גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאומי השיק את מערכת Cash Management לניהול פיננסי

ראש החטיבה העסקית והמסחרית של בנק לאומי התארח באירוע כלכלה על הבר ■ "משק שאין בו השקעות יהיה לו קשה לצמוח"

קובי הבר ומשה אטיאס / צילום: תמר מצפי
קובי הבר ומשה אטיאס / צילום: תמר מצפי

המשבר הכלכלי של 2008 טרם הסתיים והתוצאות שלו מורגשות היטב גם כיום בכלכלה העולמית. אך לא רק זאת, ישנם סימנים מדאיגים ביחס למשק הישראלי בעיקר לאור היקפי ההשקעה בו ושיעורי הצמיחה שלו, כשהעלייה הנמשכת במחירי הנדל"ן בשמונה השנים האחרונות פוגעת בצעירים ובצמיחת המשק, ויש לקוות שהנושא יטופל . איך? כלי הריבית מורכב כיום, לאור מלחמת המטבעות, כך שיש לטפל בסוגייה בעיקר דרך ההיצע.

כך אמר אמש (ג') קובי הבר, סמנכ"ל בכיר וראש החטיבה העסקית והמסחרית של בנק לאומי ובעבר הממונה על התקציבים במשרד האוצר באירוע כלכלה על הבר של "גלובס" ובנק לאומי.

הבר נשא את הדברים במסגרת שיחה שערך עם משה אטיאס, סמנכ"ל הכספים של קבוצת מטריקס. השניים התייחסו בדבריהם למשבר הכלכלי הגדול של 2008 והשפעותיו היום על המשק הישראלי, על בנקאות וטכנולוגיה. "כבר שבע שנים שהעולם מנסה להתאושש מאותו משבר גדול שהיה ב-2008", אמר הבר, שהוסיף כי "תהליך ההתאוששות הוא ארוך ומאוד שברירי. התנודתיות בשווקים, מלחמת המטבעות, הסיפור הנוכחי של כלכלת סין, ודברים אחרים שאנו רואים כיום בכלכלה העולמית, הם חלק מגלי ההדף של המשבר ההוא".

עוד הוא ציין כי "ארה"ב, ככל הנראה, יצאה בין הראשונות מהמשבר. ואולם, גם שם עדיין יש פרמטרים שיכולים להטריד". עוד הוא הוסיף כי "באירופה, תוך שונות גדולה בין המדינות רואים סימני התאוששות הרבה בזכות האירו החלש, אך גם שם יש נסיבות רבות שמאטות את קצב היציאה מהמשבר". ומה לגבי ישראל? לדברי הבר, כשמסתכלים על 3-4 השנים האחרונות, רואים את המשק הישראלי בעיניים קצת מודאגות. זאת, בעיקר משני היבטים: קצב הצמיחה של המשק הישראלי הוא כ-3% לשנה ואפילו קצת פחות, שיעור הנמוך מפוטנציאל הצמיחה של המשק, וזה מוביל אותנו לצמיחה לנפש של 1%-1.3% בלבד. כמו כן, שיעורי ההשקעה בישראל, בנכסים קבועים, רשמו מאז 2012 שינוי בשיעור שלילי של כ-6%. והרי ברור שמשק שאין בו השקעות יהיה לו קשה מאוד לצמוח לאורך זמן ולכן נושא ההשקעות במשק הישראלי הוא זה שהכי מטריד אותי, והוא מתקשר לצמיחה, פיריון ולתעסוקה".

אבל לא הכל שלילי, אליבא הבר, יש גם צדדים חזקים. "יש חוזקות בסיסיות למשק. כמו שיעור חיסכון גבוה, מה שיכול לאפשר השקעות. יש פה יזמות והיי-טק ברמה מאוד גבוהה. יש לנו מאגרי גז שיבטיחו לנו מחירי אנרגיה זולים מבעבר, ויש לנו גם מערכת בנקאית יציבה".

אז מה בשורה התחתונה? היתרונות והדברים שיש לטפל בהם מובילים למסקנה ברורה: ראשית, יש להוביל את השיח במשק הישראלי לאיך להגדיל את העוגה איך לעשות יותר ולהגדיל את הצמיחה. באמצעות מדיניות כלכלית תומכת צמיחה והגדלת השקעות ציבוריות ופרטיות בתשתיות, בחינוך, וכן לעודד צירוף מגזרים נוספים לשוק העבודה. בקיצור - כל מה שלמדנו לאורך השנים. יותר השקעות, יאפשרו יותר צמיחה".

עוד הוא אמר כי "אי אפשר לדבר על המשק הישראלי מבלי לדבר על שוק הנדל"ן. מ-2007 אנו רואים שוק שורי לחלוטין, המחירים עולים כבר 8 שנים בשיעור חד. זאת בגלל היצע נמוך, ורמת ריביות נמוכה - שגורמת כמעט להיעדר מוחלט של חלופות השקעה. זה הוביל לעליות מחירים וזה גורם לדור שלם של זוגות צעירים, וצעירים בכלל, שנתח הולך וגדל ממשכורתם הולך למשכנתא או לשכר דירה, חלף צריכה פרטית או השקעה בעתידם. ולכן אני מקווה שהכוונות הטובות של הממשלה בתחום יצליחו".

ואיך ניתן לפתור את בעיית מחירי הנדל"ן הנוסקים? לדברי הבר המפתח נמצא בשלב זה בצד ההיצע, ולו רק בגלל שבכל הנוגע לכלי הריבית, קשה להתנתק ממה שקורה בעולם ולכן מניח שכשיתאפשר יעלו אותה. "הבטחת היצע יציב לאורך זמן הוא המפתח, לאור השינויים בכלכלה, ובסביבה הרגולטורית העולמית והמקומית, יחד עם האתגרים שאנחנו חווים במערכת הבנקאית ככלל בלאומי בפרט בחרנו להתמקד ב-back to basics, להתמקד ביצירת ערך מוסף ללקוחות שלנו, הן הפרטיים והן העסקיים באמצעות שלושה עוגנים: שירות אישי ומקצועי לאורך זמן, מגוון מוצרים בנקאיים ומענה טכנולוגי איכותי לצרכים ההולכים וגדלים.

בנקים בכל העולם משקיעים הרבה מאוד כסף בטכנולוגיה. המוטיבציה להשקעה מגיעה מהרצון לייצר מוצרים ושירותים מתקדמים לקהל לקוחות שמתמודד במציאות ובסביבה עסקית שמשתנה ללא הרף. מנכ"ל סיטיבנק, שביקר לא מזמן במרכז החדשנות של סיטי בישראל והדגיש כי עוד ועוד בנקים הופכים למעשה לחברות טכנולוגיות עם רישיון בנקאי.

פלטפורמה מותאמת למשתמש

הערב כלל הרבה יותר מסוגיות מאקרו. על רקע דברים אלה הכריז הבר על שירות חדש שפותח ע"י חטיבת לאומי טכנולוגיות של בנק לאומי: "Cash Management", שמיועד לתת פתרונות מתקדמים לעסקים בניהול הכספים. מזה תקופה אנחנו לומדים את צרכי הלקוח העסקי, לשם כך הקמנו קבוצות מיקוד ,התייעצנו עם מנהלי כספים ובעלי חברות ופיתחנו מעטפת שירותים שבאה לתת מענה לצרכים ואתגרים שזיהינו אצל החברות בניהול הכספים. את המערכת הזאת אנו מפתחים מתוך הבנה שכיום אי אפשר יותר לנהל כספים דרך חשבון בודד. בין אם מדובר במנהלים, בעלים וכו' - הלקוחות רוצים מעטפת שירותי כוללת ברמת הקבוצה, ולא רק ברמת החשבון השוטף בזמן אמת ובזמינות גבוהה. המערכת תשרת את מנהלי הכספים ואת הבעלים. לראשונה אנו מספקים פה ללקוח ריכוז של כלל החשבונות, היתרות, והתנועות הכספיות, כולל בבנקים אחרים וזאת באמצעות פורטל חדשני ומאובטח בסטנדרטים המחמירים ביותר. המערכת מאפשרת קבלת מידע מרוכז בחיתוכים שונים ומבט על של מצב הנזילות ברמת חברה, קבוצה או פרוייקט וכל זאת עפ"י הבחירה של הלקוח ובהתאם לצרכיו. מדובר בפלטפורמה שהינה שולחן עבודה מותאם לצרכים של כל משתמש ובעל תפקיד בחברה. אנו כבר עובדים על ש לב ב', שיאפשר ללקוחות להכין את תחזית תזרים המזומנים מהימנה אמר (ראו בוקסה).

ואנחנו לא עוצרים שם. זו מערכת שאנחנו נדאג לשדרג ולהוסיף לה שירותים נוספים במהלך השנים. בנוסף חשוב לציין שהקמנו יחידה ייעודית מתמחה בשם ענף Cash Management. אנשי הענף המתמחים בכלל השירותים המוצעים יפגשו את הלקוחות העסקיים וילוו אותם בתהליך ההכרות מקצה לקצה".

תזרים המזומנים חשוב יותר בישראל

בערב השתתף גם משה אטיאס, סמנכ"ל הכספים של מטריקס, שנמנה על גרעין המייסדים של חברת ה-IT המובילה, בה הוא נמצא מאז 2001, ציין כי "פינטק הוא סינתזה בין עולם הטכנולוגיה לבנקאות. גם אנחנו, מטריקס, וגם הבנק, חייבים להבין את הביזנס של הלקוחות כדי לתת מענה ושירותים, וכן שההון האנושי גם אצלנו וגם בבנקים חשוב מאוד כי בשני הענפים עושים עסקים בין אנשים. בשלושת המובנים הללו אנו בעולם ה-IT ובנק מודרני דומים בהיבט זה שאנו למעשה חברת שירותים משולבת בטכנולוגיה".

עוד הוא התייחס לחשיבות של ה-Cash Management, ואמר כי "כבר מלימודי ראיית החשבון, מלווה אותי המנטרה שתזרים מזומנים חשוב לעתים הרבה יותר מהרווח מבחינתה של חברה עסקית, ושעליו יכולה חברה לקום וליפול. מהרבה בחינות, ההבנה על מצבה של חברה מגיעה מתזרים המזומנים".

אטיאס הוסיף בהקשר זה כי "החשיבות של התזרים גדולה אף יותר במדינה שלנו, משום שתמיד יש אפשרות למצב לא שגרתי, למשל מבצע צבאי או אירוע בטחוני מתמשך, שייארך כמה חודשים במהלכם אפשר ויהיו לחברה הוצאות ללא הכנסות".

בנקאות עסקית פורצת דרך - לאומי מציע את שירותי Cash Management

בשנים האחרונות לאומי מוביל את מהפיכת החדשנות הטכנולוגית במערכת הבנקאות בישראל, מתוך תפיסה כי הבנקים הם, למעשה, חברות טכנולוגיה בעלות רישיון לעסוק בבנקאות. מידי שנה לאומי משקיע משאבים נרחבים במערכות ומוצרים טכנולוגיים מתקדמים, במטרה להעניק ללקוחותיו - הפרטיים והעסקיים כאחד - את הצעות הערך החדשניות ביותר, בסטנדרטים הבינלאומיים הגבוהים ביותר, וזאת לצד שירות אישי ומקצועי.

'לאומי עסקים' בחן את הצרכים הייחודיים של הלקוח העסקי בסביבה גלובאלית דינמית, וזיהה כי האתגר המשמעותי ביותר כיום הוא ההתמודדות עם ביזור רב של מידע פיננסי, עקב ריבוי חשבונות בארץ ובחו"ל, והמשאבים הנדרשים לריכוז ועיבוד הנתונים לצורך קבלת החלטות מושכלות ומיידיות בפעילות העסקית השוטפת.

בעקבות זאת, לאומי משיק את מערכת "Cash Management" , הכוללת מגוון שירותים ומוצרים פיננסיים מתקדמים, המסייעים להנהלת הכספים בחברות בניהול הפעילות הפיננסית היומיומית של העסק, בצורה נוחה, פשוטה ויעילה - ותוך חיסכון בהשקעות ובמשאבי החברה.

- אז מה בעצם החידוש הגלום במערכת Cash Management?

המערכת מציעה ללקוח העסקי ריכוז מידע, יתרות ותנועות בחשבונותיו השונים המתנהלים בכל הבנקים - בישראל ובחו"ל, באמצעות פורטל אינטרנטי מאובטח ובממשק טכנולוגי ידידותי. המערכת מאפשרת, בין השאר, ניהול יתרות עו"ש, ניתוח ותחקור תנועות ומידע היסטורי. במהלך שנת 2016 המערכת אף תסייע בהכנת תחזית תזרים מזומנים - עד שנה קדימה. המערכת החדשנית אף מאפשרת שליטה ובקרה לגורמים נוספים בחברה, כך שכל בעל תפקיד יכול להתאים את מסך הבית בהתאם לצרכיו ותחומי אחריותו בחברה.

עוד כתבות

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

ראש ממשלת קטר, מוחמד בן עבד א-רחמאן א-ת'אני / צילום: Reuters, Murat Gok

דיווח: קטאר הורתה לבכירי חמאס בדוחה למסור את נשקיהם האישיים

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין כנגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון שכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם, שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם