גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שנת שיא לטוטו: ההכנסות המריאו ב-33% ל-2.557 מיליארד ש'

"הבנק" של הספורט הישראלי דיווח על עוד שנה מצוינת ■ אבל לא מעט שאלות עומדות פתוחות: האם שיעור הרווח הנמוך מהימורי סוסים היה שווה את האופרציה? ואם הרווח זינק ב-14%, למה החלוקה לענפי הספורט עלתה בפחות מ-10%, וההשקעה בפועל במתקנים ירדה?

טופס הימורים על מירוצי סוסים בתחנת טוטו בהרצליה / צלם: אלון רון
טופס הימורים על מירוצי סוסים בתחנת טוטו בהרצליה / צלם: אלון רון

1. השורה התחתונה. גם ב-2014 השורה התחתונה של הטוטו היא מצוינת והגרף ממשיך לנוע כלפי מעלה: ההכנסות הסתכמו ב-2.557 מיליארד שקל, שיא כל הזמנים וזינוק של 33% בהשוואה לשיא של 2013. כך עולה מהדוחות שפרסמה היום (ד') מועצת ההימורים. בקצב הזה, החזון עליו הצהירו ראשי הטוטו לפני שנתיים - "הכנסות של 3 מיליארד שקל תוך שלוש שנים" - נראה ריאלי מאוד.

הגידול בהכנסות ממשיך להטיב בעיקר עם המהמרים, שנהנו מנתח של 1.69 מיליארד שקל שחזר אליהם בצורת פרסים (66% מההכנסות). בניכוי הוצאות תפעול ומכירה, שיווק ופרסום, הוצאות לחסויות ספורט, הוצאות הנהלה וכלליות - הרווח הנקי של הטוטו בשנת 2014 עומד על 479 מיליון שקל, עלייה של 14%.

כמה סיבות עיקריות הביאו לעלייה בהכנסות: הראשונה היא המגה-אירוע של קיץ 2014, המונדיאל בברזיל, שהיה אחראי באופן בלעדי להכנסה של 339 מיליון שקל (הגמר בין גרמניה לארגנטינה ייצר לבדו 20 מיליון שקל). כל 10 ההימורים המכניסים ביותר של השנה החולפת הם משחקים מגביע העולם בברזיל (במקום ה-11 גמר הצ'מפיונס ליג); סיבה נוספת לעלייה בהכנסות היא ההימורים על מרוצי סוסים תחת המותג רייסר שאחראים ל-262 מיליון שקל, כ-10% מכלל ההכנסות של הטוטו בשנה החולפת.

לעליית ההכנסות אפשר לייחס גם את ההגדלה המשמעותית באפשרויות הימורי ה"סינגל" בשנה האחרונה, בתוספת לשיפור מסוים ביחסי ההימורים (שעדיין נמוכים ביחס לאלו שמציעות הסוכנויות מרחבי העולם).

הכנסות הטוטו 7 שנים אחרונות

2. כמה כסף נשאר לספורט? מתוך רווחי הטוטו, כלל ענפי הספורט (איגודים ואגודות) זכו לקבל 273 מיליון שקל. את הסכום הגבוה ביותר קיבל ענף הכדורגל - 108.7 מיליון שקל, מתוך זה כ-68 מיליון שקל בצורת הסכם השיווק המפורסם; ענף הכדורסל נהנה מ-48.1 מיליון שקל, אחריו ענף הכדורעף שממשיך לצמוח ולגדול וכבר זכה בשנה החולפת לסכום של 14.3 מיליון שקל; את החמישייה הראשונה משלימים הכדוריד עם 10.1 מיליון שקל וענף ההתעמלות עם 7.4 מיליון שקל.

הסיבה לזינוק בהקצבות הטוטו למספר ענפים מצומצם היא תולדה של ועדת לובצקי שתיעדפה 10 ענפים שבאו לידי ביטוי בסכום כולל של 13.7 מיליון שקל, בנוסף להקצבות הבסיס שלהם.

איזה עוד כסף חזר לספורט? ההשקעות בפועל במתקני ספורט הסתכמו בשנת 2014 ב-215.6 מיליון שקל, ירידה לעומת 2013 אז הושקעו במתקנים 232 מיליון שקל.

3. מי עוד מרוויח יפה? הגידול במחזור שווה גם לא מעט כסף ל-1,600 בעלי התחנות שפזורים ברחבי הארץ. על-פי ההסכם עם הטוטו, בעלי התחנות שמפעילים הימורי ווינר וטוטו מקבלים כ-8% מסך ההכנסות שמיוצרות אצלם (ההכנסות שלא כוללות הימורי אונליין). בשנה האחרונה סכום זה היתרגם לבעלי תחנות הווינר לכ-160 מיליון שקל. בנוסף, על-פי הסכם עם מפעילי תחנות הימורי הסוסים - אלו שמפעילים את מותג ה-Racer מקבלים כ-3.5% מסך ההכנסות על הימורי הסוסים.

4. איך ועל מה האנשים מהמרים? הווינר ממשיך להיות המותג המוביל, והיה אחראי ל-85.7% מכלל ההימורים של הטוטו (2.19 מיליארד שקל בסה"כ נכנס מהווינר); הימורי הסוסים הפכו להיות המותג השני הכי מכניס עם 10.3% (262 מיליון שקל), בעוד שמותג הטוטו-16 הישן ממשיך ונכחד והיה שווה בשנה החולפת רק 3.9% מההכנסות (101 מיליון שקל).

למרות האפשרויות להימורים באינטרנט ובסלולר, הציבור הישראלי ממשיך להיות שמרן: כ-87.3% מכלל ההימורים עדיין מבוצעים פיזית בתחנות הטוטו הפזורות ברחבי הארץ, כאשר הימורים אונליין מחולקים בין 6.8% באתר האינטרנט ו-5.8% באפליקציה הסלולרית.

הימורים

על-פי הטוטו, המשחק המועדף באופן ברור הוא כדורגל - 75.4% מכלל ההימורים בשנת 2014 הם על כדורגל; הימורים על כדורסל הכניסו 21.6% מהסך הכל; מכאן והלאה מתחילים הפירורים - הימורי טניס שווים 1.5% מכלל ההכנסות, הימורי כדוריד 1.1%, בייסבול 0.2% ופוטבול אמריקאי 0.1%.

ועוד נתון: למהמרים, משום מה, יותר קל להוציא את הכסף דרך הסלולר - טופס ווינר ממוצע בסלולר עומד על 89 שקל, לעומת 64 שקל לטופס ממוצע באינטרנט.

5. שאלות ותהיות. א. מה הסיבה לכך שההכנסות המריאו ב-33% תוך שנה (מעל 630 מיליון שקל) אבל הרווח הנקי עלה ב-14% בלבד? כמה סיבות: הראשונה, הטוטו נהנה אמנם לפרסם את התוצאה הסופית של העלייה בהכנסות אבל הוא מעדיף להצניע את העובדה שכמעט 10% מההכנסות שלו מגיעות מהימורי סוסים. אוקי, מה הבעיה עם זה? הרווח על הימורי סוסים הוא נמוך משמעותית. למה? קודם כל כי הטוטו הוא לא זה שקובע את היחסים אלא המפעיל הזר שהוא קשור אליו, כך יוצא שההחזר למהמרים עומד על כ-80%. בנוסף יש להוריד כ-4% מההכנסות שהולכות למפעיל הזר שזכה במכרז; עמלה לבעלי תחנות עוד 3.5%; אל זה מוסיפים הוצאות פרסום, משכורות, תפעול, עלויות הטרמינלים שהוצבו בתחנות וכו' וכו', ומכל האופרציה הזאת הרווח שנשאר ביד הוא פחות מ-7% במקרה הטוב.

האם הרייסר שווה את המאמץ? בוא נציג את זה ככה - הרווח התפעולי שייצרו הימורי סוסים בכל שנת 2014 (כ-18 מיליון שקל) שווה פחות או יותר לרווח התפעולי שמייצר הווינר בשבוע וחצי.

סיבה נוספת לפער בין העלייה החדה בהכנסות לבין העלייה המתונה בשורת הרווח: ההכנסות מפעילות בשוק ההון ("הכנסות מימון") היו נמוכות השנה ביותר מ-30% בהשוואה להכנסות שהטוטו התרגל אליהן בכל אחת מהשנתיים שלפני כן; וכמובן - עלייה בסעיפי הוצאות: העיקרית ביניהן היא זינוק חד של כ-25% בתוך שנה בסעיף הוצאות תפעול ומכירה.

ב. האם מספיק כסף הולך לענפי הספורט? בוא נשאל את זה אחרת - אם ההכנסות עלו השנה ב-33% והרווח הנקי עלה ב-14%, למה שיעור העלייה בכסף שמוקצה לכל ענפי הספורט ב-2014 הוא 8% בלבד? ולמה ההשקעה בפועל במתקני ספורט ב-2014 ירדה ב-8%? קונסטנצה, איפה הכסף? (התשובה: ביתרות המזומנים העבות מאוד של הטוטו ששוכבות בבנק ובתיקי ההשקעות שמנהלים עבורו, ב"פרויקטים עתידיים"/מטרות פוליטיות שונות כגון "פרחי ספורט"/העברת הרפורמה בכדורגל/בכספים שנשמרים בצד למתקנים שבנייתם מתעכבת).

ג. האם הטוטו צריך להמשיך ליהנות מבלעדיות בפרסום על כל מה שזז בספורט הישראלי? השבוע התקיים גמר גביע "ווינר" סל בין מכבי ת"א להפועל ירושלים; במקביל התקיים משחק מליגת "ווינר" בכדורגל; וגם גמר גביע המדינה "ווינר" בכדוריד. בהמשך השבוע התקיים מחזור בליגת "ווינר" סל, והנה כבר החלו ההכנות למרתון "ווינר" ירושלים, ולא מזמן הסתיימה אליפות ישראל בטניס בחסות "ווינר". החודש ייחנך היכל "טוטו" חולון, אצטדיון "ווינר" באר שבע בשלבי הקמה סופיים, אצטדיון "טוטו" בעכו כבר עומד, לא מזמן נחנכה בווינגייט בריכת ווינר או טוטו, מי בכלל זוכר. הטוטו מחזיק שטחי פרסום אדירים בתוך האצטדיונים, על החולצות של השחקנים, והשנה אפילו על כדורי המשחק (בליגה בכדורסל). תמצאו מדינה אחת בכל העולם שמפעילה פטנט מגוחך שכזה.

הטוטו כבר זכה פעם אחת (יותר מדי) מהמדינה בכך שהוענקה לו הזכות להיות מונופול. התפקיד שלו הוא לסייע בבניית מתקנים ולהעביר כסף לענפי הספורט גם אם יקבל או לא יקבל את השם "טוטו" על הגג של האצטדיון או האולם. הגיע הזמן שהטוטו ימצא מודל פרסומי-שיווקי צנוע שיפנה את הדרך למגזר הפרטי.

6. היו"ר קורא את חולדאי סדר. מלבד הצגת הנתונים הכספיים, ראשי הטוטו התייחסו היום לשאלות בוערות נוספות. אחת מהן הייתה בנוגע לשדרוג שעומד לעבור אצטדיון בלומפילד. על-פי התכנון, הפרויקט שעלותו צפויה לעמוד על כ-160 מיליון שקל - יגדיל את כמות מקומות הישיבה ביציעיו של המגרש היפואי לכ-24 אלף. אבל "לגוש דן מגיע אצטדיון ברמת סמי עופר", טען יו"ר הטוטו צחי פישביין, "וכל ניסיון לקחת את בלומפילד ולשדרג אותו, על כל הבעיות בדרכי הגישה והחניה, לא יביא את מה שגוש דן צריך. אני קורא לראש עיריית תל-אביב, שיפסיק להיות ראש עירייה רק של תל-אביב, יש לו אחריות על כל גוש דן, שימצא מקום - יחד עם ראש עיריית ר"ג - ויקימו אצטדיון ברמה של סמי עופר. מי שצריך להרים את הכפפה הוא ראש עיריית תל-אביב. זה נכון גם להיכל הספורט ביד אליהו, אנחנו לא רוצים להישאר תקועים במתקנים שהיו נכונים ללפני 40 שנה".

על המועצה העליונה לספורט, שהקמתה הורידה מסמכויות הטוטו, מתח פישביין ביקורת מרומזת: "אני יכול להגיד שמהיום שזה קם ועד היום לא ראינו מהם החלטות מהותיות. אני חושש שהרבה כסף שמיועד ל-2015 יישאר בטוטו ולא יושקע במתקנים. קצב קבלת ההחלטות שלהם, ומה המדיניות והאם זה הגוף הנכון לעשות את זה - זה עומד במבחן".

מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "עיריית תל אביב-יפו אינה זקוקה לציונים מיו"ר הטוטו על איכות מתקני הספורט שלה. להזכירו, רק לפני מספר שנים השתתף הטוטו, יחד עם העירייה, בשידרוג היכל "מנורה מבטחים.

"לגבי בלומפילד - העירייה מתכוננת לשפצו בעלות של כ-190 מיליון שקל בשנה הקרובה ללא כל סיוע מהטוטו. יתרה מכך, העירייה בנתה את היכל הדרייב אין בכוחות עצמה ללא עזרת הטוטו. לעומת זאת, האצטדיונים המהווים את פרוייקטי הדגל של הטוטו, בחולון ובבאר שבע, עדיין לא נפתחו על אף שבנייתם החלה לפני תחילת הקמת הדרייב אין".

עוד כתבות

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק שגם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על-מנת לפעול

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

אבי מעוז, נעם / צילום: ויקיפדיה

האם קוצצו 90% מתקציב הרשות לזהות לאומית יהודית?

כמה מתקציב הרשות של אבי מעוז "הוקרב" לטובת המאמץ המלחמתי? כמעט הכל ● המשרוקית של גלובס

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

מתחם ביג פתח תקווה / הדמיה: יח''צ ביג

המרכז המסחרי "הכי גדול בישראל" ייבנה בעיר המפתיעה הזאת

בעיר החמישית בגודלה בישראל, פתח תקווה, יש כ־300 אלף מ"ר של שטחי מסחר בסך־הכול, מה שמוביל לדליפת כוח קנייה אל השכנות שמסביב ● פתיחת ביג פאשן פתח תקווה תקטין את הדליפה, אך גם עשויה "לנגוס" מהמתחרים - עמי בסר סיטי, עופר פתח תקווה, Y סנטר ועוד

לויד אוסטין, מזכיר ההגנה האמריקאי / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

המתיחות עם ארה"ב: מזכיר ההגנה האמריקאי - "בוחנים את הסיוע הביטחוני"

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • שר הביטחון בגבול הצפון: "המשימה כאן לא הסתיימה, עלול להיות קיץ חם" • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

מייסד Wiz שגייסה אתמול מיליארד דולר מגלה את הסוד

וויז  עשתה אתמול היסטוריה כשהשלימה את גיוס ההון הגדול ביותר שביצעה חברה ישראלית מעולם - גיוס של מיליארד דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, לכן אנחנו מקפיצים מחדש את הכתבה, שמתארת את דרכה להצלחה ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

פרויקט פינוי בינוי / צילום: Mark Tso

מה מגיע לבני 70 ומעלה במיזמי פינוי־בינוי? הנחיות חדשות מנסות לעשות סדר

החוק המעניק לבני 70 ויותר הטבות מיוחדות במיזמי התחדשות עירונית, לא כלל התייחסות לפרויקטים שקידומם החל טרם כניסתו לתוקף ● חוות דעת של המשנה ליועצת המשפטית קובעת: גילו של הדייר בעת החתימה הראשונה הוא הקובע ● איך תשפיע ההנחיה על היזמים?

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב - יפו / צילום: איל יצהר

קיצוץ של חצי מיליארד שקל: עיריית תל אביב בדרך לייקר שירותים משמעותיים לציבור

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה? ● עיריית ת"א: "הצמצום הוא בגדר נקיטת צעדי־מנע אחראיים"

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם