גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאור זגורי: "יש מלחמת תרבות בישראל, אין מה לעשות"

אחרי שטלטל את המדינה עם "זגורי אימפריה", מאור זגורי חוזר לתיאטרון עם עיבוד אמיץ וחתרני ל"המלט" ■ בראיון ל"גלובס" הוא אומר: "יש רנסנס חזק של התרבות המזרחית, בעוד אנשי התרבות האירופאית מפסידים במספרים"

מאור זגורי / צילום: אלי דסה
מאור זגורי / צילום: אלי דסה

מאור זגורי לא ציפה לזה. 23:00 בלילה. זה עתה הסתיימו שעתיים תובעניות של המחזה "המלט" שהוא עיבד וביים עם בוגרי שנה ג' של סמינר הקיבוצים, ובאדיבותו הוא נאות לשבת ולהשיב על כמה משאלות הקהל, ובו תלמידי תיכון ממגמת תיאטרון. אחרי שתיים-שלוש שאלות מפי התלמידים הנרגשים, מבקש את זכות הדיבור שי בר יעקב, מבקר התיאטרון של "ידיעות אחרונות". הוא מחמיא לביצוע, אבל בו-בזמן גם לא חוסך מזגורי ביקורת על כך שהלכה למעשה הוא הרג את "המלט" של שייקספיר. זה שמתלבט. זה שמתייסר אם להיות או לא להיות. זגורי בוחר להיות, ואם להיות אז לחיות, ובכל הכוח.

אני מביט בזגורי וכמו בסרט מצויר רואה כיצד כל האדרנלין שפמפם בו במהלך הערב, מתנדף בבת-אחת לאיזו מן נחיתה כאוטית אל קרקע המציאות. "אז מה השאלה?!", הוא מסנן בחיוך מריר כמו היה התלמיד הסורר שננזף אל מול הכיתה, ועיניו נעצבות. לא מעצם הדברים, והרי מדובר בביקורת עניינית, כמו שמעצם הפוזיציה להיות שוב במקום שנדרש להסביר. המקום המתגונן, שהוא נאלץ לתפוס ללא הרף מאז עלתה לאוויר "זגורי אימפריה", שהוציאה את השד העדתי מן הבקבוק בעוצמה ובאותנטיות כזאת, שגם אריה מכלוף דרעי נראה לצדה כחובבן.

"קודם כל אני שונא לדבר על בחירות אמנותיות", הוא מתייחס לאותו הערב, כשאנחנו נפגשים כמה ימים לאחר מכן. "בסופו של דבר היצירה מדברת בשם עצמה, וגם ביצירה הזאת כל הבחירות ניכרות כבחירה. כשיוצר מדבר על היצירה שלו הוא חוטא. הוא חוטא כי אם הדברים שהוא רוצה להגיד לא היו כבר ביצירה אז כנראה שמשהו פוספס, ולנסות לגבות את זה עכשיו תמיד יישמע דפנסיבי. מעבר לכך, יש משהו בלדבר עם קהל, במיוחד מיד אחרי שנגמרה ההצגה, שזה הופך להמשך של ההצגה, והיה חבל לי להרוס את הסוף".

- אתה קצת מעדן את הסיטואציה. היית טעון.

"תשמע, יצירה זו כזאת דרך מטורפת לעבור. זה מסע שקורה בתוך הראש שלך - אתה לא ישן טוב, אתה לא אוכל טוב, אתה לא רואה את החברה שלך, אתה לא מקיים שום חיים נורמליים. הראש שלך כל הזמן קודח, אתה עובד איזה 18 שעות ביממה, ובסופו של דבר, כשהיצירה יוצאת החוצה, בלידה, אתה רוצה שהילד יילך לבד".

- והילד שלך הוא בלאגניסט סדרתי. קח למשל את הרעש מסצנת הלא עומדים בצפירת יום הזיכרון לשואה ב"זגורי אימפריה".

"כן, או את הפרק שבו רואים את מירי ואת חמוד מזדיינים באנדרטה של חטיבת הנגב בבאר שבע. פרק שאחריו קם איזה מח"ט וכעס נורא, וארגון המשפחות השכולות שלח מכתב, ואני הגבתי להם. כתבתי להם שאני לא מתכוון להתווכח עם אף אם שכולה על בחירות אמנותיות, אבל חשוב לדעת שהבעיה היא עם המציאות ולא עם מה שמוצג בטלוויזיה כמציאות. עם זגורי הייתי צריך כל הזמן לא להסביר את הבחירות האמנותיות, אלא להסביר שזה בסדר שיש בחירות אמנותיות, וגם אם הן פוגעניות, לפעמים חשוב שהן ייאמרו, כי כנראה שהדברים נמצאים במציאות מסוימת. גם אם זו מציאות שהרבה לא הכירו".

"ביעבוע מטורף בבטן"

אנחנו נפגשים באחת מכיתות הסמינר, בקומה שמעלינו כבר מתכוננים הסטודנטים ל"המלט" של הערב, וזגורי על קוצים. אחד השחקנים סובל מדלקת בכתף ומהבוקר נערכים מאמצים להכשירו משל דובר בערן זהבי ערב משחק גורלי (לא באמת), של נבחרת ישראל בכדורגל. הבחור קיבל זריקה, אבל נראה שלא פחות מהכתף זה הביטחון שנסדק, והוא ממתין לבמאי שלו מחוץ לדלת עד שנסיים. זגורי מחבק אותו כמו אח גדול. נותן כתף מוראלית.

"תיאטרון מחזיר אותך לקרקע", הוא משיב בחיוב כשאני שואל אותו אם התגעגע לאחר שאת השנה האחרונה בילה בשבירת שיאי ההזמנות ב-VOD של הוט. "אני עם ביעבוע מטורף בבטן. אתה כל ערב נמצא, הכול יכול להשתבש, הכול יכול לקרות. יש איזו אש שכל הזמן משתוללת".

- והלחץ הזה מדליק אותך?

"לא יודע אם זה מדליק אותי, אבל זה מבהיל אותי, ומעט מאוד דברים עוד מבהילים אותי, מלחיצים אותי. תבין, פרק של 'זגורי אימפריה' לא ישתנה עוד לעולם. ההצגה הזאת היא כמו פרק חדש בכל ערב. יש משהו בתיאטרון שפועל עליך כמו טיול בחו"ל, או כמו איזה מילואים שעשית. הוא בא להשאיר עליך חותם, שיהיה חזק ככל שיהיה, וזהו, זה הולך".

ו"המלט" של זגורי בהחלט מותיר חותם. מדובר בביצוע יפהפייה מבחינה אסתטית, שנהנה מכוראוגרפיה נהדרת של מירי לזר. הצגה שיהיה זה עוול אמנותי של ממש, אם היא תישאר כלואה בגבולות בית הספר למשחק, ולא תמצא במה משמעותית שתאמץ אותה. זגורי יוצר בה אמנם את גרסתו ל"המלט", אבל יותר מכך זוהי גרסתו לשייקספיר. והנה כך הוא מאמץ אלמנטים בולטים ממחזותיו האחרים, דוגמת המכשפות שטורדות את הלילה של מקבת', שמקבלות כאן ביטוי פיזי מקסים בדמות להקת שחקניות-רקדניות יצריות שמשתלטות על מחשבותיו של המלט; או דמותו של הורציו, חברו הטוב של המלט, שאצל זגורי הופך לסוג של יאגו סכסכן ומניפולטיבי מן המחזה אותלו.על השולחן אקדח צעצוע, רקוויזיט יש לשער מאיזו חזרה שנערכה כאן, וזגורי משחק עמו.

הסימבוליות ניכרת. "הבחירה ב'המלט', ואני לא אתמם, יש בה התרסה, כי בעיניי זה כמו לעשות קאבר לשיר - אם אין לך משהו חדש להגיד על השיר, אז מה, אתה פשוט שר אותו אחרת? וכאן זה לעשות קאבר לביטלס. אז המשימה היא קשה ואני מודה שהלכתי אליה מתוך סקרנות וגם התגרות".

- יש בך משהו שאוהב להיכנס לשדות מוקשים.

"כן, ואני גיליתי את זה עם הזמן, יותר מאשר ידעתי את זה מראש. תראה, יש לי בעיה עם מוסכמות ואני חושב שתמיד הייתה לי. מצד שני, אני בן אדם יחסית שמרן. אני מנומס, אני נחמד, לא מרגישים עליי את המרד באישיות. אבל כשזה מגיע ליצירה בורחים המים, וכשהם בורחים, אז הם בורחים לאן שהם רוצים".

- ועדיין, צריך אקסטרה אומץ בשביל לגעת דווקא ב"המלט" - מחזה שמאז הביצוע של הקאמרי עם איתי טיראן, אף תיאטרון לא מעז להתקרב אליו.

"לא יודע אם זה אומץ. אני מודה שזו קלישאה כבר להגיד מאיפה שבאתי, כי אני כבר לא מאיפה שבאתי. אני גר במרכז תל-אביב, ואני יודע בדיוק באיזה פאבים שווה להיות. ועם זאת, מאיפה שבאתי", הוא צוחק, "אין לי מה להפסיד. אני לא פועל כמישהו שיש לו מה להפסיד, לפחות לא ביצירה. אני מסכים ש'המלט' זה סיכון גבוה, אבל בלי סיכונים אי-אפשר לעשות כלום, ואמנות בפרט. מעבר לכך שזו גם הדרך היחידה לגרות אותי להיות בפעולת יצירה אינטנסיבית כל הזמן".

- מה גירה אותך שם?

"קודם כל קראתי שמבין המחזות הגדולים של שייקספיר, זה המחזה שהכי פחות מבוים, וגם קראתי באינטרנט כל מיני מאמרים על כך שבמאים מפחדים ממנו - מהמחזה. קשה למצוא לו פעולה, קשה להפוך אותו לדרמה".

- אז אתה בעצם צריך שישחקו איתך "צ'יקן".

"כן!", הוא פורץ בצחוק, "אני ער לזה, וזה גם מעצבן אנשים מסוימים. אני קולט את זה. בהתחלה היה לי איזה מנגנון שמצליח להתעלם מזה, אבל יש אנשים שמתעצבנים מזה, שקוראים לי חוצפן באופן ישיר ובאופן לא ישיר".

- פחות סובלניים אליך, לעומת אם נגיד טיראן היה מביים גרסה חתרנית ל"המלט"?

"אתה גורר אותי שוב לדיון העדתי?".

- אני גורר? אתה הצפת אותו.

"נכון, אני נכנסתי בעובי הקורה של הדיון הזה עם הסדרה. אבל תראה, אני באמת לא יכול להתבכיין, קיבלתי את כל ההערכה ואת הפידבקים ואת כל ההזדמנות שמישהו בכלל יכול לקבל".

- ועדיין, לך יקראו חוצפן, ולו יקראו גאון.

"אני חושב שיש מספיק שגם יקראו לי גאון. ברגע שעמדת במבחן ההוכחה, אז המצקצקים, מגלגלי העיניים, מושכי הכתפיים וחבריהם, בסופו של דבר לא יוכלו להתכחש לאמת, והאמת תהיה יותר חזקה מהדעה שלהם".

"רוצה עוד עונה"

אמת נוספת שזגורי אינה מתכחש אליה, והנה מקום נוסף, שבו הוא שונה מלא מעט אמנים - היא האמת הכלכלית. הוא בקיא במספר ההזמנות ב-VOD, יודע לומר שסטטיסטית, "בסביון וברמת-אביב צופים בה באותה המידה כמו באופקים ובדימונה", ושולט היטב באמנות המינגלינג, בלי בושה וללא פוזת האמן המיוסר והנחבא אל הכלים. "השנים בפרינג' עזרו לי להבין שאם אתה לא חושב עסקית ולא חושב מסחרית, אתה גם לא תצליח לחשוב אמנותית", הוא אומר. "החופש היצירתי שיינתן לך יהיה מוגבל. קח, למשל, את 'זגורי אימפריה', מעבר לזה שהביקורות שיבחו, אם הסדרה לא הייתה מצליחה מבחינה מסחרית ומעוררת דיון כה רחב, היא לא הייתה נחשבת להצלחה ולא היו מזמינים עונה שלישית. עכשיו, ברמה האישית אם היו צופים בה 50 אלף איש או שני מיליון איש, אני הייתי מקבל את אותו הכסף. השכר שלי בתור יוצר הוא זהה. אבל אני יודע מה זה אומר לגבי הדבר הבא שאני אעשה".

- אתה בכלל רוצה לכתוב עוד עונה?

"אני רוצה לנסות. אם זה יהיה טוב אז היא גם תופק. אבל אם היא לא תהיה בסטנדרט פלוס של הקודמות, אז לא".

- למה בעצם?

"כי יש לי עוד מה להגיד דרך הסיפור הזה. גם ברמה החברתית".

- אני שמח שהעלית את זה, ואני רוצה להחזיר אותך כמה חודשים לאחור אל נאום "מנשקי הקמעות שמשתלטים עלינו" של יאיר גרבוז. מה חשבת על זה? הקמעות הם בני בית אצל הזגורים.

"יש מלחמת תרבות בישראל, אין מה לעשות. זו לאו דווקא מלחמת תרבות כמו שזו מלחמה על הכרה תרבותית. כי מה קורה עכשיו? יש רנסנס מאוד חזק של כל התרבות המזרחית, בעוד אנשי התרבות האירופאית מפסידים במספרים, בכמויות, בכסף. מי מרוויח היום הכי הרבה כסף?".

- אתה מדבר על מוזיקה?

"מוזיקה היא צורת התרבות הכי נגישה והכי מתקשרת, והיא הכי מייצגת פלח באוכלוסייה - וכל הלא-מזרחים מפחדים מזה. הם מאוד מפחדים מזה שבאיזשהו אופן נגמרת השליטה התרבותית שלהם. אני רואה את ערוץ 24, למשל, ואני עושה חשבון פשוט. אם 89% מהיממה יש שם מוזיקה מזרחית, זה אומר שזה שווה רייטינג. כסף. ואפרופו נאום מנשקי הקמעות, זה מתחבר לכך היטב, כי אין לך צורך לבוז למישהו שאתה לא מרגיש מאוים ממנו. בסוף הצורך להשמיץ את האחר בא ממקום מפוחד, ממקום שרואה שהוא קצת מפסיד".

- גם הבוז של מירי רגב כלפי האמנים נובע מפחד?

"לא, אני חושב שהיא אומרת את זה מתוך מרד. נכון שהיא השרה, וזה מצחיק להגיד עליה שהיא המורדת, אבל הפטרונות התרבותית בארץ היא לא בידיים של מירי רגב ושל דומייה. ואני חושב שמה שהיא ניסתה לעשות הוא להגיד - 'תקשיבו, היא כן בידיים שלי'. ואני מקווה שתהיה לזה תהודה. תראה, לא יורד דם אם אין פציעה. יש פצע והוא מדמם. תשים עליו אלף פלסטרים, אבל הוא ידמם אם לא תטפל בו".

- מה צריך לעשות?

"קודם כל להפסיק את הגזענות ההדדית, כי גזענות זה רחוב דו-סטרי".

מאור זגורי

אישי: 34, בזוגיות עם השחקנית חן אמסלם, מתגורר בתל-אביב

השכלה: בוגר לימודי משחק בסמינר הקיבוצים

בין הצגותיו: "הומאז'", "המלט", "מישהו ימות בסוף", "נתתי לה חיי". זכה בפסטיבל עכו על ההצגה "25". יוצר הסדרה "זגורי אימפריה".

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

נגמ''ש ישראלי בדרכו לסוריה / צילום: Reuters, Avi Ohayon

בפעם השנייה בתוך שבוע: צה"ל עצר בדרום סוריה חוליית טרור שהופעלה ע"י כוח קודס האיראני

"מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ

שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח