גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקת ענק בהיי-טק: מלאנוקס תרכוש את איזיצ'יפ ב-811 מ' ד'

(עדכון) - מלאנוקס תשלם 25.5 דולר למניית איזיצ'יפ, פרמיה של כ-16% על מחיר הנעילה אמש בוול סטריט ■ העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 ■ מלאנוקס צופה כי העסקה תוסיף ערך non-GAAP מהיום הראשון

איל וולדמן / צילום: תמר מצפי
איל וולדמן / צילום: תמר מצפי

עסקת מיזוג משמעותית תאחד בין שתיים מחברות ההיי-טק הציבוריות הבולטות בישראל, שממוקמות בסמיכות זו לזו באזור התעשייה של יקנעם: מלאנוקס הודיעה היום על רכישת איזיצ'יפ בעסקה של 811 מיליון דולר במזומן (כ-620 מיליון דולר בניכוי המזומנים שבקופה). מחיר מניית איזיצ'יפ בעסקה הוא 25.5 דולר, ומהווה פרמיה של 16% על שווי השוק הנוכחי של איזיצ'יפ, שנסחרת בנאסד"ק ובתל-אביב. איזיצ'יפ כבר נסחרה בעבר בשווי גבוה יותר מזה שבו היא נרכשת כעת: במארס 2012 היא הגיעה לשווי של יותר מ-1.2 מיליארד דולר.

מלאנוקס, שהייתה גם היא חברה דואלית, אך נמחקה ממסחר בת"א לפני כשנתיים, נסחרת כיום בנאסד"ק, ושווי השוק שלה הוא 1.85 מיליארד דולר. בסוף הרבעון השני היו בקופת החברה כ-465 מיליון דולר, והיא תממן את העסקה באמצעות המזומנים שברשותה, ועוד 300 מיליון דולר באמצעות חוב. העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 בכפוף לאישור בעלי מניות איזיצ'יפ, ולתרום לרווח הנקי של מלאנוקס על בסיס Non-GAAP באופן מיידי.

שתי החברות עוסקות בתחום ציוד התקשורת: מלאנוקס מספקת שבבים, כרטיסים, מתגי תקשורת וכבלים להעברת נתונים מהירה בתקשורת ארגונית, ואיזיצ'יפ מפתחת שבבים לראוטרים (נתבים) של רשתות תקשורת גדולות, עבור יצרניות ציוד תקשורת. מבחינת לקוחות שתי החברות, העסקה מייצרת סינרגיה טובה, משום ששתיהן פונות לאותו סוג של לקוחות.

"הסינרגיות בין איזיצ'יפ למלאנוקס יוצרות הזדמנויות אטרקטיביות. אנו צופים כי הטכנולוגיות ופורטפוליו המוצרים המשולבים שלנו יספקו פתרונות מובילים של קישוריות ועיבוד חכמים, מקצה-לקצה, עבור מרכזי נתונים ורשתות תקשורת מרחבית", אמר איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס.

"אנו צופים שהרכישה של הטכנולוגיות והצוות של איזיצ'יפ תשפר את מעמדנו להציע יכולות נוספות עבור פתרונות קישוריות ועיבוד חכמים בקצב 100 ג'יגה-בייט לשנייה, ומעבר. כרכישה המשמעותית השנייה שלנו בישראל, אנו בטוחים ביכולת שלנו לשלב בפועל וביעילות את צוותי איזיצ'יפ ומלאנוקס המוכשרים", הוסיף וולדמן.

"איחוד הכוחות עם מלאנוקס מייצג מספר רב של סינרגיות, שיוצרות עוצמה אמיתית של פתרונות לקישוריות ועיבוד", אמר אלי פרוכטר, מנכ"ל איזיצ'יפ. "אני רוצה להודות לבעלי המניות והלקוחות שלנו על אמונם בנו, ולעובדים המצטיינים שלנו על כך שבנו חברה מנצחת, שהתחילה לפני 15 שנים עם מתחרים רבים וללא לקוחות, והפכה למובילת שוק עם טכנולוגיה ומוצרים חדשניים. אנו שמחים להצטרף לצוות מלאנוקס, ומצפים לעבוד ביחד כדי לדחוף ביתר שאת את צמיחת החברה המשולבת".

איום מצד היצרניות הגדולות

מאפיין שמשותף למלאנוקס ולאיזיצ'יפ, ועשוי להסביר את העסקה בין השתיים, הוא האיום על כל אחת מהן מצד יצרניות ציוד התקשורת הגדולות. הפתרונות של מלאנוקס תואמים לתקני התקשורת אינפיניבנד ואת'רנט. לאורך השנים, מלאנוקס נהנתה כשאינטל השיקה פלטפורמה חדשה; המגמה של שדרוגי הלקוחות לפלטפורמה החדשה של אינטל ייצרה "על הדרך" ביקושים גם לפתרונות של מלאנוקס. כך היה למשל ב-2012, כשאינטל השיקה את המעבד Romely, וכך קורה גם בשנה זו, עם השקת Grantley של אינטל.

אלא שבעתיד הקרוב צפויה אינטל להשיק פתרונות מקצה-לקצה, מבוססי אינפיניבנד. כבר ב-2012, כשאינטל רכשה את פעילות האינפיניבנד של חברת QLogic שהתחרתה במלאנוקס, היה ברור שבמוקדם או במאוחר אינטל עצמה תהפוך למתחרה ישירה. עם זאת, נראה שבמלאנוקס מאמינים ביתרון הטכנולוגי שלהם על פני אינטל. בעבר צוטט וולדמן בנושא, כשאמר שהטכנולוגיה של אינטל "אינה תחרותית".

סיפור דומה, במידה מסוימת, קיים עם איזיצ'יפ וסיסקו. האיום של סיסקו על איזיצ'יפ בא לידי ביטוי בעוצמה רבה לפני מספר חודשים. סיסקו היא כיום הלקוחה הגדולה ביותר של איזיצ'יפ (כ-35% מהכנסות המחצית הראשונה, כ-19 מיליון דולר). באפריל האחרון דיווחה איזיצ'יפ שסיסקו לא מתכננת להשתמש בדור הבא של המעבדים של איזיצ'יפ (NPS), אלא לעבור לפיתוח עצמי שלה.

מדובר בפגיעה עתידית באיזיצ'יפ - ב-2015 המכירות לסיסקו עדיין יהיו במגמת צמיחה, אך בעתיד, כדי לפצות על הפגיעה הצפויה, הייתה איזיצ'יפ נדרשת להשיג כמה לקוחות חדשים במקום סיסקו.

בתגובה לדיווח נחתך כרבע משוויה של איזיצ'יפ; מאז אמנם המניה התאוששה, והיא נסחרת במחיר גבוה יותר מזה שהיה טרום ההודעה, אך ייתכן שלקושי הצפוי הייתה השפעה על גיבוש העסקה הצפויה עם מלאנוקס.

החיבור עם איזיצ'יפ יביא לכך שמלאנוקס תספק למעשה חבילת פתרונות כוללת. למעשה, מלאנוקס תתחרה עכשיו ראש-בראש גם מול סיסקו וגם מול אינטל, אך תציע גם פתרונות שאין לכל אחת מהשתיים. לפי הודעת החברות, הרכישה היא צעד באסטרטגיה של מלאנוקס בדרך להיות הספק המוביל של פתרונות קישוריות חכמים עבור מרכזי נתונים מוגדרי תוכנה. "המוצרים והמומחיות המתווספים של איזיצ'יפ בעיבודי אבטחה, בדיקה עמוקה של חבילות מידע, וידיאו ואחסון מחזקים את מעמדה המוביל של מלאנוקס, ואת יכולתה לספק פתרונות מלאים של קישוריות חכמה מקצה לקצה", נכתב בהודעה.

באיזיצ'יפ אין בעל מניות מרכזי, וכמה גופים מוסדיים ישראליים מחזיקים בה: הראל עם 6.3% מהון המניות של החברה - ששוויין בעסקה הנוכחית כ-48.3 מיליון דולר; פסגות עם 5.9% בשווי 45.2 מיליון דולר ומגדל עם 5.3% בשווי 40.7 מיליון דולר. פרוכטר מחזיק בכ-2.2% ממניות איזיצ'יפ, ויקבל עם מכירת החברה 16 מיליון דולר. מדיניות התגמול של איזיצ'יפ לא כוללת "מצנח זהב" לבכיריה, אך עם העברת השליטה בחברה, אופציות שבידיהם יבשילו מיידית.

הרכישות הבולטות

לפני כשנה, מניית איזיצ'יפ זינקה לפתע ללא כל הודעה מצדה, בעקבות ספקולציות על כך שהיא יעד לרכישה, דבר שבסופו של דבר לא קרה, עד היום. איזיצ'יפ עצמה רכשה לפני קצת יותר משנה את Tilera האמריקאית תמורת עד 130 מיליון דולר.

מלאנוקס אמנם לא רוכשת חברות בקצב מסחרר, אך לאורך השנים היו לה כמה רכישות אסטרטגיות שהיא ביצעה. אחת הרכישות היותר גדולות הייתה גם היא בישראל, כשמלאנוקס רכשה בסוף 2010 את וולטייר, שנסחרה בנאסד"ק, תמורת 208 מיליון דולר.

הרכישה המשמעותית האחרונה הייתה לפני כשנתיים, כשמלאנוקס קנתה את Kotura האמריקאית תמורת 82 מיליון דולר, וב-2014 היא רכשה בסכום לא מהותי את הסטארט-אפ הישראלי Integrity Project.

היועצים בעסקה הנוכחית היו ג'יי.פי מורגן, הרצוג-פוקס-נאמן ו-Latham & Watkins מהצד של מלאנוקס, וברקליס, נשיץ-ברנדס-אמיר ו-Carter Ledyard & Milburn מהצד של איזיצ'יפ.

השכנות מיוקנעם

עוד כתבות

עופרה שטראוס, יו''ר קבוצת שטראוס / צילום: שלומי יוסף

מימוש ענק: משפחת שטראוס מכרה מניות של חברת המזון ב-405 מיליון שקל

המכירה בוצעה במחיר של 114.5 שקלים למניה, דיסקאונט של 3% על מחירה בבורסה ● המכירה מצטרפת למימושים נוספים שביצעה שטראוס בשנים האחרונות, בסך מצטבר של קרוב למיליארד שקל

תכנית המתאר לצפון מערב העיר ת''א / 3700 - אבן גבירול / הדמיה: יח''צ

בשורת התשתיות מחלחלת גם לנדל"ן: תוכניות הענק שמתקדמות לאישור סופי

הקפיצה הצפויה בשימוש בתחבורה ציבורית, בעקבות מהפכת המטרו והרכבות הקלות, צפויה לקדם גם פיתוח נדל"ני מואץ במתחמי ענק חדשים בלב גוש דן ● לקראת כנס התשתיות, בדקנו אילו תוכניות נמצאות בשלבי תכנון מתקדמים, מה הן מציעות, ואיך הן ישנו את סביבתן?

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-190 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

כ-70 אלף ישראלים עזבו את ישראל בשנת 2024. כמה חזרו?

לפי נתוני הלמ"ס, מספר הישראלים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2024 הגיעה לכ-70 אלף, ואילו כ-19 אלף ישראלים חזרו מחו"ל ● מבין העוזבים כ-40% היו בגילאי 39-20, כאשר גברים רווקים עוזבים יותר מנשואים ונשים נשואות עוזבות יותר מרווקות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

יציבות בוול סטריט לקראת החלטת הריבית; אינטל מזנקת ב-11%, Wix ב-5%

ירידות באירופה ● ASML, חברת השבבים ההולנדית עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון הודיעה על סבב פיטורים נוסף - 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר מתאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות היום ● ב-21:00, הפדרל ריזרב יודיע על החלטת הריבית

מימין: נוחיק סמל, מנכ''ל סוני סמיקונדקטור ישראל, דדי ילין, מנהל מרכז הפיתוח בישראל של ARM / צילומים: מארק נומדר, יח''צ

50 עובדים בבת אחת: ענקית השבבים שניצלה את סגירת סוני בישראל

לגלובס נודע כי חלק מעובדי סוני בישראל נקלטו בחברת ארם שבשליטת סופטבנק, המגבירה את מאמצי הגיוס שלה בארץ ● זאת לאחר שהראשונה החלה בנסיגה מפעילות המו"פ שלה בישראל

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

מבוכה באמזון: מייל פנימי שנשלח בטעות חשף את גל הפיטורים הקרוב

אמזון חשפה בטעות את הקיצוצים המתוכננים בחטיבת הענן במייל שנשלח הלילה לעובדי החברה ● גל הפיטורים הנוכחי, שצפוי לכלול כ-14,000 עד 16,000 עובדים, אכן מתחיל השבוע, אולם המייל הקדים את ההודעות האישיות שהיו אמורות להמסר לעובדים שיושפעו מהמלך

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב–לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

שמוליק ארבל, המשנה למנכ''ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים: "נדרשת הכפלת ההשקעה בתשתיות בעשור הקרוב"

שמוליק ארבל, המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על החטיבה העסקית, ציין בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי מלאי התשתיות בישראל נמוך ביחס למדינות מפותחות, וכי הגידול המהיר באוכלוסייה מחייב האצה בהשקעות

אברהם נובוגרוצקי / צילום: תמר מצפי

ברוב גדול: נובוגרוצקי ניצח בבחירות לנשיאות התאחדות התעשיינים

אברהם (נובו) נובוגרוצקי זכה ב-523 קולות מול המועמד צורי דבוש שקיבל רק 219 קולות ●  הוא יחליף את רון תומר שכיהן בתפקיד בשש השנים האחרונות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדדי הבנקים והבנייה נפלו בכ-2%

מדד ת"א 35  יורד ב-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● טבע נתנה תחזית מאכזבת להכנסותיה ורווחיה ב-2026 ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

עו''ד ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: עופר עמרם

רשות ני"ע הכפילה תוך שנה את סכום הקנסות בשוק ההון

רשות ניירות ערך מדווחת על עלייה חדה בקנסות ב-2025: הוטלו 29 עיצומים בסכום מצטבר של יותר מ-6 מיליון שקל, לעומת 23 עיצומים בכ-3 מיליון שקל ב-2024 ● רוב הקנסות נגעו להפרות דיווח ולגילוי חסר למשקיעים

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

מנהל פיתוח מגוגל: התוכנית של אסטרה לאבס להתחרות בענקיות השבבים

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"