גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אני מנסה לחקות את תיירי הנרי. אם גם הייתי מצליח, הייתי בארסנל"

טל בן חיים מבין שבזבז זמן במלאבס ("שנתיים יותר מדי"); ויש לו מסר למי שקישר בין זימונים שלו ושל דמארי לנבחרת ללוזונים: "סתמנו פיות, ככה יצא" ■ ריאיון

טל בן חיים, עומר דמארי, נבחרת ישראל / צלם: רויטרס
טל בן חיים, עומר דמארי, נבחרת ישראל / צלם: רויטרס

בקיץ 2011, ביצת הכדורגל הישראלי נכנסה לשוק כאשר עומר דמארי נמכר ממכבי פ"ת להפועל ת"א תמורת סכום מופרז של 1.5 מיליון אירו, עבור 50% מהכרטיס שלו. שנה לאחר מכן שתי הקבוצות ביצעו עסקה נוספת, הפעם עבור טל בן חיים - ועדיין הרבה גבות הורמו. אלא שמאז ההעברות ההן, שהעשירו את הקופה של הלוזונים - השחקנים האלו התפתחו, השתפרו. זה הגיע עד למצב שהם באנקרים בהרכב של אלי גוטמן לקראת המשחק הקריטי ביום ראשון מול בוסניה.

בן חיים, שחקן קו בן 25 שניבאו לו הרים וגבעות כבר מגיל נוער - קוצר מאז תחילת העונה הרבה מחמאות, לאחר שהפך לשחקן המשמעותי ביותר במכבי ת"א, מלבד כמובן ערן זהבי. ומה שמדהים זה שנורא כיף לדבר איתו על זה: מדובר על איש שיחה ברמה גבוהה מאוד.

***

השיחה המיוחדת הזו נפתחת באיחולי החלמה לאדין דז'קו, שיפגוש את ישראל במקרה הטוב רק בגומלין בסראייבו. בן חיים מאוד ענייני: "מאחל לו הרבה בריאות. אנחנו צריכים להתעסק בעצמנו, זה לא מעניין. לא יודע מה תכנית המשחק שלהם. אני ממש לא מתעסק בהם. נצטרך להתעסק בהם כשנתחיל להתכונן אליהם. הרבה יותר מעניין אותי איך אנחנו נתכונן ואיך אנחנו נשחק ומה תהיה שיטת המשחק שלנו. אם נעשה הכל כמו שצריך, נוכל להוציא את התוצאה שאנחנו רוצים".

עדיין, כאשר שחקן כזה נעדר מהרכב היריבה, ואין לו תחליף, ויש להם רק 2 נקודות, ואין להם חלוצים בסגל, ולישראל מלוא הנקודות - זה כן מעניין.

"לא נכנס לסטטיסטיקות האלה. בשורה התחתונה, יש להם שחקנים בליגות טיפה יותר איכותיות מישראל, טיפה. בעוד הם משחקים בבונדסליגה, למיטב ידיעתי מירב שחקני הנבחרת הישראלית משחקים בליגה הישראלית. צריך להיכנס לפרופורציות. להגיד שאנחנו פייבוריטים במשחק זה להיות עיוור. ביום נתון בשורה התחתונה - ואני לא מכין את הקרקע ולא מנמיך ציפיות - הם יותר טובים מאיתנו, מדורגים גבוה יותר, ושיחקו במונדיאל האחרון. להגיד שאנחנו פייבוריטים, ולא משנה מה, זה קצת תלוש מהמציאות. אצטדיון ביתי מלא, פציעות בצד שלהם ויום פחות טוב מצידם, יאזן את הכוחות ויתן לנו יתרון קטן".

אתם באמת בכוננות שיא?

"אני יכול להגיד שהרעב והרצון להעפיל הוא עצום. אנחנו בתור שחקנים, ובכלל כל הנבחרת בתור מערכת, יודעים שלעלות ליורו יהיה באמת הישג. הרעב והאמביציה והחשק להגיע לנבחרת ולתרום ולהשיג את המטרה, הוא גדול ואין דבר שהיינו רוצים יותר מזה. אבל יש נבחרות מאוד טובות בבית הזה, וגם את הנבחרת מהדרג הרביעי (וויילס - ר.ע) מצפים שננצח בקלות למרות שרוב השחקנים שלה מהפרמיירליג".

יש לך רק תשע הופעות בנבחרת הבוגרת. אתה כבר בן 25. מה עצר אותך כל השנים?

"חשבתי שיהיו לי יותר הופעות בנבחרת בשלב הזה. הקריירה שלי התגלגלה ככה שנשארתי במכבי פ"ת שנה או שנתיים יותר מדי וגם כשהלכתי להפועל ת"א, לא הייתה לי עונה טובה וגם לא לקבוצה. לא זומנתי אז וזו הסיבה שמספר ההופעות שלי לא גדול, אבל אני רק בן 25 ואני עדיין בין השחקנים הצעירים בנבחרת".

במשך השנים קשקשו שאתה ודמארי מקבלים זימונים לנבחרת רק בשל האינטרס של הלוזונים לשווק אתכם. סתמתם לכולם את הפה?

"אז קשקשו. סתמנו את הפה כי ככה יצא. קיבלנו את הזימון לנבחרת ואת הזכות לשחק בהרכב וכמובן שרצינו להוכיח את עצמנו. הדבר האחרון שרצינו זה לסתום את הפה לכל החכמים שחשבו שאנחנו בנבחרת בגלל אבי ועמוס. ללואיס פרננדז אפשר לקבוע מי יהיה בנבחרת ומי לא? לאלי גוטמן?"

יש בדור הנוכחי אינספור קשרים התקפיים מצוינים. ורמוט, זהבי, רפאלוב, מליקסון, בוזגלו, חן עזרא. בסוף אתה עולה לפני כל אלו. מנפח את האגו?

"ממש לא. אמנם עליתי בשני המשחקים האחרונים אבל ברוב המשחקים שהייתי חלק מהנבחרת, כל אלה שציינת עלו לפני. אם אתה שחקן שאחרי שני משחקים כבר מתנפח לך האגו, אז האגו הזה יירד מהר מאוד. אני לא חושב שעשיתי יותר מדי, שאני צריך להרים את האף. נבחרת זה מקום שנקבע לפי הכושר הנוכחי שלך ולא לפי עונה שלמה. גם אם אעשה משחק טוב נגד בוסניה, אף אחד לא יודע באיזה מצב אהיה במארס הקרוב (המשחק הבא - ר.ע). הדוגמה הכי טובה זה עדן בן בסט. הוא היה הכי טוב בקמפיין הקודם, ועכשיו לא זומן בכלל. הכדורגל נזיל מאוד".

אפשר להגיד שזרעי החלק הקדמי של הנבחרת - ורמוט, אתה, זהבי ודמארי - נזרעו במשחק הידידות מול הונדורס ביוני, שבו ניצחתם 2-4?

"זה היה משחק טוב שלנו. יש הרבה איזון בין ארבעתנו. אנחנו משחקים יפה ביחד. הרבה דברים יכלו להשתנות, אבל לשמחתי כל הארבעה שמרו על כושר טוב. גילי הוא היחיד שכמעט ולא יצא לי לשחק איתו חוץ מהרביעייה הזו. עם עומר שיחקתי כל הקריירה חוץ מהשנה וחצי האחרונה. לי ולערן יש תיאום מצוין. יש המון איזון בהרכב הזה כי גילי כנף ואני כנף, הוא נכנס יותר לאמצע ואני יותר שומר קו, ועומר יודע לפנות שטחים לערן. כל עוד ארבעתנו בכושר טוב, זה הרכב מצוין".

***

חלק מהגולים שלך מזכירים את אלו של תיירי הנרי. זה שחקן שאתה מעריץ? למדת את התנועות שלו?

"זה שחקן שאני מאוד מעריץ. להגיד שאני מתיימר לשחק כמוהו? אני לא. לפחות לא מעבר לכך שראיתי כל גול שלו בקריירה. אני מנסה לחקות, וזו גם האמת. אם הייתי גם מצליח לחקות אותו, הייתי מזמן משחק בארסנל".

הפכת השנה לשחקן הרבה יותר מסוכן - המגינים כבר לא יודעים איזה צד או איזה רגל לסגור לך. מה עוד אתה רוצה לשפר במשחק שלך בשנים הקרובות?

"גיוונתי מאוד את המשחק שלי בשנתיים-שלוש האחרונות. היום נוח לי לשחק בשני הצדדים ומשניהם להיכנס לאמצע וגם ללכת לקו. זה סגנון המשחק שלי. ברור תמיד שיש לאן לשאוף להשתפר. מאז שהגעתי למכבי, אני מבין את המשחק הרבה יותר טוב. אני עומד טקטית הרבה יותר טוב. זה דברים שפחות לימדו אותי בעבר".

לא היית רוצה שיבוא המאמן שינסה אותך ויאמין בך כחלוץ שפיץ לכל דבר? אתה לא חושב שבאיזשהו מקום אתה מתבזבז על הקווים?

"לא, ממש לא. להגיד שאני מתבזבז זה ממש לא נכון. להבין שבגלל שאני שחקן קו אני לא יכול לייצר מספרים של חלוץ, יהיה הרבה יותר נכון, אבל אני מעדיף ככה".

כשאתה מתחיל דריבל - אתה יודע איך הוא יסתיים? איך תעבור את השחקן? או שהכל זה אינסטינקטים?

"אני משחק מול שחקנים שכבר שיחקתי מולם, אני מכיר אותם ואני יודע מי יותר חזק שאני הולך על הקו ומי יותר חזק כשאני הולך לאמצע. נביא אני לא, אבל אני יודע איך אני רוצה שזה יסתיים. היו לי גולים שידעתי מהרגע הראשון איך הם יראו, אבל זה מצליח אחד ל..."

גוטמן זה מאמן שטיפח הרבה כוכבים ישראלים בשנים האחרונות, רובם משחקים איתך בנבחרת. אתה מרגיש שאתה יכול להשתפר בזכותו, במעט ימי אימון שהוא פוגש אתכם?

"קשה מאוד למאמן שמקבל אותנו לחמישה-שישה ימים לפני משחק, לעבוד ולהכין קבוצה. בשביל זה אנחנו שחקני נבחרת ומקצוענים, ונבחרנו להיות הישראלים הכי טובים בעולם כדי לייצג את הנבחרת והמדינה. ואז, כל אחד עושה את ההתאמות".

קבל שלושה חלומות, דרג אותם מהקטן לגדול ביותר: לשחק עם מכבי ת"א בליגת האלופות; לשחק עם הנבחרת ביורו 2016 בצרפת; לצאת לשחק באחת הליגות הגדולות באירופה.

"לא יכול. רוצה את שלושתם באותה מידה. אם תשנה טיפה את השאלה, התשובה שלי לא תשתנה. לא יכול להצביע לך על חלום יותר גדול".

מי השחקן הכי טוב ששיחקת איתו עד היום?

"יש כמה. יש המון שחקנים טובים ששיחקתי איתם. קשה לי להצביע על אחד. יש את מראד מגמדוב, שחקן ברמות הגבוהות, יש את יוסי בניון, יש את עומר דמארי, יש את ברק יצחקי שהוא הכי כשרוני ששיחקתי איתו, יש את ערן זהבי, יש את גל אלברמן".

כיכבת בשני המשחקים הראשונים בקמפיין. קונה להיות גרוע הפעם בשביל ניצחון 1-0 קטן שלנו?

"חד משמעית, כן".

עוד כתבות

רפיח / צילום: ap, Jehad Alshrafi

המחבלים שיצאו מהמנהרות ברפיח ללוחמים: "יצאנו החוצה כי אין לנו מים ואוכל"

חוליית מחבלים יצאה ממנהרה מעבר לקו הצהוב - וחוסלה מהאוויר, כוחות צה"ל פועלים להשמיד את התוואים התת-קרקעיים במרחב ● בחמאס סבורים שישראל מחכה להזדמנות להביא לקריסת ההסכם, ולכן הם מעכבים את המשך העברת החללים ● שני פלסטינים נפצעו בתקיפת פורעים יהודים ליד חברון ● טראמפ נפגש עם שורדי שבי בבית הלבן: "אתם לא חטופים - אתם גיבורים" ● עדכונים שוטפים

גם זה קרה פה / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

משהו לא טוב עובר על אחת הכלכלות הגדולות במזרח, וההשלכות לא ייעצרו שם

שוב פותרים משבר בלי לתכנן הלאה ● מה פרסם האוצר בלי להתכוון ● ואיתותים מדאיגים מיפן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה הערב בירידות ומסכמת שבוע שלילי

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ו-2.2% השבוע ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק בלטו השבוע לרעה ● מניית נייס השילה כרבע משוויה השבוע ● בלטו השבוע מניות נאייקס, בי קומיוניקיישנס ומבטח שמיר ● מניות האנרגיה ירדו בחדות ● פרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר

רפי סער, ראש עיריית כפ''ס / צילום: יח''צ

כפר סבא במאבק מול הותמ"ל על עתודת הקרקע האחרונה: "פיגוע תכנוני"

עיריית כפר סבא מתנגדת לתוכנית של הותמ"ל בצפון העיר, שתכלול יותר מ-14 אלף יחידות דיור על פני 1,367 דונם ● "אתם מביאים מצגת מנותקת לחלוטין מהעיר", טען ראש העיר רפי סער, "בלי פתרון תחבורתי, בלי מט"ש ובלי שטחי ציבור. כמו גבינה צהובה מלאה חורים"

לירן ליברמן / צילום: דוד גראב

הרבה מעבר לקוד קופון: כך צמח ענף המשפיענים בישראל ל-5 מיליארד שקל בשנה

הבינה המלאכותית הקפיצה את ביצועי שוק המשפיענים בשנה החולפת, וכיום כמעט כל המותגים הישראלים עובדים איתם ● לירן ליברמן, מנכ"ל יומנז הישראלית שבולטת בתחום, מספר בראיון איך השתמש בצ'אט GPT כדי להחליט איזו חברה לרכוש, מה השיעור שלמד בתחילת דרכו בגוגל, ואיך גורמים לחברה לצמוח ב-250% תוך שנה

הראל ויזל, מנכ''ל ובעל השליטה בפוקס / צילום: דימה טליאנסקי

10,000 מ"ר בראשון לציון: קבוצת פוקס במשא ומתן לפתיחת חנות ג'מבו נוספת

קבוצת פוקס במגעים לשכירת שטח בהיקף 10,000 מ"ר לצורך פתיחת חנות ג'מבו ● מינהל הבטיחות מקדם חובת הפסקת של 15 דקות בכל שעה עבור עובדי סלילת כבישים ● ארכימדס ומנורה יעמידו מימון בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל להתחדשות עירונית בפ"ת ● וגם: הרפורמות החדשות שיקצרו את הליך הרישוי ● חדשות השבוע בנדל"ן

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

משרדי פאלו אלטו במגדל אלון 1, ת''א / צילום: טלי בוגדנובסקי

פאלו אלטו הציגה ירידה ברווח הנקי, והודיעה על רכישה חדשה בגובה מעל 3 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר דיווחה על צמיחה דו‏־ספרתית בהכנסות, אך הרווח הנקי ירד לעומת הרבעון המקביל, והמניה נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ● לצד הדוחות, פאלו אלטו הודיעה על רכישת חברת אבטחת המידע Chronosphere תמורת 3.35 מיליארד דולר

המעבר הגדול של צה''ל לדרום / איור: גיל ג'יבלי

צה"ל מתחיל להעביר את אגפי המודיעין והתקשוב לנגב, ללא פתרונות תחבורה או דיור

18 שנה לאחר החלטת הממשלה, המעבר של אגפי המודיעין והתקשוב לנגב יתחיל בהדרגה בחודש הבא ● במסגרתו, אלפי חיילים ואנשי קבע יחלו לשרת בדרום, ומאות דונם במרכז יפונו לטובת מסחר ומגורים ● אלא שהתקציבים לפתרונות תחבורתיים ולדיור נותרו על הנייר או טרם יושמו בשטח, ובדרום מזהירים: אנו רחוקים מלהיות מוכנים

לירון עזריאלנט ודניאל רודיטי / צילום: Nir Slakman

בהיקף של 70 מיליון דולר: מירון קפיטל משיקה קרן השקעות שלישית

לאחר ששתי הקרנות הראשונות של מירון קפיטל גייסו יחד 100 מיליון דולר, קרן ההון סיכון משיקה היום (ה') את הקרן השלישית שלה, בהיקף של 70 מיליון דולר ● במקביל, גיל שי, יזם בעברו ואנג'ל פעיל בזרת הטק, מצטרף לקרן כשותף מנהל

Plasan SandCat MK-IV / צילום: צילום מסך

המדינה הדרום אמריקאית שתרכוש רכבים ממוגנים מישראל

משרד ההגנה של פרו בחר במכרז לרכישת 56 רכבים משוריינים מתוצרת פלסן סאסא תמורת כ־23.8 מיליון דולר ● רפאל הציגה טיל חדש מסדרת ספייק ● ברפובליקת מאלי קיימו את התערוכה הביטחונית הראשונה של המדינה, אך ללא הזמנה של מדינות מערביות ● וגם: אנדוריל האמריקאית מתכננת הקמת מיזם משותף עם הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יירוט של מערכת כיפת ברזל / צילום: דובר צה''ל

בהיקף של מיליארדים: משרד הביטחון חתם על חוזה חדש עם רפאל

משרד הביטחון חתם היום (ה') על חוזה ענק עם חברת רפאל להרחבת הייצור של כיפת ברזל ● החוזה נחתם כחלק מחבילת הסיוע האמריקאית למלחמה, שכללה חבילה של 5.2 מיליארד דולר לחיזוק מערכות ההגנה האווירית של ישראל

אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו פרסום ברשתות החברתיות, 07.11.25 / צילום: שלומי יוסף

לא מתגייסים, לא מצביעים? זה הלקח מהניסיון העולמי

בצרפת ובגרמניה אוסרים הצבעה בצו בית משפט, בנורווגיה ובאוסטרליה הזכות נשללת ממורשעים בבגידה ● מספר מדינות מגבילות משמעותית את זכות ההצבעה, וגם גופים בינלאומיים הכירו באפשרות הזאת ● אבל ההצעה של לפיד וליברמן הולכת הרבה יותר רחוק

לפני המלחמה עם איראן: פגישות סודיות של מדעני גרעין ברוסיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה ניסתה לסייע לאיראן בפיתוח נשק גרעיני, גרמניה נמנעה לראשונה בהצבעה על המשך מימון אונר"א, ובצרפת חוקרים את ה-AI של מאסק בחשד להכחשת שואה  ● כותרות העיתונים בעולם 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מינה רשמית את בן-חמו למפקח על חקירת הפצ"רית; בג"ץ הוציא צו שמעכב את המינוי

לפני יומיים הודיע שר המשפטים כי בכוונתו למנות את שופט המחוזי בדימוס לתפקיד, וזאת למרות שאינו עובד מדינה בכיר כפי שדרש בג"ץ ● ואולם, הנשיא עמית הוציא צו שמקפיא את המינוי בינתיים "מטעמי שימור המצב הקיים" ● לשכת עוה"ד הודיעה כי תעתור נגד המינוי לבג"ץ

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

דוחות התעשייה האווירית: צמיחה בכל היבשות, שיאים חדשים

דוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית מצביעים על צבר ההזמנות הגדול ביותר אי פעם - 26.5 מיליארד דולר ● סך כל ההכנסות צמחו ב-18%, כאשר שליש מהן הגיעו מישראל ● תזרים המזומנים, לעומת זאת, היה שלילי

מרים פיירברג / צילום: תמר מצפי

הלכה לעולמה ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-איכר

פיירברג ז"ל כיהנה כראש העיר יותר מ-26 שנים, והתמודדה בשנים האחרונות עם מחלה קשה • היא אותרה בביתה, שם נאלצו לקבוע את מותה • מלבד תפקיד ראש העיר שאותו מילאה, פיירברג ז"ל שימשה גם יו"ר איגוד ערים לכבאות ודירקטורית במגוון גופים, בהם מקורות ומד"א

בשורה לחוסכים / אילוסטרציה: Shutterstock

העברות כספים בשוק הגמל: אנליסט, מיטב ומור בצמרת המגייסים. ומי איבד הכי הרבה?

בית ההשקעות מיטב ממשיך להתקרב לאלטשולר שחם מבחינת היקף הכספים המנוהלים, מור מסמן ציון דרך וחוצה שווי נכסים בגמל של 100 מיליארד שקל ● אוקטובר היה החודש שבו איבד ילין לפידות הכי הרבה כספים למתחריו מעולם - 703 מיליון שקל

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג