גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראש העיר פריז: "הטרור בא מתוכנו, נמשיך לקלוט מהגרים"

אן הידלגו משוכנעת כי תכנון עירוני נכון יכול לחסל את הרדיקליות והשנאה שהתפרצו בצרפת ■ בראיון ל"גלובס" אחרי ביקור בישראל היא מדברת על המתח בין התיירים לתושבי העיר ובין העיר למדינה

אן הידלגו / צילום: רויטרס
אן הידלגו / צילום: רויטרס

"הטרור צמח בתוכנו. המחבלים ששנאו אותנו עד מוות, גדלו בלב החברה שלנו ולא בשוליים שלה". כך אומרת בראיון ל"גלובס" אן הידלגו, ראשת העיר פריז. הידלגו ביקרה בשבוע שעבר בישראל. היא סיירה בתל אביב ובערים פלסטיניות, נפגשה עם בכירים בתחום המוניציפלי בישראל ואף עלתה לקברם של נפגעי התקפת הטרור בעירה בחורף האחרון, הקבורים פה.

הידלגו, ילידת ספרד, צמחה בתוך הפוליטיקה העירונית של צרפת. היא נבחרה ב-2001 לראשות מועצת הרובע ה-15 של פריז ושימשה כסגנית ראש העיר הקודם, כנציגת המפלגה הסוציאליסטית. מאפריל 2014, אז התקיימו הבחירות המוניציפליות בפריז, היא מכהנת כראשת העיר.

זמן קצר לאחר בחירתה החלה הידלגו לשחרר הצהרות רדיקליות בנוגע לעתיד שהיא מתכננת לתחום שיפוטה: שינוי דרסטי בסדרי התחבורה, התמודדות עם יוקר הדיור הגואה ועם השלכותיו החברתיות, ושינוי מדיניות התכנון. אז הגיעו החורף והטרור, והיא התייצבה מול מצלמות התקשורת הבינלאומית, דמות אלמונית למדי עד האירועים, והאפילה בהופעתה על נציגי השלטון המרכזי. בשלב מסוים הידלגו אף איימה על רשת פוקס ניוז, כאשר הכריזה כי תתבע את בעל הרשת שכתביו הציגו אזורים מסוימים בעיר וכינו אותם "שכונות למוסלמים בלבד".

- אי אפשר להתעלם מכך שהטרור צמח בפרברים. יש קשר בין תכנון שכונה, המתאפיינת בשימושי מגורים בלבד, לבין מה שקרה?

"שכונות מגורים שמתוכננות באופן שאינו מעודד התרחשות עירונית ברחוב, מבודדות את התושבים. זו תשתית לפיתוח רדיקליזציה ושנאה וזהו לקח לפריז ולכל הערים בצרפת. בשכונות כאלה, התושבים ננטשים ואינם מרגישים חלק מהעיר. הם מרגישים שהתרבות, הידע והמסחר נמצאים במקום אחר. התושבים שם חיים בסביבה שלא נותנת הזדמנות להתקדם ולהתפתח".

- אז מה עושים?

"יש דרך לתקן זאת. קודם כל לתכנן את העיר כך שכל הפעילות מכל הסוגים תקרה בכל אזורי העיר, בלי הפרדה וניתוק שיוצרים אזורים שוממים. מאז ינואר אנחנו מטפחים את המרחבים הציבוריים בשכונות בשיתוף האזרחים, למען תחושת שייכות ושוויון. אנחנו גם פועלים בשיתוף האזרחים בתוך בתי הספר, כדי לטפל בתופעות הנשירה של תלמידים. אנחנו מפעילים מערכים פיזיים וחברתיים שתפקידם חיזוק הקשר בין כל השכונות בפריז, באופן שוויוני חברתית וגיאוגרפית".

הידלגו היא כאמור מהגרת ובת למהגרים בעצמה. סבה היה לוחם נגד פרנקו במלחמת האזרחים בספרד, ושהה בצרפת כפליט בתקופת שלטונו. הידלגו מאמינה שלא מהגרים הם הבעיה, כי אם האופן שבו קולטת אותם החברה, והסביבה הפיזית שבהם הם חיים. "אנחנו נחושים להמשיך ולהיות עיר שקולטת הגירה", אומרת הידלגו. "הסתגרות והדרת זרים, היא כניעה לטרור ולפחד. עלינו לעשות בדיוק ההפך: לפעול למען חיזוק הסולידריות והקשרים החברתיים בין כל מי שחי בעיר. רק רק זו הדרך לחזק עיר ולהפוך אותה לאמידה כנגד סיכונים מכל הסוגים".

"צמצום השליטה של המכונית"

פריז נחשבת לבירת התיירות העולמית ומארחת יותר מ-20 מיליון תיירים בשנה. ציבור תיירים, ככל שהוא זרוע חשובה במערך הכנסות העיר, עלול לפגוע בצרכיהם של התושבים הקבועים. תיירות משפיעה על התייקרות נדל"ן, מקדמת מסחר תאגידי והודפת עסקים מקומיים. גם גודש תיירים עשוי להפוך מטרד לתושבים. בראיון לעיתון בישראל, השולחת לעירה עשרות אלפי תיירים בשנה, מדגישה הידלגו כי אין סיבה להעמיד את הצרכים זה מול זה. "שיפור איכות החיים של תושבי פריז היא בלב מדיניות התיירות שלי".

- את יכולה לתת דוגמאות לשילוב צרכים כזה?

"הדבר הבולט ביותר הוא כיבוש המרחבים משליטת המכוניות. האזורים שבהם נאסרה נסיעה וחניה של מכוניות פריזאים ותיירים גם יחד. כך גם הפיתוח של גדות נהר הסיין שהושלם לפני שנה וחצי, ומאז ביקרו בו לא פחות מ-4 מיליון איש, מקומיים ותיירים. השחקנים בתעשיית התיירות הבינו שמסגרת החיים היומיומית של תושבי פריז היא כוח המשיכה של העיר, ומשום כך מצטרפים למהלכים שלי לעידוד תחבורה מתקדמת. תעשיית התיירות הבינה שזו אחת מנקודות החוזק והמשיכה של פריז".

הידלגו מזכירה מיוזמתה כי הנציבות האירופית הכריזה באחרונה כי צרפת אינה מכבדת את הכללים הסביבתיים, הצביעה עליה כצרכנית הדיזל הגדולה בעולם, ואחראית לפליטות גזים מזהמים ברמות שאינן מקובלות. "המאבק בזיהום האוויר נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו. איננו יכולים להרשות לעצמנו שלא לפעול מול האתגר הסביבתי והבריאותי הזה".

ואכן אחד המהלכים הבולטים עליו הכריזה הידלגו כמעט מיד עם כניסתה לתפקיד היה כי עד שנת 2018 תיאסר כניסת כלי רכב מזהמים לעיר. ככל שהדבר יישמע קיצוני, הידלגו מסבירה כי זה תהליך הדרגתי, אשר מתיישר עם מה שכבר מקובל בערים רבות באירופה. "זה לא יהיה איסור גורף. נגדיר אזורים לנסיעה מוגבלת, כמו שכבר קורה ב-200 ערים אירופאיות. העיקרון המוביל הוא הגבלה של כלי הרכב המזהמים ביותר, והקשחה הדרגתית של היתרי התנועה שלהם". בקיץ הבא (2016) תיאסר כניסה של מכוניות פרטיות שמודל הייצור שלהן מלפני 1997, ובקיץ הקרוב תיאסר כניסה של כלי רכב כבדים כגון אוטובוסים ומשאיות שיוצרו לפני 2001, וזאת תוך עידוד של כלי רכב מונעים בחשמל שאינם מזהמים את האוויר בתנועה ואינם מרעישים.

- כל זה תורם לאיכות האוויר, אך לא פותר את בעיית הגודש.

"פריז אינה פקוקה במיוחד, הגודש הוא בעיקר בצירים הגדולים שמובילים אליה. עומס התנועה בעיר עצמה יורד בממוצע ב-2% בכל שנה מאז 2001, דבר שקורה בזכות עידוד תחבורה מתקדמת: הולכי רגל, אופניים, וכמובן תחבורה המונית. המטרה ברורה: צמצום השליטה של המכוניות הפרטיות והמזהמות בתוך העיר".

"הקטר הכלכלי של צרפת"

הידלגו מדברת בלשון ובמסרים שבהם מדברים ראשי ערים ברחבי העולם: ביטול הדיקטטורה של המכונית הפרטית, קידום ערכי קיימות, טיפול בהתייקרות הדיור ודאגה לפערים החברתיים הנפתחים עם גלי ההגירה הנוהרים למטרופולינים הגלובליים. האופן שבו היא מתנהלת ומדברת מצייר דמות נחושה וחזקה מאוד, מודל נשי שמשלב בין מייקל בלומברג, ראש העיר האגדי של ניו יורק שנטען כלפיו שהפך אותה לעיר לעשירים בלבד, בשילוב עם ראש העיר החברתי הנוכחי המכהן בראשה היום, ביל דה בלאזיו.

עוד אתגר המשותף לה ולראשי ערים מצליחות הוא התחרות המסתמנת עם מוסדות המדינה, והאשמות שהעיר מרכזית מדי, גוזלת משאבים מערים קטנות, ומחלישה אותן. למתקיפים אותה בהקשר זה היא עונה באופן חד משמעי: "להחליש את פריז זה להחליש את הכלכלה הצרפתית ואת צרפת כולה".

- מדוע שפריז לא תחלוק את העושר שלה עם ערים אחרות בצרפת?

"פריז והמטרופולין שסביבה מכניסים שליש מהתוצר הלאומי של צרפת, וזה קורה בזכות כוח המשיכה של פריז כפי שהיא. פריז תורמת למדינה כולה, היא הקטר הכלכלי של צרפת. זאת הסיבה שבגללה ביקשתי להגדיל את ההשקעות הלאומיות בעיר בזמן הכהונה שלי: 10 מיליון אירו יושקעו בכלכלה העירונית עד 2020, דבר שיוסיף 200 אלף מקומות עבודה חדשים בפריז והסביבה. זו מדיניות הבסיס, עם זאת אני בעמדה שמעודדת סולידריות בין ערים, ואני מוכנה לתרום כספי סולידריות שמסייעים לערים העניות ביותר. בשלוש שנים שחלפו פריז חילקה לקהילות אחרות יותר מ-1.5 מיליון אירו".

- את מבחינה בשינוי מאזן הכוחות בין ערים למדינות?

"התעצמות הערים היא תופעה ניכרת לעין. הגלובליזציה מדלדלת את היכולות של המדינות, בעוד הרשויות המקומיות קרובות יותר לצרכי האוכלוסייה והן דרג האחריות הראשון כלפי האזרחים. הערים הגדולות מרכזות אליהן את הציבור, ולהן יש היכולת לפעול לפיתוח גלובלי נכון ובר-קיימא. ערים הן גם שחקניות משמעותיות יותר בתחום הפיתוח והסולידריות הבינלאומיים, פחות עסוקות מהמדינות בענייני אגו וכוח וחולקות אתגרים דומים. הערים משתפות פעולה, חולקות ידע, ומוכנות לסייע זו לזו יותר בקלות, כדי לשפר את הביצועים שלהן ואת הצעדים שיש לעשות לטובת התושבים".

- השלטון המרכזי מאפשר לך לשחק בתפקיד כזה?

"ערים חזקות הן השותפות הטבעיות של המדינה שלהן. המדינה יכולה להשתמש ברשתות הקשרים שהתפתחו בין ערים גדולות, כדי להקל על ניידות של אזרחים, לעודד פיתוח עסקים בינלאומיים ולקדם רעיונות לגבי עתיד העולם בתחומי קיימות ועוד. תושבי ערים שונות הם בני שיח קרובים, אפילו אם הם אזרחים של מדינות שאינן מיודדות, ולכן קהילת הערים יכולה לסייע למדינות בכל התחומים".

25% מכל הדירות יהיו דיור ציבורי

חודשים ספורים אחרי כניסתה לתפקיד הכריזה הידלגו כי היא מרחיבה את זכות הסירוב הראשונה של העיר בקניית נכסים. הנוהל הרגיל לקניית נכסים על ידי עיריות באירופה נועד ליצור בניינים שכל הדירות בהם מוקצות לדיור ציבורי. כמו כן, מופעלת הזכות כדי לשנות ייעוד של מגרש או מבנה בעיר והשמשתו לצרכי ציבור אחרים: מרחבים פתוחים, בתי ספר ובנייני ציבור מסוגים אחרים. זכות כזו נהוגה בערים נוספות בצרפת ובאירופה בכלל, בנוגע לבניינים שלמים המוצעים למכירה.

החידוש של הידלגו היה החלטתה שבפריז הזכות לא תוגבל לבניינים שלמים, ותורחב ליחידות בתוך בתים משותפים. "הסיבה פוליטית", מסבירה הידלגו את המהלך, שבאוזניים ישראליות נשמע כמו דריסה גסה של הקניין הפרטי. הידלגו הלכה רחוק וסימנה 257 מבנים בעיר שנמצאים בעדיפות עליונה לקנייה בכספי העירייה. ההסבר: "סימנתי כתובות שבהן שוכרים את הדירות אנשים מאוכלוסיות עניות במיוחד. דיירים שמהלכי פיתוח ומכירת הבניין יובילו לכך שיזרקו אותם מהבית".

לדבריה, "קרקע לבנייה היא דבר נדיר בפריז, ומטבע הדברים זה קורה ברובעים שבהם יש הכי פחות בנייני ציבור. לכן פריז צריכה להשקיע בקניית בתים קיימים".

היעד של הידלגו הוא להגיע לכך ש-25% מכל הדירות בפריז תהיינה בדיור ציבורי. אך לא די בכך: "בנוסף לייצור מלאי גדול של דיור ציבורי, המדיניות שלי מבקשת לשמור על השוכרים בעלי האמצעים המועטים ביותר, ולמנוע גטואיזציה של אזורים ובניינים. אני רוצה עירוב חברתי בתוך הבתים המשותפים עצמם, ואת זה אני יכולה להשיג רק על ידי זכות סירוב ראשונה לקנייה של כל דירה ודירה".

עוד כתבות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה ואסיה; בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד ליבת ה-PCE

דאקס מתחזק ב-0.4%, פוטסי מוסיף 0.7% וקאק עולה ב-0.3% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא התחתית" ו-"שנת הסטארט-אפ": באינטל רוצים ש-2024 כבר תסתיים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות