גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אחוזת בית" מגייסת 200 מיליון שקל בהנפקת אג"ח

90 מיליון שקל מכספי הגיוס ישמשו להחזר הלוואת הבעלים למשפחת שניידר ולספי שלגי, ו-80 מיליון שקל ישמשו להחזר הלוואה לבנק הפועלים ■ מרבית הלוואות הבעלים ניתנו כבר בשנת 2004, והיתרה לאחר מכירת מניות שלגי והפרדת הפעילות בין הצדדים

בית אבות שלישי בדרך לשוק ההון בתל אביב. אחרי בית הזהב ומגדלי הים התיכון, גם חברת אחוזת בית רעננה, שמחזיקה ומפעילה בעיר את בית הדיור המוגן אחוזת בית, ואת הקניון הסמוך "פארק מול", תנסה להפוך ציבורית.

אחוזת בית מבקשת לגייס בבורסה כ-200 מיליון שקל בהנפקת אג"ח לא-צמודות, במח"מ של חמש שנים ובריבית קבועה של עד 5.9%, המשקפת מרווח של 4.7% מהאג"ח הממשלתית. האג"ח זכו לדירוג של Baa1 מחברת מידרוג (מקביל ל-BBB פלוס של מעלות).

את ההנפקה מובילה חברת החיתום פועלים אי.בי.אי שבשליטת בנק הפועלים ובית ההשקעות אי.בי.אי. בנק הפועלים הוא גם הנושה הגדול של החברה, ו-80 מיליון שקל מתמורת ההנפקה ישמשו לצורך פירעון החובות לבנק. עוד 7 מיליון שקל ישמשו לפירעון חוב לנושה פרטי.

במקביל תשתמש החברה ב-90 מיליון שקל נוספים מתמורת הגיוס לפירעון חובותיה לבעלת השליטה, משפחת שניידר, וכן לספי שלגי, שמחזיק בתפקידי היו"ר והמנכ"ל. מרבית הלוואות הבעלים (65 מיליון שקל) הוענקו לחברה עוד ב-2004, ויתרת הסכום הוענקה לה לאחר רכישת המניות של שלגי והפרדת הפעילות המשותפת לשני הצדדים. נוסף על כך, החברה מייעדת כ-13 מיליון שקל לביצוע שיפוץ של האגף הוותיק בבית הדיור המוגן, וזאת במהלך תקופה של עד 30 חודשים לאחר קבלת כספי תמורת ההנפקה.

אחוזת בית רעננה היא גלגולה הנוכחי של חברת הבנייה הוותיקה דרוקר זכריה, שהונפקה בבורסה לראשונה ב-1983, ושב-1989 שינתה את שמה למליבו ישראל, לאחר שנקלעה לקשיים והשליטה בה הועברה לידי יוחי שניידר ובני משפחתו. בשנים הבאות גייסה מליבו מאות מיליוני שקלים ופעלה להרחבת פעילות הנדל"ן לצד ביצוע השקעות מגוונות, בין היתר ביצרנית מעדני החלב מילק מן, בחברת המזון הכשר רוקח, ברשת הום סנטר ובמלונות הים התיכון - שברובן הסבו לה הפסדים כבדים באמצע שנות ה-90.

דיור מוגן ומרכז מסחרי

בשנים הבאות מכרה החברה השקעות כושלות, מימשה את תיק ניירות הערך שלה והציגה רווחים נאים מסיום פרויקטים של בנייה. ב-1998 נמחקה החברה מהמסחר בבורסה, לאחר שבעלי השליטה, ובראשם ספי שלגי, הגישו לה הצעת רכש מלאה.

ב-2011 הופרדה השליטה במליבו ישראל, לאחר שמשפחת שניידר (באמצעות חברת מיקג'ודה שבבעלותה) רכשה את החזקותיו של שלגי (34%) תמורת 120 מיליון שקל במזומן. העסקה שיקפה שווי של 350 מיליון שקל לחברה, שלאחרונה שינתה את שמה לזה הנוכחי. בד בבד מכרה מליבו ישראל לידי שלגי את חלקה בחברת מליבו אינווסטמנטס (66%), העוסקת ביזמות נדל"ן בקנדה תמורת 71 מיליון שקל.

משפחת שניידר מחזיקה בחברה באמצעות קרן נאמנות זרה, שהמוטבים שלה הם 40 מצאצאי זאב ושיינה שניידר ז"ל. בעלי תפקידים בקרן שמוגדרים כבעלי השליטה בחברה הם שלגי עצמו (שהנו אחד מצאצאי המשפחה), וכן רות רמתי הרצוג ודינה ברלוביץ'.

מדוחות פרופורמה שפרסמה החברה לסוף ספטמבר 2014 עולה, כי את תשעת החודשים הראשונים של השנה היא סיימה עם הכנסות של 39 מיליון שקל, ורווח מפעולות רגילות של 13.4 מיליון שקל, שכלל גם עלייה של 7.3 מיליון שקל בערך הנדל"ן שבידי החברה. עם זאת, הוצאות מימון גבוהות של 13.5 מיליון שקל הותירו את החברה עם הפסד של 86 אלף שקל בשורה התחתונה.

פעילות החברה מחולקת כאמור לשניים, דיור מוגן ומרכז מסחרי. פעילות הדיור המוגן הוערכה בסוף ספטמבר לפי שווי של 472 מיליון שקל על-ידי חברת השמאות ברק פרידמן כהן ושות', וסכום זה כולל פיקדונות שהפקידו דיירים להבטחת תשלומיהם העתידיים, בהיקף של 244 מיליון שקל.

לחזור לתפוסה של 90%

פעילות הדיור המוגן מייצרת כיום NOI (הכנסות תפעוליות בניכוי הוצאות תפעוליות) בקצב של 5.5 מיליון שקל בשנה, ושיעור התפוסה עומד על 79% והתשלום הממוצע ליחידת דיור מסתכם ב-10,000 שקל בחודש.

בחברה מקווים כי השלמת מכירת יחידות הדיור באגף החדש שנפתח ב-2012 (אגף טופ) והשלמת המהלך של חיבור שתי יחידות דיור באגף הישן ליחידה אחת גדולה יותר, יובילו בעתיד לעליית שיעור התפוסה אל מעל ל-90%, כפי שהיה בעבר.

הנכס השני של אחוזת בית, קניון פארק מול, משתרע על פני 4,500 מ"ר, ושטחי המסחר בו מושכרים ל-20 שוכרים בתפוסה של 99%. שווי הקניון הוערך בידי שמאי ב-68 מיליון שקל, והוא מייצר NOI בקצב של 4.7 מיליון שקל בשנה, כך, ששיעור התשואה בפועל עומד על 6.9%.

האג"ח שתגייס אחוזת בית יהיו ללא שעבודים וביטחונות, מלבד התחייבות שלא להעניק שעבוד שוטף על כלל נכסיה (שעבוד שלילי) לכל נושה אחר. עם זאת, החברה התחייבה לעמוד בשלוש אמות פיננסיות, שלפיהן ההון העצמי שלה לא יפחת מ-50 מיליון שקל, החוב פיננסי נטו לא יעלה על 50% מסך המאזן והיחס בין החוב הפיננסי נטו לסך תזרים המזומנים מפעילות שוטפת במשך ארבעה רבעונים רצופים לא יעלה על 18. נכון לסוף ספטמבר הסתכם ההון העצמי ב-98 מיליון שקל, שיעור החוב הפיננסי עמד על 21% מהמאזן והיחס בין החוב נטו לתזרים השוטף עמד על 4.4 בלבד.

אחוזת בית מעסיקה 92 עובדים, מרביתם בתפעול בתי הדיור. לקראת ההנפקה חתם שלגי על הסכם חדש עם החברה, שלפיו יזכה מעתה לדמי ניהול וייעוץ חודשיים של 50 אלף שקל בתוספת מע"מ, בגין תפקידיו כיו"ר ומנכ"ל. איריס כהן, מנכ"לית שותפות אחוזת בית, נהנית משכר ותנאים ונלווים בעלות של כ-1 מיליון שקל בשנה, לפני מענקים.

המספרים של אחוזת בית

עוד כתבות

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר