גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מה שהוט עושה זה לעג לרש - מזמן איבדתי בה אמון"

איציק בן-אליעזר, מנכ"ל 018 אקספון, מדבר על החודש הראשון של הרפורמה בשוק הקווי: "ברגע שזה התחיל לזוז, זה בלתי הפיך" ■ טוען: "איבדתי מזמן את האמון בהוט כפלטפורמה לשוק סיטונאי"

איציק בן אליעזר / צילום: איל יצהר
איציק בן אליעזר / צילום: איל יצהר

עבר חודש מאז שהרפורמה בשוק הקווי - אשר קרויה "השוק הסיטונאי" - נכנסה לתוקף, ועושה רושם שהעניינים מתחילים להסתדר. אחרי שורה של תקלות בתחילת הדרך, נדמה כי בזק הפנימה את העובדה שהשוק הסיטונאי הוא מהלך שהיא חייבת ליישר איתו קו. ייאמר לזכותה שבסך-הכול הדברים עובדים לא רע.

החל מ-17 במאי, כאשר כל תהליכי מעבר הלקוחות יהיו אוטומטיים ולא ידניים כפי שהם עכשיו, סביר להניח שרמת התחרות תעלה, והעסק ירוץ.

הראשונה שקפצה למים הקרים הייתה חברת 018 אקספון, שהזדרזה להציע חבילה שכוללת ספק אינטרנט ותשתית, בקצב של 100 מגה, תמורת 100 שקל בחודש.

מנכ"ל החברה, איציק בן-אליעזר, אומר בראיון ל"גלובס" כי הרפורמה נכנסת למסלול ונראית כבר היום טוב יותר, עוד לפני שהמעבר האוטומטי של לקוחות נכנס לתוקף.

- היכן עומדת הרפורמה בשוק הקווי, חודש לאחר כינונה?

"לאחר שבועיים קשים מאוד בתהליכים ניכר שיפור גדול, אך עדיין התהליכים לא מאפשרים ניוד מסות של לקוחות. אנחנו עדיין מזרימים כמויות מצומצמות יחסית לפוטנציאל, ולכן לא נקטנו בכל פעולות השיווק שלנו. אנחנו מרגישים שהמערכת הידנית בבזק, על כל המשמעויות שלה, לא בנויה לטפל במסות של לקוחות.

"לכן אנחנו מעבירים לקוחות בזהירות. לאחר שבועיים של ניסיון אני חושב שגם בבזק הבינו את המצב, ואנחנו חווים איתה הרבה יותר שיח משתף מאשר שיח התנגחותי.

"לבזק יש אינטרסים, ובין היתר זה להשאיר כמה לקוחות אצלה, אבל האופן שבו זה מתנהל כרגע הוא יותר ענייני, למרות שיש לנו עדיין הרבה ויכוחים איתם. היום השירות שלהם הוגן".

"עבודה קשה"

- אתה לא חושב שקפצתם מהר למים?

"חד-משמעית לא. אני חושב שיש דינמיקה לתחרות, ואם ב-17 בפברואר אנחנו - כחברה שרואה את עצמה כמאתגרת שוק ורוצה להתקדם קדימה - לא היינו שמים רגל במגרש בהתחלה, אין לי ספק שלא היינו במצב שאנחנו מדברים היום על ממשקים אוטומטיים וקידום בתחרות, וזה בעיניי קריטי.

"יש תאוריה, ויש מציאות - והמציאות יותר חזקה. ולכן ברגע שזה התחיל לזוז, זה בלתי הפיך. צריך להזכיר את העבודה הקשה שמשרד התקשורת עשה. אם אנחנו כספקים לא היינו מסוגלים להיכנס ולא היינו מוכנים לשלם את המחיר של חבלי הלידה, זה היה בעיניי מהלך לא אחראי. לספקיות הגדולות הרבה יותר קשה לדעתי לעשות את המהלך ראשונות, ולא רציתי שזה יתמוסס, כמו הרבה גופים שרצו שיתמוסס".

- מי רצה שזה יתמוסס?

"המהלך הזה מערבב את הקלפים מחדש, ואני לא בטוח שכל החברות היו רוצות שהקלפים יתערבבו. האינטרסים יותר מורכבים".

- לא ירדתי לסוף דעתך.

"נניח שהשוק מתחלק בין 3 הספקיות הגדולות. ההכנסה שלהן מלקוח ISP (גלישה באינטרנט) היא הרבה יותר גבוהה מהמחיר שלקוח משלם לנו כשאנחנו מגייסים אותו. עכשיו בגדול זה נותן להן ודאות ארוכת-טווח, ולכן הן כן ירצו שוק סיטונאי, אבל בטווח הקצר לקוח ששילם 40-50 שקל יורד ומשלם הרבה פחות. אנחנו כן בעד לערבב את הקלפים מחדש כמה שיותר מהר, ולכן זה היה לנו חשוב".

- אז איך אתה מסביר את זה שביקשתם מהלקוחות שעוברים אליכם לא להגדיל מהירויות?

"כל שחקן פועל כראות עיניו. לדוגמה, סלקום החליטה לא לסכן מסות של לקוחות ולגרום להם נזק ולא נכנסה. אנחנו הבנו שהמצב הוא שיש לקוחות שמבקשים שדרוג וצריכים להחליף נתב, אבל חסרים נתבים בשוק.

"יש כאן תהליך טכנולוגי שלוקח זמן. היום אנשים לא יכולים בלי אינטרנט, אז הבנו שהלקוחות קצת בבעיה, והאחריות שלנו היא שהמלצנו להם קודם לעבור בקצב המקורי בהתחלה ואחר-כך להתארגן, וכשיש להם נתב להתקשר ולבצע שדרוג.

"אנחנו מעריכים שכשזה יקרה נהיה בממשק האוטומטי, ואז זה יהיה הרבה יותר קל. אגב בזק, ייאמר לזכותם שהם אמרו כבר בהתחלה שזה לא חכם לשלוח את הלקוחות לקצבים הגבוהים, כי יש כאן מגבלות טכנולוגיות, וצריך לתת לזה לעבוד.

"עם זאת, אין ספק שהדבר הכי משמעותי ברפורמה זה שבטווח הבינוני, כשיהיו נתבים בשוק וממשק אוטומטי, כמות הלקוחות שיהיו מחוברים ב-100 מגה תעלה דרמטית. למעלה מ-50% מהלקוחות מבקשים קצבים של 40-100 מגה".

"ניתן לפתור את זה"

- ומה עושים עם בעיית הנתבים?

"פנינו למשרד התקשורת טרם יציאת הרפורמה לדרך וביקשנו להתערב בעניין הנתב של בזק. המשרד בחר שלא להתערב משיקוליו שלו. ברגע שזה המצב, לי אין ויכוח עם בזק. זה עניין בינם לבין הלקוח לפי ההתחייבות שנתנו ללקוחות. אני לא מתכוון לפרש את זה.

"אני חושב שצריך להבין שבגלל שבמשך שנים בזק שלטה פה, והיא הייתה קונה יחיד לנתבים, לא נוצר פה שוק נתבים, ואף אחד לא יכול להתמודד עם הרפורמה הזאת בלי פתרון לנתבים.

"אני חושב שבזק יכולה למצוא פשרה שהיא גם תצא מזה הגונה כלפי הלקוח וגם תראה שהיא מנסה לעזור לשוק להתפתח. או שהספקיות והלקוחות ישלמו סכום מסוים עבור הנתב, ואני מוכן לזה, או שבזק תגיד אני נותנת עכשיו גרייס של 3-4 חודשים כי אין נתבים, ללקוחות שיפדו את הנתבים ב-200 שקל, ואחרי זה זה נגמר, ואף אחד לא ידבר איתנו. ניתן לפתור את זה, והם מייצרים אנטגוניזם ללא צורך".

- מה לגבי הוט?

"למרות שיש הרבה טענות לבזק, צריך לזכור שעם כל הוויכוחים בזק יצאה לרפורמה, ואסור להתבלבל. הוט לא יצאה לרפורמה ולא תצא, וכל מה שהם עושים זה לעג לרש.

"אני איבדתי מזמן את האמון בהוט כפלטפורמה לשוק סיטונאי, ואני חושב שמשרד התקשורת צריך לשנות קו מול הוט, ובמקום לנסות לאלץ אותם להיכנס לשוק - מה שלא יקרה - אני הייתי הולך למתווה אחר של פיקוח אדוק על שירות הטריפל שלה.

"לבזק מגיע שהשוק הסיטונאי יהיה אצלה. אם הוט תקבל מנדט לעשות שימורים אגרסיביים - בזק לא תקבל את התופינים שלה, וזה לא צריך להיות ככה".

עוד כתבות

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק