גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם מערכי הפרסום של הבנקים עומדים בפני שינוי?

שורת פגישות מעידה כי ייתכן שקטגוריית הבנקאות והאשראי תסעיר בקרוב את ענף הפרסום ■ על הפרק נמצאים בעיקר תקציבי דיסקונט והפועלים, שלמרות הכחשות גורפות עשויים לבצע שינויים במערכי הפרסום

האם מערכי הפרסום של קבוצות הבנקאות והאשראי יעברו בקרוב שינויים? ל"גלובס" נודע כי אנשי משרד הפרסום ברוקנר-יער-לוי נפגשו לפני מספר שבועות עם נציגים מהנהלת חברת ויזה כאל והציגו בפניהם פרזנטציה. משרד הפרסום של ויזה כאל הוא יהושע TBWA שמטפל גם בתקציב הפרסום של בנק דיסקונט - בעל השליטה בויזה כאל.

למרות הפגישה, יש לציין כי בקבוצה לא מנהלים בשלב זה הליך כלשהו לצורך החלפת משרד הפרסום שלהם, והפגישה עם ברוקנר-יער-לוי התרחשה כנראה כתוצאה מבקשה של בכיר בקבוצה שביקש לפתוח לברוקנר-לוי-יער דלת כלשהי בחברה.

עם זאת, הנכונות לפגישה כזאת, כמו גם הניסיון להיכנס לתקציב מסוג זה, מסמנת משהו על הלך-הרוח הכולל לגבי ההתנהלות בקטגוריה - ונראה כי לפחות חלק מהמשרדים סבורים כי השינוי המשמעותי הבא עשוי להתרחש בה בקרוב.

הניסיון מלמד כי אחת למספר שנים מחליט שחקן בקטגוריית מפתח כלשהי לערוך שינוי במערך הפרסום שלו, ומייצר בכך תגובת שרשרת המשפיעה על משרדים נוספים. מדובר בדרך-כלל בקטגוריות גדולות עתירות משאבים - דוגמת רכב, מזון או סלולר, שהטיפול בהן שמור בדרך-כלל כמעט באופן אקסוקלוסיבי למשרדים הגדולים. בדרך-כלל מדובר במהלכים שיש להם סימנים מקדימים אם כי לא תמיד גלויים.

על-פי הערכות בשוק, קטגוריית הבנקים עשויה להיות זאת שבה יתרחשו בקרוב השינויים.

גישושים לא פורמליים

רק מעטים יודעים כי הקבוצה הראשונה בה נשקל שינוי הייתה בנק הפועלים. מערך הפרסום של הקבוצה מורכב מ-3 משרדים: גיתם BBDO ואדלר-חומסקי, החולקים בתקציב הבנק עצמו; ובאומן-בר-ריבנאי, השחקן הצעיר יחסית מבין השלושה, שקיבל לטיפולו לפני שנים ספורות את תקציב הפרסום של ישראכרט.

נראה כי בקבוצה סברו כי אין סיבה אמיתית להחזיק 3 משרדי פרסום, וכבר לפני שנה התכוונו לצאת למהלך שאמור היה להותיר את הבנק עם שני משרדים בלבד. התנהלויות פנימיות של הבנק שאינן קשורות למערך הפרסום עצרו את התהליך באותה עת, אבל על-פי הערכות מקורבים הכוונה לא נזנחה סופית, ויש מחשבה ליישם אותה בעתיד הלא רחוק - אולי בימים לאחר שהמנכ"ל הנכנס של ישראכרט יתיישב על כיסאו בעוד מספר שבועות.

הכוונה לצמצם את מערך הפרסום של הקבוצה הייתה גלויה למשרדי הפרסום. המשרד שמקומו במערך נתפס כפחות בטוח בחודשים האחרונים הוא אדלר-חומסקי, אם כי גם באומן-בר-ריבנאי נחשב כמי שמעמדו פחות יציב, לאחר שמי שנחשב לרוח החיה לשילובו במערך הפרסום של הקבוצה - דב קוטלר - זז הצידה.

שלא לייחוס,מספרים מקורבים כי באדלר-חומסקי הבינו שהם רחוקים מלהיות הבן המועדף, ולא התלהבו להמתין לראות האם באמת ימומש פוטנציאל איבוד התקציב - לפחות לא בלי להכין אלטרנטיבה מתאימה.

עוד מספרים המקורבים כי בחודשים האחרונים נעשו גישושים לא פורמליים כדי לבחון האם ובאילו תנאים ניתן יהיה לטפל בתקציב קבוצת בנקאות אחרת - קבוצת דיסקונט.

מול הקשר האישי שהלך ונשחק בקבוצת הפועלים (שם היה בעבר ראובן אדלר הרוח החיה), בדיסקונט דווקא יש למנהלים של אדלר-חומסקי קשרי הערכה מקצועית ואישית עם מספר בכירים איתם עבדו בעבר בגלגולים מקצועיים קודמים.

חשוב לציין כי באדלר-חומסקי מכחישים באופן גורף כל רמז לאפשרות של בחינת האפשרות לחבור לדיסקונט. ההכחשה היא ברורה: לא בכל יום מחפשים תוכנית גיבוי להחלפת תקציב קבוצת הבנקאות הגדולה בישראל.

החשש הטבעי הוא לא רק מהאפשרות של פגיעה במי שנתפסים כאנשים החזקים ביותר בכלכלה בישראל, אלא גם בכאלה שבידיהם המפתחות לחשבונות ולהלוואות של יותר ממשרד פרסום אחד בארץ.

שלא לייחוס מספרים מקורבים לבנק דיסקונט כי לא משנה עד כמה מעניינת עבור הבכירים בבנק יכולה להיות החבירה לאדלר-חומסקי - היא לא תתרחש אלא אם כן בקבוצת הפועלים יוותרו קודם על המשרד.

יהושע לא יושבים בחיבוק ידיים

מבחינת אדלר-חומסקי, לא שווה לעשות מהלך בכל מחיר: תקציב בנק דיסקונט לבדו קטן מהנתח הכולל שיש להם בקבוצת הפועלים. לכן, יש להניח שיהיה שווה להם ללכת למהלך רק אם יצורף לו הנתח של ויזה כאל.

ומה עם הצלע השלישית - זאת של יהושע TBWA? שם מנסים לפחות כלפי חוץ לשדר עסקים כרגיל, אם כי מקורבים טוענים שבמשרד מודעים לכך שאדלר-חומסקי "חופרים להם בתקציב".

לעבודה המשותפת עם הבנק ולקמפיינים עם מודי בר-און כפרזנטור שכיכבו בשנים עברו בראש דירוגי הזכורות והאהובות, היה חלק לא מבוטל בבניית תדמיתו והצלחתו המקצועית של המשרד. עם השנים הבנק הוריד את הרגל מהגז, הקמפיינים הפכו בולטים פחות - בוודאי מול עשייה פרסומית בולטת ונושאת תוצאות של אחרים - ע"ע הקמפיינים של מזרחי-טפחות.

בדיסקונט החליטו אחרי שנים ארוכות על פרידה ממודי בר-און ואישרו תוכנית אסטרטגית חדשה - מה שאמור לכאורה לשדר אמון במשרד הפרסום יהושע. ואולי אכן כך הם פני הדברים, אבל מקורבים מספרים כי רמי יהושע, שועל קרבות ותיק, לא יושב אף הוא בחיבוק-ידיים, ולדבריהם במקביל לעבודה אינטנסיבית בדיסקונט יהושע ניהל פגישה משלו עם אישיות בכירה בקבוצת הפועלים. יהושע עצמו מכחיש את הדברים.

האם בסופו של דבר יתרחש שינוי כלשהו? האינטרסים הסבוכים, הקשרים האישיים והמספר המצומצם יחסית של שחקנים שיכולים לקחת חלק במשחק עשויים להביא לכך שהבחישות למיניהן לא יעברו לשלב הביצוע. אך מצד שני, שינוי אחד עשוי ליצור אפקט דומינו.

תגובות

בברוקנר-יער-לוי סירבו להתייחס לדברים.

מדיסקונט נמסר בתגובה: "הבנק עסוק בימים אלה בבניית השפה התקשורתית החדשה של הבנק, יחד עם משרד פרסום יהושע המלווה את הבנק שנים רבות. איננו מקיימים מגעים להתקשרות עם משרדי פרסום אחרים".

מחברת כאל נמסר: "כאל לא נמצאת בתהליך להחלפת משרד הפרסום. יש לנו אמון מלא במשרד יהושע, המלווה אותנו בשנים האחרונות והיה שותף למימוש האסטרטגיה והיעדים שלנו".

אורי עיני, מנכ"ל משותף באדלר-חומסקי, מסר בתגובה: "השמועות על מעבר שלנו לבנק אחר הן קשקוש. בנק הפועלים הוא לקוח שאנו מאד גאים לעבוד איתו. אנחנו עובדים עם בנק הפועלים שנים רבות ומחויבים לו. כל עוד הנהלת הבנק תרצה את שירותינו - נהיה שם".

מבנק הפועלים וממשרד הפרסום יהושע TBWA לא נמסרה תגובה עד לפרסום הידיעה.

פרסום

עוד כתבות

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP - ניקולס מדורו

הפתרון של טראמפ לסיום העימות עם ונצואלה: הגליית הנשיא מדורו מהמדינה

לצד הלחץ הצבאי הגובר באזור הים הקריבי כחלק מהמאבק בהברחות סמים לשטח ארה"ב, נבחנים גם פתרונות דיפלומטיים ● בין השאר, עלתה על השולחן האפשרות להגליית הנשיא ניקולס מדורו לאחת ממדינות המפרץ ● בינתיים, האוכלוסייה בוונצואלה נערכת לקראת מצב חירום

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

מתחם הנרקיס, בית שמש - הדמיה / צילום: קסם הדמיות

אושר פרויקט פינוי־בינוי מבין הגדולים בארץ: 3,500 יחידות דיור חדשות בבית שמש

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה במחוז ירושלים אישרה את פרויקט הפינוי-בינוי הגדול ביותר בתולדות העיר בית שמש ● יוקמו כ־3,500 דירות חדשות, לצד מוסדות חינוך ותשתיות ציבוריות משודרגות ● המודל שאושר מאפשר לדיירים לעבור ישירות לדירות החדשות במגרש החלוץ, ללא מעבר ביניים

סופר פארם. מפרסם ענק במונחי דיגיטל / צילום: אייל טואג

מבצעי נובמבר הקפיצו את ביצועי האתרים הישראליים, הרבה יותר מהבינלאומיים

מספר ההזמנות באתרים המקומיים זינק ב־32% לעומת עלייה של 18% באתרים הבינלאומיים במהלך נובמבר ● כחמישית מהישראלים פיצלו את ההזמנות מחו"ל כדי ליהנות מהפטור ממע"מ, שאמור להכפיל עצמו בחודש הבא ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

אזור המשרדים של בני ברק. מה קורה ליתרון התחרותי במציאות? / צילום: Shutterstock

30 קומות שוממות מתוך 40: מגדלי המשרדים החדשים מוכנים, אבל השוכרים לא באים

למרות הסטנדרט הגבוה והנגישות התחבורתית, שיעורי התפוסה בערים שמחוץ לתל אביב בירידה ● הנסיעות הארוכות, האווירה אינה מושכת צעירים וההיצע הגדול מרחיקים את השוכרים

ערן וינטרוב, מנכ''ל ארגון לתת / צילום: שלומי מזרחי

האם דוח העוני של "לתת" מציג מציאות כלכלית מעוותת?

דוח העוני האלטרנטיבי של "לתת" מציג עליות חדות בעלויות המחיה - אך מאחורי המספרים מסתתרת מתודולוגיה שמבלבלת בין הוצאה לבין מחיר ● חלק מהרכיבים כלל לא מודדים יוקר מחיה, אלא צריכה בפועל של אוכלוסיות מסוימות, מה שמוביל לכשלים בולטים ולהצגת הנתונים בצורה מטעה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

עם ניסיון בארגון ידידי צה"ל: המנכ"לית המפתיעה בחברה החדשה של כצמן

חברת אוריון השלימה את הפיצול מג'י סיטי והחלה להיסחר בבורסה ● מנכ"לית החברה היא עו"ד ששימשה עד כה כמנהלת בארגון ידידי צה"ל בארה"ב והיו"ר הוא ערן יעקב, מנהל רשות המיסים לשעבר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הישראלית שנפלה ב־27% ויוצאת מהמדד היוקרתי הזה בוול סטריט

שינויים בוול סטריט: חברת טכנולוגיית השבבים סיוה תיפרד ממדד S&P SmallCap 600 ● בעוד כשבועיים צפויות שלוש מניות להיכנס למדד S&P 500, לאחר שזינקו מתחילת השנה

תקיפות צה''ל ברצועת עזה / אילוסטרציה: ap, Leo Correa

חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל

צה"ל מאשר: הותקף מחבל במרכז הרצועה שתכנן לבצע פיגוע טרור נגד כוחות צה"ל בטווח הזמן המיידי ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● הדרישה של חמאס לאנשי מיליציות: תסגירו את עצמכם ותקבלו חנינה ● דיווחים בעזה: חמאס והצלב האדום נערכים לחידוש החיפושים אחר החלל החטוף רס"ל רן גואילי ● עדכונים שוטפים

בינה מלאכותית / צילום: צילום מסך מתוך הצ'אט

איפה מוצאת הבינה המלאכותית את התשובות לשאלות שלכם

מחקר בדק 150 אלף תשובות שסיפקו מערכות בינה מלאכותית, ומשרטט תמונה מפורטת של מקורות המידע שמהם שואבים הצ’אטים את התוכן שהם מציגים למשתמש ● למרבה ההפתעה, הממצאים מצביעים על כך שהמקורות הדומיננטיים אינם בהכרח מאגרי ידע מוסדיים או כלי תקשורת גדולים

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

השקל מתחזק היום בחדות מול הדולר. אלו הסיבות

השקל נסחר קרוב לשפל של 3.5 שנים ומתחילת החודש הוא המטבע החזק ביותר בעולם ● הורדת הריבית הצפויה בארה"ב מול היציבות היחסית פה מגדילה את פער הריביות לטובת ישראל ● גורם נוסף הוא נתון הגירעון הממשלתי, שהפתיע לטובה ומהווה אינדיקציה לאיתנות המשק ● האם התחזקות נוספת תביא את בנק ישראל להתערבות בשוק המטבע?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מציג את תקציב 2026 / צילום: מירי שמעונוביץ

בשוק חוששים: הנחות היסוד מאחורי התקציב אופטימיות מדי, יחס החוב ייפגע

הצעת התקציב עברה משוכה משמעותית בדרך לאישורה הסופי בכנסת בחודשים הקרובים ● המחלוקת על תקציב הביטחון נפתרה, לפחות זמנית, והסוגייה שמדאיגה את הכלכלנים כעת היא שיעור הגירעון ● החשש: צעדי התכנסות יצומצמו, הטבות יורחבו ויחס החוב תוצר ייפגע ● ההשלכות האפשריות: הפחתות הריבית יידחו

גיוס הון לחברות הייטק / צילום: Shutterstock, Pushish Images

לראשונה: הקרנות הזרות עוקפות את הקרנות הישראליות בהשקעות סייבר

נקודת מפנה בתעשיית הסייבר הישראלית: הקרנות הזרות דוחקות את הישראליות ומובילות את סבבי הסיד בסייבר המקומי ● במקביל, נרשמה האצה חדה בהשקעות באבטחת בינה מלאכותית, שזינקו ל-2.5 מיליארד דולר ומהוות כבר 64% מהשקעות הסייבר בישראל

ז'אנג ג'יאנז'ונג / איור: גיל ג'יבלי

הוא עבד 14 שנה אצל ג'נסן הואנג ואז החליט להקים את "אנבידיה הסינית"

ז'אנג ג'יאנז'ונג ניהל חטיבה באנבידיה וב־2020 החליט שהוא מקים חברת שבבים משלו - מור ת'רדס ● בסוף השבוע היא הונפקה בשנגחאי וזינקה פי 5 ביום אחד ● אבל האנליסטים חשדנים

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שיפור בנתוני הגירעון של חודש נובמבר: עמד על כ-4.5% תוצר

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד על כ-4.5% תוצר, המשקף "מינוס" של 93.5 מיליארד שקל

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס

ביה''ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן / צילום: רמי סיני

החברה הקטנה שרוצה לממן למנכ"ל לימודים במעל 100 אלף שקל לשנה

אולמד סולושנס מעוניינת לממן למנכ"ל החברה, פרופסור עוז שפירא, לימודי תואר שני באוניברסיטה רייכמן ● עלות שכרו השנתית צפויה להגיע לכ-1.5 מיליון שקל

רג'פ טאייפ ארדואן, נשיא טורקיה / צילום: ap, Achmad Ibrahim

טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה. ישראל צריכה לדאוג?

ע"פ דיווחים ברשתות הכורדיות, טורקיה החלה להזרים כוחות לצפון סוריה ● ברקע, סירובם של הכורדים להשתלבות מלאה בממשלה שמנהיג א-שרע ● האם המהלך ישמש "אליבי" לנוכחות צבאית טורקית מובהקת בצפון סוריה?

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לידיעת משקיעי קרנות הנאמנות: יכול להיות שדמי הניהול שלכם יעלו בקרוב. מה אפשר לעשות?

גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● אחרי שנה של תשואות פנומנליות, למנהלי הקרנות קל למכור התייקרות ● המשקיעים בפלונטר: אם יעבירו את הכסף, ישלמו 25% מס על הרווח, אבל אם יישארו מה ימנע העלאה נוספת בשנה הבאה?