גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגן נשיא ב-AOL: "הטלוויזיה תישאר איתנו עוד הרבה זמן"

מייקל היימן, סגן נשיא ב-AOL, מעריך כי "תמיד יהיה צורך בישיבה מול הטלוויזיה, אבל אופן הצפייה ישתנה" ■ בריאיון לקראת ועידת MAD של "גלובס" הוא צופה כיצד תשפיע התחרות בזירת הווידיאו אונליין על השוק

לפני כחודשיים רעדה תעשיית האינטרנט, כשענקית הטלקום ורייזון רכשה את חברת הווידיאו והמדיה AOL תמורת 4.4 מיליארד דולר. בתקופה האחרונה נפוצו לא מעט שמועות על אפשרות ש-AOL תימכר, וכבר בינואר הופיעו דיווחים שברשימת הרוכשות נמצאת ורייזון.

הצדדים הסבירו כי השילוב בין שתי החברות ייצר כוח אדיר בעולם המובייל והווידיאו, בין היתר לאור העובדה שורייזון חולשת על 70% מתעבורת האינטרנט בארה"ב, ובכך תאפשר לטכנולוגיות הפרסום של AOL גישה ל-1.5 מיליארד מחשבים, טלוויזיות ומכשירי מובייל בעולם.

לצד הגל האוהד שקיבל המיזוג, הוא העלה גם זיכרונות מרים ממיזוג פחות מוצלח, שהשאיר צלקת בגופה של AOL, כשהחברה רכשה ב-2001 את תאגיד המדיה טיים וורנר ב-150 מיליארד דולר. אחרי 8.5 שנים הצדדים נפרדו.

"המיזוג עם ורייזון יהיה מאוד מוצלח", מנסה מייקל היימן, סגן נשיא בכיר לווידיאו ב-AOL, להרגיע. "טיים וורנר אולי היה רעיון טוב, אבל הוא הקדים את זמנו. כשאתה מסתכל על הקומבינציה - טכנולוגיה, חזון, לאן החברות רוצות ללכת, ותחושה חזקה בצוותים עצמם - אתה רואה עתיד ורוד הרבה יותר. יש בורייזון מנטליות שמתחברת לתרבות הארגונית של AOL, ולכן אני מאוד אופטימי לגבי המוצרים שנפתח בעתיד וכן לגבי הערך שנייצר עבור הלקוחות".

מעניין ש-AOL התחילה כספקית שירותי אינטרנט ותקשורת, הלכה למקומות אחרים, ובסוף חברה לחברה שבאופן כללי עושה את אותו הדבר.

"העולם הטכנולוגי תמיד משתנה ואף פעם לא משתנה", אומר היימן. "עולם הטכנולוגיה שורייזון מובילה בתחום תעבורת האינטרנט הוא שונה לגמרי מהעולם שבו AOL התחילה. אבל בסוף זה גם די דומה, כי הוא נסוב סביב השאלה איך אתה מחבר אנשים ביחד ומייצר אינטראקציות. כמו שאמרתי, ככל שהדברים משתנים - הם נשארים אותו דבר".

"עסק ליבה מרכזי ב-DNA"

על אף שהיימן, שיגיע להשתתף בשבוע הבא בוועידת MAD של "גלובס" ו-Orange, מדבר על דברים שלא משתנים בעולם הטכנולוגיה, ב-AOL המצב הוא הפוך לגמרי. בשנים האחרונות החברה עברה מהפך של ממש והפכה לאחד הכוחות המובילים כיום בעולם הווידיאו וטכנולוגיות הפרסום. היימן הצטרף בדצמבר האחרון לעשייה הזו, לאחר ש-AOL רכשה בכ-50 מיליון דולר את הסטארט-אפ שהקים - אחד מתוך ארבעה - בשם Vidible.

"אין ספק שווידיאו הוא עסק ליבה מרכזי ב-DNA שלנו כחברה", אומר היימן. "החברה השקיעה בפיתוח, ברכישות ובשיתופי-פעולה בתחום במשך השנים האחרונות. החיבור לורייזון נותן לנו יכולות נוספות שמצטרפות למכלול שכולל יכולות הפצה, ניהול וידיאו, אנליטיקס, התאמה אישית של וידיאו ושירותים נוספים".

רכישת Vidible של היימן היא רק אחת משורה של רכישות שביצעה AOL בתחום הווידיאו בשנים האחרונות, שמאחורי כמה מהן עומדים יזמים ישראלים. כך, היא רכשה את חברת 5min הישראלית ב-65 מיליון דולר, שהפכה לבסיס מרכז הפיתוח שלה בישראל, ואת חברת Adap.tv של הישראלי אמיר אשכנזי ב-405 מיליון דולר. אבל גם בלי קשר לווידיאו, ישראל היא מזמן חלק בלתי נפרד מהחדשנות ש-AOL מתגאה בה.

חברת AOL הייתה זו שרכשה ב-1998 את מיראביליס, שפיתחה את תוכנת המסרים המיידיים ICQ, ב-287 מיליון דולר, וסימנה את דור הזהב של ישראל כסטארט-אפ ניישן, על אף המורדות והעליות שהיו מאז.

עוד קודם לכן, ב-1995, היא רכשה את חברת Ubique ב-14 מיליון דולר. ב-2007 היא רכשה את חברת Yedda של אביחי ניסנבוים ויניב גולן בעשרות מיליוני דולרים, וכן את Quigo של ירון גלאי ב-363 מיליון דולר.

"חלק מהדברים המדהימים ב-AOL באו מהחדשנות בישראל", אומר היימן. "אנחנו נמשיך להסתכל מקרוב על תחומים רלוונטיים, במיוחד וידיאו, כדי למצוא הזדמנויות לשיתוף-פעולה או רכישה של סטארט-אפים מקומיים".

וידיאו אונליין הוא אחד התחומים החמים היום בתעשיית האינטרנט, ולראיה התחרות הצמודה בין יו-טיוב, ענקית הווידיאו, לבין הרשת החברתית של פייסבוק. שתי החברות מנסות למשוך לא רק את קהל הצופים, אלא גם את יוצרי הווידיאו ברשת ובעיקר את המפרסמים.

"יש הרבה שיח בתעשייה על מה שתי החברות עושות בתחום הווידיאו. אני חושב שזה יהיה מרתק לראות איך זה יעבוד ואיך התעשייה תשתנה - האם פייסבוק תשלוט על הפן החברתי והדמוגרפי ואיך יו-טיוב תיתן מענה", אומר היימן. "אבל זה לא רק החברות יו-טיוב ופייסבוק, שצריך להסתכל עליהן מקרוב. מעניין לראות גם מה אמזון ונטפליקס יעשו בעולם הזה".

- ואיך כל התחרות הזו על וידיאו אונליין ישפיע על הטלוויזיה? האם היא תהיה רלוונטית בעוד 5-10 שנים?

"הטלוויזיה תהיה שונה באופן דרמטי בעתיד. תמיד יהיה צורך בבידור ובישיבה פסיבית מול הטלוויזיה, אבל אופן הצפייה משתנה - גם בסוג המכשירים שדרכם צופים, וגם בגלל העובדה שהרבה אנשים מוותרים על האפשרות לצפות בזמן אמת בטלוויזיה.

"למרות זאת, אני עדיין חושב שהילדים של היום ימשיכו לצפות בטלוויזיה ליניארית. זה לא משתנה כל-כך מהר, בדיוק כמו שהרדיו נשאר אמצעי מדיה מעולה. אבל הם יצפו בזה בדרך שונה. כשאני הייתי ילד ורציתי לראות סרט, הייתי הולך לטלוויזיה או לקולנוע. עבור הילדים של היום, האפשרויות בלתי נגמרות. הטלוויזיה תשתנה, אבל היא תישאר להרבה זמן. אנשים יתנתקו ויצפו במקומות אחרים, אבל עדיין תהיה טלוויזיה בסלון".

מייקל היימן

תפקיד: סגן נשיא בכיר לווידיאו ב-AOL

גיל: 50

מצב משפחתי: נשוי+3

השכלה: תואר ראשון בהנדסת תוכנה באוניברסיטת פרינסטון

ניסיון קודם: מנכ"ל Vidible, מנכ"ל Oggifinogi, דירקטור באמזון ועוד

הכוכבים של AOL

עוד כתבות

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק