גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סגן נשיא ב-AOL: "הטלוויזיה תישאר איתנו עוד הרבה זמן"

מייקל היימן, סגן נשיא ב-AOL, מעריך כי "תמיד יהיה צורך בישיבה מול הטלוויזיה, אבל אופן הצפייה ישתנה" ■ בריאיון לקראת ועידת MAD של "גלובס" הוא צופה כיצד תשפיע התחרות בזירת הווידיאו אונליין על השוק

לפני כחודשיים רעדה תעשיית האינטרנט, כשענקית הטלקום ורייזון רכשה את חברת הווידיאו והמדיה AOL תמורת 4.4 מיליארד דולר. בתקופה האחרונה נפוצו לא מעט שמועות על אפשרות ש-AOL תימכר, וכבר בינואר הופיעו דיווחים שברשימת הרוכשות נמצאת ורייזון.

הצדדים הסבירו כי השילוב בין שתי החברות ייצר כוח אדיר בעולם המובייל והווידיאו, בין היתר לאור העובדה שורייזון חולשת על 70% מתעבורת האינטרנט בארה"ב, ובכך תאפשר לטכנולוגיות הפרסום של AOL גישה ל-1.5 מיליארד מחשבים, טלוויזיות ומכשירי מובייל בעולם.

לצד הגל האוהד שקיבל המיזוג, הוא העלה גם זיכרונות מרים ממיזוג פחות מוצלח, שהשאיר צלקת בגופה של AOL, כשהחברה רכשה ב-2001 את תאגיד המדיה טיים וורנר ב-150 מיליארד דולר. אחרי 8.5 שנים הצדדים נפרדו.

"המיזוג עם ורייזון יהיה מאוד מוצלח", מנסה מייקל היימן, סגן נשיא בכיר לווידיאו ב-AOL, להרגיע. "טיים וורנר אולי היה רעיון טוב, אבל הוא הקדים את זמנו. כשאתה מסתכל על הקומבינציה - טכנולוגיה, חזון, לאן החברות רוצות ללכת, ותחושה חזקה בצוותים עצמם - אתה רואה עתיד ורוד הרבה יותר. יש בורייזון מנטליות שמתחברת לתרבות הארגונית של AOL, ולכן אני מאוד אופטימי לגבי המוצרים שנפתח בעתיד וכן לגבי הערך שנייצר עבור הלקוחות".

מעניין ש-AOL התחילה כספקית שירותי אינטרנט ותקשורת, הלכה למקומות אחרים, ובסוף חברה לחברה שבאופן כללי עושה את אותו הדבר.

"העולם הטכנולוגי תמיד משתנה ואף פעם לא משתנה", אומר היימן. "עולם הטכנולוגיה שורייזון מובילה בתחום תעבורת האינטרנט הוא שונה לגמרי מהעולם שבו AOL התחילה. אבל בסוף זה גם די דומה, כי הוא נסוב סביב השאלה איך אתה מחבר אנשים ביחד ומייצר אינטראקציות. כמו שאמרתי, ככל שהדברים משתנים - הם נשארים אותו דבר".

"עסק ליבה מרכזי ב-DNA"

על אף שהיימן, שיגיע להשתתף בשבוע הבא בוועידת MAD של "גלובס" ו-Orange, מדבר על דברים שלא משתנים בעולם הטכנולוגיה, ב-AOL המצב הוא הפוך לגמרי. בשנים האחרונות החברה עברה מהפך של ממש והפכה לאחד הכוחות המובילים כיום בעולם הווידיאו וטכנולוגיות הפרסום. היימן הצטרף בדצמבר האחרון לעשייה הזו, לאחר ש-AOL רכשה בכ-50 מיליון דולר את הסטארט-אפ שהקים - אחד מתוך ארבעה - בשם Vidible.

"אין ספק שווידיאו הוא עסק ליבה מרכזי ב-DNA שלנו כחברה", אומר היימן. "החברה השקיעה בפיתוח, ברכישות ובשיתופי-פעולה בתחום במשך השנים האחרונות. החיבור לורייזון נותן לנו יכולות נוספות שמצטרפות למכלול שכולל יכולות הפצה, ניהול וידיאו, אנליטיקס, התאמה אישית של וידיאו ושירותים נוספים".

רכישת Vidible של היימן היא רק אחת משורה של רכישות שביצעה AOL בתחום הווידיאו בשנים האחרונות, שמאחורי כמה מהן עומדים יזמים ישראלים. כך, היא רכשה את חברת 5min הישראלית ב-65 מיליון דולר, שהפכה לבסיס מרכז הפיתוח שלה בישראל, ואת חברת Adap.tv של הישראלי אמיר אשכנזי ב-405 מיליון דולר. אבל גם בלי קשר לווידיאו, ישראל היא מזמן חלק בלתי נפרד מהחדשנות ש-AOL מתגאה בה.

חברת AOL הייתה זו שרכשה ב-1998 את מיראביליס, שפיתחה את תוכנת המסרים המיידיים ICQ, ב-287 מיליון דולר, וסימנה את דור הזהב של ישראל כסטארט-אפ ניישן, על אף המורדות והעליות שהיו מאז.

עוד קודם לכן, ב-1995, היא רכשה את חברת Ubique ב-14 מיליון דולר. ב-2007 היא רכשה את חברת Yedda של אביחי ניסנבוים ויניב גולן בעשרות מיליוני דולרים, וכן את Quigo של ירון גלאי ב-363 מיליון דולר.

"חלק מהדברים המדהימים ב-AOL באו מהחדשנות בישראל", אומר היימן. "אנחנו נמשיך להסתכל מקרוב על תחומים רלוונטיים, במיוחד וידיאו, כדי למצוא הזדמנויות לשיתוף-פעולה או רכישה של סטארט-אפים מקומיים".

וידיאו אונליין הוא אחד התחומים החמים היום בתעשיית האינטרנט, ולראיה התחרות הצמודה בין יו-טיוב, ענקית הווידיאו, לבין הרשת החברתית של פייסבוק. שתי החברות מנסות למשוך לא רק את קהל הצופים, אלא גם את יוצרי הווידיאו ברשת ובעיקר את המפרסמים.

"יש הרבה שיח בתעשייה על מה שתי החברות עושות בתחום הווידיאו. אני חושב שזה יהיה מרתק לראות איך זה יעבוד ואיך התעשייה תשתנה - האם פייסבוק תשלוט על הפן החברתי והדמוגרפי ואיך יו-טיוב תיתן מענה", אומר היימן. "אבל זה לא רק החברות יו-טיוב ופייסבוק, שצריך להסתכל עליהן מקרוב. מעניין לראות גם מה אמזון ונטפליקס יעשו בעולם הזה".

- ואיך כל התחרות הזו על וידיאו אונליין ישפיע על הטלוויזיה? האם היא תהיה רלוונטית בעוד 5-10 שנים?

"הטלוויזיה תהיה שונה באופן דרמטי בעתיד. תמיד יהיה צורך בבידור ובישיבה פסיבית מול הטלוויזיה, אבל אופן הצפייה משתנה - גם בסוג המכשירים שדרכם צופים, וגם בגלל העובדה שהרבה אנשים מוותרים על האפשרות לצפות בזמן אמת בטלוויזיה.

"למרות זאת, אני עדיין חושב שהילדים של היום ימשיכו לצפות בטלוויזיה ליניארית. זה לא משתנה כל-כך מהר, בדיוק כמו שהרדיו נשאר אמצעי מדיה מעולה. אבל הם יצפו בזה בדרך שונה. כשאני הייתי ילד ורציתי לראות סרט, הייתי הולך לטלוויזיה או לקולנוע. עבור הילדים של היום, האפשרויות בלתי נגמרות. הטלוויזיה תשתנה, אבל היא תישאר להרבה זמן. אנשים יתנתקו ויצפו במקומות אחרים, אבל עדיין תהיה טלוויזיה בסלון".

מייקל היימן

תפקיד: סגן נשיא בכיר לווידיאו ב-AOL

גיל: 50

מצב משפחתי: נשוי+3

השכלה: תואר ראשון בהנדסת תוכנה באוניברסיטת פרינסטון

ניסיון קודם: מנכ"ל Vidible, מנכ"ל Oggifinogi, דירקטור באמזון ועוד

הכוכבים של AOL

עוד כתבות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב־מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

בדרך לרבנות עוצרים ברשות המסים: הדרישה החדשה של היועמ"שית והמחלוקת

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חוות דעת שהגישה היועצת המשפטית לממשלה לבג"ץ מאיימת להפוך הליכי גירושים רבים לאירוע מס ● בלשכת עורכי הדין טוענים: "דרישה שגויה ומרחיקת לכת של היועמש"ית, שמבקשת להפוך את רשות המסים לחלק בלתי נפרד מהליכי הגירושים"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בת"א; מדדי הקלינטק ונפט וגז זינקו במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.2%, ת"א 90 עלה ב-0.8% ● מניות האנרגיה עלו בשל העלייה במחירי הנפט בעולם ● טאואר נפלה בכ-9% ● היום לאחר סיום המסחר בת"א, הבורסה תפרסם את הרכב המדדים שייכנס לתוקף בעדכון מאי

זום גלובלי / צילום: AP-Alex Brandon, ויקיפדיה-defenseimagery,

עוד מלחמה בדרך לסיום? המסר המפויס של פוטין לזלנסקי

פוטין מציב תנאי לסיום המלחמה עם אוקראינה: לחתום על הסכם • יפן חוזרת לייצא נשק ויש כבר עסקאות על הפרק • ומדוע משבר האקלים מאיים על ההליך הדמוקרטי?

