גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלי הכי טעים

זו השנה של קבוצת מחניודה ושל השף אסף גרניט בפרט. כשמחניודה הוכתרה כאחת ממאה המסעדות הטובות בעולם, פלומר נבחרה למסעדת השנה בלונדון, ויש לו תוכנית טלוויזיה חדשה וסיכוי לא רע לזכות בכוכב מישלן, יש לגרניט כל הסיבות להיות מבסוט. אז למה יש לו בטן מלאה?

"ביום שבו מסעדת פלומר תקבל כוכב מישלן, אני אקעקע כאן: 'שאט דה פאק אפ'", אומר אסף גרניט, מצביע על קצה עצם הבריח ומעביר באיטיות את האצבע עד הכתף: "לסתום לכל הנשמות הטובות את הפה". עם ההצלחה של קבוצת מחניודה קשה להתווכח. במדינה שבה מארחות מרימות גבה כשמצלצלים לוודא שיהיה מקום לשבע בערב לעוד שבוע, ב"מחנה", כפי שמכנים אותה העובדים, המקומות לשני סבבי ארוחת הערב מוזמנים חודש מראש.

זרם הפרסים שבהם עוטרה המסעדה (מגזין האוכל האמריקאי והנחשב פוד אנד וויין הכתיר אותה כאחת ממאה המסעדות הטובות בעולם, שמצדיקה עלייה לרגל, וזו רק דוגמה אחת) הפך לשיטפון השנה, כשאחותה הלונדונית והקטנה פלומר הוכתרה למסעדת השנה בלונדון, הן על-ידי עורכי מגזין טאטלר והן על-ידי GQ המקומי. גרניט ושותפיו אינם מתביישים להתחיל לפנטז כעת על כוכב המישלן הראשון, אפשרות סבירה בהחלט, שיכולה לקרות עוד השנה.

זו השנה של קבוצת מחניודה, ושל גרניט - בפרט. אחרי שנים שעמל על ביסוס המסעדות בקבוצה - כעת יש חמש, והיד עוד נטויה - ופיתוחן ואחרי שיפוט ב"משחקי השף", השנה נקצרים הפירות. הוא עצמו נכנס סופית לליגת העל של השפים והפך לשם מוכר בכל בית, עוד לפני שעולה בסוף החודש הבא התוכנית החדשה בכיכובו - "מהפכה במטבח", וריאציה על הסדרה המצליחה של גורדון רמזי - "סיוטי מטבח" (Kitchen Nightmares), שבמסגרתה יעזור למסעדות בקשיים. "קצב הגדילה שלנו היה תמיד מטורף, מההתחלה. אבל השנה פתאום הגיעה ההכרה מהטלוויזיה ומלונדון".

זה בא לידי ביטוי גם מבחינה כלכלית?

"אנחנו עדיין בסיטואציה של החזרת השקעות. בקיצור - הפורשה לא עומדת בחניה".

התוכניות להתרחבות, שתמיד נמצאות על השולחן, מכוונות לכמה יעדים. תל אביב אינה עומדת על הפרק. "הציעו לנו להיכנס לשווקים השונים שנפתחים כעת בעיר, וסירבנו. לפני כן כמעט שפתחנו מסעדה ברחוב יבנה, לא רחוק מרוטשילד, ובסוף בבטן זה הרגיש לנו לא נכון.

"גם בקרויצברג שבברלין כמעט פתחנו מסעדה, בשיתוף עם המשקיעים שלנו מלונדון, ובסוף זה הרגיש לנו לא מוכן כעת, אפילו שזה צעד שלדעתי יקרה בסוף".

הזיה של דרעק

על אף כל אלה, לגרניט יש בטן מלאה. "עם כל ההצלחה, אתה חושב שהתעשייה בארץ מחבקת אותנו? ממש לא", הוא אומר. "מה לא אמרו עלינו; שלמחניודה באים בגלל שהטבחים דופקים על הסירים ושרים שירים; שפלומר מצליחה כי האוכל באנגליה דוחה, ולעזאזל עם זה שלונדון היא העיר הכי בוערת כעת בעולם מבחינה קולינרית,*ושכל שף רציני רוצה להיות נוכח שם עם מסעדה. בארץ הפרגון לא קיים, לא רק לנו, אלא לכולם. אין מישהו שמחבקים אותו באמת, ואין מי שלא עובר את הזובור הזה, בראש ובראשונה מצד הקולגות שלו.

"זו תחושה שמלווה גם שפים ותיקים ומבוססים. את מושיק רוט, שהגיע לפתוח מסעדה עם כל הקבלות שיש, שחטו בתקופה שבה עבד במסעדת טוטו, ממש שחיטה לא-כשרה. ואני לא מדבר רק על ביקורת המסעדות. הן דווקא לרוב נותנות פרופורציה לסועדים וגם לשפים מתחילים. כשכל פליט ריאליטי פותח מסעדת שף, כמו שקורה בשנים האחרונות בתל אביב, נוצרת הזיה של דרעק, שהיא בושה.

"מלבד מאיר אדוני, אייל שני, ירון קסטנבאום, אורי ירמיאס וארז קומרובסקי, עם העשייה השונה והמיוחדת שלו בצפון - כולם עושים את אותו דבר בכל מקום, כאילו לא יצאנו מהאייטיז. שוב קרפצ'יו, שוב חצילים ושוב סלט ירקות שורש. שבלונה של כאילו ביסטרו, כאילו בתי קפה, כאילו שף-על, כשרק לפני חצי שנה עוד היה שוטף כלים. הם לוקחים משרד יחסי ציבור שמביא לו סלבס שנשרו מתוכניות ריאליטי, המקום מתמלא לחודש, והלקוחות המתאכזבים לא חוזרים.

"לצד כל זה יש אנשים שבאים לעבודה בשש בבוקר, ועושים אוכל מוקפד ומעולה - שלא משאיר הרבה תקציב עודף ליחסי ציבור ובלי משקיעים נוצצים עם גב - ודווקא המסעדות שלהם ריקות. יש בארץ מי שמבשל ברמה עולמית - לא מעט אנשים - ולצדם יש גם שרלטנות בערמות, של אנשים רוכבים על טרנדים סתם. זו לא ארסיות, זו האמת וביקורת שצריכה להיאמר. טוב שמישהו - מבקרי מסעדות למשל - אומר את זה".

אל תגעו לי בפולנטה

הוא הגיע למטבח כמעט במפתיע. אחרי השירות הצבאי, כשעבד כברמן בבית קפה, התבקש לעזור במטבח והחליט להישאר שם, מאחור. "אצלי לא הייתה סבתא בשלנית. גדלתי עם עוף בתנור בערבי שישי וזהו. מה שכן, מסעדות תמיד עניינו אותי - אכילה בחוץ והערכה קולינרית למה ששפים עושים. כשנכנסתי למטבח של בית הקפה, היה לי סוג של הארה. מיד ידעתי שזה המקום שלי, בלי שום רקע בבישול. אמרתי לעצמי שבתוך עשר שנים תהיה לי מסעדה, ובאמת - אחרי תשע שנים נפתחה מחניודה".

אנחנו נפגשים בבר היין של הקבוצה, טלביה, שממוקם מתחת לתיאטרון ירושלים, לא רחוק מבית ראש הממשלה. הבן בן ה-3, לאו, מצטרף אליו, ובזמן שאנחנו מדברים הוא מבלה בחוץ, כשהשותף של גרניט והשף בפועל של מחניודה, אורי נבון, מרכיב אותו על אופניים. "אני ולאו הרבה יחד. הולכים למוזיאון ישראל, אוכלים יחד בערבים במסעדות כי בבית יש במקרר רק דיאט קולה, חרדל שפג תוקפו והגלידה של לאו במקפיא. אני בחיים לא מבשל בבית, אף פעם".

מחניודה נולדה כמסעדת שוק ספונטנית בסוף העשור הקודם, ג'ם סשן יומיומי של אוכל שמתבסס על חומרי הגלם משוק מחנה יהודה הצמוד.

הצטרפו אל גרניט חברו נבון, שהיה השף של מסעדת לבן באותה תקופה, והשף יוסי אלעד, השותף האחראי על פלומר הלונדונית, יחד עם השף המוכשר תומר עמדי. "כולנו אנשים פשוטים שבאים מבתים צנועים. פתחנו מסעדת שוק מתוך רצון לעשות משהו אחר, חדש. מהר מאוד היה קשר חזק בין הסועדים לבין המטבח, שהיה דבר יוצא דופן בנוף המסעדות אז. מאז ועד היום יש לשמחתי תמיד מנדט מהקהל לעשות מה שאנחנו רוצים ולשנות ולגעת בכול - חוץ מאשר בפולנטה".

הפולנטה המפורסמת, המנה הפופולרית ביותר בתפריט עד היום, נולדה על אף הסירוב של נבון להגיש מנה כזו במסעדה.

"הוא דפק על השולחן בתקופה שבה עבדנו על התפריט, והצהיר בתוקף: 'אצלי במסעדה לא תהיה פולנטה'. כמה ימים אחרי הפתיחה, כשנגמר האוכל והתלבטנו מה להכין, החלטנו להכין אותה בכל זאת. אפילו כלים לא היו לנו, כך שהשתמשתנו בצנצנות שהבאנו לאחסון חמוצים", הוא אומר וצוחק.

מודרן דיי ג'רוזלם קוויזין

כיום קל לשכוח שהמפעל המשומן שמחניודה היא היום רחוק שנות אור מהמקום שבו היה כשנפתח; מהמנות המאולתרות בתפריט הפיוטי שהיה כותב נבון, ומהקינוחים בתבניות האלומיניום החד-פעמיות. בערב אקראי באמצע השבוע המקום עמוס ושוקק פעילות. למעלה יושב הזמר מתיסיהו, ועל בר השף בחורות צעירות מוחאות כפיים לצלילי השילוב הבלתי האפשרי של הסינגל האירי-מזרחי החדש של משה פרץ ושל עומר אדם, ולצדם זוג גברים מעונבים. כמו ביום הראשון, ארוחת הטעימות של מחניודה, המוגשת על דופן המטבח (230 שקלים לאדם) - היא חוויה יוצאת דופן, עמוסה באופן שימי רומא האחרונים הם קייטנה אנתרופוסופית בכפר הירוק לידה.

"הסו-שפים שלנו מחזיקים את המסעדה. אין הרבה אנשים מוכשרים בשדרה הזו של הבישול 'על הפסים' במסעדות בתל אביב, והסו-שפים*שלנו לוקחים בהליכה את רוב המסעדות שם. גם השירות הוא חלק גדול מהחווייה במקום שלנו.

"בכלל בישראל, אפילו שאוהבים לקטר, השירות במסעדות טוב. קבוצת R2M (המסעדות של רותי ומתי ברודו, הבעלים של הקופיבר, הבראסרי, הדליקטסן ועוד, ר' י') היא הדוגמה הכי טובה בהקשר הזה, בשונה למשל מלונדון, שם השירות נורא ואיום ובסטנדרט מאוד נמוך. יש הרבה יותר סועדים ממקומות, וזה יצר תודעת שירות של תחת. אם אין למסעדה שני כוכבי מישלן או מלון יוקרה מאחוריה, אז השירות מחפיר. אפילו מלצרים בקושי מדברים איתך".

זה גדול עליי

את האוכל של הקבוצה הוא מתאר כאוכל ירושלמי. "המטבח שלנו לא מייצג מדינה, אלא מקום - ירושלים. לפלומר אנחנו קוראים מודרן דיי ג'רוזלם קוויזין. אוכל של מקום ושל אנשים - הסבתא הכורדית של תומר, הבסבוסה של אימא של אורי, השורשים הצ'כיים של יוסי שהעניקו לו חיבור לדגים כבושים, ואני, אשכנזי-מרוקאי - בטעם, בבישול ובטמפרמנט".

לקראת העונה החדשה של משחקי השף, שבה הוא משמש כאחד השופטים, הוא מודה שהוא עדיין מעכל את האהבה מהקהל הרחב, ואת הסקרנות שהגיעה עמה. "לי זה בעיקר קשה. הרבה מהם נכנסים לך לאזור האישי וזה נראה להם בסדר. אני נכנס למוניות עם אוזניות גדולות וטס ללונדון עם משקפי שמש ועם כובע. זה גדול עליי", הוא מודה. מהתוכנית הוא בעיקר נהנה ושואב סיפוק. "בעונה הזו האינטנסיביות עולה, ויש מתמודדים ברמה קולינרית גבוהה.

"ממה אני מתרגש בתוכנית? בדברים שנוגעים גם בי, מבחורה שההורים לא מאמינים בה, משהו שגם אני הרגשתי ככה כשגדלתי, אולי לא בצדק. מתבגרים חושבים מוזר.

"מה שכן, אין לי בגרות, והתעודה היחידה שיש לי היא של חמר מוסמך, שמרשה לי להרכיב אנשים על חמורים. הייתי התלמיד הגרוע בבית הספר הכי גרוע בירושלים".

בעתיד הקרוב גרניט יהיה מעורב בתוכנית טלוויזיה חדשה ונוספת, ריאליטי עם פרחי מטבח, ויש גם תוכנית להקים מסעדה בבית הנסן, בית המצורעים הישן של ירושלים שמשתפץ בימים אלה. הוא יכשיר את הצוות בשיתוף פעולה עם המחלקה לנוער של העירייה. איש האוכל הדיי עפאים יהיה אמון על התוצרים שמגיעים מגינת הירק ששימשה את מטבח בית המצורעים.

גם תוכנית למסעדה כשרה בירושלים על הפרק, אומר נבון, כשפגשתי אותו במחניודה. "הוא השף הכי מוכשר שלנו, מהיום הראשון של הפתיחה ועד עכשיו", אומר גרניט בגאווה על השותף שלו, כששאלתי אותו על המסעדה הכשרה. אבל מי עושה את האוכל הכי טעים, אני שואל. "אני. שלי הכי טעים", הוא מחייך חיוך ממזרי.

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם