גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת החברתית: מה עשה לארי אליסון בישראל?

מייסד ויו"ר מועצת המנהלים של אורקל נענה להזמנת איש העסקים חיים סבן לבקר בארץ הקודש ■ איפה הוא התארח, ועם מי נפגש?

 לארי אליסון וחיים סבן/ צלם: סקאלי
לארי אליסון וחיים סבן/ צלם: סקאלי

לארי אליסון בישראל

למי שפספס: לארי אליסון, מייסד ויו"ר מועצת המנהלים של חברת אורקל, מבקר בישראל. האחרון נענה להזמנה של איש העסקים חיים סבן לבקר בארץ הקודש.

אליסון נחת בשבת האחרונה במטוס המנהלים הפרטי שלו יחד עם בת זוגתו, השחקנית ניקיטה קהאן. אליסון, המתאכסן במהלך הביקור במלונות ריץ' קרלטון בהרצליה ובוולדורף אסטוריה בירושלים, צפוי לעזוב אותנו ככל הנראה מחר (ד').

כיאה לפרסונה שתרמה כמה מיליוני דולרים טובים באירוע של ארגון ידידי צה"ל, ה-FIDF, שהתקיים בחודש נובמבר אשתקד בארה"ב, זכה אתמול אליסון לביקור בקריית ההדרכה של צה"ל בנגב. הוא חנך שם מבנה אודיטוריום מאובזר שנבנה בעלות של 9 מיליון דולר, הסכום שתרם.

עוד לקחו חלק בסיור: סבן ורעייתו, ד"ר שריל סבן; נילי פאליק, לשעבר יו"ר FIDF; ואל"מ עטר דגן, מנהל סניף FIDF בישראל.

נכון לכתיבת שורות אלה, אליסון צפוי להיפגש היום (ג') עם נשיא המדינה, ראובן ריבלין.

 לארי אליסון וחיים סבן/ צלם: סקאלי

30 שעות עבודה

במשך 30 שעות התחרו 100 יזמים צעירים בגילאי 13-27, מפתחי תוכנה ומעצבים גרפיים, בתחרות "האקתון" שהתקיימה בשישי-שבת במשרדי WeWork בתל-אביב. במסגרת התחרות התבקשו היזמים הצעירים לפתח אפליקציות, משחקי מחשב וכל רעיון יצירתי אחר ולהציגם בפני חבר השופטים.

במקום הראשון זכה מיכאל ללוש, שיצר אפליקציה שתעזור לשוכרי הדירות בתל-אביב לזהות על-פי מיפוי מיוחד אילו אזורים בעיר יקרים יותר ואילו זולים יותר.

שפטו בתחרות: בנג'י זינגר, מנהל WeWork ישראל; כריסטופר היל, מנהל קהילה ותפעול בינלאומי ב-WeWork; טל בז'ה, מפתח בחברת COLU; גיל טאייר, מפתח בחברת WIX; יפעת יודובסקי, מנכ"לית חברת VENT; דדי כהן, מנהל מוצר בחברת API; תום פינקל, בעלים ומנכ"ל בחברת THM; אלירן זך ראש, מחלקת פיתוח תוכנה ב-Colu; עידו ג'ינו, מנכ"ל API; מיקי הסלבסקי, מארגן התחרות ומייסד חברת hacking generation y; ורוני צדר, מנהלת קהילת wework בישראל.

 בנג'י זינגר, רוני צדר, כריסטופר היל ויזמים צעירים/ צילום: טליה קדוש

חגיגה יפנית ברמת-החייל

המסעדה היפנית Oban Koban ברמת-החייל בתל-אביב השיקה אמש (ב') ערב פתיחה מיוחד. הגיעו לנשנש נודלס יפני: עודד גונן, מבעלי קבוצת המסעדות ONAMI; אופיר אורן, מנכ"ל קניון עזריאלי תל-אביב; ערן גוטדנקר, סמנכ"ל וואלה ניוז; שרון ישראלי, סמנכ"ל הנקל סוד; ואחרים.

ערן גוטדנקר, שרון ונויה ישראלי/ צלם: לנס הפקות

שלום כיתה א'

אילו חברות פינקו את ילדי העובדים העולים לכיתה א'? חברת הוט הזמינה ביום חמישי האחרון כ-180 ילדי עובדים שעולים לכיתה א' לפארק שלמרגלות משרדי החברה ביקום להופעה של כוכבי הילדים של הוט, שי ורועי. טל גרנות-גולדשטיין, מנכ"לית הוט הנכנסת, סייעה בחלוקת ילקוטים לילדים.

גם חברת אלעד מערכות הזמינה בחמישי שעבר להופעה של הליצן "ניב לי מגניב לי" במרכז הקהילתי נווה שרת בתל-אביב ילדי כיתה א' של כ-50 מעובדי החברה.

 כוכבי הילדים שי ורועי, טל גרנות גולדשטיין והילדים מאי וליק ועידן עיני/ צלם: אבי זייפתי

טיול עם מטרה טובה

דוד גולברי, המחזיק ביחד עם בני משפחתו ברשת האופנה הנושאת את שם השבט, ואפי צ'אושו, מנכ"ל הראל טכנולוגיות, השתתפו ביום רביעי שעבר בטיול ג'יפים עם ילדים חולי סרטן ובני משפחותיהם.

גולברי וצ'אושו הם לא היחידים. בטיול, שארגן "עזר מציון" בצפון הארץ במסגרת מחנה קיץ לילדים ולמבוגרים חולי סרטן ומשפחותיהם, השתתפו עשרות נהגי ג'יפים מרחבי הארץ.

"ההיענות של הציבור לסייע בטיול, מרגשת", אמרה ד"ר ברכה זיסר, מנהלת "בית אורנית" - מרכז הסיוע של עזר מציון.

חילופים בה.שטרן

אחרי 28 שנה, ישראל קורט פורש מניהול רשת התכשיטים ה.שטרן. שרון רוזנברג, סמנכ"לית משאבי אנוש של החברה, תחליף אותו בתפקיד.

קורט, רואה חשבון במקצועו, שהגיע לה.שטרן אחרי תפקידים בכירים בבנק הפועלים, ימשיך ללוות את הרשת כיועץ לבעלי החברה.

פורסת כנפיים

אחרי זינוק של כ-60% בשוויה של מניית כנפיים בחודש האחרון, תמי מוזס-בורוביץ', מבעלי השליטה בחברה המחזיקה בחברת התעופה אל-על, החליטה להשקיע כ-1.5 מיליון שקל ברכישת נתח מניות מידי איזי (ישראל) בורוביץ', גם הוא מבעלי השליטה בכנפיים, המחזיקה בחברת התעופה אל-על. כבר כיום מוזס היא בעלת המניות הגדולה ביותר בכנפיים, עם כ-21% מההון.

כנפיים עדכנה בימים האחרונים כי מוזס, אשתו של דדי בורוביץ', אחיו התאום של איזי, הודיעה לאיזי בורוביץ' על רצונה לממש אופציה לרכישת כ-160 אלף מניות כנפיים, המהוות כ-1% מהון החברה. זאת בהתאם להסכם למכירת מניות שנחתם בין איזי לבין מוזס בתחילת 2015, במסגרתו רכשה מוזס כ-7% מהונה של כנפיים (כ-1.1 מיליון מניות) בהשקעה של יותר מ-6 מיליון שקל. בהתאם להסכם בין הצדדים, מחיר מימוש האופציה הוא המחיר הממוצע של מניית כנפיים בחודש המסחר האחרון.

בסך-הכול ניתנה למוזס אופציה לרכישת כ-792 אלף מניות כנפיים, בכפוף לכמה תנאים, ולאחר הרכישות האחרונות מספר המניות אותן היא יכולה לרכוש במסגרת ההסכם בינה לבין איזי עומד על כ-632 אלף מניות.

063 תמי מוזס

עוד כתבות

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

מפעל סוגת בקרית גת / צילום: יח''צ

מותגים שחוזרים לתקופת המנדט הבריטי ועסקה עם שרי אריסון: הדרך של אחת החברות הוותיקות בישראל להנפקת ענק

כשהיא חמושה בשורה של מותגי מזון שמוכרים בכל בית, מניית סוגת נחתה על שולחנם של המשקיעים בת"א ● עם נתחי שוק משמעותיים במלח, סוכר, אורז ושמן, היא מחפשת להמשיך להתרחב ● ובזמן שהמשקיעים מסתערים, יש מי שחושש מעליות מחירים עתידיות: "יודעים מה קורה לחברה שמנפיקה ורוצה לחלק דיבידנדים"

כלב-רובוט בדמות אילון מאסק / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

הלהיט הוויראלי חדש: כלב-רובוט עם פרצוף של מאסק ב-100 אלף דולר

לאמן ביפל, שהצית את טירוף ה־NFT ונחשב לאחד האמנים החיים היקרים בעולם, יש אטרקציה חדשה במחיר מופקע: רובוט דמוי כלב, שלגופו פרצוף אמיתי להפליא של מיליארדי טק כמו אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס ● ביפל: "זה לא נגד אף אחד, גם אני אחד מהכלבים"

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם פרופ' יוסי מן / צילום: גלעד קוולרציק

למה יורש העצר הסעודי כל כך פוחד מנורמליזציה עם ישראל?

שיחה עם פרופ' יוסי מן, מומחה למפרץ הערבי מאוניברסיטת בר אילן ● על הצפי לכינון היחסים עם סעודיה, הכיוון המתון שאליו היא הולכת, השינויים שחווה הכלכלה והתפקיד הבא שלה בעזה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שלישית בסדרה

אמבולנסים בדרך לאוניברסיטת בראון לאחר אירוע הירי / צילום: ap, Mark Stockwell

ארה"ב: הרוגים ופצועים באירוע ירי המוני באוניברסיטת בראון היוקרתית

לפחות 2 הרוגים ועוד 8 פצועים במצב קשה מאוד אך יציב, בתקרית שעדיין מתנהלת • הסטודנטים הונחו להסתגר בכיתות נעולות ולהשאיר טלפונים על שקט • מפקד המשטרה המקומית: "מנהלים מרדף אחר גבר לבוש בשחור" • גורמים רשמיים טענו שהיורה נתפס - וחזרו בהם לאחר מכן

התוואי התת קרקעי ברפיח / צילום: דובר צה''ל

שורדי שבי פנו בדרישה לנתניהו: "תקים ועדת חקירה ממלכתית"

צה"ל תקף בדרום לבנון בפעם השלישית היום ● המסר של חמאס לפעילי הארגון לאחר החיסול: "גלו ערנות וזהירות" ● משרד הפנים של חמאס: אחמד זמזם, קצין במשרד הפנים של חמאס - חוסל בידי חמושים במחנה הפליטים אל-מע'אזי שבמרכז הרצועה ● עדכונים שוטפים

המכלית שהוחרמה ע''י ארה''ב / צילום: ap, ©2025 Vantor via

יצוא הנפט מוונצואלה צנח לאחר שארה"ב החרימה מכלית מול חופיה

החרמת מכלית והחרפת הסנקציות מצד ארה"ב משתקות כמעט לחלוטין את יצוא הנפט מוונצואלה, מותירות מיליוני חביות תקועות בים ומאותתות על מעבר אמריקאי ללחץ צבאי גלוי על משטר מדורו

כסף בקיר. עם טינר בן דוד / צילום: יח''צ

המשקיע שהתחיל עם 150 אלף שקל ומחזיק כיום תיק נכסים בארץ ובארה"ב

טינר בן דוד התחיל את מסע ההשקעות שלו בגיל 23 עם דירה קטנה בשדרות, המשיך לכמה בתים בקליבלנד ומשם לדירה עם בעיית רישום בגבעתיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על הדרך ונותן טיפים למשקיעים מתחילים

חנות לולו למון בלונדון / צילום: Shutterstock

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?

בודקים את המיתוס. על היוונים וחנוכה / צילום: אייל פישר

בחנוכה הבסנו את היוונים? זו לא הייתה ממש תבוסה, ואלה לא היו ממש יוונים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: אנטיוכוס בכלל לא מלך ביוון, והממלכה שלו לא הסתלקה בגלל החשמונאים

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

כל מה שקריטי לדעת לפני שמסתיימת 2025 / צילום: Shutterstock

לקראת סוף השנה: כך תצמצמו את עלויות המס

חוק הרווחים הכלואים, הוראת השעה להעברת נכסים, חזרת תושבים לישראל והטבות נדל"ן - כל מה שקריטי לדעת לפני שמסתיימת שנת 2025

התוכנית הסודית של גרמניה למלחמה עם רוסיה / צילום: Reuters, Thomas Imo

במשך שלוש שנים התכוננה גרמניה למלחמה עם פוטין. ואז הכול קרס

הפלישה לאוקראינה ב–2022 הניעה מרוץ חימוש שאירופה לא ידעה כמותו מאז מלחמת העולם השנייה ● גרמניה שמה את כל הז'יטונים על מתווה בן 1,200 עמודים שהגתה ושמרה בחשאיות - למקרה של עימות עם רוסיה ● הוא כלל השקעה של 166 מיליארד אירו בתשתיות, גיוס חובה ורענון שיטות מימי המלחמה הקרה ● אלא שכשהגיע הרגע לתרגיל מבצעי שיוכיח שהיא מוכנה - הכול קרס

מימין: ראסל אלוונגר, אילן טוויג, דייוויד קוסטמן / צילום: ענבל מרמרי, באדיבות נאבן, נועם גלאי

הישראליות שנפלו בעקבות החששות מבועת AI, וזו שזינקה במעל 10%

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● טאואר, נובה וקמטק הדואליות נפלו כחלק מהמגמה הרוחבית של ירידות במניות השבבים וה-AI ● נאבן עלתה לאחר שדיווחה על חוזה חדש מול חברת המדיה האירופית Axel Springer ● וטידס (לשעבר אאוטבריין) קפצה לאחר שהודיעה על תוכנית ארגון מחדש

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה: 10 בני אדם נרצחו, בהם ישראלי אחד

לפחות 11 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד במדינה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

מגרש ריק ברחוב איינשטיין בת''א / צילום: איל יצהר

אחרי 25 שנה: המס שבדרך חזרה לשוק הנדל״ן. כל הפרטים

המס יטיל חובת תשלום על קרקע פנויה, עבור הגדלת הכנסות המדינה ● עם זאת, מומחים מזהירים כי העיוותים מהעבר עלולים לחזור, בעוד חברות נדל"ן צפויות להעדיף לשלם ולא לשמש קרקעות ● גלובס עושה סדר

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לצמרת האוצר, ומינוי פרוזנפר כנראה יוכשר

מיכל עבאדי־בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית באוצר º זאת, במסגרת מהלך שיאפשר לשר האוצר להשלים גם את מינויו של מהרן פרוזנפר לממונה על התקציבים לאחר שנפסל

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ביטול פיטורי היועמ"שית: "פסק הדין של בג"ץ היה צפוי ומתבקש"

בג"ץ ביטל היום בפסק דין דרמטי את החלטת הממשלה להדיח את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה וכן את החלטת הממשלה ששינתה את המנגנון להפסקת כהונתה ● פרופ' יניב רוזנאי: "פסק הדין נכון ומוצדק" ● עו"ד רז נזרי: "לא בכדי גם השופטים שמוגדרים שמרנים הצטרפו לפסק הדין; שמרנות אין משמעה הפקרות"

''סיח''. הפופ-אפ יהפוך למסעדה קבועה / צילום: נדב יהלומי

"קולינריה היא היום הדרך להביא אנשים לשטחי מסחר, ויזמי הנדל"ן מבינים את זה"

"רביעיית פלורנטין" היה מתחם עירוני תל אביבי שלא התרומם, עד שאנשי JTLV החליטו להפוך אותו לאתר עלייה לרגל קולינרי ● הם הציעו לאנשים עם סיפור טוב ואוכל טוב נכס לתקופה קצובה ללא שכ"ד, ומעטפת יח"צ ● עסקי האוכל ניערו את המוניטין: "אוכל זה משהו שאנשים מוכנים לנסוע בשבילו"

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"