גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראליות עקפו את הנאסד"ק - אבל פיגרו אחרי ת"א 100

מדד החברות הישראליות בוול סטריט הוסיף 6.3% במחצית הראשונה של 2015, לעומת התחזקות של 10.1% במדד ת"א 100 ■ בחודש יוני היכה המדד את שני מדדי ההשוואה

הנפקת בורדרפי לפני יותר משנה / צילום: אתר נאסד"ק
הנפקת בורדרפי לפני יותר משנה / צילום: אתר נאסד"ק

מחצית משנת 2015 חלפה, וזה הזמן לבדוק מה עשה מדד גלובס-פרומתאוס של "גלובס" וחברת הייעוץ הכלכלי פרומתאוס - שבהובלת יובל זילברשטיין ואייל שבח, מדד העוקב אחרי 121 חברות ישראליות שנסחרות בארה"ב. חצי שנה לאחר השקתו, המדד מסכם תשואה מצטברת של 6.3%, ובכך עוקף את מדד נאסד"ק, שבתקופה זו רשם תשואה של 5.3%. לעומת זאת, מדד ת"א 100 סגר מחצית עם עלייה של 10.1%.

"מחצית השנה הראשונה של 2015 אופיינה בהמשך מגמת הנהירה של חברות היי-טק וביומד ישראליות אל עבר הבורסה האמריקאית", אומר אייל שבח, שותף בפרומתאוס ייעוץ כלכלי. "במהלך התקופה, בוצעו כמה הנפקות ראשונות של חברות חדשות, וכן הנפקות משניות רבות, ובראשן הנפקות משניות גדולות של ענקיות הטכנולוגיה מובילאיי וסייברארק. סך הסכום שגויס בהנפקות משניות הנו כ-1.6 מיליארד דולר מתחילת השנה. בסיכום המחצית הראשונה של השנה, גייסו הישראליות בארה"ב (כולל הנפקות ראשונות) סכום מצטבר של כ-1.8 מיליארד דולר".

נתון הגיוסים המקביל בבורסה בתל אביב ממחיש את הפער בין ת"א לניו יורק. לפי נתוני פרומתאוס, בתקופה זו גויס בת"א סכום של כ-440 מיליון דולר באקוויטי. לדברי שבח, "הבורסה מצדה פרסמה תוכנית אסטרטגית, במטרה להגדיל את ההנפקות של חברות טכנולוגיה ישראליות בארץ, אך אלו בינתיים מעדיפות לבחור בארה"ב, בין היתר בשל העובדה שחברות בנאסד"ק נסחרות במכפילים גבוהים יותר באופן מגמתי ומסוקרות יותר על-ידי אנליסטים, וכן מאחר שהמסחר בנאסד"ק מספק להן אפשרויות רבות יותר להשגת מימון".

תחלופה בהרכב המדד

במהלך מחצית השנה הראשונה של 2015 הונפקו חמש חברות ישראליות לראשונה בנאסד"ק: קורנית דיגיטל, סטדימד, צ'ק קאפ, סולאראדג' וביונדווקס. החברות, אשר גייסו סכום של 223 מיליון דולר, הצטרפו כמובן למדד גלובס-פרומתאוס.

מנגד, חברת המסחר האלקטרוני בורדרפרי נמחקה מהמסחר בנאסד"ק בחודש יוני, בעקבות מכירתה ל-Pitney Bowes תמורת כ-450 מיליון דולר, מחיר שמהווה פרמיה של יותר מ-100% על מחיר השוק של החברה ערב העסקה (216 מיליון דולר). בורדרפרי הונפקה לפני יותר משנה, לפי שווי של 490 מיליון דולר, כך שלמרות הפרמיה במכירה, מדובר עדיין בתשואה שלילית של כ-8% למשקיעי המניה בעת ההנפקה.

בסך הכול, במהלך התקופה נמחקו מהמדד שלוש ישראליות, ומלבד בורדרפרי, נמחקו סימטרון, שנרכשה על-ידי 3D Systems האמריקאית, וחברת עמיעד מים.

יש לציין, שבמהלך החודשיים האחרונים בוצעו עוד שתי עסקאות גדולות, אשר במסגרתן נמכרו חברת הלייזר לומניס וחברת הטכנולוגיה קליקסופטוור בשווי כולל של כחצי מיליארד דולר. עם זאת, נכון לסוף חודש יוני, שתי העסקאות עוד לא הושלמו, ולכן החברות עדיין נסחרות בבורסה ובמדד גלובס-פרומתאוס.

מניתוח כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי עולה, כי התחלופה הביאה לעלייה בערכן של החברות במדד, אם כי בצורה זניחה, שכן השווי המצרפי של החברות במדד עומד על כ-180 מיליארד דולר, ונכון לסוף יוני נוספו נטו שתי חברות.

"חשיבות הניתוח מתחדדת לאור המצב העגום בת"א, שכן במקביל, במחצית השנה הראשונה של 2015 נמחקו מהמסחר בת"א שמונה חברות ונרשמו למסחר רק ארבע חברות חדשות (לא כולל מיזוגים לתוך שלדים)", מציין שבח.

עוד מדגיש שבח, כי "בעוד שהחברות הישראליות שנרשמו למסחר לראשונה בארה"ב גייסו 223 מיליון דולר, עם תוספת נטו למספר החברות, הרי שהחברות שנרשמו למסחר בת"א גייסו 18 מיליון דולר בלבד, ובשורה התחתונה הייתה גריעה נטו במספר החברות. נוסף על כך, בעוד שהחברות שנגרעו מהמדד בארה"ב נגרעו בעקבות אקזיטים מוצלחים יחסית, הרי שהחברות שיצאו מהמסחר בתל אביב נגרעו בעיקר בגלל כללי שימור, או פירוק".

חברת התלת-ממד שפגעה במדד

ובחזרה לתשואות המניות במדד. במהלך המחצית הראשונה בלטה לרעה חברת הדפסת התלת-ממד סטרטסיס, אשר רשמה מתחילת השנה ירידה של כ-58% והשפיעה לשלילה על המדד.

בשנה האחרונה התאפיינה המניה במגמה מעורבת. עד ספטמבר 2014 נסחרה מניית סטרטסיס במגמת עלייה, והגיעה למחיר שיא של 129 דולר, ששיקף לה שווי שוק של 6.54 מיליארד דולר. מאז חלה ירידה תלולה ומתמשכת במחיר המניה, ובסוף יוני 2015 היא נסחרה ב-34 דולר למניה (מחיר המשקף שווי של 1.75 מיליארד דולר בלבד), וזאת בדומה למגמה הכללית בקרב החברות הציבוריות בשוק מדפסות התלת-ממד בשנה האחרונה.

בפרומתאוס מציינים שייתכן שהסיבה לירידה החדה במניה קשורה בציפיות הגבוהות של השוק עד לאמצע הרבעון האחרון של 2014 - אשר התנפצו אל מול דיווחי החברה על ירידה בשולי הרווח ובהכנסות ממוצר ה-MarketBot, אם כי, כאמור, מגמה דומה נצפתה בכלל שוק התלת-ממד.

"בשורה התחתונה", מסכם שבח, "שוק מדפסות התלת-ממד צומח בקצב שנתי של 30%, אך עם זאת, קיימים סיכונים גדולים בשוק, ובהם התגברות התחרות מהמזרח הרחוק ופקיעת פטנטים בחלק מהחברות. נוסף על כך, מדובר בשוק שבו שולי הרווח הגולמי עומדים על כ-50% בלבד, בעוד שהוצאות המכירה והשיווק הגבוהות שנגרמות כתוצאה מריבוי לקוחות קטנים והצורך בחינוך שוק - לא מותירות מקום לרווחים.

"בהקשר זה יש לציין שבשנים האחרונות ניכרת השקעה גבוהה יחסית בתחום מכיוונן של ממשלות סין, יפן ודרום קוריאה", מוסיף שבח. לדבריו, "אף שכיום החברה הגדולה ביותר בסין היא בעלת הכנסות שנתיות בגובה 16 מיליון דולר בלבד (כ-2% מהכנסותיה השנתיות של סטרטסיס), נראה כי כבר בשנים הקרובות השוק - אשר נשלט כיום ברובו על-ידי חברות מערביות - צפוי למצוא את עצמו בתחרות מול חברות מהמזרח".

חודש גרוע למדדי ההשוואה

בסיכום של חודש יוני, הרי שמדובר בחודש השני ברציפות שבו מכה מדד גלובס-פרומתאוס את שני מדדי ההשוואה, הפעם עם ירידה מתונה יותר ממדדי ההשוואה. על אף העובדה שחודש יוני היה חודש חלש בכל הבורסות - על רקע המשבר ביוון ובגוש האירו, הציפייה להעלאת ריבית כבר השנה וירידות השערים באג"ח הממשלתיות, שהפתיעו משקיעים רבים - רשם המדד ירידה קלה בלבד של 0.4%, לעומת ירידה של 1.6% במדד נאסד"ק, וירידה של 2.8% במדד ת"א 100.

חברות המדד התאפיינו במגמה מתונה לאורך החודש, ולמרות המגמה השלילית שאפיינה את המסחר ברחבי העולם, מרבית חברות המדד סיימו את החודש בצורה חיובית.

בין החברות הכלולות במדד גלובס-פרומתאוס ניתן למצוא 40 חברות המתמחות במדעי החיים. חברות אלו, המרכיבות את תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים, לא רשמו תשואה משמעותית במהלך יוני, אולם מתחילת השנה השלים המדד עלייה של כ-9%. מדד הנאסד"ק ביומד (NBI) עלה ביוני ב-1.1% (והשלים זינוק של 21.6% מתחילת השנה), ומדד ת"א ביומד רשם חודש חלש מאוד עם תשואה שלילית של כ-4.8% (עלייה של 4.5% מתחילת שנה).

חודש זה בלט בתנודתיות קלה יחסית של חברות הביומד. לא נרשמו שינויים מהותיים במניות חברות התרופות הגדולות במדד, ואת עיקר העניין ריכזו מספר חברות קטנות חדשות.

חברת הביומד ביונדווקס, שהונפקה במהלך חודש מאי תוך גיוס של 10 מיליון דולר, הודיעה במהלך החודש שקיבלה אישור מה-FDA (רשות המזון והתרופות בארה"ב) להמשך פיתוח החיסון האוניברסלי לשפעת. בתגובה, טיפסה מנייתה ב-14% במהלך חודש יוני.

בפרומתאוס מציינים כי האישור יאפשר לחברה הפצה ומתן מוצרים רפואיים בארה"ב שעדיין לא אושרו לשימוש מסחרי, לצורך ביצוע ניסויים קליניים, כל זאת לצורך ביצוע ניסוי שלב 2 של המוצר המוביל של ביונדווקס.

נוסף על כך יש לציין את חברת הביופרמצבטיקה הישראלית, רדהיל ביופארמה, שרשמה תשואה נאה במהלך החודש (8.4%), כהמשך לשנה המוצלחת שלה, בעקבות הצלחת שלב 3 בניסוי שערכה במוצר שפיתחה לטיפול במחלות דלקתיות ומחלות הקשורות לדרכי העיכול.

שבח מציין כי המודל העסקי של רדהיל מבוסס על מסחור של תרופות מקור שפותחו בהליך קליני מקוצר וזול יותר. "במסגרת מסלול זה, עושה החברה שימוש בפיתוח תרופות שהחומר הפעיל שלהן כבר אושר על-ידי ה-FDA, והאתגר שלה הנו בהרכבת המינון של התרופה ובאופן נטילתה. להערכתנו, מדובר במודל עסקי בעל סיכון נמוך ביחס לסיכון במגזר הפארמה הכללי".

תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה, המורכב מ-53 חברות המתמחות בתחומי הטכנולוגיה השונים, רשם עלייה קלה של 0.5% במהלך חודש יוני. עלייה זו בולטת ביחס למדדי ההשוואה, בעוד שמדד נאסד"ק 100 טכנולוגיה (NDXT) רשם חודש שלילי ביותר, עם צניחה של כ-6.1%, וגם מדד ת"א טכנולוגיה הציג חודש שלילי נוסף, עם ירידה של 2.7%.

מתודולוגיה

ניירות ערך הנסחרים בבורסות שונות בעולם נכללים לעיתים רבות במדדים המשקפים את רמת המחירים הממוצעת של הניירות המשתייכים אליהם. מדדים מרכזים עניין רב מצד משקיעים, מהווים בנצ'מארק לביצוע השקעות ומשמשים בסיס למעקב על-ידי תעודות סל וקרנות מחקות. העניין הרב, והעובדה שהמדדים השונים משמשים כלי חשוב למשקיעים, הם שעומדים מאחורי מדד גלובס ופרומתאוס ייעוץ כלכלי לחברות טכנולוגיה ישראליות הנסחרות בארה"ב.

המדד, שהורכב על-ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות הישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015, ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו.במסגרת כללי המדד, הוחלט כי משקל כל חברה ייקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד, בדומה למקובל במדד ת"א 100. משקלי החברות יעודכנו ב-1 בכל חודש. במועד העדכון, תיגרענה מהמדד חברות שאינן עומדות בתנאי הסף ומניות שנמחקו ממסחר, ותתווספנה חברות העומדות בתנאי הסף.

אחת לרבעון יבוצע עדכון לכמות המניות הצפה, והוא ישקף הן את השינוי בכמות המניות המוחזקת בידי הציבור והן את ההשפעה שחלה על כמות המניות בעקבות הנפקות משניות והצעות מכר. יש לציין שהשפעות על מחיר המניה כתוצאה מהנפקת זכויות או הנפקה משנית מתואמות בהתאם למדיניות הנהוגה בזירת המסחר של כל מניה.

ב-1 בינואר 2015 נקבעו המשקלים של חברות המדד, בהתאם לשווי השוק של החברות באותו יום. נציין כי שווי השוק מורכב מהכמות הצפה של המניות כפול מחיר עסקה אחרונה שנצפתה עד ליום זה.

*** פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד. העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות

מדד גלובס פרומתאוס - יוני 2015

עוד כתבות

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח

שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא ● פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● בלבנון דיווחו על עשרות מטרות שהותקפו בבת אחת בדרום המדינה ● צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח ● עדכונים שוטפים

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים