גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דורי תובעת את חג'ג' ב-65 מיליון שקל: "מתנערת מתשלום"

דורי בנייה בנתה עבור קבוצת הרכישה מגדל משרדים בבני-ברק, וכעת היא תובעת את מארגני הקבוצה בטענה לאי-תשלום ■ חג'ג': "מדובר בשיטה חדשה של דורי כדי להימנע מתשלום פיצוי בגין איחור"

עידו חג'ג' / צילום: תמר מצפי
עידו חג'ג' / צילום: תמר מצפי

חברת דורי בנייה הגישה לאחרונה תביעה כספית בסך 65 מיליון שקל לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד בעלי קבוצת חג'ג', עידו חג'ג', ונגד חברי נציגות ועד קבוצת הרכישה שהתאגדה להקמת מגדל משרדים ברחוב בר-כוכבא 4 באזור התעסוקה החדש של בני-ברק.

מהתביעה עולה כי בחודש יולי 2010 נבחרה דורי בנייה על-ידי הקבוצה לשמש כקבלן מבצע לבניית מגדל המשרדים. את המגדל התחייבה דורי למסור בתוך 26 חודשים מיום תחילת העבודות, בתנאי שהקבוצה תעמוד בהתחייבותה להנפיק את אישורי הבנייה המתאימים בזמן.

על-פי ההסכם, הפרויקט אמור היה לכלול 15 קומות משרדים מעל קומת קרקע מסחרית, ו-4 קומות חניון ומרתפים. בנוסף התחייבה דורי גם לבצע את הפיתוח הסביבתי של המגדל, ואת שטחי המשרדים לבנות ברמת מעטפת בלבד.

התמורה המוסכמת בגין בניית הפרויקט עמדה על 70.5 מיליון שקל, ובמקרה שיהיו עבודות נוספות שאינן מופיעות בהסכם, תשולם תמורה נוספת בגינם.

צו התחלת עבודות ניתן באוקטובר 2010, ועל כן בנייתו אמורה הייתה להסתיים בינואר 2013. בפועל הושלמה הקמת הבניין רק באוקטובר 2014 - באיחור של 20 חודשים, וזאת לטענת דורי בשל שינויים רבים ומהותיים בתוכנית שביצעה הקבוצה.

לטענת דורי, הקבוצה השתהתה במסירת תוכניות הביצוע לדורי, שבלעדיהן לא יכלה להמשיך בבנייה. עוד היא טוענת כי לולא המאמצים הרבים שהשקיעה, הפרויקט היה מתעכב ב-27 חודשים, והיא זו שצימצמה את הנזק.

למרות שהשלימה את בניית המגדל, דורי טוענת כי הקבוצה מסרבת לשלם לה את המגיע לה על-פי ההסכם, וזאת למרות שנאלצה להתמודד עם שינויים רבים ומשמעותיים שערכה הקבוצה בפרויקט כגון הוספת שתי קומות לבניין, ושהביאו לעיכובים מהותיים בביצוע הפרויקט.

דורי הגדירה את התנהלות הקבוצה כ"רשלנית", מאחר והגישה לדורי את תוכניות העבודה וההיתרים לשינויים באיחור רב. לטענתה, פעם אחר פעם היה עליה לעצור את עבודות הבנייה, בשל שינויים תכנוניים שביצעה הקבוצה תוך כדי בנייה.

לטענת דורי, בעוד קבוצה התחייבה להמציא לה את התוכניות וההיתרים לא יאוחר שבועיים לפני מועד תחילת העבודות - בפועל חלק מהתוכניות הומצאו לדורי חודשים רבים לאחר שהפרויקט אמור היה להסתיים, לרבות התוכניות להוספת שתי הקומות בבניין שהוגשה רק במארס 2013, כלומר 3 חודשים אחרי שבניית המגדל אמורה הייתה להסתיים. כתוצאה מכך נאלצה דורי להפסיק את עבודות השלד בקומה 14 ולהמתין במשך חודשיים עד שהומצאו לה התוכניות החדשות.

עוד מפרטת דורי כי נאלצה להקים מנוף נוסף מזה שנקבע על-פי הזמנת העבודה המקורית, שטחי מרתפי החניה הוגדלו, ואף נרשמה תוספת של 59% בכמויות הברזל לזיון הבטון מאלה שהוגדרו בכתב הכמויות המקורי, כאשר על תוספת זו, שעלותה 8 מיליון שקל, סירבה הקבוצה לשלם.

דורי טוענת כי נאלצה לבצע הרבה מעבר עבודה המקורית שנקבעה בהסכם בין הצדדים, כתוצאה מהשינויים והעיכובים שנגרמו בשל התנהלות הקבוצה, מה שאילץ אותה להרחיב את היקף העבודות ולשאת בעלויות כבירות, כגון החזקת עובדים וכלים בפרויקט זה, בזמן שהיו אמורים לשמש לפרויקטים אחרים.

למרות זאת, טוענת דורי, הקבוצה לא רק שלא שילמה לה בעד העבודות המגיעות לה על-פי ההסכם, אלא גם לא עבור העבודות הנוספות שביצעה, וזאת למרות שבהסכם נקבעה נוסחה מפורשת לתשלום בגין תוספת עבודות. "כך נוצר מצב אבסורדי שבו התובעת מימנה מכיסה את איחוריהם של הנתבעים, שנגרמו בעטיים בלבד".

דורי טוענת בכתב התביעה כי הקבוצה הפרה את התחייבויותיה כלפיה לכל אורך הפרויקט והתנהלה באופן "מזלזל שאין דומה לו" כלפיה. עוד עולה מהתביעה כי בשל השינויים הרבים שביקשו הנתבעים לבצע בפרויקט מצד אחד ובשל העובדה כי לא שילמו לדורי בגין העבודות, ניסו הצדדים להגיע להסכמות וחתמו על תוספת להסכם ביניהן בפברואר 2014 והתחייבו ליישב את המחלוקות הכספיות ביניהם באמצעות מגשר הנדסי מקצועי. אלא שדורי טוענת כי הקבוצה התנערה גם מהתחייבות זו וסירבה לגשת להליך גישור.

לטענת דורי, גם כשהשלימה את העבודות, סירבה הקבוצה לקבל את הפרויקט לידיה, בטענות-סרק הנוגעות לעיכוב במתן טופס 4 לפרויקט. לטענתה, העיכוב נובע ממחדלי הקבוצה שלא הסדירה את חיבור החשמל לבניין.

לטענתה, כבר לפני 6 שנים הודיעה חברת החשמל למארגני הקבוצה כי לצורך התחברות לחשמל היא מבקשת להתקשר עם גורם אחד המנהל את הבניין כולו, ולא עם מספר גורמים. אלא שעד היום לא הסדירה הקבוצה את עניין זה.

בנוסף מאשימה דורי את חג'ג' בגבייה לא שיוויונית של כספים מחברי הקבוצה, על רקע היותה של דורי בעצמה חברה בקבוצה, לאחר שרכשה מספר קומות במגדל.

"חברי הנציגות פעלו בחוסר תום-לב, במירמה, הטעיה, תוך הפרה יסודית של הסכם השיתוף שנכרת בין הצדדים לצורך ניצול הזכויות בנכס", טוענת דורי בתביעה ומפרטת: "בנו לעצמם או למי מהם בלבד שטחים נוספים בבניין, תוך שהם מחייבים את עצמם בעלות מופחתת ביחס לעלויות שבהם חויבו כל יתר בעלי הזכויות בנכס בגין בניית חלקים אחרים בפרויקט, ותוך שהם מחייבים את דורי בנייה בעלויות עודפות בשיעור ניכר מעבר לחלקה היחסי בזכויות בפרויקט". דורי מציינת כי בכוונתה להגיש תביעה נפרדת בעניין זה.

מקבוצת חג'ג' נמסר בתגובה: "מדובר בשיטה חדשה של חברת א.דורי. כאשר החברה מאחרת במסירת פרויקטים, במקרה זה כמעט ב-3 שנים, וחייבת מיליוני שקלים פיצויים לרוכשים, היא 'מקדימה תרופה למכה' ומגישה תביעת נגד, על מנת ליצור בסיס למשא-ומתן בנוגע לפיצויים שיהיה עליה לשלם לרוכשים. לרוב, כמו גם במקרה הזה, מדובר בתביעה קנטרנית שמוטב היה אילו לא הוגשה.

"לתבוע שמגיעים לך 65 מיליון שקל, כשכל הסכם הביצוע של הפרויקט עומד על 70 מיליון שקל - זה מלמד על רצינותה של דורי בתביעה זו. עורכי הדין של הקבוצה ידאגו לכך שדורי תעמוד בהתחייבויותיה החוזיות ותשלם לרוכשים פיצוי מלא על האיחור והנזקים שנגרמו להם".

עוד כתבות

רכבת הרים / צילום: Shutterstock

הכי רחוק מפארק שעשועים: מניית פוםוום נפלה בקרוב ל-60% בשל אובדן לקוח מהותי

פוםוום, שכבר סיפקה לא מעט אכזבות מאז הנפקתה בת"א, תפסיק לספק שירותי תיעוד ב-15 פארקי שעשועים של חברת מרלין באירופה ובארה"ב, החל מהרבעון השני של השנה ● הפעילות המופסקת מהווה מעל 40% מההכנסות והרווח הגולמי של חברת הטכנולוגיה

כוחות חמאס בעזה / צילום: Reuters, Majdi Fathi

ארה"ב מטילה סנקציות על 6 עמותות צדקה בעזה שמזרימות כספים לחמאס

ארה"ב הטילה סנקציות על שש עמותות צדקה, שלפי מידע מודיעיני משמשות ככיסוי אזרחי להעברות כספים ולמימון הזרוע הצבאית של חמאס ● כך ארגון הטרור שומר על זרימת הכסף לרצועה

כנס תשתיות לעתיד: הפרויקטים והמיליארדים שיניעו את ישראל קדימה

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית, מנתח את הסוגיות הכלכליות, הרגולטוריות והעסקיות שקשורות לתחומי התחבורה, התעשייה, האנרגיה והחדשנות בישראל ● באירוע מתארחים מומחים ומקבלי ההחלטות מהענף, ובהם החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן ובכירי המגזר העסקי

16 מטוסים מלאים בנשק: הסיוע שמקבלת איראן לקראת מתקפה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בבייג'ינג נבהלו מהביקור של הגנרל האמריקאי בישראל ושלחו לבת הברית תחמושת, מערכת הלייזר "אור איתן" משנה את כללי המשחק, ויום השואה הבינלאומי מתקיים בסימן אנטישמיות הגואה באירופה • כותרות העיתונים בעולם

ראש האופוזיציה יאיר לפיד (נאום במליאת הכנסת, 05.01.26) / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

69 אלף איש עזבו את ישראל ב-2025 – כמה מהם ילידי הארץ?

69 אלף איש עזבו את ישראל ב-2025, והנתון עורר סערה במערכת הפוליטית ● יאיר לפיד קבע שאי־אפשר לתרץ את זה באוקראינים שחזרו לארצם - האם הוא צודק? ● המשרוקית של גלובס

סניף אמריקן דולצ'ה ברעננה / צילום: גדי יוסף

תחום המסעדות לוהט: רשת ההמבורגרים הגדולה רוכשת פיצרייה ברעננה

לגלובס נודע כי קבוצת ההמבורגריות BBB רכשה את מותג הפיצה אמריקן דולצ'ה - הכולל סניף אחד של פיצרייה ברעננה ומסעדה איטלקית נוספת בעיר - תמורת כמיליון שקל ● בכוונת BBB לפתוח בשנים הקרובות כ-25 סניפים של הפיצרייה בפריסה ארצית, שיופעלו במודל זכיינות

אילוסטרציה: Shutterstock

למרות שרשמו הערת אזהרה במשותף: האישה תקבל את כל הזכויות בשתי דירות

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע חלוקה לא שוויונית של נכסי מקרקעין שנרכשו במהלך הנישואים לזוג עם שני ילדים משותפים, לאחר שהוכח כי עיקר המימון הגיע מכספים של האישה, בהם פיצויים שניתנו לה כאלמנת פעולות איבה ● בין היתר נקבע כי רישום הערת אזהרה אינו יוצר זכות קניינית

אילוסטרציה: Shutterstock

הבית נרשם על שם האישה משיקולי מס, הגרוש דרש לקבל את הזכויות. מה קבע בית המשפט?

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי בית מגורים שנרשם פורמלית על שם אישה בתקופת נישואיה, שייך למעשה לאמה שמימנה את רכישתו ושיפוצו במלואם - ולכן לבעלה לשעבר של הבת אין כל זכות בנכס ● האם הסבירה כי רשמה את בתה כבעלת הנכס כדי לשלם מס רכישה מופחת; ביהמ"ש עמד על הבעייתיות שבכך, אך קבע כי הדבר לא משליך על התוצאה

רה''מ בנימין נתניהו ואבי שמחון / צילום: קובי גדעון-לע''מ

שמחון לבלומברג: משלחת יוצאת לוושינגטון לסגור הסכם סחר. על אזהרות סוכנויות הדירוג: "תירוצים"

לדברי יועצו הכלכלי הוותיק של ראש הממשלה, ישראל וארה"ב סיכמו מסגרת להסכם סחר הדדי, ומשלחת ישראלית תיסע לוושינגטון השבוע לסגירת הפרטים ● שמחון דחה את האזהרות של סוכנויות הדירוג לפיהן צעדים להחלשת מערכת המשפט עלולים להשפיע על הדירוג

ChatGPT / צילום: Unsplash, mojahid mottakin

המחיר נחשף: הפרסומות ב־ChatGPT יהיו יקרות משמעותית משל מטא וגוגל

OpenAI תגבה כ־60 דולר לאלף חשיפות, לעומת פחות מ־20 דולר במטא ובגוגל ● יחד עם זאת, בשלב הראשון היא תספק למפרסמים רק נתונים בסיסיים על מספר חשיפות וקליקים

המשחק של מון אקטיב -  Coin Master / צילום: יחצ

גל פיטורים שני במון אקטיב: 110 יפוטרו, גם בישראל

חברת המשחקים, שצמחה בזכות המשחק הפופולרי Coin Master, יוצאת לסבב פיטורים המקיף 110 איש ברחבי העולם, מהם 30 בישראל ועוד 80 בעולם ● סבב הפיטורים נערך כחלק משינוי ארגוני באחת החברות הפרטיות הרווחיות ביותר בישראל

קמפיין קופת חולים מכבי שיצר מקאן תל אביב / צילום: צילום מסך מיוטיוב

באופן חסר תקדים: מכרז הפרסום של קופ"ח מכבי מגיע לבג"ץ

משרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי עתר לבג"ץ נגד משרד הבריאות, שר הבריאות, משרד האוצר, שר האוצר ומקאן ת"א ● הטענה העיקרית: "המתחרה במכרז הפרסום של מכבי היה שותף לעריכת מסמכי המכרז - מדובר בהתנהלות הגובלת בפלילים ממש" ● בדצמבר פרסם גלובס לראשונה את הטענות בענף נגד המכרז, ולאחר מכן את ההחלטה לצאת במכרז חדש - זה שהגיע כעת לבג"ץ ● מקאן: "מדובר בכזבים"

שוחט שאול ופז אדריאן / צילום: יח''צ

חברת הביומד הישראלית ביופרוטקט במזכר הבנות למכירתה

החברה הוותיקה שפיתחה שתל למניעת נזקים לרקמות בריאות בזמן הקרנות, וממנה נולד הספין אוף אורתוספייס שנמכר ב-220 מיליון דולר, צפויה להימכר בסכום דומה אם העסקה תצא לפועל

הספארי ברמת גן / צילום: Shutterstock

הספארי ברמת גן עובר דירה? לא כל כך מהר

החתימה על הסכם העברת הספארי ברמת גן אומנם מתוכנן להמשך השבוע, אך המעבר לא נראה באופק ● כדי שהמהלך יקרה צריך לשנות את הגבולות המוניציפליים של רמת גן ועוד יותר חשוב - צריך לבחור מנכ"ל לרמ"י, דבר שבינתיים לא נראה באופק

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

פיטורי בינה מלאכותית? המעסיקים בכלל חושבים אחרת

סקר מעסיקים של רשות החדשנות מעלה כי בשנת 2025 לא נרשמה פגיעה מהותית בהיקף המשרות בענף ההייטק, כאשר רק 13% מהחברות שביצעו פיטורים קשרו זאת להטמעת כלי בינה מלאכותית

מימין: אודי בלום, שאולי לוטן, עוזי לוי / צילום: כדיה לוי

שלושת המנכ"לים שמצטרפים לתחרות בשדה דב: "בעתיד לא יהיה מחיר של 100 אלף שקל למ"ר במרחק 5 דקות מהים"

החברות מבנה, לוינשטיין ומטרופוליס קנו יחד מגרש בשדה דב כבר ב–2021, ועכשיו יוצאים לשיווק ● בראיון משותף מספרים המנכ"לים עוזי לוי, שאולי לוטן ואודי בלום על המאמץ לבדל את הפרויקט מכל האחרים ברובע המדובר ("בחרנו לא לבנות מגדלים") ועל המחירים הצפויים ("מתחילים ב־70 אלף שקל למ"ר")

מימין: נוחיק סמל, מנכ''ל סוני סמיקונדקטור ישראל, דדי ילין, מנהל מרכז הפיתוח בישראל של ARM / צילומים: מארק נומדר, יח''צ

50 עובדים בבת אחת: ענקית השבבים שניצלה את סגירת סוני בישראל

לגלובס נודע כי חלק מעובדי סוני בישראל נקלטו בחברת ארם שבשליטת סופטבנק, המגבירה את מאמצי הגיוס שלה בארץ ● זאת לאחר שהראשונה החלה בנסיגה מפעילות המו"פ שלה בישראל

אלכס הונולד מטפס על הבניין בטאיפיי / צילום: ap, Chiang Ying-ying

כמה כסף שווה טיפוס על מגדל בגובה 500 מטר? "הסכום מביך"

ללא כל אמצעי אבטחה ובידיים חשופות טיפס גדול המטפסים בעולם, אלכס הונולד, על אחד הבניינים הגבוהים בעולם ● למרות שנחשב לספורטאי עילית בתחומו, נאלץ המטפס האמריקאי להסתפק בסכום צנוע במיוחד ואמר ש"זה פחות ממה שהסוכן שלי שאף שנקבל"

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, ונשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין / צילום: ap, Manish Swarup

התודות לטראמפ: הודו ואירופה חתמו על "אם כל העסקאות" לסחר חופשי

העובדה שהודו ניצבת כעת בפני מכסי מגן של 50% מצד ארה"ב, והאיחוד האירופי מתמודד עם מכסי מגן של 15%, סייעה לדחוף את שני הצדדים להסכמות ● בין היתר, המכס ההודי על יבוא מכוניות מסוימות יירד מ-110% ל-40%, ויתאפשר יצוא יין אירופי להודו, בעוד ההודים יוכלו לייצא לאיחוד טקסטיל, תכשיטים ומוצרים נוספים ללא מכס