גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם מערכי הפרסום של הבנקים עומדים בפני שינוי?

שורת פגישות מעידה כי ייתכן שקטגוריית הבנקאות והאשראי תסעיר בקרוב את ענף הפרסום ■ על הפרק נמצאים בעיקר תקציבי דיסקונט והפועלים, שלמרות הכחשות גורפות עשויים לבצע שינויים במערכי הפרסום

האם מערכי הפרסום של קבוצות הבנקאות והאשראי יעברו בקרוב שינויים? ל"גלובס" נודע כי אנשי משרד הפרסום ברוקנר-יער-לוי נפגשו לפני מספר שבועות עם נציגים מהנהלת חברת ויזה כאל והציגו בפניהם פרזנטציה. משרד הפרסום של ויזה כאל הוא יהושע TBWA שמטפל גם בתקציב הפרסום של בנק דיסקונט - בעל השליטה בויזה כאל.

למרות הפגישה, יש לציין כי בקבוצה לא מנהלים בשלב זה הליך כלשהו לצורך החלפת משרד הפרסום שלהם, והפגישה עם ברוקנר-יער-לוי התרחשה כנראה כתוצאה מבקשה של בכיר בקבוצה שביקש לפתוח לברוקנר-לוי-יער דלת כלשהי בחברה.

עם זאת, הנכונות לפגישה כזאת, כמו גם הניסיון להיכנס לתקציב מסוג זה, מסמנת משהו על הלך-הרוח הכולל לגבי ההתנהלות בקטגוריה - ונראה כי לפחות חלק מהמשרדים סבורים כי השינוי המשמעותי הבא עשוי להתרחש בה בקרוב.

הניסיון מלמד כי אחת למספר שנים מחליט שחקן בקטגוריית מפתח כלשהי לערוך שינוי במערך הפרסום שלו, ומייצר בכך תגובת שרשרת המשפיעה על משרדים נוספים. מדובר בדרך-כלל בקטגוריות גדולות עתירות משאבים - דוגמת רכב, מזון או סלולר, שהטיפול בהן שמור בדרך-כלל כמעט באופן אקסוקלוסיבי למשרדים הגדולים. בדרך-כלל מדובר במהלכים שיש להם סימנים מקדימים אם כי לא תמיד גלויים.

על-פי הערכות בשוק, קטגוריית הבנקים עשויה להיות זאת שבה יתרחשו בקרוב השינויים.

גישושים לא פורמליים

רק מעטים יודעים כי הקבוצה הראשונה בה נשקל שינוי הייתה בנק הפועלים. מערך הפרסום של הקבוצה מורכב מ-3 משרדים: גיתם BBDO ואדלר-חומסקי, החולקים בתקציב הבנק עצמו; ובאומן-בר-ריבנאי, השחקן הצעיר יחסית מבין השלושה, שקיבל לטיפולו לפני שנים ספורות את תקציב הפרסום של ישראכרט.

נראה כי בקבוצה סברו כי אין סיבה אמיתית להחזיק 3 משרדי פרסום, וכבר לפני שנה התכוונו לצאת למהלך שאמור היה להותיר את הבנק עם שני משרדים בלבד. התנהלויות פנימיות של הבנק שאינן קשורות למערך הפרסום עצרו את התהליך באותה עת, אבל על-פי הערכות מקורבים הכוונה לא נזנחה סופית, ויש מחשבה ליישם אותה בעתיד הלא רחוק - אולי בימים לאחר שהמנכ"ל הנכנס של ישראכרט יתיישב על כיסאו בעוד מספר שבועות.

הכוונה לצמצם את מערך הפרסום של הקבוצה הייתה גלויה למשרדי הפרסום. המשרד שמקומו במערך נתפס כפחות בטוח בחודשים האחרונים הוא אדלר-חומסקי, אם כי גם באומן-בר-ריבנאי נחשב כמי שמעמדו פחות יציב, לאחר שמי שנחשב לרוח החיה לשילובו במערך הפרסום של הקבוצה - דב קוטלר - זז הצידה.

שלא לייחוס,מספרים מקורבים כי באדלר-חומסקי הבינו שהם רחוקים מלהיות הבן המועדף, ולא התלהבו להמתין לראות האם באמת ימומש פוטנציאל איבוד התקציב - לפחות לא בלי להכין אלטרנטיבה מתאימה.

עוד מספרים המקורבים כי בחודשים האחרונים נעשו גישושים לא פורמליים כדי לבחון האם ובאילו תנאים ניתן יהיה לטפל בתקציב קבוצת בנקאות אחרת - קבוצת דיסקונט.

מול הקשר האישי שהלך ונשחק בקבוצת הפועלים (שם היה בעבר ראובן אדלר הרוח החיה), בדיסקונט דווקא יש למנהלים של אדלר-חומסקי קשרי הערכה מקצועית ואישית עם מספר בכירים איתם עבדו בעבר בגלגולים מקצועיים קודמים.

חשוב לציין כי באדלר-חומסקי מכחישים באופן גורף כל רמז לאפשרות של בחינת האפשרות לחבור לדיסקונט. ההכחשה היא ברורה: לא בכל יום מחפשים תוכנית גיבוי להחלפת תקציב קבוצת הבנקאות הגדולה בישראל.

החשש הטבעי הוא לא רק מהאפשרות של פגיעה במי שנתפסים כאנשים החזקים ביותר בכלכלה בישראל, אלא גם בכאלה שבידיהם המפתחות לחשבונות ולהלוואות של יותר ממשרד פרסום אחד בארץ.

שלא לייחוס מספרים מקורבים לבנק דיסקונט כי לא משנה עד כמה מעניינת עבור הבכירים בבנק יכולה להיות החבירה לאדלר-חומסקי - היא לא תתרחש אלא אם כן בקבוצת הפועלים יוותרו קודם על המשרד.

יהושע לא יושבים בחיבוק ידיים

מבחינת אדלר-חומסקי, לא שווה לעשות מהלך בכל מחיר: תקציב בנק דיסקונט לבדו קטן מהנתח הכולל שיש להם בקבוצת הפועלים. לכן, יש להניח שיהיה שווה להם ללכת למהלך רק אם יצורף לו הנתח של ויזה כאל.

ומה עם הצלע השלישית - זאת של יהושע TBWA? שם מנסים לפחות כלפי חוץ לשדר עסקים כרגיל, אם כי מקורבים טוענים שבמשרד מודעים לכך שאדלר-חומסקי "חופרים להם בתקציב".

לעבודה המשותפת עם הבנק ולקמפיינים עם מודי בר-און כפרזנטור שכיכבו בשנים עברו בראש דירוגי הזכורות והאהובות, היה חלק לא מבוטל בבניית תדמיתו והצלחתו המקצועית של המשרד. עם השנים הבנק הוריד את הרגל מהגז, הקמפיינים הפכו בולטים פחות - בוודאי מול עשייה פרסומית בולטת ונושאת תוצאות של אחרים - ע"ע הקמפיינים של מזרחי-טפחות.

בדיסקונט החליטו אחרי שנים ארוכות על פרידה ממודי בר-און ואישרו תוכנית אסטרטגית חדשה - מה שאמור לכאורה לשדר אמון במשרד הפרסום יהושע. ואולי אכן כך הם פני הדברים, אבל מקורבים מספרים כי רמי יהושע, שועל קרבות ותיק, לא יושב אף הוא בחיבוק-ידיים, ולדבריהם במקביל לעבודה אינטנסיבית בדיסקונט יהושע ניהל פגישה משלו עם אישיות בכירה בקבוצת הפועלים. יהושע עצמו מכחיש את הדברים.

האם בסופו של דבר יתרחש שינוי כלשהו? האינטרסים הסבוכים, הקשרים האישיים והמספר המצומצם יחסית של שחקנים שיכולים לקחת חלק במשחק עשויים להביא לכך שהבחישות למיניהן לא יעברו לשלב הביצוע. אך מצד שני, שינוי אחד עשוי ליצור אפקט דומינו.

תגובות

בברוקנר-יער-לוי סירבו להתייחס לדברים.

מדיסקונט נמסר בתגובה: "הבנק עסוק בימים אלה בבניית השפה התקשורתית החדשה של הבנק, יחד עם משרד פרסום יהושע המלווה את הבנק שנים רבות. איננו מקיימים מגעים להתקשרות עם משרדי פרסום אחרים".

מחברת כאל נמסר: "כאל לא נמצאת בתהליך להחלפת משרד הפרסום. יש לנו אמון מלא במשרד יהושע, המלווה אותנו בשנים האחרונות והיה שותף למימוש האסטרטגיה והיעדים שלנו".

אורי עיני, מנכ"ל משותף באדלר-חומסקי, מסר בתגובה: "השמועות על מעבר שלנו לבנק אחר הן קשקוש. בנק הפועלים הוא לקוח שאנו מאד גאים לעבוד איתו. אנחנו עובדים עם בנק הפועלים שנים רבות ומחויבים לו. כל עוד הנהלת הבנק תרצה את שירותינו - נהיה שם".

מבנק הפועלים וממשרד הפרסום יהושע TBWA לא נמסרה תגובה עד לפרסום הידיעה.

פרסום

עוד כתבות

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap

דיווח: המחבל השני שהשתתף בטבח בסידני - אזרח לבנוני ממוצא פלסטיני

משרד החוץ הצרפתי פרסם את שמו של דן אלקיים, תושב צרפת, שנרצח בפיגוע באוסטרליה ● בישראל בודקים אם הפיגוע ההמוני יצא לפועל בהכוונה של איראן או ארגון טרור ● משרד החוץ האיראני פרסם "גינוי" וטען כי "טרור והרג בני אדם בכל מקום בו בוצעו נדחים ומגונים"

חורף ביטקוין? / אילוסטרציה: Shutterstock

חורף ביטקוין? ההיסטוריה מלמדת מה קורה אחרי שהמטבע צולל ב־30%

המטבע המבוזר רחוק בעשרות אחוזים מהשיא האחרון, אבל האם יש סיבה לדאגה? הביטקוין ראה צניחות כאלו 7 פעמים בעשור האחרון, וכמעט אחרי כולן הוא הצליח להתאושש ● זה לא בהכרח אומר שגם הפעם הזינוק קרב, אבל החזאים כרגיל משתדלים להיות אופטימיים

מלך ירדן עבדאללה השני / צילום: ap, Gonzalo Fuentes

שיא היסטורי בחוב הציבורי: הכלכלה הירדנית תחת לחץ הולך וגובר

ברקע מלחמת "חרבות ברזל", מתקפות החות'ים והאטה מבנית ממושכת, החוב הירדני מטפס לשיא כל הזמנים ● שוק עבודה חלש וגלי פליטים מציבים את עמאן בפני מבחן יציבות כלכלי-פוליטי

בית החולים הדסה / צילום: אביבה גנצר

"המודל של בית החולים לא עובד": איך הדסה שוב נקלע למשבר?

נציגי בית החולים צפויים להיפגש השבוע עם אנשי האוצר ומשרד הבריאות כדי לפתור את המשבר התזרימי של הדסה, שכבר הוביל להכרזת סכסוך עבודה ● הדרישות של ההנהלה, הטענות של האוצר וההצעה של בכיר לשעבר בהדסה שאף צד לא רוצה לקבל

מטולה / צילום: איל יצהר

שיקום הערים שנפגעו במלחמה: מה קרה למטולה, והזינוק של שדרות

מנתוני הלמ"ס עולה כי במטולה יש 70% פחות פעילות כלכלית מאשר ערב המלחמה, לעומת זאת קריית שמונה ושלומי חזרו לפעילות כלכלית מלאה ● הזינוק הדרמטי ביותר בפעילות הכלכלית הוא זה של שדרות, כך שנראה ששיקום הדרום מתקדם בקצב מהיר בהרבה מאשר שיקום הצפון

רבקה לויפר / צילום: דנה בר סימן טוב

המועמדת שכמעט הפכה לחשכ"לית, עד שחלה תפנית במינוי עבאדי-בויאנג'ו

לפני שהודיע על בחירתו במיכל עבאדי־בויאנג'ו לחשבת הכללית באוצר, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ריאיין בשבועות האחרונים כעשר נשים לתפקיד ● אחת המועמדות הבולטות שהגיעו לקו הגמר היא רבקה לויפר, שמסיימת בימים אלה קדנציה כסמנכ"לית כלכלה ופיננסים ברשות החשמל

שחר סיני, סמנכ''ל קרנות נאמנות פרופאונד בית השקעות / צילום: עמי ארליך

"אחרי שנתיים פנומנליות במניות הפיננסים, זה הזמן להוריד רגל מהגז"

שחר סיני, סמנכ"ל קרנות נאמנות בפרופאונד, ממשיך להעדיף את שוק המניות המקומי על פני חו"ל, ומסמן את מניות הטכנולוגיה, התעשיות הביטחוניות והאנרגיה הירוקה לשנה הקרובה ● למרות השיאים בשוק הוא מציע "לא להפריע לכסף לעבוד, אבל כן אפשר לצמצם סיכון"

מימין: אייסו קאנט, מייסד פולסייד וג'ייסון ורנר, מייסד פולסייד / איור: גיל ג'יבלי

חברת ה־AI ששווה מיליארדים מגיעה לישראל ופוזלת למערכת הביטחון

חד־הקרן האמריקאי פולסייד, שמפתח מנוע פיתוח תוכנה אוטונומי המתחרה בג'מיני, רוצה לגייס את המהנדסים מישראל ● הוא כבר חתם עם כמה מענקיות הביטחון בארה"ב, כולל משרד ההגנה

מושגים לאזרחות מיודעת. מדדי אי שוויון / צילום: Shutterstock

בקרוב יתפרסמו נתונים על אי־השוויון בישראל. מה צריך לדעת כשקוראים אותם?

אחד הנתונים הכלכליים שמעוררים הכי הרבה עניין הוא אי־השוויון • לאילו היבטים הוא מתייחס, ואיך בכלל מודדים אותו? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

החברה שבנתה ל-OpenAI את חוות השרתים הגדולה בארה"ב בדרך לישראל

לגלובס נודע כי נציגי חברת קרוסו, שהחלה דרכה בכריית ביטקוין, קיימו פגישה במשרד האוצר ● נבחנת כניסה לשוק הישראלי באמצעות שכירת שטחים בחוות שרתים קיימות, בהיקפים של עשרות מגוואט ● המהלך עשוי להוסיף שחקנית חדשה לשוק תשתיות ה-AI המקומי

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

הסיניות השתלטו, החשמליות נזנחו: הנתונים שמאחורי השנה הדרמטית בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג-אין, הסינים כבשו את השוק, ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

אילוסטרציה: Shutterstock

חברות הביטוח בראש, ומי בתחתית? בדקו מה עשו החסכונות שלכם בנובמבר

חברות הביטוח הן המנצחות הגדולות בתשואות של חודש נובמבר, מנורה מבטחים וכלל מובילות גם מתחילת השנה ● בתחתית: הגופים שחשופים לחו"ל - אלטשולר שחם וילין לפידות ● הסיבה היא זינוק של יותר מ-4% בשוק המקומי לעומת יציבות בארה"ב ● ומה קורה בינתיים בדצמבר?

שואב אבק רומבה / צילום: גלובס TV

יצרנית שואבי האבק Roomba הכריזה על פשיטת רגל, אך מנסה להרגיע חששות מפני "השבתת" המכשירים

במהלך הצגת תוכנית השיקום של החברה, iRobot הודיעה כי Picea, קבלן הייצור הראשי שלה, יקבל 100% מהבעלות בחברה - מהלך שלדברי iRobot יאפשר לה להמשיך לפעול ● לדברי החברה, שירות הלקוחות והאפליקציה לא ייפגעו למרות תהליך השיקום

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

הקמתה של מערכת מס הגודש יצאה לדרך, ומומחי תחבורה סקפטיים לגבי יעילותה

220 שערי אגרה ו־140 אתרי חיוב יוקמו בשלוש טבעות סביב תל אביב ● המערכת צפויה להתחיל לפעול ב־2027 ● המומחים עונים: האם המהלך יעבוד בלי שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית?

מה מציעות ספקיות החשמל הפרטיות לצרכנים? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החשמל מתייקר, אבל יש פתרונות: כך תחסכו עד 20% דרך הספקיות הפרטיות

רק אחד מכל 10 משקי בית התניידו לספקיות פרטיות מאז נכנסה רפורמת החשמל לתוקף, חרף העובדה שמדובר במהלך פשוט יחסית ● הנחות קבועות של אחוזים בודדים או מסלולים עם חיסכון של עד 20% בשעות הלילה: מה כדאי לדעת על המסלולים שמציעות החברות השונות ● גלובס עושה סדר

האם התרופה תתאים לחתולים? / צילום: Shutterstock

החתול שלכם יחיה 3 שנים נוספות? ניסוי בתרופה חדשה יוצא לדרך

בעוד וטרינרים רושמים לפציינטים הפרוותיים שלהם אוזמפיק של בני אדם כתרופה להשמנת יתר עם ביסוס מחקרי מועט על חתולים, חברת התרופות הווטרינריות Okawa יוצאת בניסוי קליני בתרופה ממשפחת ה-GLP-1 אך בעלת חומר פעיל שונה, בתקווה שתהיה מותאמת יותר לחברים החתוליים

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

מעל 83 אלף דירות על המדף: מה כדאי לדעת על הנתון החריג של שוק הנדל"ן?

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

הכלכלנים מביעים אופטימיות לגבי המשך התמתנות האינפלציה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ● לדבריהם, המדד צפוי לרדת ב־0.4% עד 0.55%, והאינפלציה השנתית צפויה להישאר על רמה של כ־2.5% או אף לרדת קלות

קפיצה של 60% באקזיטים - במחיר הפסד / אילוסטרציה: Shutterstock

דוח חדש חושף את מכירת החיסול בהייטק הישראלי

האקזיטים של וויז וסייברארק אומנם הזניקו את שווי העסקאות הישראליות ב-340% השנה - אך יחד עם זאת, בנטרול העסקאות הללו, גודל עסקת הרכישה הממוצעת ירד ב-40%: מ-268 מיליון דולר ב-2024 ל-160 מיליון דולר בלבד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מניות הטכנולוגיה נפלו, ברודקום איבדה 5.5%

מדד הנאסד"ק ירד בכ-0.6% ● מניות הטכנולוגיה הגדולות איבדו גובה ● הזהב נסחר לזמן קצר בשיא חדש של כל הזמנים ● מחירי הנפט סביב שפל של ארבע שנים ● הביטקוין צנח לרמה של 86 אלף דולר ● "רוטציה סקטוריאלית גדולה" - בתי ההשקעות בארה"ב מסמנים את ההזדמנות הבאה בוול סטריט