גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באיזו תדירות נשים בודקות את חשבון הבנק ומשלמות חשבונות?

נשים בודקות את מצב חשבון הבנק שלהן בתדירות נמוכה יותר מגברים, ומעורבותן בניהול הפיננסי של הבית פחותה יותר - כך לפי סקר מיוחד שביצע מכון גיאוקרטוגרפיה עבור "גלובס" ■ האם הסיבות לכך חברתיות?

קריירה, אבטלה, משכנתא / צילום: thinkstock
קריירה, אבטלה, משכנתא / צילום: thinkstock

עד כמה הנשים מעורבות בניהול משק-הבית? עד כמה נשים בודקות את מצב חשבון הבנק? מסתבר שעם השאיפה לשוויון בין המינים, עדיין הנשים כנראה מעדיפות להיות בצד שמוציא את הכסף, במקום להיות בצד שמבקר אחר הנעשה בחשבון הבנק. האם מדובר בעניין תרבותי או ביולוגי, ועד כמה חשוב לשנות את התפיסה כבר בגיל צעיר?

נשים, כך עולה מסקר שביצע מכון גיאוקרטוגרפיה עבור "גלובס", מתעניינות בחשבון הבנק פחות מגברים ועוקבות אחר הנעשה בו בתדירות נמוכה יותר. 13% מהנשים השיבו שהן לא עוקבות כלל אחר חשבון הבנק, לעומת כ-4% מהגברים שהשיבו תשובה דומה. 6% מהגברים השיבו כי הם עוקבים אחר פעולות החשבון כמה פעמים ביום, לעומת 2% מהנשים. 21% מהגברים בודקים את מצב החשבון פעם ביום, לעומת 13% מהנשים. 26% מהגברים בודקים את מצב חשבון הבנק בתדירות של פעם בשבוע, לעומת 22% מהנשים.

מנין נובעת חוסר המעורבותן? פרופ' אורן קפלן, דיקן בית-הספר למינהל עסקים במכללה למינהל, קושר את חוסר המעורבות הפיננסית של נשים למצבן התעסוקתי בכל העולם, לרבות במדינות סקנדינביה. "נשים מרוויחות בממוצע פחות מגברים, ומעמדן הכלכלי בשוק העבודה פחות טוב. באופן טבעי זה משליך על מיומנותן גם בהיבט של ניהול חשבונות הבית. לגברים יש יותר הזדמנות להתעסק או לפגוש את האתגרים הפיננסיים גם במקום עבודתם. הסיבה היא בפירוש תרבותית".

ענת ניר, יו"ר דירקטוריון "פמינננסי", מכללה כלכלית לנשים, סבורה כי יש מגמה של שינוי בעקבות עשייה פמיניסטית וארגוני נשים: "עם זאת, עולה התהייה האם המגמה של נשים שנכנסות יותר לתחום ומשתתפות יותר בכלכלה היא חלק מניצול של כוח עבודה זמין, נוח ובעיקר זול - או שנשים משתלבות בכלכלה מתוך יוזמה שלהן. זה ויכוח שמוביל לשתי אסכולות.

"אני מאמינה שאנחנו מתקדמות ורוכשות השכלה פיננסית ומכאן יוצאות למעגל העבודה, אבל עדיין נשים - בין אם הן עוסקות במקצועות שקופים (עקרת-בית, מטפלת בילדים, מטפלת בקשישים וכדומה), ובין אם הן במעגל העבודה - לא מעורבות מספיק, וכשאת לא מעורבת במציאות הכלכלית של חייך - יש לזה מחיר. זה קורה כי חונכנו על ערכים פסיכולוגיים וסוציולוגיים שנשים לא מתעסקות בנושאים האלה. עוד מימי פרויד למדנו לחשוב שמין וכסף הם עיסוקים של גבר, וגם היום שתיים מתוך 10 נשים מעידות שהן פותחות את חשבון הבנק שלהן פעם בחודש בלבד".

מיכל ליבנה, מנחת סדנאות אינטליגנציה פיננסית לנשים ומחברת הספר "בורסה יקירתי", סבורה כי נשים פשוט מעדיפות שלא להיות מעורבות בחשבון הבנק: "נשים סבורות שהן בזבזניות, ושהתמונה בחשבון הבנק תגרום להן לעוגמת-נפש, בעיקר אם יש מינוס.

"נשים לא אוהבת להתעמת. חלקים גדולים בסדנאות שאני מעבירה מתייחסים לסילוק העורב השחור שיושב על כתף האישה ומנקר במוחה שעולם הכסף הוא גברי ואגרסיבי. נשים אומרות לי שכשהן מתבוננות על תדפיס הבנק או חברת הביטוח, זה מרגיש 'נתוני' ו'מספרי' מדי, וזו הבעיה".

בימים אלה מעבירה ליבנה את סדנת "כסף יקירתי" לעמיתות חבר, ובה התמודדות פיננסית מהתנהלות כספית יומיומית ועד שוק ההון (870 שקל ל-40 שעות לימוד).

- שיעור הגירושים הגבוה מאלץ נשים להתמודד עם עצמאות כלכלית, מה קורה במצבים כאלה?

ניר: "לא רק גירושים. אני נפגשת עם הרבה נשים שכתוצאה ממשבר כמו גירושים, מחלה או אובדן חייבות להתמודד עם התנהלות כלכלית עצמאית, אלא שבמשבר יותר קשה להשתלט על החיים הפיננסיים שלך. האישה צריכה לנהל את המשבר בהיבט הרגשי והטכני, והיא נדרשת לנהל משבר פיננסי עמוק. אין ספק שצריך להקדים תרופה למכה, וגם בתוך זוגיות בריאה אנחנו צריכות לשלוט בכלכלת הבית".

ניר מדגישה את החשיבות שהיא קריטית, כהגדרתה, לעריכת הסכם ממון טרם נישואים: "נשים רבות עושות טעות ומתחתנות ללא הסכם, ואת זה אנחנו מנסות לשנות. הסכם כזה טוב לשני הצדדים, והוא מייצר הבנה בסיסית שמתווה את מערכת היחסים להיבטים הפיננסיים".

קפלן מציע את מעורבות הנשים גם מזווית משמרת זוגיות: "אוברדראפט גדול בבנק עשוי לגרור להאשמות כנגד מי שמטפל בחשבון, והרי חלק לא מבוטל מסיבות לגירושים נובע ממשבר כלכלי שמפוצץ זוגיות על רקע סוגיות של אמון - אלה דברים שאפשר למנוע על-ידי השיתופיות גם בניהול החשבונות. הייתי מסתכל על זה כחלק משימור הזוגיות".

- האם יש הבדל באופן שבו נשים מנהלות את חשבונות הבנק לעומת גברים?

ניר: "בכל המחקרים בעולם ובארץ נשים שמנהלות כספים עושות את זה לפחות טוב כמו גבר, וברוב המקרים יותר טוב, וזה מוכח למשל עם תשואות גבוהות יותר בהיבט של השקעות. יש משהו ביכולות הלמידה של נשים יחד עם שנאת סיכון, נטרול אגו ויכולת טובה יותר לעבוד בקבוצה".

מדינת דת וצבא

כאשר בוחנים את הנתונים בארץ ביחס למדינות העולם, ניר סבורה כי בישראל מקום האישה ביחס לגבר מוגדר בצורה חדה יותר: "אנחנו מדינה שיש בה צבא. בארץ, הגברים מגינים על הנשים ולא רק סימבולית אלא עם דימוי חזק ומוביל, ולכן גם במשקי-הבית הגבר יעמוד בראש. במקרים רבים הוא מפרנס יחיד.

"לצערי, יש פה הרבה אלימות פיננסית. על כל זה נוסיף שאנחנו גם מדינה דתית. המדינה היחידה שמתחתנים בה דרך המוסד הרבני, ויש לזה אלמנטים פיננסיים שורשיים ומהותיים - מהכתובה ועד הגירושים. כל העסקה הזו שנקראת חתונה רבנית כוללת גם היבטים פיננסיים, שגם אם מתעלמים מהאספקטים הדתיים שלה - בגירושים חווים אותו. האישה צריכה לקבל את הסכמת הגרוש, ויש פה מן הכוחנות הכלכלית".

"המצב הזה לא יישאר לעד, והוא ישתנה ככל שנשים ירכשו יותר מעמד בשוק התעסוקה. אין כאן שום דבר שהוא מעבר", אומר קפלן, "אבל חשוב לחדד, כי הניהול הפיננסי המשפחתי אינו עומד בפני עצמו מבחינת ערך או יתרון, כלומר שזה לא נובע מתכונה או תופעה מגדרית, אלא מאותו מכלול שברמה הכי פרקטית אנשים עם יותר ניסיון פיננסי ניהולי לוקחים את הנושא הזה על עצמם.

"נשים לוקחות על עצמן דברים אחרים כמו ניהול רגשי של הבית. אנשים מתייחסים לניהול הכספים כמשהו אדמיניסטרטיבי. הגבר יכול להוריד את הזבל בבית, לקחת את האוטו למוסך ולטפל בחשבון הבנק באותה נשימה. בהיבט התדמית זה רק לכאורה שהיד שלו היא שעל הברז - אבל זה רק טכני. מעין סטטוס-קוו שלא מעיד על שליטה אלא על עיסוק באדמיניסטרציה משעממת.

"זה כמובן שגוי ביסודו, משום שניהול פיננסי של שני הצדדים משפיע על הפנסיה ועל נכסים עתידיים, והכול מושפע משיטת ניהול חשבונות הבנק. כשיש בעיה זה עולה, אבל כל עוד אין צורך ישיר או אינטרס לשנות את זה - זה נשאר ככה, וחבל".

- איך משרישים את המודעות הכלכלית?

ניר: "מה שמפריד בינינו ובין התגברות על הפחדים הוא ידע פיננסי, ידע פרקטי שיעזור לנו להבין שזה לא שד נורא וזה לא מדע שמצריך תואר במתמטיקה. אני רואה במו-עיניי איך נשים משנות את חייהן ולא מוכנות להיות בעלטה. יש חשיבות קריטית להתחיל את החינוך הפיננסי גם לנשים וגם לגברים, בבית-הספר, במערכת החינוך, בצבא ובאוניברסיטה".

ליבנה מוסיפה: "אני חסידה גדולה של חינוך פיננסי ורואה ניצנים של התחלה מתוך המערכת החינוכית".

קפלן מציע שהרגולטור יתערב: "פעם בשנה ישלח מכתב אישי לשני בני הזוג באשר למצב החשבון המשותף".

- האם שוק העבודה מצוי בפני מגמת שינוי מגדרית?

קפלן: "ב-2010 פורסם בארה"ב כי לראשונה בהיסטוריה מספר הנשים בכוח העבודה היה גדול מהגברים, אבל עדיין זה לא מצביע על שדרוג במעמד ובדרגות השכר. גם בסקנדינביה הופתעתי לגלות כי עדיין מודדים את גובה השכר הממוצע לשנים כנגזרת מאחוז השכר גברים. ברגע שהיחס הזה ישתנה, נראה קשר ישיר לגידול במעורבות הניהול הפיננסי של נשים. יש קשר סטטיסטי ישיר בין השניים.

"כיום התפיסה הכוללת היא שזה במסגרת השירותים שהגבר עושה, וככל שהמעמד הכלכלי והניהול של נשים בתעסוקה יהיה גבוה - זה יקרה באופן אוטומטי. זו אבולוציה שאין לי ספק שתקרה עם הזמן".

באותה נשימה מציע קפלן חשיבה אחרת: "יכול להיות מעניין אם המהלך יקרה הפוך: נתחיל עם ניהול חשבון הבנק, ואז התעוזה לפרוץ קדימה תהיה גדולה יותר גם בשוק העבודה. מחקרים על פיתוח עסקי נשי מראים שיש נשים שחוששות לפרוץ. יכול להיות שהחסמים נובעים בין היתר מחסמים בניהול חשבונות".

- האם השינוי צריך לבוא מכיוון החברות, באופן הגשת הנתונים?

