גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראשי הערים: תקווה גדולה בכוונות משה כחלון בתחום הדיור

בפורום גלובס DUN'S 100 השנתי שנערך ע"י דן אנד ברדסטריט וגלובס הביעו ראשי הרשויות גם חשש מהסמכויות הרבות שהואצלו לכחלון על ידי קבינט הדיור

כנס גלובס דנס 100 / צילום: תמר מצפי
כנס גלובס דנס 100 / צילום: תמר מצפי

תקווה גדולה בכוונות כחלון ובפעולותיו העתידיות בתחום הדיור, לצד חשש מהסמכויות הרבות שהואצלו לו על ידי קבינט הדיור. כך ניתן לתאר את תחושתם של 27 ראשי רשויות מקומיות, מכל קצוות הארץ, לתחילת עבודת הקבינט, מוקדם יותר היום.

הבוקר (ב') התכנסו ראשי הערים במסגרת פורום גלובס DUN'S 100 השנתי. בין הנוכחים היו ראש עיריית חיפה, יונה יהב, יו"ר עיריית מודיעין-מכבים-רעות, חיים ביבס, ממלא מקום ראש עיריית ירושלים ואחיו של שר האוצר החדש, קובי כחלון וממלא מקום ראש עיריית תל אביב, אסף זמיר.

"נפגשנו אתמול עם בכירים בממשלה, והצענו להחזיר את תכנית 'דיור למשתכן' שהצליחה במודיעין ובעוד הרבה ערים אחרות", אמר ביבס, שהוא גם יו"ר מרכז השלטון המקומי. "בירושלים מבינים שהשלטון המקומי הוא גורם מרכזי בנושא הדיור, בהיותו הרגולטור האמיתי בנושא התכנון והבנייה, ושאם רוצים למצוא פתרון למצוקת הדיור, לא ניתן ללכת מעל לראש שלנו".

ראש עיריית רמת גן, ישראל זינגר, אמר: "כדי שנהיה שותפים לתהליך, צריכים ליצור פתרונות שונים לכל רשות, שלכל אחת יש צרכים ייחודיים משלה. נושאים שאנחנו ברמת גן מתמודדים איתם היום, כמו הצורך בהתחדשות עירונית, יכולים להגיע לפתחן של רשויות אחרות רק בעוד עשר שנים".

גם הפריפריה קיבלה ייצוג בפורום. שמעון לנקרי, ראש עיריית עכו, תקף את התנהלות השלטון המרכזי, שלדבריו נוטל כל השפעה מידי ראשי הערים הקטנות: "לא יתכן שאנשים שיושבים בירושלים יחליטו מה קורה בעיר שלי. זה טוב ויפה שהממשלה החדשה רוצה לשנות דברים, אבל בלי תיאום עם ראשי הרשויות, שיודעים בדיוק מה האינטרס של העיר שלהם לטווחים הארוך והקצר, שום דבר לא יקרה".

יוסי ברודני, ראש עיריית גבעת שמואל, סבר אחרת: "אי אפשר להשאיר את כל שיקול הדעת אצלנו. למדינה יש משאבים שהיא יכולה וצריכה לחלק". לתהייתו המתגרה של שמעון לנקרי, שביקש לדעת האם יסכים ברודני להעביר חלק מכספי הארנונה של תושביו לטובת תושבי עכו, הפתיע ברודני כשהשיב בחיוב. "השוני בין הרשויות הוא אדיר, והשאלה האם משרד הבינוי, הפנים והאוצר יפעלו מעל לראשנו היא לא השאלה הנכונה. אנחנו לא נלחמים נגדם אלא איתם".

ברוורמן חשב אחרת: "לא יעלה על הדעת שארנונה בעיר אחת תעבור לעיר אחרת. שהמדינה תטיל מסים ותעביר משאבים מביטחון לחברה, אבל תושב משלם ארנונה קודם כל בשביל עצמו".

המנגנון מזמין שחיתות

בין הנוכחים שררה הסכמה לגבי נקודת הכשל המרכזית בשרשרת ייצור הדירות: "הבעיה במדינת ישראל היא במוסדות התכנון ובמנגנון הביורוקרטי שמזמין שחיתות", אמר חי אדיב, ראש עיריית הוד השרון, "יש לי למעלה מ- 15 אלף יחידות דיור שממתינות 10-15 שנה בשלבי התכנון. המדינה צריכה להחליט: או שהיא לוקחת אחריות, או שהיא משחררת לנו את הטיפול בתכנון".

עו"ד גלעד שר ממשרד גלעד שר, קדרי ושות', הסכים עם אדיב והוסיף כי "המפתח הוא לא בהצהרות אלא ביישומן ובעיקר בהתחדשות עירונית, שתהא מהירה ויעילה יותר מאשר הקמת ערי לוויין על קרקעות שרק עכשיו הופשרו. חיזוק הערים הגדולות הוא המפתח לצמיחת השוק, לרבות בפריפריה, אבל זה חייב להיעשות באמצעות ייעול של ההליכים הביורוקרטיים".

עאדל בדיר, ראש עיריית כפר קאסם ונציג המגזר היחיד במפגש, הוסיף כי "לחברה הערבית אין נציגים במוקד קבלת ההחלטות, וככה קורה שגם כשכבר עושים אצלנו משהו בתחום הדיור, אז מיישמים תכנית שמתאימה לפתח תקווה ולא לכפר קאסם". הוא הוסיף כי "אני לא מאמין שהשלטון המקומי יכול לפתור את בעיית שיווק הקרקעות בחברה הערבית, אלא רק שלטון מרכזי חזק".

איציק ברוורמן, ראש עיריית פתח תקווה, אמר: "כשמדברים איתי בממשלה על הקמה של עשרות אלפי יחידות דיור, אני אומר להם 'תראו לי את הכבישים שיסיעו את האנשים', ואז הם אומרים לי 'אין לנו תשובה'. אין פה תכנון ומחשבה ומנסים לפתור בעיה מהיום להיום. אנחנו חיים לפי תכניות מלפני 30-40 שנה, ואין לזה צורה".

לצד זאת, ברוורמן היה היחיד שאמר מפורשות כי הוא אינו מעוניין בהרחבת האוכלוסייה בעירו: "כולם כאן מדברים על חסמי הביורוקרטיה והרצון להרחיב את העיר, ואני אומר לכם באופן חד משמעי: אני לא רוצה לבנות".

"הגיע הזמן שיפנימו: רשות מקומית היא יחידה עצמאית בפני עצמה"

ראש העיר פתח תקווה, שאתמול פורסם ב"גלובס" כי חברת טבע תעתיק ממנה את משרדיה לרעננה, הביע חשש כי איחוד הסמכויות בשוק הדיור יביא לחיובו בהקמת מתחמי מגורים חדשים בעיר, בניגוד לרצונו: "השאלה האמיתית היא למה לא נותנים לי לנהל את העיר לפי האג'נדה שבזכותה נבחרתי. לא יעלה על הדעת שיבואו לי מלמעלה ויגידו לי איך לנהל את העיר".

קובי כחלון, אחיו של שר האוצר ונציג הבירה בפורום, הדגיש כי "במדינת ישראל אין ועדת מומחים בשום מקום. בוועדות המחוזיות וגם במועצה הארצית יש בסופו של דבר קבוצות שמצביעות כגוש אחד". "בירושלים אנחנו נותנים היום היתרי בנייה מכוח תכנית מתאר בריטית" הוסיף כחלון. "בערים אחרות המצב דומה. רק אם תהיה תכנית מתאר אחת לכולם - לא אחת למשרד הבינוי, אחת לאוצר ואחת למינהל - רק אז נצליח לשנות".

לדבריו, הכשל המרכזי בשוק הדיור נובע מתפיסת השלטון המרכזי את הרשויות המקומיות: "הבעיה הגדולה היא שמדינת ישראל לא רואה בשלטון המקומי יחידה כלכלית נפרדת, אלא רק את עצמה כיחידה אחת גדולה. כל עוד לא יפנימו שרשות מקומית היא יחידה עצמאית בפני עצמה, שגם תומכת במדינה, לא יצליחו לשנות דבר".

לדעת יונה יהב, יש לשנות את זווית ההסתכלות על שאלת הדיור: "במקום לדבר על ביורוקרטיה וחסמים, צריך לחזור לאתוס הציוני של פיזור האוכלוסייה ואמצעי הייצור. אין אף מדינה שמתבססת על מרכז כלכלי אחד, וההסתמכות של מדינת ישראל על גוש דן ותל אביב משולה להתאבדות שיעית".

ראש עיריית חיפה הוסיף כי "ראש הממשלה מתפאר בכך שדירות למיליון משפרי דיור יוקמו על בסיסי צה"ל המפונים באזור המרכז, ואני שואל - למה אתם לא מפנים את בסיסי צה"ל הרבים בחיפה? למה רוצים להעביר את שדה התעופה מהרצליה לחיפה ולבנות שם במקום בנייני מגורים? כי רואים בחיפה פח זבל עירוני". עוד קבל יהב כי בשיחה שהייתה לו עם ראש מינהל התכנון במשרד הפנים, בינת שוורץ, אמרה לו האחרונה כי 'לבנות בצפון ובדרום זה לא פרקטי".

אסף זמיר מעיריית תל אביב הגיב לדברים, ואמר כי "זה אינטרס של כולנו שיונה יהב ורוביק דנילוביץ' יצליחו להקים מרכזים מטרופוליניים בחיפה ובבאר שבע. אבל צריך להבין שמה שפוגע בהם זה לא רק גוש דן, אלא קודם כל ריבוי הרשויות המקומיות. קבינט הדיור יכול לעשות שינוי אמיתי אם יבין שיש פה יותר מדי רשויות קטנות ועשירות, ושיונה צריך להתמודד איתן. במקום אלה צריך ליצור ערים שאנשים רוצים לגור בהן - ערים צפופות יותר, עם התחדשות עירונית ואפשרויות תעסוקה".

"מה, אנחנו לא חיים באותה מדינה? זה מעצבן אותי"

ראשי הרשויות לא הסתירו את העדפתם לאזורי תעשייה מסחר ותעסוקה מניבי ארנונה, תחת עוד פרויקטים של מגורים. שלום בן משה, ראש העיר ראש העין, אמר כי "כולם יודעים שכשתמהיל המגורים-עסקים משתנה, בלי שדואגים לתשתיות חדשות, תוך שנה צריך למנות חשב מלווה לראש העיר".

לנושא תשתיות התחבורה התייחס גם ראש עיריית רעננה, זאב ביילסקי, שאמר כי "ליבי עם איציק (ר.ע. פתח תקווה - א.ש.) שתקוע עם תכניות דיור לעשרות אלפי יחידות דיור, אבל מפעל גדול עוזב אותו, בין השאר, כי לא ניתן להיכנס לעיר בשעות הבוקר".

אדיב קשר נושא זה לשאלת היחס בין המרכז לאזורים המרוחקים יותר: "היום 50% מתושבי הוד השרון, רעננה וכפר סבא נוסעים לעבוד באזור תל אביב, כשבכל רכב יש אדם אחד וזה יוצר פקקים אדירים. למה לנסוע לתל אביב"? אדיב קרא להקים "מרחבי תעסוקה אזוריים" ו"לתת להם היתרים מחר".

יוצא מן הכלל היה פדלון ההרצלייני: "המטרה שלי היא להשאיר את הצעירים בהרצליה, במקום שיעברו לברלין. ברוך השם יש לנו מספיק נכסים מניבי ארנונה, ואנחנו צריכים להתמקד בצעירים". על כך סנט בו לנקרי כשאמר "תראה אותך, יש לך מספיק נכסים מניבים, אבל בכפר קאסם, 5 ק"מ קו אווירי ממך, ביוב זורם ברחובות. מה, אנחנו לא חיים באותה מדינה? זה מעצבן אותי".

בנוגע לפרשיות השחיתות האחרונות, בין השאר בעניינם של צבי בר ושלמה לחיאני, הציגו הנוכחים חזית אחידה, אותה ביטא רן קוניק, ראש העיר גבעתיים: "ראש רשות מקומית זה תפקיד מאוד מסוכן. הוא נתון ללחצים ולאינטרסים אדירים, בעיקר בשנותיו הראשונות בתפקיד, ובשביל התקשורת והמשטרה הוא טרף קל. למשל, אדם שתרם כסף כחוק למועמד לראשות עיר בתקופת בחירות, ואחר כך זוכה במכרז עירוני, מיד רואים בזכייתו בתפקיד כמינוי פוליטי, או אפילו כשוחד. עם זאת, צריך לזכור שבעיות כאלה קיימות גם בשלטון המרכזי ואפילו במשטרה, ורוב החשדות מסתיימים לבסוף בקול ענות חלושה".

כחלון הוסיף בעניין זה כי "אני בשלב מסוים נעצרתי לחקירה והגעתי לערן מלכה, וכבר אז היו עליו סיפורים. אני פניתי למח"ש וביקשתי שיחקרו אותו. מאז, הרגשתי שרוצים לתפור לי תיק. בהרף עין, מנסה משטרת ישראל להעביר ראש עיר ישר מתם לב למושחת. עם זאת, צריך לדרוש ועדת אתיקה בכל רשות מקומית, שבה ניתן לבדוק כל החלטה או מקרה לפני שנופלים לפלילים בתום לב".

עוד כתבות

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מגמה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קופצות

הנאסד"ק קופץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם