גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

80% מהילדים בישראל הולכים לחוגים; כמה זה עולה לכם?

מסקר הילדים הגדול של "גלובס" ומכון שריד עולה כי ילדי דור הוואטסאפ והאינסטגרם לא רק מתמידים בחוגי ספורט, נגינה וריקוד - הם אף עושים זאת מבחירה ואפילו היו רוצים עוד חוגים ■ מהם החוגים המבוקשים - ומה המחיר?

חוג לבלט /צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
חוג לבלט /צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

בלט? כדורגל? שח-מט? גיטרה? ג'ודו? אולי דווקא קפוארה? לפני שאתם אצים רצים לרשום את הילדים לחוגים עם פתיחת שנת הלימודים, אולי כדאי שתקשיבו לרצון שלהם.

כמעט 80% מהילדים רשומים לחוג אחד לפחות, ושיעור דומה היו רוצים להיות רשומים לחוג נוסף. למה? פשוט כי זה מעניין אותם - זו לפחות הסיבה העיקרית שהם מצביעים עליה בסקר הקטנים הגדול של "גלובס" בשיתוף מכון שריד (sarid-ins.co.il), באמצעות פאנל "סמול טוק" הנערך בקרב ילדים.

בסקר הנוכחי, שנערך בחודש אוגוסט, השתתפו 750 ילדים בגילאי 8-15. ואילו חוגים חביבים עליהם במיוחד? הבנות מעדיפות לרקוד ולשיר, והבנים מעדיפים משחקי כדור, ובקרב שני המינים בולטים גם חוגי הנגינה והמוזיקה.

ההורים הישראלים כמובן שמחים להעשיר את ילדיהם, גם אם מדובר בהוצאה שמכבידה עליהם לא מעט. טווח מחירי החוגים רחב ומתחיל ב-100 שקל לחודש (לרוב לחוג במסגרת מרכז קהילתי או מתנ"ס) ומטפס עד למאות שקלים - בהתאם למיקום שבו מתנהל החוג, לציוד הנדרש או למורכבות החוג.

כך, למשל, אם ילדיכם שואפים להיות לוליינים בקרקס, חוג קרקס פלורנטין יעלה לכם 550 שקל לחוג המתנהל פעמיים בשבוע (לילדים בני 8-11), חוג התעמלות קרקע יעלה 200 שקל בחודש (פעם בשבוע, 45 דקות לשיעור), חוגי מוזיקה עולים מ-100 שקל למפגש אישי עם מורה (כלומר 400 שקל בחודש), וחוג טניס יעלה כ-250 שקל לחודש (פעמיים בשבוע לשעה).

במרכזים הקהילתיים של החברה למתנ"סים (חברה ממשלתית ללא כוונות רווח) מוצעים חוגים שונים בטווח מחירים רחבים: מ-50 שקל בחודש (לחוג כדורגל/כדורסל ביישובים מסוימים) ועד 220 שקל (לחוג אמנויות לחימה).

החוגים מסובסדים על-ידי הרשות המקומית, אולם ניכר פער גבוה במחירי החוגים במרכזים הקהילתיים עצמם, לעתים בהתאמה למצב הסוציו-אקונומי של התושבים. כך, ביישוב שמוגדר מבוסס, המחירים עשויים להיות גבוהים בהרבה מביישוב בדירוג נמוך יותר. לדוגמה, חוג אמנויות לחימה דו-שבועי במג'דל כרום יעלה 100 שקל לחודש, ובפתח-תקווה - 160 שקל בחודש. חוג דומה בנשר יעלה 220 שקל.

בחישוב פשוט, משפחה עם 3 ילדים שמשלמת על כ-5 חוגים תוציא בכל חודש לכל הפחות 1,000 שקל - סכום שיכול להכפיל את עצמו בקלות.

החוגים היקרים יותר הם בדרך-כלל חוגי הנגינה והמוזיקה, שמתקיימים במסגרת של שיעור פרטי שאורכו נע בין חצי שעה לשעה. לעתים הרשמה מוקדמת שמתחילה בימים אלה תניב הנחה של 10% ויותר (לרוב עד החגים).

לוח הזמנים הצפוף של הילדים בשעות אחר-הצהריים מעיד על מספר החוגים שאליהם הם רשומים. ההורים מבחינתם הופכים לשירות הסעות במהלך שעות אלה (ולעתים מוצאים את עצמם מתאימים את לוח הזמנים של כל הבית בהתאם לחוג או שניים), אבל מה לא עושים כדי שהילדה תוכל לעשות פירואט בגיל 6.

ואכן, רוב-רובם של הילדים רשומים לחוגים: לפי הסקר, רק כ-20% מהילדים אינם רשומים לחוגים. כל היתר, כ-80% מהילדים, רשומים לחוג אחד או יותר: 27% מתוכם רשומים לחוג אחד, 26% לשני חוגים, 14% ל-3 חוגים, 5% ל-4 חוגים, ו-8% ל-5 חוגים ויותר.

ריקוד או כדורגל?

כאשר השיבו הנשאלים לשאלה אילו חוגים מעניינים אותם, בלט ההבדל בין הבנים לבנות. כשני שלישים מהבנות סיפרו כי בשנה החדשה הן מתכוונות ללכת לחוג ריקוד, ו-27% מהבנות מתכוונות ללכת לחוג נגינה או שירה. 23% מהבנות מתכוונות ללכת להזיז את גופן בהתעמלות קרקע, ו-19% מתכוונות ללכת לחוג שחייה.

בצד האמנותי, 22% מהילדות מתכוונות ללכת לחוג אמנות (ציור, פיסול, יצירה), ו-15% יילכו לתנועת נוער.

ומה לגבי משחקי כדור? 7% מהילדות מתכוונות ללכת לחוג כדורסל, 8% מתכוונות ללכת לחוג טניס, ו-2% מתכוונות לשים פעמיהן לחוג כדורגל. 7% מהבנות מתכוונות ללכת לחוג לאמנויות לחימה, ו-7% מתכוונות להעביר את שעת החוגים שלהן בהעשרה לימודית. 9% מהבנות השיבו כי הן אינן מתכוונות ללכת כלל לחוגים.

אצל הבנים כצפוי התמונה שונה: החוגים המועדפים עליהם הם כדורסל (29%) וכדורגל (27%). 20% מהבנים יירשמו לחוג אמנויות לחימה, 16% לחוג שחייה, ו-12% מהבנים לטניס. 14% מתכוונים ללכת לתנועת נוער.

בצד האמנותי: 17% מהבנים מתכוונים ללכת לחוג שירה או נגינה, ו-4% לחוג אמנות (ציור, פיסול, יצירה). 13% מהבנים השיבו כי אין בכוונתם ללכת לחוג.

למה? כי זה מעניין

משמח לשמוע שדור המסכים מתעניין בפעילויות נוספות. 83% מבין הנשאלים השיבו כי הם הולכים לחוגים משום שזה מעניין אותם או משום שהם נהנים מהחוגים. רק שיעור זניח יחסית מנה סיבות אחרות: 5% ציינו כי הם הולכים לחוג משום שההורים מכריחים אותם, 5% ציינו כי הסיבה היא שחבריהם הולכים לחוג, ו-4% באים בגלל המדריך.

מעניין גם לגלות כי אילו הבחירה הייתה בידי הילדים, כמעט 80% מהם היו רוצים עוד חוגים. 12% היו רוצים פחות חוגים, 9% לא היו רוצים כלל.

מבין 64 הילדים שאינם רשומים לחוגים, 33% השיבו כי הסיבה לכך היא שאין חוג שמעניין אותם. 14% השיבו כי הסיבה היא שאין להם זמן, 11% פשוט לא נרשמו עדיין, 9% מסתפקים בחוגים שמעניק להם בית-הספר, 9% השיבו כי הם "לא אוהבים חוגים", ו-9% השיבו כי להוריהם אין כסף לממן חוגים.

חוג הסעות להורים

הורים רבים חשים שיום העבודה שלהם רק מתחיל אחר-הצהריים, אז הם הופכי לנהגי הסעות. למעשה, מדובר בעיקר באימהות. לשאלה מי לוקח את הילד בדרך-כלל לחוג השיבו רבע מהילדים "אמא", ורק 8% השיבו "אבא". 31% השיבו כי "כל פעם מישהו אחר", ו-28% סיפרו כי הם הולכים או נוסעים לבדם (לכן אחד השיקולים בבחירת חוג הוא קרבתו למקום המגורים או לבית-הספר). 2% נעזרים באחיהם, 2% נעזרים בסבא/סבתא, ו-4% מסתייעים בשירותי הסעות.

מה חושבים הילדים על החוגים

חוגים

עוד כתבות

עדן גולן מופיעה בגמר האירוויזיון / צילום: Associated Press, Martin Meissner

שברה את שיא הרייטינג של התאגיד: כמה ישראלים צפו בביצוע של עדן גולן?

המתמודדת הישראלית באירוויזיון עדן גולן שברה אתמול שיא בתאגיד מאז הקמתו, כאשר הריטיינג בביצוע שלה עמד על 53.6% ● המשדר כולו גרף רייטינג של 36.8%, שיא מאז 2019

בית דיזנגוף, השבוע. ריק ועזוב / צילום: ניר וייס ודררו

על מצבו העגום של הבניין שבו הוכרזה עצמאות ישראל

כל מי שעובר בשדרות רוטשילד בתל אביב יכול לראות מה עלה בגורלו של הבניין האייקוני בו דוד בן גוריון הכריז על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל ● ההזנחה הפושעת של הבניין כמו מטאפורה למצב המדינה

ענבל קנקה, הממונה על הליך ההפקעות בנת''ע, וכיכר מגן דוד בתל אביב / צילום: כדיה לוי

"זו גם ציונות וגם משתלם לבעלי הבתים": עורכת הדין שמפקיעה נכסים לטובת תוואי המטרו

"ההפקעות יוצאות משתלמות מאוד לבעלים", אומרת עו"ד ענבל קנקה, הממונה על הליך הפקעות הנכסים בחברת נת"ע שאחראית על הקמת המטרו ● בראיון לגלובס היא מספרת על המבצע הגדול מסוגו בתולדות המדינה והודפת טענות ללחצים פוליטיים ● בונים את ישראל, פרויקט מיוחד

הדמיה של פרויקט The LINE מוצגת בתערוכה בינלאומית / צילום: Reuters, Balkis Press/ABACA

שני בנייני ענק שיאכלסו 9 מיליון איש: כך נקלע לסחרור הפרויקט הגדול בעולם

התוכניות של ערב הסעודית להקים גורדי-שחקים תאומים בגובה אלפי רגל ולאורך 105 מייל בעיר העתיד ניאום, איבדו מומנטום כשנקלעו לסחרור עלויות ולרצף תקלות בנייה ● אפילו אדריכל בריטי המעורב בפרויקט כינה אותו "תמוה ובלתי סביר, אפילו עבור מי שעוסק בתכנונו"

ערן אור, מנכ''ל ומייסד חברת XRHealth / צילום: יח''צ

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

דובר צבא ירדן במסיבת עיתונאים / צילום: Reuters, Laith Al-jnaidi

בזמן מלחמת חרבות ברזל: תרגיל בינ"ל במעורבות לבנון בירדן

בתרגיל משתתפים כוחות יבשה, אוויר וים מ־33 מדינות כמו ארה"ב, בריטניה וצרפת וגם צבאות לבנון, מצרים ועיראק משתתפים בו ● לדברי דובר צבא ירדן, התרגיל מיועד לעזור במאבק בארגוני טרור ומהווה תגובה "להתפשטות כטב"מים, נשק ביולוגי, כימי וגרעיני"

ג'ים סימונס / צילום: Reuters, Reuters

"המשקיע הטוב בעולם" הלך לעולמו. מה למדנו ממנו?

ג'ים סימונס, המשקיע האגדי ומייסד חברת מחקר השווקים רנסנס, הלך לעולמו בסוף השבוע האחרון כשהוא בן 86 ● גלובס צולל לסיפורו של משקיע העל היהודי, שניצח את התשואות של וורן באפט, המציא שיטה חדשה לניהול השקעות, ובכלל חלם בילדותו להיות רב. "מזל שזה בא והלך", סיפר באחד מראיונותיו

מיזם ''אבנים עם לב אדם'' / צילום: פרויקט אבנים עם לב אדם

המגזר העסקי זוכר: יוזמות ההנצחה האזרחיות

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת חיילים וחיילות שנפלו במערכות ישראל ונפגעי פעולות איבה, ובהם נופלי מלחמת חרבות ברזל

עדן גולן הדהימה את העולם, ואוניברסיטת פרינסטון הסתבכה עם איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איך סיקרו בעולם את ההופעה של עדן גולן באירוויזיון, אוניברסיטת פרינסטון מסתבכת עם איראן ובלבנון טוענים שנתניהו מנסה להאריך את המלחמה ● כותרות העיתונים בעולם 

מחאה שקטה בעת דבריו של שר הביטחון גלנט בטקס יום הזיכרון בקריית שאול / צילום: דן בר דוב

"פושע, מה אתה עושה פה": צעקות לעבר בן גביר בבית העלמין באשדוד

עשרות בני משפחות שכולות עזבו את בית העלמין במחאה על הגעת בן גביר, וצעקו לעברו: "החטופים עכשיו" • בני משפחות שכולות אחרות התפרצו לדברי המוחים - ובמקום פרצה מהומה • מחאה גם בזמן נאום גלנט בקריית שאול: "הדם שלהם על הידיים שלך", רגב ושרים נוספים ספגו קריאות "בושה"

מימין: שלומי בן חיים, גל קרובינר, אלי גליקמן / צילום: ג'ייפרוג, ענבל מרמרי, איתי רפפורט

המניה הישראלית שקפצה ב-90% מהשפל והדוחות שהזניקו את פאגאיה

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • ג'יי פרוג הציגה דוחות חזקים אך המניה צללה ● פאגאיה זינקה בחדות לאחר שעקפה את התחזיות בתוצאות הכספיות ● וצים סיכמה זינוק של כ-20% בשני ימי מסחר בעקבות עלייה במחירי התובלה הימית

נקודת טעינה חשמלית ברמת גן. הטבת האגרה השנתית לכלי רכב חשמליים כבר בוטלה / צילום: Shutterstock

בגלל ה"בור" בתקציב, באוצר בוחנים את ביטול הטבת מס הקנייה על רכב חשמלי

במסגרת הצעדים לצמצום החריגה מיעד הגירעון, נבחנת באוצר האפשרות לבטל את הטבת מס הקנייה על רכב חשמלי מ־2025 ● איך השתנתה האג'נדה הממשלתית ומה המודל של גרמניה מלמד על מה שיקרה לביקוש לרכב חשמלי בישראל עם מס קנייה של 83%

אמיר דהן בהריסות של בית שנפגע מירי נ''ט, מטולה / צילום: אלה לוי וינריב

מנהל קרן הפיצויים: "בתל אביב לא מפנימים שיש מלחמה בצפון. הנזקים יתגלו ביום אחד"

מאז פרצה המלחמה קרן הפיצויים של רשות המסים שילמה כ־13.9 מיליארד שקל על הנזקים, אך כשהעומד בראשה אמיר דהן מסתכל על הזירה הצפונית הוא מבין שהכיס רחוק מלהיסגר ● בראיון לגלובס הוא מספר על העבודה תחת אש, מסביר למה לא כל מי שנפגע יזכה לשיפוי מהמדינה, ונערך ליום שאחרי: "אי אפשר לתאר את הלחץ שיהיה לנו כשהמפונים ירצו לחזור לבתים שלהם"

דירות / צילום: Shutterstock

העסקאות באשקלון זינקו יותר מפי 2: כמה דירות חדשות נמכרו ברבעון הראשון?

על פי נתוני הלמ"ס, מספר העסקאות ברבעון הראשון קפץ ב-90% לעומת רבעון המלחמה הראשון ● באשקלון כמות העסקאות קפצה ב-155% ● מלאי הדירות החדשות למכירה עומד על כ-66,700 יחידות דיור סך הכל, כשליש ממנו מרוכז במחוז תל אביב וכרבע במחוז המרכז ● המשמעות: אזורי הביקוש הפכו גם לאזורי ההיצע

הריסת הבניין הישן / צילום: קטה גרופ

3 שנים בלבד להריסה: כך קידמתי פרויקט תמ"א במהירות שיא

גיא ליברמן עמד למכור את הדירה שלו בפתח תקווה אך שיחה מיזם שינתה את דעתו והוא החליט לקדם פרויקט התחדשות עירונית בבניין ● מה הוא למד ומה חשוב שאתם תדעו לפני שאתם חותמים ליזם ● האזינו

דני טוקטלי ואסף גולדברג / איור: גיל ג'יבלי

המשפחות ששולטות בשוק ההון אך פועלות מתחת לרדאר, וההסתבכות

אי הסדרים שנתגלו לאחרונה בחברת ניהול הגמל סלייס, חושפים לאור הזרקורים את בעליה - משפחות גולדברג וטוקטלי, שמחזיקות במכונת מזומנים משומנת המספקת לגופים פיננסיים את מערכות המסחר ושירותי התפעול ● כיצד הפכו שתי המשפחות לדומיננטיות בשוק ההון הישראלי, ומדוע החליטו להיכנס לתחום הפעילות שהסתבך

אמפי שוני הערב. משתתפי העצרת מניפים שלטים ''אין חטופים. אין עצמאות.'' / צילום: עודד אנגל Oded Engel

132 חטופים בעזה: טקס יום העצמאות האלטרנטיבי של משפחות החטופים

מטה משפחות החטופים קיים הערב (ב') עצרת בכיכר החטופים בת"א ● במקביל התקיים טקס "כיבוי משואות והדלקת התקווה" באמפי שוני ששודר בשידור ישיר במספר מוקדים ברחבי הארץ ● מחר (ג') יציינו את יום העצמאות במטס של תשעה מטוסים במבנה חסר שיניפו תמונות של 132 החטופים

אברהים קאלין, ראש סוכנות הביון הטורקית / צילום: ap, Emrah Gurel

מתווכת על מלא: ראש סוכנות הביון הטורקית נפגש עם הנייה בדוחא

ברקע המשבר בין ירושלים לאנקרה, ראש סוכנות הביון הטורקית נועד בבירת קטאר, דוחא, עם ראש הלשכה המדינית של חמאס, אסמעיל הנייה ● בפגישה בין השניים עסקו במו"מ, בניסיון הטורקי להביא להפסקת אש ובסוגיית הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה

אין לנו צפון אחר / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

אין לנו צפון אחר: פרויקט מיוחד לחבל הארץ שאסור לנו לאבד

המחקר שחושף את מצב המפונים מהצפון ● העסקים שנאלצו לעזוב, אבל התחילו מחדש במקום אחר ● סיור במטולה ובכפר גלעדי, חושף סצנה מסוף העולם ● והיכולות שחיזבאללה עדיין שומר במגירה

עימאד חבקה באירוע ב''גלובס'' לזכר בנו סלמאן ז''ל / צילום: תמר מצפי

סא"ל סלמאן חבקה ז"ל: הצעיר שהתעקש ללכת למכינה קדם צבאית והקשר האמיץ עם המדינה

סא"ל סלמאן חבקה ז"ל, עליו סיפר נשיא המדינה בערב יום הזיכרון, נפל ברצועת עזה בתחילת נובמבר ● במפגש מיוחד שנערך לזכרו במערכת גלובס, לקראת יום הזיכרון, סיפר אביו, עימאד, על הצעיר שהתעקש ללכת למכינה קדם צבאית, הורי החיילים שהגיעו לנחם והקשר האמיץ עם המדינה