גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הפייסבוק הורג את אתרי הפורומים באינטרנט?

בעידן הפייסבוק, אתרי הפורומים מרגישים ירידה בטראפיק ומאבדים רלוונטיות ■ מה אפשר ללמוד מהשת"פ החדש בין ynet ואתר הפורומים FXP, והאם ייתכן שפייסבוק וגוגל הם דווקא מנועי שיווק לפורומים הוותיקים?

שם: אינטרנט עם ערך מוסף קרדיט: שאטרסטוק.
שם: אינטרנט עם ערך מוסף קרדיט: שאטרסטוק.

בשנים האחרונות מדברים לא מעט על אובדן האנונימיות בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות. הדבר בולט במיוחד על רקע האופן שבו צעירים ומבוגרים משתפים תמונות אישיות, מיקום נוכחי ואלמנטים נוספים שמעידים על זהותם ואישיותם. מה שפעם היה בגדר צנעת הפרט, הולך ומקבל הכשר בדרכו לנחלת הכלל.

מנגד, אחד התחומים שהצליחו לשמר בקנאות יחסית על האנונימיות והפרטיות היה הפורומים, שאפשרו לגולשים לשאול, להתייעץ ולהגיב תחת מעטה אנונימיות וכינויים כמו "צפונית23" או "תותח42".

הכניסה של פייסבוק וההשתלטות הטוטאלית על המרחב הציבורי הצליחה לשנות את התמונה.

פייסבוק היא כבר חלק קיומי מדור הסמארטפונים והטאבלטים, ולאט-לאט היא הצליחה לשבור את היתרון היחסי שהיה לפורומים - אותה יכולת של שאילת שאלות ספק אינטימיות ספק מביכות תחת השם האמיתי.

קבוצות סגורות לכאורה וכאילו אינטימיות בפייסבוק, כמו "מאמאזון" או המקבילה הגברית "פאפאזון", הפכו כבר מזמן לכר פורה לשאלות שחלק מהגולשין היו מגדירים כמביכות במיוחד. האשליה של קבוצה סגורה כמו "מאמאזון", שצמחה בתוך שלוש שנים מ-10,000 אמהות ליותר מ-80 אלף, מביאה את האמהות הצעירות לשחרר ניצרה ולכתוב פוסטים ללא בושה. "חייבת עזרה. אני משלשלת בטירוף ואמורה לקחת גלולה בשעה 12. יש למישהי עצה בשבילי?", כותבת גולשת אחת.

"מישהו בקבוצה ביקר במרפאת פוריות? יש לי תור לבדיקת זרע ביום ראשון, ואני לחוץ", שואל גולש בקבוצת פאפאזון.

צחוק בצד, אין עוררין שמדובר כמובן בשאלות מביכות, גם אם היו נכתבות בפורום תחת מעטה אנונימיות של כינוי רנדומלי; אך העובדה שגולשים מוצאים עצמם כותבים שאלות שכאלה תחת השם המלא, התמונה האישית והגישה משם לפרופיל שלהם, מעלה את השאלה לגבי כוחם והרלוונטיות של הפורומים בעידן הזה.

ארכיון מול אקטואליה

באחרונה נחתם הסכם לשיתוף-פעולה אסטרטגי בין אתר ynet לבין אתר הפורומים לצעירים FXP.

האתר אולי לא מאוד מוכר בקרב כלל הגולשים בישראל, אך נחשב לאחד משני אתרי הפורומים המובילים בישראל, לצד תפוז הוותיק, וגם לאחד האתרים הישראליים הפופולריים בכלל.

בעבר, עת נמדדה הגלישה בישראל באופן רשמי, FXP אף דורג בין עשרת האתרים הישראליים המובילים.

במסגרת שיתוף-הפעולה החדש החליטו ב-FXP להפסיק את העבודה עם קבוצת המדיה Web3 לטובת ynet, שיהיה אחראי על מכירת המדיה הפרסומית ב-FXP.

"רוב הפורומים כבר לא רלוונטיים בגלל פייסבוק", מסביר גורם בשוק האינטרנט שמקורב לנושא. "זה עולם שחטף הרבה בגלל הרשת החברתית. ב-FXP, מנגד, העסק חי חזק ויש להם יותר משני מיליון הודעות בחודש. פייסבוק לא מאיים על זה - אפילו הטראפיק עלה".

העובדה שב-FXP, עם 2.5 מיליון גולשים ייחודיים מדי חודש, לטענת האתר, פונים לקהל צעיר מייצרת יותר תוכן ומשם גם מושכת יותר עניין באתר עצמו.

מנכ"ל ומייסד האתר, ארז בן-דוד, חושף בשיחה עם "גלובס", כי "היו דיבורים בשנים האחרונות על מכירה אבל זה לא הבשיל לעסקה ממשית. אני כן רציתי לעשות איזה אקזיט אבל לא בכל מחיר".

על השאלה בהקשר לעסקה של ynet, הוא הוסיף: "בעולם שלנו, כשיש את יו-טיוב ופייסבוק, אז צריך לגייס הרבה כוח. ראיתי הרבה היגיון בלתת לגוף בסדר גודל כמו ynet לנהל את המכירות עבורנו. אני מקווה שזה יילך טוב".

- אז פייסבוק משפיע או לא משפיע על הפורומים?

"עשינו משאל אצלנו באתר והופתענו לגלות כמויות של גולשים שבכלל אין להם פייסבוק. כבר שנים אומרים שפייסבוק פוגע, אבל באיזשהו מקום תמיד נשמרת המשבצת לפורומים. זה נכון בכל העולם. פורומים קטנים דעכו ומתו אבל לנו זה עובד טוב. אפשר להסתכל על זה דווקא הפוך - פייסבוק, ולצדו גוגל, הפכו למנועי שיווק עבורנו, ומביאים כמויות יפות של גולשים משם אל תוך האתר".

דן חן, לשעבר מנכ"ל אתר הפורומים הוותיק תפוז, מסביר, כי הפניית הגולשים מגוגל היא יתרון משמעותי שיש לפורומים על-פני קבוצות פייסבוק. "גוגל מקדם מאוד אתרי פורומים בתוצאות החיפוש שלו, בעוד לא ניתן לחפש תוכן של הודעות בקבוצות פייסבוק - בטח אם הן סגורות", מסביר חן. "כאן נכנסת למשוואה המשמעות של ארכיון הפורומים, שהוא סופר-חשוב ומאוד משמעותי. אם אתה רוצה לשאול בפורום צליאק איך מאבחנים את המחלה, לא צריך לשאול מחדש. זה כנראה לא השתנה. אם תחפש בגוגל ותגיע לתשובה מלפני ארבע שנים, זה ייתן לך תשובה טובה מספיק", אומר חן.

"מנגד", הוא מוסיף, "בנושאים אקטואליים פייסבוק מנצח, כי כולם שם ואין הרבה סיבה לאנונימיות. על העונה האחרונה של 'האח הגדול' או על המלחמה הבאה אפשר לדבר בפייסבוק עם כולם, ולאו דווקא בפורומים נפרדים".

כמות מול איכות

יתרון נוסף שבן-דוד מדגיש הוא הכמות לעומת האיכות. "יש בפייסבוק הרבה קבוצות באותם הנושאים, אבל אם יש לך שאלה, אתה צריך להתחיל לחפש קבוצה פעילה וכזו שעונים לך בה מהר ולא אחרי כמה שעות או ימים", מסביר בן-דוד.

"אצלנו זה מנגנון משומן ואנחנו חיים את זה. אם אתה רוצה, למשל, לקנות אופניים חשמליים, אז לך תחפש קבוצה רלוונטית ופעילה שתעזור לך בפייסבוק. אצלנו יש פורום פעיל על זה שגם עונה מהר".

- אז אין חשש שפייסבוק יפגעו קשות בעולם הפורומים?

"אין ספק שפייסבוק יכולים לעשות מהלכים שישנו את אתרי הפורומים. כולנו בסיכון, ולא רק בגלל הקבוצות אלא גם בגלל הטראפיק שהם מפנים אלינו. היום חצי מיליון עד מיליון ביקורים בחודש מגיעים אלינו מפייסבוק. אם הם יעשו כל מיני שינויים, כמו שמירת התוכן והגולשים אצלם, זה יכול להסב נזק לכולנו".

"אני עדיין מאמין שיש אנונימיות ורלוונטיות", מסביר חן. "אמנם לאנשים היום יש פחות בושה מבעבר, אבל אם אתה רוצה להתייעץ עם רופא על טחורים, אתה כנראה לא תעשה את זה בפייסבוק. בכל מקרה, אין ספק שפייסבוק לקח חלק גדול ומשמעותי בשיחה אבל עדיין יש מקום לפורומים. אתה רואה את זה בארה"ב עם אתר כמו reddit, שהוא אתר ותיק אבל בשלוש השנים האחרונות קיבל בוסט משמעותי".

איפה הבושה?

ההשוואה בין ההתבטאויות עלומות השם בפורומים לבין הגלויות בפייסבוק מזכירה לא מעט את ההתנהלות בטוקבקים באתרים.

פעם הישראלים היו פורקים כעסים דרך טוקבקים אנונימיים באתרי התוכן, מה שהוביל כמה וכמה אתרים לאמץ מערכת טוקבקים שמבוססת על חשבונות פייסבוק - רק כדי להשאיר בחוץ טוקבקיסטים אלימים.

נראה שגם זה לא עוזר. היעדר הבושה בא לידי ביטוי לא רק בקבוצות פייסבוק, אלא גם בטוקבקים מבוססי פייסבוק ואפילו בפיד עצמו, זה שפתוח לעיני כל החברים ברשת החברתית. דוגמה לכך אפשר היה לראות לפני כשנה, במהלך מבצע "צוק איתן", כשרבים מהישראלים לא עצרו את עצמם מלהביע דעות קיצוניות.

כך, בשורה התחתונה נראה שהפורומים עדיין כאן להישאר. עם זאת, היתרון העיקרי שלהם - מסך האנונימיות - הולך ונשחק לטובת הזהות האמיתית של הפרופילים בפייסבוק. הישראלים איבדו את הבושה, ולטוב או לרע הם כותבים ביתר חופשיות על עצמם, על הבעיות הרפואיות שלהם ושל ילדיהם, ועל הדעות הפוליטיות הקיצוניות שלהם. כדי להמשיך לשרוד הם יצטרכו להישען על הגולשים המופנמים והדיסקרטיים יותר וגם על היתרונות הנוספים של הפורומים.

הקבוצות בפייסבוק: "ש תחושה ביתית - אתה יכול להגיד כל אשר על לבך"

בשורה התחתונה, נראה שהפורומים ימשיכו לחיות לצד הקבוצות בפייסבוק. לא בטוח אם זה יהיה כלכלי עבורם, אבל בסופו של דבר שני הצדדים ממלאים צרכים התנהגותיים אצל הגולשים. "אני רואה את זה ממשיך במקביל. יש צורך להישאר אנונימי בפורומים ויש צורך להיות גלוי בפייסבוק", אומרת ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות ברשת מחברת Clicktale, שמסבירה מתי גולשים מעדיפים לכתוב בעילום שם ומתי באופן גלוי. "בעילום שם יש מניעים כמו קתרזיס ופורקן. אם אני רוצה להגיב על משהו שמעורר בי סערת רגשות ונוגע בי, אז אני פשוט אומר אותו. עצם זה שאני מביא את זה לכתב, גורם לי להרגיש יותר טוב - גם אם זה אלים וגם אם לא. לרוב, השימוש בעילום שם נעשה בגלל שמשהו מפריע לי בתוכן", אומרת מרגלית.

"כשאנשים אומרים את הדברים בשמם, זה תוצאה של ניהול רושם. חשוב לי שיידעו איך אני חושבת. לפעמים זו לא הדעה שלי, אלא כדי שאנשים יחשבו מה אני רוצה להגיד - גם אם מדובר בקבוצה של אנשים שאני לא מכירה. אתה אומר לאנשים דברים לא מתוך אידיאולוגיה, אלא מתוך מחשבה על מה אנשים אחרים יגידו עלייך".

מרגלית מסבירה, כי "יש אנשים שיש להם צורך לבטא את עצמם והם כמהים למוחצנות - שיידעו מי הם, איך הם נראים ומה הם חושבים. מנגד, פורומים, שהדיונים בהם נעשים תחת עילום שם, מעניקים יתרון לאנשים מופנמים. מקום כזה מהווה עבורם פלטפורמה להגיד דברים בצורה חופשית יותר".

אבל נראה שדווקא בקבוצות פייסבוק - תחת הזהות האמיתית שלך - אנשים מרגישים שהם יכולים להתבטא בצורה חופשית, כי מדובר בקבוצה סגורה ואינטימית.

"80 אלף איש כמו ב'מאמאזון' זה לא אינטימי, אבל קבוצה שנבנית לצורך קהילתי מייצרת אשליה תפיסתית. זה גורם למשתמשים להסיר גבולות ועכבות מעצם השייכות לקבוצה. יש תחושה של מיסוך מעצם האופי שהקבוצה נותנת. יש תחושה ביתית, שבמסגרתה אתה יכול להגיד כל אשר על לבך".

גולשים

עוד כתבות

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

דיווח בקטאר: חמאס השיב בחיוב להצעה - עם תיקונים קלים

דיווח בערוץ אל-ערבי הקטארי: חמאס העביר תשובה חיובית להצעה להפסקת האש בעזה - עם בקשה לתיקונים ● סמל אסף זמיר מדימונה נפל מירי נ"ט בדרום רצועת עזה, יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית ● צה"ל מאשר: השגנו אחיזה מבצעית בכ-65% משטח הרצועה ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?