גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרקליט נתניהו משיב למבקריו, למדינת ת"א ול"שבט הלבן"

עו"ד דן שמרון משיב למבקרי נתניהו: "הניצחון לא הפך להפסד; זו אגדה אורבנית שמנותקת מרצון העם" ■ "יש התנשאות של חלקים מסוימים בחברה על חלקים אחרים. ויש התנשאות של ת"א על הפריפריה - אותי זה מגעיל"

עו"ד דוד שמרון / צילום: יונתן בלום
עו"ד דוד שמרון / צילום: יונתן בלום

"ניהלנו מו"מ מול חמש סיעות, לאורך תקופה של 42 יום ו-42 לילה, ללא הפסקה כמעט. כל אחד מהם מולנו נדרש לחמישית מהמאמץ במקרה הטוב. במקביל, נדרשתי לטפל בעניינים דחופים של לקוחותיי, כי הלקוחות שלי חשובים לי ואני לא רוצה להפסיד אותם".

כך אומר בראיון ל"גלובס" דוד שמרון (63), שותף במשרד עוה"ד א.ש. שמרון, י. מולכו, פרסקי, עורך דינו הצמוד של רה"מ בנימין נתניהו וראש צוות המו"מ הקואליציוני של הליכוד.

שמרון אומר בראיון: "ההישג בבחירות של 30 מנדטים הוא באמת מרשים. ב-20 שנה האחרונות לא היה דבר כזה, וגם צריך לזכור מאיפה זה בא - אחרי סקרים עד ארבעה ימים לפני הבחירות, שהצביעו על כ-20 מנדטים לליכוד, ותוך בליץ על רה"מ בימים האחרונים... הליכוד קיבל 13 תיקים בעצם, 12 שרים פלוס רה"מ, לעומת 8 של מפלגות אחרות - זאת אומרת שיש לנו רוב מאוד משמעותי בממשלה, דבר שיוביל גם לרוב מאוד משמעותי בקבינט. התיקים הכי משמעותיים הם תיקים בידי הליכוד - שר הביטחון, שר החוץ, משרד התחבורה, שר התשתיות, משרד הפנים, התיקים החברתיים, משרד הרווחה - ים של תיקים. לא היה דבר כזה בתולדות הליכוד, עשרות שנים".

- יש משהו שהמפלגות האחרות רצו ולא קיבלו?

"הרבה דברים - הדרישה של נפתלי בנט לקבל את תיק הביטחון שלא נענתה, והדרישה של ליברמן לקבל, מה שנקרא, תיק חוץ מלא-מלא. לכן, זה לא ניצחון שהפך להפסד. זו אגדה אורבנית שהיא חזרה לאגדות האורבניות שהסתובבו כאן לפני הבחירות, והיא מנותקת מרצון העם וממה שהעם רואה בעיניו".

- נתניהו מתואר כ"לחיץ", ו"סחיט", גם בעקבות המו"מ האחרון.

"נתניהו ואני ביחסים מאוד מאוד קרובים לאורך כל חיינו, ואנחנו כבר לא ילדים קטנים. עשרות שנים של היכרות וחברות. הפער בין הדמות של נתניהו בתקשורת לבין האדם שהוא באמת, האישיות שלו - הוא פער שקשה להבין אותו - בין מישהו שהוא מאוד נחוש, מאוד עוסק בשיפור פני מדינת ישראל, למי שמוצג כסחיט או חלש.

"זה מגוחך שמתארים אותו כבן-אדם לחיץ. ראיתי אותו, את הרוגע והשלווה שלו במו"מ הקואליציוני, וזה לא היה קל. היו רגעים שלא יכולת לדעת אם תצליח להקים ממשלה בזמן הנתון, ואתה רואה איך הדברים מנוהלים על-ידו בשיקול דעת, בשקט, ברוגע, מתוך תכנון, התייעצות מסודרת עם הצוות ועם אנשים אחרים, ואתה לא רואה שום לחץ. הוא שומר גם על איפוק וגם על שקט נפשי. אל תשאלו אותי איך מגיעים לתיאורים שלו בתקשורת - זה לא מובן לי בכלל".

- אתה מרגיש שאוהבים לתקוף את בני-הזוג נתניהו?

"יש מגמה מסוימת בתקשורת הישראלית להכפיש את שמו של נתניהו בכל דרך. זה ידוע. השטן של הסיפור הזה הוא התנשאות. התנשאות של חלק מסוים בעם על כל השאר. יש סוג של התנשאות של חלקים מסוימים בחברה הישראלית על חלקים אחרים, וראינו את זה מאוד חזק בבחירות האחרונות. יש התנשאות עדתית, למשל, במקרה אלי אוחנה אצל נפתלי בנט - המיץ של האשכנזיות יצאה שם; והתנשאות של ת"א מול הפריפריה - אנחנו תרבותיים, אנחנו יודעים מה נכון ומה לא טוב, ואתם פחות. והתנשאות מעמדית. אותי זה מגעיל.

"אנשים מערבבים בין העובדה שהיו פחות הזדמנויות בשנות ה-50 ו-60 לחלק מהאוכלוסייה לאיזה מן אליטיזם, כאילו יש יתרון לאיזה עדה או מוצא. זה דבר רע שצריך לטפל בו ברמה הלאומית. צריך לעשות תיקון עמוק בעניין הזה. זה אותו הדבר כמו הסיפור של נאום הצ'חצ'חים של דודו טופז ערב הבחירות ב-81'".

- לא התקדמנו מאז נאום הצ'חצ'חים?

"כנראה שלא. כנראה שאנחנו חושבים שהתקדמנו, ולא התקדמנו. כנראה שיש פה איזה פגם יסודי, שהוא בחלקו חינוכי ובחלקו תרבותי, ואז כל מיני תופעות כאלה, כמו יאיר גרבוז, עולות. פעם אלו היו תיקי דיין ודודו טופז, ועכשיו גרבוז, אבל זה הכול אותה מיליה, וזו מנהיגות תרבותית כזאת, שתופסת עצמה מעל חלקים אחרים בחברה.

"בהקשר של הבחירות, בסופו של דבר, זה הוביל לתוצאות הפוכות ממה שאותם מתנשאים קיוו. הציבור שאל את עצמו בסוף מה הקמפיין של המפלגות. נגד נתניהו היה קמפיין אישי מכוער, של 'או אנחנו או הוא' עם תמונות של נתניהו עם סוג של עיוות. השלום נעלם מהקמפיין, אבו-מאזן לא כיכב בבחירות, עסקו רק בשאלה האישית ובסוג של שנאה, של התססה אישית, עם כל הדברים הנלווים - שצץ פתאום אב הבית ותובע את שרה נתניהו ועוד פרשיות. 10 שנים שביבי לא היה בתפקיד, לא הייתה אף פרשייה - שום עוזרת לא פוטרה, לא התעללו בשום מטפלת, אז מה קרה פתאום?"

שמרון מדבר בזכות המשילות: "אנחנו רואים שכשיש משילות וכשיש יציבות, אפילו יחסית, משיגים תוצאות. ראינו את זה בשתי הממשלות הקודמות, בתחום התחבורה ובתחום פיתוח תשתיות, כשרה"מ ושר התחבורה עסקו בזה ועשו כאן מהפיכה, שאנשים בתוך ת"א אולי לא רואים אותה, כי הם מסרבים לצאת מהבועה שלהם, אבל מי שמסביב למדינת ת"א רואה מה שקורה כאן - והמהפכה הזאת היא תוצאה של יציבות שלטונית, יציבות יחסית".

הראיון המלא התפרסם ביום ה' במהדורה המודפסת של גלובס".

נתניהו עצמו כתב בערב יום ה' בפייסבוק: "הבוקר נמשכה המתקפה ב״ידיעות״ בכתבה שהעלתה טענה מופרכת על ניגוד עניינים כביכול בפעולתי כשר תקשורת בשל קשרי העבודה שלי עם עורכי הדין יצחק מולכו ודוד שמרון. אבהיר בצורה הברורה ביותר: אין ומעולם לא היה שום ניגוד עניינים בפעולתי כאיש ציבור. אני מקפיד על כך באופן המחמיר ביותר וכך גם כל האנשים שפועלים בסביבתי. עורכי הדין יצחק מולכו ודוד שמרון מעולם לא פנו אליי בענייני לקוחותיהם. אפילו לא ברמז".

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה