גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פלסטיקאי מוביל בארה"ב מציע מודל תמחור חדשני ומהפכני

שלמו מראש, והרופא שלכם ידאג לכל השאר - זה מודל התמחור החדשני שמציע רוברט גראנט, פלסטיקאי מוביל בארה"ב ומקים חברת Alpheon, רשת של רופאים עצמאים המאפשרת לחבריה בין השאר לחלוק מידע ולרכוש ציוד במשותף

ד"ר רוברט גראנט, מבכירי הפלסטיקאים בארה"ב, בעבר מנכ"ל חברת העיניים הבינלאומית בוש אנד לום ונשיא חברת אלרגן, חברה פורצת דרך בתחום הטיפולים האסתטיים שהכניסה לשוק את הבוטוקס, ראה את הרופאים שסביבו מאבדים בהדרגה את הקליניקות שלהם והופכים לשכירים של בתי החולים, ובטנו התהפכה.

"חלק מהרופאים הללו מנהלים עסק שאבא שלהם וסבא שלהם ניהלו לפניהם", הוא אומר, "הם רוצים להיות אחראים לפרנסתם, אולם מגמות שונות מונעות זאת מהם: העלויות של הציוד הרפואי, הסיכון שמבטחי הבריאות מחייבים אותם לקבל על עצמם במסגרת תוכניות התמרוץ עבור תוצאות, העלויות המאמירות של ביטוחים נגד תביעות, ההסתמכות הגוברת על מומחים עם תתי-התמחויות בתחומים שונים".

בישראל קליניקות פרטיות הן רק חלק קטן מפעילותם של מומחים ולכן הבעיה מוכרת פחות, אולם בארה"ב חלק מהרופאים רואים בשינויים הללו פגיעה משמעותית בחופש האישי והמקצועי שלהם.בכנס איגוד הפלסטיקאים שהתקיים לפני כחודש, דיבר גראנט, מלבד על מגמות חדשות בפלסטיקה, על המודל העסקי של אלפיון, החברה שהקים - רשת של רופאים בתחומים שאינם נחשבים מצילי חיים, אלא יותר בתחומי איכות החיים.

הרופאים ברשת הם עצמאים, אך הרשת מאפשרת הפניות הדדיות, רכש משותף של ציוד רפואי וביטוחים וכן מערכות מידע קולקטיביות. החברה פיתחה גם רשת חברתית ייחודית המאפשרת לרופאים לחלוק מידע זה עם זה באופן שיכול לחסוך להם זמן והון, או להפנות מטופלים החוצה למומחים. בחברה יש גם קשר ישראלי - אלונה גלרמן מכהנת בה כסגנית נשיא בינ"ל.

אלפיון משקיעה במחקר ובפיתוח עצמאי של מוצרים שהרופאים מעוניינים להשתמש בהם. כך, למשל, היא הבעלים של מוצר חדש בתחום זריקות הבוטוקס וכן של חברת Physician Recommended Nutraceuticals, המפתחת מוצרים חדשים בתחום תוספי התזונה. לקבוצה יש גם כמה חברות ציוד רפואי, שיכולות לספק מוצרים לרופאים ברשת המקצועית שלה.

היום מועסקים ברשת אלפיון 4,000 רופאים, ומהם כ-600 הם בעלי מניות בחברה, שהוקמה על ידי Strathspey Crown, קרן פרטית להשקעות בחברות בתחום מדעי החיים שהקים גראנט לאחר שעזב את בוש אנד לום. לא ידוע כמה כסף יש לאלפיון, אולם בכל כמה חודשים היא רוכשת פעילות בכמה עשרות מיליוני דולרים, דבר המעיד כנראה על הקצאת הון משמעותית לטובתה מצד החברה האם. הון נוסף מוקצה לעניין על ידי הרופאים החברים ברשת.

"דגש על מניעה"

מבחינת הצרכן, התשלום הוא בריטיינר, כלומר הרופא מקבל תשלום שנתי כדי לעשות כל מה שצריך כדי לשמור על רמת בריאות מסוימת. תשלום נוסף נגבה על ביצוע פרוצדורות אלקטיביות מסוימות. "כך מתאפשר לנו לשים דגש רב יותר על מניעה", אומר גראנט, וכך משתלבת החברה שלו בטרנד התמרוץ עבור תוצאות. "אם מסתכלים על התמונה הגדולה מאוד, העולם שלנו סובל ממנטליות של מחסור יותר מאשר מהמחסור עצמו", אומר גראנט. "המחסור תלוי במה שאתה מתמרץ".

גראנט מזהה במערכת הבריאות אותן בעיות שהובילו מלכתחילה לפנייה למודל התמרוץ לפי תוצאות. "החולים לא משלמים מהכיס ולכן שירותי הבריאות רואים את חברת הביטוח כלקוח שלהם, ואינם מרוכזים בחולה. באוסטרליה, למשל, יש בתי חולים בתשלום מלא, שיוצא מכיס המטופל ולא מביטוח, וניתן להשיג רמות שונות של שירות ברמות שונות של תמחור ויש בחירה חופשית. בארה"ב, חברות הביטוח התכנסו לאיזשהו תיאום ביניהן. כולן מכסות את מה שמכסה מדיקר, המבטחת הממשלתית. לכן בעצם אין הבדלים ביניהן ואין בחירה חופשית.

"חשבנו שזו לא הדרך. חשבנו שיש אנשים שמעוניינים מאוד להיות בריאים לאורך זמן, והם מוכנים להשקיע בכך שיעור גבוה יותר מההכנסה שלהם, ומגיע להם החופש לרכוש את השירות הזה. הוא מאפשר להם נגישות רבה יותר לרופא שלהם, תורים קצרים יותר, רופא שמתמחה באופן אישי במקרה שלך. אותו רופא הוא גם יותר רגוע, כי הוא לא חייב לראות אלפי חולים".

- תפיסה אחרת גורסת שחשוב שכולם יקבלו שירותי בריאות ברמה גבוהה, ולא רק העשירים.

"זו לא תפיסה נגדית. גם אנחנו אומרים שחשוב שיהיה ביטוח קטסטרופות ובתי חולים שיהיו מחויבים לטפל בכל אחד במצב חירום, אבל מעבר לזה יש החלטות בריאות ששייכות לסגנון החיים, למה שאנחנו מכנים "יופי, איכות חיים וביצועים". אנשים לא אוהבים שמגבילים אותם בכך. אם לא יאפשרו להם לעשות זאת בארה"ב, הם יפנו לתיירות רפואית.

"דווקא אם נדאג לכך שביטוח הבריאות הממשלתי שלנו ישלם עבור הנושאים הבריאותיים הבוערים ביותר ולא ייגע בתחומי איכות החיים, אז המערכת תוכל להשקיע את הכסף בנושאים הבוערים באופן השוויוני והמיטבי ביותר. ולגבי איכות החיים של הציבור שאיננו עשיר - ובכן, אנשים חוסכים לכל מיני דברים ואדם מסוים יכול להחליט שהוא משקיע בבריאות".

- חברות הביטוח אולי לא ישלמו עבור יופי, אבל לטענתן הן מעוניינות לשלם עבור מניעת מחלות, השבת אנשים לסגנון חיים פעיל וטיפולים נוספים שאתה מגדיר "סגנון חיים".

"האם כדאי לחברת ביטוח לממן ניתוח בריאטרי שיציל חיים של אדם עם השמנת יתר קיצונית? רוב החולים הללו ממילא לא יחיו מעבר לגיל 75. יכול להיות שהחולה השמן הכי זול עבור חברת הביטוח הוא החולה שכבר מת".

- אם אתה משלם מראש ריטיינר לרופא, האם לא תמרצת אותו לחסוך בפרוצדורות, בבדיקות ובפגישות שהוא מציע לך? הכי טוב מבחינתו זה לא לראות אותך בכלל.

"היום המצב הפוך, הטיפולים הם מוגזמים. במודל שלנו, רופא שלא ייתן יחס לחולה יאבד אותו ואת הריטיינר שלו. מעבר לכך, אני סומך על הרופאים שהם רוצים לעשות את העבודה שלהם היטב כל עוד מתאפשר להם להרוויח. רופא הוא האדם שהחולה סומך עליו במערכת, הבעיה היא שהיום הוא מושפע מדי מהאינטרסים של כל הגורמים האחרים. הרופא מקבל 90% מההחלטות עבור החולה, ומשלמים לו רק 7% מתקציב הבריאות הכולל".

לדברי גראנט, גם המגמה שבה צרכנים רבם עוברים מביטוח דרך מקום העבודה, כמעט ללא השתתפות עצמית, לביטוחים עצמאיים עם השתתפות עצמית גבוהה, אבל בפרמיה נמוכה יותר, נובעים מרצון הצרכנים בחופש בחירה רב יותר. "חולים מרגישים שכך הם מקבלים יותר שקיפות ומקבלים אחריות רבה יותר", הוא אומר.

- יש טענה נוספת נגד שירותי בריאות פרטיים נרחבים, והיא שהם גוזלים משאבים מהשירות הציבורי, המוצע במחיר שווה לכל נפש.

"זו נחשבת בעיה אמיתית כאן בישראל? לא הייתי מודע לכך. ברור לי שמי שרוצה להיות רופא מוביל חייב להתמחות בבתי החולים האוניברסיטאיים ואלה הם בתי חולים שמטפלים בכולם. לכן בעיניי תמיד יהיו מספיק רופאים במערכת הבריאות הציבורית, ודווקא הטובים ביותר. כך זה גם באוסטרליה - רופא אקדמאי חייב לעבוד בבית חולים שהוא ללא מטרות רווח ולעסוק בהוראה, לצד העבודה הפרטית שלו. ארה"ב מקשה על העבודה בשתי המערכות".

- תעתיק שם החברה שלך בעברית מרמז שתכוונו אולי לפרומיל העשיר ביותר במדינה.

"אם כך, קלעתי. אני בעד שם שמעיד על מצוינות".

עוד כתבות

חן חיים, סמנכ''לית התפעול של חברת הרחפנים XTEND ליאור סגל, מנכ''ל חברת גילוי הרחפנים, העין השלישית, חגי בלשאי, מנכ''ל חברת הרובוטיקה הצבאית רובוטיכאן בשיחה עם אסף גלעד / צילום: כדיה לוי

"פרדוקס": מנהלי חברות הרחפנים חשפו – זו הסיבה שסין מנצחת אותנו

חן חיים, סמנכ"לית התפעול של XTEND, ליאור סגל, מנכ"ל עין שלישית, וחגי בלשאי, מנכ"ל חברת רובוטיכאן, השתתפו בפאנל בכנס TECH IL של גלובס ● הם שוחחו עם אסף גלעד על הלקחים מהמלחמה, ולאן מתקדמת טכנולוגיית הרחפנים

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

צילומים: מארק ישראל סאלם (ג'רוזלם פוסט), (AP (Jacquelyn Martin, רויטרס, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אפילו סעודיה עזרה: כך פעלה הברית שסייעה לישראל מול איראן

מזה כמה עשורים, ארה"ב מובילה מאמץ לטובת הידוק הקשרים הצבאיים בין ישראל ליריבותיה הערביות הוותיקות, כדי להתמודד עם האיום המשותף מצד איראן ● המאמץ הזה לא נבדק בקרב, עד שטהרן שיגרה את מטח הטילים והמזל"טים נגד ישראל ● כך הוא נראה מאחורי הקלעים

דירות בשכירות בשדרות וושינגטון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

במקביל לעליית האינפלציה: יש מוקש ושמו מחירי השכירות

העלייה במחירי השכירות מגיעה, ולא במקרה, במקביל לעלייה חדה באינפלציה. מחירי שכר הדירה מהווים כרבע ממשקל מדד המחירים לצרכן ● אבל במשרד האוצר ממשיכים להתעלם מהסוגיה הבוערת

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

מטוס של EasyJet / צילום: Shutterstock

איזיג'ט מבטלת טיסות עד סוף אוקטובר: איזה קווים יושפעו במיוחד?

ענקית הלואו קוסט רק החזירה פעילות לישראל, ותוך שבועיים ביטלה את כל הטיסות לארץ עד סוף אוקטובר ● המהלך צפוי להשפיע על כ־100 אלף נוסעים, שלדברי החברה יקבלו החזר כספי ● בשוק מעריכים כי הנפגעים העיקריים יהיו הקווים למערב אירופה

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סימנים ראשונים מעידים - תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש

האינפלציה בפברואר הגיעה לקצב של 2.7% - מעל מהציפיות המוקדמות ● החשש המרכזי הוא ממגמה שלילית שתביא לחריגה מהיעד של בנק ישראל, כפי שצופים יותר ויותר גופים בשוק ● וכשזה המצב, קשה לראות את הריבית יורדת בקרוב

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

קרן המטבע חותכת בחצי את תחזית הצמיחה של ישראל ב-2024

בעוד בנק ישראל צופה צמיחה שנתית של 2%, תחזית הצמיחה של קרן המטבע לכלכלת ישראל היא 1.6% בלבד ● לפי הקרן, התחזיות של ישראל נמצאות בסיכון בשל המלחמה בעזה ● בניגוד לכלכלנים רבים, רואה הקרן כי האינפלציה בישראל תתמתן ותגיע ל-2.4% בלבד ● הצמיחה העולמית צפויה לעמוד על 3.2% בשנה הנוכחית

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

צה"ל חיסל את מפקד גזרת החוף של חיזבאללה

שלושה נפצעו מפיצוץ שני כטב"מי נפץ בבית הלל, בלבנון דיווחו על הרוגים בתקיפת רכבים בדרום המדינה ● באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" ● פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" ● איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר ● עדכונים שוטפים

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"