גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילו פורמטים ישראליים יככבו ביריד הטלוויזיה השנה?

דורי מדיה, קשת, ארמוזה פורמטס ועוד יצרני תוכן ישראליים יוצאים בשבוע הבא ליריד הטלוויזיה מיפ ■ המטרה: לשווק את הפורמטים ולייצר את הלהיט העולמי הבא על המסך הקטן

הפורמט מי למעלה עם ארז טל וישראל קטורזה/צילום:פיני סילוק
הפורמט מי למעלה עם ארז טל וישראל קטורזה/צילום:פיני סילוק

המכירות הגדולות לא נעשות ביריד הטלוויזיה מיפ, שייפתח בשבוע הבא בעיירת החוף הצרפתית קאן שבצרפת. היריד הגדול, אשר אליו מתנקזת תעשיית התוכן העולמית, הוא בעיקר הזדמנות פז לרענן את מערכות היחסים בין הרוכשים לספקים, בין גופי השידור למפתחים ובין המפיצים ליוצרים. זה לא שלא נחתמות עסקאות בארבעת ימי הפסטיבל, ואף יש לא מעט כאלה, אלא שהמפגשים הערים והאינטנסיביים במהלך הימים הארוכים שם הם בעיקר שלב בדרך או מיד לאחר חתימת העסקה.

מערכות היחסים שבנה השוק הישראלי במהלך השנים מתוחזקות ביריד, אך הקשרים האישיים שהגורמים המקומיים הצליחו לבנות מאפשרים מכירה וקנייה במהלך השנה כולה. פסטיבל מיפ טוב לעשיית רושם ולהשקות מבטיחות.

על-פי גורמים בשוק המקומי, גם ההשקות התמתנו. בעיקר, בגלל אכזבות שנחל שוק התוכן העולמי מפורמטים מבטיחים כמו "הכוכב הבא" הישראלית או "אוטופיה" האמריקאי. השוק הוריד את הלחץ מהחיפוש אחר "האח הגדול" או "הישרדות" הבאים, והוא מסתפק בתוכן טוב וכלכלי - כזה שעשוי לעבוד ולהתאים לכל פלטפורמה.

כך למשל, דורי מדיה החלה כבר במכירות של פורמט שלא רבים זוכרים אותו בישראל, "זוג מנצח VIP", ששודר בערוץ 10. במהלך השנה האחרונה הפורמט של חברת ההפקה אבוט המאירי נמכר ושודר בהצלחה גדולה בדרום-אפריקה; וכעת הוא עושה דרכו לשידור במדינות רבות בעולם, ובראשן הודו.

באופן מסורתי, אחד הביתנים הגדולים בפסטיבל מיפ מדי שנה שייך לדורי מדיה. החברה הישראלית, בעלת הזרועות העמוקות בדרום-אמריקה, תגיע לקאן שבצרפת עם הקטלוג העשיר שלה, שיכלול 6,000 שעות שידור וכן עם פורמטים שיופצו לראשונה; בהם, "איט גירלז", תוכנית שזכתה להצלחה בערוץ הוט בידור ישראלי, בהפקת אבוט המאירי; "אספרנצה מיה", טלנובלה ארגנטינאית שזוכה להצלחה גדולה בדרום אמריקה, בהפקה משותפת של דורי מדיה אינטרנשנל ופולקה; "אשתו של גיורא", קומדיה ששודרה בערוץ 10, בהפקה של הזרוע ההפקתית של דורי בישראל, דרסט הפקות; והסדרות המיועדות לילדים "מריו" (ערוץ הילדים ו-yes) ו"דוקטור ליבי", המיועדת לשידור בהוט.

נציגי תוכן ישראלים

עשרות אנשי טלוויזיה ותוכן ישראלים יצאו גם השנה ליריד - מרביתם יגיעו לרכוש תוכן, חלקם יגיעו גם למכור. בין הנוסעים יהיה אפשר למצוא גם את נציגי אולפני הרצליה, ובראשם המנכ"ל, יואב פרץ; את אנשי סלוצקי אפיקי תקשורת ובהם חיים סלוצקי, מנהלת הערוצים, רינת קליין, ומנהלת הרכש עידית פנקס; מהזכיינית רשת יצאו המשנה למנכ"ל, אילן טוביהו, סמנכ"ל התוכניות, ארז בן הרוש, ומנהלת המחלקה הבינלאומית, שרון גלבאום שפאן; גם המפיק אסף גיל, מוותיקי הפסטיבל שנהג לפקוד אותו עוד בטרם התעשייה הישראלית גילתה את ההזדמנות, מגיע בשנים האחרונות, לא רק כרוכש אלא כמפתח. השנה הוא כבר החל במכירות הפורמט שלו "לתפוס את הרגע", שיעלה בקרוב בערוץ 1 ונמכר לגרמניה ולבריטניה.

עשור לארמוזה פורמטס

מיפ הקרוב, יהיה היריד ה-10 במספר שבו תיקח חלק חברת ארמוזה פורמטס של אבי ארמוזה, שמציינת 10 שנים לפעילותה והיא אף תערוך מסיבה ישראלית בקאן לציון יום השנה להיווסדה. ארמוזה היה במידה רבה פורץ הדרך של סחר הפורמטים הישראלי בעולם ובשנים האחרונות רשם קפיצת מדרגה, כשהחל בפיתוח תוכן בעצמו בשיתוף גופים מחוץ לישראל. כיום לחברה יש למעלה מ-75 פורמטים ויותר מ-70 הפקות ב-35 מדינות ברחבי העולם. את שנתה העשירית ציינה ארמוזה פורמטס, כשרשת השידור האמריקאית NBC הזמינה לעונה שנייה את "I Can Do That", שעשועון פרי פיתוחה של החברה.

השנה תביא החברה חמישה פורמטים חדשים למיפ: "The Virgins" הוא דוקו-ריאליטי של ערוץ 10, בהפקת ארמוזה פורמטס ומעגלות הפקות. הסדרה עוקבת אחר סיפוריהם של אנשים שחוו לראשונה בחייהם חוויות משנות חיים; "Double or Nothing" הוא שעשועון משימות אולפני מבוסס אתגרים, בהפקת ארמוזה פורמטס, סטודיו גלאם ו-NBA Productions ו-Live From My Home הוא ריאליטי מוזיקלי, שפותח בקנדה בהפקת Productions Deferlantes. במסגרת התוכנית יתחרו מביתם בכל שבוע 4 אנשים שאוהבים לשיר. בכל יום יבחרו המתחרים את המקום בביתם שבו ירצו להופיע, יקימו את הבמה, ויתאמנו. ההופעה תנוקד על-ידי המופיעים האחרים, והזוכה השבועי יזכה גם בסכום כסף; כמו כן, ארמוזה פורמטס זכתה להפיץ בעולם את הפורמט של "זגורי אימפריה", ואת דרמת המתח הקנדית "Karl & Max".

קשת אינטרנשיונל, שתקים אף היא דוכן מרשים ביריד, תציב בחזית הקטלוג שלה את דרמת המתח "כפולים", ואת השעשועון "מי למעלה?" של ארז טל ונינה סטורמס. "כפולים", שיצרו מריה פלדמן ועמית כהן, עוסקת בחמישה אזרחים ישראלים, המוצאים עצמם לפתע במרכזה של פרשיית ריגול. בטרם שידורה זכתה השנה הסדרה בפרס הסדרה הטובה ביותר בפסטיבל Series Mania, ואף נבחרה להקרנת בכורה בפסטיבל ברלין - סדרת הדרמה הישראלית הראשונה והיחידה שהוצגה בפסטיבל. באחרונה נמכרה הסדרה לערוץ הכבלים הצרפתי CANAL. השעשועון "מי למעלה?", שצפוי לעלות בקרוב בערוץ 2, כולל תחרות ישירה בין שלושה מפורסמים.

קשת אינטרנשיונל תציע למכירה גם את הפורמטים של "החדש של עומרי גורדון", הדרמה הקומית שיצרו עידו רוזנבלום ואסף שלמון; "נוקאאוט", של עמי גלאם, עופר שכטר ושי פילאר; "סבנה", שיצר והפיק נתי דינר; "ג'וני ואבירי הגליל", ששודרה ב-yes; ופורמט שידוכים בשם "?When Do You Get Off" שפותח בקשת UK והוזמן על-ידי ITVBE באנגליה. קשת תמשיך להפיץ גם את "הכוכב הבא", "BOOM", הסיטקום "סברי מרנן" ו"להיות איתה".

עוד כתבות

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

KGM טורס הייבריד / צילום: יח''צ

עם מנוע מסין והחל מ-180 אלף שקל: הקוריאנית החדשה שתתחרה ביונדאי וטויוטה

היצרנית הקוריאנית חדורת המוטיבציה נכנסת לפלח ההיברידי באמצעות "קיצור דרך": KGM טורס הייבריד כולל מערכת הנעה מוכחת מתוצרת BYD ● העיצוב קשוח, צריכת הדלק נמוכה יחסית ורמת האבזור מכובדת ביחס למחיר, אבל השכנים מקוריאה מציבים תחרות קשה

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט: נאסד"'ק עלה ב-1.4%

נתוני האינפלציה בארה"ב לחודש נובמבר הפתיעו לטובה ועמדו על 2.7%, מה שהוביל לעליות בוול סטריט ● נעילה חיובית באירופה, הדאקס קפץ בכ-1.1% ● מחר צפוי להיות יום תנודתי במיוחד ● חברת הספנות הישראלית צים עומדת למכירה, אך MSC מכחישה שהיא הרוכשת ● הבנק המרכזי של האיחוד האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ל-3.75%

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

3,400 חנויות ו־18.5 מיליארד דולר בשנה: כך הפכה רשת הביוטי היוקרתית לגדולה בעולם

ספורה היא רשת היופי היוקרתית הגדולה בעולם: 3,400 חנויות, בלעדיות על מאות מותגים והכנסות של 18.5 מיליארד דולר בשנה ● התעשייה בצומת דרכים, והחברה מבית LVMH מתחזקת צבא משפיעניות, אך גם מאמינה שהעתיד טמון בסניפים ● הצצה נדירה לאסטרטגיה שצפויה לשמר את ההצלחה

נקבע למועד אחר? / צילום: Shutterstock

הבוס שלך כבר לא פנוי בשבילך

אמזון רוצה צוותים גדולים יותר. בנק אוף אמריקה משטח את ההיררכיה ● אמריקה התאגידית מצמצמת שכבות של מנהלים, ועולם העבודה משתנה באופן דרמטי

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

כלי טיס חשמלי של AIR / צילום: באדיבות חברת AIR

הסוף לשיירות? הסטארט-אפ הישראלי שמטיס 250 ק"ג אספקה ללוחמים

אירונאוטיקס חתמה על הסכם שיתוף‏־פעולה עם התאגיד הביטחוני ההונגרי ● הסטארט־אפ הישראלי שמוביל בפיתוח כלי טיס חשמליים מתקדמים ● החברה שמאפשרת להטמיע בטנקים מערכות שיגור של כטב"מים מתאבדים ● ופיקוד החלל האמריקאי מחזק את מערך ההגנה בנמל התעופה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אנדרו סטנטון ודמותו של וול-E. ''נתיב אחר לגמרי בכביש המהיר'' / צילום: Reuters, Martin Klimek

יוצר "וול-E" של פיקסאר ראה שחורות בנוגע לעבודה בעתיד, וצדק

לבמאי והתסריטאי-המשותף אנדרו סטנטון היה חזון של עולם דיסטופי, שנראה כעת נבואי באופן מטריד ● בראיון כעת הוא אומר שבעיניו הבינה המלאכותית לא תמחק את היוצרים: "המגע האנושי צריך תמיד להיות מעורב איכשהו"

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש 

בכמה נמכר בית פרטי שזקוק לשיפוץ יסודי ביישוב הר אדר / צילום: נועם יונה

המחיר ההתחלתי נשק ל-6 מיליון שקל: בכמה נמכר בית בן 40 בהר אדר?

מחיר השיווק של הנכס, בעל 7.5 חדרים, עמד על 5.8 מיליון שקל ● לבסוף, הוא נמכר תמורת 4.9 מיליון שקל ● "זאת הייתה עסקה לא פשוטה, המוכרים התחילו גבוה אבל הבינו את המצב בשוק" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

מרקו רוביו, מזכיר המדינה של ארה''ב / צילום: ap, Mark Schiefelbein

רוביו: "מקווים שהשיחות בין לבנון לישראל יביאו להתקדמות וימנעו עימות"

היום התקיים בנאקורה שבגבול בין ישראל ללבנון הסבב השני של שיחות בין המדינות תחת חסות ארה"ב ● בניגוד לדוח הקודם באוגוסט, הדוח הנוכחי של IPC קובע כי לא זוהה רעב באף אזור ברצועה ● מבצע "מאחורי הגב": המעורבות האיראנית – והמידע שסיפק הפעיל בחקירה אחרי שהובא לישראל לפני שנה ● צילם את נמל חיפה ובתי הזיקוק: שב"כ עצר אזרח בחשד לריגול עבור איראן ● עדכונים שוטפים

אביגדור קפלן / צילום: יונתן בלום

"אנחנו עם של בכיינים. רבים ממי שעוזבים היום, יחזרו": אביגדור קפלן מציג את הפתרונות לבעיות הכי בוערות בישראל

האיש שניהל את גופי הבריאות והביטוח מהגדולים במשק, החליט לחזור להיות סטודנט כדי להתמודד עם פצצה מתקתקת של החברה הישראלית: משבר הביטוח הסיעודי ● בראיון מיוחד הוא מנתח את הזינוק בעלויות המערכת ומציע רפורמה שתאחד את כלל תקציבי הטיפול תחת קורת גג אחת ● וגם: איך להישאר חיוני בגיל השלישי וכמה חשובה המלחמה בבדידות

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

רופי תורפ. כל קו עלילה מטופל באופן אמין / צילום: ליינה אמברון

"מרגו צריכה כסף": כמה חופש באמת נשאר לאישה כשהגוף הופך למטבע

הרומן "מרגו צריכה כסף" מאת רופי תורפ שואל בחדות ובהומור מה מותר ומה אסור לאישה לעשות עם הגוף שלה ● במרכז העלילה אם חד־הורית צעירה שמוצאת חבל הצלה כלכלי במכירת תמונות עירום ב"אונליפאנס" ● ה"רעים" אינם גברים בודדים אלא הממסד הרפובליקאי האמריקאי - ואם נרצה, גם אמריקה של טראמפ

ראשת ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י בפרלמנט. האישה הראשונה בתפקיד / צילום: ap, Eugene Hoshiko

התיירות הישראלית ליפן קפצה ב־88% מהשנה שעברה. זו הסיבה האמיתית

הציבור המזדקן, התוצר המתכווץ והיחלשות המטבע הכניסו את הכלכלה הרביעית בגודלה לסחרור, וחבילת תמריצים ממשלתית כבר יצאה לדרך ● אבל כשהשמיים מתקדרים מעל ארץ השמש העולה, נדמה שדווקא לישראלים נוצרות הזדמנויות יוצאות דופן - מההייטק והביטחון ועד החופשה שהוזלה