גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם רמי אונגר הבטיח להעביר כספים לזקן בתקופת מאסרה?

בקלטות שנחשפו נשמע אולמרט מבטיח לראשת לשכתו לשעבר, שולה זקן, שהיא תקבל כספים ממקורבו, איש העסקים רמי אונגר, למשך כל תקופת מאסרה: "עד שאת גומרת את העונש שלך, מתי שלא יהיה - 10,000 דולר רמי מעביר לך"

רמי אונגר / צילום: יוסי כהן
רמי אונגר / צילום: יוסי כהן

בהקלטות של שולה זקן, שהותרו לפרסום ביום חמישי האחרון, נשמע ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, מבטיח לראשת לשכתו לשעבר, שולה זקן, שהיא תקבל 10,000 דולר לחודש ממקורבו, איש העסקים רמי אונגר, למשך כל תקופת מאסרה.

אונגר, יבואן הרכב ואיל הספנות בעל הפרופיל התקשורתי הנמוך, אוהב לשמור על חשאיות באשר לעסקיו. בהתאם, לדברי אולמרט, אונגר ביקש שהכספים שישולמו לזקן יועברו דרך חשבון בנק בחו"ל, כדי שדבר התשלום לא יתגלה לאיש.

אולמרט נשמע אומר בהקלטה: "אם אדם אחד בעולם יידע את זה, זה לא יהיה. הסיכום שלי איתו, שעד שאת גומרת את העונש שלך, מתי שלא יהיה - 10,000 דולר הוא מעביר לך".

"עכשיו תשמעי", נשמע אולמרט אומר לזקן בפגישה האחרונה ביניהם שהוקלטה, מדצמבר 2013: "אני סיכמתי עם רמי אונגר, אני אומר לך - אם אדם אחד בעולם יידע את זה, זה לא יהיה, אבל אני סידרתי לך שאת תקבלי כל חודש 10,000 דולר. הוא לא מוכן להעביר את זה ישירות לחשבון שלך. הוא לא רוצה להסתבך, צריך עוד חשבון, אולי בחוץ-לארץ של מישהו שהכסף יעבור דרכו...

"את תקבלי 10,000 דולר משם, וזהו. נקודה. זה הסיכום שלי איתו, שעד שאת גומרת את העונש שלך, מתי שלא יהיה - 10,000 דולר הוא מעביר לך. זה אני אמרתי לך לפני העדות, אמרתי לך את זה גם באמצעות הדס איך שבאה אליי, ואמרה לי מה יהיה, אמרתי לה (ש)אני דאגתי ל-10,000 דולר. נקודה", סיכם אולמרט.

בהמשך ההקלטות נשמעו הדברים הבאים:

"ואם אני נכנסת בפנים?", שאלה שולה זקן, מנסה להבין את פשר ההסדר המוצע לה.

ואולמרט משיב: "אנחנו דיברנו על זה שאת נכנסת בפנים, את ממשיכה לקבל את ה-10,000 דולר - זה שלך".

"לא, אם אני אכנס בפנים, אז תדאגו למשפחה שלי יותר?", ביקשה שולה לקושש עוד כמה דולרים.

"אני אעשה מאמץ", השיב אולמרט.

יצוין כי שיטת התשלום באמצעות חשבונות בחו"ל אינה זרה לזקן. זקן העידה, בין היתר, כי היא קיבלה מאולמרט צ'ק בנקאי מבנק בפנמה, שאין לה מידע באשר לשאלה מחשבונו של מי נמשך.

עוד מתועדת בהקלטות זקן-אולמרט שיחה שבמסגרתה מודה זקן לאולמרט על כך שהמיליארדר האוסטרי מרטין שלאף הסכים להעביר לה 50 אלף דולר "סיוע כספי". אלא שזקן התקשתה לאתר חשבון בחו"ל, כפי שדרש שלאף לכאורה, שאליו יועברו הכספים.

רמי אונגר סרב להגיב לדברים.

עסקיו של רמי אונגר: מסוכנות רכב מקומית לעסקי ספנות בינלאומיים

כל יבואני הרכב נוהגים לשמור על חשאיות בכל הנוגע לעסקיהם הפרטיים, אבל במקרה של אימפריית העסקים של רמי אונגר, רק מילים ספורות פורסמו בשנים האחרונות על אחת האימפריות העסקיות הגדולות והרחבות ביותר שהצמיח עולם העסקים הישראלי.

הצד הגלוי והמוכר של עסקיו של אונגר הוא חברת טלקאר, יבואנית רכבי קיה וסנגיונג לישראל. טלקאר עברה לא מעט תהפוכות עם השנים, שחלקן היו יכולות לחסל את העסקים של חברה טיפוסית.

כך, למשל, איבד אונגר בתחילת העשור הקודם את זיכיון היבוא של חברת דייהו-מוטורס הקוריאנית, שנקלעה לקשיים ועברה לבעלות ג'נרל-מוטורס. כמעט בין-לילה הפכו רכבי דייהו ל"שברולט-קוריאה", וזיכיון היבוא שלהם עבר לחברת UMI ללא כל פיצוי ליבואן הקודם. אונגר לא הרים ידיים והפך את דייהטסו - חברת נישה יפנית זעירה - לאחד הכוחות המובילים בשוק הרכב הקומפקטי בישראל.

ב-2007 הצליח אונגר לשכנע את אנשי קיה הקוריאנית, החברה-הבת של יונדאי-מוטורס, לבטל את זיכיון היבוא של הזכיין הוותיק בישראל, מיכאל לוי, ולהעביר אותו לטלקאר. זה היה מהלך שכמעט לא היה לו תקדים בשוק הרכב הישראלי, והוא הצית סכסוך רב-שנים וגבה-גלים, שהגיע גם לערכאות, בין אונגר למיכאל לוי.

רבים בענף תהו בזמנו מדוע טרח אונגר להשקיע כל-כך הרבה מאמצים ומשאבים בזיכיון של מותג קוריאני קטן ולא פופולרי, חברה שמכרה בכל שנת 2006 פחות מ-1,500 מכוניות בישראל. אולם אונגר, כהרגלו, הוא שחקן שמסתכל לטווח ארוך, ובמקרה זה השינוי הגיע מהר מאוד. תחת כנפי יונדאי-מוטורס הפכה קיה לשחקנית גלובלית עם היצע דגמים אטרקטיבי, שכאילו נתפרו עבור השוק הישראלי.

בסיוע תמחור אגרסיבי, שיווק נמרץ לציי רכב ושיפור התדמית בקרב הלקוחות הפרטיים, רשמו מכירות קיה ב-10 השנים האחרונות את קצב הצמיחה המהיר ביותר בשוק הרכב הישראלי, וכיום מדובר במכרה זהב של ממש. קיה-"פיקנטו" הקטנה הפכה למכונית הנמכרת ביותר בישראל; הג'יפ ספורטג' תפס את עמדת ההובלה בפלח שלו; וקיה עתידה לסיים את 2014 עם קרוב ל-30 אלף מכירות - נתון שמציב אותה לפני רכבי מאזדה ופורד, ושנחשב לדמיוני עד לפני כמה שנים.

בענף מעריכים כי הודות לדולר הנמוך (עד לאחרונה), טלקאר היא גם אחת החברות היותר רווחיות כיום בשוק הרכב הישראלי, בסדרי גודל של מאות מיליוני שקלים בשנה. אלה הם הישגים שכל איש עסקים היה שמח להתגאות בהם, אך במקרה של אונגר מדובר רק בקצה הגלוי והפומבי של הקרחון.

הבינזס העיקרי של אונגר הוא חברת הספנות RAY SHIPPING, שעוסקת בבנייה, בהחכרה ובתפעול של אוניות להובלת כלי רכב. החברה, שהוקמה ב-1992, היא כיום הגדולה ביותר בעולם בתחומה, והספינות שלה מהוות את עמוד-השדרה הלוגיסטי של העברת כלי הרכב מהמפעלים השונים בעולם לשוקי היעד שלהם.

הפרסום האחרון בעיתונות הספנות הבינלאומית, משנת 2010, העריך את היקף הצי של אונגר ב-61 אוניות, ששוויין המצרפי כ-3 מיליארד דולר. מאז המשיך אונגר לבנות ספינות חדישות, ששוויין מאות מיליוני דולרים, במספנות בווייטנאם, בקוריאה ובסין. האוניות מוחכרות לחברות ספנות מהמובילות בעולם, והצי, שנחשב לצעיר יחסית, כולל אוניות עם קיבולת שנעה בין כ-2,200 מכוניות עד אוניות ענקיות, שיכולות להוביל 7,700 מכוניות. כל האוניות תוכננו עצמאית על-ידי החברה של אונגר, והן נחשבות למילה האחרונה בתחום. הניהול שלהן מתבצע על-ידי חברה יוונית בבעלות אונגר.

יצוין כי הן ענף הרכב והן ענף הספנות חוו בשנים האחרונות לא מעט זעזועים, אולם בענף הספנות מעריכים כי עסקי הספנות של אונגר שמרו על יציבות יחסית. זאת בשל העובדה שהספינות מוחכרות לטווח ארוך לחברות מהשורה הראשונה בעולם.

עוד כתבות

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

שופטת בית המשפט העליון יעל וילנר. קיבלה את ערעור חברת הביטוח / צילום: שלומי יוסף (עיבוד תמונה)

פסק דין תקדימי של העליון מצמצם את הגדרת הידועים בציבור

בית המשפט העליון דן בשאלה מתי זוג ייחשב לידוע בציבור לצורך זכאות לתשלום פיצוי בעקבות מוות בתאונה ● השופטים: הכוונה להינשא אינה מהווה אינדיקציה לרצון הזוג להחיל זכויות לפני הנישואים

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה מעורבת בוול סטריט; טבע זינקה ב-13%, שופיפיי התרסקה ב-18%, אובר ב-6%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.6% ורשם את רצף העליות הארוך ביותר השנה, שישה ימים ● שיא של שש שנים ברכישות העצמיות של מניות ● ניו יורק טיימס: הרווח זינק ב-81%, נוספו 210 אלף מנויים ● מלחמת השבבים: הממשל האמריקאי חוסם את יצוא השבבים של אינטל וקוואלקום ● חקירה בארה"ב: האם טסלה הטעתה את המשקיעים? ● רדיט וליפט עלו לאחר שעקפו את ציפיות האנליסטים

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

טבע עקפה את התחזיות וצמצמה את ההפסד הנקי; המניה קופצת במסחר בת"א

הכנסות טבע עקפו את התחזיות המוקדמות, וההפסד הנקי הצטמצם בהשוואה לרבעון המקביל ● לצד זאת החברה אשררה את התחזית השנתית שמסרה ברבעון הקודם ● הודיעה במקביל על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

רחוב הרצל, תל אביב / צילום: רועי חבני

מנורה מבטחים מלווה 260 מיליון שקל לבניינים שמשכנים את מפוני קיבוץ רעים

חברת הביטוח העמידה אשראי לשני מגדלים בפרויקט "תאודור" בדרום תל אביב של יובלים ורן בלינקיס ● הבניינים בפרויקט כוללים דירות שמיועדות ברובן להשכרה לטווח ארוך ● את העסקה הובילה אקטיב חיתום של עומרי לוי