גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מרתה סטיוארט מכרה את קבוצת המדיה ב-353 מ' ד' "בלבד"

מדובר בירידה דרמטית בשווי הקבוצה, שבשיאו עמד על כמעט 2 מיליארד דולר ■ הרוכשת - חברת הזיכיונות הקמעונאיים סיקוונשל ברנדס בניהולו של יהודה שמידמן, יהודי דתי בן 34

מרתה סטיוארט/ צילום :רויטרס
מרתה סטיוארט/ צילום :רויטרס

כוהנת הלייף סטייל האמריקאית מרתה סטיוארט מכרה את קבוצת המדיה והמוצרים שלה לחברת זיכיונות קמעונאיים בשם "סיקוונשל ברנדס" בכ-353 מיליון דולר בלבד. מדובר בירידה דרמטית בשווי הקבוצה, שבשיאו, בשנת 2005, עמד על כמעט 2 מיליארד דולר.

סיקוונשל משלמת במזומן ובמניותיה 6.15 דולר לכל מניה של "מרתה סטיוארט ליבינג אומנימדיה", הקבוצה שמרתה סטיוארט בנתה על בסיס כישרונותיה כמגישה של תוכניות עבודות-יד, בישול וקישוט בטלוויזיה.

סטיוארט עצמה תהפוך ל"בעלת מניות משמעותית" בחברת האחזקות הבורסאית החדשה של סיקוונשל, ותכהן כמועצת המנהלים שלה. התואר שלה יהיה מנהלת קריאייטיב ראשית, והיא תמשיך להיות "חלק אינטגרלי מהמותג", לפי הודעת החברה.

בהודעה נאמר עוד: "זהו מיזוג שמשנה את פני מרתה סטיוארט ליבינג אומנימדיה".

סיקוונשל מניו-יורק רוכשת באחרונה מותגים של סלבריטאים, ומציעה אותם בעסקאות זיכיון או מכירה ברישיון לרשתות שיווק.

מרתה סטיוארט ליבינג אומנימדיה הפכה את הבעלים-המייסדת שלה למיליארדרית בשנות בום הדוט.קום, אך גורלה של סטיוארט והמותג שלה התהפך מאוד. "פורבס" העריך את שוויה הנקי של סטיוארט ב-220 מיליון דולר בלבד מוקדם יותר השנה, 10 שנים אחרי שהופיעה בפעם האחרונה בטבלת המיליארדרים בארה"ב.

הדימוי הציבורי של סטיוארט עבר טלטלה, מ"אלילת משק-בית" לעבריינית צווארון לבן, אחרי שהיא הורשעה ב-2004 בשיבוש חקירה ממשלתית ואי-אמירת אמת על מכירת מניות בפרשת מסחר בניצול ידע פנימי, וריצתה 5 חודשי מאסר בכלא פדרלי.

השערורייה הזו אילצה אותה לפרוש מהחברה שלה לכמה שנים, אם כי היא שמרה על אחזקתה בה. היא חזרה למועצת המנהלים ב-2011 ונהפכה ליו"ר לא-ביצועית שנה לאחר מכן.

ב-2014 דיווחה החברה על הפסד של 5 מיליון דולר, וההכנסות ירדו ב-11%. כתבי-העת של החברה הפסידו כספים, כאשר הקוראים נדדו למדיה הדיגיטלית, והכנסות הפרסום ירדו.

החברה מקצצת הוצאות מאז שובה של סטיוארט. באוקטובר העבירה החברה את תפעול שני המגזינים האחרונים שלה, "מרתה סטיוארט ליבינג" ו"מרתה סטיוארט וודינגס", למרדית, המוציאה לאור של המגזינים "סטר הום אנד גרדנס", "פמילי סרקל" ו"אברי דיי".

צמצום הפעילות והמכירה אתמול (ב') משקפים את הירידה בהשפעתה של סטיוארט, על רקע הופעת דור חדש של מעצבי דעת קהל במדיה החברתית.

"בימיה הראשונים ככותבת טורים ואישיות טלוויזיונית, בשנות ה-80', סטיוארט יצרה קטגוריה חדשה של קובעת טעם אופנתי בתחום משק-הבית באמצעות התקשורת", אמר תומאס אורדול, אסטרטג ראשי בחברת המיתוג העולמית לנדור שבבעלות קבוצת הפרסום WPP בלונדון.

"פתאום אנשים בטלסה, אוקלהומה, התחילו לאכול גבינת עזים", אמר אורדול. "תרבות השפע להמונים הזו הואצה בקנה-מידה ארצי. אפשר לראות את זה באובססיה לאיכות ומצוינות של דברים".

אבל, הוא הוסיף, הדרך שסטיוארט פתחה החלה לשמש ידוענים וידועניות חדשים ביו-טיוב, באינסטגרם ובפינטרסט, באופן שפוגג את ההערצה הראשונית כלפיה. "כיום יש מיליון מרתה סטיוארט בעולם, ואיש לא זוכר שהיא הייתה הראשונה שקבעה טעמים".

כשיהודה פגש את מרתה על ארוחה מרוקאית כשרה

מאחורי עסקת הרכישת של המותג מרתה סטיוארט - שבעשור שעבר היה מהחזקים בשוק ניהול משק-הבית והבישול בארה"ב - עומד איש עסקים יהודי דתי צעיר יחסית, שמדי שבוע מנתק את כל מכשירי התקשורת שלו מליל שבת עד מוצאי שבת. נא להכיר את יהודה שמידמן (Shmidman), בן 34, מנכ"ל קבוצת Sequential Brands, בעלת מותגי צריכה שמוכרת רישיונות לייצור ושיווק שלהם ליצרנים ורשתות שיווק.

שמידמן גדל בעיירה טינק, ניו-ג'רזי, למשפחת מחנכים ורבנים, ואין לו רקע פיננסי. לפי "וול סטריט ג'ורנל", הוא ידע תמיד שפניו מועדות לעסקים. אחרי לימודיו במכללה, הוא מכר אייפודים עם הרצאות על יהדות ברחובות ניו-יורק.

במשך הדיונים בינו לסטיוארט - כוהנת טיפוח משק-הבית והמטבח שהייתה בעשור שעבר אישיות טלוויזיה כל-יכולה, שמבוגרת ממנו ב-40 שנה בקירוב (בת 73) - היא בישלה לו ארוחה יהודית מרוקאית כשרה כמובן, כפי שסיפרה ל"ג'ורנל".

שמידמן קיבל את פריצת הדרך שלו כאשר הלך לקונצרט והבחין במכר בקהל - איש עסקים מצליח. "התחננתי בפניו לעבודה, והתחלתי לעבוד בחברת הרישיונות שלו למותגים", הוא סיפר.

משם הוא עבר לחברה בשם "אייקוניקס ברנד גרופ", שבה כיהן כמנהל תפעול ראשי, לפני שהתמנה למנכ"ל סיקוונשל.

שמידמן אומר שהוא רואה בברוס וסרשטיין המנוח, איש העסקים שנודע בכישורי העסקאות שלו, את אחד המודלים שלו לחיקוי, אחרי שקרא את ספרו בתחילת הקריירה שלו. ההבדל הוא שעסקאות רבות נחתמות בארה"ב בסופי שבוע, כאשר השווקים סגורים, והן מוכרזות בימי שני, אך שמידמן מנוע מסגירת עסקאות בשבתות.

"יש לי מזל שכולם סובלים אותי", הוא התלוצץ בראיון ל"ג'ורנל". בד-בבד אמר כי השבת עוזרת לו להחזיר לעצמו את השקט ואת שיווי-המשקל.

המותגים של סיקוונשל כוללים, בין השאר, את אלן טרייסי ופרנקלין מינט, 63% באופנת ג'סיקה סימפסון (ביגוד, נעליים ואביזרים של הזמרת-דוגמנית), נעלי היליז, נעלי הכדורסל ליינן אנד טינגס ו-18% במותג הביגוד של ג'סטין טימברלייק.

עסקת מרתה סטיוארט היא הגדולה ביותר של שמידמן עד כה, וגם היא נעשית במחיר-מציאה יחסית למוניטין של סטיוארט בעבר.

מצד שני, שמידמן שילם פרמיה של 21% למחיר השוק של סטיוארט, ונראה שהוא חכם מספיק כדי לגרום לכוהנת הגדולה לשעבר לעבוד עמו בלי טינה.

גם ג'סיקה סימפסון וג'סטין טימברלייק הם בעלי מניות בסיקוונשל, כפי שתהיה מרתה סטיוארט. כמו חברות רישוי אחרות, סיקוונשל מחזיקה מותגים ואת הקניין הרוחני שלהם, שהיא משווקת ברישיון ליצרנים או קמעונאים. מלבד זאת אין לה נכסים מוחשיים רבים, והיא אינה מייצרת אלא מתפרנסת מהתמלוגים על הקניין שלה.

בניצוחו של שמידמן, סיקוונשל ביצעה 9 עסקאות של רכישות מותגים בשנתיים וחצי שבהן הוא מנהל אותה. בעלי המניות קידמו זאת בברכה. החברה הפכה משחקנית זוטרה בשווי שוק של מתחת ל-25 מיליון דולר - לחברה עם ארסנל של מותגים בשווי שוק של 663 מיליון דולר.

לפי אתר האינטרנט salary.com, שמידמן השתכר בשנה שעברה כ-4 מיליון דולר, כולל שכר, הטבות ואופציות למניות.

יהודה שמידמן/ צילום :בלומברג

עוד כתבות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס