גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ניתוח מיוחד: כיצד תשפיע רכישת ערוץ 10 על אתר נענע10?

אחרי שערוץ 10 ניצל בפעם המי יודע כמה, וקבוצת RGE נכנסה כשותפה, עולה השאלה מה יעלה בגורלו של אתר האינטרנט של הערוץ, נענע10, שבשנתיים וחצי האחרונות החליף 4 מנכ"לים ולא מעט עורכים

לוגו נענע10
לוגו נענע10

סגירת עסקת המכירה של ערוץ 10 לידי קבוצת RGE של לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקאנטי הביאה לפתיחת בקבוקי שמפניה בקרב עובדי ערוץ 10, המקווים שהם הגיעו סוף-סוף לנחלה ולביטחון תעסוקתי ויציבות כלכלית. העתיד אמנם לא ברור, אך השמחה הייתה גדולה. עם זאת, מי שלא ממש חייכו הם אנשי אתר נענע10, שנמצא בבעלות מלאה של הערוץ.

אף שמדובר באחד מאתרי התוכן הישראליים הוותיקים והפופולריים ביותר, חוסר יציבות בשדרה הניהולית, חילופי עורכים ראשיים, גלי פיטורים וחוסר אסטרטגיה ברורה באשר לסינרגיה עם ערוץ 10 הביאו למשבר מתמשך באתר.

עד לפני כשנתיים וחצי מצב האתר היה יציב יחסית, והוא דורג במקום החמישי בדירוג האתרים בישראל, לפי הוועדה למדרוג. אמנם עובדים נשלחו הביתה בתקופות שונות, אך זה חפף לתקופות משבריות בענף המדיה, כשגם במקומות אחרים פיטרו עובדים בתזמון דומה. כיום, מספר העובדים באתר אינו קבוע מאחר שרובם ממלאים גם בתפקיד בערוץ 10.

השינוי הגיע דווקא כשהיה נראה, כי באופק מסתמנת יציבות ארגונית.

באוקטובר 2012 רכשה חברת JCS של רון לאודר 50% מהבעלות על אתר נענע10, מידי חברת IDB, הבעלים של ספקית האינטרנט נטוויז'ן, שהקימה את האתר הוותיק ב-1999. כשלאודר מחזיק 50% מנענע10 ונמנה עם בעלי ערוץ 10, שמחזיקים ב-50% הנוספים מהאתר, העתיד היה נראה ורוד.

חודשיים לאחר מכן עזב גיא אלון אליאב את כיסא המנכ"ל בתום 4 שנים, ופינה את המקום ליריב ג'יבלי - מה שבדיעבד הסתמן כתחילתה של תקופת חוסר יציבות ברמה הניהולית. ללא רקע ממשי בעולם האינטרנט, ג'יבלי הגיע הודות לקרבה שלו לקבוצת JCS כששימש כמנכ"ל חברת ההפקות JCSID, שעסקה בהפקות תוכן תדמיתי ומסחרי.

המינוי הזה לא החזיק זמן רב. שנה בדיוק לאחר מכן, בדצמבר 2013, הודיע ג'יבלי שהוא עוזב. העזיבה באה על רקע החלטתו של לאודר לצאת מהשותפות בערוץ 10 ולהעביר את מניותיו ליוסי מימן. השינויים בערוץ 10 עיכבו גם את ההחלטה על מינוי מנכ"ל חדש לאתר, שהמשיך להתנדנד מכל טלטלה שעוברת על הערוץ.

כך, רק במאי 2014 - כמעט חצי שנה לאחר מכן - מונה דני רייכר למנכ"ל האתר, אחרי שכיהן כמנהל פעילויות הניו מדיה של ערוץ 10. אבל גם המינוי הזה לא החזיק מעמד, ובפברואר השנה הוא עזב. בערוץ הסבירו, כי ביקש לעזוב לאחר שהשלים תוכנית ייעול, והוביל תוכנית אסטרטגית בתחום התוכן.

חודש לאחר מכן, במארס 2015, מונה יואב הלדמן, המשנה למנכ"ל ערוץ 10 ואחראי על תחום הכספים והתפעול, למנכ"ל, במקביל לתפקידו הקיים.

הלדמן הגיע לתפקיד ללא רקע וידע מוכח בעולם האינטרנט, כך שהמינוי מעט הפתיע בהתחשב בחוסר היציבות של התפקיד בשנים האחרונות. יתרה מזאת, העובדה שלא עזב את תפקידו בערוץ 10 העלתה תהיות על כמות הזמן שתוקדש כדי לייצב את השורות בנענע10.

לא סופרים את האתר

החילופים התכופים של מנהלי נענע10 היו רק הביטוי החיצוני של הבעיות שפקדו את האתר בשנים האחרונות. אחת הבעיות שעליה מצביעים בתעשייה הייתה אינטרסים מנוגדים בין ערוץ 10 לאתר לאורך השנים האחרונות.

"נענע10 הוא הילד החורג של ערוץ 10. הערוץ לא באמת רצה לטפח את נענע. במשך שנים היה תיעוב בין שני הצדדים, עד כדי כך שהייתה תחושה שערוץ 10 לא סופר את נענע10", מספר גורם בתעשייה שמגיע מעולם התוכן. "עורך המהדורה בחדשות 10 היה יכול להעביר סיפורים לוואלה או ל-ynet במקום לנענע. היה גם את המקרה המפורסם שבערוץ 10 לקחו את תוכנית הריאליטי '24/7' ועשו שיתוף-פעולה עם וואלה, כשיש להם את נענע מתחת לבית".

גורם אחר מביא דוגמאות נוספות. "קח למשל את 'האח הגדול'. זה משהו שאתה מכסה ולוקח מישהו שכותב טור שעוקב אחרי התוכנית ומקדם אותו, כי זה מביא עשרות אלפי כניסות. מצד שני, זו תוכנית שמתחרה בבעל הבית שלך, שלא באמת רוצה שתקדם את התוכנית הזו.

"במקרה אחר, יכולה להיות למשל תוכנית חדשה של אמנון לוי בערוץ 10. אז באתר אתה בטוח שתקבל ממנו טור אישי לקידום התוכנית, אבל מחלקת התוכניות בערוץ 10, שרוצה לקדם את התוכנית, עושה את זה ב-ynet ובוואלה, כי יש שם יותר טראפיק. זה מאוד בעייתי", מסביר הגורם.

דוגמה נוספת שהוא מביא, היא הטאלנטים של הערוץ שרועים בשדות זרים. "יש לך טאלנט אחד שכותב ב'מעריב' ואחר שכותב ב'גלובס'. למה טאלנט של הערוץ צריך לכתוב באתר אחר ולא בנענע10?".

לא הייתה סינרגיה

כל הגורמים שאיתם שוחחנו מצביעים על תחושת הזנחה מצד הבעלים, ערוץ 10. "אין לך מערכת משלך, אתה לא מנסה להביא סקופים, ואתה פשוט ממיר את הדברים מערוץ 10 לשפה של אינטרנט", מספר גורם בתעשייה.

"אם אילן שילוח היה לוקח את ערוץ 10, הוא היה מטפח מאוד את האתר, כי הוא מאמין באינטרנט. ורשבסקי הוא לא מהמאמינים הגדולים באינטרנט. אני לא יודע אם פרידמן או גלעדי בעניין של אינטרנט.

"לאורך שנים אף אחד לא ספר את נענע, כי זה מפסיד כסף. בעסק שמפסיד כסף אתה חותך את הדברים שנראים פחות חשובים. זה הגיע למצב שהפסידו שם מיליוני שקלים בשנה", מסכם אותו גורם.

"ערוץ 10 הזניח את האתר במשך שנים. התייחסו אליו כאל בן חורג, ונראה היה שהאתר קיים בשביל לחנוק אותו לאט לאט ולכווץ אותו, ושהוא חסר תוחלת לחלוטין", מספר עובד לשעבר באתר.

אחת הבעיות שניסו במשך השנים האחרונות לפתור בדרכים שונות, היא איך לייצר סינרגיה בין נענע10 לערוץ 10. בהנהלה ראו בכך חשיבות, אך בפועל לא הצליחו ליישם זאת. עד לפני כשנה אנשי האתר לא ישבו במערכת ערוץ 10 אלא בבניין נפרד בגבעתיים. "הישיבה המשותפת עזרה מאוד", אומר גורם שהיה מקורב לאתר. "זה היה יותר אפקטיבי, כי היה חיסכון כספי ברמת תפקידים, שרתים ודברים נוספים".

גורם אחר מסביר, כי "הסנכרון מול ערוץ 10 לא היה טבעי לאורך תקופות של מנכ"לים רבים. זה לא איפשר לאתר ליהנות באופן מיטבי מהסינרגיה שהערוץ היה יכול לתת לו. היו מאמצים לחבר את המערכות, אבל זה לא היה פשוט, כי היו הרבה כוחות שמשכו לכל מיני כיוונים. עכשיו הנתיב הרבה יותר ברור. ברגע שזה יתקיים בצורה אמיתית, אז לאתר יהיה הרבה יותר פוטנציאל, והוא יוכל לבחור את הנתיב בצורה מותאמת לקהלים שלו".

תחרות לוואלה ולמאקו?

השאלה הגדולה היא איפה נענע10 צריך להיות ממוצב - האם מול אתרים גדולים כמו וואלה ו-ynet, האם כאלטרנטיבה למאקו, בדומה למעמד של הזכיינית רשת באינטרנט, או בכלל במקום אחר? הדעות חלוקות.

"האתר היה פעם פורטל גדול עם דברים, שהיום לא רלוונטיים, כמו שירות מייל שהלך ודעך, פלטפורמת בלוגים כמו ישראבלוג, שהלכה ונחלשה, וגם ברמה הטכנולוגיה הייתה הזנחה של שנים", מספר גורם בשוק האתרים. "היה שינוי, והאתר לא צריך להתחרות באתרים הגדולים עם עשירית מהתקציב, אלא להצטמצם בערוצי תוכן באופן שאפשר לתקשר עם תוכניות שרצות במסך. הוא צריך להיות פלטפורמה דיגיטלית של ערוץ 10, שמחולקת לאתר, אפליקציה ורשתות חברתיות".

"נענע10 לא צריך להיות me too של מאקו. כי ערוץ 10 לא הולך להיות me too של ערוץ 2", אומר גורם שבעבר היה מקורב לבעלי האתר. "הערוץ מייצר המון אנרגיה ומומנטום. במציאות של אתרי התוכן הישראליים, שבה להערכתי לא כולם רווחיים, אני לא רואה צורך להתחפש ל-ynet או למאקו. הוא צריך לבטא את ערוץ 10 באופן מיטבי".

גם גורם נוסף, שמגיע מעולם התוכן, לא רואה סיבה לנסות להתחרות באתרים הגדולים. "נענע10 רחוק קילומטרים מוואלה, ynet ומאקו, שחולשים על רוב תקציבי הפרסום באתרים הישראליים. כל מה שנענע10 יכול לספק, זה לתת פלטפורמה למחלקת החדשות ולתוכניות של ערוץ 10. משהו שנראה כמו אתר רשת, אבל עם יותר טראפיק".

גורם אחר לא מסכים ורואה פוטנציאל גדול יותר. "נענע10 יכול להתחרות במאקו וגם בוואלה וב-ynet. הייתה הרגשה שאפשר להקפיץ את האתר ואפילו לשאוף למקום הראשון. אף אחד לא קבע שוואלה יהיו במקום הראשון לעד. אבל אי-אפשר לעשות את זה בלי כסף, ובזמן של קיצוצים מתמשכים".

"מה שבנענע10 צריכים לעשות, זה להשקיע במובייל עם אפליקציה טובה, ולעשות עבודה טובה ברשתות החברתיות, ומשם להביא קהלים חדשים. הבעיה היא שהדברים האלה עולים כסף", מסכם גורם שהיה מקורב בעבר לאתר.

סימן השאלה הגדול הוא מידת האמון שיכניסו הבעלים החדשים בעולם הדיגיטל, ועד כמה הסינרגיה בין האתר לבין הערוץ תהיה כנה ואמיתית. יתרה מזאת, הנדוניה, שקבוצת RGE מביאה איתה בעולם האינטרנט - אתרי ערוץ הספורט, ערוץ הילדים ולוגי - יכולה לשחק לטובת נענע10 ולייצר פורטל שמשלב יחד את כל העולמות הללו. אך, כאמור, בלי השקעה כספית וחשיבה אסטרטגית בכיוון, זה פשוט לא יעבוד.

מערוץ 10 נמסר: "ערוץ 10 מיישם בהצלחה תוכנית עסקית ותוכנית ממוקדות ותחרותיות. הערוץ עובר לרישיון ל-15 שנים, ומתכוון להמשיך לחזק ולמקד את פעילותו באפיקי הדיגיטל".

נענע 10

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?