גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גט טקסי משנה את שמה ל-Gett; תציע משלוחי מזון, שירותי ניקיון ורופא עד הבית

המנכ"ל: "אם אתם בבית ובא לכם פיצה, יין, שוקולד או פשוט נגמר לכם החלב - תוך כמה דקות המוצרים האלה יהיו אצלכם"

בגט טקסי חושבים בגדול: אחרי שבארבע השנים האחרונות החברה הרגילה רבים מאיתנו להזמין מונית דרך אפליקציה, החברה משנה אסטרטגיה ומוסיפה שלל שירותים נוספים שאמורים לפעול בשיטה דומה ויעילה יותר. אם הכול יעבוד לפי התוכניות, גט טקסי - שמהיום נקראת Gett (החברה פעילת תחת השם הזה כבר זמן מה בניו יורק) - תאפשר להזמין פיצה, סושי, מסאז', מניקור, שירותי ניקיון ואפילו רופא עד הבית - שיגיעו בטווח של כ-10 דקות.

על פניו המהלך הנרחב של Gett, בהובלתו של שחר וייסר, מנכ"ל החברה ומי שייסד אותה לצד רועי מור, נראה תמוה. מדוע חברה מובילה בסגמנט של שירותי היסעים באמצעות הסמארטפון מכניסה את עצמם לתחומים חדשים שהיא לא מכירה ולא בהכרח מבינה בהם. אבל וייסר, שעבר לאחרונה להתגורר בניו יורק כדי לקדם את פעילות החברה בשוק האמריקאי, הסביר היום (ג') שלא מדובר בגימיק שיווקי אלא במחשבה ארוכה שהייתה לחברה בנושא במשך ארבע שנים, כולל השנה האחרונה שהוקדשה לפיתוח וקידום היכולות.

הקטגוריה המעניינת ביותר מבין ארבעת התחומים שהחברה הכריזה על כניסה אליהם היום, ואולי התחרותית ביותר, היא בתחום המזון. החל מיולי הקרוב, בישראל ובנקודות הפעילות שלה בעולם, החברה תאפשר להזמין דרך האפליקציה שלה פיצה, סושי ואפילו מצרכי מזון מרשתות שיווק. "אנחנו לא הולכים להחליף את החוויה של ישיבה במסעדת גורמה או את חוויית הקניות בסופרמרקט, אבל אם אתם בבית ובא לכם פיצה, יין, שוקולד או פשוט נגמר לכם החלב - תוך כמה דקות המוצרים האלה יהיו אצלכם", הסביר וייסר.

ב-Gett עדיין לא חשפו איך הם מתכוונים להביא ללקוחות מוצר כמו פיצה תוך 10 דקות - כשזמן האפייה ללא המשלוח ארוך מכך. "בהשקה נפרט יותר, אבל את רוב הקטגוריות שאנחנו נציע נוכל לספק תוך עשר דקות", אומר וייסר ומוסיף כי "השירותים החדשים יינתנו מהקריות ועד אילת, למעט מספר שירותים שבשלב הראשון יתאפשרו רק בגוש דן".

"מהיר ואפקטיבי"

יש לציין כי בכך Gett מיישרת קו עם המתחרה הגדולה, אובר, שמציעה באחרונה משלוחי מזון בערים נבחרות ואף השיקה היום את השירות בניו יורק.

וייסר לא התייחס לכך, אך באשר לתחרות בין שתי החברות בעולם המוניות אמר כי "אובר נכשלה בישראל. היא אולי מקום ראשון בארה"ב ועושה שם עבודה יוצאת מן הכלל, אבל בכל מקום אחר היא מספר 2.

"המצב בארץ מראה את זה. בסין היא 2% לעומת 98% של השחקנים המקומיים, באמריקה הלטינית ובהודו היא כלל לא קיימת. גם כשאתה גדול ומגייס הרבה כסף זה לא פשוט להתרחב".

ובכל זאת, בחברה הישראלית יציעו שירותים נוספים שיבדלו אותם ממה שאובר מציעה. בחברה מתכננים להציע שירותי יופי ולייף סטייל כמו מניקור, עיצוב שיער או מסאז', וכן פתרונות לתחזוקת הבית שכוללים אפשרות להזמין הביתה אנשי מקצוע כמו מנקים או אינסלטורים.

תחום נוסף, ומאתגר לא מעט, הוא הרפואה ובכוונת החברה להציע רופא שיגיע עד הבית לבדיקות כלליות. "נעשה את זה יעיל, מהיר ואפקטיבי מבחינת המחיר", אמרו בחברה.ב-

Gett הסבירו כי כלל השירותים החדשים, לצד שירותי המוניות, יינתנו תחת אפליקציה אחת. הדבר אמנם אמור להקל מבחינת השירותים האחרים, אבל עשוי להוביל לבלבול עבור הצרכנים וללחיצה נוספת מיותרת למי שרק רוצה להזמין מונית.

וייסר הסביר את הרעיון מאחורי המהלך: "גם לפני גט טקסי אפשר היה להזמין מוניות. החדשנות היא במקום שבו גט טקסי עשתה את זה. איך אני עושה את זה תוך שניות ספורות - בלי לדבר עם אף אחד ובלחיצת כפתור. לשם אנחנו הולכים", הוא מסביר. כמו כן, צפויה בשורה גם ברמת המחיר. "נקבע מחירים אחידים לכולם. הכול יהיה ידוע ושקוף מראש".

מגייסים עובדים בקצב מהיר

כחלק מהמהלך החדש, ב-Gett מתכוונים להרחיב משמעותית את כוח האדם. כיום מועסקים בחברה 350 עובדים, מהם כ-150 עובדים בישראל, רובם בפיתוח. החברה צומחת בקצב של 50 עובדים חדשים מדי חודש והתכנון הוא להגיע ל-500 עובדים בעולם עד סוף השנה - רק לתחום המוניות.

ב-Gett צופים כי עד דצמבר יגיעו לקצב הכנסות שנתי של 500 מיליון דולר משירותי המוניות בלבד. לגבי השירותים החדשים אין הערכות על ההכנסות הצפויות, לפחות לא לפרסום, אך וייסר אמר כי "אני מעריך שתוך שנה מהיום השימוש בקטגוריות החדשות לא יהיה קטן מהשימוש בהזמנת המוניות".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"