גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אריקסון: 6 מיליארד משתמשי סמארטפונים בעולם עד 2020

דוח הניידות השנתי: הסמארטפונים כובשים את המזרח הרחוק ■ יו-טיוב אחראית ל-50% מהתעבורה בסלולר ■ מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל עצמו ואף יותר עד 2020 ■ הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

דוח הניידות השנתי שמפרסמת אריקסון העולמית מעריך כי מספר המשתמשים בסמארטפונים בעולם יכפיל את עצמו - ואף יותר - עד 2020. באותה שנה ל-70% מאוכלוסיית העולם יהיו סמארטפונים. אריקסון חוזה בנוסף גידול דרמטי במספר ההתקנים שמחוברים לרשת, אשר מספרם צפוי להגיע ל-26 מיליארד ב-2020.

על-פי אריקסון, תנועת הדאטה הסלולרית ברבעון הראשון של 2015 הייתה גבוהה ב-55% ביחס לרבעון הראשון של 2014. ב-2020, מעריכים בחברה, 80% מהתנועה הסלולרית תעבור דרך סמארטפונים.

המחקר מראה כי בשווקים הבוגרים בעולם, 10% מהמשתמשים צורכים 50% מהיקף התנועה העולמית. הווידיאו ממשיך להיות המפתח לגידול בתעבורה, כאשר הציפייה היא ש-60% מהתעבורה ב-2020 תהיה וידיאו.

מספר מנויי הסלולר בעולם

אריקסון התמקדה השנה ב-3 אספקטים באנליזה שלה. הראשון הוא שהצפייה בזמן אמת בספורט, כולל שיתוף קבצים, העברת מידע וכו', הפכה להיות חלק אינטגרלי בחוויית הצפייה. השילוב בין סמארטפונים, אפליקציות ופס רחב בסלולר, מעניק אקלים חדש לאופן שבו אנחנו צורכים ספורט.

האספקט השני הוא שצריכת הדאטה אצל משתמשים כבדים גבוהה פי 20 מאשר אצל המשתמש הממוצע.

האספקט השלישי הוא שלגודל המסך יש משמעות גדולה ביחס לצריכת דאטה. משתמשים במסך גדול יותר צורכים יותר דאטה. מהנתונים עולה כי משתמשים בטאבלטים מבלים 50% יותר זמן בצפייה בווידיאו ביחס למשתמש ממוצע בסלולר.

לדברי אריקסון, ברבעון הראשון של השנה נספרו כ-7.2 מיליארד משתמשי סלולר בעולם, לרבות 109 מיליון משתמשים חדשים שנוספו במהלך הרבעון. הגידול במספר המשתמשים הוא 1.5% כל רבעון, ובערך 5% בשנה.

המדינה שצמחה הכי הרבה היא הודו עם 26 מיליון משתמשים חדשים, סין עם 8 מיליון, מיאנמר 5 מיליון, אינדונזיה 4 ויפן 4. 75% מהטלפונים שנמכרו ברבעון הראשון הם סמארטפונים, בהשוואה ל-65% ברבעון הראשון 2014.

רשתות הדור הרביעי ממשיכות לצמוח באופן מרשים, ובעולם יש היום 600 מיליון משתמשים, מתוכם 105 מיליון משתמשים שהצטרפו ברבעון הראשון של 2015 בלבד. לדור השלישי הצטרפו באותה תקופה 60 מיליון מנויים.

המפתיע הוא שעדיין יש בעולם ביקוש גם לרשתות דור שני, בהיקף של 30 מיליון משתמשים. הרשתות האלה משמשות בתור גיבוי לרשתות של הדור השלישי והרביעי. כאשר שיחות ברשתות המתקדמות נופלות בגלל היעדר כיסוי, נעשה שימוש ברשתות של הדור השני לטובת הגברת הכיסוי והפריסה.

אריקסון צופה כי הגידול במספר משתמשי הסמארטפונים בעולם יבוא בעיקר מאסיה, המזרח התיכון ואפריקה, והנתון הזה מסתמך על כך שקיימים כיום בשוק מגוון של סמארטפונים זולים יחסית.

מחכים לדור החמישי

הערכה נוספת של אריקסון, אשר חופפת להערכות של יתר המפעילים בעולם, היא שב-2020 נראה כבר רשתות דור חמישי, והמעבר לטכנולוגיה החדשה יהיה מהיר יותר מאשר המעבר לרשתות דור רביעי. הסיבה לכך היא שהיקף ההתקנים שיחוברו לרשת יגדל מהר, בצורה משמעותית יותר, בשנים הקרובות.

הדוח חוזה במוסף כי מספר משתמשי הדור הרביעי ב-2020, יעמוד על 3.7 מיליארד משתמשים, לעומת 3.8 מיליארד משתמשים ברשתות דור שלישי ושני. כלומר מי שחשב שרשתות הדור השני הולכות להיעלם, צפוי להתבדות. הסיבה לכך היא שבמדינות מתפתחות רבות, למרות הביקוש לסמארטפונים, עדיין ישנם משתמשים רבים שמעדיפים טלפונים ישנים לצורך שיחות והודעות בלבד.

תופעה עולמית נפוצה היא הגידול במשתמשי הסלולר, בעיקר במדינות מתפתחות, אך במקביל במדינות המפותחות רואים גידול במספר ההתקנים שאנשים רוכשים. כלומר יש יותר ויותר התקנים ניידים ביחס לאוכלוסייה.

הגידול במדינות המתפתחות באפריקה ובמזרח התיכון מונע על-ידי צרכנים צעירים, אבל תחזית הגידול המשתנה ממקום למקום קשורה רק לשיעור הגידול, אבל הצמיחה במספר המכשירים והגידול בדאטה יימשכו בכל העולם.

אמנם הגידול בסמארטפונים הוא מרשים כשלעצמו, אך הגידול בעולם ה-Machine-to-Machine (M2M) הוא תופעה ייחודית. זה אומר גידול במספר המכוניות המחוברות, במספר המכונות והתשתיות, הבית החכם, מוצרים אלקטרוניים וכו'. ב-2020 יהיו 26 מיליארד התקנים מסוגים שונים מחוברים לרשת, כאשר 15 מיליארד מתוכם יהיו סמארטפונים, מחשבים וטאבלטים.

מכונות שמתקשרות ביניהן באמצעות הסלולר יכולות להציע ביצועים משופרים. היום רשתות הדור הרביעי LTE, מחברות 3% בלבד מההתקנים בעולם ה-M2M, אבל הודות לירידה בעלויות החיבורים, הצפי הוא לגידול משמעותי.

הווידיאו יצמח ב-55% בשנה

נתונים נוספים שמופיעים בסקר: אסיה הפסיפית כוללת שווקים מגוונים בבגרותם הטכנולוגית. למשל, קוריאה ויפן כבר מזמן הטמיעו רשתות דור רביעי, וחלק מההישגים הטכנולוגיים הושגו דווקא באוסטרליה. לעומת זאת, רשתות דור שני עדיין נפוצות בחלק מהמדינות באזור זה, ואימוץ רשתות מתקדמות אינו נראה באופק, מה שאומר שעלות השימוש בדאטה מאוד יקרה ופוגעת בצמיחה.

בארה"ב ואירופה היקף התעבורה גדול יותר מאשר מספר המנויים. זה נובע מחדירה גבוהה יותר גבוהה של הסלולר וממספר ההתקנים ברשתות דור שלישי ורביעי שמחוברים ומעלים את הצריכה. הרשתות המהירות משפרות את חוויית השימוש ועונות על דרישת הצרכנים לפס רחב ואיכותי יותר.

לדברי אריקסון, הווידיאו הוא כאמור סוג התוכן שמגדיל את התעבורה בצורה משמעותית, ולפיכך יו-טיוב הוא מקור ל-40%-60% מהצריכה ברשתות הסלולריות. התחזית היא שווידיאו בסלולר יגדל ב-55% מדי שנה עד 2020, ובאותה שנה הווידיאו יהווה 60% מכלל התנועה בסלולר.

שירותי הזרמת מוזיקה גם כן גדלים בצורה משמעותית, אך השירותים סובלים מבעיות טכנולוגיות שמקשות לעתים על השימוש. הגלישה הרגילה באתרים דווקא לא תגדל, לדברי אריקסון, והירידה תתורגם למעבר לצפייה בתכני וידיאו. כלומר, הצרכנים מעדיפים לעבור להשתמש באפליקציות ובווידיאו על חשבון הגלישה המסורתית.

עוד כתבות

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

מה צפוי היום במסחר, והאנליסטים מעריכים - מניות הטכנולוגיה שירוויחו בגדול

השבוע ייפתח בצל הערכות הולכות וגוברות שארה"ב תתקוף באיראן ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת למקטע קריטי, עם דיווחים של ארבע מתוך "שבע המופלאות" ● הפדרל ריזרב יפרסם את החלטת הריבית שלו, אך המשקיעים יתמקדו בחששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● וגם: במרקטוואץ' מסמנים חמש מניות טכנולוגיה שהאנליסטים צופים שירוויחו בגדול ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר 

המומחה שטוען: הסבב הבא עם איראן יהיה גדול יותר מאי-פעם

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: כתב העת האמריקאי הפורן אפיירס טוען שהדרך היחידה להצליח לפרק את חמאס מנשקו היא ע"י "קבלנים צבאיים פרטיים", הסבב הבא של ישראל מול איראן עלול להיות ארוך וקשה יותר, וההיסטוריון הבריטי היהודי שמפציר בעולם לבחון את האנטישמיות לפני שתהפוך ל"קטסטרופה" • כותרות העיתונים בעולם

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורת עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, על מיתוג ועל התוכניות להנפקה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד - אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

קניון אם הדרך / צילום: בר - אל

קניון M הדרך עומד שוב למכירה, וזאת הסיבה

חברת אוסטרליה ישראל של האחים ניומן ושלומי עקריש העמידה למכירה את החזקותיה בקניון M הדרך ובנכס מסחרי נוסף בעפולה ● עפ"י ההערכות, המכירה נובעת מרצון לנקות את החברה לקראת מיזוג אפשרי עם אספן וכן לצורך מימון רכישת מניות השליטה בחברת הנדל"ן

היטל השבחה / איור: Shutterstock

העליון: פטור מהיטל השבחה בשכונות שיקום - גם בעת מכירת דירה בפרויקט התחדשות עירונית

הרכב של שלושה שופטים דחה את מרבית טענות עיריית תל אביב־יפו, ואת חוות־דעת היועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי כל עוד לא מדובר בבנייה חדשה – הפטור מהיטל השבחה תקף גם במכר ● השופט גרוסקופף אף קבע "עקרונות ליישום הוראת הפטור"

משמרות המהפכה באיראן / צילום: Vahid Salemi

בעקבות הטבח: צעד "שובר השוויון" שהאיחוד האירופי שוקל לבצע נגד איראן

עד כה, שורה של מדינות אירופיות, ביניהן ספרד, צרפת ואיטליה, התנגדו לביצוע מהלך מיידי נגד איראן ● יחד עם זאת, ממדי הטבח באזרחים מצד משטר האייתולות בשבועות האחרונים, כך נראה, שינו את התמונה

כך מכווצת הבינה המלאכותית את ענף התוכנה / צילום: Shutterstock

שלושה נתונים שמעידים: הבינה המלאכותית מכווצת את ענף התוכנה

לאחרונה שוק העבודה בהייטק עובר שינוי מבני עמוק ● נוסף על מגמת הירידה המתמשכת של היקף התעסוקה בתחום התוכנה, השכר נשחק, ופחות בוחרים ללמוד את המקצוע ● במקביל, גדל פי ארבעה מספר הסטודנטים ​​​​​למדעי הנתונים, בינה מלאכותית והנדסת נתונים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הבכירה לשעבר באירופה שיוצאת נגד עסקת גוגל-וויז

בעוד האיחוד האירופי מתקרב להכרעה בעסקת רכישת וויז בידי גוגל, הילרי ג'נינגס, לשעבר בכירה ברשות ההגבלים הבריטית, משמיעה התנגדות חריפה לעסקה מחשש להשלכות אפשריות על התחרות, ניטרליות הענן וריבונות הדאטה באירופה

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

רן גואילי ז''ל

בבית קברות ברצועה: מבצע רחב היקף לאיתור רן גואילי

גורמים בישראל: בלילה אחד אלפים נרצחו בידי המשטר באיראן, טבח בממדים שקשה לדמיין ● צה"ל תקף מחבלי חיזבאללה בדרום לבנון ● בתוך הקו הצהוב ובאופן מסודר: כך תומכת ישראל במיליציה של חוסאם אל-אסטל ● דריכות שיא לתקיפה אפשרית באיראן ● חטיבה 7 השלימה השמדת תוואי תת-קרקעי באורך של כ-4 ק"מ בדרום רצועת עזה ● עדכונים שוטפים

סניף של רשת מגה ספורט / צילום: יח''צ

עשרות לקוחות חשבו שהם קונים ברשת הספורט וגילו שמדובר בהונאה

עמודים מזויפים המתחזים למגה ספורט פועלים בטיקטוק ובפייסבוק ומציעים הנחות חריגות על נעלי ספורט ● הרשת פנתה למשטרה, למטא ולטיקטוק בעקבות מאות פניות מלקוחות שפרטי האשראי שלהם נמסרו והזמנותיהם לא סופקו

שולמית מיכאלי גולדברג פרופ' מדענית מיקרובילוגיה / צילום: איל יצהר

החוקרת שנבחרת לכלת פרס ישראל בתחום מדעי החיים

פרופ' שולמית מיכאלי מאוניברסיטת בר אילן, חלוצת חוקרי ה-RNA, זכתה בפרס לשנת תשפ"ו ● בראיון שקיימה בגלובס בעבר היא הסבירה איך זה יכול להיות שלאדם ולאורז יש מספר גנים די דומה, אך הם פועלים בצורה אחרת לגמרי ● זה גם מה שעומד בבסיס מחקריה

הזהב בשיא / צילום: Shutterstock

לראשונה: הזהב נסחר מעל רף של 5,000 דולר

הזינוק במחירי המתכות נמשך, והזהב והכסף שוברים שיאים חדשים ● בין הסיבות: הטלטלות הגיאו פוליטיות, חולשת הדולר ומהלכים של בנקים מרכזיים

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

עמירם שחר, מנכ''ל אפווינד ומייסד שותף / צילום: Upwind

הופכת לחד־קרן: אפווינד גייסה 250 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

אפווינד פועלת בתחום אבטחת הענן - שוק שנחשב כיום לקטגוריה הצומחת ביותר בעולם הסייבר ● עמירם שחר, מנכ"ל ומייסד שותף: "בקצב הנוכחי אנחנו צפויים להכפיל את גודל החברה במהלך השנה וחצי הקרובות"

מדיניות של חברות התעופה / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה עם איראן: חברות התעופה הישראליות מגמישות את תנאי הביטולים

הצעדים נועדו להעניק לנוסעים גמישות גבוהה יותר בתכנון טיסות בתקופה הקרובה, והם מצטרפים להיערכות תפעולית ושירותית של החברות נוכח אי־הוודאות הביטחונית ● אף שמדובר במהלכים דומים במהותם, היקף ההקלות ותנאיהן משתנים מחברה לחברה

יוני שסטוביץ' / צילום: יוסי כהן

50 מיליון שקל בשבוע: שסטוביץ ממשיכה להגדיל את תיק המניות

בולמוס הרכישות של יבואנית מוצרי הצריכה: השקיעה בהנפקות שביצעו מגוריט ולהב אל.אר ● בשנתיים האחרונות, השקיעה שסטוביץ מעל 200 מיליון שקל בבורסה בת"א

ישראל תחכיר 16 אלף דונם לארה''ב להקמת עיר טכנולוגית / אילוסטרציה: Shutterstock

מזכר הבנות חושף את התוכנית האמריקאית לנגב. על הפרק: הקמת כור גרעיני

ישראל וארה"ב הגיעו להבנות סביב הקמת מרכז לייצור שבבים ובינה מלאכותית בדרום הארץ, תחת ניהול אמריקאי ישיר ● על פי מסמך שהגיע לידי גלובס, ישראל תעניק לאמריקאים חוזה חכירה לקרקע ל־99 שנה, ועל השולחן עלתה גם אפשרות להקמת כור גרעיני באתר

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ''ל מובילאיי / צילום: מובילאיי

נותנת עודף מ-10 דולר: מדוע צללה מניית מובילאיי לשפל של כל הזמנים

חברת האוטוטק שמוביל אמנון שעשוע פרסמה תחזית מאכזבת, ונפלה לשווי של 8 מיליארד דולר - פחות ממחצית השווי בהנפקה ● אמנון שעשוע: "פותחים את שנת 2026 עם מומנטום חזק"