גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקת ענק בהיי-טק: מלאנוקס תרכוש את איזיצ'יפ ב-811 מ' ד'

(עדכון) - מלאנוקס תשלם 25.5 דולר למניית איזיצ'יפ, פרמיה של כ-16% על מחיר הנעילה אמש בוול סטריט ■ העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 ■ מלאנוקס צופה כי העסקה תוסיף ערך non-GAAP מהיום הראשון

איל וולדמן / צילום: תמר מצפי
איל וולדמן / צילום: תמר מצפי

עסקת מיזוג משמעותית תאחד בין שתיים מחברות ההיי-טק הציבוריות הבולטות בישראל, שממוקמות בסמיכות זו לזו באזור התעשייה של יקנעם: מלאנוקס הודיעה היום על רכישת איזיצ'יפ בעסקה של 811 מיליון דולר במזומן (כ-620 מיליון דולר בניכוי המזומנים שבקופה). מחיר מניית איזיצ'יפ בעסקה הוא 25.5 דולר, ומהווה פרמיה של 16% על שווי השוק הנוכחי של איזיצ'יפ, שנסחרת בנאסד"ק ובתל-אביב. איזיצ'יפ כבר נסחרה בעבר בשווי גבוה יותר מזה שבו היא נרכשת כעת: במארס 2012 היא הגיעה לשווי של יותר מ-1.2 מיליארד דולר.

מלאנוקס, שהייתה גם היא חברה דואלית, אך נמחקה ממסחר בת"א לפני כשנתיים, נסחרת כיום בנאסד"ק, ושווי השוק שלה הוא 1.85 מיליארד דולר. בסוף הרבעון השני היו בקופת החברה כ-465 מיליון דולר, והיא תממן את העסקה באמצעות המזומנים שברשותה, ועוד 300 מיליון דולר באמצעות חוב. העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 בכפוף לאישור בעלי מניות איזיצ'יפ, ולתרום לרווח הנקי של מלאנוקס על בסיס Non-GAAP באופן מיידי.

שתי החברות עוסקות בתחום ציוד התקשורת: מלאנוקס מספקת שבבים, כרטיסים, מתגי תקשורת וכבלים להעברת נתונים מהירה בתקשורת ארגונית, ואיזיצ'יפ מפתחת שבבים לראוטרים (נתבים) של רשתות תקשורת גדולות, עבור יצרניות ציוד תקשורת. מבחינת לקוחות שתי החברות, העסקה מייצרת סינרגיה טובה, משום ששתיהן פונות לאותו סוג של לקוחות.

"הסינרגיות בין איזיצ'יפ למלאנוקס יוצרות הזדמנויות אטרקטיביות. אנו צופים כי הטכנולוגיות ופורטפוליו המוצרים המשולבים שלנו יספקו פתרונות מובילים של קישוריות ועיבוד חכמים, מקצה-לקצה, עבור מרכזי נתונים ורשתות תקשורת מרחבית", אמר איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס.

"אנו צופים שהרכישה של הטכנולוגיות והצוות של איזיצ'יפ תשפר את מעמדנו להציע יכולות נוספות עבור פתרונות קישוריות ועיבוד חכמים בקצב 100 ג'יגה-בייט לשנייה, ומעבר. כרכישה המשמעותית השנייה שלנו בישראל, אנו בטוחים ביכולת שלנו לשלב בפועל וביעילות את צוותי איזיצ'יפ ומלאנוקס המוכשרים", הוסיף וולדמן.

"איחוד הכוחות עם מלאנוקס מייצג מספר רב של סינרגיות, שיוצרות עוצמה אמיתית של פתרונות לקישוריות ועיבוד", אמר אלי פרוכטר, מנכ"ל איזיצ'יפ. "אני רוצה להודות לבעלי המניות והלקוחות שלנו על אמונם בנו, ולעובדים המצטיינים שלנו על כך שבנו חברה מנצחת, שהתחילה לפני 15 שנים עם מתחרים רבים וללא לקוחות, והפכה למובילת שוק עם טכנולוגיה ומוצרים חדשניים. אנו שמחים להצטרף לצוות מלאנוקס, ומצפים לעבוד ביחד כדי לדחוף ביתר שאת את צמיחת החברה המשולבת".

איום מצד היצרניות הגדולות

מאפיין שמשותף למלאנוקס ולאיזיצ'יפ, ועשוי להסביר את העסקה בין השתיים, הוא האיום על כל אחת מהן מצד יצרניות ציוד התקשורת הגדולות. הפתרונות של מלאנוקס תואמים לתקני התקשורת אינפיניבנד ואת'רנט. לאורך השנים, מלאנוקס נהנתה כשאינטל השיקה פלטפורמה חדשה; המגמה של שדרוגי הלקוחות לפלטפורמה החדשה של אינטל ייצרה "על הדרך" ביקושים גם לפתרונות של מלאנוקס. כך היה למשל ב-2012, כשאינטל השיקה את המעבד Romely, וכך קורה גם בשנה זו, עם השקת Grantley של אינטל.

אלא שבעתיד הקרוב צפויה אינטל להשיק פתרונות מקצה-לקצה, מבוססי אינפיניבנד. כבר ב-2012, כשאינטל רכשה את פעילות האינפיניבנד של חברת QLogic שהתחרתה במלאנוקס, היה ברור שבמוקדם או במאוחר אינטל עצמה תהפוך למתחרה ישירה. עם זאת, נראה שבמלאנוקס מאמינים ביתרון הטכנולוגי שלהם על פני אינטל. בעבר צוטט וולדמן בנושא, כשאמר שהטכנולוגיה של אינטל "אינה תחרותית".

סיפור דומה, במידה מסוימת, קיים עם איזיצ'יפ וסיסקו. האיום של סיסקו על איזיצ'יפ בא לידי ביטוי בעוצמה רבה לפני מספר חודשים. סיסקו היא כיום הלקוחה הגדולה ביותר של איזיצ'יפ (כ-35% מהכנסות המחצית הראשונה, כ-19 מיליון דולר). באפריל האחרון דיווחה איזיצ'יפ שסיסקו לא מתכננת להשתמש בדור הבא של המעבדים של איזיצ'יפ (NPS), אלא לעבור לפיתוח עצמי שלה.

מדובר בפגיעה עתידית באיזיצ'יפ - ב-2015 המכירות לסיסקו עדיין יהיו במגמת צמיחה, אך בעתיד, כדי לפצות על הפגיעה הצפויה, הייתה איזיצ'יפ נדרשת להשיג כמה לקוחות חדשים במקום סיסקו.

בתגובה לדיווח נחתך כרבע משוויה של איזיצ'יפ; מאז אמנם המניה התאוששה, והיא נסחרת במחיר גבוה יותר מזה שהיה טרום ההודעה, אך ייתכן שלקושי הצפוי הייתה השפעה על גיבוש העסקה הצפויה עם מלאנוקס.

החיבור עם איזיצ'יפ יביא לכך שמלאנוקס תספק למעשה חבילת פתרונות כוללת. למעשה, מלאנוקס תתחרה עכשיו ראש-בראש גם מול סיסקו וגם מול אינטל, אך תציע גם פתרונות שאין לכל אחת מהשתיים. לפי הודעת החברות, הרכישה היא צעד באסטרטגיה של מלאנוקס בדרך להיות הספק המוביל של פתרונות קישוריות חכמים עבור מרכזי נתונים מוגדרי תוכנה. "המוצרים והמומחיות המתווספים של איזיצ'יפ בעיבודי אבטחה, בדיקה עמוקה של חבילות מידע, וידיאו ואחסון מחזקים את מעמדה המוביל של מלאנוקס, ואת יכולתה לספק פתרונות מלאים של קישוריות חכמה מקצה לקצה", נכתב בהודעה.

באיזיצ'יפ אין בעל מניות מרכזי, וכמה גופים מוסדיים ישראליים מחזיקים בה: הראל עם 6.3% מהון המניות של החברה - ששוויין בעסקה הנוכחית כ-48.3 מיליון דולר; פסגות עם 5.9% בשווי 45.2 מיליון דולר ומגדל עם 5.3% בשווי 40.7 מיליון דולר. פרוכטר מחזיק בכ-2.2% ממניות איזיצ'יפ, ויקבל עם מכירת החברה 16 מיליון דולר. מדיניות התגמול של איזיצ'יפ לא כוללת "מצנח זהב" לבכיריה, אך עם העברת השליטה בחברה, אופציות שבידיהם יבשילו מיידית.

הרכישות הבולטות

לפני כשנה, מניית איזיצ'יפ זינקה לפתע ללא כל הודעה מצדה, בעקבות ספקולציות על כך שהיא יעד לרכישה, דבר שבסופו של דבר לא קרה, עד היום. איזיצ'יפ עצמה רכשה לפני קצת יותר משנה את Tilera האמריקאית תמורת עד 130 מיליון דולר.

מלאנוקס אמנם לא רוכשת חברות בקצב מסחרר, אך לאורך השנים היו לה כמה רכישות אסטרטגיות שהיא ביצעה. אחת הרכישות היותר גדולות הייתה גם היא בישראל, כשמלאנוקס רכשה בסוף 2010 את וולטייר, שנסחרה בנאסד"ק, תמורת 208 מיליון דולר.

הרכישה המשמעותית האחרונה הייתה לפני כשנתיים, כשמלאנוקס קנתה את Kotura האמריקאית תמורת 82 מיליון דולר, וב-2014 היא רכשה בסכום לא מהותי את הסטארט-אפ הישראלי Integrity Project.

היועצים בעסקה הנוכחית היו ג'יי.פי מורגן, הרצוג-פוקס-נאמן ו-Latham & Watkins מהצד של מלאנוקס, וברקליס, נשיץ-ברנדס-אמיר ו-Carter Ledyard & Milburn מהצד של איזיצ'יפ.

השכנות מיוקנעם

עוד כתבות

דפנה קולר, מקימת אינסיטרו / איור: גיל ג'יבלי

החברה של דפנה קולר מקימה אתר פיתוח בישראל: "עסקה סינרגטית. מוסיפה לנו יכולות"

חברת הביוטק אינסיטרו, המשתמשת ב־AI לפיתוח תרופות, רוכשת את קומביינבל הישראלית ● דפנה קולר, ישראלית במקור, נבחרה ב־2024 לאחת מבין המשפיעים בעולם בתחום ה־AI של מגזין הטיים ● ראיון עם קולר יפורסם במהדורת סופ"ש של גלובס

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו"ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"; החוזים על וול סטריט יורדים

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

הדמיית מלון LUMINA / צילום: יח''צ ברקליס

ההשקעה החדשה של קבוצת ברקליס בים המלח

קבוצת ברקליס בשליטת מוטי גרין נכנסת לזירת תיירות המרפא העולמית: תשקיע כ–350 מיליון שקל בהקמת ריזורט לונג'ביטי (אריכות ימים) ורפואה מונעת בים המלח, שייקרא LUMINA ● מיהם שרי הממשלה שהגיעו לאירוע הפרישה של ינקי קוינט, והמינוי החדש בסוכנות ארלו דיגיטל של קבוצת ראובני פרידן ● אירועים ומינויים

זהבית כהן, מנהלת AMI, עמיר בירם, ממנהלי JTLV / צילום: רמי זרנגר, שרון גבאי

הרווח העצום של זהבית כהן ועמיר בירם: מימושים של 1.8 מיליארד שקל בשבוע

בחמשת ימי המסחר הראשונים של 2026 בעלי עניין בבורסה בתל אביב מימשו מניות בהיקף של יותר מ־1.8 מיליארד שקל - קצב שמאפיין בשנה רגילה מכירות של מעל רבעון ● בין המממשים גם מנהלים בכירים בחברות הנסחרות שמכרו מניות ביותר מ־100 מיליון שקל

מימין: פרופ' אמנון שעשוע, מייסד שותף של AI21; פרופ' יואב שוהם, מנכ''ל שותף ומייסד שותף; ואורי גושן, מנכ''ל שותף ומייסד שותף / צילום: עומר הכהן

AI21: "מכחישים משא ומתן על רכישה על ידי אנבידיה"

למרות דבריהם של המייסדים פרופ' אמנון שעשוע והמנכ"ל אורי גושן על "משא ומתן עם אנבידיה", בחברה מכחישים כל דיונים על רכישה אפשרית ● בשבועיים האחרונים שמרו ב-AI21 על שתיקה, אז מה קרה דווקא עכשיו?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

אפל בחרה בג'מיני, והשווי של גוגל זינק לראשונה מעל 4 טריליון דולר

אפל הודיעה כי היא צפויה לשתף פעולה עם גוגל ולהישען על מודל ה-AI שלה, ג'מיני, במסגרת פיתוח מוצרי הבינה המלאכותית שלה, ביניהם העוזרת הקולית סירי ● בתחילת נובמבר, דווח בבלומברג כי העסקה תהיה בהיקף של כמיליארד דולר בשנה

פיני אורבך / צילום: שליו אריאל

ארקין ביו מקימה קרן ארלי סטייג' נוספת בהיקף של 100 מיליון דולר

המשקיעים העיקריים בקרן, לצד קבוצת ארקין קפיטל עצמה, הם מוסדיים ישראלים, וביניהם הפניקס, כלל ביטוח וקרנות הפנסיה של עמיתים ● זוהי קרן נוספת ברצף של קרנות ביומד שגויסו מאז סיום המלחמה במקביל להתאוששות תחום הביומד בארה"ב

מצלמה של עין שלישית / צילום: עין שלישית

לראשונה: משרד הביטחון אישר מכירת מניות בחברה ביטחונית לקבוצה אמירתית

לגלובס נודע כי אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני אישר את העסקה לפיה קונגלומרט EDGE מאבו דאבי ישקיע כ־10 מיליון דולר תמורת 30% ממניות עין שלישית, ויהפוך לבעל המניות הגדול בה ● המטרה: שילוב המערכות הישראליות במוצרי הקבוצה ומכירתן בשווקים גלובליים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

הקואליציה מקדמת: עבירת המרמה והפרת אמונים בה מואשם נתניהו - תבוטל

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעת חוק חדשה לביטול העבירה הפלילית בה מואשם ראש הממשלה ● יוזמי הצעת החוק שמחה רוטמן, אופיר כץ ומישל בוסקילה טוענים לפגיעה בעיקרון החוקיות ולאכיפה בררנית: "מערכת אכיפת החוק משתמשת בעבירה הזו בשביל למשטר את נבחרי הציבור"

המומחה שמזהיר: המהלך שיהיה "מכתב התאבדות של איראן"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טראמפ הצהיר כי לא יסבול יותר אנטישמים בקואליציה שלו, בעיני מומחים רבים ההכרה של ישראל בסומלילנד עלולה לגרור את אפריקה למאבקי המזרח התיכון, ובישראל עוקבים אחר ההשלכות של המחאות הנרחבות באיראן • כותרות העיתונים בעולם

הפגנות הרפתנים בשבוע שעבר / צילום: מטה מאבק החקלאים והרפתנים

פיצוי של מיליוני שקלים: האוצר מציע לרפתנים לפדות מכסות חלב

ע"פ הודעת משרד האוצר, רפתנים שיהיו מעוניינים למכור את מכסות החלב שלהם יקבלו מיליוני שקלים כפיצוי ● זאת, כדי לאפשר להם להסתגל לשינויים המבניים בענף בעקבות הרפורמה במשק החלב ● בינתיים, הקולות החריפים מהקואליציה מתגברים

אילוסטרציה: Shutterstock / צילום: Shutterstock

האם יש בועה? 440 מיליארד דולר שעלולים להיראות כמו הימור

ענקיות הטכנולוגיה צפויות להשקיע השנה מאות מיליארדים בתשתיות AI ● אך האם השוק נמצא בבועה? אלו התשובות של קתי וודס, ג'יימי דיימון ועוד כמה מהבכירים בוול סטריט ● בבנק אוף אמריקה מזהירים שלא לברוח מהשוק, עדיף לגדר דרך רכישת מניות ערך זולות יחסית ● ומה אפשר ללמוד מהיסטוריית הבועות

פרופילים מזויפים ואזהרות מנוכלים. ההונאות ברשת לא מפסיקות להשתכלל

המהלך של רשות ניירות ערך למאבק בתופעת ההונאות הפיננסיות ברשת

הונאות ההשקעה תפסו תאוצה בשנה האחרונה, כאשר מתחזים לשמות כמו אמיר ירון וגילעד אלטשולר שטפו את הרשתות ● לגלובס נודע כי רשות ני"ע בדרך לקידום חקיקה שתקנה לה סמכות להסיר תכנים כוזבים ● החשש: המהלך עלול להיתקע עם הכניסה לשנת בחירות

בניין WIX. בעיגול: הנשיא ניר זהר / צילום: איל יצהר, שלומי יוסף

סערת וויקס: מודל העבודה מהבית עומד למבחן

ההחלטה הדרמטית של וויקס מסמנת מפנה אפשרי בשוק המעסיקים, כשיש מי שצופים שחברות נוספות יאמצו את המודל כדי לשקם את הפרודוקטיביות והתרבות הארגונית ● מנגד, מומחים מזהירים כי מדובר בפגיעה באיכות החיים של העובדים, שתקשה על גיוס טאלנטים ועלולה להוביל לגל עזיבות ● מה קורה בשאר חברות ההייטק בארץ?

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

הסדר חוב חדש לנוחי דנקנר: יעביר לבנקים מיליונים במזומן ויפרד מנכס בירושלים

דנקנר, לשעבר בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי שקרסה, לא הצליח לעמוד בתנאיו של השלב הראשון ● בהסדר החוב החדש, ישלם 5 מיליון שקל במזומן, וישעבד את זכויותיו על נכסים שירש מאביו, יצחק דנקנר ז"ל

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

יו"ר הפד תחת חקירה: המאבק בין טראמפ לפאוול מסלים לקראת בחירות האמצע

משרד המשפטים הודיע כי בכוונתו לחקור את יו"ר הפד בנוגע לשיפוץ מטה הבנק ● בתגובה, הנגיד האשים את הנשיא בלחצים בשל סירובו להאיץ את קצב הורדת הריבית ● המהלך מגיע ברקע בחירות האמצע שאמורות להתקיים בהמשך השנה, כשנושא יוקר המחיה עומד במרכזן

עו''ד עמית בכר וח''כ יריב לוין / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

לשכת עוה"ד לבג"ץ: לוין מחרים אותנו במינוי נאמנים בהליכי חדלות פירעון

לאחרונה גילו בלשכה עורכי הדין, כי שר המשפטים יריב לוין, פרסם את שמות החברים בוועדות מבלי לכלול בהן את נציגי הלשכה וכי הוועדות אמנם מתכנסות בלעדיהם ● זאת, כך טוענים בלשכה, למרות שראש לשכת עורכי הדין, עמית בכר, העביר ללוין את שמותיהם של שני נציגי הלשכה לוועדות, ובניגוד לחוק

רועי ורמוס, מבעלי קרן נוקד קפיטל / צילום: שלומי יוסף

העסקה של רועי ורמוס וחגי בדש: נוקד תרכוש את מלוא הבעלות בבית השקעות פורטה

נוקד קפיטל, מנהלת קרנות הגידור הגדולה בישראל, רכשה עוד 52% מבית ההשקעות פורטה בעסקת החלפת מניות

ראשי קרן אלומה, מימין אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

קרן אלומה רוכשת חצי מגרינמיקס ב-45 מיליון שקל

לגלובס נודע כי קרן התשתיות אלומה של אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש הופכת הלוואה קיימת של 20 מיליון שקל למניות בחברה ומשקיעה עוד 25 מיליון שקל נוספים ● על פי הערכות בשוק, גרינמיקס היא חברה רווחית

7.3 מיליארד שקל ''היטלים חלוטים'' נצברו בקרן העושר מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז / צילום: Shutterstock

הכנסות "קרן העושר" ממיסוי רווחי יתר: 8.8 מיליארד שקל

עד ה-31 לדצמבר 2025 נצברו בקרן לאזרחי ישראל, המוכרת כ"קרן העושר", סך של כ-8.8 מיליארד שקל מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז ● שותפויות הגז המקומיות משלמות מספר סוגי מסים למדינה על הכנסותיהן והפקת הגז: תמלוגים, מס חברות, ומס רווחי היתר ממשאבי טבע ("מס ששינסקי") ● רשות המיסים מעבירה את כספי ההיטלים הנגבים לחשכ"ל, שמעבירם לקרן לאזרחי ישראל אחת לרבעון