גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 סטארטאפיסטים מספרים על היציאה שלהם לעצמאות

רן צפוני, ליים פלקסר, גיא הולנדר, אסיף זיו וגיא קשטן מספרים על הרגע בו החליטו לצאת לעצמאות ועל ההחלטה והצעדים הראשונים כעצמאיים

סטארט אפ  הון סיכון הייטק כבלים בינארי /  צלם:   thinkstock
סטארט אפ הון סיכון הייטק כבלים בינארי / צלם: thinkstock

יום העצמאות הוא יום חג לאומי, אבל לישראלים רבים יש את יום העצמאות הפרטי שלהם, היום בו החליטו לצאת לדרך חדשה. ישראל נחשבת לאומת סטארט אפ ונדמה שכל ישראלי מכיר לפחות אדם אחד שהחליט להגשים את החלום שלו ומנסה לכבוש את השוק עם הסטארט אפ הבא.

לרגל יום העצמאות שמענו מחמישה סטארטאפיסטים בשלבים שונים, על הרגע בו החליטו לצאת לעצמאות ולהקים את הסטארט אפ שתמיד חלמו עליו.

רן צפוני - היזם של חברת Mmuze- המפתחת פלטפורמה המאפשרת לאתרי מסחר אלקטרוני לזהות טרנדים רלבנטיים ברשתות החברתיות, ולהתאים פרסומות מוצר לקהל המטרה

גיל: 42 . נשוי + 3 ילדים

"בגיל 40 עם משפחה, ילדים ואחרי שנים של עבודה בחברות הייטק בינלאומיות, שכללו עבודה ומגורים בניו-יורק, משרות ניהול בכירות כסמנכ"ל פיתוח ומנהל מחלקה בחברות בינלאומיות מצליחות כמו Sungard ו- MediaMind עם שכר ותנאים מפנקים, הרגשתי תחושה של מיצוי ורצון לנצל את הידע והניסיון שצברתי. הבנתי שאני צריך ללכת אחרי החלום שלי. למרות החששות והסיכון בלהתנתק מ"סיר הבשר", החלטתי לעשות את הצעד הראשון כעצמאי. עם רעיון שהתבשל אצלי בראש, המשימה הראשונה שהגדרתי לעצמי היתה להשלים את צוות השותפים המייסדים שיאפשר יציאה לדרך עם Mmuze. לשם כך פניתי לדורית ואפרת, חברים ותיקים ומצויינים בתחומם שידעתי שירצו לצאת איתי לדרך חדשה".

"ההחלטה הראשונה שלנו היתה שאנחנו צריכים בית חם ומקצועי שיסייע לנו לגדול בתוך עולם היזמות. כך הצטרפנו לתוכנית האקסלרטור של מיקרוסופט ולאחר 4 חודשים של בית-ספר מזורז ליזמות יצאנו עם תכנית פעולה מפורטת שכללה גם גיוס סיד משמעותי שיאפשר הפיתוח של החברה, המוצר והיציאה ראשונה לשוק".

"אני זוכר היטב את החששות לפני היציאה לגיוס הראשון. לשמחתנו, במהלך תכנית האקסלרטור הכרנו את חברת ההשקעות פלאס ונצ'רס ואת 2bangels. החיבור בינינו היה מיידי, גם בפאן העסקי וגם בבין אישי, שהוא לא פחות חשוב בעיני. מאז הגיוס הרחבנו את הצוות וצירפנו עובדים נוספים, התחלנו פיילוטים עם לקוחות בינלאומיים והתוצאות מצוינות".

"במבט לאחור אני יכול להגיד שלמרות שהשכר שלי ירד בצורה משמעותית ביותר, כך גם המעמד והנוחות שסיפקו לי החברות הגדולות שבהן עבדתי, אני מרגיש שאני יוצר את החלום שלי ביחד עם הצוות הכי טוב שיכול להיות, ופשוט מתרגש מכל החוויות וההרפתקאות שעברתי ושעוד לפנינו - אפשר להגיד שסופסוף אני פשוט מרגיש חי" .

ליים פלקסר, היזם של חברת GetJob- אפליקציה סלולרית המקשרת בין מחפשי עבודה ללא קורות חיים לבין עסקים באזור שלהם

גיל : 31

"גדלתי בבסיס של חיל האויר ומשם עברנו לחממה המוצלחת של הישוב מכבים רעות. לאחר שירות צבאי ביחידה מובחרת של הצנחנים התחלתי את דרכי בתחום התקשורת והפרסום. לאחר שהחברה האחרונה בה עבדתי נמכרה למשקיעים אמריקניים, החלטתי לשבת בבית ולחשוב האם באמת אני רוצה לחזור לעבודה משרדית טיפוסית. אחרי זמן קצר הבנתי שאני רוצה לצאת לדרך עצמאית עם רעיון שנרקם במוחי זמן רב ויכול ללתת פתרון משמעותי למחפשי עבודה ומעסיקים בעידן שבו כולנו מחוברים 24/7 לסלולארי שלנו. לאחר שגיבשתי את הרעיון התחלתי לאסוף את הצוות שיכול לקדם את המיזם - גם טכנולוגית וגם עסקית. בתוך זמן קצר הצלחנו לבנות את האפליקציה ואפילו לגייס כסף מחברת אקסל שפרינגר הגרמנית (החברה שרכשה את יד2) .

"רגע מרגש במיוחד עבורי הוא הרגע שבו אני והצוות שלי עברנו רגלית מבית עסק לבית עסק בברלין והצענו להם את השרות ובתוך כמה ימים היו לנו כבר אלפי יוזרים לאפליקציה. זה הרגע שבו הבנתי שלרעיון שלי יש ביקוש והוא נוגע בצורך אמיתי. לאחר השקה מוצלחת בברלין האפליקציה תורגמה גם לספרדית ועברית והיום אנחנו בצמיחה יפה בעולם".

"החלום שלי זה להפוך את GetJob ללינקדין של תחום ה- low Tech עבור מחפשי עבודה. מבחינתי האושר וההגשמה האולטימטיבית זה לקום בבוקר, ולעבוד בשביל עצמי. עצמאות היא ערך חינוכי שקיבלתי בבית ואני שמח שהייתה לי הזכות להקים משהו מאפס. אין סיפוק גדול יותר מזה".

גיא הולנדר, יזם חברת הסטארט אפ TROPHiT - הפלטפורמה ראשונה מסוגה בעולם המאפשרת למפתחי אפליקציות ומשחקי מובייל להפיץ את תוכן האפליקציות שלהם כ"קופונים חינמיים", על גבי רשתות פרסום וערוצי מדיה קיימים

גיל: 38 . נשוי + 3

"אי שם בסוף 2009 בזמן עבודתי כמנהל שיווק בסלקום, נחת האייפון בישראל. ברגע שנגעתי באייפון הבנתי שמדובר בהזדמנות עסקית גדולה. מייד פניתי לחברי ולשותפי העסקי כיום, שגיא מן, שעבד כמנהל פיתוח בכיר בחברת CA העולמית ושכנעתי אותו לפתח משחק ראשון ייחודי עבור האייפון ונראה לאן זה יתפתח. מבחינתי זה היה ניסוי שהיינו חייבים להצליח בו. אחרי 4 חודשים של התלבטויות קשות החלטתי שהגיע הזמן להתפטר. את הכסף הראשון שלי קיבלתי מאבא. אמרתי לו שאני צריך הלוואה של 10 אלף ₪. בכסף הזה קניתי את האייפון הראשון שלי ומחשב Mac כדי ששגיא יוכל להתחיל לפתח את משחק ייעודי לאייפון".

"רגע מרגש במיוחד היה רגע מרגש ומשעשע בדיעבד בעת ההשקה של המשחק hotwired שהוצאנו לאוויר בתחילת 2010 ולאחריו גילנו כי "הצלחנו" לעשות 150 ש"ח מגרסת הפרמיום שלו. זה גם היה הרגע שהבנתי כי עסק אמיתי כרגע לא נוכל לעשות מזה ושכנעתי את שגיא שנמשיך לחלום אבל בצורה ריאלית יותר ונקים בית תוכנה לפיתוח אפליקציות ונממן את עצמנו באמצעות פרוייקטים. האתגר מבחינתנו היה גדול שכן שנינו היינו כבר עם משפחה וילדים, גו'ב מצויין, שכר גבוה ובונוסים. למרות כל החששות הייתי מאוד נחוש ונלהב לצאת לדרך החדשה. הרגע המרגש המציאותי יותר הגיע כמה חודשים אחרי, עם חתימת החוזה הראשון בעסקה די משמעותית שנתנה לנו את האפשרות הממשית להתחיל לבנות את העסק כמו שצריך".

"המשרד הראשון שלנו היה בית הקפה השכונתי ולאחר 3 חודשים חתמנו כאמור עסקה עם הלקוח הגדול הראשון שלנו ומשם התחלנו לעבוד כעסק עצמאי עם עשרות פרויקטים. הצעד הבא שלנו היה הקמת TROPHIT. מבחינתי זו העצמאות האמיתית - לפתח מוצרים עבור עצמנו ולהפוך לפלטפורמה. עברנו מהמורות לא קלות ואפילו נגמר לנו הכסף. חווינו תקופה קשה של חוסר ודאות אך ב-2014 שינינו את המוצר וזה נתן לנו דחיפה רצינית גם מול משקיעים וגם מול השוק".

"אני גאה להגיד היום שהפלטפורמה שלנו הוטמעה בחברות גלובליות מובילות בתעשיית המשחקים כמו Gumi היפנית Elex-Tech הסינית,Nevosoft הרוסית ועוד ועוד".

"החלום שלי הוא שבכל פעם שאתם נהנים ומשחקים ומקבלים קופון של חרב או מטבע, הוא יגיע מהחברה שלנו".

אסיף זיו, יזם חברת Fringefy המפתחת טכנולוגיה ייחודית לזיהוי ויזואלי של מבנים בזמן אמת

גיל: 33

"לאחר שסיימתי שרות צבאי ארוך בחיל האוויר רציתי לעשות משהו קצת אחר. תמיד חשבתי על קריירה אקדמית מעניינת ולכן למדתי מדעי הקוגניציה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. במהלך הלימודים עבדתי במספר חברות היי טק אבל תמיד רציתי לעשות משהו משלי".

"היוזמה הראשונה שלי הייתה תוך כדי לימודי התואר הראשון, אז פתחתי עם שותפים בית תוכנה ולאחר מכן שימשתי כיועץ עצמאי בתחום ה- Machine Learning. כאשר התחלתי את התואר השני עבדתי כמפתח אלגוריתמים ב-HP Software, ואחר כך ב-Bizzabo, סטרטאפ מצליח מאוד של חבר שאיתו גדלתי במושב בית יצחק".

"רגע משמעותי עבורי הוא הרגע בו סיימתי את התזה שלי באוניברסיטת מארילנד. המנחה שלי, בעל שם עולמי בתחום רשתות הנוירונים המלאכותיות, המליץ עליי ללימודי דוקטורט בתכנית נחשבת אך לאחר מחשבות רבות החלטתי לחזור לארץ במטרה להקים חברת סטרטאפ".

"בארץ הכרתי דרך חבר את אמיר וסתיו, שסיימו את שרותם הצבאי בחיל האויר וחשבו על פתרונות לאתגר הטכנולוגי בתחום הראייה הממוחשבת. מייד הצטרפתי אליהם והתחלנו לעבוד על הפיתוח הטכנולוגי".

"לא מיהרנו לגייס כסף. היה לנו חשוב לגייס כסף רק כשיש לנו טכנולוגיה אמיתית וחזקה. וזה הוכיח את עצמו. ברגע שפגשנו את רועי אורון, איש חיל האויר לשעבר, מפלאס ונצ'רס, מייד ידענו שזה המשקיע שאנחנו מחפשים. יש המון עליות ומורדות באורך החיים כיזם, היום דחוס בחוויות ואתגרים כל כך מגוונים, לא הייתי מחליף את זה בשום דבר אחר".

גיא קשטן, 29, היזם של חברת Rewire, המפתחת פלטפורמה עבור מהגרי עבודה בכל העולם החוסכת משמעותית מהעלות של העברת הכספים ממדינה למדינה

גיל: 29

"לפני יותר מ-4 שנים התחלתי לעבוד במיקרוסופט כמתכנת והתקדמתי לתפקיד של מנהל מוצר. בעודי עובד במיקרוסופט, פנה אלי אור, המשמש היום כמנכ"ל Rewire, והציג בפני את נושא ה-remittance. אור ואני חברים טובים מהזמן שהיינו בתוכנית Zell בבינתחומי ביחד. במהלך העבודה במיקרוסופט גיליתי בעיה גדולה מאוד של מיליוני מהגרי עבודה שעובדים הרחק מבית ושולחים סכומים של מיליארדי דולרים בכל שנה בעלויות מטורפות של מעל 8% בממוצע".

"רגע העזיבה שלי מרגע שהבנתי כמה הבעיה עצומה ואינה מקבלת מענה, ההחלטה שלי הייתה מיידית. למרות החששות הכבדים לעזוב חברה מצוינת כמו מייקרוסופט, שבה אהבתי לעבוד עם צוות מדהים, והתקדמתי בה בקצב מהיר. מה שלבסוף הכריע זה הרצון העז שלי לעשות משהו משמעותי עבור אוכלוסיה "שקופה" שלא זוכה ליחס מהעולם הטכנולוגי ולכן עזבתי את מיקרוסופט".

"המטרה שלי היא לעשות שינוי משמעותי בחיים של הלקוחות הפוטנציאליים שלנו ושהמקסימום מהכסף שהם עובדים בשבילו ושולחים הביתה יגיע למשפחות שלהם הזקוקות לו. האנשים הקרובים אלינו הם אלו שמאמינים בנו ונתנו לנו את הכסף הראשוני להרים את המיזם ולצאת להרפתקה הזאת".

"רגע שאני גאה בו הוא הרגע בו נבחרנו להשתתף בתחרות של תאגיד הבנקאות סיטי. מתוך מאות מתמודדים דווקא הרעיון והטכנולוגיה שאנחנו בנינו זכו לעניין מאחד מהגופים הפיננסים הגדולים בעולם".

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים  ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

גיא ברנשטיין, מנכ''ל מג'יק ופורמולה; ומוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: יח''צ, עידן גרוסמן

המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים

מיזוג מטריקס ומג'יק נסגר השבוע, ומניית מג'יק, חלוצת הרישום הכפול בת"א, תהפוך לחברה בת בבעלות מלאה של מטריקס ותימחק מהמסחר ● במקביל היא תימחק גם מהנאסד"ק אחרי 35 שנים

מימין: יוסף עליאש, ריצ'י האנטר, דני בן רעי / צילום: דרור סיתהכל

גרין לנטרן רוכשת מחצית מקפה גן סיפור לפי שווי של כ־150 מיליון שקל

קרן גרין לנטרן של ריצ’י האנטר נכנסת כשותפה ברשת בתי הקפה של ברנרדו בלכוביץ’; העסקה מצטרפת לגל עסקאות גדולות בענף המסעדנות

מחנה ''מטווח 24'' / צילום: חורחה נובומינסקי

נסגר מכרז ל-1,100 דירות ב"שדה דב" של ראשון לציון

שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות ב"מטווח 24" במערב ראשון לציון נמכרו בסך כולל של 1.4 מיליארד שקל ● ענקית הטכנולוגיה אפלייד מטיריאלס חנכה ברחובות מרכז מו"פ חדש, וחברת המינרלים ICL חנכה את בניין המטה החדש שלה בבאר שבע

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

הלהיט החדש בוול סטריט, והאם הוא באמת יחליף את מניות ה-AI?

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ׳ חתם על צו חדש: פטור ממע״מ עד 130 דולר בייבוא אישי

סמוטריץ' חתם על הצו לאחר פקיעתו של הצו הקודם שכלל פטור לחבילות עד 150 דולר בעקבות פסילתו על ידי הצבעה בכנסת אמש ● הכניסה לתוקף: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות שנלחמת באזרחי ישראל - לנצח"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ההערכה בישראל: תקיפה אמריקנית באיראן - בלתי נמנעת

הבית הלבן: "דיפלומטיה היא תמיד האפשרות הראשונה, אבל טראמפ מוכן גם להשתמש בכוח קטלני", שר ההגנה האיראני: לא מחפשים מלחמה ● דיווח: ארה"ב תוכל לתקוף באיראן רק 5-4 ימים ברצף; טהראן מאיימת: "תיזהרו מטעות בחישוב". דיווח: ישראל איימה על לבנון - "נתקוף בעוצמה אם חיזבאללה יתערב", שר החוץ הלבנוני התריע: "חוששים מתקיפות ישראליות, שואפים לפעול דיפלומטית"● דיווחים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

בניינים בראשון לציון / צילום: Shutterstock

המכרז המדובר בראשל"צ נסגר: שווקו שטחים ב-1.4 מיליארד שקל

לאחר התמודדות של שחקניות מרכזיות בענף, נסגר המכרז לשטח הבסיס המתפנה בראשון לציון ● מדובר במהלך פתיחה לפרויקט שיכלול כ־10,000 יחידות דיור חדשות בדרום העיר

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

הקרקעות ששימשו לרכישת השליטה בבנק הפועלים עברו לידי המדינה: זה הרווח של הבעלים

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

תצא מהקיפאון? אנבידיה תצטרך להציג יותר מדוחות טובים כדי להרשים את המשקיעים

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג ביום רביעי לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כנס ירושלים של עיתון ''בשבע'', 16.02.25 / צילום: יצחק קלמן

הפירות והירקות יקרים? זה עניין של היצע וביקוש

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הסביר כי ההתייקרות של הפירות והירקות נובעת מסיבה פשוטה: האוכלוסייה גדלה, אבל התוצרת לא ● מבט על שני העשורים האחרונים מגלה שזה אכן מה שקורה ● המשרוקית של גלובס

בלון של היצרנית האוקראינית Aerobavovna / צילום: Reuters, Justin Yau

זולים וכמעט בלתי ניתנים ליירוט: הבלונים חוזרים לשדה הקרב

הבלונים, שמרחפים מעל זירות הלחימה כבר מימי המהפכה הצרפתית, שבים כעת לשטח כשהם מצוידים בבינה מלאכותית, חיישנים ויכולות אוטונומיות ● מאוקראינה ועד ארה"ב, הם משמשים לסיור, תקיפה ותקשורת - ומציבים חלופה זולה שמאתגרת גם מערכות הגנה מתקדמות

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

ההשקעה החדשה של יו"ר נקסט ויז'ן

לגלובס נודע כי חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן, הופך לשותף בבית ההשקעות פרופאונד והזרים עשרות מיליוני דולרים להשקעה דרך מוצרי החברה ● בית ההשקעות מנהל כ-3.5 מיליארד שקל והוקם על־ידי המנכ"ל עודד שטרנברג ושי אנגל, מנהל ההשקעות הראשי

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון