גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוכשים דירה? קונים באינטרנט? 6 מחשבונים שכדאי להכיר

תכנון הוצאות ומעקב אחריהן מעולם לא היה פשוט יותר: אתרים ואפליקציות מציעים מחשבונים המאפשרים להעריך מראש כל הוצאה - החל מצריכת החשמל השנתית, דרך הוצאות התקשורת ועד העלות הסופית של רכישת דירה

תכנון הוצאות ומעקב אחריהן מעולם לא היה פשוט יותר - אתרים ואפליקציות מציעים מחשבונים שונים שמאפשרים להעריך מראש כל הוצאה, החל מצריכת החשמל השנתית של המקרר, דרך הוצאות התקשורת ועד העלות הסופית של רכישת דירה או הזמנת פריט מחו"ל.

קנה לי: מהי תוספת המסים על הזמנות של מוצרים מחו"ל?

מספר הצרכנים המבצעים קניות אונליין מאתרים בינלאומיים נמצא בעלייה מתמדת. על מנת להקל על הקונים בתחשיב המס שיש להוסיף לקנייה, הוקם אתר "קנה לי" המציע מחשבון פשוט וקל לשימוש באמצעותו ניתן לאמוד את המחיר הסופי של המוצר.

איך עושים זאת? מציינים האם המשלוח ישיר לישראל או דרך כתובת בחו"ל, מציינים את סוג המוצר ואת מחירו ומקבלים את שורת הסך-הכול, בתוספת מע"מ במקרה שיש (למוצרים שמחירם גבוה מ-75 דולר), מכס, מס מקומי ועוד.

באתר ישנו הסבר על מדיניות המסים לרוכשים מאתרים בחו"ל, קישור לאתרים מומלצים ועוד.

כך לדוגמה, בקניית מכשיר טלפון סלולרי ב-500 דולר במשלוח ישיר לישראל, סך העסקה יעמוד על 2,025 שקל: 1,716 שקל מחיר הטלפון בהמרה לשקלים ותוספת 18%* מע"מ של כ-309 שקל. לפי החישוב, משלוח אותו טלפון סלולרי דרך כתובת בארה"ב ייקר את העסקה ב-120 שקל בגין מס מקומי, כך שבסך-הכול המחיר יעמוד על 2,145 שקל.

■ כתובת האתר: Kneli.co.il

אתר

סימולטור לצריכת חשמל: כמה חשמל זולל מקרר ישן?

הידעתם כי הפעלת מכונת כביסה בת 4 שנים בתדירות של 4 פעמים בשבוע צורכת חשמל בעלות של כ-275 שקל בשנה, וכי הדלקת דוד חשמל במשך שעתיים ביום תסתכם בהוצאה של 1,050 שקל בשנה? עם בוא הקיץ, כדאי גם לדעת שמזגן שיפעל 12 שעות ביום יעלה לצרכן יותר מ-1,500 שקל בשנה.

לפי נתונים אלה, כל צרכן יכול לקבל המחשה על הוצאות החשמל בביתו באמצעות סימולטור שהשיקה לפני חודש רשות החשמל. הסימולטור פשוט וקל לשימוש, מציע לצרכנים לבחון כמה חשמל צורכים מכשירי החשמל שבביתם, ואת תרגום הצריכה להוצאה הכספית הנלווית לכך.

הסימולטור בוחן את צריכת החשמל של מכשירי חשמל נפוצים בהתאם לשנות הוותק שלהם, מספר שעות הפעילות ביום וכמות המוצרים שבבית. לנוכח צריכה מופרזת של מוצרים ותיקים יחסית, מציע הסימולטור המחשה לחיסכון בחשמל עם מעבר למוצר חדש או יעיל וחסכוני.

לדוגמה, מקרר בן 8 שצריכת החשמל השנתית שלו לפי הסימולטור עומדת על 1,050 שקל, לעומת מקרר חדש שצריכת החשמל השנתית שלו תתורגם להוצאה של כ-730 שקל.

■ כתובת האתר: http://pua.gov.il/Pages/Simulator.aspx

מחשבון ביטוח דירה: מחשבון ביטוח של משרד האוצר

לפני כשבועיים השיק משרד האוצר מחשבון להשוואה בין ביטוחי דירה. המחשבון מציג תעריפי ביטוח של חברות שונות לפי ביטוחי מבנה, ביטוחי תכולה או ביטוח משולב.

כדי לקבל את הצעות המחיר, יש להכניס פרטים אודות הדירה, היסטוריה ביטוחית, היקף התכולה ועוד.

מעבר למחיר, מציג המחשבון כלי יעיל של מדד השירות לטיפול בתביעות. מדד זה משקלל את מהירות הטיפול בתביעות וכיצד הן הסתיימו (אישור מלא, אישור חלקי או דחיית התביעה). המספרים מציגים את שיעור הסיום בטיפול בתביעות בסטנדרט שקבע משרד האוצר, כך שחברה שמדורגת בציון 70, סיממה את הטיפול ב-70% מהתביעות.

לדוגמה, כשמבקשים הצעת מחיר לביטוח מבנה ותכולה לדירה בת 10 שנים, הממוקמת בקומה 3, מוערך סכום ביטוח המבנה ב-500 אלף שקל, כשמדובר בתכולה המוערכת ב-250 אלף שקל, מצביעות תוצאות המחשבון על פער של 30% בין ההצעות השונות.

הצעת הפניקס במקרה זה עומדת על 1,345 שקל, כשהציון במדד השירות של החברה הוא 69, והצעת איילון עומדת על 1,718 שקל וציון החברה במדד השירות הוא 75. במקום טוב באמצע עומדת הצעת AIG (1,575 שקל), כשמדד השירות של החברה הוא 86.

לצד הצעות המחיר, המחשבון מספק הסבר אודות כיסויי הפוליסה ואפשרויות להרחבה. מחשבון זה מצטרף למחשבון ביטוחי חובה לרכב, למחשבות השוואת תשואות קרנות פנסיה ומחשבון השוואת קופות גמל.

אתרים נוספים המציעים השוואות פוליסות ביטוח מגוונות כוללים את rak.co.il (מבית "גלובס"), המציע גם ייעוץ והשוואת משכנתאות, את wobi.co.il ועוד.

■ כתובת האתר: Dira.mof.gov.il

הבוררת: כמה אוכל לחסוך על אינטרנט?

אל אתר "כמהזה", המספק מסלולים ומחירים של חברות תקשורת, מצטרף אתר חדש שעלה לאוויר לפני שבועות ספורים - "הבוררת".

"משפחה ישראלית ממוצעת משלמת כ-1,300 שקל על שירותי תקשורת הכוללים טלוויזיה, קווי טלפון ב-5 ניידים, טלפון ביתי ואינטרנט", אומר אסף לוי, יזם ומנכ"ל האתר, שהיה פעיל במחאת החברתית של קיץ 2011. "היום אני יודע בוודאות שאפשר להוזיל את ההוצאה הזו כמעט ב-50%. צרכנים רבים משלמים יותר ממה שהם צריכים ויכולים לשלם, ועל בסיס הרעיון הזה הוקם האתר שלנו שמספק את ההצעות הכי משתלמות בהתאם לצרכים האישיים מתוך מטרה להוזיל את עלויות המחיה".

האתר בנוי בצורה ידידותית למשתמש. הגולשים בוחרים בשירות הרלבנטי להם (סלולרי, טלוויזיה, אינטרנט, טלפון), ומזינים את הדרישות והצרכים (נפחי גלישה, מספר קווים, ספק נוכחי ועוד). על בסיס הפרמטרים. מתקבלות הצעות מחיר רלוונטיות ואפשרות להשארת פרטים ולהמתין לשיחת טלפון של נציגי הספקיות.

- מדוע אתם מציעים לגולשים להשאיר פרטיהם באתר?

למקרה שהצרכן מעוניין שנציג שלנו יחזור אליו. השאיפה הייתה להוריד את רמת החיכוך כמה שאפשר, ולכן הפרטים לא נשמרים במערכת. המטרה שלנו היא לעזור לצרכן לקבל החלטה נבונה על בסיס נתונים אובייקטיביים, ולא לצבור מאגר של לקוחות".

המידע שמוצג ב"הבוררת" מתקבל מאתרי הספקיות ומהמשווקים עצמם. העדכון מתבצע על בסיס יומי. "היום טריפל סי עדכנו מחירים ל-55 שקל עבור חבילות אינטרנט של ספק ותשתית. אני מקבל מיד עדכון ומעלה לאתר", אומר לוי ומדגיש: "אני משקף את מחירי השוק, אבל איני צד בעסקה. האחריות שלי כאתר היא לתת לצרכן את הערך המשתלם עבורו, אבל אני צד שלישי בלתי תלוי".

- למה בחרתם להתמקד דווקא בתחום התקשורת?

"בחנו את השוק הזה והגענו למסקנה שיש הרבה מה לפתח. בנינו מדד שמשקף את המחירים בשוק, ואנחנו שואפים להיות המקום שאליו מגיעים צרכנים שמחפשים את החבילה המשתלמת ביותר בתחום התקשורת".

בדומה לאתרי השוואת מחירים, המודל העסקי של הבוררת מתבסס על "לידים", כלומר תשלום בגין הפניית לקוחות לחברות.

■ כתובת האתר: haboreret.co.il

אנה ברודי: הזמנות מאתרי אופנה בינלאומיים

בדצמבר האחרון השיקה אנה ברודי את אתר האינטרנט שלה אחרי שקיבלה פידבקים חיוביים מעמוד הפייסבוק שתחזקה ואשר סייע לרוכשים ובעיקר לרוכשות אונליין לנווט את דרכן בין אינספור אתרי הממכר המקוונים. באתר מוצגים אלפי פריטים שנמכרים ב-20 אתרים בינלאומיים בהם.

הרעיון הוא שבמקום לשוטט בין האתרים השונים במטרה לחפש לדוגמה את השמלה השחורה המושלמת, מקבלים ריכוז של שמלות שחורות מכל מיני אתרים עם אפשרות לסינון לפי מידה או גזרה. עם בחירת השמלה עוברים לרכישה לאתר שבו היא נמכרת והעסקה נעשית מולו.

ברודי משמשת כמתווכת. המחיר של הפריט זהה לזה שבו הוא נמכר באתר, ואת הרווחים מקבלת ברודי מהאתרים אליהם הופנו הרוכשים.

אלפי המוצרים כוללים בגדים ואביזרי אופנה במחיר של עד 50 ליש"ט (בכדי ליהנות מפטור התשלום על מס בקנייה ב-75 דולר ויותר).

"אני משמשת כמתווכת בין האתרים ובין הקונים. המוצר שלי מאפשר לערוך השוואה רוחבית בין אתרים. החיסכון שאני מציעה הוא בזמן וגם דרך בונוסים שונים. הודות קשרים אישיים שפיתחתי עם כל האתרים, אני מצליחה להשיג לקונות דרכי קודים של הנחות, משלוחים חינם וכדומה. בימים אלה אני עובדת על קמפיין שיעניק מתנות לרוכשים באתר גדול ומוכר".

ברודי אמנם אינה מהווה צד בעסקה, אולם היא מבהירה כי לצד ההמלצה על פריטי הלבוש שהיא ליקטה, האתרים בינלאומיים שמוצגים באתר שלה הם אתרים מומלצים לקנייה (בעקבות ניסיון חיובי שלה ופידבקים מהקונים). אתרים לא ראויים לא יוצגו באתר.

"לא תמצאי אתרים סיניים, לא מתוך כוונה להשמיץ אלא משום שאתרים אלה - ולא רק עלי אקספרס אלא גם אתרים שיש להם שם בריטי לגמרי - הם אלה שצרכנים מתלוננים לגביהם הכי הרבה עם בעיות במשלוחים, מוצרים שלא הגיעו, חוסר התאמה וכדומה".

כדי להתמצא ביתר קלות, מחולקים הפריטים לפי קטגוריות ותתי קטגוריות (שמלות פרחוניות למשל). לקראת שבועות הוקמה "חנות לבנה" בתוך האתר ובה ריכוז של פריטים לבנים.

ברודי באה מתחום השיווק, ובעבר עבדה בחברת סטארט-אפ בתחום האופנה דרכה נחשפה לתחום קניות האונליין. "אני עצמי התנסיתי באונליין שופינג באתרים מחו"ל, ולפני שנה וחצי פתחתי את עמוד פייסבוק שבו פרסמתי טיפים והמלצות. בעקבות ההיענות המדהימה לעמוד ושאלות שהעלו גולשים, נולד הרעיון לאתר".

לברודי יש תוכניות להתרחב לתחום בגדי הילדים בקרוב, כשהיא מצויה במשא-ומתן עם האתר נקסט שכבר כבש את ההורים הישראלים.

■ כתובת האתר: annabrody.co.il

הום קלקולייטור: כמה באמת עולה לכם הדירה?

עסקת רכישה של דירה כוללת הוצאות נלוות שלא תמיד נלקחות בחשבון מראש ועשויות להוביל את הרוכשים למצב מביך. על רקע סיטואציות כאלה, שמסתבר שהן שכיחות, השיקה לפני שבועות ספורים עו"ד גלית זמיר אפליקציית מובייל (המותאמת לטלפונים סלולריים ולגלישה מכל מחשב), המאפשרת בפשטות ובקלות לאמוד את מחיר הדירה, כולל תוספות שהן חלק בלתי נפרד מהעסקה: מסים, הוצאות משפטיות וכו'.

השימוש באתר הוא חינמי, ב-3 שפות (עברית, צרפתית ואנגלית), ואת הסכום הכולל ניתן לקבל באירו, דולר או בשקלים.

"רבים לא יודעים שבכל רכישה מקבלן יש לשלם 5,000 לפני מע"מ או 0.5% לעורך הדין של הקבלן, ומכאן ההוצאות מטפסות, דרך דמי תיווך שיכולים להגיע ל-2% מהעסקה ולמסים", אומרת זמיר.

הפרטים שיש להזין באתר כוללים את מחיר הדירה, האם היא נרכשה מקבלן, האם מדובר ברוכש שהוא תושב ישראל או תושב חוץ, והאם מדובר ברכישה ראשונה - לפיכך מחושבת תוספת מדרגות המס בהתאם.

"תושב ישראל שרוכש דירה ראשונה בסכום של עד 1.5 מיליון שקל לא משלם מס רכישה, ולאחר מכן המס המוטל על הרוכשים מטפס במדרגות, כך שמדובר במנגנון שניתן לחשב מראש. אלא שהרוב לא יודעים ולא מכירים בתוספות שנדרשות מהם ויוצאים מנקודת הנחה שמחיר הדירה מסכם את מחיר העסקה. לא אחת נתקלתי במצב שבו אנשים לא יכלו לעמוד בתקציב משום שלא לקחו בחשבון תוספת של 7.5% על מחיר הדירה - וזה משהו שצריך לקחת מראש בחשבון בתקציב. אנשים נופלים על זה ובגדול ולא מצליחים לסיים עסקאות. את התחשיב הזה נתנו כשירות ללקוחות המשרד, ומכאן החלטנו לפתח אפליקציה שתהיה נגישה וקלה לשימוש לרוכשים".

תחשיב לדוגמה: עבור דירה מקבלן שמחירה 3 מיליון שקל, לרוכשים בפעם הראשונה דרך מתווך התוספת היא 5.7%, שהם כ-181 אלף שקל. כדי לקבל פירוט מלא על התחשיב, יש להזין כתובת מייל אליה נשלח הפירוט המלא. במקרה הזה התוספות כוללות כ-71,000 שקל כדמי תיווך (2% מע"מ), 67,200 שקל עבור מס רכישה לתושב ישראל ו-35,400 שקל שכר-טרחה לעורך הדין של הקונה.

■ כתובת האתר: avocat-en-israel.com/homecalculator/Home

עוד כתבות

עסקים סגורים בזמן המלחמה עם איראן / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעלי העסקים עדיין מחכים למתווה פיצויים וחוששים: שוב נישאר בחוץ

מעל 40 יום עברו מאז נסגר המשק בתחילת מבצע "שאגת הארי", ולמרות הפסקת האש שנכנסה לתוקף, מתווה הפיצויים עדיין לא עבר ● יו"ר איגוד השכירים בעלי השליטה, גיל וקנין: "איך אפשר לשרוד כך? מ־1 במרץ חיים ללא שכר וללא הכנסות"

סניף קרפור בקריית אונו / צילום: טלי בוגדנובסקי

הסל של המדינה או של ברקת? הוזלות של עשרות מוצרים עם שלל כוכביות

השבוע יוצא לדרך מהלך המחירים של שר הכלכלה וקרפור, ובשוק מותחים ביקורת על הכשלים ● מהמכרז שניגשה אליו רק מתמודדת אחת, דרך ההחלטה לקיים את המהלך רק בשליש מסניפי קרפור ובמיקומים פחות נגישים ועד הגבלות הרכישה והמיתוג מחדש שנעשה ברגע האחרון

אנשים נכנסים למקלט בזמן אזעקה

היערכות בישראל לאפשרות של חידוש הלחימה עם איראן: דיון על החמרת ההנחיות

טראמפ הודיע כי הורה לחיל הים להתחיל במצור ימי על איראן: "אם הם לא יוותרו במו"מ, נחזור לתקוף אותם" ● בלבנון נערכים למו"מ עם ישראל שקורע את המדינה עוד לפני שבכלל התחיל; צה"ל החל בכניסה קרקעית לעיירה בינת ג'ביל ● סגן נשיא ארה"ב: "הבהרנו מה הקווים האדומים שלנו - ואיראן בחרה לא לקבל אותם. זו הייתה ההצעה הסופית והטובה ביותר שלנו" ● עדכונים שוטפים

נתב''ג בזמן המלחמה עם איראן / צילום: טלי בוגדנובסקי

הכאוס בנתב"ג לא נגמר: מה כדאי לדעת לפני שמזמינים טיסה

המפעילות חוזרות לאט ובזהירות לישראל, אך המצב שברירי, ולפני שמזמינים טיסה ישנם כמה שיקולים להביא בחשבון ● איך לצמצם סיכונים, מה קורה עם המחירים, והאם כדאי להיעזר בסוכן? ● גלובס עושה סדר 

למה כל כך קשה להוציא את המוקשים בהורמוז? / צילום: נאס''א

למה כל כך קשה להוציא את המוקשים בהורמוז?

פריצת מצרי הורמוז עוברת דרך פינוי המוקשים שאיראן הטמינה בהם ● אלא שמדובר במשימה סיזיפית שלא ניתן לתחום בזמן ● המשרוקית של גלובס

רן גבעון / איור: גיל ג'יבלי

הפניקס מסדרת אקזיט לעוד סוכן ביטוח, ו-4 אחרים קיבלו 50 מיליון שקל

הפניקס רכשה מידי רן גבעון כמחצית מסוכנות הביטוח שהקים לפי שווי של 240 מיליון שקל, ומסמנת עוד קפיצה במעמדן של הסוכנויות שממשיכות להניב לה רווחים גדלים והולכים ● וגם - סוכן הביטוח שעלות שכרו בהפניקס עמדה השנה על 28.3 מיליון שקל

דיוויד גוקלר / צילום: ap, Wire Business

המניה שזינקה כ-2,400% בשנה, התחזית האופטימית והקשר הישראלי

מאחורי הזינוק החריג במניית סנדיסק עומד מחסור עולמי בזיכרונות וביקוש גובר לתשתיות נתונים ● אנליסטים מעלים את מחיר היעד ל־1,000 דולר ומעריכים כי המגמה תימשך לפחות עד 2028. מניית החברה שהוקמה על ידי ישראלי תיכנס בקרוב למדד נאסד"ק 100

מיקרוסופט ופובליסיס

מה עומד מאחורי הרחבת שיתוף-הפעולה בין פובליסיס למיקרוסופט

קבוצת הפרסום הגלובלית וענקית התוכנה יבנו סוכני AI שיפעלו לכל אורך שרשרת השיווק ● יוסי לובטון, יו"ר ומנכ"ל פובליסיס ישראל: "המהלך יאיץ את השינוי בעולם הפרסום"

בורסת נאסד''ק, ניו יורק / צילום: Shutterstock

טראמפ: "האיראנים התקשרו, הם רוצים הסכם"; וול סטריט ננעלה בירוק בוהק

דברי טראמפ הקפיצו את המדדים בדקות האחרונות של המסחר: הנאסד"ק קפץ בכ-1.2%, ה-S&P 500 עלה בכ-1% ● המצור הימי של ארה"ב על מצר הורמוז נכנס לתוקף, חלק מהמשקיעים מעריכים כי המהלך הוא עדיין רק טקטיקה של משא ומתן ● ענקית מחשוב הענן אורקל זינקה בחדות ● מניית גולדמן סאקס נפלה לאחר הדוחות ● מחירי הנפט ננעלו מתחת לרף ה-100 דולר לחבית

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

רשות התחרות נתנה אור ירוק: מיזוג הענק בין ישראל קנדה לאקרו מתקדם שלב

אישור רשות התחרות מקרב את השלמת מיזוג הענק בין ישראל קנדה לאקרו, בעסקה של כ־10 מיליארד שקל שתיצור אחת מחברות הנדל״ן הגדולות בישראל עם צבר של כ־27 אלף דירות ● ברקע, שתי החברות מציגות ירידה במכירות ושחיקה במניות מאז ההכרזה על העסקה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

הנתונים מגלים: בנק ישראל התערב בשוק המט"ח בזמן המלחמה באיראן

בנק ישראל התערב בשוק הריפו והזרים בחודש מרץ כ־200 מיליון שקל לגופים מוסדיים, באמצעות הלוואות קצרות־טווח כנגד אג"ח, על רקע התנודתיות בזמן "שאגת הארי" ● מדובר במהלך נקודתי לשמירה על הנזילות, קטן בהרבה ממכירות המט"ח בהיקף של מיליארדי דולרים בתחילת מלחמת "חרבות ברזל"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ על רקע מצר הורמוז / צילום: ap, Alex Brandon

50 אלף חיילים, בלי צוללות: איך ייראה המצור של טראמפ על הורמוז?

המצור שהטיל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על מצר הורמוז צפוי להתחיל היום אחה"צ ● מדובר באירוע בעל משמעויות אדירות לכלכלה העולמית, כשהדאגה בשווקים כבר ניכרת עם ירידות שערים והחשש מהתחדשות הלחימה ● כיצד יתבצע המצור, מה חשיבותו לסחר העולמי, וכיצד ישפיע על מחירי הנפט? ● גלובס עושה סדר

פרופ' אלי בן ששון, מייסד שותף ומנכ''ל STARKWARE / צילום: ניב קנטור

סטארקוויר מפטרת עשרות עובדים: "תשתית לבדה לא מנצחת את המשחק"

יוניקורן הבלוקצ'יין סטארקוויר מפטר כ-30% מכוח העבודה שלו, כך לפי גורמים ● דבר הפיטורים פורסם על ידי מנכ״ל החברה אלי בן ששון, אם כי לא צוין מספר העובדים ● כיום לחברה כ-200 עובדים

תחנת כוח / אילוסטרציה: AP PRO

המרוץ לתחנת הכוח מתלהט: ריינדיר של פאוורג'ן קנתה טורבינת חשמל

בכך מתקדמת פאוורג'ן צעד נוסף לעבר הקמת תחנת כוח קרובה לאזור המרכז, תחת מכסה מוגבלת שקבעה רשות החשמל ● מתחרות בה OPC חדרה, שרכשה טורבינה, ודוראד, שהודיעה לאחרונה כי שריינה מקום בתור להשגת טורבינה ● מי התחנה שתיפול בין הכיסאות?

אילוסטרציה: Shutterstock

שער הדולר בדרך לקידומת חדשה, והאיומים שעלולים לבלום את המגמה

כבר יותר מ-30 שנה ששער הדולר לא היה קרוב כל כך להגיע לקידומת 2 ● בין הגורמים שתומכים בייסוף המטבע המקומי ניתן למנות את הפסקת האש באיראן ואת השיחות הישירות מול לבנון ● התפתחות שלילית בשני המקרים עלולה להפוך את המגמה ● וגם: המרוויחים והמפסידים

פיטר מדיאר / צילום: ap, Denes Erdos

המהפך בהונגריה הוא בשורה רעה למנהיג שונא ישראל

פיטר מדיאר בן ה-45 הדיח את ויקטור אורבן לאחר 16 שנים ● כך נראתה הדרך שלו לניצחון, ולמה מדובר בבשורות לא טובות מבחינת פוטין

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניה שחוזרת לת"א עם פער שלילי של 10% ואיך יגיב השוק לצעד הדרמטי של טראמפ?

המשקיעים יגיבו לכישלון סבב השיחות בין ארה"ב לאיראן ולהכרזת טראמפ על הטלת מצור ימי על מצר הורמוז ● הבורסות בת"א ובניו יורק חתמו את השבוע בעליות, אך המסחר צפוי להתנהל בתנודתיות ● השקל מתקרב בצעדי ענק ל-3 שקלים ● בישראל יפורסמו נתוני האינפלציה של חודש מרץ ● וגם: עונת הדוחות בוול סטריט בפתח, ובנק השקעות אחד מאמין שהיא תהיה חזקה במיוחד

הנכדים זוכרים: עובדי גלובס מנציחים את יקיריהם

ילדים שנולדים היום כמעט ולא יכירו ניצולי שואה, וסביר שלא ישמעו עדויות ממקור ראשון ● במקום שבו הזיכרון הולך ומידלדל, חובה עלינו, דורות ההמשך, לזכור ולהזכיר ● וכמי שנפלה בידיהם הזכות להיות חלק מפלטפורמה שמאפשרת תיעוד, אנחנו מחויבים למלאכה ביתר שאת

ירידות בבורסה בתל אביב / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה בירידות חדות, בהובלת מניות הבנייה והביטוח; מדד ת"א־נפט וגז קופץ בכ-1%

מדד ת"א 35 נפל בכ-1.4%, מדד ת"א 90 נחלש בכ-1.6% ● הבורסה הגיבה בירידות לכישלון המו"מ בין ארה"ב לאיראן, מניות האנרגיה הן היחידות שטיפסו על רקע עליית מחיר הנפט בעולם ● גם באירופה ובחוזים בניו יורק נרשמה מגמה שלילית ● מניית פאלו אלטו צללה במעל 7% ● מיטב: "העלויות של המערכה - פי שלושה מזו של יוני, קיימת הערכת חסר משמעותית של הסיכון"

מנכ''ל בנק מזרחי טפחות משה לארי ומנכ''ל ישראכרט איתמר פורמן / צילום: מזרחי טפחות

מזרחי טפחות וישראכרט מהדקים את שיתוף-הפעולה

הידוק הקשרים בין בנק מזרחי טפחות לישראכרט עולה שלב: הסכם חדש לחמש שנים להנפקת כרטיסי אשראי ללקוחות הבנק, כחלק מהעמקת התחרות בשוק התשלומים והרחבת פעילות ההנפקה ● במקביל, דלק מוטורס משקיעה כ-5 מיליון שקל במתחם תצוגה חדש לרכבי יוקרה בראשון לציון, שמרכז כמה מותגים תחת קורת-גג אחת ● אירועים ומינויים