גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אריקסון: 6 מיליארד משתמשי סמארטפונים בעולם עד 2020

דוח הניידות השנתי: הסמארטפונים כובשים את המזרח הרחוק ■ יו-טיוב אחראית ל-50% מהתעבורה בסלולר ■ מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל עצמו ואף יותר עד 2020 ■ הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

דוח הניידות השנתי שמפרסמת אריקסון העולמית מעריך כי מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל את עצמו - ואף יותר - עד 2020. באותה שנה ל-70% מאוכלוסיית העולם יהיו סמארטפונים. אריקסון חוזה בנוסף גידול דרמטי במספר ההתקנים שמחוברים לרשת, אשר מספרם צפוי להגיע ל-26 מיליארד ב-2020.

על-פי אריקסון, תנועת הדאטה הסלולרית ברבעון הראשון של 2015 הייתה גבוהה ב-55% ביחס לרבעון הראשון של 2014. ב-2020, מעריכים בחברה, 80% מהתנועה הסלולרית תעבור דרך סמארטפונים.

המחקר מראה כי בשווקים הבוגרים בעולם, 10% מהמשתמשים צורכים 50% מהיקף התנועה העולמית. הווידיאו ממשיך להיות המפתח לגידול בתעבורה, כאשר הציפייה היא ש-60% מהתעבורה ב-2020 תהיה וידיאו.

מספר מנויי הסלולר בעולם

אריקסון התמקדה השנה ב-3 אספקטים באנליזה שלה. הראשון הוא שהצפייה בזמן אמת בספורט, כולל שיתוף קבצים, העברת מידע וכו', הפכה להיות חלק אינטגרלי בחוויית הצפייה. השילוב בין סמארטפונים, אפליקציות ופס רחב בסלולר, מעניק אקלים חדש לאופן שבו אנחנו צורכים ספורט.

האספקט השני הוא שצריכת הדאטה אצל משתמשים כבדים גבוהה פי 20 מאשר אצל המשתמש הממוצע.

האספקט השלישי הוא שלגודל המסך יש משמעות גדולה ביחס לצריכת דאטה. משתמשים במסך גדול יותר צורכים יותר דאטה. מהנתונים עולה כי משתמשים בטאבלטים מבלים 50% יותר זמן בצפייה בווידיאו ביחס למשתמש ממוצע בסלולר.

לדברי אריקסון, ברבעון הראשון של השנה נספרו כ-7.2 מיליארד משתמשי סלולר בעולם, לרבות 109 מיליון משתמשים חדשים שנוספו במהלך הרבעון. הגידול במספר המשתמשים הוא 1.5% כל רבעון, ובערך 5% בשנה.

המדינה שצמחה הכי הרבה היא הודו עם 26 מיליון משתמשים חדשים, סין עם 8 מיליון, מיאנמר 5 מיליון, אינדונזיה 4 ויפן 4. 75% מהטלפונים שנמכרו ברבעון הראשון הם סמארטפונים, בהשוואה ל-65% ברבעון הראשון 2014.

רשתות הדור הרביעי ממשיכות לצמוח באופן מרשים, ובעולם יש היום 600 מיליון משתמשים, מתוכם 105 מיליון משתמשים שהצטרפו ברבעון הראשון של 2015 בלבד. לדור השלישי הצטרפו באותה תקופה 60 מיליון מנויים.

המפתיע הוא שעדיין יש בעולם ביקוש גם לרשתות דור שני, בהיקף של 30 מיליון משתמשים. הרשתות האלה משמשות בתור גיבוי לרשתות של הדור השלישי והרביעי. כאשר שיחות ברשתות המתקדמות נופלות בגלל היעדר כיסוי, נעשה שימוש ברשתות של הדור השני לטובת הגברת הכיסוי והפריסה.

אריקסון צופה כי הגידול במספר משתמשי הסמארטפונים בעולם יבוא בעיקר מאסיה, המזרח התיכון ואפריקה, והנתון הזה מסתמך על כך שקיימים כיום בשוק מגוון של סמארטפונים זולים יחסית.

מחכים לדור החמישי

הערכה נוספת של אריקסון, אשר חופפת להערכות של יתר המפעילים בעולם, היא שב-2020 נראה כבר רשתות דור חמישי, והמעבר לטכנולוגיה החדשה יהיה מהיר יותר מאשר המעבר לרשתות דור רביעי. הסיבה לכך היא שהיקף ההתקנים שיחוברו לרשת יגדל מהר, בצורה משמעותית יותר, בשנים הקרובות.

הדוח חוזה במוסף כי מספר משתמשי הדור הרביעי ב-2020, יעמוד על 3.7 מיליארד משתמשים, לעומת 3.8 מיליארד משתמשים ברשתות דור שלישי ושני. כלומר מי שחשב שרשתות הדור השני הולכות להיעלם, צפוי להתבדות. הסיבה לכך היא שבמדינות מתפתחות רבות, למרות הביקוש לסמארטפונים, עדיין ישנם משתמשים רבים שמעדיפים טלפונים ישנים לצורך שיחות והודעות בלבד.

תופעה עולמית נפוצה היא הגידול במשתמשי הסלולר, בעיקר במדינות מתפתחות, אך במקביל במדינות המפותחות רואים גידול במספר ההתקנים שאנשים רוכשים. כלומר יש יותר ויותר התקנים ניידים ביחס לאוכלוסייה.

הגידול במדינות המתפתחות באפריקה ובמזרח התיכון מונע על-ידי צרכנים צעירים, אבל תחזית הגידול המשתנה ממקום למקום קשורה רק לשיעור הגידול, אבל הצמיחה במספר המכשירים והגידול בדאטה יימשכו בכל העולם.

אמנם הגידול בסמארטפונים הוא מרשים כשלעצמו, אך הגידול בעולם ה-Machine-to-Machine (M2M) הוא תופעה ייחודית. זה אומר גידול במספר המכוניות המחוברות, במספר המכונות והתשתיות, הבית החכם, מוצרים אלקטרוניים וכו'. ב-2020 יהיו 26 מיליארד התקנים מסוגים שונים מחוברים לרשת, כאשר 15 מיליארד מתוכם יהיו סמארטפונים, מחשבים וטאבלטים.

מכונות שמתקשרות ביניהן באמצעות הסלולר יכולות להציע ביצועים משופרים. היום רשתות הדור הרביעי LTE, מחברות 3% בלבד מההתקנים בעולם ה-M2M, אבל הודות לירידה בעלויות החיבורים, הצפי הוא לגידול משמעותי.

הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

נתונים נוספים שמופיעים בסקר: אסיה הפסיפית כוללת שווקים מגוונים בבגרותם הטכנולוגית. למשל, קוריאה ויפן כבר מזמן הטמיעו רשתות דור רביעי, וחלק מההישגים הטכנולוגיים הושגו דווקא באוסטרליה. לעומת זאת, רשתות דור שני עדיין נפוצות בחלק מהמדינות באזור זה, ואימוץ רשתות מתקדמות אינו נראה באופק, מה שאומר שעלות השימוש בדאטה מאוד יקרה ופוגעת בצמיחה.

בארה"ב ואירופה היקף התעבורה גדול יותר מאשר מספר המנויים. זה נובע מחדירה גבוהה יותר גבוהה של הסלולר וממספר ההתקנים ברשתות דור שלישי ורביעי שמחוברים ומעלים את הצריכה. הרשתות המהירות משפרות את חוויית השימוש ועונות על דרישת הצרכנים לפס רחב ואיכותי יותר.

לדברי אריקסון, הווידיאו הוא כאמור סוג התוכן שמגדיל את התעבורה בצורה משמעותית, ולפיכך יו-טיוב הוא מקור ל-40%-60% מהצריכה ברשתות הסלולריות. התחזית היא שווידיאו בסלולר יגדל ב-55% מדי שנה עד 2020, ובאותה שנה הווידיאו יהווה 60% מכלל התנועה בסלולר.

שירותי הזרמת מוזיקה גם כן גדלים בצורה משמעותית, אך השירותים סובלים מבעיות טכנולוגיות שמקשות לעתים על השימוש. הגלישה הרגילה באתרים דווקא לא תגדל, לדברי אריקסון, והירידה תתורגם למעבר לצפייה בתכני וידיאו. כלומר, הצרכנים מעדיפים לעבור להשתמש באפליקציות ובווידיאו על חשבון הגלישה המסורתית.

עוד כתבות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג׳ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● על פי ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

עליות באסיה; מדד ניקיי עולה ב-2.3%

מדד הנג סנג עולה ב-2% ● טסלה פיספסה את התחזיות אך המניה זינקה במסחר המאוחר, תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה חיובית • המניות הדואליות חוזרות עם פער חיובי ● טסלה פיספסה את התחזיות אך המניה זינקה במסחר המאוחר, תאיץ השקת דגמים מוזלים ● דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות" ● היום ומחר המסחר יינעל ב-14:30 ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין נמכרה לאחרונה ● לדירה זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר אינו משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו "בוסט" בשלושת החודשים האחרונים

אמיר כהנוביץ' / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק