גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך כדאי לטוס לדרום אמריקה - וכמה זה עולה?

אלפי ישראלים טסים מדי שנה לאמריקה הלטינית, אך בהיעדר טיסות ישירות, עליהם לבחור בין שורת חברות תעופה שמציעות טיסות עם עצירות ביניים ■ בדיקת "גלובס" מגלה טווח רחב של מחירים ומסלולים

אמריקה הלטינית/צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
אמריקה הלטינית/צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

לא רק מוצ'ילרים. גם ישראלים באמצע החיים מטיילים באמריקה הלטינית. על-פי הערכות, מדובר בכמה אלפי ישראלים השוהים בדרום ומרכז אמריקה בכל זמן נתון.

רענן בן-בסט, מנכ"ל החברה הגיאוגרפית, המוציאה טיולים מאורגנים ליעדים שונים באמריקה הלטינית, מעריך כי בין 10-20 קבוצות ישראליות מאורגנות שוהות בכל זמן נתון באמריקה הלטינית, כאשר באירועים מרכזיים דוגמת הקרנבל בריו דה ז'נרו - מספרן מזנק ל-40-50. לדבריו, כל קבוצה מונה 25-45 איש.

במקביל, הוא מעריך כי בכל זמן נתון מטיילים ביבשת מאות ישראלים באופן עצמאי. "רק אנחנו מוציאים מדי חודש כ-150 ישראלים לטיולים בתפירה אישית. זה הרבה יחסית ליבשת רחוקה ויקרה", הוא אומר.

בנוסף לפלח המבוגר, בן-בסט מעריך כי 7,000-8,000 תרמילאים ישראלים צעירים שוהים בכל זמן נתון באמריקה הלטינית: "היבשת הפכה לשמחתנו ליעד מבוקש, ולא סתם. היא מציעה בעצם הכול: תרבות, פלאי טבע, נופים ועוד".

לדבריו, מספר הישראלים המבוגרים המבקרים ביעדים השונים באמריקה הלטינית מצוי בשנים האחרונות במגמת עלייה, הנובעת בין היתר מהעובדה שהורים רבים מתפתים ללכת בעקבות ילדיהם.

לדברי בן-בסט, מחירי הטיולים המאורגנים הם 8,000-9,000 דולר לאדם בממוצע, כאשר בתקופות הקרנבלים וחג המולד המחירים מתייקרים בכ-10%.

אם אתם מתכננים טיול באמריקה הלטינית, המושכת אליה לא רק מוצ'ילרים צעירים אחרי צבא אלא גם ישראלים באמצע החיים, יש לכם לא מעט דרכים לעשות זאת - אך אף אחת מהן לא ישירה.

מאז שחברת אל-על סגרה בשנת 2011 את קו הטיסות הישיר שהשיקה בשנת 2009 מתל-אביב לסאו פאולו שבברזיל משיקולי רווחיות - אין טיסות ישירות מישראל לאמריקה הלטינית. הדרך להגיע היום מארץ הקודש אל היבשת המרוחקת היא באמצעות קונקשנים שונים דרך אירופה.

איבריה, אלאיטליה, אייר אירופה, לופטהנזה, אייר פראנס, טורקיש איירליינס ובריטיש איירווייס הן בין חברות התעופה הבולטות עימן ישראלים טסים לאמריקה הלטינית בטיסות המשך.

עם תחילתה של העונה המומלצת לטיסות ליבשת, בין החודשים אוקטובר-מארס, בדק "גלובס" את עלויות הטיסה הארוכה הזאת בחברות השונות, ולא פחות חשוב, את זמן ההמתנה בין הטיסות.

מהבדיקה עולה כי חלק מחברות התעופה טסות למספר יעדים מצומצם ביבשת, וחלקן מרושתות שם הרבה יותר.

כך למשל, טורקיש איירליינס - חברת התעופה הטורקית החביבה כל-כך על הנוסע הישראלי בשל טיסות ההמשך הנוחות שלה לרחבי תבל - טסה דרך איסטנבול לשני יעדים בלבד: טיסה יומית לסאו פאולו ולבואנוס איירס בירת ארגנטינה בבואינג 777; בריטיש איירווייס טסה אף היא מלונדון לבואנוס איירס ולסאו פאולו אך גם לריו דה ז'נרו בברזיל. בשנה הבאה צפויה חברת התעופה הבריטית לנחות גם בסן חוזה בירת קוסטה ריקה ובלימה בירת פרו.

"ישראלים רבים טסים איתנו, בין אם מוצ'ילרים ובין אם כאלה שנוסעים לבקר קרובי משפחה או לעשות עסקים בעיקר בארגנטינה ובברזיל", אומרת יעל קטן, מנכ"לית נציגות בריטיש איירווייס בישראל. לדבריה, הביקושים לטיסות הללו נמצאים בגידול תמידי ובעיקר בפיקים דוגמת הקרנבל של ריו ובקרוב אולימפיאדת ריו. "האולימפיאדה מן הסתם תמשוך אליה יותר תיירים מישראל".

חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה מפעילה טיסות ל-6 יעדים באמריקה הלטינית: ריו דה ז'נרו, סאו פאולו, בואנוס איירס, בוגוטה בירת קולומביה, קרקס בירת ונצואלה ולעיר מקסיקו סיטי במקסיקו. בדומה לבריטיש, גם לופטהנזה צפויה להוסיף בקרוב שני יעדים נוספים לפנמה סיטי ולקנקון הנחשבת לאילת של מקסיקו.

"בשנה האחרונה חל גידול של 3% במספר הנוסעים הישראלים לדרום אמריקה", אומר רולף קולר, מנכ"ל לופטהנזה ישראל. לדבריו, הגידול נובע לדעתו מ"הרחבת הקשרים העסקיים בין ההייטק הישראלי לבין חברות תקשורת מקומיות, אך כמובן שהאזור פופולרי עבור המטיילים הישראלים, במיוחד משוחררים טריים וקבוצות מאורגנות".

בניגוד לטורקיש, בריטיש ולופטהנזה, חברת התעופה הספרדית אייר אירופה, הנמצאת בבעלותו הפרטית של חוזה אידלגו, שולחת זרועות ל-14 יעדים שונים באמריקה הלטינית, בהם: הוואנה בירת קובה, קנקון, לימה, סנטה קרוז, בואנוס איירס, סאו פאולו, סן חוזה ומונטווידאו בירת אורוגוואי.

לטוס לאמריקה הלטינית

ומה עם המחירים?

"אם לא לחוצים לנסוע לדרום אמריקה בתאריך מסוים, מומלץ לבדוק את מחירי כרטיסי הטיסה כמה ימים לפני וכמה ימים אחרי המועד המבוקש כדי למצוא את המחיר המשתלם ביותר", ממליץ רונן קרסו, סמנכ"ל השיווק של איסתא.

כאן יש לציין כי לא רק המחיר קובע עם מי לטוס. יש לקחת בחשבון גם את זמני ההמתנה בשדות תעופה לטיסות המשך.

מבדיקת "גלובס" עולה כי לא ניתן לקבוע בצורה גורפת איזו חברת תעופה מציעה את זמני ההמתנה הקצרים או הארוכים ביותר. כמעט כל החברות שנבדקו מציעות המתנות של בין שעתיים עד שלוש מחד ומאידך המתנות של 6 ועד 12 שעות.

השוואת מחירים מגלה כי אייר אירופה - המפעילה 3 טיסות שבועיות (ב', ד' ו-ו') מתל-אביב למדריד ובימים אלה בוחנת אפשרות להוסיף שתי טיסות שבועיות נוספות למדריד - מציעה מחירים אטרקטיביים, אך לא תמיד.

מבדיקה אקראית בין מספר חברות תעופה אירופאיות שטסות לאמריקה הלטינית, אייר אירופה נמצאה זולה יותר בטיסות ללימה בפרו ולסנטה קרוז בבוליביה. בדצמבר זול יותר לטוס עם אייר אירופה גם לבואנוס איירס: 1,342 דולר לאדם לעומת 1,363 דולר עם טורקיש, 1840 באיבריה; 1,866 דולר באייר פראנס ו-1,983 דולר בלופטהנזה.

מאידך, במהלך החודשים פברואר-מארס זול יותר לטוס עם לופטהנזה (1,300 דולר) לבואנוס איירס, שחודש קודם לכן, בדצמבר, נמצאה היקרה ביותר ביעד זה.

חברת התעופה הצרפתית אייר פראנס טוענת לכתר המשתלמת ביותר ביעדים סאו פאולו (1,000-840 דולר) והאוונה (1,250 דולר).

ריצ'רד קלארק, המנהל המסחרי של אייר אירופה, אמר בשבוע שעבר כי בחודש הבא תתווסף אסונסיון בירת פרגוואי לרשימת היעדים, וביולי 2016 גם בוגוטה בירת קולומביה: "האסטרטגיה של החברה היא להתרכז איפה שאנחנו חזקים, וזה אומר באמריקה הלטינית".

עוד לדבריו, "למעלה מ-65% מהישראלים שטסים עם אייר אירופה מתל-אביב למדריד, ממשיכים בטיסות המשך של החברה ליעדים השונים באמריקה הלטינית".

עוד הוא ציין כי החברה רכשה 10 מטוסי דרימליינר חדישים במטרה לשלב אותם בקווים לדרום אמריקה: "בקרוב נקבל את הדרימליינרים, ואיתם נטוס ליעדים חדשים באמריקה הלטינית שעם הצי הנוכחי אנחנו לא יכולים להגדיל תדירויות או להגיע".

ניסים סגיס, המנהל המסחרי של חברת טל תעופה, נציגת אייר אירופה בישראל, מוסיף כי הישראלים טסים בעיקר לברזיל (ובעיקר לסאו פאולו ולריו דה ז'נרו), ארגנטינה (בואנוס איירס), פרו (לימה), אורוגואי (מונטווידאו), מקסיקו (מקסיקו סיטי וקנקון) וקובה (הוואנה), ובמספרים קטנים יותר לצ'ילה ולבוליביה, שרק באחרונה הכריזה על ישראל כעל מדינת טרור ובשל כך ביטלה את הסכם פטור הוויזה עם ישראל.

עוד לדברי סגיס, "אייר אירופה נכנסה לישראל בשנת 2015 במטרה למשוך נוסעים ישראלים לטיסות ההמשך שלה לדרום אמריקה, והקהל הישראלי מצביע ברגליים וטס עמה במספרים הולכים וגדלים".

? הכותבת הייתה אורחת אייר אירופה במטה החברה בספרד.

עוד כתבות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את ראש הממשלה מתנקז לידיו של אותו עו"ד ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי הקריסה: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עוה"ד המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם