גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקת ענק בהיי-טק: מלאנוקס תרכוש את איזיצ'יפ ב-811 מ' ד'

(עדכון) - מלאנוקס תשלם 25.5 דולר למניית איזיצ'יפ, פרמיה של כ-16% על מחיר הנעילה אמש בוול סטריט ■ העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 ■ מלאנוקס צופה כי העסקה תוסיף ערך non-GAAP מהיום הראשון

איל וולדמן / צילום: תמר מצפי
איל וולדמן / צילום: תמר מצפי

עסקת מיזוג משמעותית תאחד בין שתיים מחברות ההיי-טק הציבוריות הבולטות בישראל, שממוקמות בסמיכות זו לזו באזור התעשייה של יקנעם: מלאנוקס הודיעה היום על רכישת איזיצ'יפ בעסקה של 811 מיליון דולר במזומן (כ-620 מיליון דולר בניכוי המזומנים שבקופה). מחיר מניית איזיצ'יפ בעסקה הוא 25.5 דולר, ומהווה פרמיה של 16% על שווי השוק הנוכחי של איזיצ'יפ, שנסחרת בנאסד"ק ובתל-אביב. איזיצ'יפ כבר נסחרה בעבר בשווי גבוה יותר מזה שבו היא נרכשת כעת: במארס 2012 היא הגיעה לשווי של יותר מ-1.2 מיליארד דולר.

מלאנוקס, שהייתה גם היא חברה דואלית, אך נמחקה ממסחר בת"א לפני כשנתיים, נסחרת כיום בנאסד"ק, ושווי השוק שלה הוא 1.85 מיליארד דולר. בסוף הרבעון השני היו בקופת החברה כ-465 מיליון דולר, והיא תממן את העסקה באמצעות המזומנים שברשותה, ועוד 300 מיליון דולר באמצעות חוב. העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 בכפוף לאישור בעלי מניות איזיצ'יפ, ולתרום לרווח הנקי של מלאנוקס על בסיס Non-GAAP באופן מיידי.

שתי החברות עוסקות בתחום ציוד התקשורת: מלאנוקס מספקת שבבים, כרטיסים, מתגי תקשורת וכבלים להעברת נתונים מהירה בתקשורת ארגונית, ואיזיצ'יפ מפתחת שבבים לראוטרים (נתבים) של רשתות תקשורת גדולות, עבור יצרניות ציוד תקשורת. מבחינת לקוחות שתי החברות, העסקה מייצרת סינרגיה טובה, משום ששתיהן פונות לאותו סוג של לקוחות.

"הסינרגיות בין איזיצ'יפ למלאנוקס יוצרות הזדמנויות אטרקטיביות. אנו צופים כי הטכנולוגיות ופורטפוליו המוצרים המשולבים שלנו יספקו פתרונות מובילים של קישוריות ועיבוד חכמים, מקצה-לקצה, עבור מרכזי נתונים ורשתות תקשורת מרחבית", אמר איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס.

"אנו צופים שהרכישה של הטכנולוגיות והצוות של איזיצ'יפ תשפר את מעמדנו להציע יכולות נוספות עבור פתרונות קישוריות ועיבוד חכמים בקצב 100 ג'יגה-בייט לשנייה, ומעבר. כרכישה המשמעותית השנייה שלנו בישראל, אנו בטוחים ביכולת שלנו לשלב בפועל וביעילות את צוותי איזיצ'יפ ומלאנוקס המוכשרים", הוסיף וולדמן.

"איחוד הכוחות עם מלאנוקס מייצג מספר רב של סינרגיות, שיוצרות עוצמה אמיתית של פתרונות לקישוריות ועיבוד", אמר אלי פרוכטר, מנכ"ל איזיצ'יפ. "אני רוצה להודות לבעלי המניות והלקוחות שלנו על אמונם בנו, ולעובדים המצטיינים שלנו על כך שבנו חברה מנצחת, שהתחילה לפני 15 שנים עם מתחרים רבים וללא לקוחות, והפכה למובילת שוק עם טכנולוגיה ומוצרים חדשניים. אנו שמחים להצטרף לצוות מלאנוקס, ומצפים לעבוד ביחד כדי לדחוף ביתר שאת את צמיחת החברה המשולבת".

איום מצד היצרניות הגדולות

מאפיין שמשותף למלאנוקס ולאיזיצ'יפ, ועשוי להסביר את העסקה בין השתיים, הוא האיום על כל אחת מהן מצד יצרניות ציוד התקשורת הגדולות. הפתרונות של מלאנוקס תואמים לתקני התקשורת אינפיניבנד ואת'רנט. לאורך השנים, מלאנוקס נהנתה כשאינטל השיקה פלטפורמה חדשה; המגמה של שדרוגי הלקוחות לפלטפורמה החדשה של אינטל ייצרה "על הדרך" ביקושים גם לפתרונות של מלאנוקס. כך היה למשל ב-2012, כשאינטל השיקה את המעבד Romely, וכך קורה גם בשנה זו, עם השקת Grantley של אינטל.

אלא שבעתיד הקרוב צפויה אינטל להשיק פתרונות מקצה-לקצה, מבוססי אינפיניבנד. כבר ב-2012, כשאינטל רכשה את פעילות האינפיניבנד של חברת QLogic שהתחרתה במלאנוקס, היה ברור שבמוקדם או במאוחר אינטל עצמה תהפוך למתחרה ישירה. עם זאת, נראה שבמלאנוקס מאמינים ביתרון הטכנולוגי שלהם על פני אינטל. בעבר צוטט וולדמן בנושא, כשאמר שהטכנולוגיה של אינטל "אינה תחרותית".

סיפור דומה, במידה מסוימת, קיים עם איזיצ'יפ וסיסקו. האיום של סיסקו על איזיצ'יפ בא לידי ביטוי בעוצמה רבה לפני מספר חודשים. סיסקו היא כיום הלקוחה הגדולה ביותר של איזיצ'יפ (כ-35% מהכנסות המחצית הראשונה, כ-19 מיליון דולר). באפריל האחרון דיווחה איזיצ'יפ שסיסקו לא מתכננת להשתמש בדור הבא של המעבדים של איזיצ'יפ (NPS), אלא לעבור לפיתוח עצמי שלה.

מדובר בפגיעה עתידית באיזיצ'יפ - ב-2015 המכירות לסיסקו עדיין יהיו במגמת צמיחה, אך בעתיד, כדי לפצות על הפגיעה הצפויה, הייתה איזיצ'יפ נדרשת להשיג כמה לקוחות חדשים במקום סיסקו.

בתגובה לדיווח נחתך כרבע משוויה של איזיצ'יפ; מאז אמנם המניה התאוששה, והיא נסחרת במחיר גבוה יותר מזה שהיה טרום ההודעה, אך ייתכן שלקושי הצפוי הייתה השפעה על גיבוש העסקה הצפויה עם מלאנוקס.

החיבור עם איזיצ'יפ יביא לכך שמלאנוקס תספק למעשה חבילת פתרונות כוללת. למעשה, מלאנוקס תתחרה עכשיו ראש-בראש גם מול סיסקו וגם מול אינטל, אך תציע גם פתרונות שאין לכל אחת מהשתיים. לפי הודעת החברות, הרכישה היא צעד באסטרטגיה של מלאנוקס בדרך להיות הספק המוביל של פתרונות קישוריות חכמים עבור מרכזי נתונים מוגדרי תוכנה. "המוצרים והמומחיות המתווספים של איזיצ'יפ בעיבודי אבטחה, בדיקה עמוקה של חבילות מידע, וידיאו ואחסון מחזקים את מעמדה המוביל של מלאנוקס, ואת יכולתה לספק פתרונות מלאים של קישוריות חכמה מקצה לקצה", נכתב בהודעה.

באיזיצ'יפ אין בעל מניות מרכזי, וכמה גופים מוסדיים ישראליים מחזיקים בה: הראל עם 6.3% מהון המניות של החברה - ששוויין בעסקה הנוכחית כ-48.3 מיליון דולר; פסגות עם 5.9% בשווי 45.2 מיליון דולר ומגדל עם 5.3% בשווי 40.7 מיליון דולר. פרוכטר מחזיק בכ-2.2% ממניות איזיצ'יפ, ויקבל עם מכירת החברה 16 מיליון דולר. מדיניות התגמול של איזיצ'יפ לא כוללת "מצנח זהב" לבכיריה, אך עם העברת השליטה בחברה, אופציות שבידיהם יבשילו מיידית.

הרכישות הבולטות

לפני כשנה, מניית איזיצ'יפ זינקה לפתע ללא כל הודעה מצדה, בעקבות ספקולציות על כך שהיא יעד לרכישה, דבר שבסופו של דבר לא קרה, עד היום. איזיצ'יפ עצמה רכשה לפני קצת יותר משנה את Tilera האמריקאית תמורת עד 130 מיליון דולר.

מלאנוקס אמנם לא רוכשת חברות בקצב מסחרר, אך לאורך השנים היו לה כמה רכישות אסטרטגיות שהיא ביצעה. אחת הרכישות היותר גדולות הייתה גם היא בישראל, כשמלאנוקס רכשה בסוף 2010 את וולטייר, שנסחרה בנאסד"ק, תמורת 208 מיליון דולר.

הרכישה המשמעותית האחרונה הייתה לפני כשנתיים, כשמלאנוקס קנתה את Kotura האמריקאית תמורת 82 מיליון דולר, וב-2014 היא רכשה בסכום לא מהותי את הסטארט-אפ הישראלי Integrity Project.

היועצים בעסקה הנוכחית היו ג'יי.פי מורגן, הרצוג-פוקס-נאמן ו-Latham & Watkins מהצד של מלאנוקס, וברקליס, נשיץ-ברנדס-אמיר ו-Carter Ledyard & Milburn מהצד של איזיצ'יפ.

השכנות מיוקנעם

עוד כתבות

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הכנסת הרחיבה את סמכויות בתי הדין הרבניים בתחום המזונות. מה המשמעות?

רק בפברואר האחרון בג"ץ קבע כי בתי הדין הרבניים אינם מוסמכים לדון במזונות ילדים ללא הסכמת שני ההורים ● האם הוא צפוי להתערב כעת בחקיקה של הכנסת שעקפה את פסיקתו, ומה היה המצב המשפטי עד עכשיו? ● גלובס עושה סדר

תקלת אינטרנט / צילום: Shutterstock

תקלת ענק באינטרנט מנעה גישה לאתרים רבים - "מאמינים שהתקלה נפתרה כעת"

בעקבות התקלה אתרים שונים חדלו לעבוד ובהם רשת X ,OpenAI, ספוטיפיי, גריינדר ועוד ● במקביל להודעה על תיקון התקלה, חברת קלאודפלייר פרסמה כתבה: "ייתכן שחלק מהלקוחות עדיין יתקלו בבעיות בכניסה"

בית חולים שיבא תל השומר / צילום: נעמה עזריאלי פרנק

אנבידיה ושיבא חושפות שיתוף פעולה שאפתני לפיענוח הגנום האנושי

בית החולים שיבא וענקית השבבים אנבידיה הודיעו על שיתוף פעולה אסטרטגי בפרויקט מדעי שאפתני שיתקיים בישראל: פיענוח ההשפעה של גנים לא מקודדים על בריאות האדם ● בהסכם, שמוערך בעשרות מיליוני דולרים, לוקח חלק גם בית החולים האמריקאי מאונט סיני ● "הפרויקט הזה יכול להוות בסיס דרמטי לצמיחה הכלכלית שלנו", אומר מנכ"ל שיבא, פרופ' יצחק קרייס, בראיון לגלובס

ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר, נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית וח''כ חנוך מילביצקי / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין, נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת, כדיה לוי

בג"ץ נתן זריקת עידוד ללשכת עוה"ד, שעשויה לחטוף מכה ממקום אחר

השופטים הקפיאו את החוק שקיצץ את דמי החבר שגובה לשכת עורכי הדין ואסר עליה לממן בהם את פעילותה הציבורית ● בלשכה נזהרים מחגיגות כל עוד גורל החוק לא הוכרע ● יוזמיו כבר מתכננים את הצעדים הבאים נגד הלשכה, ויו"ר ועדת החוקה קורא לעורכי הדין שלא לשלם את דמי החבר

עומר אדם / צילום: שי פרנקו

"במשך תקופה ארוכה אני מתעניין בתחום הסייבר": ההשקעה החדשה של עומר אדם

חברת אבטחת הענן Aryon השלימה גיוס של משקיעים אסטרטגיים בהיקף של 4 מיליון דולר, מתוכם מיליון דולר גויסו מהזמר עומר אדם ● אלקטרה חתמה עם סמסונג על הסכם הפצה אסטרטגי של עשרות מיליוני שקלים ● המחזור השני של האקדמיה למנכ"ליות יוצא לדרך ● וגם: בעבר הוא כיהן כמנכ"ל מכבי חיפה, היום הוא מנכ"ל מותג הנעליים טבע נאות ● אירועים ומינויים

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ראש צוות השרים לסמכויות ועדת החקירה לאירועי ה-7 באוקטובר: יריב לוין

בצוות יהיו חברים גם השרים בן גביר, סמוטריץ', סטרוק, אלקין, דיכטר, גמליאל, אליהו ושיקלי ● הצוות אמור לקבוע את סמכויות ועדת החקירה שמתכננת הממשלה להקים במקום ועדה ממלכתית, ולהחליט אילו נושאים ייכללו במנדט שלה

ראש ממשלת יפן סנאה טאקאיצ'י / צילום: ap, Eugene Hoshiko

"הצוואר חייב להיכרת": המתיחות בין המעצמות הגדולות במזרח עולה מדרגה

המתיחות בין יפן לסין מתגברת לאחר דברי ראש ממשלת יפן על אפשרות תגובה צבאית במקרה של תקיפה סינית על טייוואן ● לצד חילופי אזהרות מסע והזנקת מטוסי קרב, המשבר כבר פוגע בתיירות, בתעופה ובשווקים - ומעמיד את יציבות הכלכלה האזורית בסימן שאלה

דוד פורר / צילום: איל יצהר

סרצ'לייט ופורר חיסלו את ההחזקה בבזק ב־2.7 מיליארד שקל

ביקום השלימה את מכירת כלל מניותיה בבזק בהיקף של 2.7 מיליארד שקל, ועל כן היא כבר לא בעלת השליטת בחברת התקשורת ● גורמים בסביבת העסקה מדווחים כי 60% מהרוכשים הם גופים ישראלים והיתר זרים

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

הרווח של בנק לאומי זינק ל-2.7 מיליארד שקל ברבעון; יחלק דיבידנד בהיקף שיא

לאחר שחרור מגבלת החלוקה של הדיבידנדים ע"י בנק ישראל, לאומי יחלק לבעלי מניותיו דיבידנד בסכום של 2 מיליארד שקל - הדיבידנד השוטף הגבוה אי-פעם של בנק בישראל

המשרוקית מסבירה. ועדות חקירה / צילום: יעקב סער - לע''מ

זן חדש של ועדות חקירה? החלטת ממשלה לא תספיק

הממשלה החליטה: ועדת חקירה - אבל לא ממלכתית. אז מה כן, ומה צריך לקרות כדי שזה באמת ייצא לפועל? ● המשרוקית של גלובס

הדמיית מגדל SIX 8 / צילום: SIX 8

יותר מ-200 אלף שקל למ"ר: מחיר שיא לדירה ליד הים בתל אביב

לגלובס נודע שלאחרונה התבצעה אחת העסקאות הגבוהות שבוצעו השנה - דירה בקומה העשירית במגדל SIX 8, שלא רחוק מהדולפינריום בתל אביב, נמכרה תמורת 58 מיליון שקל ● הסכום ששולם מבטא מחיר ממוצע למ"ר של כ־210 אלף שקל והוא אינו לוקח בחשבון שטח מרפסות ושטחי שירות אשר עשויים לשנות את המחיר הממוצע

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

ישראל מאבדת את היתרון במזרח התיכון. רק דבר אחד יכול להציל אותה

מכירת המטוס המתקדם פותחת מרוץ חימוש במזרח התיכון שאין לדעת איפה יעצר ● אי־הכרעת חמאס שידרה מסר בעייתי לציר הסוני המתון, והיעדר האופק המדיני בנושא הפלסטיני מרחיק את ערב הסעודית - על כן, טראמפ כאיש עסקים, עושה ביזנס בצירים אחרים ● רק נורמליזציה עשויה לאזן את מחיר ההפסד לישראל

סוחר בקומת המסחר בבורסת ניו יורק / צילום: ap, Richard Drew

"תיקון מתרחש בשווקים": אנליסטים מעריכים שירידות נוספות בדרך

מדדי ה-S&P 500 והנאסד"ק נפלו מתחת לממוצע הנע של 50 יום שלהם - מה שעלול להצביע על כך שירידות נוספות בדרך ● אנליסטים מעריכים שה-S&P 500 יירד בסך הכל 5%-10% משיאו, ושהנאסד"ק ייפול ב-8% ● חלק מהאנליסטים מאמינים כי התיקון כבר כאן: "אם זה לא היה ברור עד כה, שיהיה ברור כעת: תיקון מתרחש בשוק המניות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות

ה-S&P 500 ירד בקרוב ל-1% ● אלפאבית קפצה לאחר שנחשף כי ברקשייר האת'וויי של וורן באפט רכשה החזקה בה ● אלביט וצים מזנקות בכ-7% ובכ-6%, בהתאמה ● הביטקוין ממשיך במומנטום השלילי שלו, מחירו נע סביב 91 אלף דולר ● מחירי הזהב והכסף ירדו ● משקיעי העל חשפו את ההשקעות שלהם: הרוכשים והמוכרים של גוגל, אלו שרכשו אמזון, וזה שחתך את אינטל רבעון אחרי שרכש אותה

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

בתעשייה הביטחונית מאותתים: הפסקת האש פותחת דלת לשורה של עסקאות ענק

אלביט דיווחה על אחת העסקאות הגדולות בתולדותיה עם "לקוחה בינלאומית" - בהיקף של 2.3 מיליארד דולר ● בכך היא מצטרפת לשורת עסקאות שנרקמו לאחרונה, ובתעשיות הביטחוניות המקומיות מעריכים כי בתקופה הקרובה יבשילו לכדי עסקאות מגעים נוספים ● בשורה חיובית גם מגרמניה: מסירה את האמברגו על ישראל

קיר סטארמר, ראש ממשלת בריטניה / צילום: Reuters, Zhanna Manukyan

בגלל "אואזיס": בריטניה תאסור בחוק ספסרות מקוונת בכרטיסים

פלטפורמות כמו Viagogo לא יוכלו למכור יותר כרטיסים במחיר העולה על מחיר הקנייה שלהם ● מניית החברה צנחה במסחר בארה"ב ● החוק תקף לאירועים חיים, כולל משחקי ספורט

גיוס עובדים / צילום: Shutterstock, tsyhun

מחקר חדש של דיל: 75% מהחברות בישראל מצמצמות גיוסי ג'וניורים

המחקר, המבוסס על סקר רחב־היקף שנערך בקרב אלפי מעסיקים מ־17 מדינות, מצביע על צמצום חד ביכולת ההשתלבות בשוק העבודה עבור מי שנמצאים בתחילת דרכם - כאשר ישראל מובילים את המגמה העולמית

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

סבב פיטורים שני בפלייטיקה השנה: עלול להשפיע על מאות עובדים

חברת הגיימינג הישראלית יוצאת לסבב פיטורים נוסף בשבועות הקרובים, שעשוי להשפיע על מאות עובדים - ככל הנראה בין 10% ל-20% מתוך מעל ל-3,000 ● הקיצוצים בחברה החלו כבר ב-2022, אז הועסקו בחברה מעל ל-4,000 איש ● בפלייטיקה הסתפקו בתגובה קצרה: "בהתאם למדיניות החברה, איננו נוהגים להתייחס לנושאים מסוג זה"

השקל מול הדולר / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר קופץ מול השקל. למה זה קורה?

מתחילת השנה התחזק השקל ב–10.4%, וביותר מ–2% בחודש האחרון ● אך הורדת הריבית הצפוייה, הירידות בוול סטריט והתאוששות הדולר בעולם, מאיימות על המשך המגמה ● דיסקונט: בתרחיש ביטחוני-גיאופוליטי אופטימי, השקל עשוי אף לרדת מתחת ל-3 שקלים

בית רומנו הקיים / צילום: משה צור אדריכלים

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ת"א: 3 קומות יתוספו לבית רומנו שיהפוך למבנה ציבורי

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב החליטה כי הזכויות בבית רומנו יועברו מחברת YBOX נדל"ן לעירייה ● בתוך כך, המבנה ההיסטורי יהפוך למבנה בעל אופי ושימושים ציבוריים ● בתמורה, תקבל החברה זכויות למגורים בהיקף של עשרות אלפי מ"ר במקומות שונים בעיר