גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יפית גרינברג: "אישית אני מצטערת שלא קנינו את ערוץ 10"

כשנה אחרי רכישת רשת סטימצקי, יפית גרינברג, בעלת השליטה בקבוצת הפרסום ג. יפית, מספרת לעורך הראשי של "גלובס", חגי גולן, כיצד הפכה חברה שהפסידה 50 מיליון שקל בשנה לחברה מאוזנת

חגי גולן ויפית גרינברג / צילום: תמר מצפי
חגי גולן ויפית גרינברג / צילום: תמר מצפי

שנה לאחר הדרמה הגדולה סביב רכישת סטימצקי רגע לפני שקרסה, מתארת יפית גרינברג, בעלת השליטה בקבוצת הפרסום ג. יפית ומבעלי רשת הספרים, את מה שהתרחש בימים הסוערים, בריאיון לעורך הראשי של "גלובס", חגי גולן, במסגרת פורום mentors Cal.

"שמעתי אז מה קורה בסטימצקי, אבל לא היה לי קשר לזה. יום אחד אני מתקשרת לבן שלי (אייל גרינברג, כיום מנכ"ל הרשת, י' מ'), והוא אומר לי שהוא בדרך אליי, עם רז שפירא שהפך בהמשך לסמנכ"ל הכספים בסטימצקי. מה להם ולרשת? אבנר פחימה, מנכ"ל הוצאות 'קוראים', ובהמשך מקבוצת הרכישה של סטימצקי, אמר שיש פה הזדמנות, וביקש להיפגש איתנו", היא מתארת.

"עד אותו רגע לא חשבתי על מהלך כזה, וזו הייתה לגמרי עסקה של הבן שלי. הוא ושפירא אמרו שהעסק נכשל, שיש פוטנציאל יוצא מן הכלל, ונגע ללבי שיש שם 1,200 עובדים, שאם לא נקבל החלטה תוך יממה ממש להזרים את הכסף, החברה 'הולכת'.

"היו לנו כמה תנאים, וכוח עליון סידר את זה שמרקסטון (בעלת השליטה הקודמת ברשת, י' מ') יכולה הייתה לעמוד בהם. אמרתי שאם התנאים מתקבלים, נזרים את הכסף - כשאנחנו עוד לא יודעים אם הרגולטור יאשר את העסקה ולא נפסיד את הכסף. הבנו ששיווקית ועסקית נוכל להצליח, עם שותפתי, עפרה מיתר, שהפכה ממש לאחותי.

"קיבלנו החלטה ונכנסנו לעסקה. ביום ראשון חתמנו על העסקה, וביום שני עפו טילים על תל-אביב. התחיל מבצע 'צוק איתן' - איזו תקופה זו הייתה. היום, שנה אחרי, החברה שהפסידה 50 מיליון שקל היא מאוזנת. ואיך אומרת מירי רגב? 'כפיים' - לבן שלי שמאוהב בסטימצקי ולצוות שלו".

מתקשה לפטר עובדים

גרינברג דיברה במסגרת האירוע על השפעת הרקע הדתי שממנו הגיעה על המשך דרכה: "כשאתה בא ממשפחה ערכית, זה מלווה אותך לכל החיים. גם החינוך בבית, גם בבני עקיבא. הקמתי את הסניף בגבעת-שמואל וניהלתי אותו. עכשיו הוא הסניף הגדול בארץ. אספתי שם ילדים. את ההחינוך שקיבלתי, אני רק מנסה להעביר לדורות הבאים".

- הייתה דמות שהיוותה עבורך מעין מנטור?

"קודם כל, ההורים שלי. אבי נפטר כשהייתי צעירה. אמי עזרה בבית. היא הייתה המנטורית שלי. איתה דיברתי על כל דבר, עד שנפטרה בגיל 98.

"היה גם חגי בר-כוכבא ז"ל, איש עסקים ואיש פרסום לשעבר. הוא היה המנטור הראשון שלי. היינו יושבים פעמיים בשבוע - הייתי באה אליו עם בעיה גדולה וחוזרת עם בעיה מסודרת, וברגע שהיא כזו, ואתה יודע לחשוב עליה נכון - הפתרון הרבה יותר קל".

כשנשאלה גרינברג על החסרונות שלה, היא דיברה על קושי לפטר עובדים: "אני רחמנית ממש. זו חולשה. למנהל טוב אסור שיהיה קושי כזה. אני גם לא אקח לקוח מחברה אחרת. זה לא נכון ברמה העסקית, אבל אני לא עובדת כך".

צער על ערוץ 10

גרינברג התייחסה גם לפרשת הרכישה שלא התרחשה של ערוץ 10: "אישית אני מצטערת שלא קנינו. אם היינו מתגברים על כל הקשיים, והייתי נותנת עוד קצת כסף - היינו מגשימים את התוכניות. זה ערוץ נהדר".

- לקחת בחשבון את המעורבות של ראש הממשלה נתניהו בנושא?

"אחד הדברים שלא לקחתי בחשבון זה את זה. אם יש לי עכשיו צמרמורת, ואם אני שמחה היום שאיני שם, זה בגלל כל הלחצים מצד כאלה שמסקרים אותם בערוץ. אתה לא יכול להתערב בחדשות, בכל מה שקשור לעיתונאות".

- אם היית קונה את ערוץ 10, לא היה לך ערב שקט אחד.

"עוד לא קניתי את הערוץ, וכבר פנו אליי חברות שהלכו לעשות עליהן כתבות".

- עופר נמרודי היה אמור להיות שותף שלך.

"אחרי שכבר ביטלנו את העסקה ויצאנו לתקשורת כשזה קרה, טלפן אליי רונאל פישר והשאיר הודעה שהוא רוצה לדבר איתי. התקשרתי, והוא אמר: 'ציפור קטנה לחשה לי שאת מתעניינת בערוץ 10'. עניתי לו: 'הציפור שלך ממש לא אקטואלית, כי אנחנו כבר הרבה אחרי'.

"הוא אמר שיש לו לקוח שרוצה לדבר איתי ומתעניין בערוץ 10. מי? עופר נמרודי. לקחתי את בעלי, ובאנו לביתו של נמרודי, והתחלנו לדבר. אחרי 10 דקות אמרתי: 'תעזבו. אני מכבדת אתכם, אבל לא רוצה לעשות אתכם עסקים'. אמרתי לבני, כמו שביבי אמר לשרה: 'בוא בני, הולכים'. חבר שלי אמר שיש לי אינטואיציות טובות. לא שופטת של אף אחד, אבל לא רוצה איתם עסקים".

חיקויים ב"ארץ נהדרת"

את הפריצה שלה עשתה גרינברג עם פרסום מסוג שונה, כזה שנותן מידע במקום עוד סלוגן, שמצד אחד משדר משהו יותר אמין, ומצד שני דומה, אולי דומה מדי, למוצר העיתונאי.

- בתוכן שיווקי כזה, המאזין או הקורא לא יודע עד הסוף שמה שהוא רואה מולו זה פרסומת.

"זה ממש לא נכון. אל תזלזל באינטליגנציה של הצרכן. כשכתוב 'מדור פרסומי', הם יודעים שזה מידע מטעם, אבל כשזה מידע שמעשיר, זה מעניין אותם".

- במשאל רחוב, תשעה מעשרה יגידו שאת עיתונאית...

"ממש לא. אני 22 שנה בעולם הפרסום ויודעים מי זו ג. יפית. אני פרסומאית, פרסומאית בנשמה. אני לא אפרסם מוצר שאיני מאמינה בו או שלא בדקתי, ויש קטגוריות שלא אגע בהן אף שהן מאוד רווחיות - אלכוהול, סקס, הימורים ואוכל לא כשר, והיו המון פניות. יש רשת מזון לא כשר שהיא נהדרת אבל אינה בשבילי. אני לא אוכלת לא כשר, אז לא אוכל להמליץ לאנשים. הציעו לי הרבה כסף, וזה קשה לסרב".

- נדמה שככל שהתקשורת נעשית קשה יותר, ואין ערוץ תקשורת שמרוויח כסף - היא נאלצת להיפתח יותר לתוכן שיווקי.

"פרסום סמוי בתוכניות, שהוא כאילו חלק מהתוכנית, מוגבל בידי הרגולציה, אבל עוקפים אותה. בכל אופן, אנחנו לא שם".

- לאורך השנים היו לא מעט שניסו לחקות אותך.

"לשני הכיוונים - עסקית וגם בתוכניות כמו 'ארץ נהדרת'. זה היה מוצלח".

- למה אחרים לא הצליחו לחקות אותך?

"אם הייתי יודעת בהתחלה שאצליח ככה, זה היה חוסך לי הרבה לילות בלי שינה. כשהגעתי לטלוויזיה, הביאו לי מחקר שהציע שאני אנחה, כי השם ג.יפית חזק, יש לו אמינות. לא אהבתי את מה שראיתי בפיילוטים, אבל התרגלתי עם השנים. ברגע שאתה לוקח שחקן או מנחה, זה יכול להיות מוצלח, אבל בלי האמינות של ג. יפית. הביאו את אודטה, וחשבתי שהיא לוקחת לי את הפרנסה".

- ולמה הצליח דווקא לך?

"בגלל האמינות. פרסמנו לאותו לקוח, ויטה, מוצר אחד שלי ומוצר אחד שלה - שלה נעלם, ושלי, השמנת ריץ', נמכר עד היום".

- מה מניע אותך? מה הדרייב?

"המניע אינו לגדול אלא ההנאה שבעשייה. אני נהנית גם ממה שיש לי, אבל גם מהצוות שכיף לי לעבוד איתו. בלעדיו אני לא שווה כלום".

- ברוב העסקאות את נכנסת עם שותפים.

"כל השנים עבדתי לבד. ואז, לפני 20 שנה התחילו פה רכישות מצד חברות בינלאומיות. גם אחריי חיזרה אז חברה בינלאומית, וגיליתי שהעסק שלי שווה עשרות מיליוני דולרים. בעצמי לא עיכלתי את זה. המנכ"ל של החברה, שראה את העסקה סגורה, הביא אותי לפגישה ברומא, שם הציע במקום פגישת עסקים ריצת עסקים.

"הייתה שמש בעיניים, אז ירדתי מהמדרכה לכביש, והוא תפס אותי ואמר: 'תגידי, את רוצה שכל העסקה שלי תידרס עכשיו?'. באותה שנייה הבנתי שאם אני לא אהיה - בלעדיי העסק לא יחיה. זו תובנה ששינתה את חיי. חזרתי לארץ והחלטתי לעשות את העסקה דווקא עם שותפים ישראלים".

- לגבי האשראי, אומרים שמי שלא מהמילייה, לא מקבל אשראי מהבנקים בישראל.

"לא לקחתי אשראים. אצלנו לא לוקחים משכנתא ולא מלווים מאף אחד. אבל כשאתה צריך מימון, הבנקים צריכים לדעת עם מי הם מתקשרים. אז ברור שכאשר אנו צריכים להעניק אשראי לחברה בבעלותנו, זה יותר קל, כי יש לנו היסטוריה פיננסית. בארה"ב לכל אחד יש את הרקורד הפיננסי. שם אם חזר לך צ'ק - אתה אבוד".

- זה שאת אישה, זה הקשה בקריירה או עזר?

"אין הבדל. אני אישה אבל לא בלונדינית גבוהה עם סיליקון. את הכבוד אתה מקבל ממה שאתה עושה".

- מהי העצה הכי טובה שלך?

"בלילה לפני השינה תגידו 'שמע ישראל', את כל התפילה, כמנטרה, וזה יכניס אתכם לאווירה. תבקשו כל מה שאתם רוצים, גם אם זה להיות בלונדינית רזה וגבוהה. אחרי 3 שבועות תראו מה חשוב לכם, ואז תזכרו עוד משפט - אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו, ואז תפעלו בכיוון. זה עובד וזה כדאי".

"קודם כל המשפחה"

בחזרה לסטימצקי: מאז נרכשה הרשת, אייל הבן עומד בראשה; אף שנכנס אליה בלי היכרות עם התחום, הוא הצליח להעלות אותה לדרך חדשה ומוצלחת. האם לא מסתירה את גאוותה, כשגולן שואל אותה על עירוב בני משפחה בעסקים.

"בשביל מה אני באה לעבודה? לאיזו אמא הבן שלה מתקשר 5 פעמים ביום כי הוא צריך לעדכן אותה? חסר לי משהו בחיים?", היא משיבה לקול צחוק הקהל.

- ואת לא חוששת שהוא לא יהיה הכי טוב?

"בלי עין הרע, הבן שלי, בן פורת יוסף, יש בו את כל מה שיש לי, הכול נתתי לו, ויש לו את כל מה שיש לו, וזה אלף מונים ממה שיש לי".

- ובאופן כללי, אם לי יש עסק, ואני מתלבט אם לקחת את הבן שלי או מישהו אחר שיהיה כנראה טוב יותר?

"השאלה היא מה הרצון שלך".

- שהעסק יהיה הכי טוב, לא?

"לא. הרצון שלי הוא שהמשפחה שלי תהיה הכי מאושרת בעולם. קודם כל המשפחה שלי, רק אחר-כך העסק. למי אשאיר אחריי את הכסף? אף אחד לא לוקח איתו הלאה כלום, גם לא גרביים".

- ואם בנך יעשה טעות?

"אז אעיר לו, ואנחנו מספיק פתוחים שהוא יקשיב".

- הוא ילד טוב, אבל יש כאלה שהילדים שלהם פחות מקשיבים.

"אז תחנכו אותם יותר טוב. הוא שותף ורוצה להצליח. ואני מאחלת לו שהבנים שלו יעניקו לו את אותו הכבוד שהוא מעניק לי".

השאלון הקצר

- מה היית אם לא היית אשת עסקים?

"אשת עסקים".

- את מי היית רוצה לפגוש?

"ביל קלינטון".

- מי הפרסומאי מספר אחד בארץ?

"אייל גרינברג".

- תפסיקי לקרוא ספרים הארד קופי ותעברי לספרים אלקטרוניים כאשר:

"בחיים לא!"

- כיכר המדינה בתל-אביב היא:

"הבית שלי".

- מה האמונה הטפלה שלך?

"טפו טפו טפו".

פורום mentors-Cal: העסקים הקטנים פוגשים את המנטורים

המפגש עם יפית גרינברג הוא החמישי במסגרת פורום Cal mentors, יוזמה של חברת Cal ועיתון "גלובס", שנועדה לסייע בייעוץ לעסקים בינוניים וקטנים. במסגרת האירועים הללו פוגשים בעלי עסקים קטנים ובינוניים, לקוחות Cal, אנשי עסקים בולטים שצמחו מלמטה.

במפגשים הקודמים השתתפו רמי לוי, בעל השליטה ברשת רמי לוי שיווק השקמה; דוד פתאל, הבעלים של רשת מלונות פתאל; רמי שביט, הבעלים של קבוצת המשביר; ושלומי גבאי, לשעבר מנכ"ל איקאה.

הפעילות של Cal עם גרינברג תימשך - היא תעביר סדנאות לבעלי עסקים הסולקים עם חברת כרטיסי האשראי, בדגש על הפריפריה. בסוף הסדנאות יתבקשו המשתתפים ליצור פרזנטציה של העסק ולהעבירה לגרינברג, אשר תבחר גם בתי עסק, שאליהם היא תגיע ותצלם איתם סרט פרסום.

עוד כתבות

מגדלי אלון  בתל אביב. ''היו לנו נדודי שינה'' / צילום: Shutterstock

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; מניות התוכנה מתאוששות, מאנדיי עולה ב-8%

נאסד"ק עולה ב-1% ● מנכ״ל ג'יי.פי.מורגן, ג'יימי דיימון, מזהיר כי האווירה בשווקים מזכירה באופן מדאיג את השנים שלפני המשבר הפיננסי העולמי ● AMD מזנקת בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 63 אלף דולר

מימין: יוסף עליאש, ריצ'י האנטר, דני בן רעי / צילום: דרור סיתהכל

גרין לנטרן רוכשת מחצית מקפה גן סיפור לפי שווי של כ־150 מיליון שקל

קרן גרין לנטרן של ריצ’י האנטר נכנסת כשותפה ברשת בתי הקפה של ברנרדו בלכוביץ’; העסקה מצטרפת לגל עסקאות גדולות בענף המסעדנות

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

לא רק עם איראן: היערכות למלחמה רב-זירתית

בצל פריסת הכוחות האמריקאית: בישראל משלימים היערכות לפתיחת זירות נוספות ● בלבנון דווח כי השגרירות האמריקאית פינתה עשרות מעובדיה ● סטודנטים בטהרן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ ● עדכונים שוטפים

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

מכרז נוסף לחיפוש גז יוצא לדרך: זו עשויה להיות המרוויחה הגדולה

במשרד האנרגיה מעריכים כי במים הכלכליים של ישראל, עשויים להימצא עוד מאות BCM של גז טבעי שטרם התגלו ● יחד עם זאת, עם זאת, הזכיות בהליך התחרותי הקודם שתוצאותיו התפרסמו בספטמבר 2023 טרם תורגמו לחיפושים פעילים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לא רק הפטור ממע"מ: הסדקים בקואליציה מאיימים על הבטחות האוצר

ההפסד בהצבעה על המע"מ מסמן את הקושי הצפוי לסמוטריץ' בקידום צעדיו הכלכליים ● עתיד רפורמות החלב ומס הרכוש תלוי ביכולתו לגייס רוב בוועדות, בעוד ההתנגדות בקואליציה גוברת

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12, בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר וב-PTC ● אירועים ומינויים

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

תעשיות ''מלח הארץ'' / צילום: אתר החברה

הקרקעות ששימשו לרכישת השליטה בבנק הפועלים עברו לידי המדינה: זה הרווח של הבעלים

חברת המזון סוגת מעדכנת כלפי מעלה את הרווח שתרשום מההסכם לפינוי בריכות המלח שלה בעיר הדרומית, מ־70 לעד 105 מיליון שקל ● הקרקע תשמש לבניית דירות, מסחר ומלונאות

הסופרקמפיוטר של חברת סריבראס בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

יצרנית השבבים שרוצה להתחרות באנבידיה לוקחת צעד דרמטי

שלושה חודשים לאחר שדווח כי בכוונתה להגיש תשקיף, יצרנית שבבי ה־AI סריבארס הגישה מסמכים חסויים ל־SEC ומקדמת פגישות עם משקיעים ● במקביל, שווי החברה קפץ דרמטית ל-23 מיליארד דולר, ועסקת ענק עם OpenAI משנה את תמונת הסיכון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

מלון דן באילת / צילום: באדיבות מלונות דן

האפקט האיראני: הישראלים מזמינים יותר חופשות בארץ, ופחות בחו"ל

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 25% בהזמנת חופשות מקומיות - אך ירידה כוללת בענף התיירות

איור:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

התרגיל שנכשל: עקף את המתווך דרך אשתו - וישלם דמי תיווך כפולים

המחוזי בת"א מציב תמרור אזהרה לרוכשי הדירות: חתמתם על סעיף "פיצוי מוסכם"? בית המשפט עשוי לחייב אתכם לשלם אותו, גם אם טענתם שהמתווך לא היה "הגורם היעיל" בעסקה ● השופטת אביגיל כהן: "במקרה זה המערער ניסה בחוסר תום־לב למנוע מהמשיב להשתלב בקידום העסקה ולהפוך ל'גורם יעיל'"

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

הגיוס הענק של חברת השבבים שעלתה בת"א במעל 4,000%

חברת השבבים קווליטאו מנצלת את הגאות במחיר מנייתה כדי לגייס מהמוסדיים סכום של כ-225 מיליון שקל ● בגיוס השתתפו בעלי המניות הגדולים של החברה, בהם בית ההשקעות ילין לפידות

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

"אנשים גילו בבוקר שהם צריכים לשלם מס שלא לקחו בחשבון"

הכנסת הצליחה לבטל הלילה את הצו של שר האוצר סמוטריץ' להרחבת הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-150 דולר ● מה קורה עם חבילות שכבר הוזמנו, איך נדע אם דרוש חיוב נוסף, ומהי תקרת הפטור עכשיו? ● גלובס עושה סדר

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

הלהיט החדש בוול סטריט, והאם הוא באמת יחליף את מניות ה-AI?

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

העלמת הכנסות / אילוסטרציה: Shutterstock, Andre Boukreev

חשד: העלים 12 מיליון שקל מהכנסות משכירות

רשות המסים מנהלת חקירה נגד תושב ביתר עילית החשוד כי העלים הכנסות בסך 12 מיליון שקל מהשכרת דירות לחברות כוח-אדם ● בבדיקה צולבת בין דיווחיו של החשוד לרשויות המס לבין חשבונות הבנק שלו נמצאו הפקדות בסך מיליוני שקלים שלא דווחו