גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אילו פורמטים ישראליים יככבו ביריד הטלוויזיה השנה?

דורי מדיה, קשת, ארמוזה פורמטס ועוד יצרני תוכן ישראליים יוצאים בשבוע הבא ליריד הטלוויזיה מיפ ■ המטרה: לשווק את הפורמטים ולייצר את הלהיט העולמי הבא על המסך הקטן

הפורמט מי למעלה עם ארז טל וישראל קטורזה/צילום:פיני סילוק
הפורמט מי למעלה עם ארז טל וישראל קטורזה/צילום:פיני סילוק

המכירות הגדולות לא נעשות ביריד הטלוויזיה מיפ, שייפתח בשבוע הבא בעיירת החוף הצרפתית קאן שבצרפת. היריד הגדול, אשר אליו מתנקזת תעשיית התוכן העולמית, הוא בעיקר הזדמנות פז לרענן את מערכות היחסים בין הרוכשים לספקים, בין גופי השידור למפתחים ובין המפיצים ליוצרים. זה לא שלא נחתמות עסקאות בארבעת ימי הפסטיבל, ואף יש לא מעט כאלה, אלא שהמפגשים הערים והאינטנסיביים במהלך הימים הארוכים שם הם בעיקר שלב בדרך או מיד לאחר חתימת העסקה.

מערכות היחסים שבנה השוק הישראלי במהלך השנים מתוחזקות ביריד, אך הקשרים האישיים שהגורמים המקומיים הצליחו לבנות מאפשרים מכירה וקנייה במהלך השנה כולה. פסטיבל מיפ טוב לעשיית רושם ולהשקות מבטיחות.

על-פי גורמים בשוק המקומי, גם ההשקות התמתנו. בעיקר, בגלל אכזבות שנחל שוק התוכן העולמי מפורמטים מבטיחים כמו "הכוכב הבא" הישראלית או "אוטופיה" האמריקאי. השוק הוריד את הלחץ מהחיפוש אחר "האח הגדול" או "הישרדות" הבאים, והוא מסתפק בתוכן טוב וכלכלי - כזה שעשוי לעבוד ולהתאים לכל פלטפורמה.

כך למשל, דורי מדיה החלה כבר במכירות של פורמט שלא רבים זוכרים אותו בישראל, "זוג מנצח VIP", ששודר בערוץ 10. במהלך השנה האחרונה הפורמט של חברת ההפקה אבוט המאירי נמכר ושודר בהצלחה גדולה בדרום-אפריקה; וכעת הוא עושה דרכו לשידור במדינות רבות בעולם, ובראשן הודו.

באופן מסורתי, אחד הביתנים הגדולים בפסטיבל מיפ מדי שנה שייך לדורי מדיה. החברה הישראלית, בעלת הזרועות העמוקות בדרום-אמריקה, תגיע לקאן שבצרפת עם הקטלוג העשיר שלה, שיכלול 6,000 שעות שידור וכן עם פורמטים שיופצו לראשונה; בהם, "איט גירלז", תוכנית שזכתה להצלחה בערוץ הוט בידור ישראלי, בהפקת אבוט המאירי; "אספרנצה מיה", טלנובלה ארגנטינאית שזוכה להצלחה גדולה בדרום אמריקה, בהפקה משותפת של דורי מדיה אינטרנשנל ופולקה; "אשתו של גיורא", קומדיה ששודרה בערוץ 10, בהפקה של הזרוע ההפקתית של דורי בישראל, דרסט הפקות; והסדרות המיועדות לילדים "מריו" (ערוץ הילדים ו-yes) ו"דוקטור ליבי", המיועדת לשידור בהוט.

נציגי תוכן ישראלים

עשרות אנשי טלוויזיה ותוכן ישראלים יצאו גם השנה ליריד - מרביתם יגיעו לרכוש תוכן, חלקם יגיעו גם למכור. בין הנוסעים יהיה אפשר למצוא גם את נציגי אולפני הרצליה, ובראשם המנכ"ל, יואב פרץ; את אנשי סלוצקי אפיקי תקשורת ובהם חיים סלוצקי, מנהלת הערוצים, רינת קליין, ומנהלת הרכש עידית פנקס; מהזכיינית רשת יצאו המשנה למנכ"ל, אילן טוביהו, סמנכ"ל התוכניות, ארז בן הרוש, ומנהלת המחלקה הבינלאומית, שרון גלבאום שפאן; גם המפיק אסף גיל, מוותיקי הפסטיבל שנהג לפקוד אותו עוד בטרם התעשייה הישראלית גילתה את ההזדמנות, מגיע בשנים האחרונות, לא רק כרוכש אלא כמפתח. השנה הוא כבר החל במכירות הפורמט שלו "לתפוס את הרגע", שיעלה בקרוב בערוץ 1 ונמכר לגרמניה ולבריטניה.

עשור לארמוזה פורמטס

מיפ הקרוב, יהיה היריד ה-10 במספר שבו תיקח חלק חברת ארמוזה פורמטס של אבי ארמוזה, שמציינת 10 שנים לפעילותה והיא אף תערוך מסיבה ישראלית בקאן לציון יום השנה להיווסדה. ארמוזה היה במידה רבה פורץ הדרך של סחר הפורמטים הישראלי בעולם ובשנים האחרונות רשם קפיצת מדרגה, כשהחל בפיתוח תוכן בעצמו בשיתוף גופים מחוץ לישראל. כיום לחברה יש למעלה מ-75 פורמטים ויותר מ-70 הפקות ב-35 מדינות ברחבי העולם. את שנתה העשירית ציינה ארמוזה פורמטס, כשרשת השידור האמריקאית NBC הזמינה לעונה שנייה את "I Can Do That", שעשועון פרי פיתוחה של החברה.

השנה תביא החברה חמישה פורמטים חדשים למיפ: "The Virgins" הוא דוקו-ריאליטי של ערוץ 10, בהפקת ארמוזה פורמטס ומעגלות הפקות. הסדרה עוקבת אחר סיפוריהם של אנשים שחוו לראשונה בחייהם חוויות משנות חיים; "Double or Nothing" הוא שעשועון משימות אולפני מבוסס אתגרים, בהפקת ארמוזה פורמטס, סטודיו גלאם ו-NBA Productions ו-Live From My Home הוא ריאליטי מוזיקלי, שפותח בקנדה בהפקת Productions Deferlantes. במסגרת התוכנית יתחרו מביתם בכל שבוע 4 אנשים שאוהבים לשיר. בכל יום יבחרו המתחרים את המקום בביתם שבו ירצו להופיע, יקימו את הבמה, ויתאמנו. ההופעה תנוקד על-ידי המופיעים האחרים, והזוכה השבועי יזכה גם בסכום כסף; כמו כן, ארמוזה פורמטס זכתה להפיץ בעולם את הפורמט של "זגורי אימפריה", ואת דרמת המתח הקנדית "Karl & Max".

קשת אינטרנשיונל, שתקים אף היא דוכן מרשים ביריד, תציב בחזית הקטלוג שלה את דרמת המתח "כפולים", ואת השעשועון "מי למעלה?" של ארז טל ונינה סטורמס. "כפולים", שיצרו מריה פלדמן ועמית כהן, עוסקת בחמישה אזרחים ישראלים, המוצאים עצמם לפתע במרכזה של פרשיית ריגול. בטרם שידורה זכתה השנה הסדרה בפרס הסדרה הטובה ביותר בפסטיבל Series Mania, ואף נבחרה להקרנת בכורה בפסטיבל ברלין - סדרת הדרמה הישראלית הראשונה והיחידה שהוצגה בפסטיבל. באחרונה נמכרה הסדרה לערוץ הכבלים הצרפתי CANAL. השעשועון "מי למעלה?", שצפוי לעלות בקרוב בערוץ 2, כולל תחרות ישירה בין שלושה מפורסמים.

קשת אינטרנשיונל תציע למכירה גם את הפורמטים של "החדש של עומרי גורדון", הדרמה הקומית שיצרו עידו רוזנבלום ואסף שלמון; "נוקאאוט", של עמי גלאם, עופר שכטר ושי פילאר; "סבנה", שיצר והפיק נתי דינר; "ג'וני ואבירי הגליל", ששודרה ב-yes; ופורמט שידוכים בשם "?When Do You Get Off" שפותח בקשת UK והוזמן על-ידי ITVBE באנגליה. קשת תמשיך להפיץ גם את "הכוכב הבא", "BOOM", הסיטקום "סברי מרנן" ו"להיות איתה".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ארה"ב מפנה עובדים מלבנון; לאור יום: הסלמה במחאות באיראן

בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה • סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ • נושאת המטוסים הגדולה בעולם, שהשתתפה בלכידת מדורו, מתקרבת לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות: המספרים נחשפים

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד היום את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר היום ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

פינק פלויד, The Wall / צילום: Shutterstock, Pink Floyd on the wall

אל תגלו לרוג'ר ווטרס: מה מצאו חוקרים בטכניון על הלהיט של פינק פלויד?

חוקרים מהטכניון הצליחו לעורר אזורים מסוימים במוח עם השיר "עוד לבנה בחומה", באופן שישפר קליטה של תרופות לטיפול במחלות כמו אלצהיימר ופרקינסון

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

״השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי״: מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים את צביקה לביא מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים