גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בעתיד נוכל לטהר את החדר מאלרגנים ולנבא התקף לב"

הקונצרן הענק, שבעבר התרכז בעיקר במוצרים אלקטרוניים לבית, משנה בשנים האחרונות את פניו ומקווה לכבוש את הסקטור הפורח של הבריאות הדיגיטלית ■ בראיון מיוחד ל"גלובס" מספר פראנס ואן האוטן, מנכ"ל ויו"ר פיליפיס העולמית, על החזון החדש של החברה

ואן האוטן / צילום: רויטרס
ואן האוטן / צילום: רויטרס

לפני כמה חודשים הודיעה חברת פיליפס העולמית על כוונתה לבצע ספין-אוף של חלק משמעותי מהעסק שלה כבר במהלך 2016. הקונצרן הענק, המגלגל הכנסות של 21 מיליארד אירו ונסחר ב-23 מיליארד, מתכנן להנפיק את חטיבת התאורה המהווה כרבע מפעילותו. המהלך הזה הוא עוד צעד בשינוי שעוברת החברה בשנים האחרונות - מקונצרן העוסק במגוון מוצרים אלקטרוניים לתעשיות שונות ולבית (רובכם בוודאי שמעתם על טלוויזיות או מכשירי גילוח של פיליפס) לחברה עם מיקוד ייחודי בתחום הבריאות.

המוצרים של פיליפס אמורים ליצור רצף של טיפול מבית החולים (שם מפעילה החברה מערכות הדמיה, מכשור רפואי ומערכות גדולות המנהלות את כל המידע בבית החולים) לבית (שם תציע החברה מכשירים רפואיים ביתיים, אך גם מוצרים בריאותיים-צרכניים כמו מברשת שיניים שמודדת את בריאות הפה או מקרר המנטר צריכת מזון). באמצעות השינוי והשילוב הזה, מקווה פיליפס לכבוש את הסקטור העולה והפורח של הבריאות הדיגיטלית.

"הצעד שעליו הכרזנו - פיצול החברה לשתי חברות - מתבקש באסטרטגיה שלנו", אומר פראנס ואן האוטן, מנכ"ל ויו"ר פיליפס העולמית, בראיון בלעדי ל"גלובס" בביקורו האחרון בארץ. "פיליפס היום היא חברה מבוזרת, ובין תחום התאורה לתחום הבריאות אין הרבה במשותף. הבנו שאפשר להביא יותר משקיעים לשתי חברות נפרדות, משום ששתיהן חברות גדולות עם עתיד גדול. בחברה שתיוותר תחת השם 'פיליפס' נתמקד בהבאת עולם הבריאות מבית החולים לבית - בסגירת המעגל בין טיפול באדם הבריא בביתו לבין טיפול אינטגרטיבי שהוא יקבל בבית החולים".

חזון הרפואה האינטגרטיבית

בחזון החדש הזה של ואן האוטן ושל פיליפס יש לישראל תפקיד מרכזי. מרכז הפיתוח של פיליפס בישראל, שבו מועסקים כ-850 איש, כולל חטיבת CT מפוארת, אך גם חטיבת ניהול מידע רפואי אשר אמורה לאפשר את המעקב הרציף הזה אחר הטיפול בחולה. כמו כן, לאחרונה הושקה בישראל חממה טכנולוגית משותפת לפיליפס וטבע, Sanara Ventures שמה, שבה יפותחו מכשירים רפואיים והן יכולות בתחום הרפואה הדיגיטלית.

"כבר היום אנחנו רואים שמערכות המידע יכולות לשפר את היעילות של בתי החולים על ידי הפצת מידע ויצירת שיתוף פעולה טוב יותר בין הרופאים לבין עצמם ובין הרופאים לחולים. בהמשך, יותר מידע יוכל לאפשר לשנות את ההתנהגות של החולה בבית ולמנוע ממנו לחזור לבית החולים. פיליפס היא כבר שחקן מרכזי בתחום הזה, אבל אנחנו רוצים להיות גדולים בו פי 2 וליצור פתרון מלא".

- נראה כי בתי החולים היום עדיין רחוקים מכך.

"לא עד כדי כך. אנחנו כבר עושים פיילוטים לפעילות הזו עם כמה בתי חולים, כולל תמיכה עד הבית עם ניטור קבוע של המטופל שכולל צריכת תרופות ושיחות וידיאו עם רופא בעת הצורך, והעברת מידע לבית החולים על אודות מצבו של החולה. לפי הנתונים, חלה ירידה של 50% בחזרה של חולים לבית החולים, העלות הכוללת של הטיפול בחולה ירדה ב-30% והחולים יותר מרוצים. עם זאת, אין ספק שברוב בתי החולים, וגם בתוכנית הזו, הדברים חייבים להיות הרבה יותר מסודרים, כך שכל המערכות הדיגיטליות שנוגעות לחולה יפעלו בתיאום טוב יותר".

- מה תהיה המשמעות של רפואה דיגיטלית בחיינו בעוד עשר שנים?

"ימדדו אותנו בכל מיני דרכים, כמו למשל מדידה רציפה של כולסטרול, לחץ דם וצריכת קלוריות, כולל התערבות של קואצ'ר. נוכל לבדוק גם אם יש לך אלרגיות, ובאמצעות המכשירים שלנו לטהר את החדר שבו את נמצאת מהגורם האלרגני שמפריע לך. הכל יקרה באמצעות הנוכחות של פיליפס בבית, באמבטיה, במטבח. המידע הזה יעלה לענן, ואז תקבלי טלפון מהרופא שירשום לך טיפול מונע אם צריך.

"כבר היום אנחנו עובדים על מוצרים שמנבאים התקף לב שמונה שעות לפני שמופיעים התסמינים. המטרה היא לאפשר לאנשים, ובעיקר לחולים כרונים ומבוגרים, לחיות חיים טובים יותר. אמא שלי בת 86 והיו לה שלושה אירועים מוחיים כי היא לא שמרה על עצמה. היום אנחנו, הילדים שלה, יכולים לעקוב אחריה מכל מקום.

"שינוי נוסף שיתרחש הוא שהרפואה תהיה הרבה יותר מותאמת אישית. נדע הכול על הגנום שלך, ואת המידע הזה נצרף לאותו מידע שיתקבל ממכשירי הניטור. פיליפס אמנם לא תהיה החברה שתפענח את רצף הגנים שלך, אבל כן נהיה אלה שישלבו בין המידע הגנטי שלך, המידע מתמונות ההדמיה שלך, המידע מהניתוח הפתולוגי של הביופסיה שנלקחה ממך, יחד עם המידע ממכשירי הניטור הקבועים שלך - כדי להגיע לתובנות חדשות על מצבך".

כך למשל, במקרה של סרטן ניתן יהיה לראות בתמונות ההדמיה איך גידול סרטני בעל מאפיינים גנטיים מסוימים מתפתח בהדרגה, ולהשוות בין התוצאות שמתקבלות בעקבות טיפול בתרופות שונות. ניתן יהיה גם להריץ אלגוריתם על כל המידע הגנטי, על כל מידע ההדמיה ועל כל המידע לגבי רישום התרופות בבית חולים מסוים, ולראות בתוך דקות איך הגידול של חולה שהסרטן שלו ביטא גן X וטופל בתרופה Y התכווץ, ואילו תרופות אחרות לא השפיעו עליו אבל כן על גידולים עם מאפיינים גנטיים וקליניים אחרים. האתגר הוא ליצור מכל המידע הזה תמונת מציאות בעלת משמעות אמיתית לטיפול הרפואי. הרופאים אומרים לנו 'אל תציפו אותי במידע, תנו לי את מה שאני צריך".

"מכירים מצוין את החולה ואת הרופא"

- הרופאים חוששים שתיקחו חלק מהתפקיד שלהם?

"בהחלט לא, וגם אין כוונה כזו. אם הרופא עוקב אחרי גידול ורוצה לדעת איך הוא צמח, הוא צריך היום לעשות כל מיני מדידות ידניות וחישובים. אנחנו יכולים להקל עליו ולבצע מדידה אוטומטית ולומר לו מה קצב השינוי של הגידול בצורה שיש בה היגיון, במקום פשוט לשפוך עליו דאטה".

פיליפס, כמובן, אינה החברה היחידה שמשחקת בשוק הזה. כמעט כל החברות הרפואיות, חברות תרופות ומכשור רפואי, וכן חברות לא רפואיות כמו חברות שבבים וחברות תקשורת, רוצות לקחת חלק במשחק, וכולן אומרות כי הפלטפורמה שלהן היא שתוביל את המהפכה.

- מי בסופו של דבר ינהל את הפתרון?

"כולם ישתפו פעולה, אבל אנחנו נהיה אלה שנרכז את הפתרון. יש לנו יכולות ייחודיות בתחום הזה כי פיליפס הרי מכירה מצוין הן את החולה והן את הרופא, כי יש לנו גם חטיבת ציוד רפואי וגם חטיבת מוצרים לצרכן.

"בתי החולים לפעמים מבקשים מאיתנו ללמד אותם על הדרך של המטופל - כלומר, מה המטופל עובר מהרגע שהחליט להגיע לבית החולים, דרך ההגעה שלו, הטיפול בו והמשך הטיפול בבית לאחר מכן. אנחנו יודעים הרבה על כך בזכות מערכות המידע שלנו. כבר היום אנחנו יודעים איך לשפר בהרבה את התהליך שבו עובר המטופל דרך מגוון התורים וחדרי ההמתנה בבית החולים, ולאפשר לו לקבל כמה שיותר שירותים בזמן קצר ככל האפשר, בלי שיצטרך ללכת הביתה ולחזור, ובלי שיצטרך לעבור בין מחלקות כשבכל פעם הוא נדרש להציג את עצמו ולהיכנס לתור מחדש. העיכובים הללו נובעים רק בגלל שהמידע הקשור לניהול התורים לא זמין למישהו בבית החולים שיכול לעשות בו שימוש. קיצור זמני תורים מאפשר פחות בזבוז משאבים וקבלת החלטה רפואית מהירה יותר, ולכך יש גם משמעות רפואית.

"משום שאנחנו מנהלים את המידע בבית החולים ויודעים גם להתחבר לבית, אנחנו מאמינים שאנחנו אלה שנציע את הפתרון הכולל ושטכנולוגיות של חברות אחרות ייטמעו בתוכו. אין ספק שברגע שאתה רוצה להציע פתרון מלא אתה חייב שיתופי פעולה".

- אילו טכנולוגיות תרצו לשלב אבל אין לכם כוונה לפתח בעצמכם?

"חיישנים, מזעור של חיישנים ומזעור באופן כללי, אלגוריתמיקה, למידת מכונה עמוקה, שיטות חדשות להולכת תרופות, דרכים חדשות לטפל במחלות כרוניות.

"חשוב גם לחשוב על נוחות המטופל: המכשירים העתידיים יהיו דלוקים ומחוברים כל הזמן אבל גם הרבה פחות מורגשים, כך שדרושים הרבה מאוד שינויים בעיצוב. יצרנו גם שיתוף פעולה עם חברות ענן - הן טובות בזה ולנו אין רצון או צורך להמציא את הענן מחדש. אנחנו יכולים להוסיף לו את הרעיונות שלנו וגם אפליקציות שרופאים מפתחים.

"בדיוק כמו שפלטפורמת הטלפון החכם הביאה לעולם המון חדשנות ממקורות שונים, כך אנחנו מקווים להיות הבסיס לחדשנות של רופאים וחולים. נציג במהלך השנה מערכת שמאפשרת פיתוח של גורמים אחרים".

 

"לחבור לבתי החולים"

- שינוי החזון שינה את התרבות הארגונית שלכם?

"כן, בהחלט. אנחנו מכוונים לפיתוח מהיר ויעיל יותר (אג'ייל - המינוח המקצועי לפיתוח מהיר ויעיל של תוכנה - ג"ו) ושיתוף פעולה צמוד יותר עם הלקוח - בית החולים. שינוי הגישה גם הוביל אותנו להקים מעבדה קרוב לאוניברסיטאות הרווארד ו-MIT, כדי ללמוד מהגישה החדשנית שלהן בתחומי התוכנה. בנוסף, החיפוש אחר רוח חדשנית הוביל אותנו להגדיל את הפעילות שלנו בישראל ב-60% בשלוש שנים.

"יש לנו מערכות יחסים חשובות עם בתי החולים בישראל, כמעט עם כל בתי החולים הגדולים ועם אסותא. לפני שלוש שנים ביקרתי כאן במסגרת תפקידי כמנכ"ל, והתלהבתי ממה שיש לישראל להציע. ידעתי אז, בעקבות הפגישה עם המדען הראשי, שאני רוצה לבנות בישראל פלטפורמה של השקעות ראשוניות".

- החיים של הסטארט-אפים הישראליים קשים בשנים האחרונות. קשה יותר לגייס כסף וקשה לבנות מערכי מכירות. מה אתה יכול לייעץ להם?

"לסטארט-אפים בתחום הזה בדרך כלל די קשה כי בתי החולים הם קבוצה מבוזרת של לקוחות שקשה להגיע אל כמה מהם בבת אחת. אבל היום, בזכות האינטרנט, ניתן ליצור את הקשר הראשוני בקלות יחסית ובזול, וגם קצב אימוץ הטכנולוגיה הולך ועולה. לדעתי, מעולם לא היה לסטארט-אפ זמן מוצלח יותר כמו עכשיו כדי להיכנס לשוק הזה.

"אני מציע לסטארט-אפים בתחילת הדרך לחבור, כמו שאנחנו עושים, מוקדם ככל האפשר לבית חולים שיעזור להם ויהיה אתר הבדיקות והניסיונות שלהם. חממה כמו סנארה עוזרת בחיבור הזה".

- בניגוד לחברות אחרות בתחום הרפואי ובתחום הטכנולוגיה בכלל, בחרתם לייצר בישראל ולא רק להקים כאן מרכז מו"פ. מה הוביל להחלטה הזו?

"אנחנו מייצרים כאן רכיבים מאוד מיוחדים למערכות ההדמיה שלנו, ובשביל לייצר רכיבים כאלה צריך להיות קרובים למו"פ - ויכולת המו"פ היא כאן. עניין התמריצים והמיסוי לא כל כך קריטי. זה משפיע, אבל זה לא מה שיקבע את ההחלטה היכן לייצר אלא את היכולת".

מנכ"ל טבע מסמן יעדים לחממה המשותפת עם פיליפס: "נחזיר לפחות 20% מההשקעה"

ביקורו של מנכ"ל פיליפס פראנס ואן האוטן בישראל התרחש לרגל ההשקה הרשמית של חממת סנארה ונצ'רס שבה שותפה פיליפס יחד עם חברת התרופות טבע. החממה מנוהלת על ידי אסף ברנע.

עד למועד האירוע, בחנה החממה 250 חברות והשקיעה בשתיים: קליידוסקופ מדיקל, שפיתחה מערכת להגנה מפני קרינה במהלך צנתור (פיליפס כבר משתפת פעולה עם חברה ישראלית-למחצה בתחום דומה, קורינדוס שמה); ו-MGD שפיתחה מכשיר נייד לבדיקת תפקודי ריאות, המאפשר מעקב אחרי חולי COPD, בבית החולים ובבית, בתדירות גבוהה וביעילות רבה מזו של המכשירים שבשימוש היום, כך לדברי החברות.

באירוע הצהירו פיליפס וטבע כי ישקיעו עד 100 מיליון שקל (50 כל אחת) בחברות של סנארה במשך תקופה של שמונה שנים, וזאת מעבר לתמיכה שלהן בידע, בניסיון ובקשרים אסטרטגיים. לתמיכה של החברות יצטרף מימון משלים של משרד המדען הראשי. בחממה ישתלבו עוד 3-4 חברות עד סוף השנה.

באירוע הצהיר ואן האוטן כי "במהלך השנים קהיליית ההשקעות הישראלית הציגה חדשנות פורצת דרך בשוק העולמי. אנחנו רואים בסנארה ונצ'רס דרך מעולה עבור פיליפס להיות מעורבת בפיתוחים חדשים בענף הטכנולוגיות הרפואית".

- היכן אתם פוגשים את החזון של חברת התרופות טבע?

"שתי החברות מסכימות שכדי לעשות את המהפכות הללו דרושה חדשנות רבה, ומתפקידנו לדאוג שהחדשנות לא תיחלש. כמו כן, אנחנו מסכימים גם שהבריאות הייתה עד כה תחום מאוד ממודר - רופאים, מכשור רפואי, חברות תרופות, טיפול ביתי - ושבעולם הבריאות החדש כולם יהיו חייבים להתחבר".

ארז ויגודמן, מנכ"ל טבע, אמר באירוע כי "הציבור הופך להיות הרבה יותר מודע לבריאותו, למחלות ולסיכונים ולאפשרויות המניעה. עבורנו מדובר בשינוי משמעותי כי המטופלים כבר לא רוצים לקבל מאיתנו רק את התרופה, אלא פתרון מלא לבריאותם. לא נצליח אם נרדוף רק אחרי המולקולה התרופתית הבאה. פיליפס וטבע מתאימות להתמודד עם האתגר ביחד, כי אנחנו שתי חברות ותיקות שממציאות את עצמנו מחדש בעולם של חברות צעירות".

עוד הוסיף ויגודמן כי החממה מצפה להחזר השקעה של לפחות 20%, להקמה של 3-5 חברות משמעותיות בעלות הכנסה של 200 מיליון דולר לפחות תוך 5-7 שנים, ולפחות 2 חברות עם הכנסות של כ-500 מיליון דולר תוך 7-10 שנים.

 

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?