גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הקלות שבה אדם נעצר היא בלתי-נסבלת. נראה שאנחנו מאבדים את חזקת החפות"

הילד שנולד לאבא עיתונאי (ניצול שואה) ולאמא פסיכולוגית ("מומחית למשברים עולמיים") שנפרדו כשהיה בן 3, היה תמיד עצמאי ("אמא עבדה"), פעיל חברתי, ודעתן. אהבתו הראשונה הייתה פילוסופיה ורק אחר-כך התגלגל למשפטים. אחרי ההתמחות והעבודה בפרקליטות, כשעבר לייצג כעו"ד, ראה את הצד השני ויש לו ביקורת על ניצול הכוח העודף שלה: "פתאום הבנתי כמה אדם חזק הוא חלש מול המערכת". וכן, הוא שמח שמנקים את המשטרה * שיחה עם עו"ד דרור ארד-אילון

הבית

קייטי, החתולה הביתית, עומדת על גג רעפים, סמוך לדלת הכניסה, ומקבלת את פניי במבט תמה. תיכף ייצא אלי עו"ד דרור ארד-אילון ויזהיר אותי שהבית, ברחוב הולנדי, בשכונה שקטה בהרצליה, קצת אחרי הפנייה מכפר שמריהו, לא מסודר. בגלל השיפוץ. "זה בית בן 30 ומשהו, וכשנכנסנו עשינו שיפוץ מינורי מדי", יסביר. "היינו הכי צעירים בשכונה, ותוך 5 שנים כל הרחוב התמלא בילדים קטנים. יש אפילו חיי חברה. בסוכות מוציאים שולחן, כל אחד מביא משהו ואוכלים יחד ארוחת ערב מושקעת. זו חוויה חברית נעימה, כמו שפעם היה מובן מאליו שאפשר להיכנס לשכנים בלי להתקשר. כשגרתי בשיכון דן בת"א, לא הכרתי את השכנים. זה הסתכם במנוד ראש".

ספת עור שחורה נחה תחת חלונות עץ. תמונות על מדפי עץ. ופסלי עץ. וגם אחד, מרשים, ראש מחרס, שפתיים עבות, מעיירה בברזיל, "עלה 20 דולר. ארזו לנו את זה בארגז ענק עם קלקרים, וכשהגענו לארץ, נעמדו לידינו שני אנשים, שלפו תעודות, אמרו 'אנחנו משטרה, מחלק הסמים, מה יש לכם פה?' 'פסל'. הציצו קצת, לא התרשמו מזה שאנחנו עורכי-דין, ולבסוף שחררו אותנו.

"אל תתרשם מהספרייה", הוא לוכד את מבטי, "היא בדרך-כלל מלאה בספרי קריאה ושירה. עכשיו הכול ארוז". רמקולים גבוהים, של אוהבי מוזיקה, סמוכים למזנון. בסלון שני כיסאות יפהפיים, עור מתוח על עץ כהה, סט מפרו, "מערכת בת 100 שנה שהגיעה דרך אבא של לבנת".

דלפק כתום מפריד בין הסלון למטבח. וארד-אילון מספר על "אווירה מאוד נעימה של שהייה. נעים לשבת. לשחק. לצפות בטלוויזיה. אין מסכים בחדרים". מבעד לחלונות, מאחורי שולחן האוכל, קערת פירות, 6 כיסאות עם גב צר, "שיכיל את כל המשפחה", אפשר להביט החוצה לחצר: דשא, כדור צהוב, משטח אבן, שולחן עגול וספסל תואם. "משהו אייטיזי כזה, 'דאלאס'", מסכם ארד-אילון את העידן שעומד לחלוף עוד מעט, "הכול הולך להתפרק. אנחנו רוצים משהו יותר פשוט. בגינה לא נגענו כמעט. יש פה אוסף דקלים ייחודי, טרמפולינה, ערסל ומגרש כדורסל אמיתי מאחור. שני הבנים שלי משחקים, אסף באבו-גוש, קבוצה של הפועל ירושלים; ואיתי בשפיים, מגיל 5. יש לי שני בנים ספורטאים", הוא אומר ספק בגאווה ספק בפליאה, "אני בגיל שלהם הייתי טוב בפינג-פונג".

ילדות

"אמא שלי, עפרה אילון, נולדה ב-36' בתל-אביב הקטנה, תחילת ילדותה בסמטת לאן א' והמשכה ברחוב דפנה. לימים נישאה לאבי, אריה ארד, וגרה עימו בירושלים. שם נולדו איל, אחי הגדול, ואני. כשהייתי בן 3 הם נפרדו והיא עברה לקריית טבעון, התפתחה, למדה פסיכולוגיה באוניברסיטה העברית, לימדה בחיפה ובסמינר אורנים, והעבירה סדנאות בעולם, באנגליה, בקוריאה-הדרומית.

"היא מומחית גדולה להתערבויות במשברים. בקוסובו, בתום המלחמה, ליוותה פסיכולוגים ואנשי חינוך. בתאילנד, אחרי הצונאמי, הדריכה אנשי חינוך ובריאות-הנפש כיצד לטפל בניצולים. וכשטבעה המעבורת בשטוקהולם, הייתה מעורבת בטיפול עצמו. היא עדיין גרה בטבעון, בבית שבו גדלתי. כשהייתי בן 7 וחצי, אמי נישאה בשנית לארודי, מהנדס במקצועו, וב-20 השנים האחרונות הם מנהלים הוצאת ספרים ומוכרים קלפים קוגניטיביים.

"אבא אריה נולד בהונגריה, 1934, בן יחיד. במלחמת העולם השנייה אביו הצטרף לבריגדה והוא נשאר עם אמו ומשפחתה בגטו בודפשט. רוב הגטו נספה, אבל הם לא פונו למחנות. רק כשסבתי נפטרה, הבנתי שהוא ניצול שואה, שאני דור שני. בבית הוא לא דיבר על זה. כשדובבתי אותו סיפר רק אנקדוטות, כמו איך השתין על חיילים גרמנים מבית נטוש וברח, או על החברה שלו בגטו.

"את אמי פגש בצבא, ברכבת. הם התחתנו כמקובל אז מהר מאד. בגיל 22 היה לה כבר בן, בגיל 24 שניים, ובגיל 27 הייתה גרושה, עם שני ילדים ותואר שני. הם היו עניים, אף אחד מהם לא בא מבית שהיה בו שפע. גרנו בדירת סוכנות. אבי עבד במשרד בחוץ, ואחר-כך ב'קול ישראל' עם גד לוי המיתולוגי, מהעורכים הכי כריזמטיים בשנות ה-60. הם עבדו ביחד, התגרשו ביחד, ואני והבן של גד חברים עד היום.

"אבי קיבל הצעה לעבוד בת"א, להיות עורך לילה ב'דבר', אז עיתון מוביל, שהפך לבית שלו 20 שנה, עד סוף הקריירה. ב-90' חלה בסרטן ונפטר כעבור 7 שנים, בגיל 63. קצת לפני שעבר ל'דבר', הכיר את נורית והתחתן איתה. נולדו להם יובל, כיום פרסומאי, יעל הג'ודאית ומיכל, חוקרת במדעי המוח, שעושה דוקטורט בפסיכו-ניאורולוגיה. להוריי בטבעון יש בת ושמה ביבי, היא אחותי, שעוסקת כיום בהנחיית קבוצות במכון של אמי.

"למה ארד-אילון? כי בגיל 9, בלי לשאול אף אחד, צירפתי את שם משפחתו של אבי החורג, ארודי אילון, בעלה השני של אמי. יש לי גם זיכרונות ויזואליים מירושלים, קריית יובל, רחוב בורוכוב, שכונה של סטודנטים וזוגות צעירים. זה נחשב אז סוף העולם, היום זה סופר-מיינסטרים. טבעון של אז הייתה מקום מקסים. מגיל צעיר הייתי עצמאי, כי אמא עבדה והייתה לנו רחל, מעין סוכנת בית. היו לנו מלא כלבים וחתולים ואני הייתי המון בחוץ, הולך ברגל, הכול נגיש. שיחקתי בוואדי, משחקי כביש, כדור, בריכה, ובגיל 16 היה לי טוסטוס. קראתי לו אבישג.

"ותמיד הייתי מאוהב, מצהיר בגלוי, אני זוכר אותן אחת אחת. מהר מאוד הייתי פעיל ציבורית, בוועד, במועצת תלמידים. היה לי דחף. יחד עם שמוליק אבוהב, היום ב'אור ירוק', ארגנו פעילות וולונטרית, התנדבנו בשכונות חלשות. הוא היה בן 17, אני 16. הייתי גם מדריך בנוער-העובד. בגיל 17 נסעתי לכנס התנועה השנתי באחד הקיבוצים. היה שם דיון אם לאחד את מועדוני הנוער-העובד עם תנועת הנוער-הלומד, התחלקנו לקבוצות והוחלט להתנגד לאיחוד. הגענו להצבעה ואני רואה שכולם מצביעים בעד. ואז שואלים: מי נגד? ואני, לבד, מרים יד. לא עלה על דעתי להחזיר את היד, התלהבתי להיות דעתן במקום להיות קונפורמי או לשקול שיקול פוליטי. זה עוד יניב לי הצלחות וגם יסבך אותי לא פעם. בשמינית כתבו עלי בעלון ביה"ס: 'עבר משברים מפלגתיים בגיל ההתבגרות'".

למה משפטים?

"בסוף השירות גרתי בירושלים ועבדתי כאיש ביטחון במלון קינג דייויד. לראשונה, נתקלתי בשחיתויות קטנות ובחיפוי עליהן, ועזבתי.

"היה לי חלום ילדות, ללמוד פילוסופיה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. אחד מחבריי למד משפטים וצחקתי עליו, כי עולם המשפטים נראה לי שטחי מאוד. זו הייתה תקופה מהנה, ברידג', אלכוהול, בחורות. סיימתי את התואר, לא ידעתי מה לעשות, והחלטתי לעשות תואר בפילוסופיה של המשפט. ואז פגשתי לראשונה את פרופ' רות גביזון, המורה הבכירה בארץ למשפט, שאמרה לי: 'קח כמה קורסים במשפטים ואני אעזור לך להירשם'.

"מצא חן בעיניה שבא למשפטים מישהו מפילוסופיה. במשך שנתיים, כל חודש-חודשיים, הייתי קורא ספר על תורת המשפט, ובא אליה לפגישה. אי אפשר לחשוב על שיטת לימוד טובה יותר למישהו סקרן. היא הקדישה לי זמן, חינכה אותי, זה היה מרתק, ונרשמתי למשפטים. למדתי מ-88' עד 92'. במקביל, סיימתי תואר שני בפילוסופיה.

"ב-90' פגשתי את אשתי הראשונה נוגה, ובגיל 32, עם תחילת ההתמחות בפרקליטות המחוז, התחתנתי. כל מתמחה בפרקליטות בירושלים עבד למעשה כעו"ד זוטר מול פרקליט המחוז עוזי חסון ז"ל. אחרי שלושה שבועות כבר הייתי בבית-המשפט, בדיון על מעצר עם הוכחות. זה נורא מעניין, בית-ספר לא נורמלי, אבל יש בזה יסוד של חוסר אחריות. לחסון היו כתפיים רחבות. יכולת לבוא אליו עם טעות, והוא נתן לך גב. הוא השפיע עלי ביסודיות ובמקצועיות ובאינטגריטי שלו. 'קל להגיש את כתב האישום הזה', היה אומר, 'אבל הוא לא נכון'. הבנתי כמה למדתי ממנו כשנהייתי עו"ד.

"הייתי שנה במחוז וחצי שנה במחלקת הבג"צים תחת אסנת מנדל. היה מעניין, אבל הייתה לי ביקורת על הדרך שהפרקליטות מייצגת. פעם הופעתי נגד אחד הפרקליטים הכי טובים, והרגשתי שבית-המשפט מקבל את דעתי. אמרתי לעצמי: 'זה לא בגלל מה שאמרת אלא בגלל התפקיד שאתה ממלא'. הבנתי איזה כוח נמצא בידיי, כי אני המדינה.

"אתן לך דוגמה: היה בג"ץ על השאלה האם ידועה בציבור יכולה להחזיק בשם הידוע בציבור. חופש הפרט מול הטעיה לפי משרד הפנים, כי הם לא נשואים. בג"ץ הכריע לטובת חופש הפרט, ושר הפנים אריה דרעי ביקש להגיש בקשה לדיון נוסף. הבקשה לא הייתה מופרכת, הגיעה לשולחני, ואמרתי שזו שאלה עקרונית מעניינת. משרד הפנים היה לקוח שלנו, אבל אז התחיל המהלך המשפטי נגד דרעי, והנייר חיכה על המגש עד שחלף הזמן לדיון נוסף".

זכרוני, מאפיה, מנבר, מרדכי

"רציתי לחזור למחוז, אבל עוזי חלה ונפטר, וקיבלתי הצעה להצטרף למשרד עוה"ד של אמנון זכרוני בת"א. הייתי אצלו 5 שנים, תחנה מאוד חשובה בקריירה. אצל אמנון זה לחיות בסרט, כל הזמן קורה משהו. הייתה לו היכולת להטיל עליך את המלאכה, לסמוך עליך ולהתערב רק כשהרגיש שצריך.

"הצטרפתי ל'תיק דרעי' וזה היה מרתק לראות את העולם מהצד השני. באתי עם אוריינטציה של תובע, התפיסה שלי הייתה שהפרקליטות עושה את הטוב והישר, והסנגוריה מפריעה. ופתאום, בבת אחת, הבנתי כמה אדם חזק, עם הפרקליטים הכי טובים, הוא חלש מול המערכת. כשהמאמנת שלי פגשה אותי היא אמרה לי, אמנם בצחוק, 'כמה מהר עברת מהטובים לרעים', אבל היה בזה משהו חד-ממדי, כי אני לא עברתי ל'רעים'.

להיות סנגור

"ב-99' פתחתי משרד עם חגי גרינשפון, היום איש-עסקים. ייצגתי את איציק מרדכי במעשה המגונה. זה מקרה עצוב מאוד שבו דעת-הקהל הכריעה. חלק מההתנהגויות שלו בזמן אמת אי אפשר להצדיק, אבל חלקן לא עבירות וחלקן התיישנו. לטעמי, היה משהו מלאכותי בהרשעה. כשאתה מנהל משפט ובחוץ אתה שומע את הצעקות 'איציק לכלא', אתה מבין שוב שכמה שאדם הוא חזק ונעזר בכוחות מקצועיים, הוא חלש מאוד נגד המערכת. בדרך-כלל הכיוון הוא להרשיע. ואתה מבין שלפעמים עו"ד הוא המאחז האחרון והיציב ביותר של הנאשם, האדם היחיד שהוא יכול לתת בו אמון, שמקדיש את עצמו להיאבק בזה, בלי קשר לשאלה אם מרשיעים.

"היום תוקפים עורכי-דין, חוקרים אותם, מקליטים עורכי-דין - מה שעשו לנבות תל-צור בתיק הולילנד הוא עוול נורא, הוצאה מההקשר - ואסור לו להתפשר על הנאמנות ללקוח.

"השותפות שלי היום היא עם יובל נחמני, ליטיגטור מבריק. גם אשתי, לבנת, עובדת איתנו, עוסקת בעולם הביטוח, רגולציה, רשלנות מקצועית. זו חוויה מיוחדת לעבוד ביחד. הכרנו בעבודה. והיא כוכב בזכות עצמה".

הטלטלה במשטרה

"אני שמח שמנקים את השורות במשטרה. מטריד לגלות שיש שם, בצמרת, ריבוי של תקלות משמעותיות, חמורות מאוד. הרבה סנגורים יודעים שבכל הדרגות יש בעיה של תרבות ארגונית לקויה, של טיוח, של אלימות משטרתית, של שימוש לרעה בכוח. אין אכיפה של מה מותר לשוטר לעשות בעת מילוי תפקידו, אין הקפדה על כך ששוטר חייב לומר אמת גם אם הדבר פוגע בסיכויי האכיפה. אלה דברים יסודיים.

"אם המשטרה, או מח"ש, מעגלים לעצמם את הפינות, המסר הזה עובר לכל רוחב החזית. צמרת שמעגלת לעצמה את הפינות לא יכולה לדרוש מהשוטר בשטח להיות קפדן.

"אין חודש שלא מגיע אליי לייצוג אדם שעוכב או נעצר סתם כך, בלי סיבה. זה קשור לתרבות השימוש בכוח, בעיכוב או במעצר. הקלות שבה אדם מעוכב או נעצר בישראל היא בלתי נסבלת. אתה רואה את כמות המעצרים המיותרים - אנשים לא עומדים לדין, ואם עומדים לדין, אין סיכוי שיורשעו, אבל גם אם יורשעו, לא הייתה סיבה לעצור אותם לצורך חקירה. בעולם המערבי לא מקובל לעצור אנשים לצורך חקירה אלא במקרים נדירים. הסטנדרט הוא חקירה ללא מעצר ומשפט ללא מעצר, להוציא מקרי אלימות קשים. זו המשמעות האמיתית של חזקת החפות, ואנחנו מאבדים אותה, אם לא איבדנו אותה כבר.

"יש זיקה בין השימוש בכוח חוקי, אבל מוגזם, לבין חציית הנורמות במשטרה. זה בדרך-כלל הולך יחד. כשגוף משתמש בכוח בצורה לא מבוקרת, הוא בדרך-כלל מעגל פינות ופחות מקפיד עם אנשיו".

סדר-יום

"אני קם ב-06:30. השעה הראשונה בבוקר מוקדשת לילדים: אוכל, התארגנות, הסעות. בשישי ובשבת אני כבר בים לשעתיים לפחות. בשנים האחרונות משתדל לא לעבוד אחרי 19:00. כמה פעמים בשבוע חוזר הביתה בארבע-חמש, להוציא את הילדים מהגן ומבית-הספר, ומשלים את השעות בלילה בבית. מתחיל לעבוד בערך ב-09:00, רק המקום משתנה: בית-משפט, משרד, פגישות בחוץ. במשרד אני כותב הרבה, לבד או בשותפות, נפגש עם לקוחות ומקיים ישיבות צוות, הכול נעשה מתוך תכנון קדימה של התיקים. אני מאוד מעורב. אחה"צ מרצה לשופטים, לפרקליטים, לחברי הלשכה, ובמסגרות לא-משפטיות. מגיע הביתה, ילדים עד הערב. קורא. שומע מוזיקה. מקדיש מעט מאוד זמן לטלוויזיה. הולך לישון ב-23:00-24:00".

לולא הייתי עו"ד

"הייתי מורה באוניברסיטה. או שהייתי כותב. זכיתי במקום השלישי בתחרות הסיפור הקצר של העיתון 'את'. לסיפור קראו 'הניסוי', על אדם שמתאהב בדמות של דואר-אלקטרוני אוטומטי. כתבתי אותו ב-87'-88', עוד לפני שהיה דואר-אלקטרוני".

בעוד 10 שנים

"אני מקווה שבטיול סביב העולם".

רזומה

אישי: עו"ד דרור ארד-אילון (54) נולד בירושלים וחי בהרצליה. נשוי בשנית ללבנת קלינה (45, עו"ד). אב ל-5: 3 מאשתו הראשונה, נגה ארד-אילון - תמר (21, עובדת בעבודה מועדפת בערבה), נעמה (18, שמיניסטית) ואסף (13, תלמיד); 2 מאשתו השנייה, לבנת קלינה - איתי (8) ואיילה (3). אחיהם של הפרסומאי אייל ארד ומדליסטית הג'ודו יעל ארד

מקצועי: מתמחה במשפט פלילי וצווארון-לבן, משפט מנהלי, אתיקה מקצועית, לשון הרע והטרדות מיניות. מרצה לאתיקה ולתורת המשפט (האונ' העברית, חיפה, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת-גן). התמחה בפרקליטות מחוז ירושלים, במחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה ואצל עו"ד אמנון זכרוני. שותף ומייסד "ארד-אילון ונחמני עורכי-דין". לשעבר יו"ר ועדת האתיקה*הארצית של*לשכת עוה"ד.*בין עורכי "ספר דייויד וינר, על משפט פלילי ואתיקה" (לזכרו של ד"ר וינר ז"ל)

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בוול סטריט: הנאסד"ק קופץ ביותר מ-2%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר