גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אריקסון: 6 מיליארד משתמשי סמארטפונים בעולם עד 2020

דוח הניידות השנתי: הסמארטפונים כובשים את המזרח הרחוק ■ יו-טיוב אחראית ל-50% מהתעבורה בסלולר ■ מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל עצמו ואף יותר עד 2020 ■ הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

דוח הניידות השנתי שמפרסמת אריקסון העולמית מעריך כי מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל את עצמו - ואף יותר - עד 2020. באותה שנה ל-70% מאוכלוסיית העולם יהיו סמארטפונים. אריקסון חוזה בנוסף גידול דרמטי במספר ההתקנים שמחוברים לרשת, אשר מספרם צפוי להגיע ל-26 מיליארד ב-2020.

על-פי אריקסון, תנועת הדאטה הסלולרית ברבעון הראשון של 2015 הייתה גבוהה ב-55% ביחס לרבעון הראשון של 2014. ב-2020, מעריכים בחברה, 80% מהתנועה הסלולרית תעבור דרך סמארטפונים.

המחקר מראה כי בשווקים הבוגרים בעולם, 10% מהמשתמשים צורכים 50% מהיקף התנועה העולמית. הווידיאו ממשיך להיות המפתח לגידול בתעבורה, כאשר הציפייה היא ש-60% מהתעבורה ב-2020 תהיה וידיאו.

מספר מנויי הסלולר בעולם

אריקסון התמקדה השנה ב-3 אספקטים באנליזה שלה. הראשון הוא שהצפייה בזמן אמת בספורט, כולל שיתוף קבצים, העברת מידע וכו', הפכה להיות חלק אינטגרלי בחוויית הצפייה. השילוב בין סמארטפונים, אפליקציות ופס רחב בסלולר, מעניק אקלים חדש לאופן שבו אנחנו צורכים ספורט.

האספקט השני הוא שצריכת הדאטה אצל משתמשים כבדים גבוהה פי 20 מאשר אצל המשתמש הממוצע.

האספקט השלישי הוא שלגודל המסך יש משמעות גדולה ביחס לצריכת דאטה. משתמשים במסך גדול יותר צורכים יותר דאטה. מהנתונים עולה כי משתמשים בטאבלטים מבלים 50% יותר זמן בצפייה בווידיאו ביחס למשתמש ממוצע בסלולר.

לדברי אריקסון, ברבעון הראשון של השנה נספרו כ-7.2 מיליארד משתמשי סלולר בעולם, לרבות 109 מיליון משתמשים חדשים שנוספו במהלך הרבעון. הגידול במספר המשתמשים הוא 1.5% כל רבעון, ובערך 5% בשנה.

המדינה שצמחה הכי הרבה היא הודו עם 26 מיליון משתמשים חדשים, סין עם 8 מיליון, מיאנמר 5 מיליון, אינדונזיה 4 ויפן 4. 75% מהטלפונים שנמכרו ברבעון הראשון הם סמארטפונים, בהשוואה ל-65% ברבעון הראשון 2014.

רשתות הדור הרביעי ממשיכות לצמוח באופן מרשים, ובעולם יש היום 600 מיליון משתמשים, מתוכם 105 מיליון משתמשים שהצטרפו ברבעון הראשון של 2015 בלבד. לדור השלישי הצטרפו באותה תקופה 60 מיליון מנויים.

המפתיע הוא שעדיין יש בעולם ביקוש גם לרשתות דור שני, בהיקף של 30 מיליון משתמשים. הרשתות האלה משמשות בתור גיבוי לרשתות של הדור השלישי והרביעי. כאשר שיחות ברשתות המתקדמות נופלות בגלל היעדר כיסוי, נעשה שימוש ברשתות של הדור השני לטובת הגברת הכיסוי והפריסה.

אריקסון צופה כי הגידול במספר משתמשי הסמארטפונים בעולם יבוא בעיקר מאסיה, המזרח התיכון ואפריקה, והנתון הזה מסתמך על כך שקיימים כיום בשוק מגוון של סמארטפונים זולים יחסית.

מחכים לדור החמישי

הערכה נוספת של אריקסון, אשר חופפת להערכות של יתר המפעילים בעולם, היא שב-2020 נראה כבר רשתות דור חמישי, והמעבר לטכנולוגיה החדשה יהיה מהיר יותר מאשר המעבר לרשתות דור רביעי. הסיבה לכך היא שהיקף ההתקנים שיחוברו לרשת יגדל מהר, בצורה משמעותית יותר, בשנים הקרובות.

הדוח חוזה במוסף כי מספר משתמשי הדור הרביעי ב-2020, יעמוד על 3.7 מיליארד משתמשים, לעומת 3.8 מיליארד משתמשים ברשתות דור שלישי ושני. כלומר מי שחשב שרשתות הדור השני הולכות להיעלם, צפוי להתבדות. הסיבה לכך היא שבמדינות מתפתחות רבות, למרות הביקוש לסמארטפונים, עדיין ישנם משתמשים רבים שמעדיפים טלפונים ישנים לצורך שיחות והודעות בלבד.

תופעה עולמית נפוצה היא הגידול במשתמשי הסלולר, בעיקר במדינות מתפתחות, אך במקביל במדינות המפותחות רואים גידול במספר ההתקנים שאנשים רוכשים. כלומר יש יותר ויותר התקנים ניידים ביחס לאוכלוסייה.

הגידול במדינות המתפתחות באפריקה ובמזרח התיכון מונע על-ידי צרכנים צעירים, אבל תחזית הגידול המשתנה ממקום למקום קשורה רק לשיעור הגידול, אבל הצמיחה במספר המכשירים והגידול בדאטה יימשכו בכל העולם.

אמנם הגידול בסמארטפונים הוא מרשים כשלעצמו, אך הגידול בעולם ה-Machine-to-Machine (M2M) הוא תופעה ייחודית. זה אומר גידול במספר המכוניות המחוברות, במספר המכונות והתשתיות, הבית החכם, מוצרים אלקטרוניים וכו'. ב-2020 יהיו 26 מיליארד התקנים מסוגים שונים מחוברים לרשת, כאשר 15 מיליארד מתוכם יהיו סמארטפונים, מחשבים וטאבלטים.

מכונות שמתקשרות ביניהן באמצעות הסלולר יכולות להציע ביצועים משופרים. היום רשתות הדור הרביעי LTE, מחברות 3% בלבד מההתקנים בעולם ה-M2M, אבל הודות לירידה בעלויות החיבורים, הצפי הוא לגידול משמעותי.

הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

נתונים נוספים שמופיעים בסקר: אסיה הפסיפית כוללת שווקים מגוונים בבגרותם הטכנולוגית. למשל, קוריאה ויפן כבר מזמן הטמיעו רשתות דור רביעי, וחלק מההישגים הטכנולוגיים הושגו דווקא באוסטרליה. לעומת זאת, רשתות דור שני עדיין נפוצות בחלק מהמדינות באזור זה, ואימוץ רשתות מתקדמות אינו נראה באופק, מה שאומר שעלות השימוש בדאטה מאוד יקרה ופוגעת בצמיחה.

בארה"ב ואירופה היקף התעבורה גדול יותר מאשר מספר המנויים. זה נובע מחדירה גבוהה יותר גבוהה של הסלולר וממספר ההתקנים ברשתות דור שלישי ורביעי שמחוברים ומעלים את הצריכה. הרשתות המהירות משפרות את חוויית השימוש ועונות על דרישת הצרכנים לפס רחב ואיכותי יותר.

לדברי אריקסון, הווידיאו הוא כאמור סוג התוכן שמגדיל את התעבורה בצורה משמעותית, ולפיכך יו-טיוב הוא מקור ל-40%-60% מהצריכה ברשתות הסלולריות. התחזית היא שווידיאו בסלולר יגדל ב-55% מדי שנה עד 2020, ובאותה שנה הווידיאו יהווה 60% מכלל התנועה בסלולר.

שירותי הזרמת מוזיקה גם כן גדלים בצורה משמעותית, אך השירותים סובלים מבעיות טכנולוגיות שמקשות לעתים על השימוש. הגלישה הרגילה באתרים דווקא לא תגדל, לדברי אריקסון, והירידה תתורגם למעבר לצפייה בתכני וידיאו. כלומר, הצרכנים מעדיפים לעבור להשתמש באפליקציות ובווידיאו על חשבון הגלישה המסורתית.

עוד כתבות

רשת 13. בעיגול: ניר זוהר, נשיא וויקס / צילום: שאטרסטוק, כדיה לוי

הקבוצה לרכישת רשת 13 מתרחבת: נשיא וויקס ניר זוהר במגעים להצטרפות

נשיא וויקס ניר זוהר עשוי לחבור ליוזמת מייסדי וויז לרכישת רשת 13, אליה כבר הצטרפה יזמית ההייטק מרב בהט ● הקבוצה מתכננת להשקיע כ־100 מיליון דולר בשיקום הערוץ

הטנק הפופולרי ביותר בעולם. טנק לאופרד הגרמני / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

להתנתק מהתלות בארה"ב: האם אירופה תצליח להקים תעשיית נשק עצמאית

על רקע התוקפנות הרוסית והחשש מנסיגה אמריקאית, אירופה משקיעה סכומי עתק בהקמת תעשיית נשק עצמאית, פותחת מפעלים ומכפילה ייצור ● אולם בתחומים הקריטיים ביותר, מחלל ועד הגנה אווירית, היא עדיין רחוקה מלעמוד לבד ● האם היבשת תצליח להתחמש מחדש?

המשחק של מון אקטיב -  Coin Master / צילום: יחצ

גל פיטורים שני במון אקטיב: 110 יפוטרו, גם בישראל

חברת המשחקים, שצמחה בזכות המשחק הפופולרי Coin Master, יוצאת לסבב פיטורים המקיף 110 איש ברחבי העולם, מהם 30 בישראל ועוד 80 בעולם ● סבב הפיטורים נערך כחלק משינוי ארגוני באחת החברות הפרטיות הרווחיות ביותר בישראל

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

במקום הפקעה: המתווה שיאפשר לבעלי דירות בתוואי המטרו למכור אותן למדינה

אלפי יח"ד ותשלומים בשווי מיליארדים: משרד המשפטים מגבש פתרון ל"מלכוד" הפיצויים של פרויקט התשתית הגדול בישראל ● איך יחושבו המחירים, למה רשות המסים צפויה להעניק פטור, ומהם התנאים שבהם ניתן לדלג על הבירוקרטיה המנדטורית ולראות את הכסף מיידית

מונית של חברת Uber / צילום: Shutterstock

התחרות תגדל, ומה עם המחירים? סימני השאלה סביב הכניסה האפשרית של אובר

מליאת הכנסת נתנה אור ירוק ראשוני לחוק התחבורה השיתופית, אך הדרך להפעלת השירות בישראל עוד ארוכה ● סימני השאלה לגבי המודל רבים, כשהמבחן יהיה בהורדת מחירי הנסיעה ● עוד על הסוגיה - בכנס "תשתיות לעתיד" של גלובס שייערך ביום ד'

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

"עוף מרוט" ו"פאול" של 50 מיליון שקל: דנקנר מתייחס לפרשה ששלחה אותו לכלא

בעל השליטה לשעבר באי.די.בי, שריצה בעבר עונש מאסר על הרצת מניות, העיד בתביעה הייצוגית שהוגשה נגדו בפרשה ● לדבריו, הוא "נגרר" אליה על ידי שותפו לשעבר, איתי שטרום ● עוד טען דנקנר כי העונש שספג היה חמור יותר משטרום רק כי היה "דג שמן"

ביטלי הטיסות פוגעים בענף התיירות / אילוסטרציה: Associated Press, Oren Ziv

עם העיניים לאיראן: חברות התעופה מבטלות טיסות, וענף התיירות נפגע

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידות בכל הענפים בהשוואה לשבוע הקודם, אך בעיקר בתחום הטיסות

רכבי BYD לקראת יצוא מסין / צילום: Reuters, CFOTO

הרכבים הנחשקים שנעלמו מאולמות התצוגה

שנת 2026 נפתחת במחסור בהיצע של דגמי כלי רכב חשמליים חדשים ● בין הסיבות: עליית מס הקנייה, הצטברות רכבי "אפס ק"מ" ומלחמת מחירים ● לפי חלק מהיבואנים, מדובר בהקפאת יבוא זמנית ● הצפי הוא שהדבר יוביל לירידה בנתח השוק של כלי הרכב החשמליים

הזינוק בהכנסות שסלל את הדרך לאקזיט של הבורסה / צילום: Shutterstock

פי 10 בשלוש שנים: הזינוק בהכנסות שסלל את הדרך לאקזיט של הבורסה

הגאות בשווקים והקפצת מחירים לקרנות הסל, הזניקו את הכנסות הבורסה ממדדי המניות והאג"ח שאותם היא מייצרת ● כעת היא במו"מ למכירת הפעילות תמורת מאות מיליוני שקלים, אך עשויה להותיר חלק ממנה לעצמה, במטרה להמשיך וליהנות מהצמיחה המהירה בתחום

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; מטא ואפל קפצו לקראת הדוחות, מחירי המתכות היקרות זינקו לשיאים חדשים

ה-S&P 500 עלה בכ-0.5% ● קורוויב קפצה במעל 5%, לאחר שאנבידיה הודיעה כי השקיעה בה 2 מיליארד דולר ● הכסף רשם את הזינוק התוך־יומי הגדול ביותר שלו מאז 2008, ואז נסוג מהשיא ● וול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● הדולר נחלש בעולם, הין היפני התחזק במעל 1%

חוק הסייבר הלאומי פורסם להערות הציבור / אילוסטרציה: גלובס (נוצר באמצעות Adobe Firefly)

קנס של עד 640 אלף שקל לארגון חיוני: חוק הסייבר הלאומי עולה שלב

שמונה שנים לאחר שנגנז בצל ביקורת ציבורית חריפה, מערך הסייבר הלאומי מפרסם תזכיר חוק חדש ● בצל לקחי ה־7 באוקטובר, החוק מציע סמכויות להתערבות בזמן אמת, חובות דיווח נוקשות וקנסות גבוהים ● בשוק מזהים את הצורך, אך המומחים מתריעים מפני "תופעות לוואי"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

השוק החדש שנפתח לתעשיות הביטחוניות הישראליות

כחלק מהידוק היחסים בין ישראל לקזחסטן, שהחל עם הצטרפות המדינה להסכמי אברהם, עובדים במשרד הביטחון על מתן אפשרות להוצאת רישיונות יצוא אליה ● הטכנולוגיות שצפויים לאפשר לייצא כוללות לא רק יכולות הגנתיות אלא גם התקפיות כדוגמת מל"טים

רכבת הרים / צילום: Shutterstock

הכי רחוק מפארק שעשועים: מניית פוםוום נפלה בקרוב ל-60% בשל אובדן לקוח מהותי

פוםוום, שכבר סיפקה לא מעט אכזבות מאז הנפקתה בת"א, תפסיק לספק שירותי תיעוד ב-15 פארקי שעשועים של חברת מרלין באירופה ובארה"ב, החל מהרבעון השני של השנה ● הפעילות המופסקת מהווה מעל 40% מההכנסות והרווח הגולמי של חברת הטכנולוגיה

משרד של יונייטד הלת' בקליפורניה / צילום: Reuters, Mike Blake

הדוח שאכזב והחשש מטראמפ: מה מפיל את מניות ביטוחי הבריאות בארה"ב?

ענקית ביטוחי הבריאות יונייטד הלת' גרופ צוללת בעקבות תחזית מאכזבת לשנת 2026, וגוררת איתה חברות מרכזיות נוספות בתחום ● במקביל, הדיווח על כך שטראמפ צפוי להקפיא את עדכוני התשלומים שמקבלות חברות הביטוח הנותנות שירותים ממשלתיים, מכביד גם הוא על הסקטור

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

אפשרות הביטול התגמשה: למה חברות התעופה הפכו פתאום לנדיבות יותר?

עונת החורף והמתיחות הביטחונית הורידו את הביקושים ואת המחירים של טיסות, בעיקר לטווח הקצר והבינוני ● בחברות התעופה הישראליות זיהו שהנוסעים זקוקים לביטחון, וכעת הן מספקות שירותי ביטול טיסה גמישים בהרבה ● כך זה יעבוד

מימין: אודי בלום, שאולי לוטן, עוזי לוי / צילום: כדיה לוי

שלושת המנכ"לים שמצטרפים לתחרות בשדה דב: "בעתיד לא יהיה מחיר של 100 אלף שקל למ"ר במרחק 5 דקות מהים"

החברות מבנה, לוינשטיין ומטרופוליס קנו יחד מגרש בשדה דב כבר ב–2021, ועכשיו יוצאים לשיווק ● בראיון משותף מספרים המנכ"לים עוזי לוי, שאולי לוטן ואודי בלום על המאמץ לבדל את הפרויקט מכל האחרים ברובע המדובר ("בחרנו לא לבנות מגדלים") ועל המחירים הצפויים ("מתחילים ב־70 אלף שקל למ"ר")

מטוס KLM / צילום: Shutterstock

במתכונת חריגה: חברת התעופה שמודיעה על חידוש הטיסות לישראל

חברות התעופה הזרות מוצאות את הדרך להמשיך לפעול בישראל חרף המצב הביטחוני שמעלה חששות בקרב צוותי האוויר ● כך, KLM מחדשת את טיסותיה לישראל החל ממחר - אבל עם עצירת ביניים בקפריסין

השקל ממשיך להתחזק / איור: גיל ג'יבלי

השקל מתקרב לשיא של 30 שנה: הפעם בנק ישראל יתערב?

התחזקות הין היפני וההתפתחויות המדיניות החיוביות בישראל מובילות את הדולר לרמות שפל שלא נראו כארבע שנים ● מומחים מעריכים שזרימת הדולרים לישראל והעליות בבורסות בחו"ל מאלצות את המוסדיים למכור מט"ח ולחזק את השקל ● האם בנק ישראל יתערב בשוק?

לוגו נתג''ז

דירקטוריון נתג"ז מינה מנכ"ל ללא ניסיון בתפקיד או בתחום תשתיות ואנרגיה

דירקטוריון נתג"ז דיווח לבורסה על בחירתו במנכ"ל חדש: קובי נודלמן, עד לאחרונה סמנכ"ל כוח-האדם של דואר ישראל ● לנודלמן אין ניסיון כמנכ"ל חברה ולא ניסיון בשום חברה בתחום התשתיות והאנרגיה; אם ייפסל, ימונה מ"מ המנכ"ל, סמנכ"ל ההנדסה שלמה קרסנר

אלכס הונולד מטפס על הבניין בטאיפיי / צילום: ap, Chiang Ying-ying

כמה כסף שווה טיפוס על מגדל בגובה 500 מטר? "הסכום מביך"

ללא כל אמצעי אבטחה ובידיים חשופות טיפס גדול המטפסים בעולם, אלכס הונולד, על אחד הבניינים הגבוהים בעולם ● למרות שנחשב לספורטאי עילית בתחומו, נאלץ המטפס האמריקאי להסתפק בסכום צנוע במיוחד ואמר ש"זה פחות ממה שהסוכן שלי שאף שנקבל"