גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דורי תובעת את חג'ג' ב-65 מיליון שקל: "מתנערת מתשלום"

דורי בנייה בנתה עבור קבוצת הרכישה מגדל משרדים בבני-ברק, וכעת היא תובעת את מארגני הקבוצה בטענה לאי-תשלום ■ חג'ג': "מדובר בשיטה חדשה של דורי כדי להימנע מתשלום פיצוי בגין איחור"

עידו חג'ג' / צילום: תמר מצפי
עידו חג'ג' / צילום: תמר מצפי

חברת דורי בנייה הגישה לאחרונה תביעה כספית בסך 65 מיליון שקל לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד בעלי קבוצת חג'ג', עידו חג'ג', ונגד חברי נציגות ועד קבוצת הרכישה שהתאגדה להקמת מגדל משרדים ברחוב בר-כוכבא 4 באזור התעסוקה החדש של בני-ברק.

מהתביעה עולה כי בחודש יולי 2010 נבחרה דורי בנייה על-ידי הקבוצה לשמש כקבלן מבצע לבניית מגדל המשרדים. את המגדל התחייבה דורי למסור בתוך 26 חודשים מיום תחילת העבודות, בתנאי שהקבוצה תעמוד בהתחייבותה להנפיק את אישורי הבנייה המתאימים בזמן.

על-פי ההסכם, הפרויקט אמור היה לכלול 15 קומות משרדים מעל קומת קרקע מסחרית, ו-4 קומות חניון ומרתפים. בנוסף התחייבה דורי גם לבצע את הפיתוח הסביבתי של המגדל, ואת שטחי המשרדים לבנות ברמת מעטפת בלבד.

התמורה המוסכמת בגין בניית הפרויקט עמדה על 70.5 מיליון שקל, ובמקרה שיהיו עבודות נוספות שאינן מופיעות בהסכם, תשולם תמורה נוספת בגינם.

צו התחלת עבודות ניתן באוקטובר 2010, ועל כן בנייתו אמורה הייתה להסתיים בינואר 2013. בפועל הושלמה הקמת הבניין רק באוקטובר 2014 - באיחור של 20 חודשים, וזאת לטענת דורי בשל שינויים רבים ומהותיים בתוכנית שביצעה הקבוצה.

לטענת דורי, הקבוצה השתהתה במסירת תוכניות הביצוע לדורי, שבלעדיהן לא יכלה להמשיך בבנייה. עוד היא טוענת כי לולא המאמצים הרבים שהשקיעה, הפרויקט היה מתעכב ב-27 חודשים, והיא זו שצימצמה את הנזק.

למרות שהשלימה את בניית המגדל, דורי טוענת כי הקבוצה מסרבת לשלם לה את המגיע לה על-פי ההסכם, וזאת למרות שנאלצה להתמודד עם שינויים רבים ומשמעותיים שערכה הקבוצה בפרויקט כגון הוספת שתי קומות לבניין, ושהביאו לעיכובים מהותיים בביצוע הפרויקט.

דורי הגדירה את התנהלות הקבוצה כ"רשלנית", מאחר והגישה לדורי את תוכניות העבודה וההיתרים לשינויים באיחור רב. לטענתה, פעם אחר פעם היה עליה לעצור את עבודות הבנייה, בשל שינויים תכנוניים שביצעה הקבוצה תוך כדי בנייה.

לטענת דורי, בעוד קבוצה התחייבה להמציא לה את התוכניות וההיתרים לא יאוחר שבועיים לפני מועד תחילת העבודות - בפועל חלק מהתוכניות הומצאו לדורי חודשים רבים לאחר שהפרויקט אמור היה להסתיים, לרבות התוכניות להוספת שתי הקומות בבניין שהוגשה רק במארס 2013, כלומר 3 חודשים אחרי שבניית המגדל אמורה הייתה להסתיים. כתוצאה מכך נאלצה דורי להפסיק את עבודות השלד בקומה 14 ולהמתין במשך חודשיים עד שהומצאו לה התוכניות החדשות.

עוד מפרטת דורי כי נאלצה להקים מנוף נוסף מזה שנקבע על-פי הזמנת העבודה המקורית, שטחי מרתפי החניה הוגדלו, ואף נרשמה תוספת של 59% בכמויות הברזל לזיון הבטון מאלה שהוגדרו בכתב הכמויות המקורי, כאשר על תוספת זו, שעלותה 8 מיליון שקל, סירבה הקבוצה לשלם.

דורי טוענת כי נאלצה לבצע הרבה מעבר עבודה המקורית שנקבעה בהסכם בין הצדדים, כתוצאה מהשינויים והעיכובים שנגרמו בשל התנהלות הקבוצה, מה שאילץ אותה להרחיב את היקף העבודות ולשאת בעלויות כבירות, כגון החזקת עובדים וכלים בפרויקט זה, בזמן שהיו אמורים לשמש לפרויקטים אחרים.

למרות זאת, טוענת דורי, הקבוצה לא רק שלא שילמה לה בעד העבודות המגיעות לה על-פי ההסכם, אלא גם לא עבור העבודות הנוספות שביצעה, וזאת למרות שבהסכם נקבעה נוסחה מפורשת לתשלום בגין תוספת עבודות. "כך נוצר מצב אבסורדי שבו התובעת מימנה מכיסה את איחוריהם של הנתבעים, שנגרמו בעטיים בלבד".

דורי טוענת בכתב התביעה כי הקבוצה הפרה את התחייבויותיה כלפיה לכל אורך הפרויקט והתנהלה באופן "מזלזל שאין דומה לו" כלפיה. עוד עולה מהתביעה כי בשל השינויים הרבים שביקשו הנתבעים לבצע בפרויקט מצד אחד ובשל העובדה כי לא שילמו לדורי בגין העבודות, ניסו הצדדים להגיע להסכמות וחתמו על תוספת להסכם ביניהן בפברואר 2014 והתחייבו ליישב את המחלוקות הכספיות ביניהם באמצעות מגשר הנדסי מקצועי. אלא שדורי טוענת כי הקבוצה התנערה גם מהתחייבות זו וסירבה לגשת להליך גישור.

לטענת דורי, גם כשהשלימה את העבודות, סירבה הקבוצה לקבל את הפרויקט לידיה, בטענות-סרק הנוגעות לעיכוב במתן טופס 4 לפרויקט. לטענתה, העיכוב נובע ממחדלי הקבוצה שלא הסדירה את חיבור החשמל לבניין.

לטענתה, כבר לפני 6 שנים הודיעה חברת החשמל למארגני הקבוצה כי לצורך התחברות לחשמל היא מבקשת להתקשר עם גורם אחד המנהל את הבניין כולו, ולא עם מספר גורמים. אלא שעד היום לא הסדירה הקבוצה את עניין זה.

בנוסף מאשימה דורי את חג'ג' בגבייה לא שיוויונית של כספים מחברי הקבוצה, על רקע היותה של דורי בעצמה חברה בקבוצה, לאחר שרכשה מספר קומות במגדל.

"חברי הנציגות פעלו בחוסר תום-לב, במירמה, הטעיה, תוך הפרה יסודית של הסכם השיתוף שנכרת בין הצדדים לצורך ניצול הזכויות בנכס", טוענת דורי בתביעה ומפרטת: "בנו לעצמם או למי מהם בלבד שטחים נוספים בבניין, תוך שהם מחייבים את עצמם בעלות מופחתת ביחס לעלויות שבהם חויבו כל יתר בעלי הזכויות בנכס בגין בניית חלקים אחרים בפרויקט, ותוך שהם מחייבים את דורי בנייה בעלויות עודפות בשיעור ניכר מעבר לחלקה היחסי בזכויות בפרויקט". דורי מציינת כי בכוונתה להגיש תביעה נפרדת בעניין זה.

מקבוצת חג'ג' נמסר בתגובה: "מדובר בשיטה חדשה של חברת א.דורי. כאשר החברה מאחרת במסירת פרויקטים, במקרה זה כמעט ב-3 שנים, וחייבת מיליוני שקלים פיצויים לרוכשים, היא 'מקדימה תרופה למכה' ומגישה תביעת נגד, על מנת ליצור בסיס למשא-ומתן בנוגע לפיצויים שיהיה עליה לשלם לרוכשים. לרוב, כמו גם במקרה הזה, מדובר בתביעה קנטרנית שמוטב היה אילו לא הוגשה.

"לתבוע שמגיעים לך 65 מיליון שקל, כשכל הסכם הביצוע של הפרויקט עומד על 70 מיליון שקל - זה מלמד על רצינותה של דורי בתביעה זו. עורכי הדין של הקבוצה ידאגו לכך שדורי תעמוד בהתחייבויותיה החוזיות ותשלם לרוכשים פיצוי מלא על האיחור והנזקים שנגרמו להם".

עוד כתבות

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

בודקים את המיתוס. כיוון סיבוב המים בכיור / צילום: Shutterstock

המיקום לא קובע את כיוון ירידת המים. אז מה כן?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כיוון ירידת המים לא מוכרע לפי היחס לקו המשווה, אלא לפי האינסטלציה

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

הציור ''החלום (מיטה'') של פרידה קאלו מוצג בסותבי'ס, ניו יורק. נכס לאומי / צילום: Reuters, Lev Radin

על פער המחיר בין אומן לאומנית, בין פרידה קאלו לגוסטב קלימט

על אף השיא המרשים ששברה פרידה קאלו עם מכירת הציור היקר ביותר של אומנית אי־פעם, שוק האומנות רחוק מלהעניק לנשים מקום שוויוני ● דוחות מצביעים על עלייה במספר האומניות הפעילות, אך הן עדיין מהוות רק כרבע מהשוק, בעוד שהמכירות הגבוהות ביותר נותרות ברובן נחלתם של גברים ● ד"ר רות מרקוס מסבירה: "זהו לא פער של כישרון, אלא תוצאה של הדרה מערכתית רבת שנים"

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התגובה לאיומי ארדואן: יוון מעוניינת לרכוש טילים בליסטיים מישראל

טילי לורה מיועדים לטווחים של כ־500-400 ק"מ, עם דיוק של עד פחות מעשרה מטרים – מה שהופך אותם למדוייקים במיוחד ● ההתעניינות ההתקפית היוונית לא מסתכמת בלורה. לפי הדיווחים, משרד ההגנה היווני מתעניין גם ברקטות "אקסטרא" מתוצרת אלביט והתעשייה האווירית ● העסקה הנרחבת נובעת מכך שאתונה לא השקיעה במשך רבות בטכנולוגיות הצבאיות שלה, ועתה מצאו עצמם היוונים בפער

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

שלוש תחנות כוח קיבלו אישורים לבנייה, למה חלקן עדיין תקועות?

מנהל התכנון הפיק היתר בנייה לתחנת הכוח "קסם", שצפויה לקום ליד גוש דן ● בנוסף ניתן אישור למתן היתר להרחבת "דוראד" באשקלון, אך זו נמצאת בקשיים משפטיים וסכסוך עמוק בין השותפים ● גם השדה הסולארי "דימונה דרום" קיבל אישור למתן היתר, וצפוי להפוך לשדה הסולארי הגדול בישראל

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

הרמטכ''ל, רא''ל אייל זמיר, בביקור ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הרמטכ"ל בביקורת חריפה: "קורא לוועדת חקירה חיצונית"

הרמטכ"ל זמיר: קורא לוועדת חקירה חיצונית – ומפנה אצבע מאשימה לכל הדרגים ● למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בבת ים? / צילום: שירי נועה חסון

פער של שנתיים ו־200 אלף שקל פחות: בכמה נמכרה דירת 5 חדרים בבת ים?

בשכונת דרום־מערב בבת ים, נמכרה דירת 5 חדרים בשטח של 111 מ"ר, תמורת 2.63 מיליון שקל ● הבניין משופץ עם מעלית ונמצא בקו שלישי לים ● לפני כשנתיים נמכרה דירה זהה בבניין, בקומה הרביעית, תמורת 2.8 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

תכנון פרישה / צילום: Shutterstock

המומחה לתכנון פרישה ואשתו תכננו את הפנסיה המושלמת. ואז היא חלתה

יותר משלושה עשורים עיתונאי הוול סטריט ג'ורנל גלן רופאנאך כתב וערך מאמרים על פרישה ותכנון לקראתה, ואפילו כתב על זה ספר - ואז הקלפים נטרפו ● בטור אישי הוא חושף מהם הלקחים הקשים, הדברים שהיה רוצה לעשות אחרת, ובמיוחד מה הוא מצטער שדחה

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

757 מיליון דולר: עסקת הענק החדשה של אלביט

לפי דיווח ברויטרס, ועדת הביטחון של הפרלמנט היווני אישרה אמש רכישה של 36 מערכות PULS מתוצרת אלביט תמורת 650 מיליון אירו ● מדובר ברכישה יוונית משמעותית ראשונה מבין כמה שצפויות בקרוב, כחלק מתוכנית ההצטיידות של יוון שכוללת רכש בסך כ־32.66 מיליארד דולר עד 2036

המייסדים: יונתן פסס, נדב שץ, יהלי סער, תום להט וגל שלזינגר / צילום: MNG

הם פרשו מהלימודים והקימו אתר שביקש לחולל מהפכה. זה הפך אותם למכונת מזומנים

טיילור ברנדס סיפקה לעסקים קטנים פתרונות מיתוג, וחלקה את השוק עם ענקיות כמו וויקס ופייבר ● שינוי כיוון כשברקע מהפכת ה-AI הביא אותה לתחום ביורוקרטי בארה"ב - שמייצר לה בשנה 100 מיליון דולר בהכנסות ו-40% צמיחה במכירות ● המנכ"ל יהלי סער: "הצלנו את העצמאים משעמום"