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

כפי שנחשף בגלובס: ואסט דאטה הודיעה על סגירת סבב גיוס לפי שווי שיא של 30 מיליארד דולר

החברה גייסה כמיליארד דולר ומשלשת את שוויה בתוך כשנה ● עוד לפי החברה, היא מציגה צמיחה מהירה ורווחיות על רקע הביקוש הגובר לתשתיות AI

איתן זינגר, מנכ''ל סיבוס / צילום: רמי זרנגר

"ראינו גם מקרים של 2,500 שקל": מנכ"ל סיבוס חושף כמה מקבלים בכל ענף

כשאיתן זינגר נכנס לכיסא מנכ"ל חברת ההטבות לעובדים סיבוס, היא נחשבה לשחקן משני ולא מאוד רלוונטי. היום הוא חולש על 60% מהשוק, ולדבריו הקפיץ את ההכנסות פי שלושה ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לתחרות החדשה מכיוון וולט בנפיטס, הטלפון מרותי ברודו, מה הישראלים מזמינים הכי הרבה, ולמה המוסדיים פתאום משקיעים מאות מיליוני שקלים במסעדות

כותרות העיתונים בעולם

15 אלף דולר ליחידה: התשובה האמריקאית לכטב"מים הזולים של איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הצבא האמריקאי ביצע רכישת בזק של 13 אלף כטב"מים המשמשים ליירוט כטב"מים, כלכלת איראן משלמת את מחיר המלחמה, וגרמניה ואיטליה מנעו הטלת סנקציות על ישראל • כותרות העיתונים בעולם

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

מניית טסלה זינקה לאחר שעקפה את צפיות הרווח לרבעון הראשון

הכנסות טסלה ברבעון הראשון של 2026 היו 22.4 מיליארד דולר, והרווח למניה 41 סנט - מעל ציפיות האנליסטים ● תזרים המזומנים של החברה עמד על 1.45 מיליארד דולר, לעומת צפי לתזרים שלילי

תושבים בתל באביב יורדים למרחב מוגן בשל אזעקות על ירי מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

"יותר מדע בדיוני מאשר הנדסה": מדוע לא בונים שכונות שלמות מתחת לקרקע?

בתקופה שבה המיגון בבית הוא הדבר החשוב מכול, עולה שאלת הבנייה בתת־הקרקע ● כבר היום נבנים פרויקטים מתחת לאדמה, ושכונות שלמות שייבנו כך יהיו, על פניו, מוגנות במיוחד ● בפועל, אומרים אנשי המקצוע, זה לא מעשי וגם יקר: "פי 4 או 5 לעומת בנייה רגילה"

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי עקפה את ציפיות השוק; המניה מזנקת בוול סטריט

החברה, בניהולו של המייסד פרופ' אמנון שעשוע, רשמה ברבעון הראשון של 2026 הכנסות של 558 מיליון דולר - צמיחה של 27.4% ביחס לרבעון המקביל ● מובילאיי עדכנה גם את תחזיתה השנתית כלפי מעלה ● המניה מזנקת במעל 10% במסחר בוול סטריט

נושאת המטוסים הבריטית המלכה אליזבת' / צילום: ap, Ana Brigida

המדינה שיוצאת מובכת מההתמודדות מול הצבא האיראני

המלחמה עם איראן הביכה מאוד את בריטניה מבחינת יכולותיה הצבאיות ● המערכת של חברת סנטריקס הישראלית, שנרכשה ע"י אונדס האמריקאית, תאבטח את המונדיאל ● אוסטרליה מתכננת להגדיל באופן משמעותי את תקציבי הביטחון ● וחברת JISDA היפנית מציעה כטב"ם במחיר של 450 דולר בלבד ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אדם סינגולדה (טאבולה), דניאל שרייבר (למונייד) ודורון בלשר(אורמת) / צילום: טאבולה, בן קלמר, ניר סלקמן

מייסד חברת הפרסום הישראלית שקיבל שכר של כ-8 מיליון דולר

אדם סינגולדה מטאבולה קיבל תגמולים בעלות של 8.1 מיליון דולר, ואילו דניאל שרייבר ושי וינינגר מלמונייד קיבלו כל אחד תגמולים בעלות של 6.1 מיליון דולר ● דורון בלשר, מנכ"ל אורמת הדואלית, משתלב בעשירייה השנייה של שיאני השכר בבורסה בת"א, עם תגמולים בעלות של 3.6 מיליון דולר

מייסדי Ryft. מימין: גיא גדון, יובל יוגב ויוסי רייטבלט / צילום: עומר הכהן

הסטארט-אפ הישראלי שנמכר ביותר מ-100 מיליון דולר, אחרי שגייס 8 מיליון בלבד

הסטארט-אפ Ryft, שהוקם לפני כשנה וחצי בלבד, נמכר לחברת אבטחת הדאטה Cyera ● החברה הנרכשת מפתחת פתרונות לניהול דאטה עבור סוכני AI

אילוסטרציה / צילום: Shutterstock

בין שני העולמות: היכן ילמדו הילדים כאשר ההורים מתגרשים ואחד מהם חוזר בשאלה?

כאשר אחד מההורים חוזר בשאלה ומשנה את אורח חייו, הילדים עלולים למצוא את עצמם קרועים בין שני העולמות ● גם במקרה זה בית המשפט פסק בנושא תחת עיקרון טובת הקטין

אילוסטרציה: Shutterstock

מרץ האדום בתשואות הפנסיה: אלו בתי ההשקעות שנפגעו הכי פחות

החוסכים סבלו מירידות חדות של 2.3% במסלולים הכלליים, ופי שניים מכך במסלולי המניות ובמסלולים מחקי מדד ה-S&P 500 ● הגופים שבלטו לטובה במסלולים הכלליים הם בית ההשקעות אנליסט, אחריו מור ובמקום השלישי נמצא אינפיניטי ● ומי בתחתית?

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסה לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בגלל איחור של שבוע: פאלו אלטו לא תיכנס במאי למדדי בורסה

לפי רשימת השינויים במדדים שפורסמה הערב, מגה אור, קנון ומניית הבורסה עצמה מצטרפות למדד ת"א 35 ● פאלו אלטו נשארה מחוץ למדדים בגלל שהחלה להיסחר בת"א לפני פחות מ-60 יום ותיכנס כנראה בעדכון המדדים הבא

החשכ''לית מיכל עבאדי־בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

הבנקים שהובילו את רכישת אג"ח המדינה בהנפקות ברבעון הראשון

בתקופה שכוללת את מבצע "שאגת הארי" הבנקים הגדולים היו בצמרת הטבלה בשוק הראשוני, בכל הפרמטרים, לאומי היה במקום הראשון והפועלים שני ● רכישות החוב בוצעו גם ע"י בנקים זרים כגון בנק אוף אמריקה, ג'יי פי מורגן, סיטי בנק וגולדמן סאקס

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

עסקת זפירוס הושלמה: דוראל קונה במיליארד שקל, קרן תש"י תרוויח 700 מיליון

דוראל אנרגיה מרחיבה דרמטית את פעילותה באירופה ע"י רכישת חברת זפירוס, המחזיקה בתשתיות ייצור חשמל ברוח ובשמש באירופה ובפולין בפרט ● העסקה, במסגרתה דוראל תקנה 56% ממניות זפירוס בתמורה למעל מיליארד שקל, מגלמת רווח של כ-700 מיליון שקל לקרן תש"י, לאחר שהחזיקה בחברה במשך כ-8 שנים

בנייה בישראל / צילום: Shutterstock

ענף הבנייה לא יוצא מהמשבר. איך הממשלה מתמודדת איתו?

הפערים היו ידועים, מבקר המדינה התריע - ואז באה המלחמה והחמירה עוד יותר את המשבר בענף הבנייה ● אומנם הממשלה ביצעה צעדים משמעותיים, אבל המהלכים המורכבים נותרו מאחור ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית להאצת ענף הנדל"ן

הריקול של שטראוס ברחבי המרכולים / צילום: מיכל רז חיימוביץ

פרשת הסלמונלה בשטראוס: חברת הביטוח כלל תשלם לחברה כ-30 מיליון שקל

בשנת 2022 התגלתה סלמונלה במוצרי החברה שיוצרו במפעל עלית בגליל ● ועדה בלתי תלויה קבעה כי הנזק שנגרם לשטראוס בעקבות הפרשה מסתכם ב-293 מיליון שקל ● ביהמ"ש המחוזי אישר הסכם פשרה המשרת לדבריו את טובת החברה ובעלי מניותיה ומשקף באופן ראוי את הערכת הסיכויים והסיכונים ואת היתרון בסיום ההליך

נתב''ג / צילום: ap, Matias Delacroix

חברות התעופה יחזרו? הרגולטור האירופי יחליט בקרוב

הנחיות הרגולטור האירופי ממשיכות לעצב את מפת הטיסות לישראל, אך לא כל חברות התעופה פועלות לפיהן ● חברות עם זיקה לשוק המקומי כבר חידשו פעילות, בשעה שהרוב המוחלט בוחרות להמתין ● אילו חברות כבר חזרו למרות ההנחיה להימנע מטיסות לישראל, ואילו עדיין רחוקות?