גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

TGI: "ישראל היום" העיתון הנקרא בישראל, "ידיעות" נחלש

עם זאת, עפ"י סקר TGI החצי-שנתי, "ידיעות אחרונות" עדיין מוביל בקריאה בסופי שבוע על פני "ישראל היום" ■ עלייה בחשיפה ל"מעריב" ■ ירידה בחשיפה ל"הארץ" ■ "גלובס" שומר על יציבות

"ישראל היום" הוא העיתון הנקרא בישראל - כך עולהמ סקר TGI החצי-שנתי שפורסם היום (ד'). הסקר מודד את החשיפה לעיתונות המודפסת ולרדיו בחצי השנה שבין ינואר ליוני 2015. נתוני חצי השנה האחרונה משוכללים לכדי ממוצע השנה החולפת (יולי 2014-יוני 2015), שנה שכללה את מבצע "צוק איתן" ואת מערכת הבחירות לכנסת ה-20.

בתקופה זו הגיע "ישראל היום" לאחוז חשיפה של 39.8%, לעומת ממוצע של 39.2% בשנה שקדמה (יולי 2013-יוני 2014). הזינוק הדרמטי היה בעיקר בחציון האחרון, אז הגיע העיתון החינמי של שלדון אדלסון לממוצע של 40.8% בחשיפתו.

את הנתון הדרמטי אפשר לתלות בעיקר בעלייה הדרמטית במספר העותקים של העיתון בתקופת הבחירות, והזהות המוצהרת והכמעט מוחלטת שיצר לראשונה ראש הממשלה בנימין נתניהו בינו ובין העיתון שתומך בו.

ממול, "ידיעות אחרונות", עיתונו של נוני מוזס, שהיה גם הוא צד בתוך מערכת הבחירות החולפת, ספג מהלומה. למרות עלייה קלה במחצית השנייה של 2015, בממוצע השנה החולפת העיתון רושם ירידה ל-35.4%, לעומת 36.4% בתקופה המקבילה אשתקד.

יש לציין כי לסקר TGI יש משמעויות כלכליות מובהקות, והוא למעשה הפרמטר לפיו המפרסמים יודעים את גובה החשיפה לה זוכות המודעות שלהם בעיתונות. ניתן להעריך כי לניסיון הדה-לגיטימציה ש"ידיעות" עבר בתקופת הבחירות עשוי להיות גם מחיר כלכלי.

"ידיעות אחרונות" עדיין מוביל בקריאה בסופי שבוע על פני "ישראל היום", אך גם בזירה זו רושם "ידיעות" ירידה לממוצע שנתי של 38.8%, לעומת 39.7% בתקופה המקבילה אשתקד. לעומתו, "ישראל היום" עולה ל-35.5% חשיפה בסופי שבוע, לעומת 33.9% בשנה הקודמת.

עוד בסקר שערכה קנטאר מדיה ניתן לראות כי הסומק חוזר ללחייו של המותג העיתונאי הוותיק "מעריב", שפועל בשנה החולפת תחת בעלים חדש - קבוצת "ג'רוסלם פוסט", ותחת שם חדש - "מעריב השבוע".

לאור שינוי המותג החלה מדידתו של "מעריב השבוע" רק ביולי 2014. בתקופה שעברה מאז אפשר לראות את העלייה ההדרגתית בחשיפה של העיתון, כשבחציון הראשון שנמדד עמדה החשיפה על 2.9%, ובחציון שאחריו כבר עמדה על 4.2%. הממוצע השנתי הראשון של המותג המתחדש עומדת על 3.6%, ו"מעריב סופשבוע" עומד על ממוצע של 5.6%.

עיתון אחר מקבוצת "ג'רוסלם פוסט", החינמון "פוסט", שומר על יציבות, למרות ירידה קלה אל מול שנת המדידה הקודמת, אשר נמצאת בתוך טווח הטעות הסטטיסטית - מ-8.3% ל-7.8%.

ירידה דומה רושם גם עיתון "הארץ" - מ-5.5% ל-5.2%. זאת לאחר ירידה תלולה בחצי השנה שעברה, לעומת החציון שקדם לה, לחשיפה של 4.6% בלבד - הנתון הנמוך אי-פעם לעיתון מבית שוקן.

"גלובס" שומר אף הוא על יציבות ברורה, כשהממוצע השנתי שלו עומד על 4.7% - גבוה מהחשיפה המובהקת והקבועה של העיתון לאורך השנים. העלייה בממוצע היא בעיקר בזכות זינוק שנרשם בחציון השני של 2014 לכדי חשיפה של 5%, כשבחציון אחריו התייצב "גלובס" על הנתונים שמאפיינים אותו עם 4.3% בחשיפה. יש לציין כי טווח הטעות הסטטיסטית בסדר גודל כזה של נתונים עומד על 0.9%.

היציבות הזו אינה מאפיינת את המוסף הכלכלי "דה מרקר", אשר למרות העובדה שהוא מופץ כעיתון וכמוסף יחד עם עיתון "הארץ", הוא ממשיך בנסיגה בנתונים וירד לראשונה מתחת לחשיפה של 5%. הממוצע השנתי של החשיפה לעיתון עומדת על 4.8%, לעומת 5.5% בשנה שקדמה.

"כלכליסט", אשר נהנה מהפלטפורמה של "ידיעות אחרונות", רושם עלייה לחשיפה של 10.7% בתקופה שבין יולי 2014 ליוני 2015, לעומת 9.7% בתקופה המקבילה אשתקד.

הישג הזינוק המרשים בתחום העיתונות נרשם לזכות החינמון הדתי לאומי "בשבע", שקפץ מחשיפה של 5% לנתון של 7% בשנה החולפת - גבוה משל מהדורת סוף השבוע של עיתון "הארץ".

יריבו, "מקור ראשון", שומר על יציבות עם 3.1% לעומת 3.3%. יש לציין כי המדידה התבצעה לפני מהלך השיווק והגדלת התפוצה של העיתון מקבוצת "ישראל היום" של שלדון אדלסון.

"לאישה" הוא המגזין הנקרא בישראל ושומר על יציבות עם חשיפה של 7.9%, ולעומתו הירחון "את" עם 1.4% חשיפה בלבד.

עיתונים

רדיו: גלגלצ - התחנה המואזנת בישראל

בתחום הרדיו יש עדנה גדולה לתחנת המוזיקה. גלגלצ היא התחנה המואזנת ביותר בישראל, על-פי סקר TGI, והיא ממשיכה להתחזק. בחציון האחרון קפצה התחנה לנתון האזנה מרשים מאוד של 34.2%, מה שמוביל אותה לממוצע שנתי של 32%.

גם ברדיו האזורי ניכר כי בתקופה שבה היו ללא הרף חדשות, הציבור ביקש אתנחתא מוזיקלית. רדיו אקו 99, גם בזכות תוכניתם של טל ואביעד, משלימה מהפך והופכת להיות התחנה האזורית בעלת ההאזנה הארצית הגבוהה ביותר. אקו 99, המשדרת לאזור השרון, זכתה לחשיפה ארצית של 8.5% בקרב מבוגרים, כשאחריה צמודות רדיוס החולקת איתה איזור זיכיון עם 7.4%, ורדיו ללא הפסקה עם 7.3%.

רשת ג' של קול ישראל רשמה ירידה בנתונים בחציון הראשון לשנה זו, אך ברמה השנתית היא רושמת עליה וחשיפה של 14.3%.

לעומתה רשתות האקטואליה - רשת ב' וגלי צה"ל - דווקא נסוגות. התחנה הצבאית, עדיין בגבולות הטעות הסטטיסטית, יורדת ל-24.2% לעומת 24.9%, ואילו רשת ב', בירידה חדה יותר מ-25.4% ל-24.8%, שומרת על מעמדה כתחנת הרדיו האקטואלית המואזנת בישראל.

מהפך נרשם ברדיו האזורי גם בקרב שבין תחנות הרדיו האזוריות החרדיות. רדיו קול חי רשמה חשיפה של 5.6% בקרב בוגרים (18+), לעומת 5.1% בחציון הקודם, וגברה על רדיו "קול ברמה" שירדה מ-5.5% לחשיפה של 4.5%.

הפריים-טיים של הבוקר: טל ואביעד מתחזקים

השעה שבה חלק ניכר מהציבור נמצא בדרכים בדרכו לעבודה נחשבת לשעת האזנה גבוהה במיוחד לתחנות הרדיו, ועל כן גם לנחשקת במיוחד בקרב מפרסמים.

מסקר TGI עולה כי מרבית הציבור באותו זמן מאזין לגלגלצ - 738 אלף מאזינים בממוצע. הנתונים מתייחסים לתקופה שבין ינואר 201 לחודש יוני 2015, ומסמנים עלייה דרמטית לעומת חצי השנה שלפניה, אז עמד הממוצע בין השעות 07:00-09:00 על 552 אלף מאזינים.

באותן שעות, 530 אלף מאזינים בממוצע לרשת ב', ו-479 אלף מאזינים לגלי צה"ל. "בוקר טוב ישראל" עם אסף ליברמן עולה מ-269 אלף מאזינים במחצית הקודמת ל-307 אלף מאזינים במחצית הראשונה של 2015. באותה שעה אריה גולן שומר על הובלה ויציבות עם "הבוקר הזה", בדמות 386 אלף מאזינים.

בין השעות 08:00-09:00, ניב רסקין שומר על יציבות ב"נכון להבוקר" עם 274 אלף מאזינים, ו"סדר יום" עם קרן נויבך מאבדת מעט מההאזנה שלה בשעה זו מ-320 אלף ל-314 אלף צופים. בין 09:00 ל-10:00 יורדת ההאזנה מ-265 אלף ל-259 מאזינים.

הזירה השוקקת באמת היא זו של תחנות הרדיו האזוריות. ברמה הארצית, "בוקר טוב" בהגשתם של טל ברמן ואביעד קיסוס (07:00-09:30) היא התוכנית המואזנת ביותר מבין 3 תוכניות הבוקר היריבות. התוכנית, המשודרת מרדיו אקו 99 גם בתחנת רדיו קול רגע, היא גם היחידה מבין השלוש שצומחת, כשהיא עומדת במחצית על נתון של 226 אלף מאזינים, לעומת 176 אלף מאזינים במחצית שלפניה.

לעומתם, תוכניתם של שי ודרור, המשודרת ברדיו ללא הפסקה ובצפון ללא הפסקה, ירדה ל-99.9 אלף מאזינים בכל בוקר בממוצע.

תוכניתם של אסי עזר ודפנה לוסטיג, המשודרת מרדיו תל-אביב לעוד שתי תחנות רדיו אזוריות (08:00-10:00), ירדה מ-83.4 אלף מאזינים, ל-76.8 אלף מאזינים בלבד.

תוכניתו של חנוך דאום, המשודרת ברדיו תל-אביב ורדיו דרום, מתחזקת משמעותית.

עוד כתבות

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?