גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המבקר: יוצאי מערכת הביטחון קיבלו מתע"א 56 מ' ש' ללא מכרז

אחד היועצים קיבל "דמי הצלחה" של 4.6 מיליון שקל ■ הערכות: בין היועצים שעבדו בשנים האחרונות עם תע"א נמנים הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ, האלוף במיל' גיורא איילנד ומנכ"ל משרד הביטחון לשעבר עמוס ירון

56.5 מיליון שקל יצאו בין השנים 2010 ל-2013 מקופת התעשייה האווירית כתשלום על שירותי ייעוץ חיצוניים ששכרה החברה הביטחונית שבבעלות המדינה. הסכומים הללו שולמו ל-42 יועצי שיווק ואסטרטגיה שאיתם תע"א התקשרה באופן לקוי ומבלי שפרסמה מכרזים או נימקה את הסיבות לבחירתם, לא קיימה הליך תחרותי ושוויוני כנדרש, ולא הקפידה על בחינת פעילותם ותרומתם לחברה בתמורה לסכומי הכסף הגדולים שקיבלו.

בפרק נרחב בדוח הביקורת שלו, מצביע מבקר המדינה על כשלים בהנהלת התע"א בהעסקת היועצים החיצוניים בחברה, וקובע: "מדובר בהתנהלות בלתי תקינה שאין לקבלה". לפי הדוח, בשנת 2010 שילמה תע"א ל-23 יועצים 17.8 מיליון שקל; ב-2011 קיבלו 29 יועצים 15 מיליון שקל; ב-2012 שולמו ל-32 יועצים כ-11.3 מיליון שקל; וב-2013 שולמו כ-12.4 מיליון שקל ל-32 יועצים.

מדובר בשירותי ייעוץ שהתע"א שכרה עבור יחידות המטה של החברה, לחטיבות שעוסקות במערכות טילים וחלל, כלי טיס צבאיים ולחברה-הבת שלה בתחום המכ"מים, אלתא מערכות. מהדוח עולה כי בכל ההתקשרויות עם יועצים אלה לא נמצא תיעוד לכך שהגורמים האמונים בתע"א ניסו לקבל הצעות מיועצים אחרים, או לפחות נימוקים להיעדר פניות שנעשו אליהם לקבלת הצעות כאלה: "בכך היה כדי לגרום למתן עדיפות ולהתקשרות עם יועצים מסוימים שתע"א היתה מעוניינת בשירותם על פני יועצים פוטנציאליים אחרים. באופן זה קיים חשש כי התע"א פגעה בעקרונות השוויון וההוגנות בין מתחרים פוטנציאליים", קובע מבקר המדינה, "התע"א בחרה את יועציה ללא מכרז או ללא אישור פטור ממכרז כנדרש, ולא עמדה בהוראות חוק חובת המכרזים ובתקנות".

דוח היועצים בתע"א מתייחס לתקופה שבה כיהנו יאיר שמיר בתפקיד יו"ר החברה ויצחק ניסן בתפקיד המנכ"ל, ועוסק גם בתקופה שלאחר כהונתם כאשר יו"ר החברה היה דב בהרב והמנכ"ל יוסי וייס. כיום יו"ר החברה הוא רפי מאור.

מהדוח עולה שחלק מהיועצים קיבלו בונוסים מופלגים, לא תמיד עם קשר ישיר לביצועים טובים. כך, ב-2006 חתם מנכ"ל החברה לשעבר ניסן על הסכם התקשרות עם אחד היועצים בתמורה ל-35,000 שקל בחודש. בהמשך, עודכן השכר לפי 2 ועמד על כ-70,000 שקל בחודש. קצת יותר משנה לאחר תחילת ההתקשרות האמורה קיבל היועץ מהתעשייה האווירית בונוס נדיב במיוחד: כחצי מיליון שקל. על מה? גם אחרי חודשים של חקירה בתוך משרדי התעשייה האווירית, מבקר המדינה עדיין מנסה להבין מדוע. לטענת היועץ, הבונוס שולם לו על כך שמאמצים שהקדיש "לנושא מסוים" שהוטל עליו עלו יפה. בכירה בתע"א הסבירה בתגובתה למבקר כי "בונוס לא חייב להיות על עסקה מסוימת". התע"א טענה כי הסיבה לכך שלא ניתן פירוט בכתב "למאמצים החריגים" שעשה היועץ היא בשל חשש שתיעוד כזה יודלף וימנע מהחברה להמשיך ולהשתמש בשירותיו של אותו יועץ. ניסן טען כי פעילות היועץ "הביאה לפריצת דרך ולשינוי תפיסת הפעילות של התע"א", וכי הנהלת החברה ידעה על תשלום הבונוס ואת הסיבה לכך.

חצי מיליון שקל הם "כסף כיס" לעומת "דמי ההצלחה" שקיבל שנתיים אחר כך אותו יועץ, המכונה בדוח המבקר "יועץ ב'": באמצע 2010 קיבל היועץ מקופת התעשייה האווירית דמי הצלחה של 4.6 מיליון שקל, לאחר שסוכם איתו מראש על תשלום של דמי הצלחה ב"תנאים מסוימים". המבקר קבע כי תשלום הסכום הגבוה ליועץ לא הובא כלל לאישור הגורמים הרלבנטיים והם ממילא לא אישרו אותו. "במצב זה התע"א שילמה 4.6 מיליון שקל ללא קבלת כל האישורים המתחייבים וללא בקרה מספקת מצד ההנהלה - דבר שאינו עומד בכללי המינהל התקין", נכתב בדוח.

מנכ"ל התע"א דאז ניסן הגיב למבקר כי ההסכם עם היועץ נחתם בידיעת הגורמים הרלבנטיים, וגם אם לא כונסו פורמלית טרם תשלום דמי ההצלחה - הרי שיש לראות בכך פגם טכני בלבד. המבקר קבע כי "התע"א שילמה ליועץ דמי הצלחה בשיעור שעולה משמעותית, פי שניים ויותר על השיעור שאותו הציגה לגורמים הרלבנטיים בהנהלה ולמשרד הביטחון. זאת, בלי שהוצגו למשרד הביטחון נתונים מעודכנים ובלי שאושרו על ידי הגורמים בחברה".

"ליקויים משמעותיים"

במקרה אחר, משנת 2012 התקשרה התעשייה האווירית עם יועץ נוסף, אך חתמה איתו על הסכם התקשרות רק מספר חודשים אחרי שהוא החל לעבוד עבורה. תפקידו של היועץ היה להביא הזמנות, לקדם עסקאות יצוא, ולהכניס לחברה כסף בתמורה ל-66,000 שקל בחודש. היועץ החל לעבוד, אך הסכם העסקה שלו הוחתם רק כעבור כחמישה וחצי חודשים. שבועיים לאחר החתימה על ההסכם קיבל גם היועץ הזה דמי הצלחה בסך של 750,000 שקל.

במסגרת הדוח מאיר המבקר את האופן שבו התע"א קולטת יועצים בתמורה לשכר של מיליוני שקלים מהקופה הציבורית: בדיון שערכה ועדת הביקורת של דירקטוריון החברה בפברואר 2013, פנה אחד הדירקטורים אל סמנכ"ל השיווק של תע"א בשאלה מיהו הגורם שמחליט מי יועסק כיועץ שיווק. הסמנכ"ל השיב כי כל היועצים נבחנים על ידו, לעתים לאחר היוועצות עם המנכ"ל, ושלרוב מדובר ביועצים "בעלי רקע מאוד נדרש וייחודי" וכי ההליך מתנהל כך שהוא (סמנכ"ל השיווק - י"א) ממליץ והמנכ"ל מאשר".

מעבר לכך שהתעשייה האווירית עשתה ככל העולה על רוחה בבואה למנות לעצמה יועצים, נציגי מבקר המדינה לא מצאו מסמכים שנוגעים לידע, למומחיות או לכישורים שהיו ליועצים שנבחרו בידי ההנהלה ומצדיקים את התאמתם לתפקיד. המבקר גם לא מצא שמישהו בהנהלה שקל או בחן יותר ממועמד אחד לתפקיד של יועץ: "בכך היה כדי לגרום למתן עדיפות ולהתקשרות עם יועצים מסוימים שהתע"א הייתה מעוניינת בשירותם על פני יועצים פוטנציאליים אחרים. באופן זה קיים חשש כי התע"א פגעה בעקרונות השוויון וההוגנות בין מתחרים אפשריים", נכתב בדוח המבקר. המבקר הוסיף והעיר כי "כתוצאה מהתהליך הבלתי תקין לא ניתן לוודא אם יועצי השיווק והאסטרטגיה שעימם התקשרה התע"א הם בעלי הידע והכישורים המיטביים המתאימים ביותר לצרכי החברה. במצב זה תהליך מינוי היועצים בתע"א היה פגום ונגד כללי מינהל תקין. היעדר תהליך מובנה וממצה של בחירת יועצים בחברה והיעדר תיעוד מתאים לתהליך זה עלולים ליצור פתח לאפשרות של קיום אי-סדרים בכל הקשור להתקשרות תע"א עם יועציה".

חלק ממסמכי תע"א שנבדקו במסגרת הביקורת מלמדים כי החברה האריכה שוב ושוב את תקופות ההעסקה של חלק מיועציה שנבחרו ממילא ללא מכרז ובלי אמות מידה ברורות ומוגדרות. מהביקורת עולה כי לא נמצאו פרטיהם של הגורמים בחברה שאישרו את תקופות ההתקשרות הנוספות עם היועצים, גם לא את הנימוקים והשיקולים המקצועיים שהובילו לכך. כשאחד מחברי דירקטוריון החברה שאל את המנכ"ל וייס האם מוצדק בעיניו שיש בתע"א יועצים שעובדים בשירותה 20 שנה, הוא נענה שהם חיוניים, שלא ניתן להעסיקם בדרך אחרת, ש"זו משימה קבועה של ההנהלה" - ולפיכך אין צורך להגביל את תקופות ההתקשרות איתם בזמן: "בהעסקת יועצים לתקופות ארוכות יש כדי להביא למעורבות מצדם בפעילות התע"א שחורגת מפעילות ייעוץ גרידא, וליצור בסופו של דבר אפשרות לקיום יחסי עבודה בינם לבין החברה. על החברה לבחון את התועלות שבהעסקת יועצים למשך תקופות חריגות אל מול פוטנציאל הנזק לחברה ממצב זה", כתב המבקר.

דמי הייעוץ משולמים ליועצים על בסיס קבוע בסכומים שבין 10,000 שקל לכ-76,000 שקל לחודש. כמעט בכל המקרים החברה שילמה ליועציה בלי קשר למספר השעות שעבדו. תכולת העבודה של רוב היועצים לא הוגדרה בהסכמי ההתקשרות, גם לא באמצעות תפוקות שניתנות למדידה ואבני דרך לביצוען. החברה, כפי שעולה מהדוח, ממילא לא קבעה אמות מידה לקביעת גובה השכר המשולם ליועציה - כמו מעמדם המקצועי, היותם בעלי ידע, השכלה ויכולות ייחודיות, חיוניותם לפעילות החברה, תפוקתם ועוד.

גם דירקטוריון התע"א לא חף מביקורת וניכר ששקע בשנת ישרים בזמן שהמיליונים של החברה שימחו עוד כמה יועצים בישראל: מבקר המדינה מתריע כי בשנים 2010-2013 קיימה מועצת המנהלים דיון אחד בלבד בעניין העסקת יועצים חיצוניים. על כך כותב המבקר: "הדירקטוריון לא מילא את תפקידו כנדרש בחוק החברות הממשלתיות בעניין חובת מעקב ברציפות אחר הגשמת התוכניות והתקציבים של החברה, ולא מילא את הנחיות רשות החברות בקשר להעסקת יועצים. מדובר בליקויים משמעותיים בפיקוח ובבקרה של הדירקטוריון".

מהתעשייה האווירית נמסר בתגובה כי "הדוח מתייחס לשנים 2010 עד ינואר 2013 ונוגע בעיקר לנושאים מנהלתיים מסביב לשירותי הייעוץ הרבים שלהם נדרשת החברה מתוקף היקפי פעילותה הנרחבים. הליקויים שנמצאו, בהתייחס למכלול פעילותה של התע"א, הם מעטים ובחלקם הם כשלים טכניים נקודתיים שלא מלמדים לחלוטין על אופן התנהלות החברה. יחד עם זאת, החברה לא מקלה ראש בממצאי הדוח ופעלה בשנים האחרונות לתיקונים ואף תמשיך לפעול ככל הנדרש. כך, ננקטו פעולות במקרים שבהם היו סטיות מהסטנדרטים הנדרשים - תוקנו ליקויים, נהלים והליכים וזאת על מנת להבטיח התנהלות תקינה וראויה".

בין היועצים לתעשייה האווירית: הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ והאלוף (במיל') גיורא איילנד

"האמור בדוח זה נוגע לפעילות התע"א ואין בו נקיטת עמדת מבקר המדינה בדבר כישוריהם ומקצועיותם של יועצי השיווק והאסטרטגיה שחלקם שירתו בעבר בתפקידים בכירים ביותר במערכת הביטחון או במגזר הציבורי", כך הבהיר בפתח דוח היועצים של התע"א מבקר המדינה השופט בדימוס יוסף שפירא.

הקבוצה של 42 יועצי התע"א שאליהם מתייחס המבקר בדוח המתפרסם היום, התקשרו עם החברה בין השנים 2010 ל-2013 ופעלו לקידום עסקאות שלה בעולם, בין השאר בשווקים רגישים באסיה. בין היועצים: רמטכ"ל לשעבר, ראש מל"ל (מועצה לביטחון לאומי) לשעבר, מנכ"ל לשעבר של משרד הביטחון, מפקדי חיל אוויר לשעבר, ראש מו"פ (מחקר ופיתוח) לשעבר במשרד הביטחון ועוד.

גורמים המקורבים לנושא אמרו כי בין יוצאי צה"ל ומערכת הביטחון מהעשור האחרון ששימשו כיועצים לתע"א נמצא הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר לשעבר דן חלוץ. חלוץ סירב להתייחס היום לדברים ואמר: "אני לא מאשר ולא מכחיש". בכירים נוספים לשעבר בצה"ל ובמערכת הביטחון שסיפקו בשנים האחרונות שירותי ייעוץ לתע"א הם מנכ"ל משהב"ט לשעבר עמוס ירון; ראש מו"פ לשעבר תא"ל (במיל') דני גולד; האלוף (במיל') גיורא איילנד; האלוף (במיל') והפרופ' יצחק בן ישראל; והאלוף (במיל') אייל בן ראובן. האחרון שימש כמנהל החטיבה היבשתית של תע"א ובבחירות האחרונות נבחר לכנסת. בתפקידו בתעשייה האווירית הוא שימש על תקן יועץ. אגב, במקום האלוף בן ראובן מונה באחרונה לאותו תפקיד האלוף (במיל') גדי שמני.

"יועץ ב'" למשל שמככב בדוח הוא בכיר לשעבר בצה"ל ובעל עבר כבכיר במשרד הביטחון. אותו יועץ הוגדר ככזה שצבר ידע רב, ניסיון בנושאים ביטחוניים ומבצעיים ומשלב ידע ייחודי של ניסיון מבצעי קרבי וניסיון עשיר בעבודת מטה.

הקשר בין חלק מהיועצים לבין תע"א נרקם עוד במהלך תפקידיהם בצה"ל ובמערכת הביטחון במסגרת תוכניות פיתוח של מערכות שונות. "כמות היועצים בתחומים אלה מצומצמת מאוד", מסרה התע"א למבקר המדינה, "כשיועצים אלה מסיימים את תפקידיהם הקודמים, כל התעשיות הביטחוניות מחזרות אחריהם ומבקשות לגייס אותם לשורותיהן. לרוב, יועצים אלו בוחרים את החברה שאיתה יפעלו, והימנעות מהעסקה של יועץ בעל כישורים כאלה עלולה להסב נזק משמעותי לאותה תעשייה ביטחונית. לפיכך, גם פנייה לקבלת הצעה מיועצים נוספים אינה רלבנטית".

אלא שהתעשייה האווירית לא התקשרה רק עם גנרלים שפשטו מדים: עם כניסתו לתפקיד של היו"ר הקודם שלה דב בהרב, הוא הביא איתו את יועץ התקשורת מוטי שרף, וזאת למרות שלתע"א מחלקת דוברות ויח"צ פעילה. לפני כחודשיים, בזמן שבמשרד המבקר עשו הגהות אחרונות על הדוח שהותר לפרסום היום, התקשרה תע"א עם חברת גיתם BBDO IM של משה תאומים לקבלת שירותי ייעוץ ואסטרטגיה לחברה. מתע"א נמסר בנוגע להתקשרות זו כי "מדובר בייעוץ אסטרטגי בנושאים הקשורים בהתנהלות העסקית והציבורית של החברה, ובין היתר בנושאים הקשורים להיערכותה לקראת הנפקה אל מול הזירה הציבורית". בתע"א אמרו כי החברה נבחרה בתום הליך תיחור מסודר שקיימה.

דוח המבקר - חברת החשמל: שנים של בדיקות. ואין שינוי

דוח המבקר - הלוואות חוץ-בנקאיות: 28% חנוקים באפור

דוח המבקר - אשראי למשקי בית: רק הדיור במעקב

דוח המבקר - רשות המסים: גבתה מיליארדים בעודף, לא החזירה

דוח המבקר - דואר ישראל: הנפוטיזם עדיין חוגג

דוח המבקר - חברת נשר: מחירי המלט ומחירי הדירות

עוד כתבות

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור