גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייסד רשת מגנוליה מבקש צו עיקול על נכסי הרשת

אהוד כהן, שמכר את מגנוליה לקרן מרקסטון, תובע 2.15 מיליון שקל וטוען כי "הרשת פועלת לדחיית מועדי התשלום לספקיה, וקיים חשש בנוגע לנזילותה" ■ מגנוליה: "ניסיון נקמה"

דוכן של מגנוליה / צילום: תמר מצפי
דוכן של מגנוליה / צילום: תמר מצפי

על רקע פרסומים בנוגע להנפקתה המתוכננת של רשת התכשיטים מגנוליה בבורסת לונדון, מייסד הרשת, אהוד כהן, הגיש לבית המשפט בקשה להטלת צו עיקול זמני בהיקף של 2.15 מיליון שקל על נכסי הרשת הנמצאת בבעלות קרן ההשקעות הכושלת מרקסטון, שהוקמה על-ידי אמיר קס ז"ל ורון לובש.

בבקשה, שהוגשה באמצעות משרד עורכי הדין גילת, ברקת ושות', מבקש כהן להבטיח את חובה של מגנוליה כלפיו באותו הסכום.

הבקשה הוגשה כחצי שנה לאחר שכהן הגיש תביעה נגד מרקסטון ונגד מגנוליה, בה דרש את התשלום על שירותי ייעוץ שהעניק לה, באמצעות חברת אדר ניהול והשקעות. לטענת כהן, מגנוליה חייבת לו תמורה של 50 אלף שקל לחודש מתחילת 2011 ועד אוגוסט 2014 עבור שירותי הייעוץ.

מהבקשה, שהוגשה לבית משפט השלום בתל-אביב, עולה כי במסגרת רכישת רשת מגנוליה על-ידי מרקסטון ב-2007 מידי כהן (תמורת כ-30 מיליון דולר, א' ל'), סיכמו הצדדים כי כהן ימשיך להעניק למגנוליה שירותי ניהול וייעוץ, ישמש כמנכ"ל ויהיה מעורב בהפעלת הרשת. התמורה החודשית לשירותיו נקבעה על 100 אלף שקל, בתוספת מע"מ ותנאים נוספים, ולבקשת כהן, ב-2008 שונה תפקידו ליועץ של הרשת.

לקראת סוף 2010 גיבשו הצדדים הסכמות להפחתת התשלום החודשי לכהן בחצי (50 אלף שקל) ולשלם לו את היתרה בהמשך, אולם לטענת כהן, תשלומי היתרה נדחו פעם אחר פעם, ומאז מותו של קס ב-2014, מגנוליה "מתכחשת מכל וכל לחובותיה".

בבקשה מציינת עו"ד אורית גונן כי "מצבה התזרימי העגום של המשיבה (מגנוליה, א' ל') ידוע למבקש היטב, על בסיס היכרותו את החברה ואת השוק בו היא פועלת".

עוד מצוין בבקשה כי מגנוליה "פועלת ללא לאות לשם הארכת תנאי האשראי שלה אצל ספקיה וכן לשם דחיית מועדי התשלום לספקיה וקיים חשש אמיתי בכל הנוגע לנזילותה".

כחלק מכך, עו"ד גונן מציינת כי מגנוליה "חורגת מתנאי האשראי אשר הועמדו לה על-ידי הבנקים, וקיים חשש כבד לכך שהבנקים יפסיקו להעמיד לה מימון להמשך עסקיה".

עדות נוספת לגבי מצבה הפיננסי הקשה של מגנוליה עולה מפנייתה של החברה לכהן ביולי 2014, המצורפת לבקשה, ובה היא כותבת לו ולחברת אדר ניהול והשקעות שלו כי החליטה, "לאור מצבה הכספי של החברה, לסיים את ההתקשרות עמכם בדבר מתן שירותי ניהול לחברה".

עוד עולה מהבקשה כי כבר בחודש אפריל האחרון הטיל בית המשפט המחוזי מרכז (לוד) צו עיקול זמני על נכסי מגנוליה בסכום של 2.5 מיליון שקל, לבקשת צד שלישי, בעקבותיו הוא הגיע להבנות עם החברה להחליף את הצו הזמני בהפקדת מיליון שקל בקופת בית המשפט.

בעקבות כל אלה נכתב בבקשה כי "קיים חשש כבד שמגנוליה לא תוכל לעמוד בביצועו של פסק הדין אשר יינתן בתביעה דנן, וכי כהן ימצא את עצמו עומד מול שוקת שבורה", ולכן הוא מבקש את הטלת צו העיקול הזמני.

מגנוליה היא רשת דוכנים למכירת תכשיטי כסף בקניונים, שהוקמה על-ידי כהן ב-1996, פועלת בארץ ובחו"ל באמצעות כ-150 סניפים (כ-90 מהם בארץ) ומעסיקה כ-1,100 עובדים.

בחודשים האחרונים התפרסמו ידיעות בתקשורת לגבי רצונה של מרקסטון להנפיק את הרשת בבורסת AIM בלונדון, אולם עד כה לא פורסמו בבורסה הלונדונית מסמכים לקראת ההנפקה.

מגנוליה: "מדובר בניסיון נקמה"

ממגנוליה נמסר היום (ד') בתגובה כי "בקשת העיקול מופרכת. אין כל חוב של מגנוליה כלפי התובעת, וממילא אין כל עילה להטלת העיקול. הבקשה הוגשה מתוך מטרה להתנקם במגנוליה ולפגוע בהנפקתה, במטרה להתנקם במגנוליה על כך ש'העזה' להפסיק את ההתקשרות עם התובע, שבמשך שנים קיבל סכומי-עתק ממגנוליה, מבלי שתרם באופן ממשי דבר למגנוליה. התובע ניסה להתחרות במגנוליה, ואין ספק כי גם זהו מניע לבקשה מופרכת זו.

"מגנוליה הגישה בקשת רשות להתגונן בפני התביעה כבר בחודש פברואר, ועיתוי בקשת העיקול מלמד על מניעיו הפסולים. כמפורט בבקשת מגנוליה, פעל התובע, ללא לאות, על מנת לפגוע בעסקי מגנוליה, תוך הפרה בוטה של חובות אמון כלפי מגנוליה, תוך עשיית שימוש במידע פנים כדי לחבל בעסקי מגנוליה ולהתחרות בה.

"בקשת העיקול היא חולייה נוספת בהתנהגותה הפסולה של התובע, אשר יחד עם מנהל לשעבר במגנוליה מנהל מסע סחיטה חסר בסיס כנגד מגנוליה. מגנוליה משוכנעת כי כאשר יתברר הנושא במעמד שני הצדדים, יבוטל העיקול לאלתר, כפי שהיה גם בעניין בקשה מופרכת דומה של מנהל אחר לשעבר".

קרן מרקסטון, אשר גייסה ממשקיעיה סכום עצום של כ-800 מיליון דולר לפני יותר מ-10 שנים, צברה על רקע התנהלותה הכושלת חובות עצומים של מאות מיליוני דולרים, והיא צפויה להסב למשקיעיה הפסדים כבדים.

בדוחותיה לשנת 2013 ציינה הקרן כי קיים ספק לגבי יכולתה למכור את החזקותיה במהלך העסקים הרגיל, ובמחיר המשקף את השווי ההוגן שלהן, כך שייתכן כי חלק מהחזקות הפורטפוליו שלה, ואף כולן, יילקחו על-ידי נושי הקרן.

בתחילת השנה פנתה מרקסטון, המנוהלת כיום בידי לובש ומוטי וייס, לקונסורציום בנקים בבקשה לדחות החזר חוב על מנת לתת לה זמן נוסף לקדם מהלך למימוש ההחזקות שלה (23%) בבית ההשקעות הגדול במשק, פסגות. היקף החוב הכולל של הקרן בגין השקעה זו, לבנקים ולמחזיקי האג"ח, עומד על כ-370 מיליון שקל.

את החזקותיה בפסגות קיבלה קרן מרקסטון בעסקה שבמסגרתה מכרה לבית ההשקעות את קופות הגמל של פריזמה. קריסת פריזמה, בית ההשקעות שמרקסטון הקימה ב-2006, בהשקעת ענק של 2 מיליארד שקל, הייתה מהגורמים המרכזיים שהובילו אותה לקשיים הפיננסיים הגדולים שעימם מתמודדת הקרן בשנים האחרונות.

לפני כשנה העבירה בעלת השליטה בפסגות, קרן אייפקס, שבהובלת זהבית כהן, הצעה לרכישת מניות המיעוט מידי מרקסטון. ככל הידוע, ההצעה נקבה במחיר נמוך, ששיקף את הלחץ שבו הייתה נתונה מרקסטון, הנדרשת לשרת חוב גדול.

מרקסטון בחרה אז לא להיענות להצעה, אך לא מן הנמנע כי בסופו של דבר היא תמכור את החזקותיה בפסגות לידי אייפקס.

בשנת 2010 הציעה אייפקס לראשי מרקסטון לרכוש את מניות המיעוט בפסגות תמורת סכום מפולפל של 670 מיליון שקל, במסגרת העסקה לרכישת השליטה בבית ההשקעות, אך במרקסטון סירבו להצעה.

עוד כתבות

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה-AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

דירוג הערים היקרות בעולם: מי ראשונה ואיפה תל אביב?

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון