גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המפיק האמריקאי של "בוס בהסוואה": "יותר מסתם תוכנית"

כריס קרלסון: "המנהלים ב'בוס בהסוואה' נמצאים במגננה. הם כמו הורים שמציגים את הילדים שלהם לראווה - לטוב ולרע" ■ העונה חדשה של הגרסה הישראלית תעלה במוצ"ש בזכיינית ערוץ 2 רשת

צוות ההפקה האמריקאי של תוכנית הריאליטי "בוס בהסוואה" היה המום כשראה מה מתרחש לנגד המצלמות. היה זה בשנת 2012, העונה השלישית לסדרה ברשת CBS, כשמנכ"ל רשת המזון המהיר "צ'קרס", ריק סילבה, התחזה, על-פי חוקי הפורמט, לעובד טרי מן המניין, במטרה להתרשם מהמתרחש בעסק אותו הוא מנהל.

סילבה, שחווה כיצד מתנהלת אחת המסעדות ברשת, לא יכול היה לעמוד בחוזה אותו הוא חתם מול ההפקה, במסגרתו הוא מחויב לשמור על זהותו מוסווית. הוא ראה כיצד מנהל הסניף עולב בעובדים, מתעמר בהם, ואיך האוכל שיוצא לסועדים לא עומד ברמה הנדרשת.

"הוא קרא למנהל הסניף לחניה והתעמת איתו", מספר מנהל ההפקה האמריקאי כריס קרלסון בריאיון מיוחד ל"גלובס", "חשף את זהותו האמיתית, ופשוט הודיע לו שהוא סוגר באופן מיידי את הסניף. אחר-כך הוא קרא לכל העובדים החוצה והודיע להם שהמסעדה נסגרת. אנשים התחילו לבכות. זה היה רגע אמיתי מאוד, ולמרות שלא נתקלנו במצב זה אף פעם, וזה כביכול פוגע בפורמט, המשכנו לצלם".

בסוף השבוע הקרוב (שבת, 21:00, רשת ערוץ 2) תשוב למסך הגרסה הישראלית של "בוס בהסוואה". קרלסון, שזכה בשני פרסי אמי על חלקו בגרסה האמריקאית, מלהק בימים אלה את העונה השביעית בארה"ב.

"מאוד קשה למצוא מנהלים שישתתפו בתוכנית", הוא מגלה. "זו לא בעיה למצוא חברות. הבעיה האמיתית היא למצוא מנהלים שייצרו פרקים טובים ויעשו את זה מהסיבות הנכונות. זה יותר מסתם תוכנית טלוויזיה. הם צריכים להיות אמיצים וחשופים להראות את החברה שלהם בטוב וברע. הם הולכים עד הסוף ומוכנים למצוא דברים שליליים וגם חיוביים".

- היו מנהלים שביקשו להפסיק את הצילומים לאור המבוכה על מה שהתגלה בחברה?

"היו מקרים כאלה. אבל כשהם ראו את מה שיצא בסוף, הם היו בסדר עם זה. החוזה שהרשת מחתימה אותם עליו קובע שהם לא יכולים לראות את הסדרה לפני שידורה ולא להיות מעורבים בהפקה. זה עניין משפטי. יש להם אפס שליטה. בדרך-כלל בעיית האמון נמשכת לאורך היום הראשון, וביום השני הם כבר מבינים שלא מחפשים אותם.

"המנהלים נמצאים במגננה. הם כמו הורים שמציגים את הילדים שלהם לראווה - לטוב ולרע. ראינו שהם גם מאוד מוטרדים לקחת חלק בריאליטי, כי יש לזה שם לא טוב. הם למדו שהקהל מריע למי שמוכן להראות גם דברים רעים".

גרסה ישראלית מרוככת

בניגוד לגרסה האמריקאית, בסדרה הישראלית לא נראה את המנהל המוסווה מפטר עובדים באופן מיידי ובטח שלא סוגר סניפים ומשלח את כל אנשיהם הביתה.

"בוס בהסוואה" של זכיינית ערוץ 2 רשת בהפקת "גיל הפקות" היא "פיל גוד טלוויז'ן" במלוא מובן המילה, כלומר סדרה שאמורה לתת לצופים הרגשה טובה לכל אורכה, עד לרגע השיא שלה, בה נחשף המנהל מול העובדים, שעל-פי רוב יחזיקו בסיפור חי מרגש ומעורר השראה. אז יעניק הבוס מחסדו ויצ'פר את אותם עובדים במחווה חומרית מרגשת. דמעות, חיבוק, קאט.

"אני לא בטוח שהחברות הישראליות חותמות על אותם הסכמים כמו שלנו אם הכול טוב אצלכם", אומר קרלסון. "אולי יש להם שליטה בהפקה. גם אצלנו הבוסים עוזרים ונהיים מנטורים של עובדים מסוימים, אבל גם לפעמים מפטרים. הרוב זה טוב, הכול אמיתי ואורגני".

המפיק הישראלי אסף גיל דוחה את הטענות של קרלסון. "מי שמכיר אותי, יודע שאני פדנט, ואני עובד לפי ה'בייבל' (ספר ההוראות המדויק שיש לכל פורמט טלוויזיוני - ל"א) של הפורמט, ואני אומר לך שאין לחברות כל אמירה בתוכנית", אומר גיל. "הן צריכות לתת בנו אמון, ולכן היה מאוד קשה לגייס חברות. אנחנו מסבירים להן שזו לא תוכנית תחקירים, ואנחנו תוכנית שמחפשת את הטוב בחברות בכל הקשור להון האנושי. להראות חברה שבה האנשים נוכלים וחארות - זה לא הפורמט".

- אז אין תוכן שיווקי או מעורבות של החברה?

"חד-משמעית לא. הדיל שלי עם המנהלים הוא - 'אתה לא יודע לאן אקח אותך, ואתה סומך עליי'. אנחנו עובדים עם מחלקות משאבי האנוש של החברה, והמנכ"ל לא יודע את מי הוא הולך לראות".

כשל בשוק העבודה

בפרק הראשון של הסדרה הישראלית, אומר אחד העובדים, מלצר ברשת המבורגרים, כי הסיוע המרגש שקיבל ממנהלו בסוף התהליך "בא מאלוהים". קרלסון, שמלווה את הסדרה כבר 5 שנים, מדבר בגילוי-לב על הכשל הערכי של שוק העבודה, כפי שהוא עולה מהסדרה. "אנחנו מוצאים את זה רבות - את העובדים האלה שהבוס בא ומשנה את חייהם לטובה.

"הם אומרים 'אבי לימד אותי שאם אתה עובד טוב ובחריצות, משהו טוב יקרה לי'. זו התפיסה עליה מתחנכים רוב האמריקאים. אלא שזה בדיוק ההפך. מה שבאמת קורה הוא שאחרי 20 שנה יעיפו אותך בלי פיצויים. הרבה אנשים בכוח העבודה האמריקאי מרגישים שאם הם משקיעים את חייהם בעבודה, זה יתגמל אותם מאוד - וזו טעות מרה".

- כי בסופו של דבר, בתוך שוק עבודה של עשרות מיליוני עובדים, צריך להביא את הבוס במסגרת תוכנית ריאליטי כדי שבאמת יושיע עובד מהיום-יום הקשה שלו.

"נכון, ואנחנו נאבקים על זה. אנחנו תמיד מנסים לגרום למנהלים לעשות שינויים שישנו את החברה כולה לאחר שהם מקבלים השראה מהעובדים הספציפיים. זו המשמעות האמיתית של התוכנית, וזה מתגמל מאוד בסופו של דבר, למרות שזה לא קורה תמיד. אתה צודק. עוזרים רק לבודדים, ואני לא יודע אם זה מסייע למורל של העובדים האחרים שצופים. אני לא יודע אם זה גורם להם להרגיש טוב או דווקא קנאה על כך שלא השתתפו בתוכנית וגורלם לא צפוי להשתנות".

- התוכנית הזו מאוד קפיטליסטית במהותה, למרות שכביכול היא לובשת ארשת של עזרה לעובד.

"יש מגיפה של אי-הערכה של העובדים בשוק האמריקאי. מה שקובע, תמיד, זו השורה התחתונה - הכסף. יש חברות שעושות דברים נהדרים בשנים האחרונות, כמו סטארבקס שמסייעת לעובדים לרכוש השכלה גבוהה, אז אולי זה הולך לשם. אבל בסוף, תמיד, זו השורה התחתונה, ואם החברה סופגת מהלומה כלכלית, אז העובדים הם הראשונים שחוטפים.

"התוכנית מעוררת תקווה בממד הזה, משום שזה תמיד נגמר טוב, והיו למעלה מ-80 מנהלים שלקחו על עצמם את המחויבות לספק מקום עבודה טוב יותר".

- מצאת משהו משותף לכל המנהלים שהשתתפו בתוכנית, יש איזה פרופיל שאתה יכלו לבנות לבוס האמריקאי?

"גיליתי שכל אחד ואחד יודע מה הדבר הנכון לעשות, וכל אחד חושב שהדבר הנכון נעשה - עד שמראים להם אחרת. זו קריאת השכמה, כי רבים המנהלים שמקבלים דיווחים לא מדויקים וורודים מדי מהדרג שתחתיהם. הבוס האמריקאי אופטימי, במובן הרע של המילה".

- אתה בוס טוב יותר היום מכפי שהיית בעבר?

"כן. אני רוצה לחשוב לכך. לי יש בסך-הכול 50 עובדים, אז קל לי להיות בוס טוב".

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות