גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תרגיל עוקץ: איך מתגוננים מפני היתושים - וכמה זה עולה?

שוק תכשירי ההגנה מיתושים מגלגל כ-20 מיליון שקל בשנה, אבל ליתושים (למעשה, ליתושות) זה כנראה לא מפריע לעקוץ את הישראלים - ובפרט את תושבי הרצליה, כפר-סבא, בית-שמש, הערבה וחוף הכרמל

יתוש הנמר האסייתי / צילום: thinkstock
יתוש הנמר האסייתי / צילום: thinkstock

הקיץ מתקרב אל סיומו, אך נראה שהיתושים לא ממש שמעו על זה, והמטרד בעיצומו. זמזום יתושים טורדני, ובמיוחד בלילה, יכול לשגע כל אדם, שלא לדבר על העקיצות (של נקבת היתוש, הזכר לא עוקץ), ורבבות בני אדם באזורים שלמים ברחבי הארץ נידונו לבילוי עוקץ במיוחד במרפסת, בגינות הביתיות ובגני השעשועים.

על-פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, האזורים בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר להתפתחות בתי גידול של יתושים בשל תחזוקה ירודה של מקווי מים הם: במרכז הארץ - אור-יהודה, הרצליה, אזור נחל קנה המשפיע על יישובים כמו פתח-תקווה, כפר-סבא והוד-השרון וכן נחל שורק המשפיע על יישובים כמו בית-שמש; בדרום הארץ - אזור יטבתה והערבה הדרומית; ובצפון הארץ - חוף הכרמל בשל ריבוי ברכות דגים; עכו; עמק יזרעאל וכרמיאל.

"היתוש המצוי זקוק לדם אנושי בתהליך הרבייה שלו, כך שאנחנו מאכילים ומסייעים לאויבים שלנו בעקיפין בכל פעם שאנחנו נעקצים", אומר ד"ר זיו בר, מנהל הרפואה המשלימה בקופת חולים מאוחדת. עוד לדבריו, העקיצות לרוב אינן מסוכנות למבוגרים וגורמות רק תגובה מקומית. לעומת זאת, בילדים בעלי רגישות אלרגית כללית, העקיצות עלולות להתנפח ולהצריך טיפול אנטיביוטי. מצד שני, אומר ד"ר בר, זן חדש יחסית של יתושים, המכונה יתוש הנמר האסייתי, מעביר את מחלת קדחת הנילוס המערבי. היתושים הללו נפוצים במרכז ובצפון הארץ.

"קדחת הנילוס המערבי היא מחלה קשה שתוקפת בעיקר מבוגרים ולעיתים גם צעירים, ועלולה לגרום מוות", אומר ד"ר גיא שלום, רופא במחלקת עור בבית-החולים סורוקה. פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, מחדד כי היתושים מעבירים את נגיף קדחת הנילוס המערבי לבני אדם בעיקר מעופות נגועים.

"מדובר במחלה ויראלית שבאה לידי ביטוי בבני אדם בצורה של מעין שפעת חולפת, ובמקרים הקשים גורמת דלקת מוח שעלולה להסתיים בתמותה בעיקר בקרב מבוגרים או בקרב אנשים הסובלים מבעיות במערכת החיסונית". לדבריו, התחלואה נעה בין 30ל-100 מקרים בשנה, וכ-10% מהם מסתיימים במוות. ד"ר שלום מוסיף כי "הרבה מאוד מהעומס בחדרי המיון ובמחלקות העור - נובע מגל של יתושים, בעיקר בחודשי הקיץ".

לדברי אלון זקס, סמנכ"ל בכיר למשאבי טבע במשרד להגנת הסביבה, בבדיקות שגרתיות שביצע באחרונה האגף לבקרת חומרי הדברה ומזיקים במשרד, נמצאו 3 מוקדים של יתושים נשאי קדחת הנילוס: במטעי התמרים של קיבוץ יטבתה, בנחל קנה ליד היישוב אלישמע ובנחל שורק ליד היישובים ישעי וטל שחר. "יידענו על כך את משרד הבריאות ואת הרשויות המקומיות המחוייבות בהדברה ובפיקוח. במקביל פרסמנו הודעה לציבור על הימצאות היתושים הנשאים".

ד"ר אורי שלום, ראש האגף לבקרת חומרי הדברה ומזיקים במשרד, מוסיף כי יש חשש להימצאותם של יתושים נגועים באזורים נוספים בארץ וקורא לציבור לפעול להפחתת כמות היתושים על-ידי ייבוש מקורות מים בשטחם, בחצרות, בגגות ובמקלטים ולהודיע לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי.

"מאחר שלא קיים חיסון לבני אדם מפני המחלה, מניעת מפגעי יתושים היא הדרך העיקרית לשבור את מעגל העברת המחלה לאדם".

סוף ליתושים-כמה זה עולה

מניעה מראש

השוק מוצף בתכשירים ובפטנטים (לבית ולגוף) להתגוננות מפני יתושים. על-פי נתוני סטורנקסט לשנת 2014, שוק דחייה וקטילת יתושים גלגל ברשתות השיווק בלבד כ-20 מיליון שקל בשנה. המכירות של המוצרים הללו עונתיות, בעיקר ברבעונים השני והשלישי ורובן מתרכזות סביב דוחי יתושים אישיים ודוחי יתושים חשמליים. השחקנית המרכזית בשוק היא סנו, המייצרת ומשווקת מגוון תכשירים לדחיית ולמניעת עקיצות יתושים. "המודעות להתמגנות נמצאת במגמת גידול תמידית", אומרת דלית ברנד-לוין, סמנכ"לית פיתוח בסנו.

לדבריה, רק השנה השיקה סנו 3 מוצרים חדשים: 'סנו די' מגן אישי ממקור טבעי המופק מאקליפטוס לימוני בצורת קרם וברול; ומכשיר חשמלי עם מתג חכם שנכבה אחרי 8 שעות ומונע אידוי של החומר במקרה ששוכחים לכבות את המכשיר".

לדברי פרופ' גרוטו, המלצת משרד הבריאות היא להתמרח בתכשירים המכילים חומר פעיל כמו deet שהוכח כיעיל. "אין לנו מספיק מידע להמליץ לציבור על תכשירים טבעיים כאלה ואחרים, אם כי גם הם זה עניין של ניסוי וטעייה. אם זה עובד, אז למה לא".

לדברי עופר לוי, סמנכ"ל שיווק וסחר ברשת סופר-פארם, בשנים האחרונות הצרכנים מחפשים יותר ויותר מוצרים על בסיס טבעי המכילים למשל ציטרונלה. "בשנים האחרונות חל גידול דו-ספרתי במכירת תכשירים על בסיס טבעי ולא טבעי נגד יתושים".

כימי או טבעי, אם שואלים את ד"ר שלום מבית-החולים סורוקה, הדרך היעילה והטובה ביותר להתגונן מפני המעופפים הטורדניים היא קודם הרגלי חיים נכונים ורק אחר-כך תכשירים כאלה ואחרים. "מניעה מתחילה בהרגלי חיים נכונים, ובפועל זה אומר: התקנת רשתות בכל חלונות של הבית; הימנעות משהייה בחוץ בשעות בין הערביים שהן השעות שהיתושים אוהבים לחגוג; לבישת שרוולים ארוכים והתרחקות ממקורות מים עומדים בהם נקבת היתוש מטילה את ביציה. כמו כן, יש להקפיד על הגיינת גוף ומקלחות תדירות בקיץ כדי להימנע מהזעה, כי יתושים נמשכים לריח זיעה, ולהימנע גם מהתזת בשמים חזקים שכן גם הם מושכים אלינו יתושים. כל אלה הם מניעה טובה בהרבה מהתמרחות בתכשירים דוחי יתושים, אבל אם אין ברירה וחייבים לצאת החוצה למקומות עם יתושים, אז צריך להתמרח".

זקס מהמשרד להגנת הסביבה מוסיף כי יש לייבש כל מקווה מים, אפילו את המים בתחתית של העציץ בגינה או במרפסת. "הסברה בנושא הזה מפחיתה את המטרד, ורק במקרים בהם גם זה לא עוזר - הרשות המקומית נדרשת למגר את התופעה באמצעות הדברה".

ד"ר זיו ממאוחדת מוסיף כי לצד כל אלה, אפשר לשתול צמחים ארומטיים דוגמת ציטרונלה, אקליפטוס ורוזמרין, הידועים ביכולתם לדחות יתושים וזבובים.

"אם נעקצתם", אומר זיו, "רצוי לשטוף את אזור העקיצה במים קרירים וסבון. חימום של המקום מרחיב את כלי הדם ומחמיר את הגירוי המקומי. על העקיצה אפשר למרוח שמן זרעי פשתן, הנמצא היום בבתים רבים, ג'ל אלוורה, קרם טראומיל או שמן אובליפיחה ומבין תרופות המדף, ג'ל הפניסטיל. חשוב למנוע מהילד לגרד, גם על-ידי חבישה".

זהירות, מלריה

מלריה, שמוגרה בארצנו בתחילת שנות השישים, קיימת כיום במעל 100 מדינות ברחבי הגלובוס, בעיקר באזורים טרופיים וסובטרופיים. בשנת 2013 דווחו 198 מיליון מקרי הידבקות במלריה בעולם, מתוכם כחצי מיליון מתו מהמחלה. המחלה מועברת בעקיצת נקבת יתוש האנופלס, ולדברי ד"ר רונית זיידנשטיין, מומחית למחלות זיהומיות במור מרפאות למטייל, מסכנת לא רק מקומיים אלא גם מטיילים באזורים המועדים לפורענות באפריקה, בדרום אמריקה ובמזרח הרחוק: "יש חשיבות רבה הן להתמגנות על-ידי דוחי יתושים והן לנטילת טיפול מונע בכדורים למלריה במרפאות לרפואת מטיילים", אומרת ד"ר זיידנשטיין. אחת התרופות הפופולריות המוצעות כיום בשוק לטיפול מונע היא מלרון הנחשבת ליעילה אך לא ב-100%. מדובר בתרופה לא זולה כלל וכלל, על-פי נתוני רשת מור מרפאות מטיילים, דרך הקופות עולה התרופה 70-120 שקל ל-12 כדורים ובשוק הפרטי מחירה כ-140 שקל ל-12 כדורים. לדברי ד"ר זיידנשטיין, ההמלצה היא ליטול תרופה יום אחד לפני הכניסה לאזור הנגוע במלריה, כדור אחד ביום במהלך כל השהייה במקום הנגוע ושבוע ימים לאחר עזיבת האזור הנגוע.

כדי להתגונן מעקיצות, נמכרים בחנויות המטיילים מגוון פריטים, למשל חולצות המכילות חומר דוחה יתושים וחרקים נוספים לגברים ולנשים הנמכרות בחנויות המחנאות. חולצה של המותג האמריקני exofficio, המתמחה בביגוד למטיילים, נמכרת ברשת למטייל תמורת 450 שקל (כרגע בהנחה של 25%). בחברת שלדג מחנאות ספורט, יבואנית המותג לארץ, מסבירים כי החומר דוחה היתושים מתחיל לרדת מהחולצה אחרי 70 כביסות.

מוצר נוסף הוא ה"פרקיטו": צמידים ליד עם טבליות המפיצות חומר דוחה יתושים, הנמכרים ב-100 שקל למארז הכולל צמיד ושתי טבליות המספיקות כל אחת ל-15 יום. קיימת גם גרסה של קליפס שניתן לתלות על התיק ונמכר אף הוא ב-100 שקל. מוצר אחר שנכנס באחרונה לחנויות הוא כילת ראש המגינה על הראש והפנים מפני עקיצות יתושים, של המותג האוסטרלי sea to summit. מחירה בחנויות המחנאות 100 שקל. ב"שלדג מחנאות ספורט" מסבירים שהייחודיות של כילת הראש, בדומה לכילות שינה, שבכל ס"מ רבוע שלה יש 80 חורים קטנים המונעים חדירה של מעופפים אל תוך הכילה. ובדומה לחולצות, גם הכילות ספוגות בחומר דוחה יתושים שנקרא permethrin. יעילותם של שלושת המוצרים הללו אכן הוכחה בבדיקה שערכנו באחרונה.

פרקיטו בגרסת קליפס לתלייה על התיק צמיד פרקיטו וכילת ראש/ צילום:צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

עוד כתבות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם