גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תוגת הניצחון

נתניהו צפוי לקבל קואליציה הומוגנית אך ממורמרת וכעוסה

בנימין נתניהו ומשה כחלון / צילום: ניו מדיה ליכוד
בנימין נתניהו ומשה כחלון / צילום: ניו מדיה ליכוד

בעוד כשבוע יסתיים התהליך הארוך, המייגע, הסחיט והמעליב של הרכבת הקואליציה. מהתמונה הקבוצתית שתצולם על הדשא בבית הנשיא יציצו פניהם של אנשים מושפלים, מאוכזבים ולא מרוצים. תוגת הניצחון תהיה מרוחה על פניהם. עוד ניצחון כזה ואבדנו, יחשוב כל אחד מהם בלב. היחיד שיחייך שם יהיה רובי ריבלין. הנשיא מבין שיידרשו הרבה פחות מארבע שנים עד שההרכב הזה יתייצב אצלו שוב בחצר. אל תלך, הוא יוכל להגיד לצלם, הם תיכף חוזרים.

מלאכת הרכבת הקואליציה המאיסה את הממשלה על עצמה עוד לפני שקמה. נתניהו יקבל קואליציה הומוגנית אך ממורמרת, נרגנת וכעוסה, ולא בגלל שרכיביה לא קיבלו מה שרצו, אלא בגלל הדרך שבה היא הוקמה. בגלל הסגנון, הטקטיקה וההתנהלות של העומד בראשה. ראש הממשלה השפיל ומרח את השותפות הקואליציוניות, והשאיר אותן בממתינה כמו במוקדי השירות המייגעים של הסלולר במשך יותר מחודש למרות שיכול היה לסגור עם כולן כבר בשבוע הראשון שלאחר הבחירות. הקואליציה המושפלת שתוקם אחרי 42 יום היתה יכולה להיות קואליציה של מכובדים כבר לפני חודש.

עם כחלון למשל, המו"מ האמיתי נגמר כבר לפני שלושה שבועות בישיבה אחת ארוכה של ארבע שעות. אף אחד לא מבין למה נדרשו עוד שלוש פגישות שהסתכמו ב-13 שעות במצטבר, ומדוע החתימה נמרחה עד אתמול.

ככה לא בונים קבוצה מנצחת. ככה מורטים נוצות לעוף לפני שחיטה. לקואליציה הזו שקמה עקום כל כך יש מום מולד: הקבוצות שיעלו על המגרש לא מאמינות לקפטן, וגם לא אחת לשנייה. כחלון הוא היחיד שקיבל מה שרצה (חוץ מיהדות התורה כמובן, היא היתה סגורה עוד הרבה קודם) וזה בדיוק מה שמקפיץ את ש"ס. לטענתם, עם 10 מנדטים יו"ר כולנו מתנהל כאילו הוא ראש הממשלה ולוקח מה שהוא רוצה ממי שהוא רוצה. הטקסטים שמשמיעים בכירים במפלגה החרדית שעדיין לא חתמה על הסכם קואליציוני מותירים מקום לספק: כשכחלון ירצה להעביר את הרפורמות שלו, לא בטוח שהוא יזכה לאצבעות של ש"ס.

אחרי שדרש - וגם קיבל - את מנהל התכנון שהיה באחריות משרד הפנים שהובטח לדרעי, הוא שם ברקס לתוכנית מע"מ אפס על מוצרי יסוד שהבטיח יו"ר מפלגת השקופים בבחירות. עכשיו השקופים מבטיחים ששר האוצר עוד ישלם את מחיר בזיזת הנכסים של המפלגה החרדית.

הדרישה של כחלון הוליכה את דרעי אל הלא נודע: מהבטחה של נתניהו לכהן כשר הפנים, בתוך שלושה שבועות הספיק יו"ר ש"ס להיות שר פנים באופן מלא, שר פנים צולע, שר תחבורה, שר הדתות, שר הכלכלה, שר רווחה, שר לענייני נגב-גליל ויש עוד שבוע עד לסוף המו"מ. ועדיין, אחרי שלושה שבועות הוויה דולורוזה הזו, לדרעי עוד אין כלום סגור ביד. הכעס של ש"ס הוא כפול: על נתניהו שהבטיח כרגיל על הקרח, ועל כחלון שטען שהוא חייב את המנהל כחלק מ"ארגז הכלים" שיאפשר לו לקדם את הרפורמות שלו.

הקליטה המהירה של הש"סניקים לשפות הביאה את ראשי המפלגה החרדית לאמץ את המושג ארגז הכלים שתבע כחלון. עכשיו הם תובעים כלי עבודה משלהם: דרעי מתעקש לקבל את משרדי הכלכלה והרווחה, או את הכלכלה יחד עם נגב-גליל, ואת מע"מ אפס על מוצרי יסוד. זה ארגז הכלים שש"ס זקוקה לו כדי לטפל בשכבות החלשות, מסבירים במפלגה. דרעי ממתין בנחת להחלטת נתניהו. היום נתניהו נכנע לדרישת המפלגה לפטור ממע"מ על מצרכי בסיס, אבל המונה עדיין דופק. אם נתניהו יתמהמה גם עם סוגיית התיקים, יו"ר ש"ס יוכל גם לדרוש רוטציה כשהוא יהיה הראשון. והוא יקבל כל מה שהוא רוצה. בלעדיו אין לנתניהו ממשלה.

ההתנהלות עם ש"ס, שתצטרף לממשלה עייפה אך לא מרוצה, היא דוגמה מייצגת. ראה ערך ליברמן. עם 6 מנדטים הצליח יו"ר ישראל ביתנו לסחוט את הלימון עד הסוף. הוא המנצח הגדול של הבחירות. בשקט בשקט הוא הצליח לקבל את משרד הקליטה, ועדת הפנים ואת משרד החוץ. ליברמן יקבל את אחד המשרדים הכי נחשקים בממשלה, אבל יכנס אליו ממורמר ועצבני. משרד החוץ היה יכול להיות שלו כבר ביום השני של המו"מ. פרט לעובדה שנתניהו התעלם ממנו, משך אותו באף לאורך כל השבועות האחרונים ולא ניהל איתו מגעים עד כמעט לרגע האחרון, יש מי שמאמין בישראל ביתנו שלרה"מ יש קשר לפתיחת חקירת המשטרה שפגעה במפלגה בבחירות. וגם עם יהדות התורה שהשתלטה על המדינה בסמכות וברשות מנתניהו יש לליברמן חשבון לא סגור. הוא לא שוכח ולא סולח לליצמן על כך שחרף הבטחתו, לא תמך במועמדו משה ליאון לראשות עיריית ירושלים. זו אחת הסיבות שבגללן יצא ליברמן לפני שבועיים נגד ההבנות המסתמנות עם החרדים, אלא שנתניהו סגר איתם קודם.

זה מחיר ההתנהלות של נתניהו: הוא גם שילם לליברמן ונתן לו את התיק הבכיר ביותר, וגם יחטוף ממנו. ליברמן יוציא לנתניהו את הנשמה עד לדקה ה-90. הוא יעשה לו תרגילי מנהיגות עד שרה"מ יזחל ויתחנן שייכנס לקואליציה. גם הוא יודע שבלעדיו אין לנתניהו ממשלה. שלשום אמר שר החוץ לכתבים מהתקשורת הרוסית שהוא מתלבט אם להיכנס לקואליציה ושאל האם לדעתם הציבור הרוסי יעניש אותו אם לא יצטרף לממשלה ויגרור את המדינה לבחירות חוזרות. כדרכו, לא תמיד איווט חוזר בעברית על מה שהוא אומר ברוסית. אולי הדברים נאמרו רק כדי להלחיץ את נתניהו, אבל היה בהם שמץ של משאלת לב. אנשים ששוחחו עם יו"ר ישראל ביתנו לאחרונה התרשמו שהתיעוב שלו לנתניהו כל כך גדול, שהוא היה מוכן להסתכן בבחירות חוזרות, גם במחיר שישראל ביתנו לא תעבור את אחוז החסימה. העיקר שמספר המנדטים של נתניהו ירד.

אם הכוונה של נתניהו היתה להזחיל את כולם כדי להוריד להם את המחיר, אז המטרה לא הושגה. ככל שמתקרב הדדליין, המחיר של השותפות רק עולה. ממשלת נתניהו הרביעית לא נולדה מאהבה. כמי שהתחתן בחייו האישיים בפעם השלישית ומשלם על כך עד היום, נתניהו יודע היטב שגם לחתונה הקואליציונית הזו נכנסו החתנים והכלות רק כדי לאסוף את הצ'קים של האורחים. העיכובים בחתימה על הכתובה לא מבטיחים להם חיים משותפים מאושרים.

לא רואה ממטר

מי שבילה עם נתניהו שעות ארוכות בחדר שבועות האחרונים התרשם שמדובר בראש ממשלה זחוח מאי פעם. לאחר שסיים את הבחירות כמלך העולם עם 30 מנדטים, הוא בז לכולם, מתנשא ומזלזל, הוא לא סופר אף אחד בליכוד או מחוצה לו. לא רואה אף אחד ממטר.

החתמת השותפות הקואליציוניות על הסעיף הדרקוני שמעניק לשר התקשורת סמכויות בלתי מוגבלות לכל דבר שירצה לבצע בתקשורת הישראלית, החל מסגירת ערוצים וכלה במתן חסינות לעיתונים מסוימים כאוות נפשו, היא אינדיקציה מצוינת לזחיחות הזו. למעשה, נתניהו קובע שעל פיו יישק דבר והסיעות מתחייבות לעשות כרצונו. סדאם חוסיין לא היה מצליח לנסח את הסעיף הזה טוב יותר. ועוד לא נחשפנו להכל.

במקום למנף את ההישג הבלתי נתפס בבחירות ולהפוך אותו למסיבת ניצחון, הצליח נתניהו להפוך את נבחרי הליכוד לחבורת מתאבדים בפוטנציה שיתגייסו בשמחה למשמרות המהפכה. עבורם הסאגה הזו עוד רחוקה מלהסתיים. רק ביום שני, בעוד שבוע וחצי, הוא יקרא להם אחד אחד, ויגיד להם בפנים מה הוא חושב עליהם ומה ייעד עבורם. אם נתניהו ירצה להשביע את הממשלה באותו היום, הוא יגלה שריבלין בכלל מבקר בגרמניה ולא נמצא בארץ. העסק שוב יצטרך להתעכב. עד אז כבר לא יישארו לשרי הליכוד אצבעות לכסוס. הם יגיעו למרפק.

מספר שרי הליכוד בממשלה הבאה יגדל ל-12, ובכל זאת תיווצר שכבה של שרים ממורמרים בסיעה. היחידים שיהיו מרוצים הם אלו שבמקרה הטוב יישארו בתפקיד הנוכחי שלהם. מי שחלם על שדרוג, יכול לשכוח מזה ולקוות שלא ישוּנמך. יעלון הוא היחיד שיש לו בטאבו את משרד הביטחון. ישראל כץ היה צריך להילחם כדי להישאר בתחבורה. גם סילבן שלום יקבל קדנציה נוספת באותו המשרד ויישאר באנרגיה. על שטייניץ נתניהו יוכל לכפות כל מה שהוא ירצה. זה כנראה יהיה משרד המשפטים. גילה, אשתו השופטת של שטייניץ שהתנגדה לכך, תגלה שלא תמיד האישה קובעת. ארדן, מספר אחת בליכוד, יאלץ לבחור בין המשרד שהיה שלו בקדנציה הקודמת כשהוא מקוצץ כנפיים או במשרד שהוא לא רוצה בו. אחרי שמשרד הפנים רוקן ממנהל התכנון ובקושי נשאר ממנו חצי (או במילים אחרות: פ"נ) סביר להניח שהשר החרוץ שהיה אמור להיות גדול המרוצים בליכוד והתחנן להשפיע ממשרד החינוך, ימצא את עצמו במשרד לביטחון פנים. יש בליכוד מי שסבורים שאם ארדן לא יפוצה עם שני תיקים (סיכוי קלוש מאוד) מוטב לו לוותר על כורסת עור הצבי ולהישאר חפ"ש בכנסת. זו יכולה להיות הזדמנות חייו להפוך לאלטרנטיבה לנתניהו.

בשנות ה-90 היה שלמה בן עמי שגריר נערץ בספרד. כשהפרופ' בעל השם המעולה עם היחסים חובקי העולם הצטרף למפלגת העבודה בשאיפה להתמנות לשר החוץ, מינה אותו ברק בהתחלה לשר לביטחון פנים ומשם הוא כבר לא התאושש. מעניין אם מודל בן עמי ינוסה גם על ארדן, שבקדנציה הקודמת דווקא חשק בתיק שהיווה אז עבורו שדרוג, אך ליברמן העדיף שאהרונוביץ' ימשיך להחזיק בו כהונה נוספת. נתניהו, כרגיל, לא נותן לאף אחד לידו להתחזק. במבחן התוצאה זה עובד: לראייה, 30 מנדטים לנתניהו.

על עוד שבעה תפקידי שרים מתמודדים עשרה ח"כים שמצפים לשדרוג. לוין ככל הנראה יקבל את התיירות, אלקין אולי את הפנים, גם חיים כץ, מירי רגב, גילה גמליאל ובני בגין יכולים להיות רגועים. עתידם של דנון, חוטובלי, הנגבי, אקוניס, שלכולם הבטיח נתניהו לכהן כשרים, עוד לוט בערפל. בינתיים כולם בליכוד מדברים סרה בנתניהו והוא בשיחות סגורות מדבר סרה בהם. זה מה שנקרא עקרון ההדדיות.

בסוף התהליך מורט העצבים הזה יתברר לשרי הליכוד שמופעי החנופה לרעיית ראש הממשלה היו לשווא. הם רצו לאולפנים להגן על הגג הדולף ועל בקבוקיה ובסוף נשארו עם כלום ושום דבר. את התיקים שיקבלו הם היו יכולים לקבל גם בלי לללק.

בשר מבשרו

נתניהו הוא פקק תנועה בפוליטיקה הישראלית. הוא לא נותן לאף גורם פוליטי בסביבתו לצמוח. אחרי שהתאהב במודל של לפיד, שנכנס לכנסת עם 19 מנדטים ויצא מהבחירות עם 11, סביר להניח שהוא ינסה לחתוך גם את כחלון בחצי. כולנו נכנסה לכנסת עם עשרה מנדטים - נתניהו ישאף שתסיים את הקדנציה עם חמישה בקושי. שמחירי הדיור יעלו כמה שיעלו, את כחלון הוא יוריד. לשר האוצר לא נותר אלא לחכות לראות מאיזה כיוון יגיע הכדור.

מצד שני, השניים האלה כל כך תלויים אחד בשני, שלנתניהו עדיף לשמור את כחלון בחיים. כולנו היא המפלגה השפויה והלא סקטוריאלית היחידה שיש לו בקואליציה. להסכמים הקואליציוניים היא הצליחה להוסיף מיליארד שקל לחיילים, 500 מיליון שקל לקשישים, רפורמות בדיור, רפורמה בבנקאות, דרישות שנוגעות לכולנו. מחוץ להסכם, דרך אגב, נותרו חוק בוררות חובה, חוק הפרויקטים הלאומיים וגם החקיקה להגבלת כוחו של בית המשפט נעקרה מהתכנות. כחלון, שהגיח כאביר הצרכנים, סיים את המו"מ כאביר שלטון החוק. קווים מדיניים עוד לא סוכמו. כשנתניהו יחליט מה הוא רוצה הוא יגיד. כחלון יהיה שותף נוח מהבחינה הזו, בכל זאת הוא בשר מבשרו של הליכוד.

סיירת המטכ"ל של כחלון - ארז חלפון, אביגדור יצחקי, אלון גלרט ונדב שיינברגר - כבשה את ירושלים. היא ניהלה את המו"מ במומחיות ובמקצועיות ובלי שטיקים, ללא בריתות או תרגילים. בניגוד לכל התחזיות, כחלון לא כרת ברית אחים עם אף אחד. הוא הרג במו ידיו את כל החיבורים והדילים. הוא הפנים את תמונת המנדטים מהרגע הראשון והפגין נאמנות לנתניהו. לפיד דגל בפוליטיקה חדשה. היא הביאה אותו לאופוזיציה. כחלון מאמין בפוליטיקה מודרנית ובהשפעה מתוך הקואליציה.

עוד כתבות

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

תיקון והתנצלות

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח מצרי: זו ההצעה האמריקנית לעסקת החטופים החדשה

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסך-הכול 312 עורכי דין

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"