אני יכול להגיד שהרעב והרצון להעפיל הוא עצום. אנחנו בתור שחקנים, ובכלל כל הנבחרת בתור מערכת, יודעים שלעלות ליורו יהיה באמת הישג. הרעב והאמביציה והחשק להגיע לנבחרת ולתרום ולהשיג את המטרה, הוא גדול ואין דבר שהיינו רוצים יותר מזה. אבל יש נבחרות מאוד טובות בבית הזה, וגם את הנבחרת מהדרג הרביעי (וויילס - ר.ע) מצפים שננצח בקלות למרות שרוב השחקנים שלה מהפרמיירליג".

יש לך רק תשע הופעות בנבחרת הבוגרת. אתה כבר בן 25. מה עצר אותך כל השנים?

"חשבתי שיהיו לי יותר הופעות בנבחרת בשלב הזה. הקריירה שלי התגלגלה ככה שנשארתי במכבי פ"ת שנה או שנתיים יותר מדי וגם כשהלכתי להפועל ת"א, לא הייתה לי עונה טובה וגם לא לקבוצה. לא זומנתי אז וזו הסיבה שמספר ההופעות שלי לא גדול, אבל אני רק בן 25 ואני עדיין בין השחקנים הצעירים בנבחרת".

במשך השנים קשקשו שאתה ודמארי מקבלים זימונים לנבחרת רק בשל האינטרס של הלוזונים לשווק אתכם. סתמתם לכולם את הפה?

"אז קשקשו. סתמנו את הפה כי ככה יצא. קיבלנו את הזימון לנבחרת ואת הזכות לשחק בהרכב וכמובן שרצינו להוכיח את עצמנו. הדבר האחרון שרצינו זה לסתום את הפה לכל החכמים שחשבו שאנחנו בנבחרת בגלל אבי ועמוס. ללואיס פרננדז אפשר לקבוע מי יהיה בנבחרת ומי לא? לאלי גוטמן?"

יש בדור הנוכחי אינספור קשרים התקפיים מצוינים. ורמוט, זהבי, רפאלוב, מליקסון, בוזגלו, חן עזרא. בסוף אתה עולה לפני כל אלו. מנפח את האגו?

"ממש לא. אמנם עליתי בשני המשחקים האחרונים אבל ברוב המשחקים שהייתי חלק מהנבחרת, כל אלה שציינת עלו לפני. אם אתה שחקן שאחרי שני משחקים כבר מתנפח לך האגו, אז האגו הזה יירד מהר מאוד. אני לא חושב שעשיתי יותר מדי, שאני צריך להרים את האף. נבחרת זה מקום שנקבע לפי הכושר הנוכחי שלך ולא לפי עונה שלמה. גם אם אעשה משחק טוב נגד בוסניה, אף אחד לא יודע באיזה מצב אהיה במארס הקרוב (המשחק הבא - ר.ע). הדוגמה הכי טובה זה עדן בן בסט. הוא היה הכי טוב בקמפיין הקודם, ועכשיו לא זומן בכלל. הכדורגל נזיל מאוד".

אפשר להגיד שזרעי החלק הקדמי של הנבחרת - ורמוט, אתה, זהבי ודמארי - נזרעו במשחק הידידות מול הונדורס ביוני, שבו ניצחתם 2-4?

"זה היה משחק טוב שלנו. יש הרבה איזון בין ארבעתנו. אנחנו משחקים יפה ביחד. הרבה דברים יכלו להשתנות, אבל לשמחתי כל הארבעה שמרו על כושר טוב. גילי הוא היחיד שכמעט ולא יצא לי לשחק איתו חוץ מהרביעייה הזו. עם עומר שיחקתי כל הקריירה חוץ מהשנה וחצי האחרונה. לי ולערן יש תיאום מצוין. יש המון איזון בהרכב הזה כי גילי כנף ואני כנף, הוא נכנס יותר לאמצע ואני יותר שומר קו, ועומר יודע לפנות שטחים לערן. כל עוד ארבעתנו בכושר טוב, זה הרכב מצוין".

***

חלק מהגולים שלך מזכירים את אלו של תיירי הנרי. זה שחקן שאתה מעריץ? למדת את התנועות שלו?

"זה שחקן שאני מאוד מעריץ. להגיד שאני מתיימר לשחק כמוהו? אני לא. לפחות לא מעבר לכך שראיתי כל גול שלו בקריירה. אני מנסה לחקות, וזו גם האמת. אם הייתי גם מצליח לחקות אותו, הייתי מזמן משחק בארסנל".

הפכת השנה לשחקן הרבה יותר מסוכן - המגינים כבר לא יודעים איזה צד או איזה רגל לסגור לך. מה עוד אתה רוצה לשפר במשחק שלך בשנים הקרובות?

"גיוונתי מאוד את המשחק שלי בשנתיים-שלוש האחרונות. היום נוח לי לשחק בשני הצדדים ומשניהם להיכנס לאמצע וגם ללכת לקו. זה סגנון המשחק שלי. ברור תמיד שיש לאן לשאוף להשתפר. מאז שהגעתי למכבי, אני מבין את המשחק הרבה יותר טוב. אני עומד טקטית הרבה יותר טוב. זה דברים שפחות לימדו אותי בעבר".

לא היית רוצה שיבוא המאמן שינסה אותך ויאמין בך כחלוץ שפיץ לכל דבר? אתה לא חושב שבאיזשהו מקום אתה מתבזבז על הקווים?

"לא, ממש לא. להגיד שאני מתבזבז זה ממש לא נכון. להבין שבגלל שאני שחקן קו אני לא יכול לייצר מספרים של חלוץ, יהיה הרבה יותר נכון, אבל אני מעדיף ככה".

כשאתה מתחיל דריבל - אתה יודע איך הוא יסתיים? איך תעבור את השחקן? או שהכל זה אינסטינקטים?

"אני משחק מול שחקנים שכבר שיחקתי מולם, אני מכיר אותם ואני יודע מי יותר חזק שאני הולך על הקו ומי יותר חזק כשאני הולך לאמצע. נביא אני לא, אבל אני יודע איך אני רוצה שזה יסתיים. היו לי גולים שידעתי מהרגע הראשון איך הם יראו, אבל זה מצליח אחד ל..."

גוטמן זה מאמן שטיפח הרבה כוכבים ישראלים בשנים האחרונות, רובם משחקים איתך בנבחרת. אתה מרגיש שאתה יכול להשתפר בזכותו, במעט ימי אימון שהוא פוגש אתכם?

"קשה מאוד למאמן שמקבל אותנו לחמישה-שישה ימים לפני משחק, לעבוד ולהכין קבוצה. בשביל זה אנחנו שחקני נבחרת ומקצוענים, ונבחרנו להיות הישראלים הכי טובים בעולם כדי לייצג את הנבחרת והמדינה. ואז, כל אחד עושה את ההתאמות".

קבל שלושה חלומות, דרג אותם מהקטן לגדול ביותר: לשחק עם מכבי ת"א בליגת האלופות; לשחק עם הנבחרת ביורו 2016 בצרפת; לצאת לשחק באחת הליגות הגדולות באירופה.

"לא יכול. רוצה את שלושתם באותה מידה. אם תשנה טיפה את השאלה, התשובה שלי לא תשתנה. לא יכול להצביע לך על חלום יותר גדול".

מי השחקן הכי טוב ששיחקת איתו עד היום?

"יש כמה. יש המון שחקנים טובים ששיחקתי איתם. קשה לי להצביע על אחד. יש את מראד מגמדוב, שחקן ברמות הגבוהות, יש את יוסי בניון, יש את עומר דמארי, יש את ברק יצחקי שהוא הכי כשרוני ששיחקתי איתו, יש את ערן זהבי, יש את גל אלברמן".

כיכבת בשני המשחקים הראשונים בקמפיין. קונה להיות גרוע הפעם בשביל ניצחון 1-0 קטן שלנו?

"חד משמעית, כן".

עוד כתבות

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

מניית השבבים שזינקה בת"א ב־3,000% וחברת הגמל שהרוויחה ממנה בגדול

חברת בידוק השבבים קווליטאו הציגה דוח חזק בו שילשה את הרווח הרבעוני והפחיתה את התלות בסין ● המרוויח הגדול: ילין לפידות

בדיקה טכנולוגית / צילום: Shutterstock

האם המודל החדש של ג'מיני מצדיק את ההתלהבות?

מודל הבינה המלאכותית החדש של גוגל, ג'מיני 3, מציע מספר מצבים - מהיר, חושב וקנבס - עולה 20 דולר בחודש ומהווה שדרוג משמעותי לעומת הדור הקודם ● עם זאת, גם כעת לא מומלץ לסמוך עליו בעיניים עצומות

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

רשות ני"ע נגד שיווק הקרנות ברשתות: פרסומי מנהלי קרנות ומשפיענים יוגבלו

בעמדת סגל שפרסמה היום הרשות היא מסדירה את האופן שבו מנהלי קרנות נאמנות, ומי שמקבלים מהם כסף, יוכלו לפרסם את הקרנות שלהם ברשתות החברתיות ● הכללים חלים גם על תגובות לפרסומים הנוגעים לקרנות תחת ניהולם

רובי ריבלין / איור: גיל ג'יבלי

פונה לביטקוין: הסיבוב הכואב של רובי ריבלין באלקטריאון נגמר

כארבע שנים אחרי שמונה לנשיא אלקטריאון, דרכיהן של חברת הטכנולוגיה ונשיא המדינה לשעבר נפרדות ● לאחרונה דווח על מינויו של ריבלין לנשיא חברת המטבעות הדיגיטליים ביטקור, המקדמת מהלך לרישום מניותיה בבורסה המקומית

משלוחי קוקאין שנתפסו על ידי משמר החופים האמריקאי בפורט אוורגליידס, פלורידה / צילום: ap, Rebecca Blackwell

טראמפ מתמקד במלחמה בסמים, והסטארט-אפים בתחום הביטחון מרוויחים

רחפנים, חיישנים ופלטפורמות בינה מלאכותית זוכים למיתוג מחדש ככלים למאבק ב"טרור סוחרי הסמים" ● כך, הטכנולוגיה שעיצבה את מלחמת עיראק ואפגניסטן - ולא פסחה על אוקראינה - עוברת מיתוג מחדש ומוצבת במשמר החופים בקריביים ובמדבריות הגבול המקסיקני

פרויקט ''אינדיאנה צפון'' של חברת דוראל / צילום: באדיבות דוראל

חברת האנרגיה הבטיחה להפוך פחות מ־100 מיליון דולר ל־850. היא תצליח?

דוחות דוראל הזניקו את המניה, שהשלימה עלייה של כ־140% בשנה ● צמד הבעלים כמעט והפך למיליארדרים על הנייר ● האם הפרויקטים בארה"ב יממשו את תחזית הרווח השאפתנית?

עו''ד שגית אפיק, היועצת המשפטית לכנסת / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

היועצת המשפטית לכנסת מתנגדת להקמת ועדה מיוחדת לחוק השידורים

לעמדתה של עו"ד שגית אפיק, ועדת הכלכלה היא הוועדה המוסמכת והמתאימה לדון בהצעת חוק השידורים של השר שלמה קרעי, והעברת החוק לוועדה מיוחדת - שנועדה לעקוף את יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן - תהווה פגם מהותי בהליך החקיקה

הכוח בשוק הרכב עבר לקונים: הצפת דגמים, ירידות מחירים והסערה הצפויה ב-2026

שוק הרכב צפוי להמשיך לעמוד ב-2026 בסימן המעבר מ"שוק של מוכרים" ל"שוק של קונים" ● על הפרק: ירידת המחירים צפויה להמשיך בשל המלחמות השיווקיות בין היצרנים הסינים והיבואנים שלהם, קטגוריות חדשות ידרסו קיימות, והסביבה התחרותית תהפוך קשה עוד יותר

בנימין נתניהו, הליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

בקשת החנינה של נתניהו: איך זה עובד והאם יש צורך בהודאה באשמה

רה"מ בנימין נתניהו יצר רעידת אדמה כשהחליט להגיש באופן רשמי בקשת חנינה לנשיא המדינה ● מה המשמעויות, וכיצד תתקבל ההכרעה? ● גלובס עושה סדר

עמוד חשמל / צילום: Shutterstock

הרפורמה הצרכנית בחשמל: מי ייהנה מהחשמל הזול?

רשות החשמל פרסמה שימוע למכרז למכירת הספק של חשמל זול לשוק הפרטי, אך ללא מגבלות ברורות, חלק ניכר מההקצאה עלול לזרום לעסקים ולספקולנטים - ולצמצם את ההנחות המוצעות לצרכנים ● במקביל, גם חשבון החשמל עליו מוצעת ההנחה צפוי לעלות

משרדי הרצוג, פוקס, נאמן / צילום: תמר מצפי

23 קומות בפרויקט תאומי רובנשטיין: הרצוג פוקס נאמן מרחיב את שטחו

הרצוג פוקס נאמן, אחד משלושת משרדי עריכת הדין הגדולים בישראל, המונה כ-460 עורכי דין, ישכור ארבע קומות נוספות במגדל המערבי של פרויקט תאומי רובינשטיין ● ההסכם החדש כולל שכירות נוספת בשטח של כ־5,000 מ"ר

ח''כ דוד ביטן ושר התקשורת ד''ר שלמה קרעי / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

למרות התנגדות הייעוץ המשפטי: חוק השידורים בדרך לוועדה מיוחדת

ועדת הכנסת תדון ביצירת מסלול עוקף לקידום הצעת החוק של שר התקשורת שלמה קרעי, ובכך תדלג על ההתנגדות שהוביל יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן ● בענף מביעים חשש מפוליטיזציה

אהרון סנקרי / צילום: פרטי

"הייתי בן 21 וחשבתי שאני מרוויח בענק": כך איבד משקיע צעיר את הכסף בפרויקט בחו"ל

אהרון סנקרי הוא רק אחד ממאות משקיעים שטוענים כי הולכו שולל בפרשת בראשית־סיגנצ'ר, שבה גויסו לכאורה כ־44 מיליון שקל במרמה ● מה אפשר ללמוד מסיפורו על זהירות בהשקעות בכלל ובחו"ל בפרט

מטוס ישראייר / צילום: מוני שפיר

ישראייר רשמה שיא במספר המטוסים שהפעילה ברבעון; הרווח הנקי זינק ב-75%

הכנסות ישראייר ברבעון השלישי זינקו ב-55% והסתכמו ב-258 מיליון דולר ● מניית החברה נסחרת בעלייה של 1.3% בבורסה, אך מתחילת השנה עדיין ירדה בכ-4% ● שווי השוק המגולם לחברה עומד על 488 מיליון שקל

סם אלטמן / צילום: ap, Kevin Wolf

לסם אלטמן חסרים מעל 200 מיליארד דולר. מאיפה הוא יביא אותם?

דוח חדש של בנק HSBC מציף סימני שאלה סביב המודל הכלכלי של OpenAI ● איך החברה מתכוונת לכסות על חובות הענק שטיפחה, ואיך היא משפיעה על השוק כולו?

בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי/ידיעות אחרונות

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש בקשת חנינה לנשיא הרצוג

סנגורו של נתניהו כתב להרצוג כי "על רקע הצורך להביא לאיחוד העם ואיחוי הקרעים, ראש הממשלה נכון לצעוד בדרך זאת של בקשת חנינה, למרות שבכך הוא יוותר על זכותו לנהל את ההליך המשפטי בעניינו עד תום - וזאת מתוך ראיית האינטרס הציבורי" ● בית הנשיא: "מדובר בבקשת חנינה יוצאת דופן, שתישקל באחריות ובכובד-ראש"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ועו''ד עמית חדד / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

הימנעות מהודאה ותקדים שנוי במחלוקת: מה צפוי כעת עם בקשת החנינה של רה"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש בקשה רשמית לנשיא המדינה, שבה קרא לחון אותו בשם "האינטרס הציבורי", מבלי להודות באישומים ● השלב הבא הוא קבלת עמדת מחלקת החנינות במשרד המשפטים, שאחריה הכדור יעבור להרצוג ● וגם: הקשר לתקדים קו 300 ומה יעשה בג"ץ

"טיהור אתני בדלת האחורית": מי עוצר את הארגון שמפנה עזתים מהרצועה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הכוח הבינלאומי של טראמפ מתקשה למצוא מדינות שיסכימו לקחת חלק בשיקום עזה, רומניה תשלם 400 מיליון דולר לאלביט עבור "מל"טים שיזהו תנועות של הרוסים סמוך לגבולה", וזה הארגון המסתורי שמסייע לעזתים לברוח דרך ישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ראש מפא״ת במשרד הביטחון, תא''ל (מיל') ד״ר דני גולד, בכנס דיפסנטק / צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

מפתח כיפת ברזל חשף: זה מועד מסירת מערכת הלייזר לצה"ל

תא"ל (מיל') דני גולד הודיע בכנס דיפנסטק שמערכת "אור איתן" תימסר לצה"ל ב-30 בדצמבר ● בכנס אף התייחס מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר ברעם למערכה נוספת שצפויה עם איראן: "כל החזיתות עדיין פתוחות"

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה שלילית באירופה; איירבוס צונחת במעל 9%

הדאקס יורד בכ-1.4% ● המניות הביטחוניות באירופה יורדות, על רקע המגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש השמיני ברציפות ● החוזים העתידיים על וול סטריט יורדים ● מחירי הנפט רושמים עליות ● הביטקוין צונח ונסחר סביב 86 אלף דולר