גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חודורוב: מצפה מכל משקיע שייכנס לערוץ 10 שייתן לעובדים מניות

מתן חודורוב, הכתב הכלכלי של חדשות 10 ויו"ר ועד עובדי החברה, אומר בראיון ל"גלובס" כי בעבר היו משכורות מוגזמות בערוץ, ומגלה: "יוסי מימן לא אהב חלק מהפרסומים שלי בערוץ 10"

מתן חודורוב / צילום: רונן פדידה
מתן חודורוב / צילום: רונן פדידה

"חד-משמעית לא". בדרך-כלל כשאדם נשאל על גובה שכרו, הוא משתהה מעט, מתלבט, מתחמק. אבל לא מתן חודורוב, הכתב הכלכלי של חדשות 10 ומגיש הפינה הכלכלית "אנליסט".

כשהוא מתבקש להשיב האם הוא מרוויח מספיק בעבור כמות העבודה שהוא משקיע, הוא יורה את תשובתו השלילית. "לא רק שאני לא מרוויח מספיק, לטעמי אני מרוויח גם פחות ממה שהרווחתי לפני שנה, והמציאות הזו מתסכלת אותי, כמו שהיא מתסכלת כל עובד אחר בחדשות 10", אומר ל"גלובס" מי שמשמש כיו"ר ועד העובדים. "אני מוטרד מאוד מהעובדה הזו שרמות השכר הולכות אחורה ולא קדימה".

לדבריו, גם כשהוטלה עליו המשימה הנחשקת, אך הלא פשוטה, של הגשת קטע כלכלי משלו מדי ערב בלב המהדורה המרכזית, משימה הדורשת עבודה של שעות ארוכות אל תוך הלילה - הוא לא העז לבקש תוספת בשכר.

"בטח שלא בשנה שבה אישרתי בעצמי, כיו"ר ועד העובדים, הסכם שמקצץ לי ולחברי את השכר", הוא אומר. "תראה, אני לא מרוויח שכר רעב, ואני מאוד מקווה שנצליח לייצר מציאות של חברה רווחית שתוכל להעלות משכורות לעובדיה. לא שיש שאיפה לייצר פה חגיגות שכר".

- השכר שהרוויחו אצלכם לפני הקיצוץ הגדול של השנה שעברה היה מוגזם?

"היו וישנם עיוותי שכר בערוץ 10. אבל בסוף זו עובדה שהערוץ לא יכול היה לשאת חלק מההוצאות האלה, גם לא בהפקות המופרזות. היו החלטות ניהוליות לא טובות, וכן, היו גם משכורות גבוהות מדי, אבל הן לא קיימות יותר. היום כולנו מרוויחים פחות, פחות מדי, אבל באים בידיים נקיות יותר לרגולטור ולצופה".

"צריך לבדל את החדשות"

בימים אלה מציין חודורוב שנה ל"אנליסט" שלו. "עד אז מהדורות החדשות התמקדו בכרוניקה שוטפת של ענייני היום. אבל יש הצפה אדירה בעולם התקשורת שגורמת לכך שעד שאתה מגיע למהדורת הערב, כבר צרכת את רוב חדשות היום, וקשה לחדש לך. לכן צריך לבדל את החדשות בטלוויזיה", הוא מספר, ומיד קולו עולה לטון החודורובי המוכר לצופי הטלוויזיה.

לדבריו, "במקביל שמנו לב ממחקרים ומתגובות שיש צמא בציבור להבין לעומק איך פועלים המנגנונים הכלכליים שקוברים את הכסף שלנו, האנשים העובדים. אנשים רוצים להבין את המשחק המתוחכם שיביא לכך שמעטים כאן יתעשרו וייהנו - בעוד שהרוב יישאר בלי דירות, בלי עבודות מהוגנות, בלי פנסיה. אנשים משלמים המון מס ומרגישים שהם מקבלים תמורה מאוד מצומצמת לכספם".

בין הנושאים בהן עסקה הפינה בשנה האחרונה - מחשיפות נקודתיות על העברות כספים של חברת דן לכוללים וחברות מעליות שמחייבות את לקוחותיהן להמשיך ולעבוד איתן גם לצרכי תחזוקה; ועד לחשיפת "שיטות" העבודה של קרנות הפנסיה, הבנקים וחברות הביטוח.

"השנה האחרונה הייתה העמוסה והקשה ביותר שהייתה לי ב-12 השנים בהן אני עיתונאי. אני עובד לפעמים עד 2-3 לפנות בוקר כדי ש-3 כתבות של 5 דקות יעמדו בשבוע במהדורה המרכזית. שליש מהפינות הן חשיפות שלנו, שאנחנו מגלים באמצעות הצוות הקטן שכולל את טל מוסקוביץ, העורך (שגם עורך את סדרות הכתבות במהדורות - ל"א), ודניאל אלעזר, תחקירן שזו עבודתו הראשונה בתקשורת".

- אתה משתמש במילה "שיטה", שלקוחה מתוך העולם הקונספירטיבי. אתה באמת סבור שיש שיטה שמופעלת ומטרתה אחת - לקחת לנו יותר כסף?

"אני לא חושב שיושבים 3 שרים יחד עם 3 טייקונים ושואלים את עצמם 'איך נדפוק את הציבור היום'. השיטה נוצרת בתוך אווירה של מחדל. כשרשויות השלטון לא פעילות מספיק כדי לדאוג לציבור, וכשהאינטרסים של הציבור שמחפש עדיין לקנות את דירתו הראשונה לא באים בחשבון, גורמים אחרים - מעטים, עשירים ושבעים יותר - מנצלים את הוואקום שנוצר ומפתחים שיטות להעביר את הכסף אליהם. זה לא בא מכוונה רעה. המדינה מתרשלת בטיפול בדור הצעיר במדינה הזו. אנשים בגיל העבודה, שיש להם פנסיות צוברות ולא תקציביות, אין להם קביעות בעבודה, אין להם דירה".

- זה מעמד הביניים?

"אני לא אוהב את המונח הזה. מעמד ביניים זו סיסמה פוליטית. גם בתוך מעמד הביניים מצטופפים הרבה מאוד אנשים עם אינטרסים שונים. בעל דירה להשקעה ממעמד הביניים היה רוצה שיעלו מחירי הדירות, למשל".

- אז איך קוראים להם?

"דור אבוד, דור מוזנח. אנשים שהם השדרה המרכזית של הישראליות - אנשים בגילאי ה-20 המאוחרות, ה-30 וה-40 המוקדמות. התמה המרכזית של סדרות הכתבות שעשיתי - היורדים, וההפרטה והפנסיה - אלה סדרות שמתארות את המצב הקשה של הדור שלנו שמכונה מעמד הביניים. התפתח חוסר ביטחון כלכלי, אצל כולנו".

- כולם חשבו שהבחירות האלה הולכות להיות כלכליות-חברתיות, אבל נדמה שזה נדחק לחלוטין מסדר היום. בסקר שעשינו ב"גלובס" גילינו שרק המיעוט שבמיעוט מהשיח עוסק בנושאים כמו יוקר המחיה.

"יש הפרדה בין מה שמעניין אותך ביום-יום, לבין השיקולים שמובילים אותך להצביע. הציבור מאגף את הממשלה הנוכחית מימין בכל מה שקשור לביטחון ומשמאל בכל מה שקשור לכלכלה. זה נכון שרק המיעוט שבמיעוט ישנה את הצבעתו בגלל העניינים האלה.

"זה מוזר, כי ברמה המדינית לא קרה פה כלום כבר 20 שנה, ולעומת זאת ברמה הכלכלית יש התפתחויות מרחיקות לכת - הפרטה, פערים עצומים, הוצאה ציבורית שנייה מהסוף ביחס לתוצר הלאומי, מערכת חינוך ובריאות שהולכת ומידרדרת - ובסוף נצביע בעד או נגד השטחים? זה לא על סדר היום".

- איזה ציון אתה נותן לממשלה הנוכחית בכל הקשור להתנהלותה הכלכלית?

"את הציון צריך לגזור מהעלייה החדה ביוקר הדיור. אם אנחנו יודעים שנדרשות לנו היום 139 משכורות כדי לקנות דירה, ברור שמצבנו הורע. יוקר הדיור הוא איום אסטרטגי לדור צעיר לצמוח כאן ולממש את חייו. כשעשיתי את סדרת הכתבות 'היורדים החדשים', פגשתי אנשים שהם לא פחות פטריוטים מיאיר לפיד שפרסם סטטוס נגד הסדרה. השיח של תקיעת סכין בגב האומה לא רלוונטי במדינה שלא מצליחה כבר 7 שנים לספק לאזרחיה פתרונות מגורים. במבחן הזה הם כשלו".

"מהפכה שלא נעשתה קודם"

את חודורוב, המעונב בדרך-כלל, זכינו לראות בשנה שעברה שוב מוביל הפגנות קולניות למען הצלת ערוץ 10. הערוץ ניצל, לפחות לחצי שנה של הארכת זיכיון, כשאחד מהישגיו של חודורוב היו שקיפות ההנהלה בפני העובדים.

"אני יושב מטעם העובדים בישיבות הנהלה, ובפניי מוצגות אותן טבלאות אקסל שמוצגות למנכ"ל הערוץ", הוא מספר. "הערוץ נהנה מרווח תפעולי של 5 מיליון שקל בתום שנת 2014. נכון שמוטלים על הערוץ חובות עבר, אבל הוא מחזיר אותם ונהנה מרווח שהושג באמצעות מהפכה שלא ברור למה לא נעשתה קודם.

"ערוץ 10 טעה במשך שנים כשניסה לעשות את ערוץ 2 יותר טוב מערוץ 2 ושפך כסף על תוכניות ריאליטי שלא הצליחו. צדקו המנכ"ל יוסי ורשבסקי ומנכ"ל חדשות 10 גולן יוכפז שהם מבססים את תכני הערוץ על סודות ההצלחה המוכחים שלו ואומרים שזה בסדר להגיד 'אני רוצה להיות מקום שני, אבל מקום שני מצוין'".

- אתה מדבר על רווחיות, אבל זו לא רווחיות שהעובדים יהנו ממנה, היא תגיע אל בעלי המניות שבמשך שנים ארוכות ניהלו לא נכון את העסק ובשנים האחרונות אף פסקו מלהשקיע בו.

עיתונאים, אין דבר יותר חשוב מעצמאות כלכלית ויציבות פיננסית. עיתונאי שעובד בכלי תקשורת שמצבו הכלכלי רעוע, נמצא באי-ודאות מתמיד. המצב של כלי תקשורת שעומד על הרגליים בכוחות עצמו, שלא תלוי בפילנתרופים טובי-לב או טייקונים כדי לשרוד, זה מצב שמחזק את חופש העיתונות".

- אבל ככל שלא באים משקיעים, התלות אולי לא גדלה בטייקונים, אבל היא גדלה ברגולטור ובכוחות שלטוניים.

"אני לא חושש שלא יגיע משקיע לערוץ 10. כמו שאני קורא את המצב, הערוץ מסוגל היום לחיות גם בלי הזרמה של משקיע. השאלה אם אחרי הבחירות, המדינה תאפשר לו כמו שהיא מאפשרת לכל עסק אחר להתחרות על אמון הציבור ולשרוד ממקורותיו העצמאיים".

- אתה בוחר את הצד של מנהליך.

"אם המדינה תגיד שלא מגיע לנו רישיון ויסגרו, מי יהיו הנפגעים הראשונים? המנכ"ל שלי, תאמין לי, יהיה בסדר. זה לא סוד שיש ביקורת פנימית בתוך הערוץ על המודל של שיתוף-פעולה בין ההנהלה לעובדים לטובת הבראת העסק. המדיניות שהוועד נוקט בשנים האחרונות מגיעה מהתובנה שאנחנו חיים בחברה שכל הגורמים בה היו צריכים להתגייס ולתרום את חלקם להצלתו".

- הרגולציה אומרת יש לכם מבנה בעייתי - 25% נאמנות, עוד 25% של אדם נעדר, ארנון מילצ'ן, ובעל שליטה שלא ברור מה קורה איתו ולאן הוא הולך. מדוע אתה כעובד לא רואה את הצורך במבנה בעלויות יציב למען ביטחון תעסוקתי?

"הרישיונות אמורים לשחרר את הכוח הריכוזי שמחליט מי לחיים ומי למוות, המדינה לא צריכה להחליט את זה. אני רואה איך בשנה האחרונה הערוץ הרוויח, איך אנחנו כעובדים הסכמנו לקיצוץ כואב, איך הספקים של הערוץ נרתמו לקיצוץ גדול. יכול להיות שאחרי כל זה המדינה תמנע מאתנו להתקיים?".

- כמי שיושב בישיבות הנהלה, מה ההתרשמות שלך מההתקדמות מול המשקיעים?

"יש כמה משקיעים שמתעניינים בערוץ 10, וחלקם נמצאים במצב של בדיקת נאותות, והם צפויים לסיים את אותה בשבועות הקרובים. אולי זה יצליח, ואולי לא".

- אם ביוני ערוץ 10 יגיע למצב של רישיון, ללא משקיעים נוספים - תהיה שלם באשר לביטחון התעסוקתי שלך ושל חבריך?

"השימוש במונח 'שלם' לגבי הביטחון התעסוקתי בענף התקשורת נדון מראש לכישלון. אין היום ביטחון תעסוקתי בשום מקום בענף התקשורת. הענף כולו עובר תהליך של קיטון. אני לא יודע לחתום לך שאני רגוע. אם הייתי רגוע, אולי הייתי מוותר על התענוג להיות יו"ר ועד העובדים".

- פרט לרגולטור, יש לך טענות גם כלפי ההנהלה, בעלי המניות?

"ההנהלה הנוכחית עושה עבודה מדהימה בשקיפות שלה מול העובדים. באשר לבעלי המניות, זה לא סוד שבעבור התרומה החוזרת ונשנית של עובדי ערוץ 10 להצלחת הערוץ, הם זכאים למניות.

"עובדי ערוץ 10 נכון להיום הם המשקיעים היחידים בחברה. יש אנשים שמדברים על כך שהמניות כבר שוות כסף. אם המצב הוא כזה שחייב את התגייסות העובדים, מן הראוי להקצות להם מניות. אני מקווה שזה יהיה השלב הבא. אני לא מעלה על דעתי סיטואציה שיכנס משקיע חדש לערוץ, והעובדים לא יקבלו מניות".

- אילן שילוח ותיא תקשורת יודעים שזה מה שאתם מצפים לו?

"לא דיברתי עם אף אחד מהמשקיעים. הדבר האחרון שהייתי רוצה זה להניס משקיעים. אבל בהנחה שמבנה הבעלויות יוגדר מחדש, אנחנו בהחלט מצפים להיות חלק ממנו".

- היית פעם בניגוד אינטרסים בין היותך כתב כלכלי ליו"ר ועד העובדים?

"לא נפגשתי עם אף אחד מהמשקיעים. הקפדתי להרחיק את עצמי. הייתה תקופה שבה הוועד ניסה, גם באמצעות עובדים אחרים, לעשות זאת. אני הייתי חייב להימנע מזה, למרות שזה היה מפתה".

- היו פעמים שנגעת בעצב רגיש של מפרסם ב"אנליסט"?

"יש מפעם לפעם ניסיונות של מפרסמים להפעיל לחצים, כדי לרכך ואפילו למנוע כתבות בעניינים. באחד המקרים לפחות, אני יודע שהדבר הביא בפועל להפחתת הפרסום של אותו מפרסם בחברה. לזכות חדשות 10 וגולן יוכפז אני חייב להגיד שהכול מגיע בסוף למסך. כמה מפרסמים פנו להנהלת הערוץ בניסיון להניא אותם מכתבות בעניינם. מפרסמים עושים שימוש בכוח השוק הריכוזי שלהם כדי למנוע פרסומים שליליים אודותם".

- קיבלת פעם טלפון מיוסי מימן?

"לא, אבל אני יודע שהוא לא אהב חלק מהפרסומים שלי".

- איך אתה יודע?

"אמרו לי".

מימן לא הגיב לדברים.

- השלמת עם נציגתו אירית אילוז, מאז צרחת עליה בהפגנה?

"לא הייתה 'סולחה', אבל שיתפנו פעולה למען הצלת הערוץ. אין לי שום דבר אישי נגדה".

- איך העובדה שאתה מגיש פינה יומית משנה את סגנון ההגשה הייחודי שלך?

"ב'אנליסט', מעצם מהותה,סגנון ההגשה הוא יותר ביקורתי, הוא לא של כרוניקה מדווחת של ענייני היום. אני מגיע לחלק מהכתבות האלה עם סכין בין השניים, עם רצון למצוא אחראים ברורים ואשמים. סגנון הקריינות וההתנסחות בה הוא יותר דעתני מאשר בפורמט חדשותי.

"הדבר השני שקרה הוא שהצופים נחשפו אולי לפן נוסף אצלי. אם בשנים הראשונות בהן שידרתי מקובל היה לדבר על הרובוט יורה המילים והמנותק, 'אנליסט' מתעדת אותי אחר. עם הדברים האחרים שקרו לאורך השנים, תוכנת ההפעלה של הרובוט הפכה ידידותית יותר למשתמש".

מתן חודורוב

גיל: 29

תפקיד: כתב ופרשן כלכלי בחדשות 10 ומגיש הפינה "אנליסט" במהדורה המרכזית

תפקידים קודמים: כתב בנושאים שונים, כתב כלכלי בכיר ועורך תוכניות בגלי צה"ל

עוד משהו: סדרת הכתבות "היורדים החדשים" זכתה ביוני 2014 בפרס התקשורת השנתי של ארגון "בני ברית"

עוד כתבות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בזכות תוצאות חזקות, אופטימיות לעתיד ומהלך תקדימי: זו המנצחת הגדולה עד כה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"