"בהחלט", אומרת ליבנה. "לא רמת הגרפיקה באתרים ולא עיצוב אפליקציות, אלא הצגת החשבונות בדיוק כמו חשבון חשמל, בצורה גרפית ציורית ולא במספרים. המבנה המוחי של נשים רואה מספרים בצורה אחרת, ולכן יש חשיבות עצומה להצגת הדברים בצורה ציורית ויזואלית. בארה"ב, למשל, יש הנגשה כזו, וזה בהחלט קירב את הנשים להיות מעורבות יותר.

,הנגשה כזו היא לא רק לנשים אלא גם לילדים, משום שכל אדם בוגר שסיים בית-ספר חייב להבין ולקרוא חשבונות בנק וכרטיסי אשראי ולהבין מהו פרופיל פיננסי. היום זה לא קורה. יש מי שמרחיקים לכת ואומרים שלפני שנער פותח חשבון בנק בגיל 16, הוא צריך לעבור מבחן של יכולת פיננסית בסיסית. האינטליגנציה הפיננסית נמוכה בארץ באופן כללי, ובקרב נשים עוד יותר".

מי שר האוצר בבית?

שאלה אחרת בסקר בדקה מי מטפל בחשבונות בבית (גז, ארנונה, חשמל וכו'). כאן מסתבר שתלוי את מי שואלים, משום שהגברים העידו על עצמם כמטפלים העיקריים בחשבונות: 61% השיבו שהם אשר דואגים לתשלומים השוטפים, ואילו 21% השיבו שהאישה היא שדואגת לכך (7% טענו כי האחריות עוברת בכל פעם למישהו אחר מבין השניים).

לעומת זאת, הנשים השיבו אחרת: 29% ענו שהגבר הוא שמשלם את החשבונות, ו-50% מהנשאלות השיבו שהן אלה שדואגות לכך. 9% מהנשים השיבו שהאחריות עוברת בכל פעם לאחד מהצדדים, ו-6% טענו כי שני בני הזוג מטפלים יחד בחשבונות.

את השוני בתשובות מסבירה ניר כך: "יש להבחין בין הפקידות של העבודה לבין העיסוק המהותי בחשבונות. כלומר, לעתים התשלום אוטומטי ויוצא מחשבון הבנק (למשל באמצעות הוראת קבע), ולכן שני המינים מעידים על עצמם כמי שמטפלים בחשבונות. מה גם שלרוב, כשנדבר על היבט פיננסי בהקשר של משק-הבית, הגבר יגיד שהוא מטפל, מתוך קטע תרבותי מושרש.

"אבל מה שחשוב לחדד הוא שזה לא עונה על ההגדרה 'ניהול פיננסי' שאנחנו מצפים שהאישה תעמיק את מעורבותה בו ושכולל העמקת הטיפול בחשבונות, הבנת המקורות התקציביים שמהם אני מגיעה לשלם, היקפי הצריכה בהשוואה לחודשים אחרים, והאם אני מצמצמת או מגדילה צריכה. זה ניהול".

ל-14% מהנשים אין כרטיס אשראי

בקרב בעלי ובעלות כרטיס האשראי אין הבדלים גדולים, והסקר מגלה כי לשני שלישים מהמשיבים - נשים וגברים כאחד - יש יותר מכרטיס אשראי אחד: רק 34% מהגברים ו-36% מהנשים ציינו כי הם מחזיקים בכרטיס אשראי אחד.

שוני גדול יותר נמצא בשיעור המחזיקים שני כרטיסי אשראי: 31% מהגברים ו-27% מהנשים השיבו שהם מחזיקים בשני כרטיסים, לכ-13% מהנשים ומהגברים יש 3 כרטיסי אשראי, כ-6% מחזיקים ב-4 כרטיסים, ולכ-2% יש 5 כרטיסים.

ייתכן כי ההבדלים המינוריים נובעים גם מכך שהנשאלות לא סופרות כרטיסי מועדון שברשותן ככרטיס אשראי (דוגמת לייף סטייל או קלאב 365).

ל-14% מהנשים אין כלל כרטיס אשראי - כך עולה מהסקר, בעוד שבקרב הגברים הנתון הזה נמוך יותר ועומד על 10%.

ההון הנשי

עוד כתבות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה ואסיה; בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד ליבת ה-PCE

דאקס מתחזק ב-0.4%, פוטסי מוסיף 0.7% וקאק עולה ב-0.3% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר