גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביקושים חזקים לעובדי היי-טק - כמה הם מרוויחים?

בשנת 2014 הושקעו 3.4 מיליארד דולר ב-688 חברות היי-טק ישראליות - מהשנים החזקות שידעה התעשייה ■ לצד העלייה בביקושים לעובדי היי-טק, ההיצע מידלדל - והשכר עולה ■ צפו בטבלאות: כמה מרוויחים ההיי-טקיסטים?

הייטק  / צלם: thinkstock
הייטק / צלם: thinkstock

במהלך 2014 הושקעו 3.4 מיליארד דולר ב-688 חברות טכנולוגיה ישראליות, אחד הסכומים הגבוהים שהושקעו בתולדות תעשיית ההיי-טק בארץ. ההון שגויס גדול ב- 46% בהשוואה ל-2013, בה גויסו 2.3 מיליארד דולר על ידי 659 חברות. עיקר הצמיחה נמצא בהשקעות שגויסו במחצית השנייה של 2014, שגרמו לשיא זה ולפתיחה המואצת של 2015.

מפתח ווב בתחום המובייל עם עד שנתיים ניסיון הרוויח ברבעון הראשון של השנה 14-18 אלף שקל. כאשר הניסיון עולה ל-2-5 שנות ניסיון, השכר עולה ל-18-24 אלף שקל. מפתח UI/UX עם עד שנתיים הרוויח 10-15 אלף שקל. השכר עולה ל-15-21 אלף שקל כאשר הניסיון עומד על עד 5 שנים.

בתחום הפיתוח, מפתח בתחום הג'אווה והמפתח ++C עם עד שנתיים ניסיון הרוויח 15-18 אלף שקל. עם עד 5 שנות ניסיון, השכר עולה לעד 24 אלף שקל. מנהל בפיתוח מוצר עם עד 5 שנות ניסיון הרוויח 18-30 אלף שקל. כאשר הניסיון עולה ל-6 שנים, השכר קופץ ל-27-32 אלף שקל.

בתחילת השנה ובתוך יומיים בלבד גויסו יותר מ-100 מיליון דולר בסטארט-אפים. PayPal בחרה להקים בישראל מרכז עולמי לאבטחת מידע ולשם כך רכשה את הסטארט-אפ הישראלי סייאקטיב. עד היום מגמת ההשקעות הזרות הייתה נפוצה בעיקר בקרב משקיעים אמריקניים כגון חברות הענק אמזון ודרופבוקס. לאחרונה, מקורות הון חדשים נפתחו מערוצים חדשים והניבו השקעות זרות מהודו וסין, לדוגמה עליבאבא וביידו. אותם משקיעים רואים את ישראל כמכרה אסטרטגי ומשקיעים גם בקרנות וגם ישירות בסטארט-אפים הישראלים.

הגידול בביקושים בשוק ההיי-טק יוצר מנוע צמיחה עצום לכלכלת ישראל. היקף המועסקים בהיי-טק מוערך כיום בכ-9% מאוכלוסיית העובדים בישראל ומציע ביטחון כלכלי, תעסוקתי ואיכות חיים טובה בהרבה מרוב תעשיות המשק. מנתוני הלמ"ס עולה כי ישנה האטה בגידול במספר משרות השכיר בכלל המשק הישראלי: בשנת 2014 גדל מספר המשרות ב-2.2% לעומת ממוצע של 3.8% בשנים 2010-2012. בהיי-טק אנו רואים מגמה הפוכה, עם עלייה חדה בביקושים.

"כיום ב-CPS JOBS אנחנו מטפלים באלפי משרות היי-טק, כאשר בכל יום נפתחות משרות חדשות וסטארט-אפים נוספים פונים אלינו בבקשה לגיוס מפתחים", אומרת עפרה עפגין-חדד, מנכל"ית CPS JOBS.

עם זאת, אותה צמיחה מדוברת בביקושים בשוק ההיי-טק בישראל פוגשת היצע מוגבל של אנשי מקצוע, סטגנציה בכמות הבוגרים שמסיימים אוניברסיטאות במקצועות הטכנולוגיים, יציאה לפנסיה של עובדים טכנולוגיים שעלו מבריה"מ לפני מספר עשורים, עלייה בדרישה לעובדים מומחים בטכנולוגיות נישתיות ודרישה הולכת וגדלה לעובדים המוכנים לעבוד שעות מאומצות ולקחת סיכון בחוסר יציבות תעסוקתי בסטארט-אפים קטנים. כתוצאה מסיבות אלו, תהליך הגיוס למשרות הטכנולוגיות נהיה סבוך ומאתגר יותר עבור החברות הטכנולוגיות.

מגמות בולטות בביקושים

הביקושים המרכזיים מגיעים כיום מחברות בתחומי הווב, האבטחה, מובייל, אחסון וביג דאטה, בדגש על אחסון בענן. הביקוש המשמעותי ביותר הוא לאלגוריתמאים עם עליה משמעותית בתחומי ה-Data Mining, NLP (רש"ת: Natural Language Processing) ואופטימזציות לענף הפרסום. מגמת הדרישה העולה היא למומחים בעלי ניסיון עשיר בתחומים מאוד ספציפיים לרבות: Big Data, Linux Kernel, Java Web, Angular, ופיתוח ב Low Level.

פיתוח חוצה פלטפורמות

מגמת המעבר מסביבת ווינדוס למערכות פיתוח בקוד פתוח הולכת וגודלת. מה שבעבר היה כאחוז מהשוק כיום מוגדר כבר כרוב. הביקושים כיום למוצרים חוצי פלטפורמות (ווב ומובייל) מעלה דרישה להתמחות על מערכות סיסטם משולבות.

כפועל יוצא, הדרישה לידע בלינוקס עוברת מתחום הפיתוח והדרישה לניסיון ועבודה עם התחום מגיעה גם לאנשי התמיכה וכמובן הסיסטם. כחלק ממגמה זו אנו רואים ירידה ניכרת בביקושים במשרות בסביבת מיקרוסופט (C# ASP.net) לטובת משרות Java Web ו-Open Source.

הצטיינות בלימודים או ניסיון תעסוקתי?

ניתן להבחין בשתי מגמות בביקושים לבוגרי התארים הטכנולוגיים. הראשונה של חברות אשר לא מוותרות על ציוני תואר גבוהים (לפחות 80-85), וזאת גם שנים רבות לאחר סיומו. מגמה זו מתקיימת בעיקר במשרות פיתוח תוכנה ואלגוריתמיקה. לחברות אלו תעודת הצטיינות ממוסדות ההשכלה המובילות בארץ והן מוכנות להשקיע בכך כסף רב. מנתוני סקר השכר של CPS JOBS עולה שבוגר מצטיין ללא כל ניסיון יוכל לקבל הצעות של עד כ-20 אלף שקל בחודש במשרות פיתוח. חברות אלה מוכנות פרט לשכר הגבוה לספק הכשרה מלאה לבוגרים המצטיינים.

המגמה השנייה היא דרישה לבוגרי תארים טכנולוגיים שהתנסו מעבר ללימודיהם בעבודה חלקית או פרויקטים צדדיים בחברות היי-טק. הניסיון המועט וההשתפשפות בסביבת הפיתוח מעידים על יכולת לשלב בין משימות וחריצות, וזאת בשונה ממי שהשקיע את עצמו רק במשימה אחת - הלימודים.

לדברי עפגין-חדד, "שנת 2015 נפתחה בעליות שכר וביקושים אדירים שחלק נרחב מחברות ההיי-טק לא מצליחות לענות עליהן ללא עזרתן של חברות השמה מומחות להיי-טק, אנו צופים שהמשך השנה תמשיך עם מגמות גיוס ההון והגדלת התחרות על המתכנתים ומהנדסים עם לפחות שנתיים ניסיון".

שכר בהייטק, רבעון ראשון 2015

עוד כתבות

ליקויים בדירה / צילום: Shutterstock

מי אחראי לתקן בלאי? תקנות חדשות מסדירות את שוק השכירות של דירות

יוזמה חדשה תנסה לצמצם מחלוקות באמצעות הגדרת כללים למצבים שאינם מפורטים בחוזה השכירות ● בין היתר, נקבעו מנגנון הצמדה למדד במימוש אופציה ולוחות זמנים לתיקון ליקויים

כמה שווה סל ההטבות שמציעה תדהר בפרויקט בשכונת ביצרון בתל אביב?

המבצע בשכנות ביצרון ששווה מאות אלפי שקלים לרוכשים

החברות תדהר ומבנה השיקו מבצע "חד־פעמי" בפרויקט הסוללים בשכונת ביצרון בתל אביב, הכולל סבסוד משכנתא, הנחות של מאות אלפי שקלים, מחסן במתנה והטבות נוספות ● בדקנו מה באמת שווה סל ההטבות - וכמה כסף הוא חוסך בפועל ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

דיון בבג''ץ

בג"ץ קבע בדיון נוסף כי מינוי נציב שירות המדינה אינו מחייב הליך תחרותי

ההחלטה היא בניגוד לפסק הדין המקורי בו נקבע כי הליך המינוי מחייב הליך תחרותי בין מועמדים ● דעת המיעוט יוצגה ע"י  נשיא ביהמ"ש העליון, יצחק עמית, והשופטת דפנה ברק-ארז ● התנועה לאיכות השלטון: "נסיגה משמעותית מעקרונות המנהל התקין"

מה היה בדוחות אמדוקס, ורוניס ואודיוקודס

הישראלית שמחליפה מנכ"ל, ושתי החברות שנפלו לשפל אחרי הדוחות

אחרי כ-8 שנים בתפקיד נשיא ומנכ"ל אמדוקס, שוקי שפר צפוי לפרוש בסוף מרץ, ובמקומו מונה שמעי הורטיג ● בעקבות הדוח הרבעוני, ורוניס ממשיכה לצנוח בשיעור דו-ספרתי ולשפל של מעל שלוש שנים ● ואודיוקודס צנחה לשפל של למעלה משנתיים

בנין משרד האוצר בירושלים / צילום: רפי קוץ

התפוררות חוק ההסדרים היא לפני הכול התפוררות אגף התקציבים

במשך עשורים חוק ההסדרים שימש כדרך כמעט יחידה להעביר רפורמות משמעותית במשק, כשאגף תקציבים חזק נתן לו רוח גבית ● השנה המצב השתנה - ומי שמחפש את הסיבה להתפוררות החוק השבוע, צריך להסתכל על החולשה הבלתי נתפסת של מי שבעבר נתפסו כ"נערי אוצר כל-יכולים"

חשבוניות פיקטיביות / איור: גיל ג'יבלי

ארגוני הפשיעה מצאו שיטה חדשה לגנוב מיליארדי שקלים מהמדינה

רשות המסים בלמה לאחרונה חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 25 מיליארד שקל, וארגוני הפשיעה החלו לחשב מסלול מחדש: לפרוץ למערכות של חברות אמינות, לגנוב זהויות ולהנפיק חשבוניות "רפאים" באישון לילה ● מקבלנים שחשבונם הוקפא ועד מילואימניקים שנפלו קורבן - כך עובדת שיטת העוקץ

בניין עיריית תל אביב־יפו / צילום: Shutterstock

הקרקע בת"א הופקעה מזוג מבוגר ללא פיצוי. ביהמ"ש פסק להם כ-6 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי קבע כי הטענה של עיריית תל אביב לגבי היעדר זכויות של זוג מבוגרים במקרקעין, נטענה בחוסר תום לב ומוטב שלא הייתה מועלית ● בית המשפט: "הרשויות לא יכולות להתנהג כיזם פרטי השוקל שיקולי רווח בלבד בהפקעה קניין"

בורסת תל אביב. שינויים במדד ת''א 35 / צילום: Shutterstock

רף השווי הוכפל: מלך חוות השרתים או אימפריית מחשוב בדרך למדד ת"א 35

בתוך שנה וחצי בלבד זינק השווי הנדרש לכניסה למדד הדגל, לכ־13 מיליארד שקל ● אם לא תשלוף שפן מהכובע, תפנה דמרי את מקומה במדד למגה אור של צחי נחמיאס או לענקית המחשוב מטריקס (ואולי אף לשתיהן) ● גלובס עם השינויים המסתמנים במדדים המובילים

ראמין מוסאבי, מנכ''ל Cathworks / צילום: LSI Lens Magazine

"החוצפה הישראלית כל כך חשובה": אקזיט של 585 מיליון דולר לחברת ביומד

Cathworks, שפיתחה מערכת לא פולשנית לאבחון סיכון למחלות לב, תימכר לענקית המכשור הרפואי מדטרוניק בעסקה שעשויה להגיע למיליארד דולר ● המנכ"ל האיראני־אמריקאי ראמין מוסאבי מספר לגלובס על הקשר עם ישראל ועל התוכניות להרחיב את מרכז המו"פ בארץ

מניות התוכנה יורדות אל מול האיום החדש / אילוסטרציה: Shutterstock

מנכ״ל אנבידיה מנסה להרגיע, אבל בשוק בטוחים: ״החפיר של המניות הללו נפרץ״

הכלי החדש שעליו הכריזה חברת אנתרופיק הצית סערה מושלמת בוול סטריט ובת"א, שמחקה מאות מיליארדי דולרים משווי חברות התוכנה ● המשקיעים, שחוששים כי עוזרי בינה מלאכותית יחליפו מיומנויות של עשרות שנים, מתחילים לתמחר מחדש את ענקיות התוכנה כ"נכס רעיל"

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

זיהום הקרקע בשדה דב: מה נמצא, איפה, והאם הפרויקטים עלולים להתעכב

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; הנאסד"ק נופל בכ-2%, AMD צוללת

ביטול השיחות בין ארה"ב ואיראן מכביד על השווקים, מחירי הנפט קופצים ● AMD צוללת בכ-17%, בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המשקיעים ממשיכים לברוח ממניות התוכנה, בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את תחזיות הכלכלנים ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית הלילה

אופיר שריד, מנכ''ל מליסרון / צילום: רמי זרנגר

משתלם לעבוד אצל ליאורה עופר: כמה יקבל המנכ"ל ב-2026?

חברת הקניונים מליסרון של ליאורה עופר מבקשת להקפיץ את שכרו של המנכ"ל אופיר שריד, לצד מענק בדמות שני סוגי אופציות בהיקף של 17.6 מיליון שקל ● רשת המסעדות נונו מימי ממנה מנכ"ל חדש, וגם לבנק ישראל יש מנכ"ל חדש - שמגיע מעיריית נתניה ● אירועים ומינויים

ערד / צילום: Shutterstock

חמישה זוכים מחסידות גור, והמכרז בערד שמרים גבות בשוק הנדל"ן

מכרז בערד שווק במלואו ליזמים ששמם נקשר בחסידות גור ● כעת, יש הסבורים בענף כי סכומי הזכייה מצביעים על תיאום מחירים - לכאורה בניגוד לכללי חוק התחרות הכלכלית ● האיש החזק בחסידות גור מוטי בבצ'יק: "מופרך לגמרי"

מייקל סיילור,  מנכ''ל סטרטג'י / צילום: ap, Rebecca Blackwell

האסטרטגיה שתגמלה חברות על צבירת מטבעות קריפטו - מענישה אותן כעת

האסטרטגיה שעמדה מאחורי הייפ חברות האוצר קורסת ● מחיר הביטקוין ירד לאחרונה אל מתחת ל־76 אלף דולר, ומובילת הטרנד סטרטג'י סופגת הפסדים על רכישת המטבע ● משקיעים מפקפקים ביכולת הפירעון ארוכת־הטווח של חברות אוצר, מה שמאיים על מחירי המטבעות

סניך של רשת המשחקיות פאנקי וורלד / צילום: דוד גולדשטיין

הסכם של יותר מ-50 מיליון שקל: השוכרת במתחם הענק בראשל"צ

קבוצת מבנה חתמה עם רשת המשחקיות פאנקי וורלד על הסכם להקמת סניף בשטח של כ-5,000 מ"ר בראשון לציון ● הוועדה המחוזית תל אביב אישרה תוכנית להקמת 990 דירות בצפון-מערב רמת השרון ● וגם: במקום האומן 17 - קניון לב תלפיות בירושלים יורחב, ומעליו ייבנו שני מגדלי מגורים ● חדשות השבוע בנדל"ן

תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון / צילום: ראובן קפוצ׳ינסקי

ראש עיריית אשקלון תומר גלאם נחקר בחשד לשחיתות

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, הוא ראש העירייה שעוכב לחקירה ביום שני בחשד לשחיתות ● יחד איתו עוכבו לחקירה גם עוזריו וראשי אגפים בעירייה ● עפ"י החשד, כספי תרומות שקיבלה העירייה במלחמה הועברו לאנשי עסקים ולספקים המקורבים לגלאם, תמורת טובות הנאה שקיבלו בכירים בעירייה

הנשק הרוסי החדש של איראן שצריך להדאיג את ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: לפי דיווחים איראן קיבלה מרוסיה מטוסי קרב חדשים, הטיים הקדיש את השער שלו למפגינים באיראן, ובוושינגטון פוסט מפרגנים לתעשיות הביטחוניות הישראליות • כותרות העיתונים בעולם

מזמינים פחות חופשות / צילום: Shutterstock

מזמינים פחות חופשות, אבל משלמים יותר: מאחורי המספרים בענף התיירות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידה במספר העסקאות בענף התיירות - אך על עלייה בגובה עסקה ממוצעת

משק חקלאי / צילום: Shutterstock

פסיקה תקדימית עשויה לפתור את סוגיית הבנים הממשיכים במושבים

פסק דין של בג"ץ איפשר לנכד ולדוד לגור באותה נחלה, מבלי שהדבר ייחשב לפיצול זכויות - על אף התנגדות רמ"י ● למעשה, מדובר בפסק תקדימי שעשוי לרשום נקודת מפנה בהתייחסות המוסד לסוגיית הבנים הממשיכים