גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקמפיין הפרסומי של ספטמבר: פיצוץ גשר מעריב בחסות קימקו

הקמפיין המחויך של קטנועי קימקו כאילו חיכה לתחילת העבודות על הרכבת הקלה בתל-אביב, שהציפו את בעיית פקקי התנועה הצפויים במשך שנים

אחד היסודות המרכזיים ביצירת פרסום קריאייטיבי, הוא מציאת הרלוונטיות שלו לעולם שבו המותג פועל. הרבה משאבים וזמן מוקדשים כדי למצוא את אותה נקודת מפגש, אבל לעתים הסיטואציה הרלוונטית פשוט מזדמנת - וכל מה שנותר למפרסם ולמשרד הפרסום הוא לזהות את ההזדמנות ולנצל אותה בצורה אלגנטית וחכמה.

במקרה של חברת עופר אבניר, שביקשה לקדם את קטנועי קימקו, תחילת עבודות הרכבת הקלה בתל אביב וההתעסקות האינסופית בהשפעה הדרמטית שצפויה להיות לעבודות אלה על הפקקים בעיר ומחוצה לה - היו הרמה להנחתה. אחרי הכול, אחד היתרונות המשמעותיים ברכב דו-גלגלי הוא ביכולת להתמודד בקלות יחסית עם פקקים. האירוע המזוהה ביותר עם תחילת העבודות, היה הפיצוץ הצפוי של גשר מעריב, ששימש בעבר בפועל שלט חוצות.

הקמפיין, שנוצר באמצעות משרד הפרסום אדלר-חומסקי, היה פשוט, וכלל בעיקר שלט חוצות הומוריסטי שעלה על הגשר ועליו הכיתוב "פיצוץ גשר מעריב בחסות Kymco הדרך הקלה לנסיעה בעיר". השלט נשא גם תצלום של מטען דינמיט ואופנוע. כצפוי, זכה השלט בכמות לא מבוטלת של תקשורת - גם כזאת שהתייחסה אליו ישירות, אבל גם תקשורת עקיפה שנבעה בעצם העיסוק בפיצוץ הגשר.

ההומור של עופר אבניר פחות מצא חן בעיני חברת נט"ע, האחראית על פרויקט הרכבת הקלה, שדרשה מהחברה להסירו בשל "פרסום כזב". לאחר ימים ספורים, הקמפיין אכן שונה, והשלט עלה עם כיתוב "נפרדים מגשר מעריב". מיותר לציין, שגם הסכסוך עם נט"ע וגם שינוי הקמפיין גררו סיקור תקשורתי נרחב.

דבר המפרסם

"הרעיון היה יותר המדיה ופחות המסר"

קובי גילון, סמנכ"ל השיווק של חברת עופר אבניר

"חשבנו שבמציאות נותרה סיטואציה שהיא הזדמנות עבורנו, עם רלוונטיות גדולה מאוד לעולם שאנחנו פועלים בו. העבודות עוד לא התחילו, עוד לא היה פקק אחד - אבל התקשורת לא הפסיקה להתעסק במה שהולך לקרות. לנו כמפרסם היה ברור שזאת הזדמנות שאי-אפשר לפספס, וצריך לייצר קמפיין עוד לפני תחילת העבודות.

"הרעיון היה יותר המדיה - השימוש בגשר מעריב - ופחות המסר. ידענו מראש שזה יהיה גם קמפיין יח"צ, כי את הגשר ראו בכל מקום, דיברו עליו כל הזמן, ותמיד הכתב עמד לידו, כשהשלט שלנו ברקע".

- מה היו התוצאות השיווקיות?

"הקמפיין הניב לא רק רעש תקשורתי, אלא גם עלייה לא מבוטלת במכירות - 30% יותר בהשוואה לשנה הקודמת".

- מה היה פרט למדיה?

"הקמפיין, יחד עם התקשורת שדיברה על הרכבת הקלה והשפעותיה, העלו מאוד את המודעות לבעיה הצפויה, אבל לא הסתפקנו בכך וצרפנו לזה גם מהלך שיווקי של "מבצע הקלה". המבצע הציע 60 תשלומים חודשיים על העסקה - בדומה למשך העבודות לבניית הרכבת - ורישיון נהיגה על 125 סמ"ק בחינם.

"זאת הייתה חבילה שלמה, שהתלבשה על המומנטום, וזה עבד על שלושה סוגים של קהלים: 'הרדומים', שפעם היה להם רכב דו-גלגלי, ומסיבה כלשהי הם ויתרו עליו אבל כעת מלחץ הפקקים הצפויים היה להם דרייב מחודש לחזור לשם; לקוחות חדשים, כאלה שלא היה להם רישיון והקמפיין נתן להם דחיפה לעשות כזה; ולקוחות קיימים, שהצטרפו לגל בגלל המבצעים".

דבר הפרסומאי

"דרך ניצול ההזדמנות יצרה את ההצלחה"

טל ריבן, סמנכ"ל שיווק באדלר-חומסקי

"לא בכל יום מתאפשר למותג להיות כל-כך רלוונטי. עבור קימקו, מותג שעוסק בתנועה בעיר, התחלת העבודות של הרכבת הקלה באה כמו כפפה ליד. הלחץ סביב הפקקים הצפויים, היה קרקע פוריה למותג שמספק פיתרון טוב בדיוק לזה. ההברקה הייתה לחבר לזה אייקון בדמות פיצוץ גשר מעריב. זה היה האירוע שנתן את האות לתחילת העבודות. כשתכננו את הקמפיין, היה ברור לנו שפיצוץ זה אייקון. ידענו שיתעורר סביב הפיצוץ עצמו באזז גדול, ושכולם יבואו לראות. זה גשר שקיים כבר 40 שנה, והיה בפרידה ממנו משהו אמוציונלי חזק עם הרבה סנטימנטליות. זה תקשורתי מאוד, מצטלם מעולה - משהו שיפעיל גם את המדיה וגם אנשים פרטיים.

"ההזדמנות הייתה על השולחן אבל ה'איך' - הדרך שבה ניצלנו אותה - יצרה את ההצלחה. כל דבר שהיו שמים על הגשר היה זוכה לחשיפה, אבל החוכמה הייתה לחבר לזה את המותג הכי רלוונטי. לתת את העקיצה שאומרת 'בחסות קימקו', עם אצבעות הדינמיט, זה כאילו לקחת את הבעלות על הפיצוץ - למרות שברור שלא המותג הוא הגורם המפוצץ".

- הערכתם מראש שנת"ע יתנגדו?

"לא צפינו את התגובה של נת"ע, אבל היה ברור שיכול להיות שזה יפריע למישהו. בטח לא חשבנו שנת"ע יאיימו בתביעה, אבל בסופו של דבר זה רק תרם לבאזז שנוצר".

- הקו התקשורתי המתמקד בעבודות הרכבת הקלה יימשך?

"אחרי השלט על הגשר עשינו מהלך נוסף, שבו שמנו קטנוע בתוך זכוכית, עם הכיתוב 'לשבור בעת הצורך'. זה קושר בין קימקו לפתרון בעיות התנועה, ועכשיו צריך להמשיך בקו הזה. זאת דוגמה מעולה לפתרון שהוא רלוונטי ומתחבר לשיח הציבורי; כשזה נעשה בצורה חכמה והומוריסטית, המפרסם קוצר את הפירות גם בקופה".

ניסים דואק, בעלי משרד יחסי הציבור יוניק

"זה היה מהלך, שכל מטרתו הייתה יח"צ, ולכולם היה ברור שזו תכליתה של העבודה הפרסומית. לכן, היינו מעורבים כבר מהרגע הראשון שבו אדלר-חומסקי הביאו את הרעיון הקריאייטיבי.

"היינו מעורבים עד לרמה של יצירת תכנים, כשהצענו לצוותי טלוויזיה לבוא לסקר את הגשר, להרים כתבות רוחב על הפקקים הצפויים ועל האתגרים התחבורתיים כדי להרוויח את הפריים וגם את את הדיון שמקדם בסופו של דבר את הבעיה והפתרון שיש לקימקו להציע.

"כחלק מהעבודה השוטפת, ממילא היינו צריכים לייצר שורת אזכורים ואייטמים. המהלך עם הגשר היה טריגר לייצר כתבה, שגם כך צריך לייצר; אבל ברגע שיש את הגשר, זה היה הפתיון בקצה החכה לייצור אייטמים".

- התכוננתם למשבר עם נת"ע?

"לא ידענו שיהיה משבר מהסוג הזה, אבל נערכנו לאופן שבו פורטים את זה לכמה שיותר היבטים. למען האמת, לא צפינו אבל גם לא הופתענו, והתגובה שלהם נתנה לקמפיין בוסט מטורף. לדעתי, הם הגיבו כך, כי אור הזרקורים זז מהם וזה כנראה מה שהרגיז אותם - שמישהו ניכס לעצמו את פיצוץ הגשר. הרי אף אחד לא באמת יכול היה להתבלבל ולחשוב שהפיצוץ הוא בחסות קימקו".

- הייתה התלבטות בנוגע לתגובה מולם?

"התלבטנו אם הולכים איתם למלחמה ומרוויחים אותה ואת החשיפה שהיא תביא. אבל החלטנו שבמלחמה הרפש נדבק לשני הצדדים, ואם נתחיל להתלכלך בכל מיני מהלכים של עורכי דין ובתי משפט - נאבד את המגניבות ואת החיוך שיש בדבר הזה. אז אולי היינו מקבלים יותר אינצ'ים, אבל היינו מאבדים את האימפקט".

- משרד הפרסום היה מעורב בניהול המשבר?

"כל התהליך, מתחילתו ועד סופו, התנהל בדיאלוג בין המפרסם, היח"צ ומשרד הפרסום. לזכות אדלר-חומסקי ייאמר, שלא את הקמפיין ולא את המשבר הם שרשרו לאחרון התקציבאים, למרות שזה אחד התקציבים הקטנים אצלם. ההנהלה של אדלר והבכירים במשרד היו מעורבים לאורך המשבר. אמרנו לעצמנו שנרוויח זמן עם המלחמה באוויר - נתנו לזה יומיים-שלושה להתנהל, והשארנו את הדברים; רק אז ניסחנו מחדש את המסר, וקיבלנו חשיפה מחודשת תחת המסר החדש".

קמפיין קימקו

משרד הפרסום: אדלר-חומסקי&ורשבסקי

הבריף: לנצל את פיצוץ גשר מעריב לקידום הפתרון שמספקים קטנועי קימקו לפקקים הצפויים בעבודות על הרכבת הקלה

עוד כתבות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

בצל הלחצים: גלנט יאשר בקרוב מינוי של ראש אמ"ן חדש

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות, הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

בעקבות דברי פאוול אתמול: עליות בוול סטריט

נאסד"ק עולה ב-0.3% ● קוואלקום מזנקת ב-10%, אנבידיה ב-2% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום מזנקת ב-8%, היפו צוללת ב-15% ● תשואות אגרות החוב עולות, האוצר מתכנן למכור אג"ח בשווי של טרליון דולר בקרוב ● הלילה אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים