גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זו יציבות? זו משילות?

נראה שזמן הרכבת הממשלה יתחרה רק באורך הקדנציה שלה

תמונה קבוצתית של שרי הממשלה/ צילום:חיים צח לע"מ
תמונה קבוצתית של שרי הממשלה/ צילום:חיים צח לע"מ

חודשיים וחצי לאחר הבחירות, הציג השבוע נתניהו סוף סוף את החלק האחרון בפאזל הממשלתי. הנעדר גלעד חזר כשר ארדן לשולחן הממשלה, ח"כ זאב הפך לשר אלקין שהצליח בתוך שבוע ימים לכהן בשלושה משרדים. הישג נאה לקדנציה הראשונה שלו כמיניסטר. בנוסף למשרד הקליטה קיבל אלקין את המשרד לענייני ירושלים וחתם כהונת בזק במשרד לאיומים אסטרטגיים. חזרתו של ארדן לממשלת נתניהו התאפשרה, בין היתר, לאחר שרב הכותל, שמואל רבינוביץ', התבקש על ידי גורמים בסביבת ראש הממשלה לגלות מה טיבה של תמונת האיחוד המרגשת של סער וארדן שצולמה ביום ירושלים בכותל, ולהזים או לאושש את החשדות של הלשכה לקשירת קשר של השניים נגד נתניהו. לשיחת הטלפון המלכותית זכה גם גורם נוסף, תורם גדול של נתניהו, שנכנס בטעות לפריים. העדויות כנראה היו מספקות כדי לחזק את גרסתו של גלעד שהוא נפל למלכודת, והוא זוכה מחשד לבגידה. וכך נסללה דרכו של גלעד חזרה הביתה. על אלקין הזאב עוד נרחיב בהמשך.

הפאזל הושלם אבל עוד יוחלפו בו חלקים. במשכן הנשיא תוהים האם יצטרכו להזמין שוב את שרי הממשלה לצילום לנוכח ההרכב הסופי של השרים או שמא מוטב לוותר על תמונת סטילס ופשוט לצלם את הממשלה בווידיאו און-ליין כך שבכל רגע נתון ובכל הרכב מעודכן של הממשלה תהיה לה הנצחה מצולמת. בימים הקרובים ינסה רה"מ לשכנע את כחלון, דרעי ובנט להותיר על כיסאות עור הצבי 21 שרים, אבל אם נתניהו לא יצליח להגיע לנוסחה שתשאיר את בני בגין סביב שולחן הממשלה, בנו של מנהיג הליכוד האגדי יצטרך ללכת הביתה. אף לא אחד מבין למה בגין היה צריך לעבור את התהליך המבזה שמעביר אותו נתניהו. אולי השעמום וחוסר הרלוונטיות שמחוץ לחיים הפוליטיים הם שהביאו אותו להסתכן בספיגת ההשפלה שכרוכה בעבודה עם נתניהו.

בגין אינו כאב הראש היחיד של רה"מ. לנתניהו צפויה בעיה לא פשוטה בכלל אם בג"ץ יפסול את מינויו של ליצמן לסגן שר הבריאות, ויקבע כי הוא יחוייב לשאת בתפקיד רק כשר. בשבוע שעבר עלתה כאן התהייה האם לפיד ירים את הכפפה ויעתור לבג"ץ נגד מינויו של ליצמן. מסתבר שיש עתיד פנתה לבג"ץ כבר מזמן, והתיק תלוי ועומד וממתין להכרעה. אם ליצמן יהפוך לשר, תפתח לנתניהו חזית חדשה והוא יצטרך להתמודד עם עוד פלונטר - להרחיב את הממשלה, או לפטר שר. נראה שזמן הרכבת הממשלה יתחרה רק באורך הקדנציה שלה.

בנימין נתניהו ויאיר לפיד / צילום: רויטרס

שוב ישבו ביחד? לפיד ונתניהו

כשכל הבעיות האלו צצות כבר בשבועיים הראשונים להיווסדה של הממשלה, ברור לחלוטין שללא כניסת שותף קואליציוני נוסף אחרי התקציב, הממשלה הזו לא תחזיק מעמד. השבוע נפגש נתניהו עם לפיד בכנסת. השניים לא רצו לומר על מה דיברו במשך 45 דקות בשעת לילה מאוחרת, אבל לדברי גורמים ביש עתיד על השולחן היתה מונחת עוד קודם לכן הצעה מפתה לחמישה תפקידי שרים: החוץ, החינוך, ושלושה משרדים נוספים. בכירים במפלגה לא שוללים את האפשרות שבעתיד הלא רחוק יפתחו שיחות קירבה עם החרדים כדי להבשיל אט אט מהלך של כניסה. מנגד, ליצמן מתעקש שיהדות התורה לא תסכים להצטופף עם לפיד סביב אותו השולחן. אין לו התנגדות שנתניהו ייפגש עם לפיד, אבל הוא כן מתנגד לכניסתו לקואליציה. באחד העיתונים המזוהים עם המפלגה החרדית יצאה באחרונה הוראה לכתבים להנמיך את הטונים ולא לתקוף את הקואליציה של נתניהו. אם רה"מ יצטרך להכריע בין ליצמן וגפני לבין לפיד והסנקציות, נראה שהתשובה ברורה. מצד שני, נתניהו כבר הוכיח שהוא מסוגל לבצע פעלולים מופלאים ולהתכחש תוך מאית השנייה לשותפיו.

השאיפה: להחזיק מעמד

חצי שנה לאחר שנתניהו הכריז על הקדמת הבחירות יש ממשלה בירושלים, אבל אין כנסת. עד שסוף סוף ברור מי הם חברי הממשלה, מתברר שהמשכן עוד לא חזר לתפקד מאז יצאה הכנסת לפגרת הבחירות בדצמבר 2014.

אומנם 120 חברים נבחרו לכנסת ה-20 אבל איש מהם אינו יודע באיזו ועדה יכהן ומה יהיה תפקידו בבית המחוקקים. עד לרגע זה לא מונו ראשי ועדות, אין חקיקה, הפעילות הפרלמנטרית עוד לא החלה. שישה חודשים שהמשכן משותק מפעילות, ובכל זאת רגע לאחר שהכנסת תשוב לעבודתה - יצאו הח"כים לפגרת הקיץ. בכנסת ניטש ויכוח על מועד סיום המושב הנוכחי שעוד לא החל. סלע המחלוקת הוא על 15 יום נוספים באוגוסט. מצד אחד, כדי לאשר את התקציב למדינה שסוגרת כמעט שנה של אובר דראפט, חייבים לדחות את היציאה אל החופש. מצד שני - בממשלת 61, כל יום שהכנסת לא מכונסת מאריך את חיי הממשלה ביממה ומוריד לנתניהו כדור אחד נגד כאב ראש. אם נתניהו רוצה יציבות, הדבר האחרון שהוא צריך זה עוד שבועיים של קרבות והצבעות במשכן.

באופן אירוני, הממשלה הקודמת פורקה על ידי נתניהו כדי להגביר את המשילות והיציבות. בחלוף שישה חודשים קיבלנו ממשלה קטנה יותר, תלויה על בלימה, שהמשילות ממנה והלאה. אם הקדמת הבחירות נועדה לייצב את המערכת, חזרנו עם ממשלה שמושתתת על קרעי תרנגולת, ותהיה מרוכזת בניסיון להישאר בחיים. היא אולי לא תיפול כל כך מהר, אבל בהרכבה הנוכחי היא לא תוכל לקדם כמעט כלום. על מצבתה הפוליטית יחקקו שתי מילים: "החזקנו מעמד".

שלוש הממשלות הקודמות של נתניהו נפתחו ברבע שעה של התרוממות רוח, ועם תמונה קבוצתית אחת אצל הנשיא. הקדנציה הרביעית מתחילה במאי, אבל השרים שלה נראים כמו הורים חסרי סבלנות ומרוטי עצבים בסוף אוגוסט. אין חדוות עשייה, יש רק ריח של זיעה וחמיצות באוויר. ממשלת נתניהו הרביעית יוצאת למסע ההישרדות.

מחלקים את ירושלים

הימים הם ימי הבקבוקים, פרשת מני נפתלי, דו"ח מבקר המדינה על הבית בבלפור והבריכה בקיסריה שמובילים את השיח הציבורי והתקשורתי. הליכוד מפגר אחרי המחנה הציוני במנדטים, ובלשכת ראש הממשלה מחפשים בנרות שכפ"צים שיחרפו נפשם ויצאו להגנת הזוג נתניהו. הפרק האחרון והסופני במחזה "ביבי קינג" כבר נכתב במחשכים.

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת היה אז בשיאו: לא מכבר הוא ניצח בקרב על ירושלים יריב קשה בדמות משה ליאון, ומחבל שנפל לידיו חוסל בו במקום. בלשכת ראש הממשלה ביקשו לנצל את המומנטום ומיהרו לרקום דיל: יום לאחר ההשתלטות של הראיס הירושלמי על המחבל, יביע ברקת תמיכה פומבית בנתניהו, ובהמשך ימונה לשר לענייני ירושלים, אם לא על מכסת שרי הליכוד, אז כמינוי מקצועי מבחוץ. העסקה נתפרה בתיווכו של לא אחר מאשר ח"כ זאב אלקין.

ברקת מילא את חלקו בהסכם. כבר למחרת התקיימה מסיבת העיתונאים משותפת עם רה"מ על הגג של ממילא בירושלים. כשחומת העיר העתיקה מאחוריהם, ופניהם מביטים אל האופק שטוף השמש, הביעו נתניהו וברקת אמונים הדדיים. נתניהו נתן הבטחה פומבית שירושלים לא תחולק (גם לא התיק) והמשרד לענייני ירושלים יישאר בידיו, וברקת הפגין חברות אמת ותמך בראש הממשלה בזמנים הקשים. חיזוק נוסף העניק ברקת ביום שלפני פתיחת הקלפיות, כשהצהיר בהר חומה שנתניהו חייב להישאר בתפקיד כדי המשיך את הבנייה בירושלים. ובא לציון גואל.

כמה שבועות מאוחר יותר התמנה אלקין לחבר צוות המו"מ של הליכוד וניהל משם את הקרב עבור ברקת על תיק ירושלים. במטרה לממש את ההתחייבות לברקת, נעשה ניסיון להכניס להסכמים הקואליציוניים סעיף הקובע שהממשלה תעביר חוק שיהפוך את ראש עיריית ירושלים באופן אוטומטי גם לשר, וכך להתגבר על המכשול בדרך למינוי. אלא שהשותפות הקואליציוניות סירבו להצעה והדיל עם ברקת עודכן: המשרד לענייני ירושלים לא יימסר לידי איש ויישאר בידי נתניהו, דבר שיבטיח גישה ישירה של ברקת לאקווריום.

הסיבוב הראשון של הפרת ההבטחה לברקת הגיע כבר במהלך המו"מ, כשבנט התעקש להותיר בידיו את תיק ירושלים. בנט דרש וגם קיבל. הוא התכוון להשאיר בתפקיד את מנכ"ל משרד ירושלים והתפוצות, דביר כהנא, לקדנציה נוספת. כהנא ייזכר בדפי ההיסטוריה כמי שבינו לבין העירייה נרשמו חיכוכים, מחלוקות ועימותים על תקציבים. על הרקע הזה באה דרישתו של ברקת להעביר את התיק לנתניהו. רק ברגע האחרון, כמה שעות לפני תום המועד להרכבת הממשלה, הצליחו בליכוד להגיע לדיל עם הבית היהודי: בנט ויתר על ירושלים תמורת משרד המשפטים, וכך חולץ המשרד לענייני ירושלים מהבית היהודי והוחזר אחר כבוד ללשכת רה"מ. ירושלים ניצלה מחלוקה.

כשהגיעה השיחה מלשכת ראש הממשלה ביום שני השבוע ב-23:00, כבר היה ברור לברקת שנתניהו שוב מתכוון להפר את הבטחתו. בלשכה בכנסת המתינו לו האדונים נתניהו ואלקין. עד שלוש וחצי בבוקר ניסו להגיע למתווה שיאפשר לחלק את (תיק) ירושלים בין אלקין לברקת. הראיס הבהיר שהעיר אינה עומדת לחלוקה, אבל כשאלקין יצא מהחדר, עמד נתניהו על יתרונותיו של יו"ר הקואליציה לשעבר, שועל הקרבות המיומן שיודע למצוא פתרונות יצירתיים לפלונטרים בירוקרטיים ויוכל לעבוד בשת"פ עם ברקת. כמה שעות אח"כ יצא אלקין מהלשכה כשירושלים על ראש שמחתו מלא-מלא. ברקת נותר זועם ומאוכזב.

על מי אתה כועס יותר, שאלתי את ברקת, על נתניהו שהפר הבטחה או על אלקין? "הנסחט לא היה בסדר אבל גם לא הסוחט", השיב ברקת שנשמע כאילו עשו לו תרגיל עוקץ. "אלקין היה בצוות המו"מ שהסביר לבנט מדוע המשרד הזה הוא מיותר ורע. הוא יודע שאכלנו חצץ כל הקדנציה, זו היתה קטסטרופה לעבוד מול שר שיושב על תוכניות של המדינה ומחליט גם מה קורה בעיר. התפקיד חייב להיעלם מהעולם", זעם ראש עיר הבירה. לשיטתו של ברקת, התוכניות שמחייבות שת"פ של המדינה לעירייה צריכות להתנהל ברשות לפיתוח ירושלים. "בשורה התחתונה מדובר במשרד שרק חיפש לייצר לעצמו סדר יום, ומילא את הזמן בעסקנות ברמות הגבוהות ובעשיית נזקים", המשיך ברקת והצהיר כי הוא יעבוד ישירות מול נתניהו, לא מול אלקין, שאת הקומה ב-6 בבניין העיריה יראה רק מבחוץ. "הכל נרשם", הוסיף ברקת, "עברנו הלאה. יש לי עיר לנהל".

ניר ברקת / צלם: אריאל ירוזולימסקי
"השר לענייני ירושלים חייב להיעלם מהעולם". ברקת

מצידו של אלקין הדברים נראים אחרת. "היה לי סיכום עם נתניהו שבנוסף לקליטה אקבל תיק עם משמעות מדינית וקבינט. זה היה אמור להיות משרד האסטרטגיה, אבל כשהוא נמסר לארדן, עלה הרעיון שאקח את ירושלים, וכך היה", הוא הסביר. אלקין משוכנע שברקת יירגע בסופו של דבר וישתף איתו פעולה.

מסע הנקמה של הליכוד

נתניהו פתח את השבוע המקוצר עם השבתו של הבן אובד גלעד לשולחן הממשלה והוא חותם אותו עם כאב ראש מתפתח בתוככי הליכוד. הוא מתחיל לגלות שהחוליה החלשה בקואליציה הדחוקה שלו היא דווקא סיעת הליכוד ולא שום שותף קואליציוני מפונק וסורר.

אומנם סיעת הליכוד מהווה מחצית מהקואליציה, מה שהיה אמור להבטיח את מרכזיותה סביב שולחן הממשלה, אך בפועל מתברר שדווקא צמרת הליכוד שהפכה לשרי ממשלת נתניהו הרביעית הם חבורה של מיניסטרים ממורמרים. איש מהם לא יושב במשרד שבו ביקש לכהן. אפילו ישראל כץ וסילבן שלום שזכו באופן יחסי בהישגים נאים, לא מכהנים במשרדים בהם חפצו מלכתחילה. כץ נושא באמתחתו הבטחה לכהן כשר אוצר ושלום חפץ דווקא בתיק החוץ. שאר השרים נאלצו להתפשר בפירורים מכעיסים. כל מי שרה"מ התעלל בו במהלך הרכבת הממשלה, מחכה לנתניהו בפינה. השרים והח"כים יעשו לו את המוות.

מסע הנקמה כבר החל אמש כשסיעת הליכוד כונסה כדי לדון בשינוי שיטת הפריימריז בעקבות בקשת מרכז המפלגה להחזיר לעצמו את הכוח ולבחור בעצמו את הרשימה לכנסת. זה לא טוב לנתניהו, גם לא לשרים ולח"כים. החזרת הכוח למרכז תחזיר לליכוד את העסקונה הפנימית. חברי המרכז יוכלו לכופף את השרים ולגבות מהם דיבידנדים, לשדוד את משרדי הממשלה, ולהחזיר למסלול את הג'ובים והמינויים הפוליטיים. זה חלום הבלהות של השרים, אבל הם לא יוצאים בפומבי נגדו מחשש שישחטו בפריימריז הקרובים. מצד שני, הם גם לא מתגייסים לעזרת נתניהו. הם מהאו"ם. יושבים על הטריבונה ביציע ונותנים לביבי קינג להזיע לבד מול חברי המפלגה. שימשיך כבודו. הם עוד יראו לו שיותר קל להביא 30 מנדטים מהציבור מאשר רוב בקרב חברי המרכז.

עוד כתבות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; יציבות בחוזים העתידיים בארה"ב לקראת דוח התעסוקה

הדאקס עולה ב-0.4% ● הניקיי ירד ב-0.2% ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר רוטמן, לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"