גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": כמה עולות מכונות הקפה המבוקשות?

התחרות הערה מוזילה את מחירי מכונות הקפה ■ בדיקת "גלובס" מגלה כי רשתות החשמל מציעות על דגמי נספרסו מחירים נמוכים אפילו מאלה שמציעה נספרסו עצמה באתר שלה, ושבכל מקרה כדאי להתמקח

ערוצי הקנייה של מכונות הקפה רבים, ויש מגוון מותגים: מתחנות דלק (כל חברה והמותג אותו היא משווקת), עבור ברשתות חשמל ובאתרי האינטרנט שלהן, חנויות ואתרים מתמחים ועד מתחם הדיוטי פרי.

התחרות ערה, בעיקר בכל הנוגע למכונות נפוצות דוגמת אלה של נספרסו.

"נספרסו שולטת ביותר מ-80% מענף מכונות הקפה בישראל", אומר גורם בענף רשתות החשמל. "נתח השוק שלה בתחום הקפסולות גבוה מ-80%, והמתחרים נלחמים על-ידי השקת דגמים חדשים וקידומי מכירות. בין הרשתות, עיקר התחרות מתמקדת במכונות של נספרסו, שנמכרות בלפחות 20% מתחת למחיר המחירון".

גם מדד החיפושים בקטגוריית מכונות הקפה של זאפ מלמד כי לנספרסו שליטה ברורה בענף, שבעה הדגמים הראשונים מתוך עשרת הדגמים שהגולשים מבררים פרטים אודותיהם - הם דגמי נספרסו.

הענף הביתי לחובבי משקאות האספרסו נחלק לשני ז'אנרים עיקריים: מכונות קפסולות ומכונות אוטומטיות (הטוחנות פולי קפה ומפיקות קפה במקום).

היתרון המרכזי במכונות קפסולות הוא נוחות ופשטות, וכאמור, היצרנית הדומיננטית היא נספרסו, שנאלצת לאחרונה לחלוק את היצע הקפסולות (הגדול ממילא) שלה, עם קפסולות תואמות דוגמת אלה של קפה ג'ו, עלית או אילנ'ס, שהן זולות יותר.

מכונות אחרות הפועלות באמצעות קפסולות כוללות את אילי המציעה מכונה קומפקטית התואמת לתערובות המוצלחות של המותג האיטלקי, מכונות התואמות לקפסולות של לוואצה הן בדגמי אמודו מיו שנמכרות רק בתחנות פז או לקפסולות לוואצה בלו, הנמכרות בחנויות. חברת קפסולות נוספת היא אספרסו קלאב, המציעה מגוון קפסולות גדול ודיל המציע לשלם עבור קפסולות בלבד (פירוט בהמשך).

היתרון במכונות האוטומטיות, מעבר לארומה, הוא באפשרות לגוון בסוגי הקפה ולהתאים את הקפה הרצוי בדיוק (מידת טחינה, חוזק וכדומה). לפי מדד החיפושים בזאפ, המותג הדומיננטי בקטגוריה הוא סאקו מבית פיליפס. בין המותגים האחרים המגוונים קיימות מכונות של ניבונה, יורה, ברוויל ודלונגי, שהשיקה לאחרונה קו מוצרים איכותיים בטווחי מחירים של 3,500 עד 12,000 שקל ועוד.

קטגוריה נוספת שהולכת ונעלמת מהנוף היא של מכונות קפה ידניות המפיקות קפה מפולים שנטחנים מראש או במקום (למי שיש טוחן ביתי נפרד). ההתעסקות עם הכנת הקפה והלכלוך הבלתי נמנע, לצד חיסרון של אובדן הטריות - דחקו את המכונות הללו לשולי המכירות.

"גלובס" בדק היכן משתלם לרכוש את מכונת הקפה למטבח הביתי או למשרד - וחזר עם מסקנות:

מי שמתעניין במכונות נספרסו, ימצא את המחיר הנמוך ברשתות החשמל: ההבדלים בין הרשתות זניחים, אם כי העומדים על המקח יוכלו לקבל הנחה סמלית (גם באמצעות הטבה על רכישת קפסולות).

מכונות נספרסו נמכרות גם באתר האינטרנט ובחנויות הבוטיק של החברה, אולם ברשתות החשמל הן זולות יותר ובצורה משמעותית: דגם פיקסי C-60, לדוגמה, נמכר באתר נספרסו ב-970 שקל בשעה, שבחנויות מצאנו אותו גם ב-650 שקל; דגם לטיסימה טאץ' נמכר בחנויות ב-1,400 שקל, לעומת ב-1,800 שקל באתר נספרסו.

מכונות קפה

מכונות אוטומטיות

חנויות מתמחות

מי שמעדיף מכונות אוטומטיות, יעשה בתבונה אם יפנה לחנויות המתמחות, בגלל המגוון ובגלל אנשי המקצוע שיוכלו לכוונו למכונה המתאימה לו - גם בשיחת טלפון מקדימה.

המותגים שהומלצו לנו היו של סאקו (באמיגו), של ניבונה (בקופי אקספרס) ודלונגי (המרכז הארצי למכונות קפה): את דגם ניבונה 757 מצאנו במחיר הנמוך ביותר בקופי אקספרס (ב-4,000 שקל לעומת 4,300-4,700 אצל המתחרים), ואת הדגם סאקו מינוטו אספרסו הזול מצאנו במרכז הארצי למכונות קפה ב-2,800 שקל (במקום ב-2,900-3,200 אצל המתחרים).

דגמים אחרים של סאקו הוצעו בהנחה של עד 300 שקל מהמחירון בחנות אמיגו, שבה גם מצאנו את מכונת דלונגי (דגם 221110) במחיר הנמוך ביותר: 3,000 שקל, לעומת כ-3,500 שקל אצל המתחרים.

במרכז הקפה הישראלי יש מבצע נחמד על דגמי דלונגי: בקנייה מקבלים 4 ק"ג קפה או שובר ורדינון בסך 500 שקל ו-24 חודשי אחריות.

את ההתרשמות הראשונית למחיר ולדגמים הרבים מומלץ לקבל באתרי האינטרנט - כמעט כל חנות מתמחה מחזיקה באתר מכירתי ומקיף שיאפשר לכם לבוא לנקודת המכירה (או להשלים את העסקה טלפונית) עם ידע שיוכל להוביל להנחה - גם אם דרך אספקת פולי קפה ראשונית.

הביקוש והתחרות

לפי ההערכות, כ-140 אלף מכונות קפה נמכרות מדי שנה בישראל. לדברי מנכ"ל א.ל.מ, צביקה אהרונוביץ', בין 2009 ל-2012 חלה עלייה דרמטית בקניות. "כל שנה כמות מכונות הקפה שמכרנו הוכפלה, ובעיקר מכונות הקפסולות. מ-2012 ממשיך אמנם הגידול במכירות אולם בכ-15% בשנה.

"אלמנט הגודל מכריע. כשנספרסו פרצה עם מכונה קטנה שלא תופסת הרבה מקום, הרגשנו שהמכירות קפצו. מודעות למכונות האוטומטיות קיימת, אבל אנחנו מוכרים מעט מאוד - לא בגלל המחיר, אלא בגלל הגודל. אם היו יותר מכונות אוטומטיות וקומפקטיות, אין לי ספק שהסגמנט הזה היה מוכר יותר".

מיכאל רבינוביץ', מנכ"ל פאוזה המשווקת מכונות ומוצרי קפה של סאקו ולוואצה, מתייחס למגמות בענף: "מחירי מכונות הקפה של כלל המותגים נמצאים בירידה. התחרות במכונות האוטומטיות באה לידי ביטוי מכיוון היצרנים שמבינים שעליהם להציע מוצרים עם מחירים נגישים מבלי להתפשר על פונקציונליות".

לדבריו, נוחות השימוש מכרעת: "רוב הקונים מעדיפים מכונה המאפשרת הכנת קפה בלחיצה אחת - בין אם בקפסולה או מכונה אוטומטית. מי ששותה קפוצ'ינו יעדיף מכונה הכוללת מקציף אינטגרלי ולא מקציף חיצוני, שהפקת הקפה תהיה מהירה וקלה".

מכונות קפסולות

רשתות חשמל: בעיקר נספרסו

■ שקם אלקטריק: הרשת מוכרת רק מכונות נספרסו: דגם C60 ב-660 שקל ודגם לטיסימה טאץ' ב-1,400 שקל. המוכרת הבטיחה "למכור בפחות מהמתחרים כשתביעי נכונות לקנות, וציינה כי ההנחה תהיה כ-10% בתשלום באשראי או במזומן. באתר האינטרנט של שקם אלקטריק מוצעות מכונות נספרסו בשיטת מכרז. המחיר ההתחלתי לדגם לטיסימה טאץ' הוא 1,090 שקל.

■ טרקלין חשמל: בכניסה לחנות בתל-אביב עומד דוכן של מכונות נספרסו, ונציגי המכירות ממליצים בלהט על מכונות הקפסולות - שמחיריהן דומים לאלה של שקם אלקטריק - 650 שקל לדגם פיקסי ו-1,450 שקל ללטיסימה טאץ'. "למה להוציא 4,000 שקל על מכונת קפה? קפסולות זה הכי נוח ושומר יותר על הטריות", הסביר הנציג כאשר ביקשנו לקבל מידע על מכונות אוטומטיות. הדגמים שנמכרים הם של דלונגי, והם לא מצויים בתצוגה. בזמן שהוא הראה לנו את המכונות בקטלוג ממוחשב, המשיך הנציג להלל את מכונות הקפסולות. גם באתר טרקלין חשמל מכרזים על מכונות הקפה: לטיסימה טאץ' מ-1,000 שקל ודגם פיקסי C60 מ-460 שקל.

■ מחסני חשמל: גם כאן נמכרים דגמי נספרסו בלבד, כשהנציג מסביר בנחישות כי "רוב הצרכנים קונים נספרסו". המחירים דומים למתחרים, ועם בקשת הנחה הסביר הנציג כי יוכל לבדוק מכירת דגמים מהתצוגה ב-20% הנחה.

■ א.ל.מ: כאן היצע המכונות גדול יותר: דגמי נספרסו ואילי בתחום הקפסולות ומכונות אוטומטית של ברוויל וניבונה. מחירי נספרסו דומים למתחרים ודגם אילי Y5 גבוה לעומת חנויות לנדוור: 1,400 שקל לעומת 1,200 שקל. בסניף א.ל.מ בדיוטי פרי הדגם הזה נמכר במחיר הזול ביותר שמצאנו, וההפרש גדול: 700 שקל (180 דולר) בלבד.

מחוץ לרשתות

■ פז (Yellow): פז מוכרת בסניפי Yellow את מכונות הקפסולות של לוואצה מדגמי אמודו מיו. אלה מכונות קומפקטיות הפועלות עם קפסולות תואמות. בימים אלה מכונת הפאבולה קפוצ'ינו (כוללת מקציף) עולה 450 שקל. הקפסולות עולות כ-2 שקלים ליחידה (במסגרת מבצעים המחיר יורד לכ-1.70 שקל ליחידה).

■ דלק (מנטה): בחנויות מנטה שבתחנות דלק נמכרות לא רק קפסולות של ג'ו התואמות למכונות נספרסו אלא גם מכונות קפה שהושקו לאחרונה. המכונה הקומפקטית Barista עולה 400 שקל (200 שקל תוספת למקציף חלב נפרד). המחיר לקפסולה הוא כ-2 שקלים: 20 שקל למארז המכיל 10 קפסולות).

קפה ג'ו: הרשת השיקה אתר סחר למכונות ולקפסולות.

■ אספרסו קלאב: כאן מציעים עסקה בהתחייבות ל-12 חודשים, הכוללת תשלום עבור הקפסולות בלבד: נציג המכירות של החברה הציע לנו עסקה הכוללת מכונה מדגם mushroom ומקציף חלב נפרד (שערך השניים בנפרד הוא 1,100 שקל) בעסקה לפיה נשלם 139 שקל בחודש למשך שנה, כלומר סך של 1,668 שקל עבור 840 קפסולות (בחישוב של 70 קפסולות לחודש).

מחיר המכונה האמיתי

מכונה אוטומטית עולה בממוצע כ-4,000 שקל, ואילו מכונת קפסולות עולה רק כ-1,000 שקל, אלא שיש לקחת בחשבון את העלויות הקבועות: הקפסולות. בצריכת 50 כוסות קפה בחודש, העלות החודשית תעמוד על 110 שקל (כ-2.2 שקלים לקפסולה), בראייה שנתית מדובר על 1,320 שקל כשצריכת הקפה מדודה יחסית.

פולי קפה למכונות הקפה האוטומטיות, שמחירן מתחיל בכ-3,000 שקל - יעלו כ-120 שקל לק"ג שיספיקו לכ-140 כוסות קפה, כך שההוצאה תסתכם בכ-42 שקל לחודש לצריכת 50 כוסות קפה ו-504 שקל בשנה - מכאן שבטווח הרחוק, מכונות הקפה האוטומטיות משתלמות בהיבט הכלכלי.

עוד כתבות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● "לעובדים היה קשה לתפקד דווקא כשהבינה המלאכותית התפוצצה"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסה; אופקו הלת' יורדת ב-3%, אנרג'יאן מטפסת ב-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.4% ות"א 90 מאבד מערכו 0.7% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת