גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אריקסון: 6 מיליארד משתמשי סמארטפונים בעולם עד 2020

דוח הניידות השנתי: הסמארטפונים כובשים את המזרח הרחוק ■ יו-טיוב אחראית ל-50% מהתעבורה בסלולר ■ מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל עצמו ואף יותר עד 2020 ■ הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

דוח הניידות השנתי שמפרסמת אריקסון העולמית מעריך כי מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל את עצמו - ואף יותר - עד 2020. באותה שנה ל-70% מאוכלוסיית העולם יהיו סמארטפונים. אריקסון חוזה בנוסף גידול דרמטי במספר ההתקנים שמחוברים לרשת, אשר מספרם צפוי להגיע ל-26 מיליארד ב-2020.

על-פי אריקסון, תנועת הדאטה הסלולרית ברבעון הראשון של 2015 הייתה גבוהה ב-55% ביחס לרבעון הראשון של 2014. ב-2020, מעריכים בחברה, 80% מהתנועה הסלולרית תעבור דרך סמארטפונים.

המחקר מראה כי בשווקים הבוגרים בעולם, 10% מהמשתמשים צורכים 50% מהיקף התנועה העולמית. הווידיאו ממשיך להיות המפתח לגידול בתעבורה, כאשר הציפייה היא ש-60% מהתעבורה ב-2020 תהיה וידיאו.

מספר מנויי הסלולר בעולם

אריקסון התמקדה השנה ב-3 אספקטים באנליזה שלה. הראשון הוא שהצפייה בזמן אמת בספורט, כולל שיתוף קבצים, העברת מידע וכו', הפכה להיות חלק אינטגרלי בחוויית הצפייה. השילוב בין סמארטפונים, אפליקציות ופס רחב בסלולר, מעניק אקלים חדש לאופן שבו אנחנו צורכים ספורט.

האספקט השני הוא שצריכת הדאטה אצל משתמשים כבדים גבוהה פי 20 מאשר אצל המשתמש הממוצע.

האספקט השלישי הוא שלגודל המסך יש משמעות גדולה ביחס לצריכת דאטה. משתמשים במסך גדול יותר צורכים יותר דאטה. מהנתונים עולה כי משתמשים בטאבלטים מבלים 50% יותר זמן בצפייה בווידיאו ביחס למשתמש ממוצע בסלולר.

לדברי אריקסון, ברבעון הראשון של השנה נספרו כ-7.2 מיליארד משתמשי סלולר בעולם, לרבות 109 מיליון משתמשים חדשים שנוספו במהלך הרבעון. הגידול במספר המשתמשים הוא 1.5% כל רבעון, ובערך 5% בשנה.

המדינה שצמחה הכי הרבה היא הודו עם 26 מיליון משתמשים חדשים, סין עם 8 מיליון, מיאנמר 5 מיליון, אינדונזיה 4 ויפן 4. 75% מהטלפונים שנמכרו ברבעון הראשון הם סמארטפונים, בהשוואה ל-65% ברבעון הראשון 2014.

רשתות הדור הרביעי ממשיכות לצמוח באופן מרשים, ובעולם יש היום 600 מיליון משתמשים, מתוכם 105 מיליון משתמשים שהצטרפו ברבעון הראשון של 2015 בלבד. לדור השלישי הצטרפו באותה תקופה 60 מיליון מנויים.

המפתיע הוא שעדיין יש בעולם ביקוש גם לרשתות דור שני, בהיקף של 30 מיליון משתמשים. הרשתות האלה משמשות בתור גיבוי לרשתות של הדור השלישי והרביעי. כאשר שיחות ברשתות המתקדמות נופלות בגלל היעדר כיסוי, נעשה שימוש ברשתות של הדור השני לטובת הגברת הכיסוי והפריסה.

אריקסון צופה כי הגידול במספר משתמשי הסמארטפונים בעולם יבוא בעיקר מאסיה, המזרח התיכון ואפריקה, והנתון הזה מסתמך על כך שקיימים כיום בשוק מגוון של סמארטפונים זולים יחסית.

מחכים לדור החמישי

הערכה נוספת של אריקסון, אשר חופפת להערכות של יתר המפעילים בעולם, היא שב-2020 נראה כבר רשתות דור חמישי, והמעבר לטכנולוגיה החדשה יהיה מהיר יותר מאשר המעבר לרשתות דור רביעי. הסיבה לכך היא שהיקף ההתקנים שיחוברו לרשת יגדל מהר, בצורה משמעותית יותר, בשנים הקרובות.

הדוח חוזה במוסף כי מספר משתמשי הדור הרביעי ב-2020, יעמוד על 3.7 מיליארד משתמשים, לעומת 3.8 מיליארד משתמשים ברשתות דור שלישי ושני. כלומר מי שחשב שרשתות הדור השני הולכות להיעלם, צפוי להתבדות. הסיבה לכך היא שבמדינות מתפתחות רבות, למרות הביקוש לסמארטפונים, עדיין ישנם משתמשים רבים שמעדיפים טלפונים ישנים לצורך שיחות והודעות בלבד.

תופעה עולמית נפוצה היא הגידול במשתמשי הסלולר, בעיקר במדינות מתפתחות, אך במקביל במדינות המפותחות רואים גידול במספר ההתקנים שאנשים רוכשים. כלומר יש יותר ויותר התקנים ניידים ביחס לאוכלוסייה.

הגידול במדינות המתפתחות באפריקה ובמזרח התיכון מונע על-ידי צרכנים צעירים, אבל תחזית הגידול המשתנה ממקום למקום קשורה רק לשיעור הגידול, אבל הצמיחה במספר המכשירים והגידול בדאטה יימשכו בכל העולם.

אמנם הגידול בסמארטפונים הוא מרשים כשלעצמו, אך הגידול בעולם ה-Machine-to-Machine (M2M) הוא תופעה ייחודית. זה אומר גידול במספר המכוניות המחוברות, במספר המכונות והתשתיות, הבית החכם, מוצרים אלקטרוניים וכו'. ב-2020 יהיו 26 מיליארד התקנים מסוגים שונים מחוברים לרשת, כאשר 15 מיליארד מתוכם יהיו סמארטפונים, מחשבים וטאבלטים.

מכונות שמתקשרות ביניהן באמצעות הסלולר יכולות להציע ביצועים משופרים. היום רשתות הדור הרביעי LTE, מחברות 3% בלבד מההתקנים בעולם ה-M2M, אבל הודות לירידה בעלויות החיבורים, הצפי הוא לגידול משמעותי.

הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

נתונים נוספים שמופיעים בסקר: אסיה הפסיפית כוללת שווקים מגוונים בבגרותם הטכנולוגית. למשל, קוריאה ויפן כבר מזמן הטמיעו רשתות דור רביעי, וחלק מההישגים הטכנולוגיים הושגו דווקא באוסטרליה. לעומת זאת, רשתות דור שני עדיין נפוצות בחלק מהמדינות באזור זה, ואימוץ רשתות מתקדמות אינו נראה באופק, מה שאומר שעלות השימוש בדאטה מאוד יקרה ופוגעת בצמיחה.

בארה"ב ואירופה היקף התעבורה גדול יותר מאשר מספר המנויים. זה נובע מחדירה גבוהה יותר גבוהה של הסלולר וממספר ההתקנים ברשתות דור שלישי ורביעי שמחוברים ומעלים את הצריכה. הרשתות המהירות משפרות את חוויית השימוש ועונות על דרישת הצרכנים לפס רחב ואיכותי יותר.

לדברי אריקסון, הווידיאו הוא כאמור סוג התוכן שמגדיל את התעבורה בצורה משמעותית, ולפיכך יו-טיוב הוא מקור ל-40%-60% מהצריכה ברשתות הסלולריות. התחזית היא שווידיאו בסלולר יגדל ב-55% מדי שנה עד 2020, ובאותה שנה הווידיאו יהווה 60% מכלל התנועה בסלולר.

שירותי הזרמת מוזיקה גם כן גדלים בצורה משמעותית, אך השירותים סובלים מבעיות טכנולוגיות שמקשות לעתים על השימוש. הגלישה הרגילה באתרים דווקא לא תגדל, לדברי אריקסון, והירידה תתורגם למעבר לצפייה בתכני וידיאו. כלומר, הצרכנים מעדיפים לעבור להשתמש באפליקציות ובווידיאו על חשבון הגלישה המסורתית.

עוד כתבות

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

אילוסטרציה: Shutterstock

דיווח על הכנסות נמוכות כשכיר, אך התגלה כבעלי שתי דירות בכיכר המדינה ופנטהאוז בראשל"צ

רשות המסים חושדת כי תושב ת"א גרף עשרות מיליונים במטבעות וירטואליים, אך לא דיווח על הכנסותיו ולא שילם את המס הנדרש על רווחי הקריפטו ● מהחקירה עלה כי החשוד לא פתח תיק ברשות המסים, לא הגיש דוחות ולא דיווח על עיסוקו במטבעות וירטואליים

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

גורם איראני בכיר: "נתייחס לכל תקיפה כאל מלחמה כוללת"

הגורם הזהיר על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● חברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות והערכת מצב סופית תתקיים הבוקר בצרפת ● דיווחים שוטפים 

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, ת"א 35 בשיא; מניות הביטוח זינקו ב-3.5%

מדד ת"א 90 זינק ב-1.5% ● מניית הבורסה לני"ע זינקה לאחר שדיווחה מו"מ למכירת פעילות המדדים שלה לגוף זר ● אבי לוי, בעל השליטה בחברת להב, הופך לבעל עניין בחברת חג'ג' אירופה ● השקל התחזק היום ועומד על 3.14 שקלים לדולר

אילון מאסק ומייקל אולירי / צילום: ap

כאשר אילון מאסק כיוון את המתקפות שלו נגד מייקל אולירי, המנכ"ל האירי ידע בדיוק מה לעשות

קרב מקוון בין מנכ"לי SpaceX וריינאייר הפך לשיעור כיצד להרוויח כסף מסכסוך מתוקשר

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

רוני אינסאז / צילום: כפיר זיו

התחזה למוסלמי, גויס למשמרות המהפכה ונתפס. היום יש לו אימפריה עם 70 סניפים בישראל

רוני אינסאז' גדל בטהרן, גויס למשמרות המהפכה כשהתחזה למוסלמי, ועזר ליהודי איראן מבפנים ● אלא שאז הוא נתפס - וברח לישראל ● חנות הנעליים שפתח עם אחיו בתחנה המרכזית בתל אביב הפכה לרשת SCOOP, עם 70 סניפים בפריסה ארצית ועוד ארבעה בדרך ● כל זה כשהוא מוכר זוג בעשרות שקלים בודדים ● ראיון

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הבנקים מסתערים על העולם: מזרחי-טפחות גייס 4.6 מיליארד שקל באג"ח בחו"ל

אתמול גייס הבנק 2.2 מיליארד שקל אג"ח, כאשר לפני שבועיים גייס אג"ח קוקו בסך של 2.4 מיליארד שקל ממשקיעים בינלאומיים ● המהלך של מזרחי-טפחות הוא חלק ממגמה מעניינת שמתרחשת מתחילת החודש: שלושה מהבנקים הגדולים במשק מגייסים אג"ח בעולם, תוך שימוש בחברות חיתום בינלאומיות, והשתתפות ערה של משקיעים מכל העולם

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

מעבר רפיח ייפתח: המועד הצפוי, והוויתור הישראלי

גורם ביטחוני: "ערים לשמועות סביב איראן, אין שינוי בהנחיות" ● נשיא טורקיה שוחח בטלפון עם נשיא איראן על "ההתפתחויות האחרונות באיראן" ● מת מפצעיו עשהאל באבד, לוחם המילואים שנפצע קשה בהיתקלות בשבוע הראשון להפסקת האש ● הגברת התקיפות של ישראל - והחשש בלבנון: "שלב חדש של הסלמה באזור שמצפון לליטאני" ● נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר שייפגש עם ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף, שליחיו של נשיא ארה"ב ● דיווחים שוטפים

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?