גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלי הבכיר ביאהו מספר איך זה לעבוד עם מריסה מאייר

אמוץ מימון, הארכיטקט הראשי של יאהו, מדבר בראיון בלעדי על הבוסית: "היא סומכת על מקבלי ההחלטות בתחום הטכנולוגי, כולל עליי" ■ העובדים של יאהו בישראל: "אנשים שאוהבים להביא שינויים", וגם על החזון של החברה

מריסה מאייר, ילדה בן וחוזרת לעבודה לאחר שבוע / צילום: רויטרס
מריסה מאייר, ילדה בן וחוזרת לעבודה לאחר שבוע / צילום: רויטרס

כשנתיים וחצי אחרי שמריסה מאייר חצתה את הכביש ממאונטיין וייו לטובת משרת המנכ"לית בסאניווייל, יאהו היא כבר לא אותה חברה. אחת מהחברות הוותיקות בענף האינטרנט חזרה להיות טרנדית, צעירה ובועטת. הטאץ' של מאייר הביא איתו הרבה תשוקה ותעוזה לתוך החברה, הרבה יחסי ציבור ולא מעט טאלנטים.

יאהו אמנם רחוקה מלאיים על גוגל או פייסבוק, אבל גם לא בטוח שזה מה שהיא רוצה להיות כשתהיה גדולה. בינתיים היא נישאת מעלה מעלה על ענני ההנפקה המוצלחת של עליבאבא, בה החזיקה מניות, כלי התקשורת מדברים על מיזוג אפשרי עם AOL ומאייר עצמה יכולה להיות מרוצה, כשמאז מינויה המנייה הרקיעה שחקים עם עלייה של 230%.

יתרה מזאת, בכל פעם שמסתכלים לרגע אחורה, מאייר ויאהו מכניסים את היד עמוק לכיס ורוכשים עוד סטארט-אפ. רק בחודש שעבר הוציאה החברה 640 מיליון דולר על BrightRoll, שהצטרף לרשימה של כ-45 חברות שיאהו רכשה בעידן מאייר - שתיים מהן, אגב, ישראליות (ראו מסגרת).

מי שאחראי על הטמעת כל הטכנולוגיה הזו, לצד קבלת החלטות של אילו מערכות וטכנולוגיות יאהו צריכה לבנות, לקדם או להחליף הוא אמוץ מימון, הארכיטקט הראשי של החברה. מימון הוא לא שם מוכר במיוחד בתעשייה המקומית אבל בגיל 56, ואחרי קריירה ארוכה בסטארט-אפים וחברות טכנולוגיה (האחרונה בהם EMC), הוא נחשב היום לישראלי הבכיר ביותר ביאהו.

מימון אחראי על כל החלטות הטכנולוגיה שנלקחות בחברה והוא עובד מול צוותי העיצוב והמוצרים, כמו גם אחראי על שדרוג הארכיטקטורה הנוכחית ביאהו, ומתפקד בין היתר כמעין סמנכ"ל טכנולוגיות (CTO) בהיעדר אחד כזה בחברה. חלק לא קטן מהמוצרים החדשים שהחברה משיקה עוברים תחת עיניו וכמעט כל השקה של מוצר פרסומי או אפליקציה, תעבור בדיקת איכות והתאמה על-ידי המחלקה שלו, לפני שהיא יוצאת לשוק.

מימון מדווח לג'יי רופיטר, סמנכ"ל פלטפורמות וטכנולוגיות בחברה, שבעצמו מדווח ישירות למאייר. על אף שאינה הבוסית הישירה שלו, לדבריו הוא ומאייר חולקים לא מעט ישיבות יחד. "זה מאוד כיף ומאתגר לעבוד לצידה של מריסה. היא ללא ספק דוחפת את יאהו חזק מבחינת הביצועיות. היא מאוד חדורת מוטיבציה וגם הצליחה לשנות כאן את התרבות והמורל - שלא ראיתי כמותם בהרבה חברות שהייתי בהן", הוא מספר. ברמה הטכנולוגית, הוא אומר, מאייר מאוד מעורבת. "היא סומכת על מקבלי ההחלטות בתחום הטכנולוגי, כולל עליי, וזו הבעת אמון מאוד חשובה ומתגמלת. היא מאוד מעורבת בהחלטות בתחום הזה".

מרכז פיתוח בתל אביב

מימון מגדיר את עצמו כסיפור קלאסי של הגירה. לפני 21 שנה הוא עזב את ישראל ומאז חזר רק לביקורי משפחה. במקביל הוא מגיע לכאן גם למען ביזנס, כדי לעקוב מקרוב אחר הפעילות של יאהו בישראל - במרכז המחקר בחיפה ובמרכז הפיתוח בתל אביב. הוא עבד בחמישה סטארט-אפים במהלך הקריירה, התעסק עם מערכות AI (אינטליגנציה מלאכותית) כבר בסוף שנות השמונים, התנסה בניהול מערכות ומידע ולבסוף נחת לפני שלוש שנים ביאהו אחרי תקופה ב-EMC. "לא הגעתי לכאן מחברת אינטרנט או חברת מובייל גדולה. הניסיון הרחב עזר וזו חווייה מאוד מעניינת לעבוד לראשונה בחברת אינטרנט".

לדבריו, מה שמשך אותו לחברה הם הנכסים הדיגיטליים שהיו ועדיין יש לחברה. "אנחנו אחת משלוש חברות האינטרנט המובילות במספר משתמשים חודשי באינטרנט ובמובייל. יש לנו תשתיות מאוד גדולות ומערכות פרסום מורכבות. מהפרספקטיבה הזו, זה היה מאוד מעניין להיכנס לתחום הזה ולגודל שיש ליאהו".

- יאהו מאוד השתנתה בתקופה שאתה נמצא בה - הנהגה חדשה תחת מריסה מאייר, הרבה רכישות ופתאום התקשורת קצת יותר מחבקת.

"זה מאוד מרגש לעבוד כאן בתקופה כזו. אחד הדברים שהביאו אותי ליאהו, והפכו ליותר רציניים כשמריסה הצטרפה, הוא השילוב של קהל גדול עם מחויבות לחדשנות. מצד אחד, יש את מריסה ואת המחויבות להמציא את עצמנו מחדש ואת העתיד. במקביל, אנחנו עושים את זה עם כמות ענקית של משתמשי קצה. זה קצת כמו שילוב של סטארט-אפ צעיר והחדשנות שהוא מביא לצד מאגר משתמשים גדול. הייתי בהרבה סטארט-אפים ונכון שזה מרגש אבל בהתחלה זה רק כמה עשרות אלפי משתמשים ופה אנחנו נוגעים ישירות בעשרות מיליוני משתמשים".

- איך מצליחים להתמודד בחברה, ובמיוחד בתפקיד טכנולוגי כמו שלך, עם כל כך הרבה רכישות וטכנולוגיות שמסופחות לחברה?

"מבחינת ההטמעה הטכנולוגית, זה לא שונה בהרבה ממוצר חדש שנבנה בתוך החברה. אנחנו בודקים את הטכנולוגיה ביחד ומקבלים החלטות ביחד בדיוק באותו האופן. לפעמים אנחנו מחליטים לשמר את הטכנולוגיה של החברה הנרכשת ולא רק לרכוש אותה בשביל הכישרונות ואז אנחנו מבצעים אינטגרציה לתוך המערכות הקיימות.

"זה תהליך למידה עבורי ועבור החברה - איך לשלב חדשנות ולזוז מהר עם טכנולוגיות ולקבל את ההחלטות הנכונות ביותר, וחלק מזה לא קל כל כך כשמדובר בארגון גדול כמו יאהו, אבל אני חושב שאנחנו משיגים תוצאות מאוד טובות".

- מה המקום של יאהו באקו סיסטם הנוכחי של תעשיית האינטרנט?

"אני חושב שכל התעשייה משתנה. לכולם ברור שאנחנו נמצאים בעידן של מעבר למובייל, מסכים ומכשירים מרובים. מדובר בעידן של צריכה מוגברת של מידע, עלייה במספר המשתמשים ועלייה במספר המכשירים לכל משתמש. כל אלה מייצרים הרבה שינוי בתעשייה.

"עבורנו, ביאהו, זה מייצר הזדמנות גדולה מאוד. אחד התחומים שאנחנו רואים כיעד במסגרת כל השינויים הוא תוכן מותאם אישית והוא מתקשר למה שמריסה קוראת: התחביב היומי של צריכת מידע באינטרנט. איך אתה צורך, איך אתה מתקשר עם אחרים ואיך אתה מביע את עצמך. במקום הזה, אנחנו רואים את עצמנו כאחד השחקנים המרכזיים".

יאהו בישראל: מנוע חיפוש, וידאו ואבטחה

ישראל עלתה מזמן על המפה של יאהו, שרכשה כאן עד כה שלוש חברות. הראשונה היא חברת Dapper, שפיתחה כלים המסייעים לבצע אופטימיזציה עבור פרסומות דיספליי באינטרנט, שנמכרה ב-2010 תמורת כ-55 מיליון דולר. הרכישה הובילה את יאהו להפוך את החברה הישראלית לבסיס מרכז הפיתוח שלה באזור המרכז, בנוסף למרכז מחקר קיים בחיפה, שהוקם כבר ב-2008. בנוסף, השנה רכשה יאהו - בהפרש של חודש - שתי חברות ישראליות נוספות: את RayV, שעוסקת באופטימיזציה של סטרימינג וידאו, בסכום שלא פורסם ואת ClarityRay, שמטפלת בהונאות פרסום דיגיטליות, ב-15-20 מיליון דולר.

כך, הפעילות בישראל מתרכזת במחקר ופיתוח בתחומים המרכזיים של יאהו כחברת טכנולוגיות אינטרנט. בתל אביב מפותח מנוע הפרסום החדש של יאהו, Gemini, בשיתוף עם צוות המחקר בחיפה, וכן פלטפורמות וידאו ואבטחת פרסום, שמבוססת על הרכישות האחרונות. בחיפה קיים צוות מחקר גדול המתעסק במגוון תחומים, בהם מחקר טהור, פרסום, מוניטיזציית אימייל ומחקר מעשי סביב אופטימיזציה של מערכות מידע גדולות.

את סיפורי ההצלחה של הסטארט-אפ ניישן, ובפרט את הרכישות האחרונות בישראל, אמוץ מיימון מכיר קצת יותר מרחוק. את ישראל הוא עזב, כאמור, ב-1993 בימים שתעשיית ההיי-טק המקומית הייתה עדיין בחיתוליה. "לראשונה הצטרפתי לסטארט-אפ אי שם ב-1987. היו אז, לדעתי, קרן הון סיכון אחת, אולי שתיים, ואת המדען הראשי. מאז, הרנסנס של הסטארט-אפ ניישן זה משהו שנהדר לראות אותו ולשמוע עליו. ישראל היא שנייה רק לסיליקון ואלי פה ובהחלט אפשר לראות את הכמות הגדולה של החדשנות, אבל הבעיה היא שבפני ישראל עדיין ניצב האתגר של לטפח ולגדל חברות. אנחנו מאוד חזקים בשלב הרעיון והחדשנות אבל פחות - למרות שזה השתנה בשנים האחרונות - בלהפוך את החברות לבוגרות ולגדולות יותר".

- איך ההנהלה הראשית ביאהו רואה את הפעילות בישראל?

"ביאהו מאוד מתרשמים מהטכנולוגיות המעניינות שיוצאות משם אבל לא רק. הם מוצאים במרכזי הפעילות שלנו בישראל אנשים שאוהבים להביא שינויים, לעשות דברים חדשים ולעבוד קשה. אנחנו לא צריכים לעודד אותם או לנהל אותם כי הם עושים זאת בעצמם.

"אני מאמין שעם הזמן הפעילות שלנו בישראל תמשיך להתפתח. כמו שגדלנו השנה, עם גידול אורגני וכמה רכישות, אני רואה את הכיוון הזה ממשיך גם בעתיד. הכול תלוי בכישרון ובטכנולוגיה, אבל אני מאמין שנראה עוד רכישות בישראל. מעבר לכך, אנחנו מנסים לקדם את הפעילות של יאהו בישראל ומקדמים שיתוף פעולה צמוד עם תעשיית הסטארט-אפים וההון סיכון המקומית. אנחנו גם בודקים אפשרויות לעבודה עם סטארט-אפים צעירים שרוצים להיעזר במאגרי המידע שלנו, שיש לנו בכמויות ושמהווים אוצר לחברות צעירות. אנחנו מקווים שזה ייתן ערך גם לאקו סיסטם הישראלי וגם ליאהו".

- אחרי עשרים שנה, האם אתה שוקל לחזור מתישהו לישראל?

"כן. אני אוהב את העבודה שלי אבל ישראל היא הבית שלי וזה אף פעם לא נעלם. אני לא יודע אם זה יקרה ומתי, הכול תלוי בטיימינג ובהזדמנות. זה משהו שתמיד יהיה ברקע. בנוסף, עברית היא עדיין השפה שלי".

הרכישות של יאהו בישראל

עוד כתבות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press, Nathan Howard

ארה"ב: מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית ירד ל-2.8%, כצפוי

מדד ה-PCE החודשי ירד ל-0.3% לעומת 0.5% בחודש שעבר ● מזרחי טפחות: "אי ההפתעה תומכת להערכתנו בתוואי הפד הנוכחי" ● היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות אירופה ובוול סטריט ● מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8% ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה