גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקת ענק בהיי-טק: מלאנוקס תרכוש את איזיצ'יפ ב-811 מ' ד'

(עדכון) - מלאנוקס תשלם 25.5 דולר למניית איזיצ'יפ, פרמיה של כ-16% על מחיר הנעילה אמש בוול סטריט ■ העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 ■ מלאנוקס צופה כי העסקה תוסיף ערך non-GAAP מהיום הראשון

איל וולדמן / צילום: תמר מצפי
איל וולדמן / צילום: תמר מצפי

עסקת מיזוג משמעותית תאחד בין שתיים מחברות ההיי-טק הציבוריות הבולטות בישראל, שממוקמות בסמיכות זו לזו באזור התעשייה של יקנעם: מלאנוקס הודיעה היום על רכישת איזיצ'יפ בעסקה של 811 מיליון דולר במזומן (כ-620 מיליון דולר בניכוי המזומנים שבקופה). מחיר מניית איזיצ'יפ בעסקה הוא 25.5 דולר, ומהווה פרמיה של 16% על שווי השוק הנוכחי של איזיצ'יפ, שנסחרת בנאסד"ק ובתל-אביב. איזיצ'יפ כבר נסחרה בעבר בשווי גבוה יותר מזה שבו היא נרכשת כעת: במארס 2012 היא הגיעה לשווי של יותר מ-1.2 מיליארד דולר.

מלאנוקס, שהייתה גם היא חברה דואלית, אך נמחקה ממסחר בת"א לפני כשנתיים, נסחרת כיום בנאסד"ק, ושווי השוק שלה הוא 1.85 מיליארד דולר. בסוף הרבעון השני היו בקופת החברה כ-465 מיליון דולר, והיא תממן את העסקה באמצעות המזומנים שברשותה, ועוד 300 מיליון דולר באמצעות חוב. העסקה צפויה להיסגר ברבעון הראשון של 2016 בכפוף לאישור בעלי מניות איזיצ'יפ, ולתרום לרווח הנקי של מלאנוקס על בסיס Non-GAAP באופן מיידי.

שתי החברות עוסקות בתחום ציוד התקשורת: מלאנוקס מספקת שבבים, כרטיסים, מתגי תקשורת וכבלים להעברת נתונים מהירה בתקשורת ארגונית, ואיזיצ'יפ מפתחת שבבים לראוטרים (נתבים) של רשתות תקשורת גדולות, עבור יצרניות ציוד תקשורת. מבחינת לקוחות שתי החברות, העסקה מייצרת סינרגיה טובה, משום ששתיהן פונות לאותו סוג של לקוחות.

"הסינרגיות בין איזיצ'יפ למלאנוקס יוצרות הזדמנויות אטרקטיביות. אנו צופים כי הטכנולוגיות ופורטפוליו המוצרים המשולבים שלנו יספקו פתרונות מובילים של קישוריות ועיבוד חכמים, מקצה-לקצה, עבור מרכזי נתונים ורשתות תקשורת מרחבית", אמר איל וולדמן, נשיא ומנכ"ל מלאנוקס.

"אנו צופים שהרכישה של הטכנולוגיות והצוות של איזיצ'יפ תשפר את מעמדנו להציע יכולות נוספות עבור פתרונות קישוריות ועיבוד חכמים בקצב 100 ג'יגה-בייט לשנייה, ומעבר. כרכישה המשמעותית השנייה שלנו בישראל, אנו בטוחים ביכולת שלנו לשלב בפועל וביעילות את צוותי איזיצ'יפ ומלאנוקס המוכשרים", הוסיף וולדמן.

"איחוד הכוחות עם מלאנוקס מייצג מספר רב של סינרגיות, שיוצרות עוצמה אמיתית של פתרונות לקישוריות ועיבוד", אמר אלי פרוכטר, מנכ"ל איזיצ'יפ. "אני רוצה להודות לבעלי המניות והלקוחות שלנו על אמונם בנו, ולעובדים המצטיינים שלנו על כך שבנו חברה מנצחת, שהתחילה לפני 15 שנים עם מתחרים רבים וללא לקוחות, והפכה למובילת שוק עם טכנולוגיה ומוצרים חדשניים. אנו שמחים להצטרף לצוות מלאנוקס, ומצפים לעבוד ביחד כדי לדחוף ביתר שאת את צמיחת החברה המשולבת".

איום מצד היצרניות הגדולות

מאפיין שמשותף למלאנוקס ולאיזיצ'יפ, ועשוי להסביר את העסקה בין השתיים, הוא האיום על כל אחת מהן מצד יצרניות ציוד התקשורת הגדולות. הפתרונות של מלאנוקס תואמים לתקני התקשורת אינפיניבנד ואת'רנט. לאורך השנים, מלאנוקס נהנתה כשאינטל השיקה פלטפורמה חדשה; המגמה של שדרוגי הלקוחות לפלטפורמה החדשה של אינטל ייצרה "על הדרך" ביקושים גם לפתרונות של מלאנוקס. כך היה למשל ב-2012, כשאינטל השיקה את המעבד Romely, וכך קורה גם בשנה זו, עם השקת Grantley של אינטל.

אלא שבעתיד הקרוב צפויה אינטל להשיק פתרונות מקצה-לקצה, מבוססי אינפיניבנד. כבר ב-2012, כשאינטל רכשה את פעילות האינפיניבנד של חברת QLogic שהתחרתה במלאנוקס, היה ברור שבמוקדם או במאוחר אינטל עצמה תהפוך למתחרה ישירה. עם זאת, נראה שבמלאנוקס מאמינים ביתרון הטכנולוגי שלהם על פני אינטל. בעבר צוטט וולדמן בנושא, כשאמר שהטכנולוגיה של אינטל "אינה תחרותית".

סיפור דומה, במידה מסוימת, קיים עם איזיצ'יפ וסיסקו. האיום של סיסקו על איזיצ'יפ בא לידי ביטוי בעוצמה רבה לפני מספר חודשים. סיסקו היא כיום הלקוחה הגדולה ביותר של איזיצ'יפ (כ-35% מהכנסות המחצית הראשונה, כ-19 מיליון דולר). באפריל האחרון דיווחה איזיצ'יפ שסיסקו לא מתכננת להשתמש בדור הבא של המעבדים של איזיצ'יפ (NPS), אלא לעבור לפיתוח עצמי שלה.

מדובר בפגיעה עתידית באיזיצ'יפ - ב-2015 המכירות לסיסקו עדיין יהיו במגמת צמיחה, אך בעתיד, כדי לפצות על הפגיעה הצפויה, הייתה איזיצ'יפ נדרשת להשיג כמה לקוחות חדשים במקום סיסקו.

בתגובה לדיווח נחתך כרבע משוויה של איזיצ'יפ; מאז אמנם המניה התאוששה, והיא נסחרת במחיר גבוה יותר מזה שהיה טרום ההודעה, אך ייתכן שלקושי הצפוי הייתה השפעה על גיבוש העסקה הצפויה עם מלאנוקס.

החיבור עם איזיצ'יפ יביא לכך שמלאנוקס תספק למעשה חבילת פתרונות כוללת. למעשה, מלאנוקס תתחרה עכשיו ראש-בראש גם מול סיסקו וגם מול אינטל, אך תציע גם פתרונות שאין לכל אחת מהשתיים. לפי הודעת החברות, הרכישה היא צעד באסטרטגיה של מלאנוקס בדרך להיות הספק המוביל של פתרונות קישוריות חכמים עבור מרכזי נתונים מוגדרי תוכנה. "המוצרים והמומחיות המתווספים של איזיצ'יפ בעיבודי אבטחה, בדיקה עמוקה של חבילות מידע, וידיאו ואחסון מחזקים את מעמדה המוביל של מלאנוקס, ואת יכולתה לספק פתרונות מלאים של קישוריות חכמה מקצה לקצה", נכתב בהודעה.

באיזיצ'יפ אין בעל מניות מרכזי, וכמה גופים מוסדיים ישראליים מחזיקים בה: הראל עם 6.3% מהון המניות של החברה - ששוויין בעסקה הנוכחית כ-48.3 מיליון דולר; פסגות עם 5.9% בשווי 45.2 מיליון דולר ומגדל עם 5.3% בשווי 40.7 מיליון דולר. פרוכטר מחזיק בכ-2.2% ממניות איזיצ'יפ, ויקבל עם מכירת החברה 16 מיליון דולר. מדיניות התגמול של איזיצ'יפ לא כוללת "מצנח זהב" לבכיריה, אך עם העברת השליטה בחברה, אופציות שבידיהם יבשילו מיידית.

הרכישות הבולטות

לפני כשנה, מניית איזיצ'יפ זינקה לפתע ללא כל הודעה מצדה, בעקבות ספקולציות על כך שהיא יעד לרכישה, דבר שבסופו של דבר לא קרה, עד היום. איזיצ'יפ עצמה רכשה לפני קצת יותר משנה את Tilera האמריקאית תמורת עד 130 מיליון דולר.

מלאנוקס אמנם לא רוכשת חברות בקצב מסחרר, אך לאורך השנים היו לה כמה רכישות אסטרטגיות שהיא ביצעה. אחת הרכישות היותר גדולות הייתה גם היא בישראל, כשמלאנוקס רכשה בסוף 2010 את וולטייר, שנסחרה בנאסד"ק, תמורת 208 מיליון דולר.

הרכישה המשמעותית האחרונה הייתה לפני כשנתיים, כשמלאנוקס קנתה את Kotura האמריקאית תמורת 82 מיליון דולר, וב-2014 היא רכשה בסכום לא מהותי את הסטארט-אפ הישראלי Integrity Project.

היועצים בעסקה הנוכחית היו ג'יי.פי מורגן, הרצוג-פוקס-נאמן ו-Latham & Watkins מהצד של מלאנוקס, וברקליס, נשיץ-ברנדס-אמיר ו-Carter Ledyard & Milburn מהצד של איזיצ'יפ.

השכנות מיוקנעם

עוד כתבות

אריק קילמן, מנכ''ל קבוצת TSG / צילום: יח''צ

אחרי זינוק של 300% בשנה: החברה הביטחונית שמגייסת 192 מיליון שקל

בחסות הגאות בסקטור הביטחוני, חברת התוכנה טיאסג'י משלימה גיוס הון פרטי שני תוך חודשיים ● תשואות חלומיות גם בשתי הנפקות נוספות של חברות טכנולוגיה ביטחוניות בת"א

לורן גיל נשיא החברה, יורי פריימן CEO, לאון קופרמן CTO / צילום: יח''צ

השקעת ה-GPU של קרן וינטג' כבר הגיעה לשווי של מיליארד דולר

חברת Cast AI מציעה תוכנה שמנהלת את השימוש במעבדים הגרפיים ובכך מאפשרת גם לחסוך במספר המעבדים שהם נדרשים לקנות או לשכור ● החברה גייסה עד היום כ-200 מיליון דולר, כאשר בסיבוב האחרון שפורסם בתחילת השבוע השקיעה PAV, פסיפיק אליאנס ונצ'רס, זרוע ההשקעות התאגידית אמריקאית של קבוצה קוריאנית בשם Shinsegae

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

לפי שווי דמיוני: סבב הגיוס של ואסט דאטה מתל אביב יוצא לדרך

לגלובס נודע כי ואסט דאטה, המעסיקה כ־500 עובדים בישראל, נמצאת בישורת האחרונה לקראת גיוס הון ● מדובר על היקף של מיליארד דולר, לפי שווי של כ־25 מיליארד דולר ● בנוסף ימכרו העובדים והמייסדים מניות במאות מיליוני דולרים בסבב סקנדרי

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

פלייטיקה תפטר 15% מעובדיה: "המציאות הכלכלית של התעשייה השתנתה"

חברת הגיימינג צפויה לפטר ברבעון הראשון מעל 500 עובדים, כאשר כ-1,000 מכלל עובדיה מועסקים בישראל ● המנכ"ל רוברט אנטוקול ציין כי החברה שואפת להוביל בתחום המשחקים למובייל, בין היתר על־ידי הרחבת המכירות הישירות לצרכן ושימוש ב-AI ובאוטומציה ● מניית החברה איבדה כ-86% מערכה מאז ההנפקה ב-2021

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

האם לקנות קרן סל או מחקה? כעת יש שיקול חדש שתצטרכו להביא בחשבון

346 מיליארד שקל כבר מנוהלים בתעשייה הפסיבית בישראל - שיא של כל הזמנים ● אך רבים מהמשקיעים לא מודעים להבדל בין קרנות סל לקרנות מחקות ● מדוע זה יכול להיות מאוד משמעותי עבורכם, ולמה המעבר של הבורסה למסחר בשישי עשוי להשפיע על החלטת ההשקעה?

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

בשורה להורים ולדולות: משרד הבריאות מקפיא את הכוונה להוציא טיפולים מהשב"ן

לאחר הביקורת הציבורית, משרד הבריאות חתם על מסמך מעודכן לקופות החולים וחזר בו מההחלטה להוציא מביטוח השב"ן את האפשרות לקבל החזרים על טיפולים משלימים בתחומי התפתחות הילד, הריון ולידה ● במשרד יערכו בדיקה מקיפה ולאחריה יוחלט אם לגנוז את השינוי לחלוטין

חומרים: Shutterstock, AP/Jacquelyn Martin (עיבוד תמונה)

מי שמתעמר בפאוול - יש לו עסק איתם: סוחרי מניות המם מתייצבים להגנת יו"ר הפד

משקיעים פרטיים הפעילים במדיה החברתית לא מתכוונים לעבור לסדר היום על האשמות מצד הבית הלבן בדבר מעשים פליליים של הנגיד פאוול, שמטרתן כנראה להפעיל לחץ כדי להביא להפחתות ריבית נוספות ● כמי שבתקופתו דהר שוק המניות לשיאים, הוא זכה באהדתם לנצח

צילום: AP/Evan Vucci, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הדרמה באיראן: אפילו בטהרן כבר לא סופרים את מדינות אירופה

אם מישהו תהה היכן נמצאת אירופה בעימות הנוכחי באיראן, ברגע המכריע שעשוי למוטט את שלטון האייתולות - הרי שהיא עמוק בשוליים ● אחרי ההרג ההמוני של המפגינים האיראניים, התגובות האירופיות הרשמיות היו חלביות ברובן ● כך, האיחוד האירופי שוב ממחיש את חולשתו בסדר העולמי החדש

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

האיום החדש של טראמפ על איראן, והמדינות שעשויות להיפגע

בעוד הריאל קורס והמחאות באיראן מתרחבות, טראמפ מכריז שיוטל מכס של 25% על כל מדינה שתמשיך "לעשות עסקים" איתה ● בין הנפגעות האפשריות: סין, איחוד האמירויות וטורקיה

מנכ''ל תע''א בועז לוי ומנכ''ל רפאל יואב תורג'מן / צילום: תע''א, סיון פרג'

התנאים מושלמים, אז למה הנפקות התעשייה האווירית ורפאל עוד רחוקות

מנהל רשות החברות הצהיר השבוע כי הנפקת תע"א ורפאל תתרחש בקרוב ● על הנייר מדובר בעיתוי נכון, ברקע השגשוג של הסקטור בעולם ● אלא ששורת אתגרים מציבים את המהלך בספק

מספר המשכורות הדרושות לדירה יורד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

שינוי מגמה: ירידה במספר המשכורות הנדרשות לרכישת דירה

מדד המשכורות לרכישת דירה נסוג השנה לרמה של כ-160, לאחר שבשנת 2024 נרשם שיא של 174 משכורות ● במשרד השיכון רואים בכך "סימן ראשוני לשינוי מגמה", אך המומחים מזהירים מפני הסתמכות על "מדד טיפש" שמתעלם מהריבית הגבוהה ומשחיקת כוח הקנייה ● זאת ועוד: הנתונים חושפים כי כוח הקנייה של משקי הבית נשען כיום על עלייה חדה במספר המפרנסים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

ירידות בוול סטריט; מניות הטכנולוגיה נופלות, מניות האנרגיה מזנקות

נאסד"ק יורד ב-1.5% ● מחזיקי אגרות החוב של אורקל תובעים את החברה ● הרשויות בסין הנחו את סוכני המכס לאסור על הכנסת שבבי ה-AI מסוג H200 של אנבידיה למדינה ● המכירות הקמעוניות בארה"ב צמחו ב-0.6%, מעל לתחזיות ● מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים ● מחירי הנפט קופצים במעל 1% בעקבות הטלטלה המתפתחת באיראן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אינטל זינקה ב-7%, מובילאיי נפלה ב-6%

קצב האינפלציה בארה"ב עמד על 2.7%, כצפוי, אך מדד הליבה נמוך מהצפוי ● עונת הדוחות: ירידה ברווח הנקי של ג'יי.פי מורגן בגלל עסקת אפל; דלתא איר ליינס עקפה את הצפי, צופה שנה חזקה ● נעילה מעורבת באירופה ● מחירי הנפט עלו על רקע הסיכון הגאו-פוליטי, טראמפ ביטל את כל הפגישות שלו והכריז למפגינים באיראן: "עזרה בדרך"

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי במדד המחירים לצרכן, והאם נראה הורדת ריבית נוספת כבר בפברואר?

הקונצנזוס בקרב הכלכלנים למדד בחודש דצמבר עומד על 0.1%-, מה שישקף עלייה קלה לקצב אינפלציה שנתי של 2.5%, אך יש גם מי שצופה עלייה יותר חדה ● בבנק ישראל מעריכים כי כבר ברבעון הראשון האינפלציה תרד למרכז טווח היעד (2%) ● הכלכלנים לא פוסלים הורדת ריבית נוספת כבר בהחלטה הקרובה פברואר

אילן ישועה / צילום: יונתן בלום

בגיל 69 הוא עושה אקזיט של 1.3 מיליארד שקל: הדרך של אילן ישועה מוואלה לענקית הסייבר

מכירת סראפיק תמורת כ־420 מיליון דולר לענקית האמריקאית קראודסטרייק מציבה את מנכ"ל וואלה לשעבר בלב עולם הסייבר הישראלי ● החברה הוקמה בעיצומה של בפרשת בזק-וואלה (תיק 4000), והציעה "רובד אבטחה" לדפדפנים ● האקזיט של סראפיק - והאיש שמאחוריה

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

לראשונה בישראל: בנק לאומי גייס אג"ח ייחודי ממשקיעים זרים

הבנק השלים היום גיוס אגרות חוב מגובות משכנתאות ממשקיעים אירופאים בהיקף של כ-2.8 מיליארד שקל ● הגיוס בוצע על רקע המשך מגמת הצמיחה של הבנק ולצורך גיוון מקורות המימון שלו, ומצטרף למגמת גיוסי אג"ח בחו"ל של הבנקים

יניב ויצמן, מייסד teenk / צילום: כפיר בנישו

למה הצעירים של היום כבר לא נכנסים ליוטיוב?

בני הנוער מעדיפים לבלות בחוץ, מתעניינים בהשקעות, משלמים בכרטיס אשראי פרטי אך מצמצמים הוצאות בשל יוקר המחיה ● סקר חדש של סוכנות הפרסום לצעירים teenk מגלה למנהלי השיווק איך מגיעים ב-2026 לארנק ולרגש של הדור הצעיר

סטיב וויטקוף / צילום: ap, Evelyn Hockstein

השליח האמריקאי וויטקוף מודיע: עוברים לשלב ב' בהסכם לסיום המלחמה בעזה

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה מפי גורמים כי תקיפה אמריקנית באיראן עשויה להתרחש ביממה הקרובה ● באיראן מאיימים ב"נקמה", בכיר בטהראן קורא ל"משפט מהיר" למוחים ● בסעודיה מזהירים מתוצאה הפוכה: "התקיפה עלולה לשרת את המשטר" ● מקורות דיפלומטיים לרויטרס: הכוחות האמריקאים התבקשו לעזוב עד היום בערב את הבסיס בקטאר ● עדכונים שוטפים 

מטוס לופטהנזה / צילום: יח''צ

מחשש להסלמה? לופטהנזה החלה לבטל טיסות לישראל

קבוצת לופטהנזה ביטלה שלוש טיסות לישראל, על רקע צפי מתחזק להסלמה ביטחונית ● הניסיון מהמלחמה מראה: כאשר הקבוצה מחליטה לצמצם פעילות חברות תעופה אירופיות נוטות ללכת בעקבותיה

תל אביב / צילום: Shutterstock

בזכות המבצעים: תל אביב מובילה במכירת הדירות החדשות

היצע הדירות בת"א ירד אל מתחת ל-10,000 דירות חדשות לא מכורות - כך עולה מסקירת העסקאות הנדל"ן של הלמ"ס ● חיפה מוסיפה להוביל את שוק הדירות יד שנייה