גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המבקר: יוצאי מערכת הביטחון קיבלו מתע"א 56 מ' ש' ללא מכרז

אחד היועצים קיבל "דמי הצלחה" של 4.6 מיליון שקל ■ הערכות: בין היועצים שעבדו בשנים האחרונות עם תע"א נמנים הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ, האלוף במיל' גיורא איילנד ומנכ"ל משרד הביטחון לשעבר עמוס ירון

56.5 מיליון שקל יצאו בין השנים 2010 ל-2013 מקופת התעשייה האווירית כתשלום על שירותי ייעוץ חיצוניים ששכרה החברה הביטחונית שבבעלות המדינה. הסכומים הללו שולמו ל-42 יועצי שיווק ואסטרטגיה שאיתם תע"א התקשרה באופן לקוי ומבלי שפרסמה מכרזים או נימקה את הסיבות לבחירתם, לא קיימה הליך תחרותי ושוויוני כנדרש, ולא הקפידה על בחינת פעילותם ותרומתם לחברה בתמורה לסכומי הכסף הגדולים שקיבלו.

בפרק נרחב בדוח הביקורת שלו, מצביע מבקר המדינה על כשלים בהנהלת התע"א בהעסקת היועצים החיצוניים בחברה, וקובע: "מדובר בהתנהלות בלתי תקינה שאין לקבלה". לפי הדוח, בשנת 2010 שילמה תע"א ל-23 יועצים 17.8 מיליון שקל; ב-2011 קיבלו 29 יועצים 15 מיליון שקל; ב-2012 שולמו ל-32 יועצים כ-11.3 מיליון שקל; וב-2013 שולמו כ-12.4 מיליון שקל ל-32 יועצים.

מדובר בשירותי ייעוץ שהתע"א שכרה עבור יחידות המטה של החברה, לחטיבות שעוסקות במערכות טילים וחלל, כלי טיס צבאיים ולחברה-הבת שלה בתחום המכ"מים, אלתא מערכות. מהדוח עולה כי בכל ההתקשרויות עם יועצים אלה לא נמצא תיעוד לכך שהגורמים האמונים בתע"א ניסו לקבל הצעות מיועצים אחרים, או לפחות נימוקים להיעדר פניות שנעשו אליהם לקבלת הצעות כאלה: "בכך היה כדי לגרום למתן עדיפות ולהתקשרות עם יועצים מסוימים שתע"א היתה מעוניינת בשירותם על פני יועצים פוטנציאליים אחרים. באופן זה קיים חשש כי התע"א פגעה בעקרונות השוויון וההוגנות בין מתחרים פוטנציאליים", קובע מבקר המדינה, "התע"א בחרה את יועציה ללא מכרז או ללא אישור פטור ממכרז כנדרש, ולא עמדה בהוראות חוק חובת המכרזים ובתקנות".

דוח היועצים בתע"א מתייחס לתקופה שבה כיהנו יאיר שמיר בתפקיד יו"ר החברה ויצחק ניסן בתפקיד המנכ"ל, ועוסק גם בתקופה שלאחר כהונתם כאשר יו"ר החברה היה דב בהרב והמנכ"ל יוסי וייס. כיום יו"ר החברה הוא רפי מאור.

מהדוח עולה שחלק מהיועצים קיבלו בונוסים מופלגים, לא תמיד עם קשר ישיר לביצועים טובים. כך, ב-2006 חתם מנכ"ל החברה לשעבר ניסן על הסכם התקשרות עם אחד היועצים בתמורה ל-35,000 שקל בחודש. בהמשך, עודכן השכר לפי 2 ועמד על כ-70,000 שקל בחודש. קצת יותר משנה לאחר תחילת ההתקשרות האמורה קיבל היועץ מהתעשייה האווירית בונוס נדיב במיוחד: כחצי מיליון שקל. על מה? גם אחרי חודשים של חקירה בתוך משרדי התעשייה האווירית, מבקר המדינה עדיין מנסה להבין מדוע. לטענת היועץ, הבונוס שולם לו על כך שמאמצים שהקדיש "לנושא מסוים" שהוטל עליו עלו יפה. בכירה בתע"א הסבירה בתגובתה למבקר כי "בונוס לא חייב להיות על עסקה מסוימת". התע"א טענה כי הסיבה לכך שלא ניתן פירוט בכתב "למאמצים החריגים" שעשה היועץ היא בשל חשש שתיעוד כזה יודלף וימנע מהחברה להמשיך ולהשתמש בשירותיו של אותו יועץ. ניסן טען כי פעילות היועץ "הביאה לפריצת דרך ולשינוי תפיסת הפעילות של התע"א", וכי הנהלת החברה ידעה על תשלום הבונוס ואת הסיבה לכך.

חצי מיליון שקל הם "כסף כיס" לעומת "דמי ההצלחה" שקיבל שנתיים אחר כך אותו יועץ, המכונה בדוח המבקר "יועץ ב'": באמצע 2010 קיבל היועץ מקופת התעשייה האווירית דמי הצלחה של 4.6 מיליון שקל, לאחר שסוכם איתו מראש על תשלום של דמי הצלחה ב"תנאים מסוימים". המבקר קבע כי תשלום הסכום הגבוה ליועץ לא הובא כלל לאישור הגורמים הרלבנטיים והם ממילא לא אישרו אותו. "במצב זה התע"א שילמה 4.6 מיליון שקל ללא קבלת כל האישורים המתחייבים וללא בקרה מספקת מצד ההנהלה - דבר שאינו עומד בכללי המינהל התקין", נכתב בדוח.

מנכ"ל התע"א דאז ניסן הגיב למבקר כי ההסכם עם היועץ נחתם בידיעת הגורמים הרלבנטיים, וגם אם לא כונסו פורמלית טרם תשלום דמי ההצלחה - הרי שיש לראות בכך פגם טכני בלבד. המבקר קבע כי "התע"א שילמה ליועץ דמי הצלחה בשיעור שעולה משמעותית, פי שניים ויותר על השיעור שאותו הציגה לגורמים הרלבנטיים בהנהלה ולמשרד הביטחון. זאת, בלי שהוצגו למשרד הביטחון נתונים מעודכנים ובלי שאושרו על ידי הגורמים בחברה".

"ליקויים משמעותיים"

במקרה אחר, משנת 2012 התקשרה התעשייה האווירית עם יועץ נוסף, אך חתמה איתו על הסכם התקשרות רק מספר חודשים אחרי שהוא החל לעבוד עבורה. תפקידו של היועץ היה להביא הזמנות, לקדם עסקאות יצוא, ולהכניס לחברה כסף בתמורה ל-66,000 שקל בחודש. היועץ החל לעבוד, אך הסכם העסקה שלו הוחתם רק כעבור כחמישה וחצי חודשים. שבועיים לאחר החתימה על ההסכם קיבל גם היועץ הזה דמי הצלחה בסך של 750,000 שקל.

במסגרת הדוח מאיר המבקר את האופן שבו התע"א קולטת יועצים בתמורה לשכר של מיליוני שקלים מהקופה הציבורית: בדיון שערכה ועדת הביקורת של דירקטוריון החברה בפברואר 2013, פנה אחד הדירקטורים אל סמנכ"ל השיווק של תע"א בשאלה מיהו הגורם שמחליט מי יועסק כיועץ שיווק. הסמנכ"ל השיב כי כל היועצים נבחנים על ידו, לעתים לאחר היוועצות עם המנכ"ל, ושלרוב מדובר ביועצים "בעלי רקע מאוד נדרש וייחודי" וכי ההליך מתנהל כך שהוא (סמנכ"ל השיווק - י"א) ממליץ והמנכ"ל מאשר".

מעבר לכך שהתעשייה האווירית עשתה ככל העולה על רוחה בבואה למנות לעצמה יועצים, נציגי מבקר המדינה לא מצאו מסמכים שנוגעים לידע, למומחיות או לכישורים שהיו ליועצים שנבחרו בידי ההנהלה ומצדיקים את התאמתם לתפקיד. המבקר גם לא מצא שמישהו בהנהלה שקל או בחן יותר ממועמד אחד לתפקיד של יועץ: "בכך היה כדי לגרום למתן עדיפות ולהתקשרות עם יועצים מסוימים שהתע"א הייתה מעוניינת בשירותם על פני יועצים פוטנציאליים אחרים. באופן זה קיים חשש כי התע"א פגעה בעקרונות השוויון וההוגנות בין מתחרים אפשריים", נכתב בדוח המבקר. המבקר הוסיף והעיר כי "כתוצאה מהתהליך הבלתי תקין לא ניתן לוודא אם יועצי השיווק והאסטרטגיה שעימם התקשרה התע"א הם בעלי הידע והכישורים המיטביים המתאימים ביותר לצרכי החברה. במצב זה תהליך מינוי היועצים בתע"א היה פגום ונגד כללי מינהל תקין. היעדר תהליך מובנה וממצה של בחירת יועצים בחברה והיעדר תיעוד מתאים לתהליך זה עלולים ליצור פתח לאפשרות של קיום אי-סדרים בכל הקשור להתקשרות תע"א עם יועציה".

חלק ממסמכי תע"א שנבדקו במסגרת הביקורת מלמדים כי החברה האריכה שוב ושוב את תקופות ההעסקה של חלק מיועציה שנבחרו ממילא ללא מכרז ובלי אמות מידה ברורות ומוגדרות. מהביקורת עולה כי לא נמצאו פרטיהם של הגורמים בחברה שאישרו את תקופות ההתקשרות הנוספות עם היועצים, גם לא את הנימוקים והשיקולים המקצועיים שהובילו לכך. כשאחד מחברי דירקטוריון החברה שאל את המנכ"ל וייס האם מוצדק בעיניו שיש בתע"א יועצים שעובדים בשירותה 20 שנה, הוא נענה שהם חיוניים, שלא ניתן להעסיקם בדרך אחרת, ש"זו משימה קבועה של ההנהלה" - ולפיכך אין צורך להגביל את תקופות ההתקשרות איתם בזמן: "בהעסקת יועצים לתקופות ארוכות יש כדי להביא למעורבות מצדם בפעילות התע"א שחורגת מפעילות ייעוץ גרידא, וליצור בסופו של דבר אפשרות לקיום יחסי עבודה בינם לבין החברה. על החברה לבחון את התועלות שבהעסקת יועצים למשך תקופות חריגות אל מול פוטנציאל הנזק לחברה ממצב זה", כתב המבקר.

דמי הייעוץ משולמים ליועצים על בסיס קבוע בסכומים שבין 10,000 שקל לכ-76,000 שקל לחודש. כמעט בכל המקרים החברה שילמה ליועציה בלי קשר למספר השעות שעבדו. תכולת העבודה של רוב היועצים לא הוגדרה בהסכמי ההתקשרות, גם לא באמצעות תפוקות שניתנות למדידה ואבני דרך לביצוען. החברה, כפי שעולה מהדוח, ממילא לא קבעה אמות מידה לקביעת גובה השכר המשולם ליועציה - כמו מעמדם המקצועי, היותם בעלי ידע, השכלה ויכולות ייחודיות, חיוניותם לפעילות החברה, תפוקתם ועוד.

גם דירקטוריון התע"א לא חף מביקורת וניכר ששקע בשנת ישרים בזמן שהמיליונים של החברה שימחו עוד כמה יועצים בישראל: מבקר המדינה מתריע כי בשנים 2010-2013 קיימה מועצת המנהלים דיון אחד בלבד בעניין העסקת יועצים חיצוניים. על כך כותב המבקר: "הדירקטוריון לא מילא את תפקידו כנדרש בחוק החברות הממשלתיות בעניין חובת מעקב ברציפות אחר הגשמת התוכניות והתקציבים של החברה, ולא מילא את הנחיות רשות החברות בקשר להעסקת יועצים. מדובר בליקויים משמעותיים בפיקוח ובבקרה של הדירקטוריון".

מהתעשייה האווירית נמסר בתגובה כי "הדוח מתייחס לשנים 2010 עד ינואר 2013 ונוגע בעיקר לנושאים מנהלתיים מסביב לשירותי הייעוץ הרבים שלהם נדרשת החברה מתוקף היקפי פעילותה הנרחבים. הליקויים שנמצאו, בהתייחס למכלול פעילותה של התע"א, הם מעטים ובחלקם הם כשלים טכניים נקודתיים שלא מלמדים לחלוטין על אופן התנהלות החברה. יחד עם זאת, החברה לא מקלה ראש בממצאי הדוח ופעלה בשנים האחרונות לתיקונים ואף תמשיך לפעול ככל הנדרש. כך, ננקטו פעולות במקרים שבהם היו סטיות מהסטנדרטים הנדרשים - תוקנו ליקויים, נהלים והליכים וזאת על מנת להבטיח התנהלות תקינה וראויה".

בין היועצים לתעשייה האווירית: הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ והאלוף (במיל') גיורא איילנד

"האמור בדוח זה נוגע לפעילות התע"א ואין בו נקיטת עמדת מבקר המדינה בדבר כישוריהם ומקצועיותם של יועצי השיווק והאסטרטגיה שחלקם שירתו בעבר בתפקידים בכירים ביותר במערכת הביטחון או במגזר הציבורי", כך הבהיר בפתח דוח היועצים של התע"א מבקר המדינה השופט בדימוס יוסף שפירא.

הקבוצה של 42 יועצי התע"א שאליהם מתייחס המבקר בדוח המתפרסם היום, התקשרו עם החברה בין השנים 2010 ל-2013 ופעלו לקידום עסקאות שלה בעולם, בין השאר בשווקים רגישים באסיה. בין היועצים: רמטכ"ל לשעבר, ראש מל"ל (מועצה לביטחון לאומי) לשעבר, מנכ"ל לשעבר של משרד הביטחון, מפקדי חיל אוויר לשעבר, ראש מו"פ (מחקר ופיתוח) לשעבר במשרד הביטחון ועוד.

גורמים המקורבים לנושא אמרו כי בין יוצאי צה"ל ומערכת הביטחון מהעשור האחרון ששימשו כיועצים לתע"א נמצא הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר לשעבר דן חלוץ. חלוץ סירב להתייחס היום לדברים ואמר: "אני לא מאשר ולא מכחיש". בכירים נוספים לשעבר בצה"ל ובמערכת הביטחון שסיפקו בשנים האחרונות שירותי ייעוץ לתע"א הם מנכ"ל משהב"ט לשעבר עמוס ירון; ראש מו"פ לשעבר תא"ל (במיל') דני גולד; האלוף (במיל') גיורא איילנד; האלוף (במיל') והפרופ' יצחק בן ישראל; והאלוף (במיל') אייל בן ראובן. האחרון שימש כמנהל החטיבה היבשתית של תע"א ובבחירות האחרונות נבחר לכנסת. בתפקידו בתעשייה האווירית הוא שימש על תקן יועץ. אגב, במקום האלוף בן ראובן מונה באחרונה לאותו תפקיד האלוף (במיל') גדי שמני.

"יועץ ב'" למשל שמככב בדוח הוא בכיר לשעבר בצה"ל ובעל עבר כבכיר במשרד הביטחון. אותו יועץ הוגדר ככזה שצבר ידע רב, ניסיון בנושאים ביטחוניים ומבצעיים ומשלב ידע ייחודי של ניסיון מבצעי קרבי וניסיון עשיר בעבודת מטה.

הקשר בין חלק מהיועצים לבין תע"א נרקם עוד במהלך תפקידיהם בצה"ל ובמערכת הביטחון במסגרת תוכניות פיתוח של מערכות שונות. "כמות היועצים בתחומים אלה מצומצמת מאוד", מסרה התע"א למבקר המדינה, "כשיועצים אלה מסיימים את תפקידיהם הקודמים, כל התעשיות הביטחוניות מחזרות אחריהם ומבקשות לגייס אותם לשורותיהן. לרוב, יועצים אלו בוחרים את החברה שאיתה יפעלו, והימנעות מהעסקה של יועץ בעל כישורים כאלה עלולה להסב נזק משמעותי לאותה תעשייה ביטחונית. לפיכך, גם פנייה לקבלת הצעה מיועצים נוספים אינה רלבנטית".

אלא שהתעשייה האווירית לא התקשרה רק עם גנרלים שפשטו מדים: עם כניסתו לתפקיד של היו"ר הקודם שלה דב בהרב, הוא הביא איתו את יועץ התקשורת מוטי שרף, וזאת למרות שלתע"א מחלקת דוברות ויח"צ פעילה. לפני כחודשיים, בזמן שבמשרד המבקר עשו הגהות אחרונות על הדוח שהותר לפרסום היום, התקשרה תע"א עם חברת גיתם BBDO IM של משה תאומים לקבלת שירותי ייעוץ ואסטרטגיה לחברה. מתע"א נמסר בנוגע להתקשרות זו כי "מדובר בייעוץ אסטרטגי בנושאים הקשורים בהתנהלות העסקית והציבורית של החברה, ובין היתר בנושאים הקשורים להיערכותה לקראת הנפקה אל מול הזירה הציבורית". בתע"א אמרו כי החברה נבחרה בתום הליך תיחור מסודר שקיימה.

דוח המבקר - חברת החשמל: שנים של בדיקות. ואין שינוי

דוח המבקר - הלוואות חוץ-בנקאיות: 28% חנוקים באפור

דוח המבקר - אשראי למשקי בית: רק הדיור במעקב

דוח המבקר - רשות המסים: גבתה מיליארדים בעודף, לא החזירה

דוח המבקר - דואר ישראל: הנפוטיזם עדיין חוגג

דוח המבקר - חברת נשר: מחירי המלט ומחירי הדירות

עוד כתבות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

נעילה ירוקה באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע ● מדד שנגחאי עלה ב-1%

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה