גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת החברתית: נאוה ברק עושה מניקור "חברתי"

איפה נפגשו נאוה רביד, נאוה ברק ומרים פיירברג? ■ מי הגיע לברך את גדעון אוברזון על זכייתו בפרס מפעל חיים? ■ מה עשתה ליאורה עופר בקניון רמת-אביב? ■ ועל מה ידבר ד"ר איגור בונין בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס"?

נאוה ברק / צלם: לירון אלמוג
נאוה ברק / צלם: לירון אלמוג

מניקור חברתי

דואליס - קרן להשקעות חברתיות - השיקה ביום שישי האחרון השקעה חברתית חדשה (ועשירית) שלה: NAILIT - עסק למניקור-פדיקור אקספרס, שבו כל העובדות - 20 במספר - הן נערות בסיכון ואמהות חד-הוריות, שיועסקו (בשכר מינימום לפי שעות עבודה) בעמדה שהוצבה בקניון השרון בנתניה וכן בחברות היי-טק שם יטפחו את ציפורניהם של ההיי-טקיסטים.

יוזם הקרן והיו"ר שלה הוא חנוך ברקת, לשעבר מנכ"ל קרן אייפקס, שאמר באירוע ההשקה: "NAILIT היא מודל עסקי חדש ומהווה דוגמה להתפתחות ולהתקדמות שוק העסקים החברתיים בישראל. עסקים חברתיים מקדמים מטרות חברתיות, אבל הם עסקים לכל דבר, ואחרי השקעה ראשונית הופכים לרווחיים".

נאוה רביד, מנכ"לית לוריאל, השותפה למיזם, אמרה: "גיליתי את תחום העסקים החברתיים, ואני חייבת להודות שזה מרתק אותי. במדינה כמו ישראל, שמשקיעה מעט בנושא החברתי, אין מנוס מלהשקיע ולסייע לתחום זה".

באו לעשות מניקור: מרים פיירברג, ראשת העיר נתניה; נאוה ברק, נשיאת "עלם"; ליאור רייטבלט, יו"ר סופר-פארם; מרסיו למפרט, מנכ"ל קרן דואליס; צבי זיו, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים וכיום יו"ר ועדת ההשקעות של דואליס; ומשה רוזנבלום, מנכ"ל קבוצת קניוני עופר.

 נאוה ברק / צלם: לירון אלמוג

חממת הגז

תעשיית הגז הטבעי צפויה לקלוט כ-3,000 עובדים ב-5 השנים הקרובות, ועל כן נובל אנרג'י והמכללה הטכנולוגית רופין בעמק חפר חנכו את "נובל-רופין" - מרכז חדש ללימודי מקצועות גז טבעי, בהשקעה של 12 מיליון שקל.

"למעלה מ-70% מעובדי נובל בארץ הם ישראלים, ואנו צופים שנזדקק לעוד כ-600 עובדים בשנים הבאות. המרכז יכשיר עובדים גם עבור כלל תעשיית הגז והנפט בישראל", אמר ביני זומר, מנהל נובל אנרג'י ישראל באירוע ההשקה.

"המרכז הוקם באותה התלהבות ומהירות כמו זו שנחשפה בגילויי מאגרי הגז הטבעי", הוסיפה תמי צוקרמן, מנכ"לית מכללת רופין.

עוד נכחו באירוע: אלי משגב, מנכ"ל דור אנרגיה; שמואל תורג'מן, מנכ"ל נתיבי הגז הטבעי לישראל; שמשון ברוקמן, מנהל יחידת הדלקים בחברת חשמל; יאשה יורובורסקי, מנהל אגף בכיר והממונה על הבטיחות ברשות הגז; אסנת שוחט, מנהלת אגף רגולציה ברשות הגז; קונסטנטין בלוז, סגן מנהל רשות הגז; תום קולמן, נציג המחלקה הכלכלית של שגרירות ארה"ב בישראל; רני אידן, ראש מועצת עמק חפר; פטריק קוק, דירקטור לאופרציה בנובל אנרג'י בישראל; טל קוטנר, מנהל מרכז נובל-רופין; ומוטי סיגל, יועץ הגז והרכז האקדמי של המרכז.

רני אידן, תמי צוקרמן וביני זומר / צלם: תמר תורג'מן

אוזן קשבת

כ-1,000 פעוטות וילדים עד כיתה א' שסובלים מחירשות ולקויות שמיעה מקבלים מדי שנה סיוע בשיקום ושילוב במוסדות חינוך רגילים מעמותת מרכז מיחא. במוצ"ש קיימה העמותה, שנוסדה ב-1953 על-ידי ד"ר עזרא קורין, רופא אף אוזן גרון וחתן פרס ישראל, את ערב ההתרמה השנתי שלה במוזיאון ארץ ישראל בתל-אביב, ובו נאספו 200 אלף שקל.

נכחו: המוזיקאי אלדד שרים; ד"ר ורה קורין, יו"רית מיחא ובתו של המייסד; בועז הרמן, מנכ"ל העמותה; ראומה ויצמן, אלמנתו של הנשיא לשעבר, שהתנדבה בעמותה למעלה מ-40 שנה; ד"ר יוני פרס, בנם של שמעון וסוניה פרס ז"ל, שהתנדבה גם היא בעמותה; דן פילץ, מנכ"ל משותף בדיזנגוף סנטר; ד"ר פרנץ יוסף קוגליטש, שגריר אוסטריה בישראל; ונציגים של נותני החסות לאירוע - מגי ושמואל שילה, יו"ר סקופ מתכות; הרצל זמיר, יו"ר גלובספיד; פיני אוסלרנה, יו"רית מועצת המנהלים בקבוצת כור מתכת, ורעייתו עו"ד נעמי, יועצת משפטית בקבוצה.

בועז הרמן ודר פרנץ יוסף קוגליטש / צלם: אריאל שרוסטר

עופר בפריז

הקומה המרכזית של קניון רמת-אביב התחפשה לשדרה הפריזאית שאנז אליזה. בתוך עמדה שקופה יתקיימו בשבוע הקרוב סדנאות להכנת קינוחים פריזאיים על בסיס קפה, בהנחייתו של השף-קונדיטור דודו אוטמגזין. במקום הועתקו שלטי ופנסי רחוב של השדרה המקורית ואף הוצב מגדל אייפל מוקטן.

באו לספוג אווירה: ליאורה עופר, יו"רית מליסרון; משה מרי, מנכ"ל נספרסו; ודוד בן-משה, מנכ"ל קניון רמת-אביב.

ליאורה עופר ומשה מרי / צלם: אביב חופי

אוברזון חוגג

מעצב האופנה גדעון אוברזון לא מפסיק לחגוג את זכייתו בפרס מפעל חיים שקיבל בטקס פרסי האופנה. לסטודיו שלו ברחוב גורדון בתל-אביב

הגיעו לברך: רעיה שטראוס; גבי רוטר, מנכ"ל ובעלי קסטרו; ניר דגן, מנכ"ל ארקיע; פנינה רמון; דושי לייטרסדורף; מיקי בוגנים; דוגמנית העבר קארן דנסקי; קרן מור ואחרים, באירוע בחסות יקבי כרמל.

 גדעון אוברזון וניר דגן / צלם: אביב חופי

ציונה מרימה את המודעות

לרגל יום האיידס העולמי הגיע פרופ' איתמר גרוטו, מנהל שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ל"אוויטה בר" בתל-אביב לשיחה עם הדראג קווין ציונה פטריוט. השניים הוציאו מהארון את כל השאלות וגם קראו לקהל לגשת להיבדק בניידת של הוועד למלחמה באיידס שחנתה בחוץ.

"התגייסות ומחויבות של כלל הגורמים להעלאת האיידס בקהילה הגאה לסדר היום, היא זו שתביא לשינוי מהותי ולירידה במספר הנדבקים בקהילה", אמר אדיר ינקו, ראש מערך הסברה ומניעה בקהילה הגאה בוועד למלחמה באיידס.

פרופ' איתמר גרוטו וציונה פטריוט / צלם: אנצ'ו גוש ג'יני

יזמות והעיר הגדולה

"אם תצליח שם, תצליח בכל מקום", שר פרנק סינטרה בשירו המפורסם "ניו-יורק ניו-יורק". 3 יזמים הפועלים בתפוח הגדול - ניר אמזל, מנכ"ל HAP Investments; מיכל אנסקי; ומיכאל אילוז, מנכ"ל טבע נאות - השתתפו בפאנל שהתקיים במערכת "גלובס" על יזמות בעיר התחרותית ביותר בעולם.

אמזל, שהחברה שלו מנהלת 12 מיזמי נדל"ן בניו-יורק, המליץ לא לשנות את המבטא בפרזנטציות בארה"ב כי יש לזה יתרון, ותמיד להביא בשורה חדשה שתבדל אותך משמעותית מהשוק התחרותי בעולם.

אילוז, שמשווק את מותג טבע נאות במנהטן באמצעות משווקים, סיפר כי הוא רואה בישראליות יתרון משמעותי בעת החדירה לשוק בניו-יורק, וכי בחברה דואגים לציין עובדה זו גם על גבי המוצרים.

אנסקי, שבחצי השנה הקרובה עתידה לפתוח במנהטן שוק אוכל על טהרת האוכל הכשר, עדכנה כי בכוונתה לייעד כמחצית מהשטחים במקום ליזמי אוכל מישראל, בשל החשיבה היצירתית והאופי הישראלי של יזמי האוכל.

ניר אמזל, מיכל אנסקי ומיכאל אילוז / צלם: שי כהן

מעצבים מדיניות

ד"ר איגור בונין, מנכ"ל המכון לעיצוב מדיניות פוליטית במוסקבה ומומחה ליחסי רוסיה-ארה"ב, ישתתף בוועידת ישראל לעסקים 2014 של "גלובס". ד"ר בונין ישתתף בדיון שידון במגמות מדיניות הפנים והחוץ של ארה"ב ורוסיה, ויערוך שיחה נפרדת שבה יתייחס ליחסים של ארה"ב ורוסיה ושל רוסיה וישראל.

עוד ישתתפו: דניאל אלפרט, מנהל שותף ומייסד בנק ההשקעות Westwood Capital ; פול טיילור, עמית בכיר במכון המחקר האמריקאי Pew; וסלי מרידור, יו"ר קרן גלילות ובעבר שגריר ישראל בארה"ב.

המנחה יהיה אליוט גוטקין, עורך דסק המזרח התיכון בערוץ בלומברג.

לוגו ועידת ישראל לעסקים

עוד כתבות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?