גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זיסר הגיש התנגדותו לבקשת בנה"פ להכריז עליו כפושט רגל

לאחר שפרסם קלטות החושפות לכאורה שערוריית מין בצמרת בנק הפועלים, נאבק מוטי זיסר בבקשת הבנק לקבוע כי הוא פושט רגל, בגין אי-יכולתו לפרוע חובות בסך מיליארד שקל של החברות הפרטיות שבבעלותו

שמעון גל מוטי זיסר / צילום: תמר מצפי
שמעון גל מוטי זיסר / צילום: תמר מצפי

איש העסקים, מוטי זיסר, הגיש היום (א') לביהמ"ש המחוזי בתל אביב תגובה לבקשת בנק הפועלים מחודש יוני, להכריז עליו פושט רגל בגין ערבותו האישית לחובות בסך מיליארד שקל של החברות הפרטיות שבבעלותו לבנק. בתגובה - שהוגשה באמצעות עוה"ד אבי וינרוט ואריאל דינובצקי - מתנגד זיסר להכרזה עליו כפושט רגל ולמתן צו כינוס נכסים נגדו, תוך שהוא מעלה טענות קשות ביותר נגד הנהלת הפועלים בראשות ציון קינן והתנהלותה בעניינו.

לטענת זיסר, החלטת הבנק להעמיד את החוב שלו לפירעון מיידי בפברואר 2013 "נעשתה ממניע אישי ובחוסר תום לב משווע, ובין היתר לאור העובדה כי זיסר לא היה נכון 'להתקמבן' עם ציון קינן". זיסר מוסיף וטוען כי צמרת הפועלים הפלתה אותו לרעה ביחס לאנשי עסקים אחרים שנקלעו לחובות וטוען לחוסר תום הלב באופן שבו התייחסו אליו הבנק וראשיו.

"מה שנעשה בתיק של זיסר לא נעשה סתם כך, במקרה ובתום לב, אלא בכוונת מכוון ומתוך מטרה שזיסר ישלם אישית וביוקר כל עוד שהוא חי, אם בכלל", טוען זיסר. "אחרי שזיסר כבר הוצא מביתו, אחרי שכבר הופרד מהחברה שאותה יכול היה לנהל - כל מה שרוצים עכשיו הוא להגדירו כפושט רגל ולהקלינו - והכל ממניע אישי וחסר תום לב ותוך גרימת נזקי עתק לבנק, שהרי ברור כי הבנק השמיד את יכולת הפירעון שלו באשראי של החברות, בשעה שחיסל עד תום את זיסר".

"הבנק פעל ללא דופי"

ביוני האחרון הגיש בנק הפועלים לביהמ"ש המחוזי בת"א את הבקשה להכריז על זיסר כפושט רגל ולמנות את עו"ד גיורא ארדינסט המייצג את הבנק, ככונס על נכסיו האישיים. הבקשה הוגשה לאחר שהחברות הפרטיות של זיסר - "אירופה ישראל" ו"מרכזי שליטה", שבאמצעותן שלט זיסר באלביט הדמיה - נכנסו להליכי כינוס ופירוק, לאחר שלא החזירו לבנק הפועלים חוב בסך של למעלה ממיליארד שקל. השליטה באלביט הדמיה עברה בינואר אשתקד למחזיקי האג"ח בראשות קרן יורק, בעקבות הסדר חוב בחברה שכלל מחיקת חוב של כ-1.8 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח.

זיסר ערב באופן אישי לחובן של "אירופה ישראל" ו"מרכזי שליטה". לאחר שמו"מ שנוהל עם זיסר לא צלח, דרש הבנק מזיסר לפרוע את החוב מכוח הערבות האישית. זיסר הודיע כי אין בכוונתו וביכולתו לפרוע את חוב החברות, ובכך ביצע, לטענת הבנק, מעשה פשיטת רגל.

במקביל החליט השופט איתן אורנשטיין כי האחוזה שהקים זיסר בשכונת היוקרה בת גנים בפתח-תקווה תימכר לקבוצה של קונים פרטיים תמורת 28 מיליון שקל. בתום תהליך שערך יותר משנה, אישר השופט אורנשטיין את מכירת האחוזה, המשתרעת על שטח של כחמישה דונם, לעו"ד אופיר בר-נוי, שמייצג את הקונים.

וכך - בכל ההליכים קודמים שהתנהלו בנוגע לחובותיו של זיסר, פסק בית המשפט המחוזי בת"א לטובת בנק הפועלים. כך, למשל, ביולי 2013 קיבל השופט אורנשטיין את בקשת כינוס הנכסים שהגיש הפועלים לנכסים שבבעלות זיסר, ומינה את עו"ד ארדינסט המייצג את הבנק, לכונס הנכסים של "אירופה ישראל", שבאמצעותה החזיק זיסר במניות השליטה בחברת אלביט הדמיה. "בנק הפועלים פעל ללא כל דופי וגילה אורך-רוח", ציין אורנשטיין בהחלטתו. "הבנק בא לקראת 'אירופה ישראל' פעם אחר פעם, אך היא מצדה לא השכילה לעמוד בהתחייבויותיה כלפיו".

מנגד, ביקר השופט בחריפות את התנהלותו של זיסר: "מצאתי שיש יסוד מוצק למימוש השיעבודים של הבנק. גרסת החברה, שהתבססה על עדות זיסר, נשענה על אבנים רעועות. החברה נמנעה מלהעמיד לעדות את אנשי הכספים שיתמכו בעדות זיסר, וכמו-כן לא המציאה מסמכים התומכים".

"הוא בן-אדם לא שפוי"

בפתח התגובה שהגיש היום מציין זיסר, כי הוא לא יכול להיחשב פושט רגל, שכן "החוב, לא כל שכן החוב האישי של זיסר, שנוי במחלוקת עזה לאור שורה של נושאים, שטרם הוכרע בהם, המצדיקים דיון מפורט לאחר הגשת תביעה כספית על-ידי הבנק, כשאלה יתבררו עד תום הליך הוכחות מלא וסדור". כך, למשל, טוען זיסר כי הבנק השמיד, בכוונת מכוון ומתוך שיקולים זרים, מקורות פירעון בדמות הסכמי הניהול של זיסר, שהיו אמורים להניב סכומי עתק (לפחות 90 מיליון אירו ועל פניו סכומים גדולים בהרבה) והיו משועבדים לבנק. לדברי זיסר, הבנק מנע ממנו לנהל את החברה - במסגרת הסדר הנושים, וזאת לאחר שקרן יורק רצתה בכך, הסכימה עמו על כך, והדבר היה מניב לחברות סכומי עתק - שהבנק היה מקבל אותם כפירעון חובן של חברות אלו. "הבנק מנע בכל דרך את רצונם של בעלי השליטה הנוכחיים, קרנות DK ויורק, להותיר את זיסר בעמדת ניהול תוך קבלת מניות ואופציות בשווי רב", טוען זיסר.

בהקשר זה מפנה זיסר לתמליל שיחה עם ג'רמי בלאנק, נציג קרן יורק, שלטענת זיסר, "ניתן לתמצתו למשפט מרכזי אחד שבו מבהיר בלאנק כי על אף רצונו להותיר את זיסר בניהול החברה ולתת לו את התמורות שהציע לו הרי ש: "the bank would kill us if we made you CEO". לטענת זיסר, מעשים אלו גרמו להשמדת מקורות פירעון והסבו לזיסר וגם לבנק פגיעה אנושה ביכולת הפירעון של החוב.

בנוסף, מעלה זיסר טענות קשות נגד קינן וטוען כי מנכ"ל הבנק פעל בעניינו "מתוך מניע זר, פסול ואישי". להוכחת טענותיו כלפי קינן, צירף זיסר תמלילי שיחות שניהל עם אילן אמיר, לשעבר סגן ראש החטיבה העסקית בבנק, שמוכיחות לטענת זיסר את היחס של קינן כלפיו. המדובר בשיחות שפורסמו בימים האחרונים בתקשורת.

כך, למשל, נאמר בהקלטות ביחס לשמעון גל, ראש החטיבה העסקית לשעבר שפרש מהבנק בעקבות מערכת יחסים שניהל עם אחת העובדות, כי גל הוא אדם לא יציב בנפשו הנוטל תרופות והדברים ידועים לבנק ודבר זה השפיע על התנהלותו מול זיסר.

זיסר: אז איך בנאדם יכול להפעיל שיקול דעת? אפילו על תיק אשראי, סתם?

אמיר: איזה שאלה? זה בן-אדם (שמעון גל - ח'מ') שהיה צריך לעבור הסתכלות והיה צריך להוציא אותו מהתפקיד.

זיסר: מה, לבייב חייב פחות כסף מאיתנו?

אמיר: היה צריך לעבור הסתכלות ולהוציא אותו מהבנק. בלי שאלה בכלל.

ובהמשך: זיסר: אני שובר את הראש, תגיד לי, למה הוא עשה את זה? אתה יודע שאני עד היום לרגע הזה לעצמי עוד לא עניתי.

אמיר: חולה נפש.

זיסר: אתה יודע, אילן, זה התשובה הכי קלה שמישהו יכול לתת, אבל אני אומר לך שאני לא מאמין למה הוא עשה את זה.

אמיר: הוא בן-אדם לא שפוי, נו מוטי, אני אמרתי לך כמה פעמים, אתה מתעסק עם בן-אדם לא שפוי. לך תיכנס לתיקים שלו. תבקש עדכונים רפואיים.... הוא בן אדם לא שפוי בנפשו, שזה לא יאומן.

ואם בכל אלו לא די, טוען זיסר, כי "אמיר טוען שהשתיקה הרמה של קינן ביחס למעשיו הפלילים בתחום המיני של גל נבעו מהיותו של גל "שליח לדבר עבירה" של קינן בעניינים אחרים אל מול לקוחות הבנק.

"דאג לו לקומבינה"

בקטע אחר של השיחה שהקליט זיסר, אומר לו אמיר לכאורה כי הוא הופלה בבנק לרעה לעומת אנשי עסקים אחרים שנקלעו לחובות. "התנהגו כלפיך ככה, אין שום קשר לחוב, מה הקשר?", אומר אמיר. "אצל לבייב (לב) נהגו ככה? אצל נוחי (דנקנר) נהגו ככה? להיפך, אצל נוחי הלכו אליו הביתה, ביום שידעו שהוא לא מחזיר את החוב, הלכו אליו הביתה, למה? כי הוא דאג לו ל... לקומבינה. למה מי אתה בכלל? אפס מאופס, מעניין אותו בנק הפועלים, עבריין? מי שעניינו אותו זה מי שרצה שמחר ידאג לו, והם דואגים אחד לשני".

בשיחה אחרת שהקליט והביא כראיה, אומר זיסר לאמיר כי קינן "מצא פתרון נהדר, אז יש גם אחד זיסר שצריך גם על הדרך להרוג אותו"; ואמיר השיב: "נכון, זה חלק מהאג'נדה שלהם, שמה שנקרא אנשי שלומנו, ולא אנשי שלומנו לעניין ולא לעניין, למה לנוחי (דנקנר), למה לפישמן (אליעזר) - לא תובעים אותם? הוא חייב להם מיליארדים לפי מה שכתוב בעיתון".

לטענת זיסר, לאור החומרים הללו ואחרים "מסתבר כי העמדת החוב של זיסר לפירעון מידי בפברואר 2013 נעשתה ממניע אישי ובחוסר תום לב משווע, ובין היתר לאור העובדה כי זיסר לא היה נכון "להתקמבן" עם ציון קינן". לדברי זיסר, "בימ"ש נכבד זה ציין באופן ברור ומפורש כי ביהמ"ש מאפשר את מימוש השעבודים והעמדת החוב כולו לפירעון מידי רק על בסיס הנחה שלא היו מניעים אישיים וזרים (ומכל מקום לא הוכחו מניעים כאמור). ובכן, כעת מסתבר כי הנחה זאת - אינה נכונה, וראויה להבחן מחדש בלשון המעטה".

אליעזר פישמן הוא בעל השליטה ב"גלובס".

זיסר שכר סוללת יועצים ופתח במתקפה רבתי

כתב התשובה שהגיש היום (א') מוטי זיסר לבית המשפט המחוזי בתל אביב מדגים כיצד זיסר, כך נדמה, החליט לעשות הכול כדי לשפר את תנאי הסדר החוב שלו מול בנק הפועלים ואולי גם כדי לנקום בבנק ובראשיו. ואולם, כתב התשובה הוא רק חלק ממתקפה רבתי שפתח זיסר בימים האחרונים על מנכ"ל הפועלים, ציון קינן, שהתירוץ לה הוא התנהלותו של קינן סביב פרשיית שמעון גל.

ביולי 2014 עזב גל, ראש החטיבה העסקית בבנק הפועלים, את הבנק על רקע קשר רומנטי שניהל עם עובדת הבנק. גל דיווח על כך להנהלת הבנק, והבנק העביר את הנושא לטיפול חיצוני של השופטת בדימוס דינה אפרתי, וכן דיווח על כך לבנק ישראל. בעקבות הבירור, הוחלט כי גל יסיים את תפקידו.

לאחרונה שכר זיסר את שירותי משרד הייעוץ התקשורתי של רונן צור, וכן את עו"ד יעקב בורובסקי, בכיר המשטרה לשעבר, ואת עו"ד רוני אלוני סדובניק, ופנה באמצעותם לפיקוח על הבנקים, לראש הרשות לני"ע, שמואל האוזר, ולמשטרה בדרישה לפתוח בחקירות סביב הפרשה. בין היתר, נטען בפנייה ששלח בורובסקי להאוזר כי בימים האחרונים פורסמו בערוץ 10 שתי כתבות תחקיר של העיתונאי מתן חודרוב העוסקות "במה שמצטייר כפרשת מין מבהילה בצמרת בנק הפועלים".

עוד כתבות

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון